En Basit Şekilde Bir Web Sitesi Nasıl Yapılır?

Blog

En kolay web sitesi nasıl yapılır?

Not: Kolaylıktan kastım oldukça basit bir web site yapımı değil. En basit web sitesi yapma yöntemi. Yani basit derken hangi site kurma yönteminin daha kolay olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Netice olarak siz bu yazıyla aslında tamamen profesyonel, modern bir web sitesinin en kolay yöntemle nasıl yapılabileceğini öğreniyor olacaksınız.

Şimdi!

Direkt cevaba geçelim;

# En kolay site kurma yöntemi hazır site sunan, online site oluşturma araçlarıdır. Bu araçlarlar ile direkt canlı olarak web üzerinden (tarayıcıdan), yani herhangi bir programa vs. gerek duymadan, sürükle bırak yöntemleri ile sitenizi kurabiliyorsunuz.

Peki bu online site oluşturma araçları nelerdir?

Hemen listeliyorum:

En Kolay Yöntem
1

WiX

Popülerlik: 4.52 / 5
Kodlama Bilgisi Gerekmez
Sürükle-Bırak Yöntemi ile Tasarım
2

Site123

Popülerlik: 2.56 / 5
Kodlama Bilgisi Gerekmez
Sürükle-Bırak Yöntemi ile Tasarım
3

Elementor

Popülerlik: 4.78 / 5
Kodlama Bilgisi Gerekmez
Sürükle-Bırak Yöntemi ile Tasarım
4

Hostinger Site Kur Aracı

Popülerlik: 2.22 / 5
Kodlama Bilgisi Gerekmez
Sürükle-Bırak Yöntemi ile Tasarım
5

Weebly

Popülerlik: 1.98 / 5
Kodlama Bilgisi Gerekmez
Sürükle-Bırak Yöntemi ile Tasarım

Üstte listelediğim en kolay site kurma araçlar (site kurma siteleri de diyebiliriz bunlara) ile hiç bir kodlama veya teknik bilgiye de ihtiyaç olmuyor.

Bu siteler size, içerisinde göstermelik, demo içeriklerle doldurulmuş hazır site şablonları sunuyorlar. Siz de o şablonlardan bir tanesini beğeniyorsunuz ve tek tıklamayla kendi domain adresiniz (ornek.com gibi) üzerine, yani siteniz üzerine kuruyorsunuz.

Sonrasında da kurduğunuz bu hazır şablonun sadece demo içeriklerini kendinize göre değiştirerek bile aslında sitenizi kurmuş oluyorsunuz. Yani aslında en kolay site tasarımı, hazır şablonun sadece demo içeriklerini kendinize göre revize edip, bildiğiniz üzerine konmaktan geçiyor.

Tabi ki sadece demo içeriği değiştirmekle de sınırlı değilsiniz.

Ayrıca şablonda beğenmediğiniz yerleri kaldırabiliyor, yeni alanlar ekleyebiliyor, var olan alanların boyutlarını, renklerini vs. değiştirebiliyor, yeni sayfalar, işlevler oluşturabiliyor veya sıfırdan kendiniz de site tasarımı oluşturabiliyorsunuz.

Bunları da yine tamamen tıklamalar ve sürükle bırak yöntemleri ile yapıyorsunuz.

Şimdi gelin en kolay şekilde site kurmanıza olanak sağlayacak bu onlie site kurma araçlarının detaylarına geçelim.:

1. WiX – wix.com

Şuradan Türkiye resmi web sitesinin direkt olarak site kurulum adımların başladığı noktaya ulaşıp, Hemen Başla diyerek öncelikle bir üyelik oluşturuyor ve hemen sonrasında da karşınıza gelen yüzlerce hazır şablondan beğendiğinizi seçiyorsunuz.

Sonrasında da seçtiğiniz şablonu sadece tıklamalar ve sürükle bırak yöntemleri ile kendinize göre direkt revize etmeye başlıyorsunuz.

