
WordPress yedek alma işlemi herhangi bir güvenlik tehtidine karşılık alınabilecek açık ara en iyi önlem. Wordpress yedek alma işlemi yapmak oyunlarda olduğu gibi “save”leyerek gitmeye benzer.
Fakat oyunlarda bile bazen save’lemeyi unutuyor hatta bazen üşeniyoruz bile… Aynı şey wordpress yedek alma işlemi içinde geçerli.
Manuel olarak wordpress site yedekleme her zaman için geçerli bir opsiyon olarak dursa da, kendimizi kandırmaya gerek yok.
WordPress otomatik yedek alma işlemini biz zamanlasak ve kendiliğinden işleyen bir sisteme dönüşse daha güzel olmaz mı ? Kesinlikle!
#Ben şahsen kendi blogumda manuel olarak değil, wordpress otomatik yedek alma işlemi uyguluyorum. Daha doğrusu kullandığım wordpress yedek alma eklentisi bunu benim için otomatik uyguluyor.
Tabii yine de tercih sizin. Yazımda sizlere wordpress yedekleme nasıl yapılır ? Hem eklenti kullanarak otomatik, hem de maneul yöntemlerle adım adım anlattım.
Yazımda wordpress yedekleme ve geri yükleme işlemlerini hem cPANEL üzerinden, hem FTP üzerinden hem de wordpress yedek alma eklentisi üzerinden nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde göreceksiniz.
>> Eklenti İle WordPress Otomatik Yedek Alma
>> 1- Yedek Alma
>> 2- Geri Yükleme
>> FTP ile WordPress Manuel Yedek Alma
>> 1- Yedek Alma
>> 2- Geri Yükleme
>> cPanel Üzerinden WordPress Manuel Yedek Alma
>> 1- Yedek Alma
>> 2- Geri Yükleme
WordPress Yedek Alma Eklentisi ile Yedekleme ve Geri Yükleme
1- Yedekleme ( WordPress Yedek Alma )
WordPress yedek alma ve geri yükleme işlemi için hele ki wordpress otomatik yedek alma işlemi için en iyi yöntemlerin başında yedek alma eklentisi kullanmak geliyor.
Tabii wordpress otomatik yedek alma için bir çok eklenti mevcut ancak benim size tavsiyem ki;
- Kendi blogum için de kullandığım,
- Oldukça hafif bir kodlamaya sahip
- CPU ve Memory yormayan muazzam bir eklenti olan My WP Backup Pro
1-My WP Backup Pro alıp, indirin ve wordpress sitenize eklentiyi yükleyip, etkin hale getirin.
Not:Eğer eklentinin satıldığı yerden ilk defa alışveriş yapacaksanız, Mythemeshop’tan Tema ve Eklenti Satın Almak başlıklı yazımı takip ederek, bu işlemi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
2-Ardından Admin Paneli >> My WP Backup >> Dashboard sekmesine gidin ve Perform a Backup butonuna tıklayın.
3-Ardından ekranın en üst sol kısmında bulunan Add New butonuna tıklayın. ( My WP Backup >> Jobs kısmından da ulaşabilirsiniz )
4-Karşımıza otomatik yedekleme için bir çok ayarlamayı yapabileceğimiz yönetim paneli çıkıyor;
General Sekmesi;
#Job Name: Otomatik yedekleme için bir isim belirliyoruz.
#Filename: Yedeklerin nasıl isimlendirileceğini belirliyoruz.
#Compression: Yedeğin şıkıştırılma formatını seçiyoruz. ( Zip formatı idealdir. )
#Differential Backups: Bu seçeği aktif ettiğinizde sadece en son aldığınız wordpress site yedeğinden sonra yapılan değişiklikler yedeklenir.
#Safe Keeping: Bu seçenekte ise en son alınan yedeklerin kaçının kayıt altında tutulmasını belirliyoruz. Eğer tüm alınan yedeklerin kayıt altında tutulmasını istiyorsanız bu seçeneği “0” olarak ayarlayın.
#Split into Volumes: WordPress yedekleme işlemini parçalara bölebilirsiniz. Eğer sitenizin boyutları çok yüksek ise, eklentiden yedekleme işlemini 300 ya da 500 mb’lık parçalara bölerek yapmasını isteyebilirsiniz.
