
Blog açmak istiyorum ancak blog nasıl açılır hiç bir fikrim yok… ne yapmalıyım? Blog kurma işine nereden başlamalıyım ?
Bir blog nasıl açılır en kolay ve anlaşılır şekilde öğrenmek istiyorum ve ek gelir olarak blog ile para kazanmak istiyorum diyorsanız, şunu baştan söylemeliyim ki kesinlikle doğru adrestesiniz.
İlk blog kurma girşimim 2009 yılında hiç bir bilgiye sahip olmadan, gerçek anlamda 0 teknik bilgi ile oldu. gözlerim kan çanağı saatlerce, günlerce araştırma yaptığımı hatırlıyorum. İlk adımımdan bu güne tarif edemeyeceğim boyutlarda bilgi ve tecrübe edindim.
Bu blog nasıl açılır yazısı ise, 2009 yılından beri ne öğrendiysem, hiç bir noktayı atlamadan aktaracağım bir rehber olacak.
Bu yazımda sizlere blog nasıl açılır adım adım hiç bir noktayı atlamadan anlatacağım. Tabii yazımda anlattığım blog kurma yöntemi bir gezi blogu nasıl açılır, makyaj blogu nasıl açılır, moda blogu nasıl açılır, kişisel blog nasıl açılır ya da yemek blogu nasıl açılır gibi, blog açma mantığı aynı olan bir çok alt kategoriyi de kapsayıcı olacaktır.
İnanın bana yazının sonuna geldiğinizde blog açma işlemini 10 dakika da halletmiş olacak ve siz de benim sahip olduğum gibi profesyonel bir bloga sahip olacaksınız!
Neden Blog Kurmalısınız ?
#Eğer blog kurma konusunda karasızsanız ve kendinizden tam anlamıyla emin değilseniz, blog oluşturarak ne elde edeceğinizi, sizin nelerin beklediğini tam alamıyla kestiremiyorsanız, kesinlikle neden blog açmalısınız başlıklı yazımı okumanızı tavsiye ederim.
Ancak kısaca blog kurmak size ne kazandırır özetleyeyim;
- Para kazanmak: Evet blog yazarak para kazanmak kesinlikle mümkün. Bunu bir ek gelir olarak yapanalarda var, benim gibi işinden istifa edip tam zamanlı olarak yapanlarda.
- Yazar Olmak: Yayımcılar / Yayımevleri sizce tanınmayan birinin kitabını mı yayımlar yoksa hali hazırda binlerce kişi tarafından okunan ve takip edilen birinin mi ? Tabii ki tanınan birinin. Sebebi ise basit. Çünkü sizi tanıyan insanlara kitap satması çok daha kolay olacaktır. Blog kurmak ise bu işin ilk basamağıdır. ( Örneğin pucca )
- İşinizi Büyütmek: Bugün en büyük şirketlerin bile blog sayfaları mevcut. Neden ? Çünkü sattığı ürünü pazarlıyor da ondan. Örneğin uçak bileti satan bir internet sitesi gezilecek en ucuz ülkeler diye blog yazısı hazırlıyor ve google’dan bu blog içeriğine aldığı trafiğe aynı yazı içerisinde o ülkeler için uçak bileti satmaya çalışıyor.
- Sadece Yazın: Blog kurmak için illa bir amacınızın olmasına gerek yok. Yazmayı seviyor, duygularınızı, düşüncelerinizi insanlarla paylaşmayı seviyorsanız da blog yazabilirsiniz.
Tabii blog oluşturma ile ne elde edeceğinize dair daha yüzlerce madde sıralanabilir. Ancak şunu bilin ki, blog açmak hayatınızı hem maddi, hem de manevi anlamda kökten değiştirebilir.
Böyle bir potansiyeli ciddi anlamda vardır ki şurada, bahsettiğim değişim potansiyeli gerçek örnekleri ile birlikte çok net bir şekilde anlatılmış.
7 Adımda Blog Kurma – Blog Nasıl Açılır
1- Blog Konusu Seçimi
2- Plaftrom Seçimi
3- Alan Adı Belirleme
4- Hosting Firması Belirleme
5- Alan Adı ve Hosting Satın Alma
6- Wordpress Kurma
7- Blog Dizaynı ve Kullanımı
1- Blog Kurmak İstiyorum Ancak Yazacak Konu Bulamadım
Pekala, sizinle bir beyin fırtınası yapmak adına size 60’ın üzerinde fikir verebilirim. Umarım vereceğim fikirlerden bazıları beyninizde ufak bir kıvılcım çakar ve size işte bu ! dedirtir.
#İşte o blog fikirleri: Blog Fikirleri – En Popüler Blog Konuları. Ayrıca Site Fikirleri başlıklı yazıma da bakabilirsiniz. Bu yazımda yer alan bir çok madde de blog kurma fikri olarak değerlendirmek için gayet uygundur.
Tecrübelerime dayanarak bir kaç şeyide kesinlikle belirtmeliyim. Bana göre bu işte başarı potansiyeli oldukça arttıracak 2 önemli madde var;
1-Konu seçimi yaparken mutlaka yazarken zevk alacağınız bir konu seçin. Sevmediğiniz bir alanda asla şevkle yazamaz, dolayısı ile de kaliteli üretimler yaratamazsınız.
Bu konudaki tecrübelerimi, neden bu söylemimde kesin konuştuğumu ise blog nasıl açılır rehberimin sizin de blog kurduktan sonra okuyacağınız 4. ve son yazısı olan blog nasıl yazılır başlıklı yazımda oldukça detaylı bir şekilde anlattım.
2-Diğer bir tavsiyem ise, kesinlikle niş bir blog kurmanız. Yani her konu hakkında yazmayın. Spesifik bir konu üzerine yazın. Google niş blogları çok sever.
Sebebi ise basit. Yazdığınız blog konuları birbirine çok yakın olacağı için, yazılarınız arası link verme şansınız yüksek olacak ve böylece sitenizi ziyaret eden bir kişiye bir çok yazınızı okutabileceksiniz.
Bu şekilde sitenizde ziyaretçilerin geçirdiği süre artacak, blogunuz ise ziyaret süresi artan ziyaretçinin aklında daha kalıcı olacak ve dolaylı olarak ziyaretçinin blogunuzu sosyal medya platformlarında paylaşma oranı da artacak.
Tabii bu niş blog kurmaya, SEO açısından, yani yazdığınız blog yazılarının google’da üst sıralara çıkması açısından etki edebilecek küçük bir örnekti.
Niş blog oluşturmanın SEO açısından daha nice avantajları olacaktır. Keza bu avantajların neler olduğunu da, blog kurduktan sonra okumanızı önerdiğim SEO ile ilgili yazılarımda daha detaylı olarak göreceksinizdir.
2- Platform Seçimi : Ücretsiz Blog Kurma Platformları vs Ücretli Platformlar
#Blog kurmak için üç seçeneğiniz var, blogger, wordpress.com ve wordpress.org. Blogger ve wordpress.com üzerinden ücretsiz bir şekilde blog oluşturmak mümkün fakat en büyük dezavantajları, her ikisinde de blog adreslerinin alttaki gibi olmasıdır;
sizinblogadresiniz.blogger.com
veya sizinblogadresiniz.wordpress.com
#Peki bu adreslerde size aitlik nerede ? Akılda kalıcılık nerede? Kurumsallık nerede? Neden blog adresiniz sizinblogunuz.com
olmak yerine sizinblogunuz.blogger.com olsun ki ?
Sonuçta herkes alt bir domain (alan adı / site ismi) adresinde değilde, kendine ait bir domain adresi altında blogu olsun ister.
#Ücretsiz blog kurma platformlarının onlarca emek emici dezavantajı var. WordPress.com Mu Blogger Mı Yoksa WordPress.org Mu? başlıklı yazımdan bu dezavantajların tamamını okuyabilirsiniz.
#Ancak karar verme aşamasında sadece tek bir dezavantajın bile sizin için yeterli olacağını düşünüyorum ki oda, ücretsiz blog oluşturma platformları aracılığı ile açılan bloglarda para kazanılamıyor oluşu.
#Çünkü google reklamları ( google adsense ) alt alan adında olan ( yani biraz önce üstte paylaştığım ücretsiz blog plaftromlarının uzantılı site isimlerine gibi ) sitelerin reklam yayımlama başvurularını %99 ihtimalle onaylamıyor.

#Peki diyelim ki ben benimsitem.com domain isminde bir blog kurmak istedim, bunu nasıl gerçekleştirecegim ? İşte, ben de size bu yazımda tam olarak bunu anlatacağım.
Profesyonel bir blog kurmak istiyorsanız benim de şu an okuduğunuz blogum için tercih ettiğim ve kullandığım profesyonel bir blog altyapısı olan wordpresskullanmalısınız.
Dünya üzerinde kurulu olan websitelerin %30’u wordpress altyapısı üzerine kurulmuştur. Kullanması oldukça basit ve hiç bir kod bilgisi gerektirmez. Bir word, excel programı kullanmaktan farksızdır.
Biz, blog kurma için ücretsiz olan wordpress.com değilde ( ücretsiz kısmın hem kısıtlamaları var hemde domain adresiniz sizinblogadresiniz.wordpress.com şeklinde olacaktır. ) wordpress.org‘u kulllanacağız.
#Keza Türkiye’nin en iyi blogları – en iyi gezi blogları – en iyi makyaj blogları – en iyi yemek blogları – en iyi kişisel bloglar başlıklı yazılarıma da baktığınızda, listelerde yer alan blogların büyük bir çoğunluğunun wordpress.org alt yapısı kullandığını göreceksinizdir.
Tabii WordPress.org alt yapısını sadece blogların kullandığını da düşünmeyin. WordPress ile yapılmış siteler başlıklı yazımda yer alan Türkiye’nin en ünlü dizi, film, haber vs gibi sitelerin de wordpress.org alt yapısını kullandığını göreceksinizdir. Bunlara sozcu.com.tr’de dahil.
Evet, wordpress.org alt yapısı işte böyle bir yapı. Bu alt yapıda yapacaklarınız inanın sınırsız. Olanağınız sadece blog kurmak değil yani. Her hangi bir kategoride (Dizi, film, e-ticaret, haber sitesi vs.) bir internet sitesi kurmak istiyorsanız da yine wordpress.org alt yapısı ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.
Eğer sadece blog kurmak değil, bu tür site kurma fikirleriniz varsa da, yine oldukça detaylı anlatımını yaptığım internet sitesi nasıl kurulur başlıklı yazıma da bakabilirsiniz.
Tabi blog kurmak da bir maliyet gerektiriyor. Sadece blog oluşturma değil, her türlü site kurulumu bir ücret gerekiyor.
Canınızı hemen sıkmayın.
Aklınızda oluşan soruları tahmin edebiliyorum… Ben blog oluştuma konusunda hiç bir şey bilmiyorum ki bilmediğim bir şeye neden ücret ödeyeyim ? diye düşünebilirsiniz.
Zaten bende bu yazımı bu fikirlerinizi değiştirmek, sizi de profesyonel bir blogçu yapmak için yazıyorum. İnanın bana her şey düşündüğünüzden ve beklediğinizden daha kolay.
Ve ödeyeceğiniz ücret başlangıç için hiçte uçuk bir rakam değil. Blog açmak için ödeyeceğim ücret nedir ? Hemen söyleyeyim; genel oalrak yıllık maximum 150-250lira arasında.
Blogunuzun kurumsal, profesyonel bir görünüme sahip olmasını, size ait olmasını, özgürce hareket edebilmeyi, istediğiniz gibi tasarlamayı istiyorsanız,
Dünya üzerindeki ben de dahil milyonlarca website sahibinin siteleri için yıllık belirli ücretler ödediği gibi, sizin de aşağı yukarı yıllık 150 – 200 lira gibi bir rakamı gözden çıkarmanız gerekli.
Tamam. Yıllık 150 lirayı gözden çıkarttım. Peki ben blogu nasıl kuracağım ? Blog kurma işine nasıl başlayacağım ? Blogu açsam bile wordpress kullanamayı nasıl öğreneceğim ? vs. diye şüpheleriniz varsa derhal o şüphelerden kurtulun.
Milyonlarca insan bu işi yapabiliyorsa, siz de kolaylıkla yaparsınız ki ben size adım adım blog nasıl açılır anlatacağım.
Şunu asla düşünmeyin; ben önce blog kurma işlemini öğreniyim, detaylı wordpress dersleri videoları izleyim, bu altyapıyı tamamen öğrendikten sonra blog açarım…
Malesef. Suyun dışındayken yüzme öğrenemezsiniz. Blog kurmak istiyorsanız illa ki suyun içine girmeniz lazım. Bu iş böyle. Diğer türlü şevkinizi kaybeder, bu işe asla başlayamaz ve yarınınızı değiştirmek adına bir potansiyel yaratamazsınız. Öncelikle işin içine girin, gerisi zaten geliyor.
Host ve Domain Ne Demek ?
Bu yazımda blog açma mantığı şu şekilde işleyecek; Önce domain ve hosting satın alacağız daha sonra ise, aldığımız bu hosting ve domain üzerine wordpress kuracağız.
Host ne demek ? Domain ne demek ? Daha ilk adımdan bilmediğim, ilk defa duyduğum terimler diye düşünmeyin, hemen açıklıyorum;
Host:Blogunuzun dosyalarını barındıracağınız 7/24 açık kalan Serverlar. İşte işin maliyetli olan kısmıda bu nokta. Blogunuzu bir serverda barındırmak ücretli ve bu hizmeti veren dünya üzerinde yüzlerce hosting firması var.
Domain:Domain ise blogunuzun ismidir, yani wpmavi.com
gibi sizinsiteniz.com
gibi. Tabii Domain adresi satın almanında bir ücreti vardır. Bu ücret yaklaşık olarak yıllık 20liradır.
3- Domain ( Alan Adı ) Seçimi
Önemli:Bu noktada sadece alan adınızın başkası tarafından satın alınıp, alınmadığını, yani müsaitliği kontrol ediyoruz. Bu adımda satın alma işlemi yapmıyoruz !!! Satın almayı 5. adımda hosting ile birlikte yapacağız.
#Öncelikle blogunuzun ismini kafanızda belirleyin ve hemen ardından domain test etme – ( Buraya Tıklayarak ) adresinine giderek, üst kısıma ideal alan adınızı bulun kısmına bu ismi yazın ve Alan Adı Arayın butonuna tıklayıp, bu ismin daha önce başkası tarafından satın alınıp alınmadığını kontrol edin.

Domain seçimi ipuclar;
– Mümkün olduğunca .com uzantılı bir alan adı seçin
– Telaffuzu kolay, anlaşılır bir alan adı seçin
– Rakam, ard arda gelen ünlü harfler, akılda karmaşa yaratıcı alan adı seçiminden uzak durun
– Kesinlikle isimiz ve soyisminiz koymaktan uzak durun.
– Alan adı belirlerken ünlü harfler kullanmayın ( ö, ç, ş, ü ) Yani Türkçe karakterler kullanmayın.
Sadece sorgulama yapın ve kafanızda belirlediğiniz domain isminin kayıt edilebilir durumda olup olmadığını öğrenin. Satın alma işlemini, hosting paketi satın alırken, 5. adımda birlikte yapacağız.
#Eğer belirlediğiniz alan adı başkası tarafından alınmadı ve uygun durumda ise, karşınıza hemen alttaki resimde olduğu gibi “Evet! Alan Adınız Kullanılabilir” uyarısı çıkacaktır. Bu onayı gördükten sonra Sepete Ekle DEMEDEN yazıma dönüp, hemen alttaki adımları takip etmeye devam edin.

#Belirlediğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın aldıyısa da, karşınıza hemen alttaki resimde olduğu gibi Üzgünüz, ornek.com alınmış. diye bir uyarı çıkacaktır.
Bu durumda ya seçtiğiniz alan adının farklı uzantılarının (.net – .org gibi) sepete eklenebilir durumda olup, olmadığını kontrol edebilir ve tercihen bu uzantıları kullanabilir, Ya da daha önce başkası tarafından satın alınmamış başka bir alan adı bulana kadar aratmaya devam edersiniz.
Tabi .com ile .net ya da .org uzantıları arasında teknik olarak hiç bir fark yoktur. Sadece .com uzantısı ziyaretçileriniz için daha akılda kalıcı olacaktır. Dolayısı ile tercihinizi kesinlikle .com’dan yana kullanmanızı öneririm.
Eğer farklı bir uzantı kullanacaksanız da sadece .net ve .org’a bakmanızı öneririm. Çünkü bunların dışında kalan uzantılar akılda kalıcılık açısından net ve org’a göre çok daha kötü durumdalar.

#Bir de arattığınız alan adları için bazen “Evet, bu alan adı kullanılabilir” uyarısı çıksa da, yanlarında siyah kutucuk içinde .premium yazabilir. Yanında .premium işareti olan alan adlarında daha önce alınmış olarak varsayın ( ki öyle ) ve uzak durun.
Blog ismimize karar verdik ve kullanılabilir olduğuna da alan adı sorgulatarak emin olduk. Şimdi ise sırada hosting seçimi ve hosting ile birlikte belirlediğimiz alan adını almak var.
4- Hangi Host Firmasından Hosting Satın Alacağımızı Belirleme
Blog nasıl açılır rehberimde, yani bu yazıda hosting ve domain satın alıp, üzerine wordpress blogu kuracağımız firma dünyanın en iyi ilk 5 firması arasında yer alan ve 60 milyon alan adı barındırması ile de dünyanın en büyük alan adı barındırıcısı olan bir şirket.
Keza sadece kalitesi değil, sunduğu fiyatlar da şu anda piyasanın en iyi fiyatları. Daha uyguna bu kalitede hem hosting hem de domain alacağınız başka bir firma bulmanız mümkün değil. Keza en ucuz hosting firmaları başlıklı yazıma bunu kanıtlar niteliktedir.
Benim de bir çok projemde yıllarca çalıştığım, blog kurmak isteyen sizler için de başlangıç için mali açıdan en optimum seviyede fiyat ve performans oranını sunan tek firma diyebilirim.
5 – Hosting ve Domain Satın Alma
Öncelikle bilmenizi isterim ki, hosting alacağımız şirketin bloguma özel indirimi mevcut. Bu sektörde günde binlerce okuyucum olduğu için wpmavi.com okuyucularına böyle bir indirim sunmuşlar. Ben de bunu sizlerle paylaşarak değerlendirmek istedim.
Normalde aylık en düşük 19 TL üzerinde satılan web hosting paketinin wpmavi indirim linki ile ( Buraya tıklayarak ) hosting firmasının sitesine gittiğinizde yıllık alımlarda tam yarı yarıya bir indirimin olduğunu göreceksiniz.
1-Buraya tıklayıp, wpmavi’ye özel indirim sayfasına gidiyoruz ve karşımıza farklı özelliklerde 3 adet hosting paketi çıkıyor.

#Önerim, orta seviye bir paket olan Ekonomik paketi. Başlangıç için en ideal paket budur.
#Keza wpmavi’ye özel indirim de sadece Ekonomik paket için geçerli. Zaten blog kurmak isteyen sizler için de başlangıç için mali açıdan en optimum seviyede fiyat ve performans oranını sunan paket budur.
İleride sitenizin ziyaretçi sayısı kayda değer rakamlara ulaşınca veya disk kullanım sınırına ulaşınca ( ki 100 GB çok büyük bir rakamdır. Ben 4 yıldır blog yazmama rağmen daha 5 GB’ı geçmemiştir disk boyutum ) daha üst paketlere sadece satın alarak, hiç bir teknik işlem gerektirmeden geçebiliyorsunuz.
#Tabii birden fazla blog kurmak istiyorum ve hepsi için ayrı ayrı hosting ücreti ödemek istemiyorum diyorsanız, en başta, yani bu adımda daha üst paketleri satın alın.
2-Ekonomik paket için Sepete Ekle butonun tıklayıp, bir sonraki adım olan alan adını seçim kısmına gidiyoruz ve bu kısıma bir önceki adımda blogumuz için belirlediğimiz alan adını girip, Arama butonuna tıklıyoruz.

2-Arama butonuna tıkladıktan sonra ise firma, girdiğiniz domain isminin başkası tarafından kullanılıp kullanılmadığını sorgulayacaktır
Blog oluşturmak için belirlediğiniz alan adı daha önce başkası tarafından satın alınmadı ise, yani uygun konumda ise karşınıza tebrikler mesajı çıkacaktır. Bu mesajı görünce de Seçin ve Devam Edin butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

3-Devam et dedikten sonra karşımıza blog kurmak için alacağımız hosting ve domain fiyat ekranı çıkacaktır. Eğer cPanel ile Ekonomil Linux barındırma hosting paketini en az 1 yıllık seçerseniz ( 12 ay ) firma size bir de alan adını ( alan adını da 1 yıllık seçtiğiniz taktirde ) hediye ediyor ve toplamda ödediğiniz ücret herşey dahil yıllık 113,67 TL oluyor.
Hosting için yıllık seçeneği bu ekran açılır açılmaz zaten varsayılan olarak gelecektir. Eğer 1 yıllıktan daha uzun hosting almak isteseniz Süre kısmından 24 – 36 ya da daha fazla ay seçeneğini seçebilirsiniz.

Dikkat:Domain için ise bu varsayılan olarak bazen 2 yıllık olarak gelebiliyor. Domain kısmını da 1 yıl olarak seçili oldğundan emin olduktan sonra, başka herhangi bir şeye dokunmadan direkt Hesap Oluştur butonuna tıklayarak bir sonraki adıma geçin.
(Bu kısımda mantık olarak hosting ile domain sürelerini aynı seçiyoruz. Eğer Hosting’i 1 yıl seçtiyseniz, domaini de 1 yıl seçin. Eğer 2 yıl ve daha üzeri alacaksanız da hem hosting hem de domain için aynı zaman aralığını seçin.)

Eğer maddi imkanınız varsa ve kuracağınız blogun uzun vadeli açık kalacağından eminseniz daha uzun vadeli alımlar yapmanızı tavsiye ederim çünkü en başta 3 4 yıllık almak uzun vadede çok daha karlı oluyor.
Eğer başta;
2 yıllık alırsanız ( Domain + Hosting 24 ay seçiliyken ) toplam maliyetiniz. 248,05TL
3 yıllık alırsanız ( Domain + Hosting 24 ay seçiliyken ) toplam maliyetiniz, 424,91 TL olacaktır.
#Ancak blog oluşturmak ve bu işten para kazanmak amaçlı, yani blog kurmayı bir girişim amaçlı hayata geçiriyorsanız da 1 yıllık almanızı tavsiye ederim. 1 Yıl sonunda girişiminizin başarısına göre domain ve hosting sürelerini uzatmanız daha mantıklı olacaktır.
4-Hesap Oluştur butonuna tıkladıktan sonra firma sizi üyelik ekranına yönlendirecektir. ( Hemen alttaki resimde olduğu gibi. ) Blog kurulumu için hosting firmasında oluşturacağınız hesabınız için e-mail – şifre ve sizin belirlediğiniz bir pin kodu girip, hesap oluştur butonuna tıklayın.

