İnternetten satış yapmak için e-ticaret sitesi kurmak mı istiyorsunuz ? O zaman kesinlikle doğru adrestesiniz.
Bu yazıma sizlere adım adım e-ticaret sitesi nasıl kurulur anlatacağım.
Anlatımımı da sizleri e-ticaret sitesi kurmak adına hiç bir bilgi sahibi olmayan bireyler olarak görüp, ona göre 0’dan hiç bir noktayı atlamayarak yapacağım.
Bir de şunu en baştan belirtmeliyim ki;
#E-ticaret sitesi kurmak adına herhangi bir kod bilgisine ya da bir teknik bilgiye kesinlikle ihtiyacınız yok. Bunu yapmak için bilgisayar kullanmayı bilmeniz ve alttaki e-ticaret sitesi kurulumu rehberimi takip etmeniz yeterli !
Bu e-ticaret sitesi nasıl kurulur rehberimde izleyeceğimiz adımlar şu şekilde olacak;
Öncelikle bir alan adı ve hosting alacağız. Sonrasında aldığımız host ve domain üzerine SSL sertifikası entegre edip, wordpress.org alt yapısının ücretsiz açık kaynaklı CMS sitemini kuracağız. Kurduğumuz bu wordpress alt yapısı üzerine de bir e-ticaret teması alıp, kuracağız ve bu temanın / tasarımın ayarlarını yapacağız.
7 Adımda E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur- E-Ticaret Sitesi Kurma
1- Platform Seçimi
2- Kurulum Maliyeti
3- Domain / Host Alma
4- SSL Alma ve Kurma
5- WordPress Kurma
6-Tema Satın Alıp Kurulumunu Yapma ( Videolu Anlatım )
1- E-Ticaret Sitesi Kurulumu için Hangi Platform Seçilmeli
Nette e-ticaret sitesi nasıl kurulur diye araştırma yaptığınızda karşınıza bir çok farklı firma, fiyat farklılığı ve opsiyon çıkacak ki eminim kafanız karışacaktır.
Genelde e-ticaret sitesi kurulumu için bu firmalar hazır yazılımlar üretirler ve bu ürettikleri yazılım ve tasarımları hazır bir şekilde e-ticaret sitesi kurmak isteyen müşterilerine satarlar.
#Ancak bu tür yazılımların bu işe ilk defa girecek potansiyel müşterilerin göremediği çok büyük dezavantajları mevcut;
Onlardan en önemlisi ise geliştirmeye, özelleştirmeye ve entegrasyonlara kapalı olmalarıdır.
Tam olarak neyi kast ettiğimi bir örnekle size detaylı anlatmaya çalışayım;
Diyelim ki siz dünyayı gezmek için bir yelkenli alacaksınız. Marka tercihiniz ne olur ?
Dünya üzerinde en bilindik, en çok satış yapan, memnuniyet seviyesi en yüksek ve tecrübesi on yıllara dayan bir markanın modelleri olur değil mi ?
Tabii ki gidip de herhangi bir tekne ustasına ya da bir tersaneye özel yapım bir yelkenli inşa ettirmezsiniz değil mi ?
#Çünkü alacağınız yelkenlinin okyanus geçeceğinden, aerodinamik yapısının optimum seviyede oluşundan ve onlarca yıl hiç sorunsuz bir şekilde size taşıyabileceğinden emin olmak istersiniz.
Bu yüzden de işi yelkenli üretmek olan, dünyaca ünlü, bu işi on yıllardır yapan, bugüne kadar müşterilerinden aldığı geri dönüşler ile her zaman yeni üretimlerini daha kaliteli hale getiren, optimum seviyede hız, konfor ve güvenlik için binlerce test yapan, herhangi bir sorun yaşadığınızda parçasını ve teknik desteğini kolayca bulabileceğiniz bir firmanın modellerini seçersiniz.
Özel yapım bir yelkenli yaptırmazsınız.
#İşte, e-ticaret sitesi kurmak için internette bulunan tüm bu Türk firmaların pazarladığı e-ticaret yazılımları aynı özel yapım yelkenlilere benzer.
Yazılımı onlar bilirler, desteği bir tek onlardan almak zorunda kalırsınız, sitenizi özelleştirmek istediğinizde istediğiniz gibi özelleştiremezsiniz.
Sitenizi SEO uyumlu hale getirmek ya da performans arttırma çalışmaları yapmak istersiniz ancak eliniz kolunu bağlı kalır.
Kısacası 10, hadi diyelim 50 kişi tarafından yazılmış ve geliştirilmiş bir yazılımı kullanır, ancak bu 50 kişinin düşünme kapasitesi ile sınırlandırılmış bir ürünün içerisine hapsolur ve bu sınırlandırma ile başarılı bir e-ticaret sitesine sahip olmaya çalışırsınız.
#E-ticaret işine yeni girenlerin tecrübeleri olmadıkları için bu tür firmalar ile kuracakları e-ticaret sitelerinin ne gibi kısıtlamalara sahip olacağını, uzun vadede bu yazılımların başarı adına ne kadar engelleyici olduğunu anlamaları pek tabii mümkün olmuyor.
Ancak biz ise;
E-ticaret sitesi kurmak için wordpress.org alt yapısının ücretsiz yazılımını kullanacağız. Şu anda dünya üzerinde bulunan tüm internet sitelerinin %40’ından fazlası alt yapı olarak wordpress kullanır.
WordPress ile yapılmış siteler yazıma bakarak, Türkiye’de de bu alt yapıyı kullanan bir çok ünlü siteyi görebilirsiniz. Ayrıca wordpress nedir başlıklı yazıma bakarsanız, wordpress’in tam olarak nasıl bir sistem olduğunu çok daha detaylı öğrenebilirsiniz.
Keza wordpress ile firma sitesi, haber sitesi, blog sitesi gibi aklınıza gelebilecek her türlü sektöre yönelik site kurmak mümkün.
Yine dünya üzerinde on binlerce e-ticaret sitesi alt yapı olarak wordpress’i kullanır. Sebebi ise basit. WordPress çok uzun süreden beri var olan bir yazılımdır ve 50 kişi ile değil, on binlerce kişi tarafından açık kaynaklı olarak geliştirilir.
Bu geliştirmeler o kadar fazladır ki, wordpress.org alt yapısında on binlerce eklenti ( yama ) mevcuttur. Hayal edebileceğiniz her türlü site geliştirme veya işlev oluşturma işlemini bu eklentiler sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.
2- E-Ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir ?
Yukarıda da bahsettiğim gibi internette e-ticaret sitesi nasıl kurulur diye arama yaptığınızda, karşınıza sadece bu alanda uzmanlaşmış bir çok firma çıkacaktır. Bu firmalar aracılığı ile e-ticaret sitesi kurma maliyeti en az 3500 – 5000 TL arasında olacaktır. Ki bu kurulum maliyetidir. Bir de her sene aşağı yukarı yine bu kadar yenileme ücretleri ödersiniz.
Ancak hemen aşağıda okuyacağınız ve videom ile takip edeceğiniz e-ticaret sitesi kurma rehberi ile maliyetleriniz;
#Domain: Yıllık ücreti yaklaşık 15 dolar gibi bir rakam.
#Hosting: Yıllık ücreti $60 – $80 gibi bir rakam.
Not: Bu iki maliyet ilk yıl için wpmavi okuyucularına özel indirim ile sadece $51,06 olacaktır.
#Wordpress: Wordpres.org alt yapısı ücretsiz. Buna ücret ödemiyoruz.
#Tema: Tek seferlik ödeme ve Ömür boyu kullanım hakkı ile birlikte ortalama $50 – $60 diyebilirim.
Bu 4 kalemi incelediğimizde, genel hatları ile e-ticaret sitesi kurmak için ihtiyaç duyacağınız para ilk yıl hariç, devam eden yıllarda yıllık $80 civarında. Tabii bu genel ortalama bir rakam, ancak aşağı yukarı bu civarlarda.
İlk yıl için ise, anlaşmalı olduğum hosting firması, ilk defa internet sitesi kuracak kişilere ilk yıllarında hosting fiyatını ben aracı olduğum için $38,28 gibi bir rakama veriyor. Domain için de $4,99 ödüyorsunuz.
E-ticaret sitesi kurma hedefinizi bu yazımı takip ederek hayata geçirdiğinizde ilk yıl için toplamda $51,06gibi bir rakam ödemiş olacaksınız. $51,06 hosting + domain + 50 dolar da tema. ( temaya başlangıçta tek seferlik ödeme yapıp, ömür boyu kullanıyoruz. )
3- Domain ve Hosting Alımı
E Ticaret sitesi kurulumu için olmazsa olmaz iki şeye ihtiyacımız var. İlki domain, ikincisi ise hosting. Tabii hosting olmadan domain, domain olmadan da hosting hiç bir işe yaramaz.
Eğer bu terimleri ilk defa duyuyorsanız, ne anlama geldiklerini hemen açıklayayım;
Domain: wpmavi.com, hepsiburada.com, gittigidiyor.com ya da google.com gibi sitenizin internetteki adresidir.
Hosting: Bu ise sitenizin internette 7/24 açık kalmasını sağlayacak, sitenizin dosyalarını ve veritabanını barındıracağınız server hizmetidir.
E- Ticaret sitesi kurmak için karşımıza çıkan ilk maliyet noktası burası. Hosting ve domaine yıllık bazda bir ücret ödemelisiniz. Merak etmeyin, bunu şu an internette erişim sağladığınız e ticaret siteleri de dahil, her site ödüyor. Keza ben de ödüyorum. Bu işin oluru bu şekilde.
Tabii bu rakamlar uçuk rakamlar değil. Maliyeti ise başlangıç için yıllık max. $75 – $95 gibi rakamlara tekabül ediyor. Yani genel hosting + domain birlikte yıllık fiyatlar bu şekilde.
Ancak çok okunan bir bloga sahip olduğum için e-ticaret sitesi kurma yazımı üzerinden anlatacağım firma benim okuyucularıma özel indirim sağlıyor. Bu da ilk yıl için maliyetinizi $51,06 gibi bir rakama düşürüyor.
1- Öncelikle buraya tıklayarak ( wpmavi indirimli linki ) indirimli hosting paketleri sayfasına ulaşıyoruz.