Content Sekmesi;
Bu kısımda ise wordpress full backup işleminde hangi dosyların yedekleme işlemine dahil edilip, edilmeyeceğini belirliyoruz.
Schedule Sekmesi;

#Run Job: Bu kısımda wordpress site yedekleme işlemini otomatik olarak mı yoksa manuel olarak mı yapılacağını belirliyoruz. ( Manual= Manuel / WP Cron = Otomatik )
#CRON Mode: Run Job kısmında WP Cron, yani wordpress otomatik yedekleme seçeneğini aktif ettiğinizde bu sekme açılacaktır ve bu sekmeden otomatik yedekleme işleminin ne sıklıkla yapılacağını belirliyoruz.
Destination Sekmesi;

#Local Copy: Siz yedekleme destinasyonu olarak dış bir kaynak seçerseniz ( Google Drive gibi ) eklenti site yedeğinizi dış kaynağa yüklerken aynı zamanda bir kopyasını da sitenizin serverında bir dosya altında arşivler.
#Arşiv dosyasının lokasyonunu da Admin Paneli >> My WP Backup >> Settings kısmında yer alan Backup Dir seçeği ile ayarlıyorsunuz.
Backup Dir: Bu kısımda /my-wp-backup seçerseniz, serverınızın root kısmında ( public_html ‘in hemen altında ) bu şekilde bir dosya oluşturacak ve site yedeği arşivleriniz burada toplanacaktır.
#Eğer bu arşivlemenin gerçekleşmesini istemiyorsanız, Local Copy seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz. ( Ki bunu yapmanızı öneririm çünkü site boyutunuz yüksek ise, her bir yedekleme sonucu yapılan arşivleme serverınızda zamanla muazzam bir disk alanı kullanımına yol açacaktır. )
#Backup Destination: WordPress yedek alma eklentisi aldığımız yedekleri saklamak için bize 8 farklı opsiyon sunuyor. Ben blogumun yedeğini Google Drive’da saklıyorum.
Not:Eğer sitenizin birden çok yerde yedeklenmesini istiyorsanız, CTRL tuşuna basılı tutarak birden çok yedeklenme destinasyonu seçebilirsiniz.
5-Google Drive seçeneğini seçtikten sonra hemen altta Google Drive Details: Access Token kısmı çıkacatır. Bu kısımda bulunan Connect Google Drive Account butonuna tıklar tıklamaz eklenti sizi yönlendirecek ve karşınıza şu şekilde bir ekran çıkacaktır;
6-Çıkan bu ekranda İzin Ver butonuna tıklayın. Ardından Google Drive size hemen alttaki resimde olduğu gibi bir kod verecektir;
7-Karşınıza çıkan bu kodu kopyalayın ve kodu eklenti yönetim paneline geri dönüp, Google Drive Authorization Code kısmına yapıştırın ve ardıdan Get Access Token butonuna tıklayın.
#Save Settings dedikten sonra işlem tamamdır. Böylece WordPress yedekleme eklentisi ile google drive hesabınız bağlanmış oldu.
Report Sekmesi;
#Bu kısımdan ise, wordpress yedek alma işleminin her tamamlanışında, kime, nasıl ve ne şekilde haber verileceğini ayarlıyoruz. Yani site yedekleme işleminin tamamlandığının raporlanması.
7-Ardından My WP Backup >> Jobs sekmesine gidin. Burada wordpress otomatik yedek alma işleminin zamanlandığını göreceksinizdir.
WordPress otomatik yedek alma işleminin süresi sitenin boyutuna göre değişlik gösteririr. Bu süre 15 dakika ile 1 saat arasında değişebilir.
WordPress yedek alma işlemi tamamlandığında ise, alınan yedeği Google Drive hesabınızda şu şekilde görüntüleyebilirsiniz;
#Aldığınız yedeği bilgisayarınıza zip dosyası olarak indirdiğinizde ve dosyayı açtığınızda ise yedeğin içerisinde hem site dosyalarınızın hem de database.sql şeklinde veri tabanı yedeğinizin olduğunu göreceksiniz.
2- Yedek Geri Yükleme
My WP Backup Pro eklentisi ile aldığınız yedekleri geri yüklemek oldukça basit. Hatta bir kaç tıklamadan öte değil.