5-Hesap oluşturulur oluşturulmaz karşınıza tekrar sepet ekranın gelecek ve bu ekranın sol kısmıda telefon ve adres bilgilerinizi dolduracağınız Fatura Bilgileri ekranı yer alacaktır.
Bu ekranı doğru bilgiler ile doldurmanızı tavsiye ederim çünkü adınıza tescillenecek alan adı bilgilerinde burada verdiğiniz bilgiler yer alacaktır. Bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra Kaybet butonuna tıklayın.

6-Ardından firma sizden blog açmak için hosting+domain ücretini ödeyeceğiniz kredi kartı bilgilerini yine ekranın sol kısmında isteyecektir. Bu kısmı kredi kartı bilgilerinizi girin ve Kaydet butonuna tıklayın.
Not:Kredi kartınızın yurtdışı alışverişine ve mailorder’a açık olduğundan emin olun. Eğer kartınız yurtdışı alışverişine açık değil ise, ödeme kabul edilmeyecektir. Bankanız ile görüşerek açtırabilirsiniz.

7-Kart ve kişisel bilgilerinizi doldurduktan hemen sonra ekranın sağ üst kısmında Satın Alma İşlemini Tamamla butonu belirecektir. Son adım olarak bu butona tıklayarak satın almayı gerçekleştirin.

8-Eğer yaptığınız ödeme sorunsuz bir şekilde gerçekleştiyse, firma sizi teşekkür sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfayı gördüğünüzde ödemenin tamamlandığını anlayabilirsiniz.

9-Tabii alan adınızı ve üyelik mail adresinizi doğruma adına firma satın alma gerçekleşir gerçekleşmez bir de size mail gönderecektir. Hesap oluştururken verdiğiniz mail adresinizi kontrol edin ve gelen mail içeriğine girip, e-postanızı doğrulayın.

Blog nasıl açılır rehberindeki hosting ve domain alma işlemleri buraya kadardı. Şimdi ise sıra geldi satın aldığımız hosting ve domain hizmetleri üzerine wordpress kurmaya, yani blog kurma işlemine.
6- WordPress Kurma ( Blog Nasıl Açılır Son Adım )
1-Öncelikle firmanın ana sayfasında sağ üst köşede bulunan kullanıcı adınıza tıklayın ve açılır pencere şeklinde karşınıza gelen kısımdan Hesabımı Ziyaret Et butonuna tıklayın.
Eğer firmanın ana sayfasına gittiğinizde sağ üst köşede kullanıcı adınız çıkmıyor, yerine Giriş butonu çıkıyor ise, yine Giriş butonuna tıklayın ve biraz önce hosting ve domain satın alırken oluşturduğunuz üyelik bilgileri ile giriş yapın. Üyelik girişi yaptıktan sonra sağ üst köşede kullanıcı adınız çıkacak ve kullanıcı adınıza tıklayıp, açılan sekmeden Hesabımı Ziyaret Et butonuna tıklayabileceksiniz.
Ya da hiç ana sayfaya gitmeden de, en son satın almadan sonra direkt karşınıza çıkan ekranındayken de sağ üst köşede bulunan isminze tıklayıp, açılan kısımdan Ürünlerim sekmesine tıklayarak da, aynı noktaya gelebilirsiniz.

2-Ardıdan karşınıza Alan Adları, Web Hosting ve E-Posta sekmelerinin olduğu bir panel çıkacaktır. Bu panelden blog kurmak adına yapacağımız ilk adım Web Hosting sekmesi altında bulunan cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma kısmının sağ tarafında bulunan Kurulum butonuna tıklamak.

3-Kurulum butonuna tıkladıktan sonra karşımıza üzerine cPanel kurulumu yapacağımız alan adını seçme ekranı geliyor.
Bu kısımda Hesabınızdan Bir Alan Adı Seçin kısmını işaretleyip, altındaki seçim ekranından biraz önce satın aldığınız alan adını seçin ve İLERİ butonuna tıklayın.

4-Ardından karşınıza bir veri merkezi seçin kısmı gelecektir. Bu kısımda Avrupa‘yı seçip, İLERİ deyin.

5-Veri merkezi seçiminden hemen sonra ise kurulacak cPanel için kullanıcı adı ve şifre belirleme ekranı çıkacaktır. Bu ekrandan bir kullanıcı adı ve şifre belirleyip, İLERİ butouna tıklayın.
Not:Eğer karışınıza cPanel kullanıcı adı ve şifre belirleme ekranı çıkmazsa, merak etmeyin. Bir sonraki adımla devam edin. Bazen firma bu cPanel kullanıcı adı ve şifresini sizin adınıza otomatik oluşturuyor. Bu bilgilere de nereden ulaşacağınızı altta anlatıyor olacağım.

6-cPanel kurulumunun son adımıdna ise karşınıza bir wordpress web sitesi oluşturun diye bir seçenek çıkacak. Bu seçeği ise Şimdi değil, teşekkürler şeklinde cevaplayarak Son butonuna tıklayın.
Blog oluşturma işlemi için yapmamız gereken bazı özelleştirmeler olacak. Dolayısı ile biz blog kurma işlemini kendimiz manuel olarak yapacağız.

7-Son dedikten sonra cPanel kurulumu başlayacaktır. Bu kurumlum biraz zaman alacaktır. Bittiğinde ise karşınıza hemen alttaki resimde olduğu gibi bir ekran gelecektir ve karşınıza Başlangıç işlemi başarıyla tamamlandı şeklinde bir mesaj çıkacaktır. Bu mesajı görünce Panoya Git butonuna tıklayarak devam edin.

8-Ardıdan karşınıza kullandığımız server’ın özellikleri gibi bazı bilgiler ve yönlendirmeler içeren bir panel ekranı gelecektir. Blog kurmak için biz bu ekranın sağ üst köşesinde bulunan cPanel Yöneticisi butonuna tıklayarak cPanel’e giriş yapacağız. Ancak;
Bu ekranda haberdar olmanız gereken bazı önemli bilgiler mevcut;
Öncelikle bu ekrana her zaman şu yolu takip ederek ulaşabilirsiniz: Firmaya Üyelik Girişi >> Sağ üst köşede bulunan kullanıcı adına tıklama >> Ürünlerim >> Web Hosting Sekmesi >>cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma seçeneğinin en sağında bulunan Yönet Butonu sizi bu ekrana tekrar getirecektir.
Bu ekranda sitenizin hem FTP hem de cPanel bilgileri bulunmaktadır. FTP’nin ne demek olduğunu veya ne işe yaradığını blog oluşturmak adına şu anda öğrenmenize gerek yok.
Ancak ileride lazım olacak bir bilgidir. Bu sebeple de, aklınızın bir köşesinde bulunsun diye şimdiden belirtmek istedim. ( Yine de şimdi öğrenmek isteyenler; FTP nedir – FTP ile site serverına nasıl bağlanılır başlıklı yazıma bakabilirler )
İleride FTP bağlantısı için 3 bilgiye ihtiyaç duyacaksınız. Sunucu bilgisi, Kullanıcı Adı ve Şifre. Bu 3 bilgiden 2 tanesi aynı zamanda sizin cPanel bilgilerinizdir. ( Kullanıcı Adı ve Şifre )
Kullanıcı Adı:Bu ekranda Ayarlar sekmesi altında yer alan cPanel oturum açma bilgisidir. Eğer cPanel kurulumu sırasında kullanıcı adı ve şifre belirleme ekranı, yani üstte yer alan 5. adım karşınıza çıkmadı ise, firma size otomatik bir cPanel kullanıcı adı ve Şifresi atadı demektir. İşte, bu bilgi aynı zamanda cPanel kullanıcı adı bilgisidir.
Şifre:Yine bu ekranda Ayarlar sekmesi altında yer alan Şifre kısmıdır. Yine bu şifre bilgisi de yine cPanel şifre bilgisidir. ( Bu şifre otomatik atandığı için görünmez, o yüzden siz değiştir butonuna tıklayarak yeni bir şifre atayın.)
Sunucu Bilgisi:FTP sunucu bilginiz ise, sol üstte Hesap sekmesininde yer alan IP adresidir.
Bu bilgiyi de verdikten sonra blog nasıl açılır rehberine devam etmek, bir sonraki adım olan WordPress kurulum işlemine geçmek için sağ üst köşede bulunan cPanel Yöneticisi butonuna tıklayarak devam edin.

9-cPanel’inize giriş yaptıktan sonra mouse ile aşağı doğru inin ve Web Uygulamaları altında WordPress Blog seçeneğini göreceksiniz, bu seçeneğe tıklayıp, wordpress kurulumuna geçin.
Not: Eğer sizde cPanel kısmı Türkçe ise İngilizceye ya da İngilizce ise Türkçe’ye cPanel yönetiminde üst kısımda bulunan Settings ( Ayarlar ) >> Change Language (Dil Değiştir) >> Select Language ( Dil Seç ) >> Türkçe / İngilizce >> Change (Değiştir) butonuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.

10-Ardından karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında bulunan bu uygulamayı kur butonuna tıklayın ve wordpress kurulumunu başlatın.

11-Lokasyon / Domain: WordPress kurulumu için bir protokol seçiyoruz. Yani, sitemizin uzantısı ne olsun. Yükleme ekranı bize 4 seçenek sunuyor
[ http:// >> http://www. >> https:// >> https://www. ]
Sitenizin başında www. olması veya olmaması günümüzde artık birşey ifade etmiyor. Mesela ben wpmavi’yi kurarken, http:// üzerine, yani başında www. olmadan kurdum. Siz de http:// yada http://www. seçeneklerinden bir tanesini seçin.
https:// ise, SSL güvenlik ağı içindir ve SSL kullanmak ekstra ücret gerektirir. Bu işin başında olan siz blogçular içinse gereksiz para kaybıdır o yüzden bu aşamada hiç gerek yok.
Yani kısacası bu noktada wordpress blog kurulumu hangi alan adı üzerine yapılsın, onu uzantısı ile birlikte belirleyip, seçiyoruz.
12-Dizin (İsteğe B.): WordPress blogunu tam olarak hangi URL adresi üzerine kuracağımızı seçiyoruz.
Blogunuzu http://siteniz.com adresi, yani direkt olarak satın aldığınız domain adresi üzerine kuracaksanız, bu seçeneği boş bırakın.
Bu seçeneğe bir şey yazarsanız (demo gibi), bu wordpress’i http://siteniz.com/demo dizinine kur anlamına gelir. Yani blog adresiniz http://siteniz.com/demo şeklinde olur. Boş bırakmak http://siteniz.com/ dizinine kur anlamına gelir.

13-Versiyon: ekran varsayılan olarak karşınıza zaten en son sürümü getirecektir. Siz de bu şekilde bırakın, yani blog kurulumu için en son sürümü yükleyin.
14-Dil Seçeneği: Wordpress sitenizin yönetim panelinin ve içerik yazım dilinin seçimini yapyoruz. Hangi dilde olmasını istiyorsanız, o dili kullanabilirsiniz.

15-Yönetici Adı ve Şifre: Yükleme ekranı varsayılan olarak bu seçeneği, admin olarak atar. Kesinlikle ve kesinlikle kullanıcı adını admin yapmaktan uzak durun. Admin olarak kalması büyük bir güvenlik açığıdır.
Yönetici adı ve şifresi kısımlarında belirlediğimiz bilgiler, açtığımız blogu yönetecek admin’in kullanıcı adı ve şifresi oluyor. Bu bilgileri unutmamanız da fayda var.
16-Yönetici E- Adresi: Kullandığınız herhangi bir mail adresini de (Gmail) verebilirsiniz. ( Önerim sıklıkla kullandığınız bir mail adresi vermeniz )
17-Site İsmi: Benim kullandığım site ismi WPMAVI, siz de sitenizin ismini istediğiniz şekilde buraya yazabilirsiniz.
18-Site Sloganı: Benim kullandığım site sloganı “Türkiye WordPress Rehberi ve Profesyonel WordPress Blogu”. Sizde sitenizin sloganını buradan belirleyebilirsiniz.
19-İkili Faktör Doğrulama: Bu seçeneği ister etkisiz bırakın, ister etkinleştirin ama bence gereksiz bir güvenlik önlemi. Keza ilerleyen aşamalar da biz zaten bir güvenlik eklentisi kuracağız.

20-Otomatik güncelleme, WordPress eklentisi otomatik güncelleme, worpress tema otoma güncelleme ve otomatik güncelleme yedekleme seçeneklerini hemen altta yer alan resimdeki gibi işaretleyin.

21-Sınırlı giriş denemesini de no olarak işaretleyin. Keza bunu biz zaten bir sonraki adımda yapacağız ve tek bir blog kurulumu yapacağımız için de çok siteyi etkinleştirin seçeneğini de no olarak işaretleyin.
22-Gelişmiş Ayar Yönetimi: Bu kısmı “Benim için otomatik yap” olarak işaretleyin. Keza sistem çözülmesi oldukça zor veritabanı ismi ve tablo prefix’leri atayacaktır.
Ve tüm seçenekleri dediğim şekilde işaretledikten sonra en son adım olan +Kur
butonuna tıklayın ve wordpress blog kurulumu işlemi başlasın.

23-Wordpress Kurulumu tamamlandıktan sonra, yükleme ekranı bize wordpress kurulumu’ nun hangi domain ismine ve uzantısına yapıldığını ve admin paneline girişi nereden yapacağınızın linklerini veriyor.
Yönetim URL adresine gidip, biraz önce belirlediğimiz yönetici adı ve şifre ile blogunuzun admin paneline giriş yapabiliriz.

Tabi admin paneline gider gitmez, karşımıza son olarak hemen alttaki resimde olduğu gibi bir ekran daha çıkacaktır. Bu ekranda da Hayır, teşekkürler deyip, direkt admin panelize gidebilirsiniz. Keza ben size blog nasıl açılır kısmını adım adım anlattıysam, bir sonraki yazımda da blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenleri de adım adım anlattım.

Blog nasıl açılır öğrendik ! İşlem tamamdır! Artık sizinde bir blogunuz var. Blog tasarımlarınızı blogunuza giriş yaptıktan sonra wordpress admin panelinden yapabilirsiniz.
Hemen alttaki resimde Admin Paneli >> Sol Kısım >> Yazılar >> Yeni Ekle sekmesine giderek, yazı yazabileceğiniz, kurduğunuz blogun admin panelinden bir görüntü.