Hosting Paketleri – E Ticaret Sitesi Kurmak
2- Paketlerde sunulan RAM ve CPU özellikleri eticaret sitenizin performansında büyük öneme sahip. Ne kadar yüksek RAM ve CPU özelliklerine sahip bir sunucu tercih ederseniz, alışveriş sitenizin performansı o kadar yüksek olur.
Benim tavsiyem WP-Portal paketi olacaktır. E-ticaret siteleri işlevleri gereği yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyar. WP-Portal paketinin sunduğu 8 GB RAM ve 4 Core CPU özellikleri eticaret siteleri için yeterli işlem gücü sağlar.
Diğer paketlere de eticaret sitenizi pekala kurabilirsiniz. Fakat ilerleyen zamanlarda müşteriniz, dolayısıyla sitenizde yapılan işlemler arttıkça, bu özelliklere sahip paketlerden yeterli verimi alamayabilirsiniz. Tabii ki böyle bir durumda üst paketlere geçiş sağlamanız da mümkün.
Değerlendirmenizi yaptıktan sonra size uygun olduğunu düşündüğünüz paket için Satın Al butonun tıklayın.
3- Ardından karşınıza alan adı seçme ekranı gelecektir. Bu kısma kurmak istediğiniz e-ticaret sitenizin alan adını ne olsun istiyorsanız, onu yazın ve aratma butonuna tıklayın. ( ben örnek olarak eticaretsitem yazdım )

Alan Adı Arama – Online Satış Sitesi Kurmak
Domain belirlerken dikkat !
– Alan adı belirlerken Türkçeye özel harfler kullanmayın ( ı, ğ, ö, ç, ş, ü gibi ). Sadece İngiliz alfabesinde yer alan harfleri kullanın. Aksi halde alan adınız geçerli olmaz. Özellikle “ı” harfine dikkat edin. “ı” yerine “i” harfini kullanın.
4- Eğer seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın alınmadıysa, arama kutusunun hemen altına arattığınız alan adı gelir ve karşısında Kaydet ve Kullan butonu çıkar. Bu butona tıklayarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Alan Adı Uygunluğu Kontrolü – Satış Sitesi Kurmak
Eğer seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın alındıysa da, alttaki resimde olduğu gibi arattığınız alan adı karşısında Kayıtlı ibaresi yer alacaktır. Bu da arattığınız ismin .com uzantılı domain adresinin daha önce başkası tarafından satın aldığı anlamına gelir.
Bu durumla karşılaşırsanız, ya seçtiğiniz alan adının .com dışında diğer uzantıları uygun mu diye bakacaksınız (.net veya .org gibi) ya da başkası tarafından alınmamış bir alan adı ismi bulana kadar farklı isimler aratmaya devam edeceksiniz.

Daha Önce Alınmış Alan Adı – İnternetten Satış Yapmak
Tabi .com ile .net ya da .org uzantıları arasında teknik olarak hiç bir fark yoktur. Sadece .com uzantısı ziyaretçileriniz için daha akılda kalıcı olacaktır. Dolayısı ile tercihinizi kesinlikle .com’dan yana kullanmanızı öneririm.
5- Kaydet ve Kullan butonuna tıkladıktan sonra karşımıza gelen ekranda hosting ve domain için bir ödeme döngüsü seçiyoruz. Ayrıca alacağımız hosting ve domain hizmetlerine ek olarak başka hizmetleri sepete ekleyebiliriz.