1-Öncelikle Admin Paneli >> My WP Backup >> Backups sekmesine gidin. Bu sekmede karşınıza daha önce yerine getirilmiş wordpress yedekleme işlemleri çıkacaktır.
2-Geri yükleme yapmak istediğiniz yedeğin üzerine mouse ile gelin ve restore butonuna tıklayın.
3-Ardından karşınıza altta resimde olduğu gibi bir ekran çıkacaktır.
4-Resimde yer alan 1 numaralı kısımdan eklentinin seçtiğiniz yedeği geri yükleme işlemini hangi platform üzerinden yapması gerektiğini belirliyoruz.
#Eğer site yedeğinizi saklamak için destination kısmında birden çok platform seçtiyseniz, bu kısımda yedekleri sakladığınız her bir platform yer alacaktır ve eklentiye dilediğiniz platform üzerinden site yedeği geri yükleme işlemini yaptırabilirsiniz.
5-Site yedeği geri yükleme işlemi için platfromu belirledikten sonra Start tuşuna basmanız yeterli olacaktır !
( FizeZilla ) FTP Üzerinden WordPress Site Yedeği Alma ve Geri Yükleme
1- Yedek Alma
FTP üzerinden yedek alma işlemi 2 kısımdan oluşuyor.
A – FTP üzerinden site dosyalarının yedeğini alma
B – MySQL üzerinden veritabanı yedeği alma
A – FTP Üzerinden Site Dosyalarının Yedeğini Alma
FileZilla programını nasıl kullanıcağınızı bildiğinizi varsayarak anlatıma başlıyorum. Öncelikle FTP üzerinden sitenizin yüklü olduğu server’a bağlanın.
Not:Eğer FTP giriş bilgilerini bilmiyorsanız yada unuttuysanız bunu öğrenmenin en kolay yolu hostunuza sormanız.
1-FTP üzerinden sunucunuza bağlandıktan sonra karşımıza alttaki resimde olduğu gibi bir ekran çıkacaktır.
Solkısım sizin bilgisayarınız, Sağkısım ise wordpress sitenizin yüklü olduğu serverdır.
2-Öncelikle bilgisayarınızda yeni bir klasör oluşturun. Ve Soldaki ekrandan oluşturduğunuz bu yeni klasörü açın. Ardından ekranın sağ tarafındaki tüm dosyaları seçip (ctrl+a), sürükleme yöntemiyle oluşturduğunuz bu yeni klasöre atın.
Tutup atma işlemini yapar yapmaz FileZilla indirme işlemine başlayacaktır ve size kaç işlemin tamamlanıp, sırada kaç işlemin kaldığını ekranın en alt kısmında gösterecektir. Aşağıdaki resimde olduğu gibi.
3-Kuyruktakiler kısmı 0’a indiğinde, işlem tamam demektir. Artık sitenizin tüm dosyalarını (public_html altında) ve server dosyalarını bilgisayarınızda barındırıyorsunuz demektir.
İşlemimiz burada bitmedi tabi ki. Sıra geldi manuel olarak veritabanı yedeği alma işlemine.
B- MySQL Üzerinden Veritabanı Yedeği Alma
Öncelikle cPanel‘inize giriş yapın ve ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Veritabanları sekmesinden phpMyAdminsekmesine tıklayarak kurulu olan tüm veritabanlarınıza erişim sağlayın.
1-MySQL’e giriş yaptıktan sonra wordpress sitenizin kurulu olduğu veritabanına soldaki sekmeden tıklayın ve sağda açılan pencereden Dışa Aktar(export) sekmesine tıklayın.
2-Daha sonra açılan ekrandan dışa aktarma yöntemi olarak Hızlı – sadece en az seçenekleri göster’i seçin ve biçim olarakta SQL seçeneğini seçip Gitbutonuna tıklayın. Böylece WordPress sitemizin veritabanını direkt olarak bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz.
İndirme işlemi veritabanınızın büyüklüğüne göre bir kaç saniye ile bir kaç dakika arasında değişir. Bu adımda tamamlandığında wordpress full yedek alma işlemi ( FTP yöntemi ile ) tamamlanmış oluyor.