7- Blog Nasıl Açılır Öğrendik. Peki Sırada Ne Var ?
7.1 Blog Tasarımı Nasıl Yapılır
Hemen alttaki videom aslında blog nasıl açılır isminde olsa da, bir blogun nasıl açılacağından ziyade blog tasarımının nasıl yapılacağını anlatmaktadır. Yani bu blog açma yazımın tamamlayıcı videosudur. Tasarım için muhakkak izlemenizi tavsiye ederim.
7.2 Blog Tasarımından Sonra Yapılması Gerekenler
Blogumuzu açtık peki sırada ne var ? Sırada ise, içeriklerinizi oluşturmadan önce, yani blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenleri tamamlamak var.
Blog Açtıktan Sonra ilk ve Mutlaka Yapılması Gereken 19 Şey! başlıklı yazımdan adım adım blog nasıl açılır’ın 3. kısmına geçebilirsiniz.
19 adımıda tamaladıktan sonra geriye tek bir şey kalıyor, oda WordPress öğrenmek.Yukarıda da dediğim gibi, wordpress kullanmanın word ve excel kullanmaktan farkı yok. WordPress’in nasıl kullanıldığını, neyi nereden yapacağınızı çözmek maximum 1 haftanızı alır.
Tabii bir de google’da üst sıralara çıkabilmek için blog nasıl açılır rehberimin son adımı olan 4. adım google’da üst sıralara çıkma – başarılı bir blog yazarı olmanın sırrı başlıklı yazımı okumak var.
Yakında wordpress kullanımıyla ilgili detaylı videolar çekeceğim fakat bu aşamada kendiniz de google’da wordpress’in nasıl kullanıldığını araştırıp, kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Ayrıca blogçuluk hayatınıza yararı olması adına alttaki içeriklerime de göz atabilirsiniz;
Google’ın çalışma prensibini anlamak adına: Google Sıralama Kriterleri
Başarılı bir blog adına: Blog Açanların Mutlaka Okuması Gereken 30 Önemli İpucu
Blog İpuçları Adına: En İyi Blogculardan Başarılı Bir Blog Yazarı Olmanın Sırları
Blogunuza Ziyaretçi Çekmek Adına: Hit Arttırma Yöntemleri
Google’ın İstediği Türden Makaleler Yazmak Adına: SEO uyumlu Makale Yazımı
Google’da Üst Sıralarda Yer Almak İçin: Google’da İlk Sayfada Çıkmak
Blogunuz hayırlı uğurlu olsun. Her hangi bir konuda yardımca ihtiyaç duyarsanız lütfen benimle iletşime geçmekten çekinmeyin.
Blog Açtıktan Sonra İlk Yapılması Gerekenlere Geç ( Adım 3 ) >>
Umarım Adım Adım Blog Açmak | Blog Nasıl Açılır başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, Wpmavi.com’a ne kadar değer verdiğinizi google’a göster butonunu kullanıp google’a göstererek edebilirsiniz.
3000+ Abone Arasına Katıl
Başarılı Bir Blogun Sırrı Nedir ? Blog Trafiği Arttırma Taktikleri Nelerdir ? Blogdan Para Nasıl Kazanılır ? Tüm Bu ve Buna Benzer Soruların En İyi Cevaplarını Abone Olup, Takipte Kalarak Öğrenebilirsin!
2 Haziran 2015 at 8:55 am
Bayıldım! Çok teşekkür ederim, sayende 10 dakikada bir blog açabildim, oh be! Şimdi de yazının sonunda yer verdiğin önemli yapılandırma ayarlarına göz atacağım. Karmaşık web dünyasında senin gibi olayı sade diliyle anlatan yazarlar iyi ki var! :)
2 Haziran 2015 at 10:39 am
Yorumunuz için teşekkür ederim. Yazımın anlatımının başarılı olduğunun tarafınızdan bu denli teyid edilmesi, beni oldukça mutlu etti ve bana doğru bir iş yaptığımı gösterdi.
12 Temmuz 2015 at 1:27 pm
Öncelikle bende normalde ne olursa olsun pek yorum atmayanlardanım çünkü üşeniyorum açıkçası. Ama bu paylaşımına yorum yapmamak vicdan azabı çekmek gibi bir şey. Bende bugün kendi sitemi açtım senin sayende. Turhosth’tan hosting ile domaini aldım ve reklamın önemini senin sayende bir kere daha anlamış oldum. Reklam yapmamış olabilirsin tabi ama önemli olan bir markayı kendi yazına tam olarak oturabilmiş olman ki bu çok önemli bir şey. Samimiyetin üslubun ve reklam bir arada bu kadar güzel olabilir. Paylaşımın için tekrar teşekkür ediyorum. Senin kadar güzel anlatanıda görmedim açıkçası :)
12 Temmuz 2015 at 4:04 pm
Zahmet edipte böyle motive edici bir yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim. Sizin gibi insanlar sayesinde bir sonraki yazımı bir an önce yazmaya heves ediyorum. Çok teşekkürler, esenle kalın!
14 Temmuz 2015 at 2:00 am
Kardes Allah razi olsun. Gectigin yollari unutmayip bizleri de dusundugun icin cok tesekkur ederim…
14 Temmuz 2015 at 4:32 am
Yorumunuz için ben teşekkür ederim Samet bey…
14 Ağustos 2015 at 9:26 pm
Bahsettiginiz disinda ftp ile wordpress kurmayacak miyiz?
14 Ağustos 2015 at 10:14 pm
Yok hayır. Ftp ye hiç ihtiyaç yok.
1 Ekim 2015 at 7:53 pm
çok teşekkürler!
26 Ekim 2015 at 5:15 pm
burak oran ben siteyi açtım wordpress kurdum bunun için tema koymam lazım güzel temalarda var ama bazı blgelerinde ingilizce yazıo altta wordpress yazıo bunu nasıl türkçe yapabiliriz yada ben bunların kodlarıyla oynayarak tasarımı istediğim bir konuma getire bilirim bu suç teşkil edermi şimdiden teşekülr
11 Kasım 2015 at 2:06 pm
merhaba. kurulumdaki 9. sırayı anlamadım bilgisizliğime verin lütfen bu konularda sıfır bilgiye sahibim. o kısmı tekrarlar mısınız.
başarılar içinde kal genç adam.
11 Kasım 2015 at 2:08 pm
bir de responsive tasarımlı blog için gerekenler nedir?
11 Kasım 2015 at 2:28 pm
Tabii ki kardeşim, 9. Adımda sitenin giriş paneline erişim sağlayacağın admin kullanıcı adını bi altında ise şifreni belirliyosun.
İstediğin bir nick name ve şifre yapabilirsin. Sadece kullanıcı adını kurulum ekranı admin yapma. Çünkü çoğu kişinin kullanıcı adı admin bu sebeplede güvenlik açığı oluşturuyor.
3 Aralık 2015 at 1:36 pm
Burak bey , yazınız çok güzel olmuş , ama burada şunu belirtmek isterim. WordPress blog açacak arkadaşlar lütfen acele etmesin , hosting seçerken muhakkak linux seçsin . Şuan da ben windows kullanıyorum ve wordpress sitemi hızlandırmak için ne yaptıysam olmadı (cache eklentileri v.b. eklentilerden kesinlikle verim alamıyorum) . Bunun sebebi ise hosting altyapımın linux olmamasından kaynaklandığını öğrendim .Ve windows dan linux ‘a siteyi taşımanın da inanılmaz zahmetli ve riskli olduğunu belirtiyim. WordPress blog açacak arkadaşların muhakkak linux hosting almasını öneririm. Blogger ‘ı bilmediğim için bir yorum yapamıyorum.
3 Aralık 2015 at 1:44 pm
Fatih bey merhaba, zaten yazımda yönlendirdiğim wordpress hosting paketlerinin hepsi linux altyapısında. Merak etmeyin. Yine de yorumunuz ve övgüleriz için çok teşekkür ederim
10 Aralık 2015 at 9:13 am
yazınız çok güzel olmuş. başka yazılarda anlayamadığım konuları daha iyi anladım. ama ben şematik yönlendirmeleri yeterince iyi değerlendiremiyorum. (yol tarifinde bile öyleyim hemen anlayamıyorum maalesef.)
benim hali hazırda açtığım bir bloğum var. ama ücretli ve daha güzel olsun istiyorum. fakat bu söylediklerinizi tek başına yapamam. domain almak bloğumdaki işlem beceriksizliklerimi gidermek için nasıl yardım alabilirim. bloğumun yazılarını olduğu gibi domainli hesaba taşımak mümkün mü? bütün soruları yanıtladığınızı görünce çok sevindim. Bana da yardımcı olur musunuz?
10 Aralık 2015 at 9:50 am
Blogunuz blogger’da ise eğer, Blogger’dan WordPress’e geçiş başlıklı yazımdan yazılarınızı ve google’daki sıralamanızı kaybetmeden kendi domain’inize ve hostunuza kolaylıkla geçebilirsiniz.
Ayrıca kendinizi ben yapamam diye şartlamayın lütfen. Öyle bir yaparsınız ki, kendiniz bile şaşırırsınız. İstemeniz, araştırmanız ve emek vermeniz yeterli.
Yazıma yaptığınız yorum için ayrıca teşekkür ederim. Eğer aklınıza takılan, problem yaşadığınız noktalar olursa, bana soru sor sayfasınadn her zaman soru sorabilirsiniz.
28 Aralık 2015 at 12:29 am
Merhaba, yazılarınızın bir çoğunu okudum ve bu kadar ayrıntılı anlatmanızı çok beğendim, öncelikle bunun için teşekkür ederim. Benim size bir sorum olacak. Ben daha önce yaklaşık 10-15 defa blog yazma çabasında bulunmuş biriyim ve anlayacağınız üzere hiçbirinde dikiş tutturamadım. Aslında yazma yeteneği olan biriyim fakat sürekli içerik üretemiyorum. Bu yüzden de bloglarım bir süre sonra çöp oluyor haliyle. Blogunuzdaki bazı yazıları okuyunca aklıma yeni bir fikir geldi fakat siz özel alan adı kullanmamızı söylemişsiniz. Devam ettirebileceğimden emin olamadığım için şu an buraya ayırabileceğim param yok. Benim sorum şu: blogumu blogadı.wordpress.com veya blogadı.blogger.com şeklinde açıp bir süre kendimi ve sitenin gidişatını izledikten sonra özel alan adına geçsem diyorum. Sizce bu yol mantıklı mıdır ve eğer özel alan adına geçiş yapmayı becerebilirsem sitenin tasarımını değiştirmek okuyucu açısından herhangi bir olumsuz etki yaratır mı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim :)
28 Aralık 2015 at 12:47 am
Limbo öncelikle yorumun için teşekkür edeirm. Soruna gelince, dediğin mantıkta yani blog alt yapın olarak wordpress.org’u seçmemek sana neler kaybettirir görmek için mutlaka ve mutlaka WordPress Mi Blogger Mı Yoksa WordPress.org Mu ? başlıklı yazımı okumanı tavsiye ederim.
28 Şubat 2016 at 11:36 am
Çok güzel, inanılmaz yararlı ve bir blog. Tebrik ve teşekkür ederim…
28 Şubat 2016 at 8:51 pm
Bu güzel yorumun için ben teşekkür ederim Maya. Yakında seninde blogunu görmek isteriz :)
1 Mart 2016 at 5:24 pm
:) Şu an da Türk hosttan tarif ettiğin gibi ismimi tescil ettirdim. hostingimi de aldım. Sıra siteyi yavaştan işlemeye geldi. Biraz yol katedeyim, sizinle paylaşacağım. Bilgiler için teşekkürler tekrar
1 Mart 2016 at 7:49 pm
Merhaba Maya, Paylaşmanı sabırsızlıkla bekliyorum ! Yorumun için ayrıca teşekkür ederim. Takipte kalman dileği ile!
1 Mart 2016 at 5:25 pm
Türk host değil Turhost pardon :)
1 Mart 2016 at 7:49 pm
Ben anladım. Yorumu okuyanlar da anlayacaktır eminim :)
9 Mart 2016 at 3:34 pm
merhaba blogger dan wordpress e taşınmama vesile oldun. satın alma işin yaptım ama cpanel e giriş yapamıyorum meb hattından. bununla ilgili bi çözüm önerin var mıdır acaba . bu noktada tıkandım
9 Mart 2016 at 10:17 pm
Yazım da Cpanele girişi nasıl yapacağınızı anlattım. Kendim de şimdi anlattığım yönlendirme ile girmeye çalıştığımda başarılı bir şekilde giriş yapmayı saplayabildim. Yani yazıda bir problem yok. Sizin neden giremediğinizi ise tam anlayamadım. Size tavsiyem host firmasına bununla ilgili bir destek talebi göndermeniz. Onlar sizi yönlendirecek ve eminim probleminiz 5 dakika içerisinde çözülecektir.
9 Mart 2016 at 4:55 pm
sanırım turhost cpanel tasarım değişikliği yapmışlar . burdakinden biraz daha farklılaşmış süreç
9 Mart 2016 at 10:19 pm
Yok hocam, Turhost sadece Cpanel yönetimi için farklı tema seçenekleri sunuyor. Fakat bu tema farklılıkları sadece görünümde farklılık gösteriyor. İşlevsel olarak yazımda bahsettiğim tüm adımları, farklı panel altında da bulabilirsiniz.
22 Mart 2016 at 9:28 pm
Nasıl bu kadar ayrıntılı bir şekilde yazabildiğinizi düşünmek bile yorulmama sebep oluyor. Gerçekten çok kaliteli yazılar yazıyorsunuz böyle devam etmeniz dileğiyle ..
23 Mart 2016 at 12:23 am
Teşekkür ederim Berk. Böyle yorumlar yapman inan gururumu okşuyor :) Elimden geldiğince bir şeyler üretmeye çalışıyorum. Umarım bekleneni verebilirim. Takipte kalman dileği ile!
14 Mayıs 2016 at 9:38 pm
Burak bey alakanız için teşekkür ederim. Ancak benim bir sorunum var. Az evvel sizin yönergelerinize uyarak tüm adımı tamamladım ancak o son adımdaki admin url yada url linkine tıkladığımda her ikisi için de “sunucu dns adresi bulunamadı diyor. Bunu nasıl çözebilirim acaba?
Tüm adımları birebir yaptım. Ve yükleme güya başarılı tamamlandı.
15 Mayıs 2016 at 9:24 am
Zannediyorum domain adresinizi başka bir firmadan, hosting paketinizi başka bir firmadan aldınız. Tam problemi sitenizi görmeden anlayamıyorum ancak direkt hostunuza bir destek talebi gönderin. Onlar yardımcı olacaktır.
17 Mayıs 2016 at 10:28 pm
Burak bey teşekkür ederim. IHS üzerinden server bilgilerini turhosttan aldığım şekilde değiştirdim ve erişim sağladım. Ancak daha önemli bir sıkıntım var. Sizin bir sonraki adımı anlatan uzun videonuzu izledim. Ancak benim yüklediğim ücretli temanın menüleri farklı. Gerçi siz de belirtmişsiniz her tema farklıdır diye. İngilizcem olmadığı için satıcıya derdimi de anlatamadım.
Şunu sormak istiyorum. wordpressi bilgisayara değil de direk hostun içine yüklemenin avantajı nedir?
İnternette araştırma yaparken gördüğüm kadarıyla herkes bilgisayara yüklemiş ve anlatımı da o şekilde yapıyorlar.
8 Temmuz 2016 at 8:22 pm
Hocam çok insan Godaddy’i öneriyor ama siz başka bir hosting önermişsiniz, bir farkı var mı bunların?
22 Temmuz 2016 at 8:29 pm
Hocam ücretsiz domainlerle adsense almanın zorlaştığı kesin bir bilgi midir ?
24 Temmuz 2016 at 2:06 pm
Tabii ki kesin. 99% alamazsınız. Deneyin, görün.
30 Temmuz 2016 at 2:16 am
Merhaba, blogspot uzantısını ücret ödeyerek kaldırmak mümkün mü? Eğer mümkünse bu durumda reklam almak kolaylaşır mı?
31 Temmuz 2016 at 2:03 am
Mümkün. Reklam almanız evet kolaylaşır fakat blogger kısıtlı olduğu için yine blogger alt yapısı üzerinde para kazanmak oldukça güç. WordPress kadar verim alamazsınız.
11 Ağustos 2016 at 9:37 pm
Merhaba,
Blog için bir isim düşündüm ancak .com uzantısı kayıt edilmiş… .org uzantısı kullanmak bir problem yaşatır mı acaba ? ona göre .com uygun olan bir isim bulmak daha mı mantıklı olur ? Fikir almak istedim…
Şimdiden teşekkür ederim :)
11 Ağustos 2016 at 9:39 pm
Merhaba Deniz, uzantılar SEO açısında hiç bir fark yaratmaz. Doalyısı ile uzantının ne olduğunın google tarafında hiç bir önemi yoktur. ( .gov gibi uzantılar hariç ) Bu sadece akılda kalıcılıkla alakalı bir durum. Yani .com uzantıları potansiyel ziyaretçin zihninde en çok yer eden uzantı olduğu için, farklı bir uzantı ile akılda kalıcılık sağlamak zor olacaktır.
13 Ağustos 2016 at 7:12 pm
Merhaba,
Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Yazılarınız oldukça başarılı. Hayatın içinde sıkışmış kalmış başka insanlara da ilham kaynağı olduğunuzu düşünüyorum. Sadece bu yazınız değil diğer yazılarınızı da soluksuz bir şekilde okudum. Son bir haftada düşüncelerimi büyük ölçüde değiştirdiğinizi söyleyebilirim. Önümüzdeki yazılarınızı da merakla bekliyor olacağım. Başarılar dilerim.
13 Ağustos 2016 at 8:48 pm
Teşekkürler Erman. Bu tür yorumlar alınca inan çok mutlu oluyorum. Bir kişinin bile olsa birilerinin hayatına dokunabildiysem, belki de değiştirebileceksem ne mutlu bana! En yakın zamanda blogunu açman dileği ile !
1 Eylül 2016 at 2:28 pm
Burak bey merhaba. Bana bu konuda birebir yardımcı olma durumunuz var mı acaba ? Eğer böyle bi imkan söz konusuysa cok memnun kalırım.
1 Eylül 2016 at 2:33 pm
Mail attım hocam size.
1 Eylül 2016 at 2:46 pm
Sitenizi çok beğeniyorum. Başarılar hocam.
1 Eylül 2016 at 3:00 pm
Teşekkürler hocam
7 Eylül 2016 at 2:58 am
Sadece masaüstü pc denmi açabiliriz?
7 Eylül 2016 at 4:18 pm
Mobilden de açabilirsiniz tabii ki ancak takip etmesi zor olur.
8 Eylül 2016 at 1:17 am
Burak Bey ben pek inanamadım yani bu konuda tcrubesi olmayan birinin site açabilicegine. Ben evde yapabileceğim is ararken tesadufi buraya kdar geldim. Umarım sizde biraz da ha fazla kzanmak için insan duygusunu istismar edenlerden deilsinizdir. Dielimli bloğu actik nasıl para kazanabilir iz?
8 Eylül 2016 at 10:16 pm
Hocam blog yazarak para kazanma başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Bu arada ben insan duygusunu neden istismar edeyim, insalara kendimin de açtığı gibi nasıl blog açacaklarını göstermeye çalışıyorum.
11 Eylül 2016 at 3:57 pm
Üstad ellerinize sağlık konuyu nakış gibi işlemişsiniz.Ellerinize sağlık.Başarılarınızın devamını dlerim.
5 Ekim 2016 at 11:52 pm
Yeni blog açmak isteyenler veya benim gibi bu alanda yeni olanlar için faydalı bir yazı olmuş eline sağlık…
8 Ekim 2016 at 5:45 pm
Merhaba, bende blog acmak isteyenlerden biriyim blog ismimi kontrol ettirdim blog konum belli baslıklarım hatta yazılarımı bile tamamlamak üzereyim ama şöyle bir sıkıntım var ben .com ücretini karsılayacak durumda degilim su sıralarda siz .blogspot.com un adsense reklamları ve tıklanma oranı acısından onermediğinizi söylemişsiniz ben karar veremedim acaba blogspot.com olarak açsam mı yoksa ucreti karsılayana kadar beklesem mi?
11 Ekim 2016 at 9:28 pm
Hocam isterseniz, wordpress mi blogger mı başlıklı yazımı okuyun. Başlangıçta insanlar bunun bir türlü kararını veremiyor ancak ileride blogger seçtikteleri için ne kadar büyük bir hata yaptıklarını anlıyorlar. Ben tüm tecrübemle wordpress ile yola çıkmanızı öneririm. Bunu istediğiniz popüler blog yazarına sorun. İsterseniz, blogger kullanlara da sorun. Hepsi wordpress’i önerecektir.
19 Ekim 2016 at 3:00 pm
Allah’ım ne kadar güzel, dolu ,faydalı vb. bir site. Çıkamıyorum. Allah sizden razı olsun :)
19 Ekim 2016 at 3:01 pm
Çok teşekkürler Nur hanım. İşte beni bu işi sevgi ile dolu dolu yapmaya iten bu yorumlar. Takipte kalmanız dileği ile !
7 Kasım 2016 at 11:06 pm
Merhaba Burak Bey öncelikle çok faydalı bir blog olmuş, elinize sağlık, bir kaç yazınızı keyifle okudum. Bütün sorulara da içtenlikle cevap verdiğinizi görünce aklıma takılan bir soruyu sormak istedim. Sizin bahsettiğiniz hostinglerden başka tmdhosting ve Fastcomet önerilerini çok duydum, 2015 yılında yazmış olduğunuz bir yazı olduğu için belki firmalarda değişiklikler olmuştur diye de düşündüm, bu iki firma hakkında bilginiz var mı varsa gene bluehostu mu önerirsiniz yoksa tmd veya fastcomet olabilir mi? Teşekkürler şimdiden…
8 Kasım 2016 at 10:59 am
Hocam bluehost hariç diğer hosting firmalarını ilk defa sizden duyuyorum. Ayrıca yabancı hosting firmaları ile değil, hız açısından yerli firmalar ile çalışmalısınız. Yazım hala güncelliğini kormaktadır. Keza en iyi hosting firmaları başlıklı yazım çok yakın zamanda güncellenmiştir.
8 Kasım 2016 at 5:48 pm
Tekrar merhaba, Hostinglerle ilgili bütün yazılarınızı okudum. İngilizce ve Türkçe iki ayrı dilde olacak şekilde yazmayı planlıyorum, farklı ülkelerden de okunabileceği durumlarda yabancı bir hosting firmasını yazınızda önerdiğinizi gördüm o yüzden yabancı firmalara bakıyorum. Buna rağmen yerli bir firmayı genede önerir misiniz? Teşekkürler…
8 Kasım 2016 at 5:49 pm
Hocam eğer hem türkçe hem ingilizce olacak ise, yabancı bir hosting firmasının avrupa server’ı ve CDN kullanmanızı öneririm.
11 Kasım 2016 at 11:10 pm
Merhaba, ben wordpress ya da blogger ile kurmak yerine html kodlarını kendim yazacağım bir site yapsam avantajı, dezavajı ne olur? veya bununla ilgili bir makale yazabilir misin? neden yapmalıyım ya da neden yapmamalıyım?
(derdimi çözecek kadar yazılım bildiğimi varsayalım)
12 Kasım 2016 at 5:57 pm
Hocam wordpress altyapısı binlerce kişi tarafından geliştirilen bir alt yapı. Sizn kendinizin kodlayıpta oluşturacağı bir site ile wordpress kıyaslanamaz bile. Yani bir ölçüte sığdırılamaz.
13 Kasım 2016 at 8:49 pm
merhaba, Peki biz burada wordpress.com altyapısını mı kullanacağım yoksa wordpress.org alt yapısını
14 Kasım 2016 at 5:08 pm
wordpress.org hocam
27 Kasım 2016 at 3:46 pm
Merhabalar, daha önce de soru sormuş, bu konuya yönlendirilerek yardımlarınızı almıştım, yine bilginize sığınarak bir soru sormak istiyorum.
Geçen aya kadar blogger üzerinden blogspot uzantılı bir bloğum vardı ancak bu bloğumu geçen ay sonunda kalıcı olarak sildim. (Geri dönüşü yok)