Hosting ve Alan Adı Süre ve Ek Hizmet Seçimi – Eticaret Sitesi Kurmak
Hosting için yıllık seçeneği bu ekran açılınca zaten varsayılan olarak gelecektir. Eğer 1 yıllıktan daha uzun hosting almak isterseniz Ödeme Döngüsü kısmından 2 ya da 3 yıl seçeneğini seçebilirsiniz.
Eğer maddi imkanınız varsa ve kuracağınız e-ticaret sitesinin uzun süre açık kalacağından eminseniz daha uzun vadeli alımlar yapmanızı tavsiye ederim çünkü en başta 2 – 3 yıllık almak uzun vadede çok daha karlı oluyor.
Yine alan adı yani domain için süre, sağ taraftaki sepet özeti kısmında varsayılan olarak 1 yıl seçili durumda olacaktır. Eğer hosting için süreyi 2 yıl seçtiyseniz, domain süresini de 2 yıl seçmelisiniz.
#Bu kısımda mantık olarak hosting ile domain sürelerini aynı seçilmeli. Hosting olmadan domain, domain olmadan da hosting hiç bir işe yaramıyor. İkisi birbirinin tamamlayıcısı. Dolayısı ile de satın alım süreleri de aynı olmalı.
#Sayfanın altında Ayarlanabilir Seçenekler kısmında firmanın sağladığı ek hizmetler de mevcut. Yanlarındaki kutucuklara tıklayarak bu hizmetleri de satın almak üzere sepetinize ekleyebilirsiniz.
Ancak en başta, yani daha online satış sitesi kurulumunda bu ek hizmetleri almanıza gerek yok.
Statik IP: Paylaşımlı hosting paketleri ki bizim aldığımız da bir paylaşımlı hosting paketidir, adı üzerinde paylaşımlı yapılardır. Yani bir sunucuyu aynı hosting paketini satın alan bir çok web sitesi paylaşır. (1 sunucu/100 veya 500 site)
Tüm bu web siteleri tek bir sunucuyu paylaştıkları için ve o sunucunun da tek bir ip adresi olduğu için aynı sunucuyu paylaşan tüm web siteleri bu paylaşımdan dolayı aynı ip adresine sahip olurlar.
Statik IP hizmeti satın aldığınızda sunucuda yer alan diğer web siteleri ile aynı sunucuyu kullanıyor olsanız da size sabit bir ip adresi atanır ve bu adres sadece size ait – özel olur. Bu şekilde de sizinle aynı ip adresini paylaşan başka bir web sitesi daha olmaz.
Statik ip gerekli mi? Bence kesinlikle gerekli. Ancak en başta, daha e-ticaret siteniz herhangi bir trafik almazken, belirli bir bilinirliği ve trafiği yokken alınması, yapılmış boşuna bir harcamadır. Bu hizmeti pekala sonradan da alabilirsiniz.
Yedekleme: Bu hizmet ile seçiminize göre hosting paketi içerisinde barındırdığınız tüm verilerinizin, yani blog sitenizin haftada bir ya da üç günde bir yedeğinin otomatik olarak alınmasını sağlayabilirsiniz.
Haftada 1 seçerseniz her hafta blog sitenizin yedeği alınır ve ayda 1 kere de bu yedeklerden birine dönüş hakkınız olur. (Bunu hosting firması sizin adınıza yapar)
3 günde 1 seçerseniz de siteniz 3 günde bir yedeklenir ve ayda 2 kere de firmadan alınan yedeklerden herhangi seçtiğiniz birine geri dönüş hakkınız olur.
Yedeklemelerde hostinginizdeki tüm veriler yedeklendiğinden ileride düzeltemediğiniz bir hata yaptığınızda otomatik yedekleme hizmeti oldukça işe yarayabilir. Fakat bu yedekleri kendiniz de alabilirsiniz. Keza WordPress Yedek Alma ve Geri Yükleme yazımda bunu nasıl yapacağınıza değindim.
Antispam: Bu hizmeti de satın almanıza gerek yok. Anti-Spam işlevini yerine getiren, spam yorumları – mailleri vs. engelleyen bir ücretsiz wordpress eklentisi zaten mevcut. Hem de oldukça iyi çalışmakta. Hatta alanının en iyisi. O yüzden bu da gereksiz bir maliyet olur.
Ddos: Hackerlar tarafından web sitelerine zarar verme amaçlı bir saldırı çeşidi olan Ddos ataklarına karşı eticaret sitenizi korumaya yönelik bir hizmettir.
Yine başlangıçta bu hizmeti almanın hiç bir anlamı yok. Bu tür saldırılara sıklıkla maruz kaldığınızda ileride ayrıca bu hizmeti satın alabilirsiniz.
Hosting ve domain için süre seçimi ve isteğinize göre diğer hizmet seçimlerini yaptıktan sonra Siparişi Tamamla butonuna tıklayarak devam ediyoruz.
6- Sonrasında karşınıza Sepet Özeti ekranı gelecektir.
Sepetinizde 1 adet wordpress hosting ve 1 adet de domain adresi varsa (yani bu 2 kalem de mevcutsa) her şey tamam demektir. Bu son kontrollerimizi yaptıktan sonra Devam Et butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

Sepet Özeti – Alışveriş Sitesi Kurmak
7- Bir sonraki adımda ilk defa satın alma yapacağınız için firma sizden üyelik oluşturmanızı isteyecektir. Bu sayfada eticaret sitesi kurulumu için hosting firmasında oluşturacağınız hesabınız için sol kısımdan bireysel veya kurumsal seçimi yapıyoruz.
E-ticaret sitesi kuracağınız için, hosting firmasının size kurumsal fatura kesebilmesi adına Kurumsal seçeneğini seçmek daha mantıklı olacaktır. Böylece muhasebenizde host ve domain masraflarını gider olarak gösterebilirsiniz. Seçimi yaptıktan sonra Devam Et butonuna tıklıyoruz.

Müşteri Tipi Seçimi – E Ticaret Sitesi Kurulumu
8- Sonraki sayfada üyelik için gerekli bilgileri girmenizin istendiği bir form karşınıza gelecektir. Buradaki formu doğru bilgilerle doldurup Devam Et butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Bu ekranı doğru bilgiler ile doldurmanızı tavsiye ederim çünkü adınıza tescillenecek alan adı bilgilerinde ve faturanızda burada verdiğiniz bilgiler yer alacaktır.
#Bu formu doldurduktan sonra cep telefonunuza sms ile bir onay kodu gönderilecek. Bu kodu alabilmeniz için size ait doğru bir telefon numarası dikkatlice yazın.

Üyelik Bilgileri – Satış Sitesi Kurmak
9- Formu doldurduktan sonra firma sizi müşteri panelinize yönlendirecek ve karşınıza cep telefonunuza gönderilen sms doğrulama kodunu girmenizi isteyen bir popup pencere açılacak.
Cep telefonumuza gelen kodu buraya yazıp Doğrula butonuna tıklayarak devam ediyoruz.

SMS Doğrulama – E-Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır
10- Doğrulama işleminden sonra müşteri panelinizde tekrar sepet özetiniz görünecektir.
Buradan alt kısımda bulunan Kullanım Sözleşmesi ve Gizlilik Politikası kutucuğunu işaretleyip Ödemeye Geç butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

Müşteri Paneli Sepet Özeti – Online Satış Sitesi Kurmak
11- Sonrasında siparişinizin başarıyla oluşturulduğuna dair bir bilgilendirme mesajının görüntülendiği bir sayfaya yönleneceksiniz.
Bu sayfada sol kısımda bulunan seçeneklerden Belgeyi Şimdi Öde seçeneğine tıklayarak ödeme adımına geçiyoruz.

Sipariş Onayı – E-Ticaret Sitesi Kurulumu
12- Yönlendiğiniz ödeme sayfasında aşağıya inerek Ödeme İşlemi kısmından öncelikle bir ödeme yöntemi seçiyoruz.
Ödemenizi kredi veya banka kartınızla, Garanti bankası hesabınız varsa direkt size verilen ödeme numarasıyla, Garanti Pay ile ya da Havale / EFT ile ödeme yapabilirsiniz.
#Kredi veya banka kartı ile ödeme yapacaksanız, kartınızın internet alışverişlerine açık olduğundan emin olun. Değilse mobil bankacılıktan ya da bankanızın müşteri temsilcisine bağlanarak kolayca açtırabilirsiniz.
Daha sonra seçtiğimiz ödeme yöntemi ile işlemleri tamamlayarak eticaret sitesi kurma işlemlerinde ilk adım olan hosting ve domain satın alma işlemini tamamlıyoruz.