2- Geri Yükleme
FTP üzerinden wordpress site yedeği geri yükleme işlemi de yine 2 kısımdan oluşuyor.
A – FTP üzerinden site dosyalarının yedeğini geri yükleme
B – MySQL üzerinden veritabanı yedeğini geri yükleme
A – FTP Üzerinden Site Dosyalarının Yedeğini Geri Yükleme
1-Wordpress site yedeği geri yükleme işlemi için yine ilk adımımız FileZilla ( FTP ) üzerinden sitemizin server’ına bağlanmak oluyor.
2-Ardından uzak site kısmından public_html ( eğer paylaşımlı hosting ise ) dosyasını açıp, altında var olan bütün dosyaları CTRL+A ile seçip, sağ tıklayıp, SİL diyoruz.

3-Silme işlemi tamamlandıktan hemen sonra sol taraftan, ( yani bilgisayardan ) site yedeği dosyasını ve dosyanın içinde yer alan public_html dosyasını açıyoruz. Bu dosyanın içinde yer alan tüm dosyaları CTRL+A ile seçip, sağ tıklayıp YÜKLE diyoruz. ( Tabii sağ taraf, yani uzak site kısmında da public_html dosyasını açmış olmanız gerekiyor. )

B – MySQL Üzerinden Veritabanı Yedeğini Geri Yükleme
1-İlk olarak MySQL üzerinden yedek alma adımında yaptığımız gibi yine cPanel üzerinden phpmyadmin’e gidiyoruz ve solda yer alan veritabanlarından wordpress sitemize ait olan veritabanına tıklıyoruz.
2-Ardından sağ tarafta açılan sekmede yer alan tüm veritabanı tablolarımızı seçiyoruz ve Seçilileri kısmından Kaldır seçeğini seçerek veritabanımız içerisinde yer alan tüm tabloları siliyoruz.

3-Silme işlemi tamamlandıktan sonra üst menüde yer alan İçer Aktar sekmesine tıklıyoruz ve dosya seç kısmından bilgisayarımızdan daha önce yedeğini aldığımız veritabanını seçiyoruz ve ardından GO butonuna tıklıyoruz.

Ve işlem tamamdır ! Böylece FTP yöntemi ile wordpress site yedeğini tamamen geri yükleme işlemi tamamlanmış oluyoruz.
cPANEL Üzerinden WordPress Yedek Alma ve Geri Yükleme
1- Yedek Alma
Eğer paylaşımlı hosting kullanıyorsanız sitenizin cPANEL yönetimine giriş yaptıktan sonra ( Resim anlatımları turhost yönetim paneli üzerinden yapılmıştır ) Files sekmesi altında Yedekleme Sihirbazıbutona tıklayın.
Ardından karşınızaçıkan yedekle veya geri yükle ekranından yedekleseçeneğine tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.
Yedekle butonuna tıkladıktan sonra karşımıza alttaki resimde olduğu gibi bir ekran çıkıyor. Burada iki seçeneğimiz var.
1-Tam yedekleme seçeneğini kullanarak tüm site yedeğini alabiliriz. Bu seçeneği hesabınızı başka bir hosta taşımak veya dosyalarınızın yerel bir kopyasını saklamak için kullanabilirsiniz.
2-Kısmi Yedekleme seçeneğini kullanarak, dosyarların, veritabanının ve e-posta ileticileri ayrı ayrı yedeğini alabilirsiz. Giriş Dizini ve MySQL veritabanınızın yedeklerini ayrı ayrı alabilirsiniz.
Not:Eğer E-Posta ileticilerini kullanmıyorsanız Giriş Dizini ve MySQL veritabanı yedeği almanız yeterli olacaktır. ( Ben hiç bir zaman E-Posta yedeğini almıyorum )
Yapmanız gereken şey oldukça basit: Giriş Dizini butonuna tıkladığınızda sitenizin dosyaları MySQL Veritabanları butonu tıkladığınızda ise site veritabanı yedeğinizi bilgisayarınıza indiriyor olacaksınız.
Aslında site yedeği alma işlemini en kolay ve hızlı yapabileceğiniz yöntem bu. Böylece başka bir yöntemle yani, cPanel üzerinden wordpress tüm site yedeği alma işlemini tamamlamış olduk.