Şimdi ise aynı isimle wordpress üzerinden yeni bir blog açmak istiyorum ama blog ismimi arattığımda sonuçlarda hala blogspot uzantılı adresim çıkıyor. Girdiğimde bu blog silindi yazsa da aynı isimle bir wordpress sitesi açarsam seo sorunu yaşar mıyım, banlanır mıyım diye endişeleniyorum. Şöyle ki;
Henüz çok acemiyim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler !
27 Kasım 2016 at 3:49 pm
Hocam tekrar merhabalar, nazli.blogspot ile nazli.com arasında bir benzerlik yoktur. Yani bunlar tamamı ile iki ayrı uzantıdır. Dolayısı ile sizin aynı isimde wordpress sitesi açsam diye tabir ettiğiniz blog, siz onu aynı isim olarakta düşünseniz, farklı bir isimde olacaktır. Tabii ki açabilirsiniz. Ayrıca blogunuzu silmiş olsanız bile google arama sonuçlarından kaldırılması zaman alacaktır. Siz ona takılmayın. Bir süre sonra o kendiliğinden sonuçlardan çıkacaktır.
28 Kasım 2016 at 10:24 am
Cevabınız için çok teşekkür ederim baya bir süredir bu soruma cevap arıyordum gerçekten çok yardımcı oldunuz çok teşekkürler! Gerçekten son olarak sormak istediğim bir şey daha var, bu eski sildiğim bloğumdaki yazılarımı olduğu gibi yeni açacağım nazli.comda yayınlarsam bu kopya içerik olarak algılanır mı acaba? Daha siteyi açmadan bunlara takılıyorum ama çok mu gereksiz düşünceler bunlar…
28 Kasım 2016 at 3:55 pm
Hocam bir süre sonra eski yazılarınız blogunuz sildiğiniz için indexten düşecektir. Dolayısı ile indexten düşmüş, google sonuçlarında olmayan bir içeriği yazdığınız zaman kopya içerik olarak algılanmasına imkan yok.
11 Aralık 2016 at 3:24 pm
Bu güzel paylaşım için teşekkürler.
15 Aralık 2016 at 10:30 am
Merhaba Burak bey, öncelikle sitenizi çok beğendiğimi ve de açmak istediğim site fikrinde beni teşvik ettiğini söylemek isterim. Bir sorum vardı ve de dikkatsizliğimden anlamamış olabilirim :) İlk başta $3.24 olan bireysel hesap son hesap kesiminde 159 TL ye yükseliyor. Paket olarak da Bireysel Hosting 134.91 TL oluyor. Normal fiyatı mı zaten o fiyat yada başlangıç da neden o fiyat yazıyor gibi bir sorum var. Nedenini açıklayabilirseniz çok sevinirim. İyi günler.
15 Aralık 2016 at 10:19 pm
Ben de hemen siteye blog ekliyorum. Teşekkürler yönlendirme için.
29 Aralık 2016 at 10:54 am
Merhaba,
Wordpress bir sayfamız var, normal kurumsal şirket ve ürünlerin yanında bir blog kısmıda yapmayı düşünüyoruz.
Fakat siteismi.com/blog olacak şekilde bir düzenleme olmasını istiyorum. Menü eklerken nasıl bir menü eklemeliyim?
WP de tekbir kategorim olacak ve yazılar onun altında toplanacak, ama kullanıcılar siteismi.com/blog adresine gelince o kategoriye ait tüm yazıları görmüş olacaklar. Yani sizin WPMavi sitesinin blog adresi gibi.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.
4 Ocak 2017 at 7:12 pm
faydalı bir makale teşekkürler. Benim ekleyeceğim blogu açtıktan sonra kısa sürede pes etmeyin, devamlı azimli bir şekilde çalışırsanız blogunuz hakettiği yerlere gelecektir.
2 Şubat 2017 at 2:08 pm
Azerbycanda hangi hosting daha iyi olur biliyormusunuz?
5 Şubat 2017 at 1:39 pm
hocam öncelikle bu blogda vermiş olduğun tüm bilgiler için içten teşekkür ederim…
merak ettiğim şu ; daha önce hiç host vs yer kiralamadım yada domain almadım ,hep bir arkadaş vasıtası ile bu işi halletmeye çalıştım ,
ama farkettim ki bu arkadaşa bir gün ulaşamazsam bu domain ne olacak ? örneğin turhost tan domain alsam ve yarın bir gün bu domaini başka yere taşımak istesem ne olacak ? bu domainlerin bana ait olduğunu nasıl kanıtlarım ?
ikinci sorum da turhostta bireysel limitsiz aldığımda trafik=limitsiz disk alanı=limitsiz yazıyor ! peki neden extra trafik için yada extra disk alanı için ayrıca para talep ediliyor ? bu limitsiz tam olarak ne demek o zaman !
mesela kaç gb alana kadar yada kaç kullanıcı aynı anda kullanabilir bu limitsiz ! lerde ?
kafam karıştı doğrusu :)
açıklarsan çok sevinirim.
5 Şubat 2017 at 1:42 pm
Kanıtlayamazsınız. Siz de bu işlemleri arkadaşınız üzerinizden değil, kendi üzerinizden yapın. Diğer sorunuzun muhattabı ise ben değilim. Firma ile görüşebilirsiniz. Övgüleriniz ve yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.
5 Şubat 2017 at 4:11 pm
sanırım soruyu sorarken tam net soramadım, arkadaşımın üzerinden derken, arkadaşım domainleri benim ad ve soyadım ile almakta,bu yeterli mi diye sormak istemiştim ?
örneğin siz turhosttan domain aldığınızda isim ,soy isim haricinde herhangi bir belge vs size veriliyor mu ? bu domainin size ait olduğuna dair…
17 Şubat 2017 at 1:53 pm
Burak Bey
Wordpress ile ilgili öğrenim hayatımda sizin blog kadar kıymetli bir blog ile karşılaşmadım.Başarılarınızın devamını diliyorum.
Bir sorum olacak:
Yabancı dille yazılmış bir metni google translate ile çevirip üzerinde düzeltmeler yapıp düzgün bir metin haline getirip yayınladığımda google örümceği bunu özgün içerik kabul eder mi?
17 Şubat 2017 at 1:55 pm
Övgüleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Sorunuza gelince, bu şekilde çeviri yapabilrisiniz. Ancak dediğniiz gibi üzerinde düzeltmeler yapın hatta cümle yapıalrını değiştirmeye çalışın. Böyle bir durumda hiç bir problem söz konusu olmaz Sadece birebir alıp, yayımlamayın.
3 Mart 2017 at 12:27 am
İnternet deki tüm karmaşık bilgileri en ince ayrıntısına kadar anlatmışsın. Sadece senin sitende ki makaleleri okuyarak kendi web sitemi açmış bulunuyorum. Bu site olmasaydı en az 2 hafta uğraşırdım herhalde :) Teşekkürler.
8 Mart 2017 at 12:25 am
Merhabalar,Yazınızda aklıma bir şey takıldı Kesinlikle isimiz ve soyisminiz koymaktan uzak durun şeklinde yazmışsınız nedenini öğrenme şansımız var mı acaba? Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
13 Mart 2017 at 8:52 pm
merhabalar yaa ben ödeme kısmına geldim ancak kart bilgilerinizi kontrol edin falan diyor doğru girmeme rağmen bilgileri ve ikinci defa sayfayı açtığımda fiyat 120 olarak gösteriyor bukadar kolay anlatıma yapamamış olmam çok enteresan :( yardımcı olursanız sevinirim.
21 Mart 2017 at 1:24 pm
Örnek olarak gösterdiğiniz paketler değişmiş ve indirim linkiniz çalışmıyor. Lütfen yeniden güncellermisiniz.
21 Mart 2017 at 1:29 pm
Merhaba, sorun kullandığınız ad blocker chrome uzantısındadır. Lütfen chrome eklentinizi kaldırıp, tekrar deneyin.
22 Mart 2017 at 7:41 am
Yazılarınız bilgilendirici. Farklı bir hosting te nasıl blog acabiliriz? Bu hosting wordpress org dan nasıl blogumuzu tanımlarız?
22 Mart 2017 at 4:07 pm
Merhabalar. websiteniz ve paylaştıgınız yazılar çok iyi. sayenizde bir blog kurdum. yazılarınızı tek tek okudum. her adımını yaptım ve şimdi yavaş yavaş içerik ekliyorum. yazı içeriğinizin sadeliği ve anlaşılırlığı için teşekkür ederim. bundan sonra sitenizi hep takip ediyor olacagım.
22 Mart 2017 at 4:29 pm
Rica ederim hocam. Faydasını gördüyseniz ne mutlu bana.
22 Mart 2017 at 9:54 pm
ücretsiz blog makaleniz çok hoş çok katkınız oldu hocam verdiginiz bilgiler.
24 Mart 2017 at 1:35 pm
Çok güzel açıklamışsınız ve anlatmışsınız teşekkürler.
2 Nisan 2017 at 7:46 pm
cok güzel anlatmışsınız teşekkürler..açıklamanız beni ne kadar cesaretlendirse de başlamaya cesaret edemedim hayatımı yazıyorum,şiir yazıyorum yüzlerce şiirim var lakin maddi imkansızlıklardan dolayı kitap haline getiremedim böyle bir imkanı değerlendirmek isterim açıkçası ama nasıl yaparım bilmiyorum blog açmaya yardım eden kişiler varmıdır acaba cevaplarsanız sevinirim
12 Nisan 2017 at 11:08 am
İyi günler. Yazınızı okuduktan sonra bende bu işe ucundan başliyim dedim ve beğendiğim bi alan adı aldım yalnız hesabımı ziyaret et dedikten sonra açılan sayfada web hosting çıkmıyor. Nerde hata yaptım ve web hosting seçeneği çıkması için ne yapmam lazım? Bu konuda yardımcı olur musunuz? Umarım cevapsız bırakmazsınız. İyi çalışmalar.
12 Nisan 2017 at 11:46 am
Hocam siz yazımı okumamışsınız ki. 3. adımda biz sadece alacağımız alan adının başkası tarafından satın alınıp, alınmadığına bakıyoruz. Satın alma işlemi yapmıyoruz. Keza önemli diye notta düştüm yazıda. 5. adımda hosting ile birlikte belirlediğiniz alan adını satın alıyoruz. Siz yazının tamamını okumadan daha 3. adımda alan adı alırsnaız, tabii ki hosting çıkmaz. Hostingi almamışsınız ki. Tavsiyem yeni bir hesap açın ve yazımı tekrar baştan takip edin. Tabii bu sefer yeni bir alan adı almanız gerekecek. Ya da direkt hosting alabilirsiniz ancak böylesi size çok daha maliyetli olacaktır.
17 Nisan 2017 at 8:04 pm
Merhaba Burak Bey;
Bugun sizin dediginiz adimlari takip ederek, godaddy uzerinden domain ve hosting alarak blogumu olusturdum. Blog olusturduktan sonra yapilmasi gereken 19 sey ler icerisinde Ucretli Tema satin almayi tavsiye ediyorsunuz. Ilk basta 65 tl gibi blog acma ucreti, benim icin fazlaca oldu. Ben de sizin tavsiye ettiginiz ucretsiz temalari inceledim fakat eger onlari kullanirsam blog uzerinden insanlarin yazilarimi gorebilmesi veya adsense uzerinden para kazanabilme ve adsense onayinda zorluk yasar miyim? Ucretsiz tema kullanirsam ne gibi dezavantajlari var? Youtube uzerinden kanalim var ve de 890 takipciye ulastim. Daha fazla kitleye hitap etmek icin bunu blogumla birlestirip, farkli konular uzerine calismalar yapmak istiyorum. Ucretsiz bir temayi belirli bir sure kullandiktan sonra, takip ve izlenme oranina gore ucretli bir tema satin almak ne kadar dogru bir secim olur? Awaken ucretsiz temasi iyi bir secim olur mu?Ayrica blog acma konusundaki detayli bilgilendirme ve kolay anlatim icin cok tesekkurler :)
18 Nisan 2017 at 4:21 pm
Merhaba Burak Bey. Adim adim blog nasil acilir’i takip ederek godaddy uzerinden blogu kurdum. Fakat sizin tavsiye ettiginiz “STEADY INCOME’ temasinisatin aldiktan sonra kurulum hatasi veriyor. Syafada “Yüklenen dosya php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor” hatasi cikiyor. Sizin basamaklarinizi uygulayarak ilerledim ve herhangi ekstra bir kurcalama da yapmadim sitede. O yuzden su an blogumu olusturmaya devam edemiyorum. En kisa surede yardimci olursaniz sevinirim. Simdiden tesekkurler.
18 Nisan 2017 at 4:27 pm
Merhaba,
cpanelden dosya yöneticisine tıklayın ve Public_html üzerine tıklayıp dosya ekle dedikten sonra dosya ismini php.ini koyun ve dosyayı oluşturun. Ardından bu dosya içerisine şu bilgileri yazıp, dosyayı kaydedin;
memory_limit = 128M
upload_max_filesize = 100M
post_max_size = 128M
Daha sonra içerisine ilgili kodları ekledikten sonra yine cPanel ekranına gidin ve buradan php işlemleri bölümüne girip orada işlemleri sonlandır dedikten sonra tekrar yüklemeyi deneyin. Sorun çözülecektir.
18 Nisan 2017 at 5:34 pm
Yardimlariniz ve vaktinizden zaman ayirip cevap verdiginiz icin cok tesekkurler. Sorunumuz cozuldu ve tema yuklendi.
19 Nisan 2017 at 4:01 pm
Merhaba.Emekleriniz ve yol gösteriminiz için çok teşekkür ederim.Ben de yönergelerinizi takip ederek blog sayfamı kurdum.Ancak küçük bir problemle karşılaştım.Admin sayfasında bloğumu düzenlememe rağmen başka bir ekranda sayfamı açmak istediğimde temanın ana yüzü çıkıyor.Yani seçtiğim temayı yayına alamamış durumdayım.Yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler.
23 Nisan 2017 at 12:14 pm
Çok güzel ve başarılı bir yazı olmuş
30 Nisan 2017 at 10:09 pm
öncelikle herşey için teşekkürederiz fakat bir sorun var. wordpress i sonra kur dedikten sonra domain is invalid yazıyor nerede hata yaptık anlamadık yardımcı olabilir misiniz
30 Nisan 2017 at 10:48 pm
Yazımda da bunun uyarısını yaptım. Alan adını seçerken, alan adında herhangi bir türkçe karakter kullanmayın. ” ı – ö – ü – ç – ş” gibi. Siz alan adınızda “ı” harfı kullanmışsınız. ı harfinin ingilizcede karşılığı yok. Bunun yerine i kullanmalıydınız. Bu aşamada şunu yapabilrisiniz; yeni bir domain adı satın alırsınız ve bunu bu sefer ı ile değil i harfi ile yazarsınız. Bu şekilde wordpress kurulumunda domain is invalid yazmaz. Direkt domaini görür ve siz de kurulumu yapabilirsiniz.
2 Mayıs 2017 at 1:23 pm
Bir sorum olacak. Diyelim ki ucretli bir sekilde wordpresste actim.iki sene blog yazarligi yaptim fakat iki senenin sonunda sıkıldimve kapatmak istedim ee malum her sene yillik belli bir ucret odeyecegim.peki iki sene sonra kullanmak istemezsem blogu kapatabilecekmiyim.her sene ucret odemek istemem sonuctaa kullanmak istemedigim bir seye.
2 Mayıs 2017 at 1:25 pm
Tabii ki hocam. Siz yıllık para ödedikçe blogunuz açık kalır. Ödemediğiniz zaman ki bu tamamı ile sizin insitayatifinize kalmış bir durumdur. Blogunuz direkt kapanır.
2 Mayıs 2017 at 5:04 pm
para ödemeyince kapanan blogmu (örneğin üç ay ara verdikten sonra) tekrar bir ücret ödeyip açabilirmiyim peki ??bu arada sorularıma cvp weriğiniz ve aydınlattığınız için teşekkür ederim.
2 Mayıs 2017 at 5:08 pm
Yok. Alan adını siz bir kere satın aldığınızda, o alan adının yenileme süreci geçse bile, yani parası ödenmese bile hemen boşa düşmez. Belirli bir süre kimse tarafından satın alınamaz olur. Onunda süresini tam bilimiyorm ama 90 gün gibi bir süre olabilir.
8 Mayıs 2017 at 10:43 pm
Burak Bey,,,
Gerçekten şahane bir paylaşım .. Blog açma konusunda tek bir harf bilmeyen bana bile bir sürü şey öğrettiniz.. Ve eminim ki daha öğreneceğim çok şey var. Ve blogunuz o kadar zengin ve dolu ki ; sürekli paylaşımlarınızı tıpkı bir ders gibi okuyup dinlemem gerekecek.. Blogunuza rastlamış olmayı hayatıma bir kazanç sayıyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum ve her zaman böyle öğretmeye açık ve asla bencil olmayan kişiliğiniz ile kalmanızı ümit ediyorum. İyi ki varsınız :)
9 Mayıs 2017 at 2:55 pm
Merhaba bir sorum olacak. Almak istedigim alan adini sorgulattigimda alan adiniz kullanilabilir hemen alin diyor fakat altindaa premium 20.000 tl gibi altinda bir fiyatveriyor.boyle alan adlarini mi almak gerekir yoksa premiumu daha once alinmamis alan adlarini mi ? Ileride sknti yasarmiyim ogrenmek istiyorum simdiden tesekkurler.
9 Mayıs 2017 at 11:14 pm
Merhaba, bu tür premium alan adları daha önce başkası tarafından alınmış ve satışa çıkarılmış alan adlarıdır. Bu 20.000 ise alan adı sahibinin baktığınız alan adı için istediği fiyattır. Dolayı ile premium alan adları satın alınabilir gözükse de, aslında daha önce alınmış alan adlarıdır. Yani ilk defa alınmaya uygun değildir. Dolayısı ile premium alan adı size uygun değildir. Keza alan adının hemen altında daha fazla bilgi edinin butonu bulunmaktadır. Ona tıkladığınızda benim anlattığım gibi detaylı bir açıklama bulunmaktadır.
13 Mayıs 2017 at 5:48 pm
Merhaba Burak Bey
Daha önce bir blog açma bilgisi ve dahi fikri bile yokken sitenizdeki yazıları okuduktan sonra blog açmaya karar verdim. Yönergelerinizi takip edip blogumu açtım. Blog açabildiğime hala şaşkınım. Neden? Çünkü bu işin teknik alt yapısı bende hiç yoktu. Konuyu araştırırken farklı sitelere de girdim ancak sizin tarzınız benim artık sağ kolum oldu. Bu bağlamda vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.
Bir tema seçme aşamasındayım şimdi. İçinde kitap özetleri, kitaplar hakkında yorum, kitap alıntıları, gerekirse yazılarımı sosyal medyada paylaşma ve mobil uygulamasından yararlanma, okuyucu yorumları gibi özellikleri olan bir blog. Şimdilik ücretli tema alamadığım için wordpress ücretsiz tema araştırdım. Ve bu temalar arasından “tribes” adlı temanın ihtiyacıma cevap verebileceğini düşündüm. Burak Bey sizce tema seçimini doğru yapmış mıyım? Eğer sizin de önerebileceğiniz başka bir tema olursa çok mutlu olurum.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
13 Mayıs 2017 at 5:56 pm
Öncelikle bu övgü dolu yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Blogculuk hayatınıza ilk adımınızı atmanıza çok sevindim. Hepiniz bu yoldan geçtik. Ben geçtiğime herzaman iyi ki diyorum.. Umarım sizin için de çıktığınız bu uzun yolda sonuçlar size iyi ki dedirtir. Sorunuza gelince, ben genelde ücretli tema önderiyorum hocam. Yani ücretsiz temaları da çok takip etmiyorum açıkçası, sadece ücretsiz wordpress temaları yazımda bir çok ücretsiz tema önderim olmuştu daha önce. Bu yazıya bakabilirsiniz. Ancak dediğim gibi ücretsiz temalar hiç bir zaman için sağladığı özellikler açısından ücretli temalar kadar işlevsel olmayacaktır.
13 Mayıs 2017 at 10:11 pm
Burak Bey
Yukarıda bahsettiğiniz ücretli temaları birkaç gündür inceliyorum. Kişisel blogların hepsi, buna ücretsizler de dahil, alt kategorilere sahip: yaşam, yemek, müzik, haber gibi. Ancak benim blogum şimdilik sadece yukarıda sıraladığım özelliklere sahip olacak. Ancak daha önce de okuduğum yazılarınızda ve izlediğim videolarınızda ücretli temanın öneminden bahsetmişsiniz. Bu konudaki uyarılarınız, maddi imkanlarımı biraz daha zorlamam gerektiğini düşündürdü bana. Ancak yine de, kullanmayacağım özelliklerin olduğu bir tema almak istemiyorum. Yanlış bir karar vermekten de korkuyorum, çünkü ücretsiz tema yüklersem hem kullanacağım temanın beni yarı yolda bırakmasından hem de pişman olduğum takdirde tema değiştirme işleminin zor olduğunu öğrendiğimden dolayı endişeliyim.
Teşekkür ederim.
20 Mayıs 2017 at 1:44 pm
Hocam gerçekten 10 numara bir insansınız sizin gibi bir şahsı net dünyasında görmek beni hem mutlu etti hemde sevindirdi takıldığım bir kaç yer vardı kısa süre de çözdüm bir çok kişi bu tür bilgileri vermekten sakınır. Sizin yaptığınız gerçekten takdire şayan bir iş. Her türlü sorulara burada cevap bulabiliyorsun. Nette dolaşırken dikkatimi çekti ve yorum yapmadan geçmek istemedim. :) Yolunuz açık olsun, Başarılar dilerim..
20 Mayıs 2017 at 4:17 pm
Çok teşekkürler hocam. Bu tür yorumları okumak inanın mutluluk veririci.
20 Mayıs 2017 at 5:52 pm
ödemede sorun oluştu diyor sürekli… Kampanya sona mı erdi yoksa?
20 Mayıs 2017 at 5:58 pm
Merhaba, kampanya halen devam ediyor hocam. Sizin kredi kartınız yurt dışı alışverişine ya da mail order’a kapalı olduğundan dolayı hata alıyor olabilirsiniz.
25 Mayıs 2017 at 6:03 pm
Konuyu anlatırken görsel olarak süslemeniz ve yetmeyip üzerine video paylaşmanız mükemmel olmuş. Önemli gördüğünüz kısımlar konusunda blogumu tekrar düzenledim ve artık içime sindi diyebilirim hem tasarım hem seo olarak. Tabi ki tamamen düzgün diyemem ama en azından sayenizde büyük bir yol katettim. Teşekkürler.
27 Mayıs 2017 at 11:34 am
bende eskiden blogsptta takılırdım olacak iş değildi soru cevap sitesi açtım görmek isteyenler fikir almak isteyenler buyursunlar. Arkadaşımızda çok güzel anlatmış nasıl açılacağını bu bilgilerle rahatlıkla blog sahibi olabilirsiniz
11 Haziran 2017 at 8:13 pm
Kişisel web sitesi açmak üzereyim. Uzun süredir içerik hazırlıyordum, siteyi kurmadan önce iyice araştırma yaparken sitenize rastladım. Nerdeyse her soruya bir cevap mevcut. Ama bu işe çok aşina olmayan birisi olarak bir de buradan sormak istediğim birkaç sorum var. Satın alma ve tema seçme işlerini yapmak üzereyim. Blogumun Türkçe ve İngilizce olmasını istiyorum. İlk önce Türkçe içerik ekleyip peşine çevirilerini eklemek gibi bir planım var. Bir şeyler atlamak istemiyorum, bu konu ile ilgili tavsiyeleriniz ya da tavsiye linkleriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca şimdiye kadar faydalandığım bilgileriniz için de ayrıca teşekkür ederim. ?