Satın Alma İşlemini Tamamlama – E Ticaret Sitesi Kurmak
E-ticaret sitesi kurmak için host ve domain alma işlemleri tamamdır. Sırada SSL sertifikası entegresi ve sonrasında da WordPress kurulumu var.
4- E-Ticaret Sitesi Kurmak için SSL Sertifikası Almak
E-Ticaret sitesi kurmak için olmazsa olmaz, online alışveriş siteleri için google gibi bir çok arama motorunun ve aynı zamanda tarayıcının zorunlu kıldığı bir diğer şey ise SSL sertifkası.
Bu sertifika e-ticaret dışında diğer web siteleri için zorunlu değilken, alışveriş sitesi kurmak isteyenler için, e-ticaret siteleri için zorunludur.
Hosting aldığımız firma SSL sertifikasını ücretsiz sunuyor ve kurulumunu yine ücretsiz yapıyor. Fakat bunun için bir talep oluşturmamız gerekiyor.
1-Müşteri panelimizde üst menüdeki seçeneklerden Destek seçeneği üzerine gelip açılan menüden Yeni Talep Oluştur seçeneğine tıklıyoruz.

Destek Sayfasına Giriş – E Ticaret Sitesi Kurulumu
2-Açılan destek sayfasındaki formda sırasıyla:
– İlgili Hizmet kısmından satın aldığımız hosting paketini seçiyoruz.
– Açılan Soru Başlıkları kısmından Hosting seçeneğini seçiyoruz.
– Altında açılan seçeneklerden LetsEncrypt seçeneğini işaretliyoruz.
– Konu kısmına SSL Kurulumu yazıyoruz.
– Mesajınız kısmına da SSL kurulum talebimizi yazıyoruz. ( örn. Merhaba, Hosting paketim için ücretsiz SSL kurulumu yapabilir misiniz? Teşekkür ederim, iyi çalışmalar… )
– Son olarak alttaki Yeni Talep Oluştur butonuna tıklayarak talebimizi iletiyoruz.

SSL Kurulumu için Talep Oluşturma – Alışveris Sitesi Kurmak
Destek ekibinin yoğunluk durumuna göre en geç 15 dakika içerisinde SSL kurulumu gerçekleştirilecek ve size bilgi verilecektir.
#Size verilen bilgide Yazılımınız üzerinden SSL sertifikasını aktifleştirmek için yazılım üzerinden güncelleme yapmanız gerekmektedir. ibaresini ciddiye almayın. WordPress kurulum adımlarında SSL entegresini zaten yapacağız.
SSL kurulumu tamamlandıktan sonra WordPress kurulumuna geçebiliriz.
5- E-Ticaret Sitesi Kurmak için WordPress Alt Yapısını Oluşturma
E-Ticaret sitesi kurulumu için yazının ilk kısmında kurulum süreç işleyişi içinde bahsettiğim wordpress alt yapısını bu adımda kuruyoruz. WordPress kurduğunuz e-ticaret sitesini yöneteceğiniz alt yapı sistemi olacak.
WordPress alt yapısını kurmak için her türlü ihtiyacı üst adımlarda yerine getirdik. Kurulum için her şeyimiz hazır.
1-Öncelikle cPanel’e ulaşmanız gerekiyor. Bunun için müşteri panelinde üst taraftaki menüden Anasayfa seçeneğine tıklayarak anasayfaya gidin ve aşağı inip Hizmetleriniz / Hosting kısmında bulunan, satın almış olduğunuz hostingin karşısındaki Yönetim butonuna tıklayın.

Hosting Yönetim Paneline Giriş – Satış Sitesi Kurma
2- Ardından açılan sayfada sol taraftaki seçeneklerden en alttaki cPanel’e Bağlan seçeneğine tıklayın. cPanel ekranı yeni sekmede açılacaktır.

cPanel’e Giriş – Alışveriş Sitesi Kurmak
3- Bu şekilde cPanel’e ulaşmış bulunuyorsunuz.
cPanel, bir hosting yönetim sistemidir. Aynı bilgisayarınızın Windows, iOS işletim sistemi gibi hostinginizi yönetmenizi sağlar. cPanel’den hostinginize dair birçok ayara ve uygulamaya ulaşabilirsiniz.
e Ticaret sitesi kurma işlemlerinde cPanel’i, hosting ve domain adresimiz üzerine WordPress kurmak için kullanacağız.
Bunun için cPanel anasayfasındayken en alta inin ve Softaculous Uygulama Kurulumu başlığını bulun. Bu başlık altındaki WordPress seçeneğine tıklayın.

cPanel WordPress Seçeneği – Eticaret Sitesi Nasıl Kurulur
4- Açılan sayfada üst taraftaki Yükle butonunun yanındaki aşağı yönlü üçgene tıklayıp, açılan seçeneklerden Custom Install seçeneğine tıklayın.

WordPress Kurulum Butonu – Satış Sitesi Kurmak
Bu sayfada formdaki alanlara, kuracağımız WordPress için gerekli bilgileri girecek, uygun seçenekleri seçeceğiz. Sırayla gidelim:
5- Script Ayarları başlığındaki;

Script Ayarları – Alışveriş Sitesi Kurmak
Protokol Seçiniz: WordPress kurulumu için bir protokol seçiyoruz. Yani, sitemizin uzantısı ne olsun. Yükleme ekranı bize 4 seçenek sunuyor
[ http:// >> http://www. >> https:// >> https://www. ]
Sitenizin başında www. olması veya olmaması günümüzde artık bir şey ifade etmiyor. Mesela ben wpmavi’yi kurarken, https:// üzerine, yani başında www. olmadan kurdum. Siz de https:// ya da https://www. seçeneklerinden bir tanesini seçin.
http:// ya da http://www. seçenekleri ise SSL olmadan kurulum içindir. Eticaret sitesi kurmak için SSL’in zorunlu olduğunu açıklamıştım . Bu nedenle protokol kısmını mutlaka https:// olarak seçin.
Domain Seçin: Bir tek alan adınız olduğu için zaten seçili halde geliyor. Burada işlem yapmamıza gerek yok.
Yüklenecek Dizin: E-ticaret sitenizin tam olarak hangi URL adresi üzerine kuracağınızı seçeceksiniz.
Sitenizi https://eticaretsiteniz.com adresi, yani direkt olarak satın aldığınız domain adresi üzerine kuracaksanız, bu seçeneği boş bırakın.
Bu seçeneğe bir şey yazarsanız (onlinesatis gibi), bu wordpress’i https://eticaretsiteniz.com/onlinesatis dizinine kur anlamına gelir. Yani e-ticaret site adresiniz https://eticaretsiteniz.com/onlinesatis şeklinde olur. Boş bırakmak https://eticaretsiteniz.com/ dizinine kur anlamına gelir.
Choose the version you want to install: Burada hangi WordPress sürümünü yüklemek istediğimizi soruyor. Varsayılan olarak gelen sürüm en son sürümdür. Keza sizin de en son sürümü yüklemeniz gerekiyor. Bu yüzden burada herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Sizde hangi sürüm görünüyorsa aynen kalsın.
6- Site Settings başlığına geçin;

Site Settings – E-Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır
Site Name: Benim kullandığım site ismi WPMAVI, siz de eticaret sitenizin ismini istediğiniz şekilde buraya yazabilirsiniz.
Site Description: Buraya e-ticaret sitenizin sloganını yazabilirsiniz. Benim kullandığım site sloganı “Türkiye WordPress Rehberi ve Profesyonel WordPress Blogu”.
Not: Bu iki seçenek de sonradan wordpress admin panelinden değiştirilebiliyor.
Disable WordPress Cron: İşaretlemeyin. Boş bırakın.
7- Admin Account başlığına geçin;