2- Geri Yükleme
cPanel üzerinden wordpress yedeği almak ne kadar kolay ise, alınan yedeği geri yükleme işlemi de o kadar kolay.
1-Öncelikle yapmanız gereken, cPanel üzerinden yedekleme alırken gittiğiniz yere, yani tekrar yedeleme sihirbazına gidiyoruz ancak bu sefer yedekleme değil Geri Yükle butonuna tıklıyoruz.

2-Ardından karşımıza Giriş Dizini, MySQL Veritabanları ve E-Posta İleticileri kısmı çıkıyor. Önce Giriş Dizini butonuna tıklayın.

3-Ve Dosya Seç kısmına, cPanel yedekleme sihirbazı üzerinden yedeğini aldığımız Giriş Dizini dosyasını seçiyoruz ve Yükle butonuna basıyoruz.

Aynı işlemleri hem MySQL hem de E-Posta İleticileri için de yaptığınızda Full Backup geri yükleme işlemini tamamlamış oluyoruz.
Diğer WordPress Yedek Alma ve Geri Yükleme Yöntemleri
WordPress site yedeği almanın wordpress yedek alma eklentileri ile bir çok yöntemi mevcut. Bunlardan bazıları vaultpress, backupbuddy, backwpup gibi ekelntiler.
İlk iki eklenti ücretli fakat, backwpup eklentisi ücretsizdir ve oldukça kullanışlı bir eklentidir. BackWPup Eklentisi ile Tüm Site Backup Nasıl Oluşturulur başlıklı yazımda eklentiyi nasıl kurucağınızı ve kullanıcağınızı detaylı bir şekilde anlattım.
WordPress Full Yedek Alma Sırasında Karşılaşılabilecek Potansiyel Hatalar ve Çözümleri
#Wordpress tam yedek alma işlemlerini gerçekleştirirken, yaptığınız hatalar sonucu veya server yönlü bazı problemlerle karşılaşabilirsiniz. Bu hatalar ve çözümler ise şu şekilde;
- Error Establishing a Database Connection Hatası [Detaylı Çözüm]
- Beyaz Ekran Hatası WordPress [Detaylı Çözüm]
- 500 internal server hatası – Detaylı Çözüm
WordPress Yedekten Geri Yükleme İşleminden Sonra Yapmanız Gerekenler
Bir çok nedenden ötürü wordpress site yedeği geri yükleme işlemini uygulamaya dökmüş olabilirsiniz;
- Yanlışlıkla sildiğiniz bir yazınız,
- Yanlışlıkla yaptığınız bir hata,
- Host yönlü bir hatanın oluşması ve bütün verilerinizin kaybolması
- Ya da sitenizin hacklenmesi gibi bir çok neden olabilir.
Eğer doğru zamanda sitenizin tam yedeğini almayı akıl ettiyseniz ve sitenizi bu tam yedek sayesinde kurtarabildiyseniz çok şanslısınız demektir.
Ancak bundan sonra işi şansa bırakmak adına size önerebileceğim bazı çözümler mevcut;
1-Öncelikle yedek alırken kesinlikle manuel değil bu işi otomatik bir şekilde, yani wordpress otomatik yedek alma eklentileri ile yapmanızı öneririm. İlk adımda anlattığım, kendi blogum için de kullandığım My WP Backup Pro eklentisi bu iş için oldukça idealdir.
2-Eğer host firmanız yönlü bir hatadan dolayı veri kaybı yaşadıysanız, ki böyle bir hata bir kez yaşandı ise bir kez daha yaşanması muhtemel olacaktır. Dolayısı ile kaliteli bir hosting firmasına geçmenizi tavsiye ederim. Bu konuda verilere dayalı çalışmamı incelemek isterseniz, En iyi hosting başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
3-Eğer sitenizin hacklenmesi ile ilgili bir durumla karşı karşıya kaldıysanız , wordpress hack temizleme ve hack önleme başlıklı yazıma mutlaka bir göz atın derim.