12 Haziran 2017 at 12:59 am
Tabii ki hocam. Bu işlemi tek bir eklenti ile yapmanız mümkün. Hatta blogumda bununla ilgili bir yazı mevcut. WordPress çoklu dil başlıklı yazımı takip ederek blogunuzu açtıktan sonra sitenize istediğiniz dil seçeneklerini de ekleyebilirsiniz.
12 Haziran 2017 at 8:01 am
benim bir sorum olacak sadece kredi kartıyla mı ödeme yapabiliyoruz yani banka havale veya eft ile yapamıyor muyuz. benim acacağım blog pazarlama üzerine ikinci ücüncü şahıslar gelecek ürünlerini payllaşacak diğeride alacak yorum felan yapacak. bu şekilde bir blog acabilirmiyim. sizce maliyeti ne olur
12 Haziran 2017 at 1:08 pm
Evet hocam. Sadece kredi kartı ile ödeme yapabiliyorsunuz. O şekilde bir blog da açabilirsiniz tabii ki. Maliyeti yine bu yazıda olduğu gibi aynı olur.
13 Haziran 2017 at 10:15 pm
WordPress e girip orada satın alma işlemi gerçekleştirmektense anlattığınız yolla host ve domain almak daha uyguna geliyor sanırım öyle değil mi?
14 Haziran 2017 at 1:39 pm
Merhaba, hayır. Siz wordpress.com ile wordpress.org’u karıştırıyorusnuz. Bu yazıdaki blog açma işlemi wordpress.org alt yapısı kullanılarak anlatılmıştır ve profesyonel olanı, benim ve bir çok profesyonel sitenin kullandığı alt yapı budur. Siz yazımı takip ederek blogunuzu açın hocam.
13 Haziran 2017 at 10:22 pm
Yazınız çok hoşuma gitti ve artık ben de bir blogger olmak istiyorum! Fakat aklımda bir soru var hosting disk için 500mb yeterli midir ?
14 Haziran 2017 at 1:38 pm
Hocam yazımda indirimli hosting aldığınızda 100 GB’lık alan veriyor. Benim bile 4 yıllık blogumun disk alanı 5 GB olamadı daha. Yani bu rakam yeterlinin çok üzerindendir. Ancak 500 mb’ın yeterli olacağını düşünmüyorum. 500 mb’lık bir paketi almayın. Yazımdaki indirimli paket size yeter.
13 Haziran 2017 at 11:19 pm
Ben kart bilgilerimden eminim ancak satın alma işlemini bir türlü gerçekleştiremedim iki farklı kartla denedim olmadı.Nakit kart değil kredi kartı mı olmak zorunda?
14 Haziran 2017 at 1:36 pm
Merhaba, eğer kredi kartınız yurt dışı alışverişlerine kapalıysa, satın alma gerçekleşmez hocam. Bankanız ile görüşüp kredi kartınızı hem yurt dışı alışverişine, hem de mail order’a açtırın. Sorun çözülecektir. Ve evet kredi kartı ile alabiliyorsunuz sadece.
14 Haziran 2017 at 11:30 pm
merhaba ben sizin 7. adımı tamamladıktan sonra son butonuna bastım ama karşıma domain isinvalid diyen kırmızı bir şerit çıktı. Neyi yanlış yapıyorum acaba?
14 Haziran 2017 at 11:59 pm
Tekrar merhaba. Siz alan adınızı türkçe karakter kullanarak almaya çalışmışsınız sanırım. Alan adınızda türkçe karakter olmaması gerekli ( ı – ö – ç – ş ) gibi. Keza bu uyarıyı yazıda da yazmıştım. Şimdi yeniden alan adı almanız gerekli.
15 Haziran 2017 at 12:34 am
merhaba ilk sorunu hallettim teşekkür ederim fakat 23. adımda bahsettiğiniz URL ye tıkladığımda da siteye ulaşılamıyor diyor , ne yapmalıyım?
15 Haziran 2017 at 12:37 am
Kurulum tam doğru yapılmamıştır hocam. Herşeyi sıfırlayın. Kurulumunuzu yeni aldığınız domain üzerine yapın.
15 Haziran 2017 at 10:46 am
Bir blog yazmak için illa kendi blog sitemizimi açmamız lazım . Başka bir siteye üye olup blog yazarak para kazanamayızmı cevaplarsanız sevinirim ve bu arada siz aylık ne kadar kazanıyorsunuz
15 Haziran 2017 at 12:39 pm
Tabii ki kendi blogunuzu açmanız lazım. Benim aylık kazancım ise özel bir sorudur. Bunu cevaplayamam.
20 Haziran 2017 at 7:53 pm
Ben 3 yıllık almak istiyorum ödemede direkt 400 tlyi çekiyorlarmı yoksa aylık aylık mı ödeme oluyor
20 Haziran 2017 at 7:57 pm
Tek çekim diye biliyorum hocam. Taksit seçeneği yok yani. Kast ettiğiniz her yılın sonunda çekme ise öyle bir şey de yok. Direkt başta 3 yılın ücretini çekerler.
20 Haziran 2017 at 7:59 pm
Kampanya sanırsam sona ermiş 60 tl olmuyor ücret 1 yıllık
20 Haziran 2017 at 8:02 pm
Hayır hocam. Şimdi baktım. Kampanya devam ediyor. 60 TL fiyat hala. Siz domain adresini de 1 yıllık seçtiğinizden eminisiniz değil mi ? cPanel ekonomi hosting 12 ay ve domain süresi olarak da 1 yıllık olarak ?
20 Haziran 2017 at 8:33 pm
ben satın aldım cPanel kurulumunda şifre ve kullanıcı adınıda ayarladım ama ileri diyemiyorum
20 Haziran 2017 at 8:44 pm
Hocam sizden şifre kriterlerini doldurmanızı istiyor. Yani büyük harf küçük harf @$ gibi semboller karakter sayısı gibi kriterler istiyor şifrenizi belirlemek için. Zaten kriterlerin ne olduğu da orada yazıyor. Ona göre şifre belirleyin. Şifreyi kriterlere göre belirleyemezseniz ilerle tuşu açışmaz tabii ki.
25 Haziran 2017 at 9:03 pm
Aynı şekilde cPanel kurulumunda şifre ve kullanıcı adı kısmında ilerleyemiyorum. kullanıcı adı kısmı benzersiz olsun ibaresinin yanında ne denediysem tick olmadı, zaten yeni bir kullanıcı adı belirlemek istediğimde tekrar bir alan adı seçin kısmına atıyor
25 Haziran 2017 at 9:09 pm
Mozilla’da bu hatayı alıyordum, aynı işlemi chrome’la yapınca gerçekleşti. yorumu yayımlamanıza gerek kalmadı
28 Haziran 2017 at 11:45 pm
web hosting sitesine ulaşılamıyor. Linkleri yeniler misiniz ?
28 Haziran 2017 at 11:49 pm
Linklerde bir problem yok hocam. Eğer google chrome’da herhangi bir reklam engelleyici eklenti kullanıyorsanız, adblocker gibi sebebi odur. Eklentiyi etkisizleştirin tekrar deneyin.
29 Haziran 2017 at 3:34 pm
Bu kadar açıklayıcı,hiç bilmeyen birine bile blog açtırabilecek bir yazı daha yok. Ellerinize,emeğinize sağlık Burak hocam
29 Haziran 2017 at 3:44 pm
Ben bu yazı ile blogumu oluşturdum.23. maddeye kadar aynen yazıldığı şekilde yaptım yazı çok yönlendirici zaten.Ondan sonra admin giriş linkine tıkladığımda DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN diye uyarı aldım.Burak bey sayesinde anladım ki domain adımı satın alırken hata yapmışım.Ödemem onaylanmamış.Tekrar sepete gidip ödemeyi yapınca satın alma maili geldi ve maildeki linki tıklayınca açılan pencerede tüm adımları hızlı şekilde yeniledim zaten çoğu form doldurduğum şekilde geldi.Sonrasında admin paneline giriş yapabildim.Benim gibi hata alanlar olursa satın alımı kontrol edebilirler.
29 Haziran 2017 at 7:48 pm
Blog yazmaya başladığım hatta başlamadan önce keşfettiğim bu yazı ve wpmavi.com sayesinde yoluma 3 aydır takılmadan devam edebiliyorum, teşekkürler emeğine sağlık…
30 Haziran 2017 at 6:51 pm
Panel kurulumunun son adımıdna ise karşınıza bir wordpress sitesi oluşturun diye bir seçenek çıkacak. Bu seçeği ise Hayır, şimdi değil şeklinde cevaplayarak Son butonuna tıklayın.
ben burada evet dedim ne yapmalıyım nasıl işlemi geri alabilirim
30 Haziran 2017 at 6:54 pm
Bi fark olmaz hocam. Evet diyerek de devam edebilirsiniz. Bir kaç ayarı yapıyorsunuz sadece o kadar. Gerekli kısımları doldurun yeterli olacaktır. Ben evet diyerek devam eden adımları bir sonraki adımda nasıl yapacağınızı anlatmıştım zaten. İkisi de aynı kapıyo çıkıyo anlayacağınız.
30 Haziran 2017 at 9:23 pm
teşekkür ederim. birde dizin kısmını boş bıraktığımda kabul etmiyor yani kurulumu başlatmıyor ne yapmalıyım
30 Haziran 2017 at 9:28 pm
Siz blogunuzu zaten kurmadınız mı hocam ? Eğer hali hazırda alan adınız üzerine kurduysanız sitenizi tekrar o dizin üstüne kurdurmaz. Ondan kabul etmiyordur.
1 Temmuz 2017 at 12:20 am
doğru ya.. :) şimdi de temamı kurmakta zorlanıyorum. “Yüklenen dosya, php.ini dosyasındaki upload_max_filesize yönergesini aşıyor” bildirimi çıkıyor.. :(
1 Temmuz 2017 at 12:22 am
Hocam bu blog nasıl açılır yazısının sonunda bir de videom mevcut. O video içerisinde bu hatanın nasıl çözüldüğünü anlatıyorum.
1 Temmuz 2017 at 3:39 am
benim açtığım blog isminde, ı ve ş harfleri olduğu için mi bilmiyorum, bi kaç defa domain adını değiştirmeme çalışmaya rağmen ,(xn--yaamasnbilene-89bb34e.com) diye benim blog ismimi karıştırdı ve bunu düzeltemiyorum ne yapmalıyım
1 Temmuz 2017 at 10:13 am
Alan adınızı tekrar içerisinde ş – ö – ç – ğ gibi türkçe karakterler olmadan almanız gerekiyor. Bu uyarı yazı içinde de cardı zaten.
1 Temmuz 2017 at 10:46 am
Peki bunu ücret ödemeden düzeltmem mümkün mü yoksa tekrar domain alarak mı yapmam gerekiyor, ilginiz için teşekkürler
1 Temmuz 2017 at 10:50 am
Yok hocam malesef. Ücret ödemeniz gerekli. Tekrar 0’dan domain almanız gerekli yani.
1 Temmuz 2017 at 11:31 am
Tamam bilginiz için çok teşekkürler
9 Temmuz 2017 at 9:21 pm
sitemi tamamen bu adımları takip ederek kurdum ancak siteme www eklentisi nasıl ekleyebilirim onu bulamadım
10 Temmuz 2017 at 1:56 pm
Hocam yazıdak wordpress kurulumu 12. adımda başında www olmasını ya da olmamasını seçebiliyorsunuz zaten.
10 Temmuz 2017 at 12:18 pm
Merhaba , öncelikle bu muhteşem yazınız için teşekkür ederim. adım adım kurulumu yapıyordum fakat dizin kısmını boş bıraktığımda “! wordpress bir örneği zaten bu dizinde var.” şeklinde hata alıyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim ne yapmalıyım? satın aldığım linke yüklensin istiyorum direk sonrasında bir şey yazsın istemiyorum. :)
10 Temmuz 2017 at 1:56 pm
Siz wordpress’i zaten kurmuşsunuzdur hocam. Hali hazıda farında olmadan kurulumu yaptıysanız domain isminiz üzerine, ikinc kez aynı domain üzerine kurulumu yaptırmaz. Bunun için yine wordpress sekmsinden kurulu olan wordpress’i silin tekrar kurun.
10 Temmuz 2017 at 11:49 pm
selam:) Sizin sayenızde adım adım giderek blogu açtım ancak tıkandım.Birkaç ufak destek isteyecektim.
11 Temmuz 2017 at 11:53 am
Kendisine mail yolu ile ulaşılmıştır. Yazının sonunda ki videoyu izlemesi önerilmiştir.
15 Temmuz 2017 at 1:59 pm
Merhaba Burak Hocam,
Steadyincome ile blogu kurdum. İçerikteki yazımın sola ve sağa yaslanmasını istiyorum. Menüde sol, sağ ve merkezde kal var. Nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
15 Temmuz 2017 at 3:56 pm
Sağa ve sola eşit şekilde ortalamk istediğiniz içeriği seçin ve ctrl + shift + j kombinasyonunu kullanın. Yazı sağa ve sola yaslanıp ortalanacaktır
16 Temmuz 2017 at 9:17 am
Teşekkürler Burak Hocam, cevabınız için. ctrl + shift + j’yi denedim olmadı.
16 Temmuz 2017 at 10:23 am
Çok pardon, ctrl değil, alt + shift + j
16 Temmuz 2017 at 5:29 pm
tebrik ederim .muhteşem bir anlatım ! UYGULAYACAĞIM
16 Temmuz 2017 at 11:58 pm
domain is invalid yazdı Cpanel işlemini tamamladığımda … ne yapmalıyım :/
17 Temmuz 2017 at 12:03 am
Hosting ve Domain adreslerinizi satın adlınız mı ? Satın alma yaptıysaız bile domain isminde ü – ş – ç gibi türkçe karakterler kullandıysanız, o da kabul edilmez. Bu karakterleri kullanmadan yeniden domain adresinizi almanız gerekmekte. Keza bu uyarıyı yazımda da yapmıştım. Satın aldığınız domain adresini öğrenebilir miyim?
17 Temmuz 2017 at 8:57 pm
Ayrıntılı ve güzel bi paylaşım emeğinize sağlık.
17 Temmuz 2017 at 9:38 pm
domain is invalid hatası bana da verdi guvenlialısveris.com adresim hosting ve domain satın aldım neden böyle oldu ki
18 Temmuz 2017 at 12:45 am
Hocam çünkü domain adresinizde ı harfi var. I harfi türkçe karekter. Onun yerine i harfi olmalı.
18 Temmuz 2017 at 5:31 pm
Merhaba, öncelikle böyle faydalı bir yazı için çok teşekkürler :)
Henüz blog oluşturmaya başlamadım, yalnızca yazıyı okudum ama bir sorum var; bahsettiğiniz site üzerinden host ve domain alıp wordpress kurulumu, ekonomik paketle yıllık toplam 60 küsür TL’ye geliyor doğru mudur? Buna ek başka bir masraf var mı? (Ücretli wordpress paketleri hariç)
Blogger WordPress.com ve WordPress.org kıyaslaması yazınızı da okudum: WordPress.org üzerinden kurulursa 150-200 TL gibi bir maliyet çıkıyor sanırım, wordpress.org üzerinden host ve domain aldığımızda mı bu ücret söz konusu oluyor?
18 Temmuz 2017 at 7:19 pm
Yok hocam. Bunun dışında bir maliyet yok. Bir tek blogunuzu kurduktan sonra ücretli bir tema / tasarım alırsanız onun ek ücreti olur. O da isteğe bağlı ücretsiz wordpress temaları da kullanabilirsiniz. Diğer yazımda bahsettiğim 150 200 TL lik maliyet indirimsiz hali ile. Ama benim yazımın indirimi var.
18 Temmuz 2017 at 8:37 pm
ben hepsini 1 yıllık seçmeme rağmen 312 tl çıkardı pahalı değilmi
18 Temmuz 2017 at 8:44 pm
Hocam olur mu öyle şey. Şimdi kontrol ettim 60.33 TL tutuyor. 5. başlığın altında bulunan indirim linkine tıklayarak gideceksiniz ve sepetinizde sadece 1 adet cPanel hosting 1 adet domain ve godaddy kurumsal e posta olaracak ( bunu ücretsiz veriyor zaten ) Bunların dışında da ürün varsa, tekrar tekrar bu adımları denediyseniz başa alıp, sepetinizde tekrarlanan ürünler vardır ve o yüzden fiyat bu şekilde görünüyordur. Onları sepetten çıkartın. Ya da başka bir cihazda tekrar deneyin.
18 Temmuz 2017 at 9:17 pm
tamam 3 4 tane seçmişim yanlışlıkla.peki hocam önce wordpressi kurup bloğumuzu hazır hale getirsek sonra host ve domain alsak böyle daha mı zor olur yoksa önce host ve domainmi alınmalı
18 Temmuz 2017 at 9:21 pm
Hocam siz hiç yazıyı okumamışsınız zannediyorum. Host ve domain almadan wordpress kuramazsınız ki. Sorularınız için yazımı okumanızı tavsiye ederim. Yazımda eksik hiç bir nokta yok zaten. Her adım anlatılıyor.
18 Temmuz 2017 at 9:28 pm
hocam okudum hepsini.ancak wordpressi download edip kendimiz localde sitemizi kursak sonra host domain alsak demek istedim
18 Temmuz 2017 at 9:39 pm
Hocam neden bu kadar eziyete giriyorsunuz ki ? Pek tabii local de kurabilirsiniz ilk ancak arkasından bi ton aktarma işlemi ile uğraşıcaksınız. Bence kesinlikle gerek yok bu kadar yolu uzatmaya.
18 Temmuz 2017 at 9:45 pm
tamam hocam anladım.çok teşekkürler.ftp hosts falan bir sürü iş girecek galiba işin içine biraz araştırdım.
18 Temmuz 2017 at 9:46 pm
Aynen öyle. Yazımda anlatılan en kısa yoldan kurulum. Hiç gerek yok yani yolu uzatmaya.
18 Temmuz 2017 at 10:42 pm
Merhaba Burak Hocam,
Akismet kurmaya çalışıyorum ama ücret istiyor? Neden?
18 Temmuz 2017 at 10:47 pm
Hocam fiyat kısmını mouse ile tutup 0’a getirin e öyle devam edin.
21 Temmuz 2017 at 7:24 pm
merhaba teşekkürler herşey için ben temalardan dediğin siteden free olanı kullansam aynı panel göüzükür mü ?
21 Temmuz 2017 at 7:33 pm
Görünür hocam. Ancak yine ücretli temalar kadar özelliği özelliğe ve görsel olarak da aynı çölçüde dizayna sahip değiller. Ücretli temalar her zaman için daha iyi. Zaten kullanınca siz de göreceksinizdir.
22 Temmuz 2017 at 11:24 am
evet cevabınzı alır almaz ücretli temaya geçtim farkı gördüm
24 Temmuz 2017 at 5:46 pm
Merhabalar öncelikle çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık. Benim sormak istediğim GoDaddy.com’dan o 60 liralık ödemeyi yaptıktan sonra WordPress için ayrıca ödeme yapmamız gerekecek mi? Yoksa blog için ödeyeceğimiz yıllık ücret her şeyiyle beraber 60 lira mı?
24 Temmuz 2017 at 6:17 pm
Yok hocam. WordPress için ayrıca ödeme yapmanız gerekmeyecek. WordPress.org alt yapısı açık kaynaklı, ücretsiz bir yazılımdır .Sizin maliyetiniz sadece hosting ve domain oluyor. O da yıllık bazda. Yazımda zaten bu fiyat ilk yıl için indirimli, 60 TL. Bu ücret dışında başka maliyet çıkmıyor karşınıza. Bir sitenizin görünümü için hazır bir tema / şablon seçerken, ücretli tema seçimi yapabilirsiniz. Ücretsiz temalar da var, ücretli temalar da. Ücretli temalardan biri hoşunuza giderse ücret ödeyip, satın alabilirsiniz.
24 Temmuz 2017 at 6:53 pm
Ama worldpress.org’da blog açtığımızda para kazanma olayı mümkün olmuyordu sanırım. Ben biraz iş odaklı açmak istiyorum o yüzden worldpress.com kullanmayı düşündüm. Oradan açtığımız bloglarda anlattıklarınız yine geçerli mi?
24 Temmuz 2017 at 10:06 pm
Hocam yorum yazdığınız bu yazımı hiç okumamışsınız. Önce yazımı okumanızı tavsiye ederim. Siz karıştırıyorsunuz, bu durum tam tersi. Keza yazıda da yer alıyor bu ibare.
28 Temmuz 2017 at 9:37 am
Merhaba, wordpress sitesi kurulumu anlatırken önerdiğiniz hosting godady nin normal web hostingi. wordpress hosting olarak ayrı paketleri var. Normal web hosting alınmasının wordpress sitesi kurulmasına bir engeli olmaz değil mi?
28 Temmuz 2017 at 7:07 pm
Tabii ki enlgellemez hocam. WordPress site kurma yazımda wordpress hosting paketleri üzerinden anlatmamın sebebi, firma sitesi kurmak için gerekli bir çok eklentinin hazır kurulu olarak gelmesinden kaynaklı.
28 Temmuz 2017 at 6:58 pm
Merhaba,
yıllık 60 TL demişsiniz ama ben şimdi alıyorum 60 dolar gözüküyor.
28 Temmuz 2017 at 7:01 pm
Merhana, 60 dolar gözükmez hocam. Yukarıda en üst kısımda para biri kısmını USD’den TL’ye işaretleyin, düzelecektir.
28 Temmuz 2017 at 7:07 pm
Çok teşekkür ederim, oldu. Emeğinize sağlık.
31 Temmuz 2017 at 3:26 pm
Yazı için sizi tebrik ederim öncelikle.
Ancak işin maliyeti kısmını anlayamadım bir türlü.
yıllık 60 tl ye hosting ve domaini hallettiniz. wordpress.org aracına üzret ödemediniz. geri kalan ücret ne için?
eğer ücretli temalardan bahsediyorsanız bu para bir defaya mahsus veriliyor demişsiniz videoda. yani yıllık bir ücret değil.
1 Ağustos 2017 at 9:32 pm
Evet hocam. Yazıda da yer aldığı gibi hosting ve domain ödemeleri yıllıktır. Benim sağladığım indirim ile ilk yıl için bunu 60 TL gibi bir rakama alıyorsunuz. İlerleyen yıllarda ise bu rakam yıllık 150 – 200 TL gibi bir rakama çıkıyor. Bunun dışıdna bir maliyet yok. Bir tek eğer siz ücretli tema kullanmak isterseniz, o zaman ek bir maliyet çıkıyor. Ancak ücretsiz temaları da kullanabilirsiniz. Ve temalar için evet, 1 kez ücret ödüyor, ömür boyu kullanıyorsunuz. Temaların yıllık ödemeleri mevcut değil yani.
2 Ağustos 2017 at 10:16 am
Acaba WP ye E-ticaret kuruluyor mu? bilgi verebilir misiniz?
3 Ağustos 2017 at 11:50 am
Kuruluyor hocam. Keza yakında bununla ilgili bir rehberim olacak
2 Ağustos 2017 at 1:28 pm
merhaba ben bugun dediginiz herseyi yaptım fakat Installatron is temporarily disabled. Please contact your administrator. hatası alıyorum. Herseyi değiştirdim tekrar denedim telefon ettim olmuyor. Satın alırken de sorun cıkmıstı ama urunlere ulasabildigim için ondan kaynaklı olmadıgını dusundum yani urunlerimde gorebiliyorsam satın almısım demek degil mi?
2 Ağustos 2017 at 9:25 pm
İnginç. Böyle bir hata oluşmaması gerekli. Bana iletişim formumdan godaddy giriş bilgilerinizi gönderin, bir de ben bakayım.
3 Ağustos 2017 at 11:39 am
meraba , anlattıgınızda 60 lira diyor ama ben yaptığımda 152 lira diyor ?
3 Ağustos 2017 at 11:43 am
Hocam sepetinizde sadece cPanel hosting ekonomik ( 1 yıl seçili ) + domain ( 1 yıl seçili ) ve godaddy kurumsal e-posta olması lazım. Ki o da ücretsiz zaten. Eğer adımları tekrar tekrar yaptıysanız, çerezlerin kaydından dolayı 1 paket iki kez yazılmıştır otomatik. Fazlalıkları sağ kısmında çarpı işaretini kullanarak sepetten çıkartın.
3 Ağustos 2017 at 7:23 pm
Detaylı anlatım için teşekkürler
4 Ağustos 2017 at 1:15 am
sağolun , dediğiniz gibi olmuş :)
4 Ağustos 2017 at 5:28 pm
merhaba,
böylesine net ve anlaşılır anlatımız için çok teşekkürler, hiç takılmadan kısa sürede kurumulu sağladım, emeğinize sağlık