Admin Account – E Ticaret Sitesi Kurulumu
Admin Username ve Admin Password: E-Ticaret sitenizin yönetim paneline giriş yaparken kullanacağınız kullanıcı adı ve parolasını buradan belirleyeceksiniz.
Kullanıcı adınızı kesinlikle ve kesinlikle admin yapmaktan uzak durun. Admin olarak kalması büyük bir güvenlik açığıdır.
Ayrıca kullanıcı adınızda i – ö – ü – ş – ğ – ç gibi Türkçe karakterler ve ünlem (!) soru işareti (?) parantez gibi işaretler kullanmayın. Sadece İngiliz alfabesindeki harfleri kullanabilirsiniz. Aksi halde kurulum hata verecektir.
Kullanıcı adı ve parola kısımlarında belirlediğiniz bilgiler, açtığınız eticaret sitesini yönetecek admin’in kullanıcı adı ve şifresi oluyor. Bu bilgileri unutmayın.
Admin Email: Kullandığınız herhangi bir mail adresini (örn. Gmail) verebilirsiniz. ( Önerim sıklıkla kullandığınız bir mail adresi vermeniz )
8- Choose Language başlığına geçin;

Choose Language – Eticaret Sitesi Nasıl Kurulur
Select Language: Eticaret sitenizin yönetim panelinin ve içerik yazım dilinin seçimini yapacaksınız. Hangi dilde olmasını istiyorsanız, o dili kullanabilirsiniz.
9- Select Plugin(s) başlığına geçin;

Select Plugins – Online Satış Sitesi Açmak
Buradaki tüm kutucuklar boş kalsın. İşaretli olanlara bir kere tıklayarak işaretini kaldırın. Sizde üstteki resimde göründüğü dışında başka seçenekler de varsa, o seçeneklerdeki işaretleri de kaldırın.
10- Advanced Options başlığına geçin;

Advanced Options – E Ticaret Sitesi Kurulumu
Bu başlık yanındaki artı ( + ) işaretine tıkladığınızda seçenekler görünür olacaktır. Varsayılan olarak gelen ayarlar gayet uygundur. Bu kısımda hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yok.
11- Gerekli alanları doldurduktan sonra son olarak alt kısımdaki Yükle butonuna tıklayın. Kurulum biraz zaman alabilir.

Yükle Butonu – E Ticaret Sitesi Nasıl Yapılır
12- Kurulum tamamlandığında ise karşınıza kurduğunuz e-ticaret sitenizin yönetim paneline nereden giriş yapacağınızı gösteren bir ekran gelecektir;
- Site adresinize tıklayarak sitenizin ön yüzüne
- Yönetim paneli giriş linkine tıklayarak ise, sitenizin yönetim paneline ulaşabilirsiniz. Sitenizin yönetim paneline bundan sonra bu adresten, yukarıda belirlediğiniz yönetici kullanıcı bilgileri ile giriş yapabilirsiniz.