Umarım WordPress Yedek Alma ve Geri Yükleme – Site Yedekleme başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur.Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
2 Nisan 2015 at 11:26 am
Turhost firmasını o kadar yüceltmişsinki dedim övgü varsa hizmette vardır. sitemi taşıdım turhosta,
Burda yanlış bilgi vermeye hakkınız yok aiptir. 5-6k olan sitem düştü 2k ya dahada düşüyor dandik host yüzünden
yanluş bilgi vermeye insanları kandırmaya gerek yok yakışmıyor
2 Nisan 2015 at 2:22 pm
Sitenizin ana sayfası 150 request’le ve 1,3 MB boyutuyla 1,98 saniyede açılıyor. Ve total puanı 81/100 ( http://tools.pingdom.com/fpt/#!/eOryc5/http://www.ilkfilm.com/ )
Sitenizin bu koşullarına ragmen böyle bir hızda açılmasını gerçekten standartların çok üstünde yani hostluk hiç bir durum yok hatta hostunuz çok çok iyi.
Trafik kaybetmennizin kaynagı host degiştirmekten ziyade ( host firmasından ziyade ) SEO kaybetmeniz olabilir mi acaba çünkü site hızınıla ilgili hiç bir porblem yok.
8 Eylül 2015 at 2:12 pm
Turhost gerçekten iyi ve kaliteli bir server sistemcileri bende onlarla çalışıyorum ama malum türk insanı yinede belli olmaz ilk iyi giderler sonra boluzurlar inş bunlar bozulmaz
8 Eylül 2015 at 8:33 pm
Bozarlarsa başka bir firmaya hep birlikte geçeriz Serkan bey hiç porblem değil :)
20 Eylül 2015 at 9:34 am
Gerçekten güzel anlatım olmuş teşekkürler.
15 Ekim 2015 at 3:13 pm
Burak Bey Merhaba,
Size bu form üzerinden bir soru sormustum , fakat su an sizin sitenizden benim siteme link cikisi görünüyor. Linkler Asagidaki sayfalardan geliyor, Sizden ricam bu linkleri kaldirabilirmisiniz. Yardimlariniz icin simdiden tesekkürler
Saygilar
Serkan
Bağlantılar
https://wpmavi.com/sorular/
https://wpmavi.com/sorular/soru/
https://wpmavi.com/sorular/soru/cdn-kurulumu/
27 Ekim 2015 at 10:39 am
Burak bey merhaba
Site yedeğini aldıktan sonra yedeği yüklemeye çalışıtığımızda confing hatası veriyor. Yedek yükleme aşamasında nerede hata yapıyoruz.
Teşekkürler
27 Ekim 2015 at 3:41 pm
Yazımda da anlattığım gibi site yedeği almanın bir çok yöntemi var. Diğer yöntemleride bir denemenizi tavsiye ederim.
17 Mart 2016 at 1:29 am
Bravo güzel bir site olmuş.
17 Mart 2016 at 5:34 pm
Teşekkürler.
23 Haziran 2016 at 3:08 pm
burak kardeşim, site yedekleme konusunda çok güzel yöntemlere değinmiş ve anlatmışsın. Yazın için teşekkürler. Bu arada bir sorum olacaktı. Sitede sürekli bir spam yorum aktivitesi var, örneğin saatte 20 spam yorum algılanıyor. Bunun önünü nasıl kesebiliriz?
23 Haziran 2016 at 9:47 pm
Akismet yükleyin hocam. Haftada bir de wp-optimize eklentisini kullanın. Biriken spamlarıda bu şekilde temizlemiş olursunuz. Spamdan kurtulmanın temizlemeten başka yolu yok malesef :)
21 Eylül 2016 at 3:17 pm
Burak öncesinde BackWPup eklentisi ile siteni yedekliyordun yani onu önermiştin ben sitemde şuan aktif olarak BackWpup eklentisini kullanıyorum. Şimdi bu yeni eklentiye geçmem gerekli mi sence.
Teşekkürler..
21 Eylül 2016 at 3:36 pm
Ben backwpup hiç kullanmadım hocam. Öyle bir yazım var ve eklentin nasıl kullanılacağını anlatıyorum o yazıda. Ücretsiz olduğu için alternatif bir yöntem. Ancak BackWPup oldukça memory yoran bir eklenti olması dolayısı ile hiç bir zaman ben tercih etmedim. Kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz. İşinizi görüyorsa ve hiç problem yaşamadıysanız bugüne kadar değiştirmenize gerek yok hocam.