5 Ağustos 2017 at 11:31 am
Kardeşim merhaba bir soru sormak istiyorum senin blog nasıl açılır konundan faydalanarak blog açtım ancak 3-4 gündür bakım modundan çıkarmıyorum çünkü temayı demodaki gibi kuramadım senin videonu izledim videonda temayı ekliyorsun görünüm sekmesinde theme options menüsü çıkıyor ancak bende çıkmıyor mythemeshopdan indirdim temayı nasıl demodaki gibi kurabilirm
11 Ağustos 2017 at 11:21 am
Hocam videomda nasıl kurabileceğinizi zaten anlattım. Videomu takip edin.
7 Ağustos 2017 at 10:28 am
Merhaba, öncelikle kendi sitemi sizin sayenizde kurdum, bu kadar kolay olabileceğini düşünmezdim,detaylı anlatım için çok teşekkür ederim. Her sorumun cevabını yazılarınızda ve videonuzda buldum. Ancak halledemediğim bir sorun var. İçerik açıldığında yazının başında ve sonunda satın aldığım temanın reklam linki çıkıyor. Temayı bozmadan bunu nasıl kaldırabilirim?
11 Ağustos 2017 at 11:20 am
Her temanın yönetim paneli farklılık gösterir. Hangi temayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak tema ayarlarında onu kaldırabileceğiniz bir yer mutlaka vardır.
11 Ağustos 2017 at 1:08 pm
Merhabalar …..
İlk olarak hem videonuz hem yazınız hem de buraya yazılmış olan tüm yorumlar için teşekkür ederim. Gerçekten öğretici. Blogum için oldukça faydalandım.
Ama halledemediğim birşey var. Paylaşımlarımda öne çıkarılmış görselin sol üst köşesinde bir gözcük içinde o posta kaç kere bakıldığı yazılıyor. mesela 8 veya 10 gibi ..
Ama bu dışardan bakan takipçilerime görünmesin istiyorum Ben görebileyim sadece. Videonuzda bu kısım ile alakalı bir bilgi göremedim.
rica etsem yardımcı olur musunuz .
iyi hafta sonları dilerim ..
12 Ağustos 2017 at 10:27 am
Hocam hangi temayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ancak tema ayarlarınızda bu seçebeği aktif ya da deaktif etme seçeneği olması lazım. Eğer yoksa bu bir tek kodlama ile kaldırılabilinir.
11 Ağustos 2017 at 2:00 pm
Mythemeshop Socially Viral kullanıyorum, içerik içinde yazı üstü ve altı tema reklamını kaldıracağım alanı bulamadım.
12 Ağustos 2017 at 10:24 am
Hocam theme options >> styling ya da footer sekmesimnden kaldırırsınız.
12 Ağustos 2017 at 1:12 am
Güzel blog olmuş teşekkür ederim
12 Ağustos 2017 at 10:56 pm
merhaba, yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Feminine temasını kullanıyorum. Theme options kısmından nerede kaldırabilirim çünkü kod yazmak hakkında bir bilgim yok malesef..
12 Ağustos 2017 at 10:57 pm
Admin Paneli >> Görünüm >> Theme Options >> Styling ya da footer kısmındaki ayarların birinden kaldırılması lazım hocam.
12 Ağustos 2017 at 11:32 pm
malesef, videonuzu tekrar dinleyerek baktım ama yok..
Styling options kısmında CUSTOM CSS var buradan kod yazmalıyım sanırım..
Kod nasıl yazıldığına dair bir paylaşımınız var mıdır ?
13 Ağustos 2017 at 12:29 pm
Hocam kodlama ile değil, footer kısmında copyrights text kısmı olması lazım. Oradan kaldırabiliriniz. Oradan değilse de, theme options kısmından bir yerden kaldırılıyor. Lütfen biraz kurcalayın, bulacaksınızdır zaten.
13 Ağustos 2017 at 1:13 am
Sanırım mesajımın tamamını okumamışsın senin videonu izledim ancak sen temayı theme options menüsünden demo olarak kuruyorsun brnde theme options menüsü yok o menüyü nasıl getirebilirm tema mythemeshoptan free alındı.
13 Ağustos 2017 at 12:26 pm
Ücretsiz temaların yönetim paneli hakkında bilgim yok ancak ücretsiz temalarda demo görünümü getirilemiyo, öyle bir seçenekleri yok diye biliyorum zaten
13 Ağustos 2017 at 8:27 pm
PHP 7 ve 7.1 güncellemesi gelmiş. Steadyincome güncelleme için uygun mudur, güncellemeyi tavsiye eder misiniz?Teşekkürler.
19 Ağustos 2017 at 2:12 pm
Güncelleyebilirsiniz hocam. Bir sorun çıkmayacaktır.
14 Ağustos 2017 at 12:48 am
merhaba yeniden ,
buldum :) Single post bölümünden kaldırılıyor. çok yardımcı oldunuz , güzel blog yazılarınızın yanı sıra böyle herkese teker teker cevap veriyor olmanız gerçekten çok güzel bir tutum.
çok teşekkürler
15 Ağustos 2017 at 9:54 pm
benim gibi bu alanda yeni olanlar için faydalı bir yazı olmuş eline sağlık… Gezi yazı ve fotoğraflarımı paylaştığım blogumu yeni açtım..Benim öğrenmek istediğim.Fotoğraflarımın üsüne tıklanınca büyüsün bazı detaylar daha iyi anlaşılsın. WordPresste mümkünmüdür? şimdiden teşekkürler.
19 Ağustos 2017 at 2:08 pm
Tabii ki mümkün hocam. Buna lightbox özelliği deniliyor. Herhangi bir lightbox özelliği olan tema ya da direkt lightbox eklentisi kullanabilirsiniz wordpress sitenizde.
17 Ağustos 2017 at 3:36 pm
Blog açmak zor olsa da devamlılık daha da zor. Güzel paylaşım elinize sağlık
22 Ağustos 2017 at 9:47 am
Merhabalar, daha önce birkere tecrübe ettiğim yöntem olan ftp ile wordpress dosyalarını göndererek siteyi kurdum. Ancak site sayfası “siteadı.com/wordpress/” adresiyle a.ılıyor. Sadece siteadı.com girildiğinde index sayfası geliyor, burda cgi-bin klasörü ve wordpress klasörleri var, wordpress klasörünü tıklayınca sayfaya gidiyor. Bunun sebebi ne olabilir teşekkürler?
22 Ağustos 2017 at 1:50 pm
Hocam neden FTP ile wordpress kuruyorsunuz ki ? Ben bu yazımda FTP üzerinden anlatmadım ki. WordPress’i kurmanının çok daha kolay yolları var. Yıl nerede ise 2018, si hala FTP ile uğraşıyorsunuz. Alternatifler için yorum yazdığınız bu yazımı okumayı deneyebilirsiniz. Ya da wordpress kurulumu başlıklı yazıma bakabilirsiniz.
25 Ağustos 2017 at 11:34 am
Burak kardeşim bende bir site kuracağım. Kartım yoktu onuda çıkardım hallettim.Yalnız bir sorun var. Öğrenci olduğum için taksitlendirmek zorundayım. Acaba tutan miktarı taksitlendirebiliyormuyum ?
Ha birde yazı yazma, özgün resim oluşturma ve logo oluşturma kısmını nerden öğreneceğim ?
25 Ağustos 2017 at 3:40 pm
Hocam taksit imkanı yok. Ayrıca ödeyeceğiniz tutar 60 TL gibi bir rakam. Taksitlik bir durum gerektirecek bir rakam değil zaten…
25 Ağustos 2017 at 7:54 pm
Bilgilendirme için teşekkürler.Araştıracağım.
25 Ağustos 2017 at 9:54 pm
Hocam 60 tl ödeme yaptıktan sonra başka nelere ücret ödemem gerekecek ?
150 civarı demiştiniz. Sayarmisiniz ucretlendirme adımlarını ?
Bir seferden mi 150 kusuru ödeyeceğiz ?
26 Ağustos 2017 at 1:27 pm
Hocam yazıyı ve yazının sonundaki videoyu izlerseniz, sorularınıza cevap bulursunuz zaten. Başka bir şeye ödeme yapmanıza gerek yok. 60 TL’yi ilk yıl için inidirmli ödüyorsuuz. Devam eden yıllarda yıllık maliyet 150 – 200 TL arası olacaktır. Bahsettiğim bu yazıda. Bunlara ek olarak bir de ücretli tema almak isterseniz, onun için bir ücret ödersiniz ama bu tamamen size kalmış bir durum ücretsiz tema da kullanabilirsiniz. Temaya’da bir seferlik ödeme yapıyor, ömür boyu kullanıyorsunuz. Ve evet, bunların hiç birinde taksitlendirme vs yok. Tek seferde ödüyorsunuz.
25 Ağustos 2017 at 11:41 pm
Merhaba burak bey. Ben bir coğrafya öğretmeniyim
Ogrencilerime ve meslektaşlarıma faydali olmak adına bir blog acmak niyetindeydim. Fakat nasil olacagiyla ilgili hicbir fikrim yoktu. Ta ki sizin yazılarınızla karşılaşana kadar. Hasılı; teşekkür ederim. :)
26 Ağustos 2017 at 1:25 pm
Yorumunuz ve geri bildiriminiz için çok teşekkür ederim.
1 Eylül 2017 at 8:50 pm
Merhaba. Ya çok teşekkürler. Bisürü şey öğrendim ve uyguladım. Gayet de oldu, sayenizde, sğolun. Ama takıldığım bikaç küçük nokta var, acaba yardımcı olur musunuz ? öncelikle gönderilerim ana sayfamda belli sn aralıklarla kaysın istiyorum videonuzda old. gibi.
bir de birileri yorum yaptığında mutlaka bana sorsun istiyorum. aynı kişi ikinci kere yorum yaptığında artık onayıma sunulmuyor..
yardımcı olursanız sevinirim olmazsanız da yine de mersi :)
2 Eylül 2017 at 1:18 pm
“gönderilerim ana sayfamda belli sn aralıklarla kaysın istiyorum” dan kastınız zannediyorum içeriklerinizin ana sayfanızda üst kısımda slayt şeklimde gösterimi. Bu özellik kullandığınız temada yoksa dışarıdan ücretli bir eklenti yükleyerek yapabilirsiniz. wp slider eklentileri başlıklı yazıma bakabilirsiniz. Ya da temanızın özelliği olacak. Bu yazımın sonundaki blog nasıl açılır videomda tasarımını anlattığım temada bu özellik var mesela. O temayı da satın alabilirsiniz. Ya da slider özelliği olan bir tema da. Yorumları da admin apneli >> ayarlar >> tartışma sekmesinden düzenleyebiliyorsunuz. Burada yorum el ile onaylanmalı seçeneğini aktfileştirip, yorum yazanın önceden onaylanmış bir yorumu olmalaı seçeneğini ile etkisiz hale getirin. Böylece istediğiniz olacaktır.
1 Eylül 2017 at 10:37 pm
aaaa bende AKİSMET aratıp bulunca çıkıyor ama hemen yanında hemen yükle yok, şimdi güncelle yazıyor. Ne yapmalıyım. Anlamadm şimdi bende var demek mi bu ? Yada güncellemeli miyim ?? Please, help me :(
2 Eylül 2017 at 1:15 pm
Hocam bu akismet eklentisinin hali hazırda sitenizde yüklü olduğunu gösterir. Tek yapmanız gereken admin paneli >> eklentiler >> yüklü eklentiler sekmesine gidip, akismet eklentisini etkinleştirmek.
7 Eylül 2017 at 8:31 pm
hocam sürekli ödeme problemi alıyorum
kredi kartı limitim fazlasıyla var
her türlü internet alışverişi mail order açık
2 3 saaattir deniyorum olmuyor sadece sorun bende mi var arkadaşlar
7 Eylül 2017 at 8:34 pm
Hocam bi ara bankalar internet alışverişine tüm kartları kapattı. Geçen aydı galiba. Siz mailorder’a açık olduğudna emin misiniz kartınızın ? ( Ayrıca sorunla ilgilenmek adına size detaylı mail attım. Attığım mail üzerinden de bana yazabilirsiniz. )
8 Eylül 2017 at 12:44 am
yazdığınız adımları izleyerek bir blog açtım fakat hiçbir şekilde giriş yapamıyorum. yazdığım her kullanıcı adı ve şifreye hatalı uyarısı geliyor. parolamı unuttum dedim epostadan yeni parola aldım yine aynı uyarı geliyor. bloğu açarken birden çok yerde kullanıcı adı ve şifre kullandığımız için her şey karıştı. admin olarak giriş yapamıyorum. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
8 Eylül 2017 at 12:58 am
Şu iki yazı yardımcı olabilir. MySQL üzerinden admin şifresi değiştirme – MySQL üzerinden yeni admin ekleme
16 Eylül 2017 at 10:37 pm
Hemşireyim ve ayrıca kitap yazarıyım bir blog oluşturmak istiyorum. Sizce ne hakkında yazmalıyım ? Fikirlerinizi bekliyorum ☺️
17 Eylül 2017 at 2:04 pm
Merhaba, blog fikirleri ve site fikirleri başlıklı yazılarıma bakabilirsiniz hocam.
19 Eylül 2017 at 6:51 pm
Burak kardeşim;
Herşey için çok teşekkür ederim.Bloğumu kurdum.Şimdi tasarım için çalışıyorum.Videonu seyrediyorum.Emre Durmuş sayesinde seni tanıdım ona ve sana çok teşekkür ederim.Tasarımda bittikten sonra seni tekrar rahatsız edeceğim. 54 yaşındayım ben senin anlatımınla bu bloğu kurduysam gençlere önerim senin yazılarını okusunlar bu bilgileri bedava kimse vermez. Hakkını helal et.
19 Eylül 2017 at 7:00 pm
Blogunuzu açmanıza çok sevindim hocam. Övgüleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Başarılı olmanız dileği ile!
24 Eylül 2017 at 6:14 pm
Burak Bey merhaba,
Sizin video ve yorumlarınızla sitemi kurmaya başladım fakat bir problemle karşılaştım.
Yorumlarım okurken probleminmle ilgili aşağıdaki çözümünüzü gördüm:
“cpanelden dosya yöneticisine tıklayın ve Public_html Burak Bey merhaba,
Sizin video ve yorumlarınızla sitemi kurmaya başladım fakat bir problemle karşılaştım.üzerine tıklayıp dosya ekle dedikten sonra dosya ismini
php.ini koyun ve dosyayı oluşturun. Ardından bu dosya içerisine şu bilgileri yazıp, dosyayı kaydedin;
“memory_limit = 128M
upload_max_filesize = 100M
post_max_size = 128M
Daha sonra içerisine ilgili kodları ekledikten sonra yine cPanel ekranına gidin ve buradan php işlemleri bölümüne girip orada işlemleri sonlandır dedikten sonra tekrar yüklemeyi deneyin. Sorun çözülecektir.”
Fakat olumlu ilerleyemiyorum.
Başka bir çözümü var mı acaba?
Teşekkür ederim.
26 Eylül 2017 at 5:43 pm
Hayır hocam tek çözüm budur. Ayrıca çözüm hala geçerliliğini korumaktadır. Daha önce de bu problem ile onlarca kişi karşılaştı ve hepsi de videomu izleyerek çözüme ulaştı. Muhakkak siz bir noktada hata yapıyorsunuz. Eğer problemi hala çözemediyseniz, iletişim formundan bana ulaşın, bilgilerinizi verin ben sizin yerinize çözeyim. ( Ayrıca yorumunuzda upload_max_file_size kısmını yanlış yazmışsınız. Belki de problmin çözülmemesi bu yüzdendir )
25 Eylül 2017 at 12:18 pm
Merhaba öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, yalnız benim bir sorum olacak dediğiniz gibi blogu açtım ancak yapılması gereken ilk 19 şey adlı yazınızdaki talimatları takip ederken bi yerde bir şeyi yanlış yaptım sanırım şimdi onca yaptığım şeye giremiyorum godaddy den giriyorum panelime hosting e giriyorum ordan daha önce kurmuş olduğum wordpress e tıklıyorum your bulding tools yazısı altından ancak açılmıyor alan adını kaydettirdin artık işe başlayabilirsin diye bir sayfaya atıyor url de de “/wp-content/deleteme” geçiyor bir türlü giremedim godaddy i aradığımda 20 dakika bekledim açan olmadı bıraktım aramayı. attığı sayfada başlayına tıkladığımda web sayfası oluşturuna tıklıyorum bu seferde web sayfası mimarına atıyor ben zaten mimarınız mı var mı alan adınızla birlikte kullanına tıklıyorum, güvenlik için tekrar panele atıp kullanıcı adı ve şifre soruyor giriyorum şifre kullanıcı adı doğru ama bir türlü o sayfadan çıkmıyor yardımcı olur musunuz lütfen ne yapmam gerekiyor :SS
26 Eylül 2017 at 5:38 pm
Hocam yaşadığınız problem ile ilgili yorum yaparken belirttiğiniz mail adresine geri dönüş sağladım ancak bana geri dönüş yapmadınız. Yazdığınız yorumdan nasıl bir sorun yaşadığınız veya ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor. Size gönderdiğim maile cevap yazıp, probleminizi detaylı yazarsınız yardımcı olmaya çalışırım.
26 Eylül 2017 at 5:45 pm
Merhaba kardeşim kardeşim bir site açmak istiyorum da bana bu konuda yardimci olursanız birlikte açsak çok iyi olurdu acaba bana bu konuda yardimci olabilirmisiniz
26 Eylül 2017 at 5:50 pm
Hocam yorum yapıtığınız bu yazımı takip ederek sitenizi açabilirsiiz. Hehrangi bir noktada takılırsanız da bana iletişim formundan her zaman yazabilirsiniz.
1 Ekim 2017 at 12:33 am
Tamamdır gerçekleştirebildim, teşekkür ederim.
Şimdi diğer adımları izlemeye geldi. Emeğiniz için tekrar teşekkürler.
2 Ekim 2017 at 5:12 pm
Güncelleme: Tema yüklerken, yazıda bulunan blog nasıl açılır videom içerisinde upload_max_file size çözümünü uygulamasına rağmen, hala php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor şeklinde hata alan arkadaşlar, şu çözümü uygulayabilirler;
Öncelikle godaddy müşteri girişi yaptıktan sonra ürünlerin >> web hosting >> cPanelin yanında bulunan Yönet butonu ile cPanelinize giriş yapın. cPanelde yazılım kısmı altında bulunan PHP Sürümünü Seçin kısmına tıklayın. Ardından karşınıza çıkan ekranın sağ kısmında bulunan Switch to PHP Options linkine tıklayın. Ardından upload_max_filesize kısmının sağ tarafında bulunan 2M yazan yere mouse ile tıkladığınızda farklı seçnekleri seçme ekranı açılacaktır. Buradan bu kısmı 64M şeklinde seçin ve uygula deyip, sol alt köşede bulunan kaydet butonuna tıklayın.
Ardından tekrar cPanelinize gidin ve yine Yazılım sekmesi altında bulunan PHP işlemleri kısmına tıklayıp, karşınıza çıkan ekranda işlemleri sonlandır butonuna tıklayın. Böylece sorun çözülecektir. Ve sitenize girip, temanızı yüklemeye çalışıtğınızda tema yüklenecek, bu sorunla da bir daha karşılaşmayacaksınızdır.
7 Ekim 2017 at 9:25 pm
cpanel kurulumunda kullanıcı adını giriyorum şifreyi giriyorum şifreyi onaylıyorum şifreler eşleşiyo am ileri butonu aktif olmuyo yardımcı olurmusunuz?
7 Ekim 2017 at 9:27 pm
Hocam muhtelemelen girdiğiniz şifre kriterlere uymuyordur. Şifre girme kısmına mouse ile tıkladığınızda kriterler kısmı çıkacaktır. Şifrede büyük harf, küçük harf, $ @gibi işaretler de kullanmanız gerekli. Ona bir dikkat edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.
7 Ekim 2017 at 9:47 pm
merhaba şifre durumunu çözdüm hata bendeymiş. Ama bir sorunum var işlemleri sırasıyla yaparken işte avrupa seçtim cpanel oturum açma bölümünü geçiyorum hayır şimdi değile tıklıyorum son diyorum daha sonra hata veriyo alan adı uygun değil diye. ne yapmam lazım yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim.
7 Ekim 2017 at 9:49 pm
Alan adınızda ü – ş – ç – ö gibi türkçe karakterler var mı hocam ? Eğer varsa bu yüzden bu hatayı alıyor olabilirsiniz. Ancak alan adı seçiminde sadece ingilizce alfabesini kullanmalı, türkçe karakterler kullanmamalısınız. Keza bunu yazıda da belirtmiştim.
7 Ekim 2017 at 11:32 pm
Hocam kusura bakmayın ben yine bi soru sorcam ama son işlemi yaparken blog oluşturma tamamlandıktan sonra adnin girişi yapmayı beceremedim hatta bana o sayfa gelmedi(hayır teşekkürler diyip admin paneline bağlanma ). Admin girişini nereden yapacağım
7 Ekim 2017 at 11:35 pm
Domaiadresiniz.com/wp-admin panelinden giriş yapabilrisiniz hocam.
7 Ekim 2017 at 11:36 pm
23-Wordpress Kurulumu tamamlandıktan sonra, yükleme ekranı bize wordpress kurulumu’ nun hangi domain ismine ve uzantısına yapıldığını ve admin paneline girişi nereden yapacağınızın linklerini veriyor.
Yönetim URL adresine gidip, biraz önce belirlediğimiz yönetici adı ve şifre ile blogunuzun admin paneline giriş yapabiliriz.
Blog Nasıl Açılır – Blog Oluşturma Tamamlandı
Blog Nasıl Açılır – Blog Oluşturma Tamamlandı
Tabi admin paneline gider gitmez, karşımıza son olarak hemen alttaki resimde olduğu gibi bir ekran daha çıkacaktır. Bu ekranda da Hayır, teşekkürler deyip, direkt admin panelize gidebilirsiniz. Keza ben size blog nasıl açılır kısmını adım adım anlattıysam, bir sonraki yazımda da blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenleri de adım adım anlattım.
Tam olarak bu noktada bir yardıma ihtiyacım var
7 Ekim 2017 at 11:44 pm
Hocam bir önceki yorumumda cevap verdim size.
8 Ekim 2017 at 2:04 am
/wp-admin yazdığım zaman panel gelmiyo. sağlıkla ilgili bişeyler yazıyo ve sayfa yapım aşamasında diye ingilizce bişeyler yazıyo. panel giriş yok dediğiniz giibi eklemeler falanda yok
8 Ekim 2017 at 12:24 pm
Hocam godaddy müşteri giriş bilgilerinizi iletişim formundan bana gönderin bir de ben bakayım. Mutlaka bir yerde hata yapıyorsunuzdur.
8 Ekim 2017 at 1:03 pm
Yani senin anlattığın bu kadar ayrıntılı içerikte benim hata yapmam benden kaynaklanıyodur. Eline sağlık herşey detaylı ama ben beceremedim. Birde eklemek istiyorum benim aldığım isim mobilsaglik ama bazı yerlerde onu mobilsaglık olarak gösteriyo.
8 Ekim 2017 at 1:40 pm
Hocam yorum yaparken belirttiğiniz mail adresine detaylı mail attım. Buradan da yazayım. Aldığınız alan adı, daha doğrusu almaya çalıştığınız alan adı daha önce zante başkası tarafından alınmış. Siz muhtemelen alırken yanında premium ibaresi vardı o ibareyi görmeden satın aldınız. Dolayısı ile bu alan adı ile ilerleyemezsiniz. Sizin daha önce başkası tarafından alınmamış bir alan adı satın almanız gerekli.
8 Ekim 2017 at 5:06 pm
Merhaba, Ben wordpress.org’ de ekonomik paketi seçmek istiyorum. Peki açtığım bloğu büyütürsem paketi değiştirebilir miyim daha sonra?