Kurulum Tamamlandı – E Ticaret Sitesi Kurmak
E-ticaret sitesi kurmak için gerekli olan wordpress alt yapısını kurma işlemi de bu kadar. Şimdi ise, bu alt yapı üzerinde e-ticaret sitesi nasıl kurulur, tasarımı, alıveriş sistemi nasıl kurulur bunu göstereceğim.
6- E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur – Tasarımı Nasıl Yapılır Video ile Anlatım
E-Ticaret sitesi kurmak adına yapacağımız son işlem ise temamızı satın alıp, kurulumunu ve ayarlarını yaptıktan sonra internetten satış yapmak adına alışveriş sistemini kurmak. Bu kısmı ise yazılı olarak değil de, video şeklinde anlattım. İşte o video;
Not: Video içerisinde bahsettiğim e-ticaret temaları yazıma ise wordpress e-ticaret temaları linkinden ulaşım sağlayabilirsiniz.
Umarım E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur:? 0’dan E-Ticaret Sitesi Kurmak başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
hocam öncelikle emeğiniz için elinize sağlık.her şeyi adım adım yaptım ancak bir sıkıntı yaşadım.ben dizin kısmını sildim daha sonra diğer işlemleri takip ettim ve kur dedim ancak hata verdi ve hata olarakta o dizin kısmının boş olduğunu gösteriyor.daha o pencereyi kapattım ve şimdi tekrar oraya gelemedim yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler iyi çalışmlar.
Merhaba bizim firmanın domain ve hostingi isimtescilden alınmış normalde e ticaret sitesi değil
biz e ticaret sitesine çevirmek istiyoruz nasıl bir yol izlememiz gerekiyor bu konuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler kolay gelsin
merhaba tema satın alırken hesabınız kilitlendi yazıyor sebebi nedir acaba?
bütün aşamaları eksiksiz yaptım hocam. sadece wordpressi yükledikten sonra siteismi.com/wp-admin uzantısı 404 not found hatası veriyor yüklü olduğu halde wp panele ulaşamıyorum
Öncelikle tesekkurler. Şifre verdigim bayiler icin bayi girisi yapip mesela %20 daha ucuz bir sekilde urunleri almasini istiyorum. Videoyu sonuna kadar izledim ama bu konuda bilgi bulamadim. Nasil yapabilirim.
Yorumlar da dahil sonuna kadar okutacak kadar faydali bilgiler olmus emeginize saglik
Merhabalar;
Öncelikle gördüğüm kadarıyla web siteniz Türkiye’deki en iyi wordpress kaynağı. Çabanız ve emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Benim sorunum şu ki; domain ve host işlemlerini belirttiğiniz şekilde tamamladım. Lakin region sekmesinde Europe seçili olmasına karşın işlemi tamamladıktan sonra Asia seçeneği görüntülenmekte. Ve region’ı değiştirmek istediğimde ise GoDaddy benden 60 TL bedel talep etmekte. Region’ın Asia olarak kalması sorun mudur, bu bir sorun ise nasıl sorunlarla karşılabilirim ? Yoksa 60 TL bedeli ödeyip Europe olarak değiştireyim mi? Planım İstanbul menşeili bir e ticaret sitesi kurmak.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.
Hocam normalde cPanel kurulumu yaparken server lokasyonunu siz seçiyorsunuz. Eğer olaki bir yanlışlık olduysa da cPanel sıfırlaması yapın ve tekrar cPanel kurulumu yapın. Bu sefer avrupayı seçersiniz kesin olarak.
Merhaba. Benim gıda üzerine ufak bir dükkanım var ve hem dükkanımı tanıtmak hemde ürünlerimi e ticaret olarak satmak için bir site açacağım. Hostingimi godaddy den değil de başka bir firmadan alacağım ama sizce 3gb web alanı yeterli olur mu? Siz 4 yıldır yazmama rağmen 5gb a ulaşamadım demiştiniz bir yazınızda. Benim açacağım sitede de çok fazla ürün olmayacak belli başlı ürünler olacak yani sizce 3gb yeterli midir?
Burak hocam merhabalar,
wordpress kurulumunu yaptım. Envato marketten MERCI isimli e-ticaret temasını satın aldım. Onun yüklemesinde de problem yaşamadım fakat temaya çakılı gelen Slider Revolution eklentisini bir türlü çalıştıramadım. Slider Revolution sitesinde eklentiyi bir temaya çakılı halde aldıysanız aktivasyona gerek yok diyor. sizce bu sorunu nasıl çözebilirim. Teşekkürler..
*E-ticaretin yasal mevzuatı ve izlenmesi gereken yollar ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyor musunuz.(Yasal olarak varsa alınması gereken belgeler nelerdir, Vergi levhası nasıl alınır, hangi kurum ve kuruluşlara kayıt olunmalı ve hangi belgelere sahip olunmalı, vs.vs.vs.)
Öncelikle yaptığınız tüm değerli çalışmalar için çok teşekkürler.
İlk önce yanlışlıkla wordpress site kurma videonuzu izledim. Sonra da bu yazınıza ulaştım ve hiçbir bilgiye sahip olmadığım bu konu hakkında iyi bir yol katettiğimi düşünüyorum.Tekrar teşekkürler. İki sorum olacaktı;
*Siteye dil seçeneği ekleyebiliyor muyuz?
*E-ticaretin yasal mevzuatı ve izlenmesi gereken yollar ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyor musunuz.
Başarılar…
Üstadım öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler.. Ben anlattığınız bu yapıyı Joomla üzerinden yapmak istiyorum, muhtemelen sorun yaşamam işlem basamakları genelde aynı çünkü. Sorum şu : Yaptığımız e ticaret sitemizi pazaryeri sitelerine (hepsiburada, gittigidiyor, aliexpress, vb.) entegre etme şansımız varmı.. Teşekkürler..
Bununla ilgili youtube kanalımda wordpress site kurma videom var. O videomda bu tür siteleri hangi temalar ile kurabileceğinizi detaylı anlattım aslında. Yani örneklerini verdim. İsterseniz o videoma bir bakın.
Gercekten cok guzel bir calisma , emeginize saglik
Fotoğraf Yüklerken HTTP hatası alıyorum sorun yüklediğim techone e Tİcaret temasından kaynaklı . farklı bir tema etkinleştiriyorum örneğin YirmiOndokuz Sorun çözülüyo ama techone yi tekrar etkinliştirdiğimde tekrar HTTP hatası yazıyor nasıl çözebilirim
Yok hocam. O hata tema ile ilgili değil. Kronik wordpress hatalarndan biri. Çözümü içi blogumda henüz bir yazı yok, yakında yazarım ancak şiz ingilizce olarak, how to fix http image upload error in wordpress şeklinde aratma yapın. Çözüm bulacaksınızdır.
burak bey merhaba. siteyi yeni kurdum ancak tema vs henüz yüklemedim. ssl sertifikası aktif. kontrol ettim. https şeklinde yazdığımda sorun yok ancak arama çubuğuna site adı yazıp enter tuşuna bastığımda http olarak açılıyor ve güvenli değil yazıyor. bu sorunu nasıl çözebiliriz. teşekkür ederim.
SSL kurulumunu tam olarak tamamlamışsınızdır hocam. Bu yazımda da SSL kurulumunu nasıl yapacağınız ile ilgili yönlendirmeler var. Onlara bakın lütfen.
burak bey bu kurduğumuz wordpress, wordpress in ücretsiz sürümü değilmi? domain,host,ssl ve tema dışında ücret ödemiyoruz ama siteden bizden bağımsız reklamlar çkması e modüllerin bir çoğunun ücretli olduğu doğrumu?
Evet ücretsiz sürümü hocam. Ancak şunu karıştırmayın. WordPress.org alt yapısı ücretsiz. Yani siz bu ücretsiz alt yapıyı satın aldığınız hosting ve domain üzerine kuruyorsunuz. Bu alt yapının üzerine kuracağınız temalar ( tasarımlar ) ise ücretli oluyor genelde ( ücretsizleri de mevcut) ek işlevler için yine ihtiyacınıza göre kuracağınız, kurmak istediğiniz eklentiler de genelde ücretli oluyor ( ücretsizleri de mevcut ) Reklam vs. gibi şeley çıkmaz. Bu tür site kurulumlarında tüm kurulumu kendi satın aldığınız hostunuz ve domain adresinize kurduğunuz için sadece size ait oluyor. Sizin dışınızda kimse erişmez, reklam vs gösteremez.
Ben diğer rehberlerde okuduğum kadarıyla, E-Ticaret için vergi levhası ve sanal pos başvurusu yapmak gerekiyor dediler. Benim ayakkabı dukkanım var fakat siz bu tarz birşeyden bahsetmemişsiniz nasıl oluyor ?
Normalde evet, yasal olarak gerekiyor bunları yapmanız. Yani vergi ödeme yükümlülüğünüz gereki bu işin olmazsa olmazı bi şirket ya da şahıs işletmesi kurmanız gerekli. Ancak bunları kurmandan da kredi kartı ile ödeme alabilecğeiniz yöntemler var. Bir de benim bu yazım e-ticaret siteninin nasıl kurulacağını anlatıyor. Yasal gereklilikleri değil.