En Pratik Web Sitesi Yapma (Yöntem 1)
En Pratik Web Sitesi Yapma (Yöntem 1)

Neyin nereden yapıldığını siz kendiniz deneme yanılma yöntemleri ile de çözersiniz. Dediğim gibi her şey zaten tıklamalar ve tut sürükle bırak yöntemlerinden ibaret zaten.

Ancak yine de bir rehber isterseniz,  wix ile site kurma yazıma bakabilirsiniz. Yazımda videolu anlatım da mevcut.

Not: Ayrıca! Wix’in wpmavi okuyucularına özel indirimi mevcut.  Üstte de, “şuradan” şeklinde verdiğim link de zaten bahsettiğim bu indirimli link. Verdiğim indirimli linke tıklayarak wix’e üye olduğunuzda, paketler karşınıza otomatik olarak indirimli olarak geliyor.

2. Site123 – site123.com

Buradan (linke tıklayarak) Türkiye resmi web sitesinin direkt olarak site kurulum adımların başladığı noktaya ulaşıp,

Buradan Başlayın dedikten sonra ne tür bir site kuracağınızı seçip, sonrasında da site kategorinizi seçip (rest. cafe, hukuk bürosu vs.) site isminizi de belirledikten sonra  bir üyelik oluşturuyorsunuz ve  hemen sonrasında da karşınıza gelen yüzlerce hazır şablondan beğendiğinizi seçiyorsunuz.

Sonrasında da seçtiğiniz şablonu sadece tıklamalar ve sürükle bırak yöntemleri ile kendinize göre direkt revize etmeye başlıyorsunuz.

En Kolay Site Kurma - Site123
Basit Web Sitesi Yapımı (Yöntem 2)

3. Elementor

Hem şuradan direkt olarak YouTube üzerinden, hem de hemen altta paylaştığım video ile wordpress.org alt yapısı için kodlanmış bir sayfa düzenleme eklentisi olan Elementor ile de sitenizi kurabilirsiniz.

Yine Elementor da en pratik web sitesi yapma yöntemlerinden biri. Benim şahsi olarak tercih ettiğim yöntem bu. Nasıl bir yöntem olduğu ile ilgili çok fazla yazılı bir anlatım yapmama gerek olduğunu düşünmüyorum.

Videoya biraz göz atmanız bile nasıl bir sistem olduğu, bu sistem ile nasıl siteler kurulabileceği ve ne kadar kolay olduğu gibi sorulara direkt cevap bulacaksınızdır.


4. Hostinger Site Kur Aracı – hostinger.web.tr

Buradan Türkçe sayfasına ulaşabileceğiniz bir diğer en pratik web sitesi yapımı aracı da Hostinger’in sunduğu site kurma aracı. Yine bu da bir online site oluşturma aracı.

Mantığı da yine aynı. Tut sürükle bırak yöntemi ve tıklamalar ile site oluşturmaya olanak sağlayan, 27 ülkede hizmet veren, dünyanın en büyük hosting firmasının bir ürünü.

Buradan ulaştığınız Türkiye resmi sitesi ana sayfasından üst menüden Site Kur Aracı seçeneğine tıklayıp, ardından İndirimi Kullan butonuna tıklayarak paketi sepetinize ekliyorsunuz.

Üyelik işlemlerinizi de tamamladıktan sonra sunulan hazır şablonlardan dilediğinizi seçip kolay bir şekilde site tasarımı oluşturmaya başlıyorsunuz.

en kolay site tasarımı yöntemleri - hostinger
En Kolay Site Tasarımı (Yöntem 4)

5. Weebly – weebly.com

Şuradan Türkçe resmi sitesine ulaşabileceğiniz bu firma da yine dünyanın en popüler hazır site oluşturma araçlarından birii.