8 Ekim 2017 at 6:27 pm
Tabii hocam.
9 Ekim 2017 at 11:43 am
hocam bu go daday müşteri hizmetleride seni çok övüyolar :) valla tebrik ederim Türk bayrağını asıcam şimdi:)işlemimi hallettik.şimdi sizin tavsiyelerle devam ediyorum .haber vereyim dedim size.
9 Ekim 2017 at 11:47 am
Harika hocam. Halletmenize sevindim.
22 Ekim 2017 at 10:51 pm
Merhaba Burak Bey. Benim başıma çok acayip birşey geldi. Hali hazırda kullanmakta olduğum bloğuma fotoğraf yükleyemiyorum. Max 2 MB yükleyebilirsiniz diyor. Ve daha önce yüklediklerimi de yükleyemiyorum.
Sorun nedir ? Şuan müthiş derecede kafam karıştı
22 Ekim 2017 at 11:24 pm
Hocam üstte 2 ekimde yaptığım yorumda bu sorunun çözümü mevcut. O yorumuma bakıp, sorununuzu çözebilirsiniz.
22 Ekim 2017 at 11:46 pm
Merhaba, gördüm bakıyorum ama Godady ‘ e giriş sağlayamıyorum. müşteri numaram var evet ama şifre olarak istediği hangisi bilmiyorum.. ne oldu böyle ya sorun yoktu
22 Ekim 2017 at 11:51 pm
Hocam olur mu öyle şey. Godaddy şifreniz siz değiştirmedikten sonra değişmez ki… Şifrenizi unutmuşsunuzdur ya da yanlış giriyorsunuzdur. Şifremi unuttum deyip, şifrenizi sıfırlayın.
29 Ekim 2017 at 1:13 pm
başka sitelerde xampp paketi kurulumundan ve ftp programı filezilla dan bahsediliyor. bu yazınızda bunlara değinmemişsiniz. ayrıca django jquery ve rails eğitimleri var nette. bunların hepsi gereksiz mi, kafam karıştı.
29 Ekim 2017 at 2:00 pm
Merhaba, ftp programı ile wordpress kurulumları çok eskiden kalma alternatif bir yöntem. Yani ilk başlarda kurulum o şekildeydi. Şimdi bu konuda teknoloji çok daha gelişti, artık kurulumlar çok daha kolay. Keza benim yazımda en kolay şekilde kurulumu ankatmakta. O okuduğunuz yazılarda ya eskidir ya da yazan kişi eskide kalmıştır. WordPress’i kullanmak için de django jquery ve rails gibi eğitimlere ihtiyaç duymazsınız.
30 Ekim 2017 at 2:52 pm
C panel kurulumu yapılmadan önceki tüm adımları sırasıyla hallettim fakat en sonunda domain is invalid diye bir uyarı veriyor ne yapmam gerekli:(
30 Ekim 2017 at 2:57 pm
Merhaba, bu problem ile bir çok kişi karşılaşıyor, sebebi ise yazımı tamamen okumamalarından kaynaklı. Muhtemelen ya alan adınızda ö – ş – ç – ğ – ü – ı gibi türkçe karakterler kullandınız. ( ki sadece ingiliz alfabesindeki harkleri kullanmanız gerekli, bu uyarı yazıda da mevcut ) ya da aldığınızı zaneetiğiniz alan adını almayı başaramadınız. Eğer ilk bahsettiğim hatayı yaptıysanız, tekrar içerisinde türkçe karakterler bulunmayan bir alan adı almalsınız. Eğer ikinci bahsettiğim hata mevcutsa, godaddy ana sayfasına gidin ve en üst kısımda aldığınızı sandığınız alan adını aratın. Eğer aratma sonucu hala evet, alan adınız satın alınabilir diyorsa, demek ki alan adını satın almamışsınızdır, bu durumda da yine bu alan adını satın almanız gerekli. Unutmayın cPanel kurulumuna geldiyseniz hostingi zaten satın almışsınızdır, dolayısı ile sadece alan adı satın alacaksınız.
30 Ekim 2017 at 3:38 pm
Çok teşekkürler. Peki ya .com veya .net seçimim arasında bir fark olur mu, .net kullanmamın dezavantajları nelerdir?
30 Ekim 2017 at 3:40 pm
Teknik anlamda hiç bir fark yok. .COM uzantısı sadece daha akılda kalıcı.
2 Kasım 2017 at 4:51 pm
Admin paneline giriş yapamıyorum doğru bilgileri kullanmama rağmen sadece sayfa yenileniyor, bu konuyla ilgili yazdığınız makaleye baktım ama bu sorunu göremedim yardımcı olabilir misiniz :( daha önce yazdım ama yollayamamış olabilirim kusura bakmayın eger iki kez sorduysam
2 Kasım 2017 at 4:53 pm
Merhba, site adresiniz öğrenebilir miyim ?
2 Kasım 2017 at 8:07 pm
Hocam siz ya şifreyi unutmuşsunuzdur ya da bildiğini zanettiğiniz şifreyi yanlış yazıyorsunuzdur. Neyse, şu şekilde ilerleyerek şifrenizi resetleyebilirsiniz: godaddy hesabınıza giriş yaptıktan sonra >> üst sağda bulunan isminize tıklayın ve ürünler sayfanıza gidin >> cPanel ile ekonomik linux barındırma kısmının yanında bulunan Yönet butonuna tıklayın, açılan sayfaan Cpane Yöntecisine tıklayarak cPanelinize ulaşın. Ardıdan bu sayfada Web Uygulamaları sekmesinde yer alan WordPress Blog kısmına tıklayın ve açılan sayfanın üst kısmında bulunan Uygulamalarım sekmesine tıklayın. Burada yüklediğiniz wordpress uygulamasını göreceksinizdir. Sağ kısımındaki küçük seçenek butonuna tıklayın ve alttaki butonlardan düzenle butonuna tıklayın. Buradan Yönetici adı kısmından yeni bir yönetici adı ve yönetici şifresi kısmından yeni bir yönetici şifresi belirleyebilirsiniz. Yeni ismi ve şifreyi belirledikten sonra en alt sağ köşede bulunan hepsini kaydet butonuna tıklayın işlem tamamdır. Artık bu yeni belirlediğniiz yönetici adı ve şifresi ile sitenize giriş yapabilirsiniz.
4 Kasım 2017 at 11:48 pm
iyi akşamlar
cPanel hesabını bir türlü kuramadım.
Alan adı geçersiz diyor ne yapmalıyım?
5 Kasım 2017 at 12:29 am
Üstteki yorumlara bakın hocam, nerede hata yaptığınızı göreceksinizdir.
6 Kasım 2017 at 7:48 pm
Tek kelimeyle muhteşem bir yazı, tebrk ederim. Ancak okurken de atlamış olabilirim, blogu kapatmak, kaldırmak gibi bir şey sonradan mümkün oluyor mu?
6 Kasım 2017 at 7:57 pm
Tabii ki. Yönetimi size ait olduğu için istediğiniz zaman tüm veritabanınız silebilirsiniz. Zaten, hosting ve domain yıllık yenilenen bir şey. Siz yenilemek için ödeme yapmadığınızda da otomatik kapanır blogunuz.
18 Kasım 2017 at 7:31 pm
Merhabalar
Bende sizin sitenizle karşılaşıp site kurulumu yapmak isteyenlerdenim.Öncelikle gerçekten akıcı ve net bilgiler vermişsiniz.Bu konuda teşekkür ederim.Fakat ben adımları tek tek yapmama rağmen ödeme en son cPanel kurulumunda domain is failed hatası veriyor. Oysaki her adıma teker teker bakmama rağmen. Yardımınızı bekliyorum. İyi günler dilerim.
18 Kasım 2017 at 7:52 pm
Bu konu ile ilgili daha önce problem yaşayanlar da olmuştu. Size bu konu ile ilgili yorumda belirttiğiniz maile de cevap gönderdim ancak çözüme, daha doğrusu yaptığınız hatanın ne olduğunu yukarıdaki yorumlara bakarak da anlayabilirsiniz hocam. Ya alan adınızda ö – ş – ü – ğ gibi Türkçe karakterler kullandınız, ki kullanmanız gerekiyor ( keza bu uyarı yazımda da mevcut. ) Ya da aldığınız alan adı premium bir alan adıydı, siz onu atladınız ve daha önce başkası tarafından alınmış ancak satışa çıkarılmış premium bir alan adı aldınız. Ya da sepete eklediğiniz alan adını alırken yanlışlıkla sepetten çıkarttınız ve satın almadınız.
20 Kasım 2017 at 2:08 pm
Merhaba,
yazılarınızı ilgiyle ve severek takip ediyorum. Tavsiye ettiğiniz hosting firmasında paket alırken “Arama Motoru Görünürlüğü” diye bir seçenek çıkıyor. Bu seçenek olmazsa olmaz mıdır ? bu seçeneği almazsak sitemizin görünürlüğünü sağlayamaz mıyız ?
Teşekkürler
20 Kasım 2017 at 2:10 pm
Tabii ki sağlayabilirsiniz hocam. Boşu boşuna ona para ödemeyin. Ben zaten bir sonraki adımda, blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenler yazımda sitenizin arama motorları kaydını nasıl yapacağınızı anlatıyorum.
29 Kasım 2017 at 8:31 pm
Yazını çok yararlı buldum çok teşekkür ederim :)
12 Aralık 2017 at 6:02 am
Herşey güzel hoş elinize sağlık yalnız aklıma takılan bi kaç soru var
1.siz .org uzantılı olması avantaj olur yorsunuz daha çok özellikli olur diyor sunuz ama kendiniz .com kullanıyorsunuz neden
2.bu na vevap yazrsanız sevinirim benim için öok önemli ben worldpress.com olarak ücretsiz bi şekilde açmak istiyorum ilk etapta sonra .org geçişte dediğiniz tarda sorun büyük olur mu teşekkürler
12 Aralık 2017 at 1:09 pm
Siz olayı çok yanlış anlamışsınış. WordPress.org alt yapısını size ait özel domain adreslerinde kullanıyorsunuz. WordPress.com ile wordpress.org kullanmanın domain uzantısı ile alakası yok yani. Siz önce wordpress.com nedir, wordpress.org nedir önce onu tam bir öğrenin hocam. Şu yazıma bakabilirsiniz.
22 Aralık 2017 at 3:01 am
Merhaba, sitenizde blog hakkında ki tüm yazıları okuduktan sonra bir alan adı alarak yaklaış 15 gündür yazılar yazmaya başladım. Yazdıklarınız yeni okuyan ve okuyacaklara yol gösteriyor. Teşekkürler.
28 Aralık 2017 at 11:19 pm
Burak hocam merhabalar,acemi bir blogger dostu olarak selamlar. Yazını okuyodum,ancak aklımdaki siteyi vermiş olduğun link aracılığı ile test etmek istediğimde yeni sekme açılmadı.
Hosting ve domain satın alma kısmındaki linke (ücretsiz domain satın alma kodu linki) tıkladığımda da yine aynı şey geldi başıma. Yazının güncel olduğundan şüphem yok,ancak sorunun kaynağını anlamadığımdan ötürü bildirmem gerektiğini düşündüm. Acaba yeni bir güncelleme yada başka bir kaynağı mı var sorunun? Teşekkürler.
28 Aralık 2017 at 11:41 pm
Hocam bazen ublock origin gibi baya aşmış reklam önleyiciler linklerin açılmasını bile önleyebiliyor. Tarayıcınızda (chrome’dan) eğer herhangi bir reklam önleyici kullanıyorsanız, onu etkisiz hale getirin, link açılacaktır.
1 Ocak 2018 at 8:52 pm
merhabalar, sitenizdeki yazıları okuduktan sonra, bir alan adı alarak blog oluşturmak istiyorum; ancak wpmavi’ye özel indirim sayfasının linkine tıkladığımda, sayfanızdaki gibi %75 indirim değil, %25 indirim çıkıyor. %75 indirim güncelliğini yitirmiş midir? teşekkürler,
1 Ocak 2018 at 9:01 pm
Hocam bugünlük öyle bir problem var. Ben firmaya mail attım düzelticekler ancak o problem sadece o ekranda var. Siz ekonomik paket için sepete ekle deyin. Sepette 60 TL olarak görünecektir gene.
2 Ocak 2018 at 2:35 pm
Merhaba, ben yeni gördüm yazınızı ve blog kurmaya çalışıyorum ama domain kısmında tıkladığım zaman site açılmıyor. hangi siteden yapacağım bu işlemleri ? teşekkürler..
2 Ocak 2018 at 2:38 pm
Hangi site açılmıyor hocam? Eğer bahsettiğiniz domain sorgulama ya da indirim linki ise, bazen ublock origin gibi baya aşmış reklam önleyiciler linklerin açılmasını bile önleyebiliyor. Tarayıcınızda (chrome’dan) eğer herhangi bir reklam önleyici kullanıyorsanız, onu etkisiz hale getirin, link açılacaktır.
2 Ocak 2018 at 3:46 pm
tamam üstteki yorumları okumadan yazmışım onları okuyunca hallettim. çok teşekkür ederim. bu paylaşımınız için ayrıca teşekkür ederim, çok faydasını gördüm. kolaylıklar..
2 Ocak 2018 at 11:22 pm
tekrar merhaba, öncelikle yorumlara hızlı cevaplarınız için ve bu kadar detaylı olarak nasıl blog oluşturabileceğimizi yazdığınız için teşekkür ederim :) dünkü cevabınızdan sonra, domain ve hosting ala işlemlerini tamamladım; ancak basit bir yerde tıkandım. 10. adımda olduğu gibi “bu uygulamayı kur” tıklamaya çalışıyorum; ancak herhangi bir kurulum olmuyor. ayarlarımda değiştirmem gereken bir yer mi var yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler,
3 Ocak 2018 at 12:37 am
Normalde böyle bir hata olmaması lazım. Biraz bekledikten sonra da mı kurulum aşamasına geçmiyor ? Bir kaç kez denediniz mi? İsterseniz iletişim formundan bana firma giriş bilgierinizi verin, bir de ben bakayım. Ancak dediğim gibi böyle bir hata olmaması gerekli.
3 Ocak 2018 at 10:23 am
Burak Bey,
öncelikle vermiş olduğunuz bilgi ve yorumlara göstermiş olduğunuz ilgi ve sabra hayran kalmamak mümkün değil bunu söylemek istiyorum.Blog açmaya karar verdim ücret felan da yatırdım fakat çok anlamadığım için biyerde hata yaptım. ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı diye bi hata çıkıyor.Daha başlamadan hevesim kırıldı.Tam vazgeçecekken sizin işinizi nasıl sevdiğinizi herkese tektek cvp verdiğinizi farkettim.Tekrar denemek için size yazmak istedim.Bana yardımcı olurmusunuz?
3 Ocak 2018 at 11:09 am
İyi de hocam siz anneopsenegecsin. com adrsini satın almamışsınız ki. Ben şimdi firmanın alan adı kısmından sorguladım, bu alan adı satın alınabilir olarak görübüyor. Satın alma aşamasında yanlışlıkla sepetten mi çıkarttınız ne yaptınız ? Siz de kontrol edebilirsiniz, alan adı satın alınmamış görünüyor. Bu aşamada sadece alan adını alırsanız, sorun düzelecektir.
3 Ocak 2018 at 9:31 pm
merhaba, hata kullandığım cihazın ayarları ile ilgili sanırım. bugün başka bir cihaz üzerinden denediğimde devam edebildim; ancak aynı cihazda kurulum yine yapamamıştım. şu an 23. adımdan devam ediyorum :) teşekkürler.
5 Ocak 2018 at 9:17 am
Merhabalar.
Gerçekten tebrikler işinizi hakkı ile yapmışsınız ve yorumlara yardımcı olarak da bunu yapmaya devam ediyorsunuz. yukarıdaki yorumları okuyarak düzeltmelerimi yaptım. yeni bir şifre oluşturdum :) çok teşekkürler yine oldukça ayrıntılı anlatmışsınız :) kolay gelsin. başarılar :)
6 Ocak 2018 at 1:27 pm
merhaba
Dün sizin verdiğiniz bilgilerle yeni blog açtım.Herşey gayet güzel ilerliyordu.Sizin yapmamızı istediğiniz ayarları yapıyordum.Ftp hesabımı ararken sunucuya ulaşılamıyor demeye başladı.ve dün geceden beri bloguma giremiyorum.Nerede yanlış yapmış olabilirim? Blog adresimi girdiğimde “Bu siteye ulaşılamıyor
ana makinesinin sunucu IP adresi bulunamadı.
ERR_NAME_NOT_RESOLVED ” şeklinde yazı ile karşılaşıyorum.Lütfen yardımcı olur musunuz?
6 Ocak 2018 at 1:38 pm
Hocam yardımcı olmak adına yorum yazarken verdiğiniz mail adresine cevap yazdım. Buradan da yazayım, Tam olarak ne yaptıktan sonra bu hatayı almaya başladınız ? Bir şey yapmış olmalısınız ki, bu hatayı alıyorsunuz. Tam olarak ne yaptığınızı hatırlarsanız, ona göre bir çözüm yolu söyleyebilirim. Ayrıca FTP hesabınızı neden arıyordunuz ? Ne yapmak için ? Blog kurulumunda FTP bilgilerinize ihtiyacınız yok.
6 Ocak 2018 at 8:55 pm
Burak bey merhabalar. Size ne kadar teşekkür etsem az. Sıfır altyapı, sıfır bilgi ve sıfır tecrübe ile sayfamı oluşturmamda büyük emeğiniz var. Allah razı olsun. En ufak detayı dahi atlamadan, bilgili/bilgisiz her kesimin kolaylıkla anlayıp uygulayabileceği şekilde yapmış olduğunuz anlatımlar gerçekten büyük bir başyapıt niteliğinde. Umarım ilerleyen dönemlerde sitemde yaşadığım bir sorun için değil, sizin sayenizde kazanmış olduğum başarımdan konuşuruz. Ben blog yazarlığı noktasında planladığım projenin başarılı olacağına inanıyorum. İnşallah bu başarım gerçekleşir ve anlatımlarınızla bu başarıya ulaşan gurur duyacağınız bir takipçiniz olurum. İyi çalışmalar diliyorum..
6 Ocak 2018 at 10:32 pm
Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam, gerçekten. Blogçuluk hayatınızda da başarılar dilerim size. Umarım istediğiniz başarıyı elde edersiniz.
6 Ocak 2018 at 9:15 pm
ya hocam tamam onu da halettim ama şimdi de default u yüklemek için imphort theme options,widgwts&contedt aktif değil. tıklayamıyorum. iki ayrı seçenek gösteriyor yukarıda indir diyor satın alıp onları da indirdim :( ama olmuyor
6 Ocak 2018 at 10:33 pm
Hocam siz ücretli sürümü yüklediğinize emin misiniz ? Ücretli sürümü yüklememişsinizdir belkide. Ücretli temalarda o şeçeceğin olmaması imkansız. Olmazsa bana iletişim formumdan yazıp, giriş bilgilerinizi verin bir de ben bakayım.
29 Ocak 2018 at 8:46 pm
Hocam kolay gelsin. Biz sizin blog nasıl açılır yazınızı okuyarak adım adım blogumuzu açtık. Öncelikle harika bir yazı olmuş, çok teşekkürler. Fakat son aşamaya geldiğimizde admin paneline geliyoruz e-posta adresini ve şifreyi girmemize rağmen sadece sayfayı yeniliyor. Admin paneline giriş yapamıyoruz problem nedir ve nasıl çözebiliriz? Kolay gelsin.
29 Ocak 2018 at 8:51 pm
Hocam admin paneline belirlediğiniz yönetici adı ve şifre ile giriyorsunuz. E-mail ile de olur ancak siz bir de bu şekilde deneyin.
30 Ocak 2018 at 5:50 pm
Selamlar, hayatımda ilk defa bir internet sitesi kurmanın heyecanı ile yanıp tutuşurken; bir de üstüne o gazla gidip domain satın aldım. Henüz hosting satın almamıştım. Fikrim de yok diye domain aldığım yeri ve alternatif hosting firmalarını telefonla arayıp durdum. Teknik konularda ukalaca verdikleri tepkilerden sonra lanet ettim derken sizin sitenize rastladım. Sabahtan beri de birçok farklı başlığınızda sitenizde geziniyorum. Hem akıcı bir üslup ile, hem de insanları motive edecek biçimde bilgi aktarımı sağlamışsınız. Gerçekten hem takdir ettim, hem de beklentilerimin bile üstünde bir kaynak yarattığınız için minnettarım. Sitemi de umarım verdiğiniz bilgiler doğrultusunda birkaç gün içerisinde aktif olarak yayına alabilirim.2
30 Ocak 2018 at 7:08 pm
Bu değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Bu tür gelen motivasyonlarla ben de elimden geldiğince daha iyi rehberler hazırlamaya devam ediyorum.
31 Ocak 2018 at 4:31 pm
Merhaba Burak Bey
Yazınız çok açıklayıcı ve ikna edici olmuş ellerinize sağlık! Yani ben kesinlikle beceremezsem bile blogumu açmaya ikna oldum ama birkaç sorum var yazılarımın telif hakları olacak mı ve ben olurda beceremezsem blogumu kapatabilir ya da dondurabilir miyim? Vereceğiniz bilgilere gerçekten ihtiyacım var.
31 Ocak 2018 at 4:33 pm
Sizin blogunzuu sizden başkası kapatamaz çünkü blogun yönetimi tamamen size ait olacak. Yazacağınız yazılar, yani üretimler sizin özgün üretimleriniz olduğu için de hiç bir telif hakkı problemi olmayacaktır.
31 Ocak 2018 at 5:44 pm
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. yalnız Burak Bey olurda eğer bir duraklama dönemine girsem blogumu dondurabilir miyim? Bu durumda sürekli olarak ücretleri ödemem gerekir mi? Mesela bir sene sonra dondurmak istedim hala ödeme yapmaya devam edecek miyim?
5 Şubat 2018 at 3:20 pm
Hocam dondurmasına dondurursunuz da, siteniz 1 hafta kapalı kalsa, google sizi aratma sonuçlarından çıkartır. Tüm sıralamalarınızı kayvedetsiniz. Yani öyle bir şeyi yapmanızı kesinlikle önermem.
3 Şubat 2018 at 12:45 am
Yazılarınızı %90 kadarını 4-5 kere okumuşumdur. Bazılarını daha da fazla olabilir. üslubunuz ve içerikleriniz ilham kaynağı oldu benim için. Umarım bir gün sizin kadar insanlara yardımcı olabilirim. Çok sağolun iyi ki varsınız.
5 Şubat 2018 at 10:35 pm
wordpress ile sözlük sitesi yapılabilir mi ? (ekşi, uludağ gibi)
5 Şubat 2018 at 11:01 pm
Burak merhaba, emeğine sağlık. yazıların o kadar aydınlatıcı oldu ki hiç vakit kaybetmedim ve dediklerini birebir yaptım. Çok teşekkür ederim.
6 Şubat 2018 at 11:34 pm
Aslinda bende yorum yazmaya sinir olan biri olarak yazmayacaktim ama bu hafta bir kac videonu izlerken icimden surekli bana ne buyuk iyilik ettigini bir bilsen diyordum:) o yuzden hakkini verelim Burak nokta tesekkurler nokta bu arada dili degistirdim pc de ve noktayi bi turlu bulamiyorum klavyede nokta:)
6 Şubat 2018 at 11:35 pm
:) Ne mutlu bana o zaman. Yorumunuz için teşekkürler hocam.
8 Şubat 2018 at 2:03 pm
Merhaba,
Gayet güzel bir bilgilendirme. Sitenin diğer kısımlarında anlattığınız durumları da burada uyguladığınızı da görmüş olduk.
Kafama sadece tek bir nokta takıldı. Biz işletim sistemi olarak windows kullandığımız halde neden alt yapı olarak linux alıyoruz?
8 Şubat 2018 at 2:04 pm
Hocam sizin bilgisayarınla alakası yok durumun. Sitenizin barındığı server linux. WordPress alt yapısı için en iyi seçenek bu olduğu için. Siz linux sistemini yönetmiyorsunuz.
9 Şubat 2018 at 10:23 am
Burak HOCAM merhaba. Godaddy 109 TL çıkarıyor. Siz 60 TL yazmışsınız. Sebebi nedir?
9 Şubat 2018 at 12:57 pm