yanlış temayı satın alırsak nasıl değiştirebiliriz?
Büyük ihtimalle değiştirmezsiniz hocam da yanlış temayı nasıl yanlış alacaksınız anlayamadım.
Bu kıymetli bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim öncelikle. Bir sorum olacak sizlere, bir çok e ticaret sitesi belli miktar alımlarda kargo ücreti almaz mesela 50 lira üstü kargo bedava gibi. Yine bir çok site kapıda ödeme limiti koymuştur 50 lira ve üzeri kapıda ödeme gibi. Bu varyasyonu ayarlamanın bir yöntemi var mıdır? Saygılar.
Tabi ki yapabilirsiniz.
Ben wordpress.com üzerinden anlattınız sandım sonra tema yükleyebildiğimi fark ettim. Bunun için sizden çok özür dilerim ve yazınız için çok teşekkür ederim.
Kredi kartı entegrasyonu yaptıktan sonra sitemizde kk ile ödeme yaptıklarında para hangi hesaba yatıyor?
Merhaba,
Yazınız için çok teşekkür ederim. Site üzerinden başkalarının ürün ekleme yapabilmesi için nasıl bir yol izlemeliyim? Talimatlarınızla WordPress kurulumunu gerçekleştirdim. Şu an tema kısmındayım. Yanlış ilerlememek için size danışmak istedim.
Teşekkürler.
Merhaba;e-ticaret sitemize kullanıcı girişini nasıl ekleyebiliriz?Yani kullanıcılar kendisi ürün ekleyecek ve almak isteyenler kendi aralarında ürün satışı gerçekleştirecek letgo gibi .Bunu destekleyen bir WordPress teması var mı ya da eklenti yoluyla mı yapmamız gerekiyor ?
Merhaba, bu uygulamayı kur seçeneği ile karşılaşmadığımdan yanlış bir adım izledim ve şu an lokasyon ve versiyon seçeneklerindeki düzenlemeyi yapamadım. Direk wordpress’e yönlendirildim. Şimdi bu hatayı nasıl düzeltebilirim?
cPanel >> Uygulamalarım >> WordPress sekmesine gidin ve kurulu olan wordpress’i seçip, uygulamayı sil deyip, tekrar kurulumu yapın.
Merhabalar ayrı bir sitem için kullandığım godaddy hesabımdan yeni bir online mağaza için hosting ,domain ve ssl sertfikası aldım fakat 2 sorum olacak c panel için olan web hosting sekmesi hesabım kısmında gözükmüyor ve ssl sertfikamı kullanmak için statik ip almam gerekiyor mu olmadan kullanabilir miyim ?
İlk sorunuzu tam anlayamadım hocam. İkinici sorunuza gelince, SSL için statik ip kullanmanıza gerek yok.
Selamünaleyküm hocam, öncelikle makaleniz için teşekkürler elinize, kolunuza sağlık. Ben size bir şey soracağım. Gittigidiyor, hepsiburada, n11 vs. gibi e-ticaret siteleri firmalarla anlaşıp satışı ve kargolamayı firmalar mı yapıyor yoksa bu siteler mi yapıyor ? her satış yapıldığında belli bir komisyon yüzdesi mi alıyorlar tam olarak bu durum nasıl oluyor acaba ? bu konuda bizi aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Hocam bu tür soruların cevabı bahsettiğiniz sitelerin sıkça sorulan sorular bölümünde mutlaka cevaplanmıştır. Oraları okursanız sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.
Kardeşim öncelikle verdiğin bilgiler için şahsım adına çok teşekkür ederim çok faydalı oldu benim için ama bi sorum olacak sürekli içimi kemiren bi soru ben sitemi kurduktan sonra bütün iplerin bende olmasını yani bütün kontrollerin bende olmasını istediğim gibi sitenin altyapısıyla oynamak olsun gerek temayla ilgili değişikler olsun bütün herşeyi istediğim gibi biryere bağlı kalmadan ben yönetmek istiyorum Onun için sizin anlatmış olduğunuz yolu izlersek böyle bir e ticaret sahibi olabilirmiyim ve ayrıca şimdi hayal gibi gelebilir ama ben sitemi bir dünya markası haline getirmek istiyorum onun için temelleri ne kadar sağlam atarsam benim için çok iyi olacaktır sizce böyle bir hayal için temeller atılacak yer bu sizin anlatmış olduğunuz yol mu, yoksa bu yol sadece küçük çaplı hedefleri olanlar için izlenilecek bir yolmu.
Verdiğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim. Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın
Aynen öyle hocam. Zaten sadece bu yazıda anlattığım yöntem ile tamamen özgür bir şekilde siteniz size ait olur. Diğer türlü e-ticaret adına hazır yazlımlar vs alırsanız hiç bir şekilde bu özgürlüğe sahip olamazsınız. Benim bahsettiğim wordpress yöntemi ile e-ticaret sitesi kurmak hiç de öyle küçük çaplı değil. Dünya çapında mülyon dolarlık iş yapan bir çok e-ticaret sitesi de wordpress kullanıyor.
burak bey merhaba
hazır yazılımlardaki gibi tıklanma kota sorunumuz olmuyor anladığım kadarı ile.doğrumudur.
Yok hocam. Bu bahsettiğiniz kotayı da ilk defa duyuyorum.
hocam bu temaları ücretsiz alma gibi şansımız yok mu?
httrack’ten alıcamda bunu siteme nasıl uygulayabilirim ?
Yani benim videomda veya tema tanıtım yazılarımda bahettiğiniz ücretli temaları ücretsiz almaktan bahsediyorsanız, öyle bir şey mümkün değil. Öyle bir şey yasal da değil.
hocam iyi günler yukarda cpanel girişi hakkında sorum olacaktı
ben godaddy de gösterdiğiniz yerde cpanel gözükmüyor
Tam olarak hangi noktada hocam ? Şimdi kontrol ettim. Sistemlerinden herhangi bir problem görünmüyor ? İsterseniz bana iletişim formundan godaddy giriş biglilerinizi atın sizin yerinize bir de ben bakayım.
Go dady den e ticaret için site açmaya kalktığımda 3 – 4 bin TL fiyat gösteriyor.?
Hocam seçtiğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın almış, premium bir alan adıdır. Alan adınını premium olmadığından, daha önce başaksı tarafından satın alınmadığına emin olun. Norlamde fiyat 113 TL olacaktır.
Merhabalar. mythemeshop.com/themes/ecommerce/ Temayı yüklerken “Yüklenen dosya php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor.” hatasını aldım. sonrasında dediklerinizi yaptım
Takip ettiğiniz bağlantının süresi doldu.
Lütfen tekrar deneyin.
hatası vermeye başladı bu kezde nasıl aşabilirim bu sorunu yardım edebilirmisiniz.
Öncelikle godaddy müşteri girişi yaptıktan sonra ürünlerin >> web hosting >> cPanelin yanında bulunan Yönet butonu ile cPanelinize giriş yapın. cPanelde yazılım kısmı altında bulunan PHP Sürümünü Seçin kısmına tıklayın. Ardından karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında bulunan Switch to PHP Options linkine tıklayın. Ardından upload_max_filesize kısmının sağ tarafında bulunan 2M yazan yere mouse ile tıkladığınızda farklı seçnekleri seçme ekranı açılacaktır. Buradan bu kısmı 64M şeklinde seçin ve uygula deyip, sol alt köşede bulunan kaydet butonuna tıklayın.
Ardından tekrar cPanelinize gidin ve yine Yazılım sekmesi altında bulunan PHP işlemleri kısmına tıklayıp, karşınıza çıkan ekranda işlemleri sonlandır butonuna tıklayın. Böylece sorun çözülecektir. Ve sitenize girip, temanızı yüklemeye çalışıtğınızda tema yüklenecek, bu sorunla da bir daha karşılaşmayacaksınızdır.
herşey üstat ile olmuyor araştırmamız lazım tabiki …
home tuşunu değiştirmek istiyorum video da anlatıldığı gibi yapmama rağmen hata alıyorum functions.php sayfasında aldığım hata şu ingilizcesi : Unable to communicate back with site to check for fatal errors, so the PHP change was reverted. You will need to upload your PHP file change by some other means, such as by using SFTP. türkçe çeviri ile ; Önemli hataları kontrol etmek için site ile iletişim kurulamadı, bu yüzden PHP değişikliği geri alındı. PHP dosya değişimini SFTP’yi kullanarak başka yollarla yüklemeniz gerekecektir.
Şimdiden teşekkürler. bunu yapmak isteyen arkadaşlar için godaddy üzerinden cpanel e girerek oradan yapmaları lazım.
c panel > dosya yöneticisi > public_html> wp content > temalar > ( teman techone ise ) techone > functions.php > tıkla sağ üstten düzenle kodu aynı yere tabs ajax üstne yapıştır ve kaydet çık sorun çözülür ,