27 Ekim 2016 at 2:23 pm
Merhabalar,
ben sitenin yedeğini sizin dediğiniz eklenti ile sizin anlattığınız şekilde ilk defa yedek aldım yalnız bende jobs kısmına girdiğimde hiç bir şekilde saat vermedi.
hepsinde none yazıyor. her işlemi yaptıktan sonra save mi dememiz gerekiyordu. anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim
27 Ekim 2016 at 2:25 pm
Hocam siz ekleninin ücretsiz versiyonunu mu yoksa ücretli verysiyonunu mu kullanıyorsunuz ?
6 Şubat 2017 at 1:50 pm
Merhaba burak bu detaylı anlatımın için gerçekten teşkkürler.
Ben full backup almıştım hostumu değiştireceğim ama cpanelde full backup u geri yüklemek için bir kısım yok . Sadece giriş dizini felan var. Ne yapmak gerekiyor nasıl çözebilirim bu problemimi.
Sitemi tekrar kullanıma açamadım yardımcı olursan çok sevinirim.
6 Şubat 2017 at 1:51 pm
Merhaba, cpanel’de geri yükleme yeri var hocam. Keza bunu yazımda da anlatmıştım. Full yedeğinizi olduğu gibi geri yükleyemezsiniz sadece. Full yedeğin içinden giriş dizinini, giriş dizinine, veritabanını ise veritabanı kısmına eklemelisiniz.
18 Şubat 2017 at 3:09 am
Merhaba Burak bey, sayende şu iki haftada seo ve wordpress konularında ne kadar yol aldım anlatamam. Değerli zamanından vakit ayırıp bilgilerini paylaştığın için ayrıca teşekkür ederim.
Sormak istediğim,
Benim sitem fotoğraf sitesi. FTP üzerinden yedek alma işlemi yapıyorum, lakin ctrl a yaptığımda sağ sütunda ki tüm dosyalar seçilmiş oluyor. Aktar diyorum altta kırmızı bir kutucuk çıkıyor ve alt klasörlerde taşınsın mı şeklinde onay yazısı çıkıyor. Verdiğimde neredeyse yarım saat sürüyor bu yedek alma :) yanlış bir şey mi yapıyorum, yoksa doğrusu bu mudur? Son olarak, siteme wordpress üzerinden yüklediğim fotoğrafların da yedekleri bunun içerisinde değil mi ? Saygı selam ile.
19 Şubat 2017 at 2:02 am
Merhaba, yorumu gece saat üç te yazıyorum. Gün boyu yapmış olduğum küçük bir hatayı düzeltmek için uğraştım ama nafile. Siteme ait ssl sertifikası olmadığı için güvenli değil olarak etiketlendi ve dün gece wordpress admin paneli içindeki ayarlar kısmından http: olan kısmı https: olarak değiştirdim. Tabi cahillik aslında. Ve bu andan itibaren kabus başladı. Siteye hiç bir şekilde ulaşamaz oldum. Hemen cpanel üzerinden tam yedek aldım ve pc ye kaydettim. Gün boyu ftp den dosyaları tekrar kaydettim veri tabanını tekrar yükledim ama olmadı. En son yine sizin yazınızdaki phpmyadmin üzerinden veritabanını değiştirdim ama yine olmadı. ha bu arada wordpress scripti komple kaldırdım tekrar kurulum yaptım. Hala uğraşılarım devam ediyor ama pek umut göremiyorum. Bİr fikriniz varmı dır?
20 Şubat 2017 at 9:38 am
birader irite olmaya başladım şu yazılarından. her yazına ref linki koymak zorunda değilsin yahu. güvenilirliğini kaybediyorsun. affiliate veren her zımbırtıyı şişirerek blog yazmak üzerine bir tarz benimsemişsin ama bu iş böyle yapılmıyor. monetize & trustworthiness diyorumm. araştır biraz bunları. madem üstü kapalı refliyorsun, persona yemlemek hala bu kadar kolayken, para kazanabiliyorken bu işin de bokunu çıkarmayın.