Hocam 109 TL çıkmaz. Sepetinizde 3 adet ürün olması gerekiyor. cPanel hosting + domain + goadddy kurumsal email bunların dışında başka ürün varsa, sepetinizden çıkartın. Muhtemelen adımları tekrarladıız, tekrarladığınız için de sepete aynı ürün 2 kez felan eklendi. Eğer durum bu şekilde değilse de başka cihazdan deneyin. Mutlaka 60 TL rakamını görürsünüz. Ben şimdi kontrol ettim hiç bir problem yok.
9 Şubat 2018 at 9:30 pm
Merhaba yazınızı çok beğendim ve anlattığınız adımları izleyerek web sitemi açma yolunda ilerlemeye başlarken godaddy satın alma işleminde bir farklılık farkettim ve aklıma takıldı.Sizin verdiğiniz örnek hosting ve domain alım anlatımlarında toplam 59.88+vergi ve ücretler olarak 0.45 yani toplamda 60.33 lük bir rakam çıkarken benim ödeme ekranımda vergi ve ücretler 11.31 TL olarak görünüyor ve toplam rakam:71.19 oluyor.Bir türlü sebebini anlayamadım.Sizin yazınızın tarihine baktığımda da yakın tarih olduğunu gördüm.Bu durumun neden kaynaklandığı konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim.Teşekkürler…
9 Şubat 2018 at 9:39 pm
Evet, vergilere yeni bir güncelleme gelmiş hocam. Yani 2 – 3 gün önce geldi o güncelleme. Yapacak bir şey yok vergilere.
9 Şubat 2018 at 9:44 pm
şansa bak :) teşekkür ederim dostum çok hızlısın bu arada
9 Şubat 2018 at 9:47 pm
Gerçekten kötü şans :) 2 – 3 gün önce açsaymışsınız blogunuzu 60.33 TL öderdiniz. Neyse 10 lira fazla olması da çok bir problem olmaz diye düşünüyorum. Hız konusuna gelince, benim işim bu hocam :)
10 Şubat 2018 at 12:49 am
Merhaba. Ödeme konusunda sıkıntı çekiyorum. Bankamı arayıp yurtdışı alışverişlerine açtırdığım halde ödeme ekle kısmını onaylatıp ödemeyi tamamla kısmına geçemedim. sebebi ne olabilir ?
10 Şubat 2018 at 12:52 am
Ödeme ekle dedikten sonra kart ekleme ekranından kartınızı mı ekleyemediniz yoksa kartınızı ekledikten sonra Satın alma işlemini tamamla butonuna tıkladıktan sonra ödeme başarısız diye hata mı verdi?
14 Şubat 2018 at 8:52 pm
İyi akşamlar. Birşey daha soracağım. Bir arkadaş blog açmak için site kurma işi ile de ilgilenen bir reklam ajansından bilgi almş. Kendisine hosting ve domain aldıktan sonra yazılım gerekiyor bu da birkaç hafta uğraştırır ve 2 – 2.5 mlyar ücret gerklidir demiş. Doğru bir bilgi mi acaba ?
14 Şubat 2018 at 8:55 pm
Ne yazılımı kuracaklarmış ki ? Eğer kendilerinin oluşturduğu özel bir yazılım ise ( ki bu tür geliştirmeye kapalı, bir kaç kişinin kontrolünde olan ve geliştirilen yazılımları hiç tavsiye etmem. ) verdikleri fiyat normal olabilir. Ancak eğer ki yazılım olarak wordpress kuracaklarsa, benim de bu yazımda anlattığım gibi, verilen para tamamı ile firmaya kar olarak kalacaktır çünkü bu yazılım ücretsiz. Bence siz hiç bu şekilde firmalar ile çalışmayın, hiç bu kadar para vermeyin derim. Dünya üzerinde wordpress’den daha iyi bir blog yazılımı yok hocam. Onu da nasıl kuracağınızı yukarıda anlattım. Hem de toplamda ödeyeceğiniz ücret ilk yıl için 60 TL gibi bir rakam.
17 Şubat 2018 at 4:00 am
Süper fikirler cok tsk ederim. WordPressde biraz zorluk cekiyorum ama insallah cözerim
22 Şubat 2018 at 12:35 am
Merhaba. Öncelikle faydalı ve kapsamlı yazınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu makale serisini takiben kendi blogumu oluşturmak istiyorum, fakat domain ve hosting için ödeme yapmak kısmında sorun yaşıyorum: yurtdışı ödemelerine açık olsa da banka kartımla (Vakıfbank) ödeme yapamıyorum, 3D izleme olmadığı için banka izin vermiyor. Bu durumda ne yapabilirim, ödemeyi yapabileceğim başka bir yol var mı? teşekkürler
22 Şubat 2018 at 1:45 am
Hocam vakıfbak’ın öyle bir sorunu varya. Daha önce bir çok ziyaretçimde vakıfbank ile aynı problemi yaşamıştı. Başka bankaya ait karınız var ise onunla deneyin. Sorun olmadığını göreceksinizdir.
28 Şubat 2018 at 1:16 pm
Burak bey,
Sayenizde Blogumu kurdum şimdi de videonuzu izledim ve tema vs tasarımını nasıl yapacağımı öğreniyorum, ancak bir sorun yaşıyorum, blog sayfası aynı dediğiniz gibi açıldı ancak sağ üst köşede hiç bir tools yok yani sayfa boş yalnızca altta blog ismi ve hello World yazısı çıktı, bu sorunu nasıl giderebilirim acaba?
28 Şubat 2018 at 1:20 pm
Hangi noktada sağ üst köşede hiç bir tools yok ve tools’dan kastınız tam olarak nedir ? Daha detaylı anlatırsanız, yardımcı olurum hocam.
4 Mart 2018 at 10:50 pm
Burak bey yazılarınız,videolarınız,açıklayıcı yorumlarınız için çok teşekkür ederim sayenizde hayallerimden birini tahmin ettiğimden çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirdim ve kendi sitemi açtım ama gözden kaçırdığım küçük bir hatadan dolayı ilerlemekte problemler yaşıyorum.Kendi e-posta adresimi bilgilerimde @ yerine q şeklinde kaydetmişim ve düzenlemeye çalıştığımda hatalı isimdeki adresten onay bekleniyor ne yapabilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?
5 Mart 2018 at 12:32 am
E posta bilgilerinizi godaddy’e girerken mi yanlış girmişsiniz yoksa wordpress kurulumunda mı yanlış girdiniz hocam ?
5 Mart 2018 at 10:16 am
WordPress te yanlış godaddy hesabımda bir sıkıntı yok
5 Mart 2018 at 12:54 pm
Tamam. Şu şekilde çözebilirsiniz hocam: Godaddy hesabınıza giriş yapın >> Ürünler sayfanıza gidin >> web hosting sekmesi altında bulunan >> cPanel ile linux barındırma kısmının en sağında bulunan Yönet butonuna tıklayın >> Ve açılan sekmede en sağ üst köşede bulunan cPanel Yöneticisi butonuna tıklayarka cPanel’inize giriş yapın.
Ardından cPanel’de >> Web Applications sekmesi altından >> WordPress kısmına tıklayın. >> Açılan sayfanın en üst sağ kısmından Uygulamalarım ( My Applications ) ( Açılmaz ise iki kez tıklayın ) sekmesi olacak, bu sekmeye tıklayın. >> Bu sekmeye tıkladığınızda karşınıza hali hazırda kurulumunu yaptığınız wordpress sitesi çıkacak. >> Bu kısımda ise en sağda küçük bir seçim kutusu bulunacak, o seçim kutusunu işaretleyin ( böylece kurulu olan wordpress sitemizi seçmiş oluyoruz ) ve sağda bulunan seçeneklerden düzenle butonuna tıklayın. >> Ardından karşınıza düzenleme ekranı çıkackatır ve bu ekrandan yeni admin e-mail bilgisi girebilir ya da var olanı günelleyebilirsiniz. Güncelledikten sonra en alta inip, ayarları kaydet deyin. Hepsi bu.
6 Mart 2018 at 5:41 am
WordPressdegilde blogspottan açsak para kazanımında ne tür sorunlar olur ?
Veya aralarındaki farklar neler?
6 Mart 2018 at 9:38 pm
Blogumda bu sorularınız ile ilgili detaylı yazılarım mevcut hocam. WordPress mi blogger mı diye aratırsanız blogumda, ilgili yazıyı göreceksinizdir. Ancak peşinen şimdiden söyleyeyim ki kesinlikle ve kesinlikle blogspot veya wordpress.com gibi ücretsiz blog açma plaftormlarından uzak durmalısınız. Unutmayın bir şey ücretsizse ürün sizsinizdir.
15 Mart 2018 at 2:21 pm
Merhaba,
Detaylı yazınız icin cok tesekkurler.
3.adımda ben de takıldım. Yani sizin indirimli linki tıklayınca oncelikle ekonomik olan 7,99 /aylık. Ve toplam 60,33 yerine ben de 566 tl cıktı suan, biraz once baktıgımda da 400 kusurdu, her girdigimde farklı fiyat cıkarması ilginc. Ornegin cpanel ile ekonomik linux 95,88 tl ve bundan 3 adet ekliyor kendisi, bundan da kabarıyor toplam fiyat. Godaddy kurumsal da aynı sekilde. Nasıl cozebiliriz?
15 Mart 2018 at 2:24 pm
Fiyatlar güncellenmiş hocam. Toplama 113 TL gibi bir rakam çıkması lazım. Bugün ben de güncelleyeceğim yazıyı. 500 küsür fiyat çıkmasının sebebi, siz aynı adımları tekrar tekrar yapmışsınızdır, dolayısı ile de sepetinize aynı üründen birden fazla eklenmiştir. Sepetinzide sadece cpanel ekonomik linux barındırma ve domain olacak. Bunların dışında tekrarlayanları yanlarındaki çöp kutusu işaretine tıklayarak sepetten çıkartın. Toplamda 113,67 TL olması lazım. Şimdi ben de kontrol ettim.
24 Mart 2018 at 8:35 pm
Müthiş güzel bir anlatım olmuş. Bayıldım ve blog açmak için gereken motivasyonu sayenizde buldum :) çok teşekkür ederim
25 Mart 2018 at 1:44 am
Merhaba, akşamdan beri yazılarınızı okuyorum, Deniz Bey’in birhayalinpesinde.com sitesini yeni keşfettim, oradan size ulaştım. Ben bir seyahat sayfası kurmak istiyorum ve hatta niş marketimi buldum sanırım, aklımda neredeyse her şey oturmuş durumda bununla ilgili ve başlamak istiyorum. Gezmeyi çok seven bir akademisyenim, Türkiye’nin birçok ilini gezdim ama tabii o zamanlarda böyle bir şeye niyetleneceğim aklımın ucundan geçmezdi, öğrencilik, parasızlık yıllarıydı… Zaten benim sayfam diğerlerinden biraz farklı olacak, bunları yazılarımda belirteceğim ve paylaşımlarımda göstereceğim. Yakın dönemde bir yurt dışı gezisi olmasa da -bir ihtimal de olabilir, henüz net değil-, ben şimdi elimeki malzemelerle sayfamı doldurmaya ve yazmaya başlamak istiyorum, bir an önce sayfayı açıp. Kahire’de de 8 ay yaşamıştım, kültürel ve akademik altyapım anlatma potansiyelim için de yeterli diye düşünüyorum, ayrıca yazılarınızdaki taktikleri gördükçe, aynı şeyi pazarlama altyapım için de düşündüm, şu anda felsefe hocasıyım ama lisansım İngilizce işletmeydi..:)
Hasılı kelam Burak Bey, öncelikle bu harika yazılarınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Burada blogumuzu -bu arada bizim web sayfası dediğimiz şeyi blog olarak adlandırmışsınız anladığım kadarıyla, benim bildiğim blog, ….blog uzantılı, hani o ücretsiz dediğiniz alanlardı çünki…- nasıl oluşturacağımızı anlatıyorsunuz fakat önerdiğiniz firmalar üzerinden, hatta tek bir firma üzerinden sanırım. Ben en iyi gezi blogları yazınızı okudum, oradaki firma isimleri ve tercihleri dikkatimi çekti, örneğin en başarılılarından biri olan Kemal Bey ve daha başka isimler de Turhost’tan açmışlar sitelerini değil mi? Ben de ordan açmak istiyorum, kendim yapabilir miyim, öneriniz var mıdır? Ayrıca birlikte de çalışabiliriz belki, farklı şekillerde karşılıklı destekleşebiliriz diye düşündüm, malum ben yeni olacağım, tanınmam için desteğe ihtiyacım olacak… Ama bunu başarabileceğimi düşünüyorum kendi niş marketime göre… Bir de kadınlar fazla yoklar gibi alanda, gerçi onlara da yer vermişsiniz çok teşekkürler, ve hepten de yok değiliz, fakat biz de gezilerimizi paylaşalım, onları nitelikli hale getirelim istiyorum…
Sayfanız ve yardımlar için tekrar tekrar teşekkürler. Turhost’la ilgili kıymetli cevabınızı bekleyeceğim.
25 Mart 2018 at 1:33 pm
Merhaba, değerli yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle. Bu işin başında seçtiğiniz hosting firması bir şeyi değiştirmiyo aslında. Godaddy üzerinden üstte anlattığım gibi blogunuzu açabilirsiniz. Birinci veya 2. yılın sonunda da bir başarı yakalarsanız, ziyaret.i sayınız güzel rakamlara ulaşırsa paylaşımlı hosting paketinden Türkiye’de yer alan hosting firmaşlarından bir tanesinden server kiralayıp, o server’a sitenizi taşıyabilirsiniz. Hatta hosting firmaları bu taşıma işlemini sizin yerinize kendileri de yapıyor. Dolayısı ile teknik aşamaları düşünmenize de gerek yok.
25 Mart 2018 at 10:02 am
admin paneline doğru giriyorum kullanıcı adımı ve şifremi ama kabul etmiyo. parola sıfırlıyorum girdiğim şifreyi yine kabul etmiyo ne yapmalıyım
25 Mart 2018 at 1:29 pm
Hocam girdiğiniz şifre veya kullanıcı bilgisi doğru değil demekki. cPanelden tekrar WordPress kurulum adımına gelin, bu sefer install yerine kurulu uygulamalarıma tıklayın. Uygulamalarımda kurulumunu yaptığınız wordpress sitenizi göreceksinizdir. Sitenizi seçin ve düzenle deyin, ardından yönetici adı ve şifresini tekrar set edip, kaydet deyin. Hepsi bu.
26 Mart 2018 at 12:58 am
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Daha sonra taşıma işlemiyle falan uğraşmasak da doğrudan Turhost’tan açsak ve diğer konularda da, yani altyapı ve temada da benzerlerini kullansak, maliyet çok mu değişir efendim? Ya da örnek bir godaddy’den açılmış site göstermeniz mümkün mü? Hatta varsa seyahat sitesi?
Bir de şimdi aklıma geldi, wix’ti sanırım, kendi siteni kendin kur gibi bir uygulama vardı, güzel de görünüyordu sayfası, benim istediğim formatta… Ona ne diyorsunuz, o nasıl bir şey? Öyle bir siteye de adsense reklamları ve çeşitli ortaklıkların linkleri yerleştirilebilir mi, hatta siteyi arama motorlarında önlerde çıkaran teknikler var, sizin SEO dediğiniz sanırım, o wix’ten kuracağımız sitede de bütün bunlar uygulanabilir mi ya da desteğiniz olur mu o tür bir şeye?
26 Mart 2018 at 1:03 am
Maliyet Turhostta tahminen 60 – 80 lira aralığında daha fazla olur. İleride taşıma işlemi ile de yine siz uğraşmazsınız. Bir destek talebi gönderirsiniz onlar sitenizi taşır zaten. Seyahat blogu olarak oitheblog godaddy kullanıyor diye biliyorum mesela. Yine de siz bilirsiniz.
Siz blog alt yapısı olarak wordpress.org alt yapsıında başka hiç bir sistem düşünmeyin bile hocam. Aksi çok büyük bir hata olur. Bu konuda wordpress nedir başlıklı yazım size wordpress’in nasıl bir sistem olduğu hakkına derin detaylar verecektir.
26 Mart 2018 at 11:59 pm
merhabalar sizin adımlarınızı kullanarak bir blog açtım .fakat türkçe karakter kullandım. şimdiise farkettim ki url adresim de o harfler yok ve başında xn yazısı mevcut. ve arama motorunda blogumu arattığımda bir türlü bulamıyorum. ben alan adımı değiştirebilir miyim acaba. bunun için tekrar mı para ödemem gerekir. ve nasıl değiştirirm yardım eder misiniz. ayrıca bu şekilde türkçe karakteri kullanmam da benim için eksi bir durum mu öğrenmek istiyorum
27 Mart 2018 at 12:05 am
Merhaba, alan adınızda Türkçe karakter kullanmamanız gerektiği uyarısı yazımda mevcut aslında. Gözünüzden kaçmış zannediyorum. Bu durumda, yeniden bir alan adı almalı ve tüm kurulumları yeniden bu alan adı üzerine yapmalısınız. En ucuz domain başlıklı yazımda bir indirim linki mevcut. O indirim linki sayesinde yeni domain adresinizi 5 TL gibi bir rakama alabilirsiniz.
28 Mart 2018 at 7:49 pm
18 martta yazdığım neden hala onaylanmadı :(
28 Mart 2018 at 7:56 pm
Blogunuz yönetim adresine blogadresiniz.com/wp-admin adresini kullanarak gidebilirsiniz hocam.
7 Nisan 2018 at 2:17 am
Burak Bey, gecenin bir vaktinde tema yükleme konusunda o kadar saat sabırla yaptığınız yardımlardan dolayı çok teşekkür ederim. Gerçekten yaptığınız işin hakkını veriyorsunuz ve başarılısınız. Buradan da tekrar teşekkür ederim.
7 Nisan 2018 at 8:25 pm
Burak Bey merhaba,
ben üniversite öğrencisiyim o kadar yoğunluğun arasında sırf hayalimi gerçekleştirmek için kısa süre önce hiç bilmediğim bir yolculuğa çıktım.Sizin yazılarınız,videolarınız ve her sıkıştığım noktada yardımıma koşan yorumlarınız olmasaydı belki de defalarca vazgeçmiştim.
Bugün benim popüler bilim yazıları yazdığım,yazdıklarımla bilimseverlere ulaşıp faydalı olabildiğim,her araştırmayla birlikte kendim için de yeni şeyler öğrenme fırsatı yakaladığım bir websitem var.İşin en güzel yanı etrafımda benim gibi araştırma yapmak ve bilim yolunda çabalamaktan zevk alan arkadaşlarım var ve bu site her birine seslerini duyurabilmeleri için bir fırsat oldu.Sitemi bilim gönüllüleri arkadaşlarımla birlikte her geçen gün daha iyi hale getirmek için çalışıyoruz.
Herşey için çok teşekkür ederim,hayallerimden vazgeçmemem için rehber oldunuz.Teşekkür ederim…
Şimdi ise sitemizin yarı Türkçe yarı İngilizce görünümünün çok amatörce olduğunu farkettim ama My Wp Translate eklentisi üzerinden kendi temamım isminin yazılı olduğu kısmı seçtiğimde ‘We couldn’t find language file, please enter the path to your theme/plugin language file relative to wp-content folder.’ifadesi ile karşılaşıyorum.Tekrar yardımcı olursanız çok sevinirim.
7 Nisan 2018 at 9:02 pm
Yorumunuz ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Temayı aldığınız firma ile iletişime geçin, onlar çözüm konusunda size yardımcı olacaktır. O hatanın basit bir çözümü var aslında. Bu firmanın bir kaç temasında bu hata çıkabiliyor. Ama dediğim gibi firma ile iletişime geçtiğinizde onlar size yardımcı olacaktır.
8 Nisan 2018 at 6:49 pm
Burak bey bende cpanel ile ekonomik linux barındırma bölümü yok ne yapmalıyım.
8 Nisan 2018 at 7:15 pm
Nerede görünmüyor hocam? Ürünlerim sayfanızda mı ? Satın almayı gerçekleştirdiniz mi ? Toplamda 113 TL gibi bi rakama ödemeniz gerekiyordu. Eğer bu rakamı ödediyseniz muhtemelen herhangi bir yerde yanlış yapmamışsınızdır.
8 Nisan 2018 at 6:51 pm
“Burak Oran
28 Mart 2018 at 7:56 pm
Blogunuz yönetim adresine blogadresiniz.com/wp-admin adresini kullanarak gidebilirsiniz hocam.” çok teşekkür ederim ancak bir sorum daha olacak , burada log in olmak istediğimde şifremi kabul etmiyor,yeni şifre almak istediğimde ise mail adresime talep gitmiyor şu an tıkandım kaldım ,ne yapabilirim ?
8 Nisan 2018 at 7:09 pm
Merhaba, blogadresim yerine kendi blog adresinizi yazdınız değil mi hocam ? Login olmak istediğiniz kullanıcı adınız ve şifreniz wordpress kurulumunda belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre olmalı. Eğer kabul etmiyosa da muhtemelen wordpress kurulumunda şifreyi yanlış bir tuşa dokunarak veya capslock açııken koydunuz bu yüzden de koyduğunu zannettiğiniz şifreyi belki de koymadınız. Mühim değil, çözümü basit. Yine cpanelinize gidin ve web uygulamaları sekmesi altından wordpress blog kısmına tıklayın. Ardından açılan sayfada sağ üst köşede bulunan uygulamalarım kısmına tıklayın. Bu kısımda biraz önce kurduğunuz wordpress, bir uygulama olarak yer alacaktır. Bu wordpress uygulamasının sağ kısmında ise küçük bir buton bulunacaktır. O butona tıklayarak kurulu olan wordpress uygulamanızı seçin ve Düzenle deyin. Ardından karşınıa çıkan düzenleme seçeneklerinden yönetici adınızı ve şifrenizi kurduğunuz wordpress blogunuzun için tekrar set edebileceksinizdir. Yeni yönetici adı ve şifre atayın ardından en altta bulunan değişiklikleri kaydet butonuna tıklayın ve wordpress blogunuzun yönetim paneli giriş kısmına tekrar giderek bu yeni bilgilerle giriş yapın. Hepsi bu
8 Nisan 2018 at 7:32 pm
Burak bey sipariş geçmişime baktığımda sadece alan adını almış olarak görünmekteyim 38 tl ücret ödemişim.Nerede hata yaptım.Cpanel ile ekonomik linux barındırmayı şimdi nasıl alabilirim.
8 Nisan 2018 at 7:35 pm
Keşke yazımı adım adım okuyarak gitseydiniz. Her adım eksiksiz yazıda mevcuttu zaten. Neyse, 5. adıma ( hosting ve domain alma adımı ) yer alan indirim linkine tıklayarak hosting de almanız gerekli. Hosting için sepete ekledikten sonra alan adı seçme ekranı gelecektir. Burada arama butonunun sağ alt kısmında bulunan istemiyorum, teşekkürler diyerek alan adı almadan ilerleyip, sadece hosting alacaksınız ve böylece hem hosting hem de domain olmuş olacak.
8 Nisan 2018 at 10:38 pm
Burak bey sorunumu çözmek için çok uğraştınız ve sonunda da çözdünüz, çok teşekkürler hem anlayışınız hem de yardımseverliğiniz için :)
9 Nisan 2018 at 6:58 pm
cpanel hesabınıza erişemiyoruz hatası veriyor. kurulumu tamamlayamıyor..
9 Nisan 2018 at 7:22 pm
Satın almayı gerçekleştirdiniz mi hocam ? Ben size mail atmıştım, direkt bana iletişim formundan mesaj atın bakalım aldığınız hayata beraber
12 Nisan 2018 at 8:15 pm
Burak Hocam! Bu güzel yazınızdan dolayı size teşekkür ederim. Üslubunuz gerçekten çok iyi. Bende blog yazıyorum; vaktiniz olursa, uğrarsanız çok sevinirim :)