iyi günler anlatımınız çok güzel, benim sorum kişiye özel ürünler satılan bir sitede mesela isimli çerçeve satan bir sitede ürün fotoğrafının hemen yanında müşterilerin sipariş sırasında ismini belirtebileceği bir alan nasıl bırakabiliriz. teşekkürler şimdiden
Sipariş verilirken ek notlar kısmına siz bir açıklama yazarsınız ve alıcı da ek notlar kısmında ismini belirtir.
Merhaba Hocam,
Ben ürünlerin fiyatını dolar olarak girmek istiyorum. Fakat sitede otomatik günlük kura göre çevrilip TL olarak gözükmesini istiyorum. Bunu ayarlarda göremedim. Önereceğin bir şey var mı?
Mutlaka bir yolu vardır ancak araştırmak gerekli. Pratik olarak bu istediğiniz ile ilgili bir bilgiye malesef sahip değilim.
Burak Bey merhaba,
Site kurulumunda her adimi takip ettim ve son sayfaya ulastim. Fakat domain isminin yaninda yesil anahtar isareti cikmyor. Nasil duzeltebilirm ?
Cevabiniz için simdidien cok tesekkur ederim
Selamlar
Humeyra
SSL kurulumunu düzgün yaptığınızdan emin misinz hocam ? Bir de tarayıcınızın geçmişini temizleyip öyle tekrar bakın. Sorun çıkmaması lazım daha geçen hafta ben denemiştim herhangi bir sorun yoktu yazı anlatımında.
adres çubuğuna site ismimi https ile birlikte yazdığımda https aktif olarak açılıyo ama sadece site ismini yazdığımda güvenli değil uyarısı çıkıyor, https çıkmıyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
Tarayıcınızın cookielerini ve geçmişini temizleyip tekrar deneyin hocam.
iyi günler. ssl sertifikası almama rağmen sitemde güvenli değil uyarısı alıyorum sebebi nedir acaba
Hocam yazımda SSL kurulumunun da nasıl yapılacağını anlattım. Yazımı takip ederek yaparsanız bir sorun yaşamayacaksınızdır. Mutlaka yazıda bir noktayı atlıyorsunuzdur. Keza bu yazı uygulamalı olarak her adım test edilerek yazılmıştır.
Uzun uzun okudum ancak dikkatimden mi kaçtı bilemediğim için sormak ihtiyacı hissettim. Tüm kurulu yatık ve site hazır diyelim. Müşteriler kredi kartı ile nasıl alım yapacaklar? Sanal pos almakşirketler için bile çok zor. Bu konuda bir yorumunuz ya da tavsiyeniz olur mu?
Hocam yazımın sonundaki videomda ben kreti kartı ile ödeme alma işlemini iyzico üzerinden anlatıyorum. Videoya bakarsanız görürsünüz. Ancak, iyzico’nun da başvurusunda bir çok bilgi tarafınızdan istenecektir. Tam olarak onun detayını bilmiyorum. Bunu iyzico internet sitesine ya da direkt onlarla iletişime geçerek sorabilirsiniz.
Ancak kredi kartı ile ödeme almak için, üstte anlattığım site kurma yöntemine entegre edilebilecek, şirket bilgisi gerektirmeyen onlarca yöntem var. Bunların hepsi de yurtdışı kaynaklı çözümler. Mesela stripe – interkassa (rus), shopier gibi yöntemler. Bunları arşatırın. Bunların hepsinin wordpress siteleri ile (yukarıda anlattığım yöntem ile site kurduğunuzda siteniz wordpress alt yapılı olacak ) entegrasyonu mevcut.
Iyi gunler ,
dediklerinizi harfiyen yapmama ragmen , satin aldigim tema yi bir turlu yukluyemiyorum , yaklasik 5-6 defa denedim fakat her zaman ayni hatayi veriyor : The uploaded file exceeds the upload_max_filesize directive in php.ini.
sorun ne olabilir sizce ?
tesekkurler
Yukarıda, yorumlarda sorunun çözümü var hocam.
öncelikle yazı ve video için teşekkürler. home sayfasını “anasayfa” yapmak için alt tarafa link ekleyeceğim demişsiniz acaba linki ekleyebilir misiniz. İkinci olarak örneğin vertical menü 03 oluştursam bu menüyü dikey kısımdaki 3. satırın yanına (yani alt başlık olarak) nasıl getirebilirim. Emeğinize sağlık şimdiden teşekkür ederim.
Burak Bey Tekrar Merhaba
Yazınızı sonradan okudum.
Çözüldü teşekkürler.
Öncelikle yazınız için teşekkürler. Gerçekten çok faydalı.
Sorum şu: Ben bu yazıyı okumadan önce isimtescil’den sadece domain aldım. Bu adımları uygulayabilmem için alan adımı godaddy’e transfer etmem mi gerekiyor yoksa şart değil mi? Gerekiyorsa zaten boşa ödediğim alan adı ücreti üzerine bir de transfer ücreti ödemem gerekiyor sanırım :) Ya da benzer işlemleri tamamen isimtescil üzerinden yapabilir miyim acaba? Şimdiden cevabınız için teşekkürler.
Şart değil hocam. Yazımı takip ederek hosting alın. Hosting aldıktan sonra cPanel kurulumu yaparken, yazımda anlattığım cPanel Kurulumu başlığı altında bulunan 6. adımda bir alan adı seçin kısmının altında bir de benim bir alan adım var veya başka bir firmada barınan alan adı kullanmak istiyorum diye bir seçenecek çıkacaktır. Şu an tam ismini hatırlamıyorum. O seçeneği işaretleyip, alan adınızın ismini girer, işleme öyle devam edersiniz. Daha sonra ise kurulumlar tamamlandıktan sonra, isimtescil yönetim panelinizden alan adlarını panelinden alan adınızın name serverlarını ( isim sunucularını ) godaddy firmasının isim sunucuları ile değiştirirsiniz ve işlem tamamdır. Kolay bir işlem yani.
Emeğine teşekkürler öncelikle 2 sorum olacak.
Deluxe paketi seçsem daha avantajlı olmaz mı?
WordPress tabanlı bu oluşturduğum e-ticaret sitesini daha sonra mobil uygulama uyumlu bir şekilde görüntülenmesini dilersem bu mümkün mü?
Örneğin; İos, Android uygulaması ve mobil tarayıcılardan girişler için.
Videonun tamamını henüz izlemedim onu belirteyim belki bahsetmişseniz.
Merhaba,
Eğer kısa zamanda çok fazla ziyaretçiye ulaşacağını düşünoyrsanız sitenizin, o zaman delux paketi seçebilirsiniz. Ancak başlangıç için mantıklı değil. Çünkü trafiğiniz arttıkça, başlangıç paketi yetmediğinde bir üst pakete geçebiliyorsunuz. Dolayısı ile böylesi maliyet açısından daha mantıklı.
WordPress alt yapıları zaten mobil uyumludur. Daha doğrusu benim de videomda anlattığım tema hali hazırda mobil uyumludur. Her boyuttaki ekranın otomatik boyutunu alır.
Eğer kast ettiğiniz mobil uygulaması ise, yine wordpress alt yapısı mobil uygulama yapmak için de oldukça uygundur. Yani yarın bir gün sitenizin mobil uygulamasını yaptırmak istediğinizde, siteniz wordpress kullandığı için yapacak bir çok freelancer uygulama geliştirici bulabilirsiniz bu konuda.
Merhabalar. Temayı yüklerken “Yüklenen dosya php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor.” hatasını aldım. 10.24 dk dediğiniz gibi metini yazdım kaydettim. Sonra PHP işlemlerine girerek işlemi sonlandırdım. Ancak tekrar temayı yüklediğimde aynı hatayı alıyorum. Desteğiniz için teşekkürler…
php.ini dosyasının içine yazdığım kod ise budur.
memory_limit = 128M
upload_max_filesize = 100M
post_max_size = 128M
Tema yüklerken, videom içerisinde upload_max_file size çözümünü uygulamasına rağmen, hala php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor şeklinde hata alan arkadaşlar, şu çözümü uygulayabilirler;
Öncelikle godaddy müşteri girişi yaptıktan sonra ürünlerin >> web hosting >> cPanelin yanında bulunan Yönet butonu ile cPanelinize giriş yapın. cPanelde yazılım kısmı altında bulunan PHP Sürümünü Seçin kısmına tıklayın. Ardından karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında bulunan Switch to PHP Options linkine tıklayın. Ardından upload_max_filesize kısmının sağ tarafında bulunan 2M yazan yere mouse ile tıkladığınızda farklı seçnekleri seçme ekranı açılacaktır. Buradan bu kısmı 64M şeklinde seçin ve uygula deyip, sol alt köşede bulunan kaydet butonuna tıklayın.
Ardından tekrar cPanelinize gidin ve yine Yazılım sekmesi altında bulunan PHP işlemleri kısmına tıklayıp, karşınıza çıkan ekranda işlemleri sonlandır butonuna tıklayın. Böylece sorun çözülecektir. Ve sitenize girip, temanızı yüklemeye çalışıtğınızda tema yüklenecek, bu sorunla da bir daha karşılaşmayacaksınızdır.
Çok teşekkürler kolaymış baya….başka firmalara para vermeye gerek yok bence!!