Dünya üzerine 40 milyondan fazla web sitesi weebly ile kurulmuş durumda. Bu kadar popüler olması aslında en kolay web site yapma yöntemleri arasında değerlendirilmeyi mutlaka hak eden bir sistem olduğunu gösteriyor.

Yine bu platformda da sistem çok basit ilerliyor. Şuradan Türkçe resmi sitesine gidiyorsunuz ve Şimdi Başla butonuna tıklıyorsunuz. Üye oluyorsunuz ve hemen ardından karşınıza hazır şablonlar geliyor. Beğendiğiniz birini seçiyor ve ardından direkt sitenizi tıklamalar ve sürükle bırak yöntemleri ile tasarlamaya başlıyorsunuz.

en pratik web sitesi yapımı yöntemleri - weebly
En Kolay Web Sitesi Yapma (Yöntem 5)

Sonuç (Lütfen Okuyun)

Basit web site yapımı yöntemleri arasında bunca yıllık tecrübemle net bir şekilde söyleyebilirim ki en mantıklı web sitesi kurma yöntemi ilk sırada yer alan Wix ile 3. sırada yer alan Elementor alt yapısıdır.

Pek tabi bu sitelerle her ne kadar en başta tamamen profesyonel, modern bir web sitesi kurabileceğinizi söylesem ve bu gerçek olsa da, kuracağınız siteler fonksiyonel açıdan çok da gelişmiş olmayacaktır.

Mesela restoranınız için bu sistemler ile bir site kurduğunuzda tabi ki iletişim – biz kimiz – menülerimiz – fiyatlarımız vs. gibi detaylı sayfalar ve içerikler oluşturabilirsiniz ancak ödeme alabileceğiniz online bir rezervasyon sistemi entegre edemezsiniz.

Ya da ne bileyim, restoranınız için yine online order, yani ziyaretçinin siteniz üzerinden yemek sipariş edeceği gelişmiş bir sistem de kuramazsınız.

Eğer niyetiniz daha işlevsel siteler kurmak ise, o zaman en basit web sitesi yapma yöntemleri sizin için geçerli olmayacaktır. Bu sistemler yerine kesinlikle ilk bakacağınız yer wordpress.org alt yapısı olacaktır.

Hatta direkt olarak  wordpress ile site nasıl kurulur?  başlıklı yazımdan başlayabilirsiniz.

WordPress alt yapısında aklınızda olan her türlü işleve ve fonksiyona yönelik tema (hazır site şablonu) ve eklenti (ek yazılımlar olarak düşünebilirsiniz) bulabilirsiniz.

Yine WordPress sitemi de herhangi bir kodlama veya teknik bilgi gerektirmez.

Hatta ben size direkt WordPress ile ne tür siteler kurulabileceği ve bunların nasıl kurulabileceği ile ilgili sorularınıza en net şekilde yanıt olabilecek videomu da hemen alta bırakayım.


Bir de her ne kadar bu en kolay web sitesi yapma yöntemleri sizlere e-ticaret sitesi kurabileceğinizi söylese de, bu hazır site firmaları ile bir e-ticaret sitesi kurmanızı kesinlikle tavsiye etmem.

E-ticaret için kesinlikle yine wordpress.org alt yapısını öneririm. Zaten şu yazımdan da (yazı içerisinde video da mevcut) wordpress ile bir e-ticaret sitesini nasıl kurulacağını öğrenebilirsiniz.

Bu hazır sistemlerin e-ticaret alt yapıları, WordPress’e göre çok daha basit ve çok daha az fonksiyonel kalıyor. Profesyonel olanı WordPress ile yapılan sitelerdir.

Bir de listede yer alan hazır site araçlarından hangisi daha iyidir, her birinin artıları eksileri nelerdir diye merak ediyorsanız da, en iyi hazır site platformları başlıklı yazıma bakabilirsiniz. O yazımda her sistemin detaylı bir şekilde artısını, eksisini yazdım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir