WPMAVI arka planında çalışan her şeyi bu sayfada bulabilirsiniz. WPMAVI’de hangi host firmasını, temayı, eklentileri kullandığımı nedenleri ile birlikte siz blogçulara aktardığım WPMAVI arka plan sayfam umarım sizelere bir fayda sağlar.
Hosting – Barındırma
Blogumu açtığım ilk günden beri Turhost ile çalışıyorum. Kullandığım paket ise, bir paylaşımlı hosting paketi olan Limitsiz+ Hosting.
Evet, yanlış duymadınız bende blogumu sizler gibi paylaşımlı bir hosting paketinde barındırıyorum ve blogumun hızını blogumda gezerek, istediğiniz araçla hız testi yaparak tecrübe edebilirsiniz.
Blogum Turhost firmasının ne denli kaliteli bir hizmet verdiğinin canlı bir örneğidir. Size de Turhost’u gönül rahatlığıyla önerebilirim.
Tabi ki Turhost dışında önerebileceğim firmalarda var. O firmalarada En İyi Hosting Firması Türkiye başlıklı yazımdan ulaşabilirsiniz.
Blogumun ilk iki yılında resimlerim, js ve css kodlarım için kullandığım diğer bir hosting sağlayıcısı ise MaxCDN oldu. Memnun kaldım mı ? Kesinlikle evet.
Blog hızınızın muazzam derecede artmasını istiyorsanız, size de kesinlikle MaxCDN kullanmanızı öneririm.
Eğer CDN hakkında hiç bir bilgiye sahip değilseniz veya mantığını biliyor ama nasıl blogunuza entegre edeceğinizi bilmiyorsanız, CDN Kullanımı başlıklı yazımdan yararlanabilirsiniz.
Güvenlik
WordPress güvenliği, hack temizleme ve firewall hizmeti için 2 yıl Sucuri ile çalıştım.
Güvenlik konusunda ve özellikle uzmanı oldukları wordpress güvenliği konusunda sektördeki en iyi firma diyebilirim.
Sucuri FireWall ( Güvenlik Duvarından ) ve Sucuri Website Antivirus ( WordPress Virus Temizleme Hizmetinden ) olarak iki hizmetleri mevcut.
#Tam olarak ne yaptıkları ve hizmetleri hakkında bilgi almak isterseniz, wordpress hack temizleme başlıklı yazıma göz atabilirsiniz.
Tema
Blogum için seçtiğim tema ise sizin de kolaylıkla satın alabileceğiniz jawtemplaes’in kodladığı flyingnews teması.
Neden flyingnews ? : Her ne kadar özelleştirilmiş bir child tema kullanma şansım olsa da, size sizden biri olduğumu göstermek amacıyla blogumu kurarken bu temayı seçtim.
WPMAVI bu temayı kullanıyorsa kesinlikle bir sebebi olmalı diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.
Aksine flyingnews saf kodlanmış hali ile kullanmak için oldukça kötü bir tema. ( Şu an için hızlı görünmesinin sebebi ise üzerinde hızlandırma adına bir çok değişiklik yapmış olmam. )
Peki hangi temaları önerirsin ? derseniz; Tema seçiminde bir çok önemli faktör vardır fakat bunların en başında hız gelir.
#Bu sebeple önce en hızlı temaları bulmalı ve seçiminizi o temalar arasından yapmalısınız. Bunun için En hızlı wordpress temaları başlıklı yazımdan yararlanabilirsiniz.
3000+ Abone Arasına Katıl
Başarılı Bir Blogun Sırrı Nedir ? Blog Trafiği Arttırma Taktikleri Nelerdir ? Blogdan Para Nasıl Kazanılır ? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsin!
Eklentiler
Spam yorumlarla uğraşma işini rakipsiz, en iyi spam engelleyici eklenti olan akismet‘e bıraktım.
Eğer spam yorumların sizinde başınızı ağrıtmamasını istiyorsanız, benim de kullandığım en hızlı ve kolay çözüm sağlayan akismet eklentisini kesinlikle öneririm.
Blogumda bügüne kadar 700.000+ kişi tarafından indirilmiş ve aktif olarak kullanılan en iyi güvenlik eklentilerinden biri olan iThemes security eklentisini kullanıyorum.
Blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenler listemde de paylaştığım gibi, güvenlik eklentisi kullanmak bir wordpress kullanıcısını için olmazsa olmazlardan bir tanesi diye düşünüyorum.
Eğer sizde güvenlik eklentisi olarak iThemes Security eklentisini tercih etmek isterseniz, iThemes Security Kurulumu ve Ayarları başlıklı yazımda eklentiyi nasıl kuracağınızı, ayarlarını nasıl yapacağınızı, hangi ayarın ne işe yaradığını tek tek anlattım.