5 Mart 2017 at 12:47 pm
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık
11 Mart 2017 at 10:14 am
Detaylı anlatım için teşekkürler Burak, güzel bir rehber olmuş. Bir hosting firmasının mobil uyumlu dediği 9$/yıl bir sertifikaya başka firma mobil onaylı değil diyor. Bu konuda bir standart var mı? Gerçekten 9 dolarlık bir SSL mobil uyum için yeterli mi
19 Mart 2017 at 6:42 pm
Çok işimi gördü. Teşekkürler.
21 Nisan 2017 at 8:37 pm
İyi de FTP’den ve mysql’den onların yedeklerini alıp geri yükleyince postlar gelmiyor ki postları nasıl geri getireceğiz?
1 Haziran 2017 at 6:32 am
Merhaba
kardeşim kolay gelsin bu eklentinin ücretsizini kursam lmaz mı ?
4 Temmuz 2018 at 2:07 pm
Herkes sizin gibi ucretli alamaz !!! Ücretsiz eklenti tavsiye etseydiniz daha iyi olurdu yazılarınızda artık ucretli eklentiler paylaşacaksanız bizki baska sitelere yonleniriz…
4 Temmuz 2018 at 5:27 pm
Yazıda sadece eklenti ile yedek alma yönetmi anlatılmıyor. 3 Farklı yöntem ile yedek alma anlatılıyor. Eklenti ile yedek alma yöntemini ücretli eklenti üzerinden anlatsam da, diğer iki yöntem ücretsiz. Alternatiflere bakabilirsiniz.
25 Ağustos 2018 at 7:34 pm
değerli hemşehrim verdiğiniz bilgiler çok aydınlatıcı Allah sizlere daha çok zihin açıklığı ve başarı versin.
Sizden bir istirhamım var bu WPMAVI sayfanızı wordpresdemi hazırladınız yada başka bir hazır sayfamı baza bilgi verirseniz derecesiz memnun olurum
selamlar saygılar
10 Aralık 2018 at 1:29 pm
Güzel bir yazı olmuş elinize sağlık ama bir bilgi eksikliği yaşıyorum. Uygulamasız ve en kolay yapılabilen Cpanel yedekleme yönteminde tam yedekleme dosyasını indirdikten sonra hangi dosyanın giriş dizinine, hangisinin diğer yerlere yükleneceği bilgisini yazınızda bulamıyorum yanlış bir şey de yapmak istemiyorum yükleme konusunda. Bu konuda bir güncelleme yaparsanız sevinirim
12 Aralık 2018 at 2:27 pm
İngirimleri tekrar yapın. Giriş dizini butonuna tıkladığınız zaman inen dosyayı ayrı bir yere diğerini ayrı bir yere kaydedin. Bu şekilde karıştırmazsınız diye düşünüyorum.
24 Mayıs 2019 at 11:16 am
Merhaba,
My WP Backup Pro eklentisi ile localden sunucuya taşıma işlemi yapılıyor mu? Yapılıyorsa bu işlem nasıl oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
24 Mayıs 2019 at 1:24 pm
Yapılamıyor diye biliyorum hocam
29 Haziran 2019 at 12:45 pm
Anlatımınız için teşekkürler. tarif edildiği gibi php den ve ftp den yedekleri aldım. Sonrasında php de veritabanının tablolarını sileceğime veritabanının kendinisi komple sildim. Tekrar aynı isim ve parolaya sahip veritabanı oluşturuyorum ve yedekten içeri aktar yapıyorum ancak site açılmıyor database connection hatası veriyor. Sizce sorun ne olabilir ?
31 Temmuz 2019 at 3:22 am
Burak Bey merhabalar. Ben geçmişte kullandığım bir blogdan aldığım yedekten sadece yazıları yeni bir domain içeren siteye yüklemek istiyorum. Elimde veritabanı yedek dosyası sql olarak mevcut. Bu veritabanı dosyasının içinden sadece yazıları nasıl yükleyebilirim?
22 Ağustos 2019 at 10:47 am
dünden beri sitemde bilemediğim nedenlerden dolayı sıkıntılar çıktı bende sitemi geri yüklemeye karr verdim ama daha önce yedek almamıştım oırda bana bi tarih veriyor acaba o tarihi yüklersem o tarihte yaptığım herşey silinirmi acaba yüklediğim şeyler yoksa sitenin alt yapısı olarak silindiğini düşündüğüm şeyler mi gelir