Blogumda ziyaretçilerimle etkileşimi arttırmak amaçlı Wp Subscribe Pro eklentisini kullanıyorum.
#Wp Subscribe Pro kullandığım günden beri mail yolu ile bloguma abone olan insanların sayısı %400 arttı.
Blog pazarlama adına kullanılabilecek en etkili eklentilerden bir tanesi diye düşünüdiğüm için, size de mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyorum.
Çünkü eklenti bir çok eklentinin yapabileceği işi tek başına yapabiliyor. Abonelik formunuzu yazı / sayfa sonuna ya da başına ekleyebilirken, aynı zamanda kısa kod kullanımı ile herhangi bir yere ekleyebiliyorsunuz.
#Eklentinin ayrıca popup ( açılır pencere ) özelliği mevcut. Hatta öylesine kaliteli bir şekilde yapmışlar ki, exit intent ( çıkış eğilimden olan) ziyaretçiye otomatik olarak açılma gibi özellikleride mevcut.
#Farklı renk seçenekleri, popup ekrana geliş efektleri, mailchimp, aweber gibi büyük mail hostları ile entegreli, açılır pencereyi ziyaretçiye siteye girer girmez sunma ya da belirli bir saniye sonra sunma ya da sayfanın sonuna geldiğinde sunma ya da çıkma eğiliminde sunma gibi özellikleri mevcut.
#Bu eklentiyi kullanmadan önce bu işlemleri yapmak için hem bir popup eklentisi hem de bir abonelik eklentisi kullanıyordum ancak Wp Subscribe Pro sayesinde iki eklenti kullanımını teke düşürdüm.
Ve ayrıca eklenti öylesine hafif kodlanmış ki site açılış hızına etkisi neredeyse yok denecek seviyelerde.
Blogumda verdiğim emeği ve kazancımı garanti almak adına wordpress otomatik yedek alma işlemi için My WP Backup Pro eklentisi kullanıyorum.
Site yedeği almak için bir çok yöntem mevcut ancak bunu otomatik hale getirmek ve bu işlemi CPU ve Memory yormayan oldukça hafif bir kodlamaya sahip bir eklentiye yaptırmak en garanti yol.
#Size de My WP Backup Pro wordpress otomatik yedek alma eklentisini gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.
#Eklentinin kurulumu ve kullanımını ise, WordPress yedek alma ve geri yükleme başlıklı yazımdan öğrenebilirsiniz.
Blogumda kullandığım bir diğer eklenti ise, WP Notification Bar. Aslında bir duyuru eklentisi olarak geçsede,
Sağladığı özellikler bir duyuru eklentisinden çok daha öte. Aslında muazzam bir pazarlama eklentisi
Bu eklenti ile yazılarımı nasıl pazarladığımı, Dolaylı olarak satışlarımı nasıl arttırdığımı,
Eklentinin sağladığı tüm özellikleri detaylı olarak wordpress duyuru eklentisi başlıklı yazımdan okuyabilirsiniz.
Blogumda kullandığım diğer bir eklenti ise, 301, 302, 404 gibi yönlendirmeleri en kolay yoldan yapmama olanak sağlayan redirection eklentisi
SEO eklentisi olarak blogumda bügüne kadar 1 milyon+ kişi tarafından indirilmiş ve aktif olarak kullanılar Yoast SEO eklentisi kullanıyorum.
Blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenler listemde de paylaştığım gibi, SEO eklentisi kullanmak bir wordpress kullanıcısını için olmazsa olmazlardan diye düşünüyorum.
Eğer sizde SEO eklentisi olarak Yoast SEO eklentisini tercih etmek isterseniz, WordPress SEO by Yoast Kurulumu ve Ayarları başlıklı yazımda eklentiyi nasıl kuracağınızı, ayarlarını nasıl yapacağınızı detaylı bir şekilde anlattım.
Blogumda kullandığım cache eklentisi ise Wp Super Cache
#Cache eklentisi bir wordpress kullanıcısı için kullanması gereken en temel eklentilerin başında gelir.
Eğer herhangi bir cache eklentisi kullanmıyorsanız, sitenize derhal bir cache eklentisi yüklemenizi şiddetle tavsite ederim.
Önerdiğim cache eklentileri ise: W3 Total Cache ve Wp Super Cache ( linklere tıkladığınızda iki eklentinin de nasıl kurulduğu ve ayarlarının yapıldığı öğrenebilirsiniz. )
#Kullandığım sosyal medya paylaşım butonları eklentisi ise Social Pug
Oldukça hafif, site açılış hızına neredeyse yok denecek kadar az etkisi olan bu eklentiyi size de tavsiye ederim.
Tabii eklentiyi siz yüklediğinizde blogumda görünenden biraz farklı olacaktır çünkü kodlarını değiştirerek üzerinde oynamalar yaptım.
.