WordPress Çoklu Dil: WordPress Dil Eklentisi ile 2+ Dilli Site

Wordpress Eklentileri / Plugins

WordPress çoklu dil desteği ile wordpress’te bir site kurmak ya da blog açmak istiyor ve bu wordpress siteyi ingilizce yapmak ya da wordpress çift dil seçeneği olsun hatta daha da fazlası, 3. 4. wordpress dil seçeneği eklemek mi istiyorsunuz ?

Ve bunu tek bir wordpress sitesi üzerinden farklı dillerde yayım verme – yönetme sistemi ile mi yapmak istiyorsunuz ?

#O zaman kesinlikle doğru adrestesiniz !

Bu yazımı takip ederek sadece wordpress iki dil seçeneği ekleme değil, 100+ çoklu dil ekleme işlemini yapabilir konuma geleceksiniz.

WordPress’e çoklu dil desteği seçeneği kurma düşündüğünüzden çok daha kolay çünkü bu işlevi muazzam bir şekilde sorunsuz yerine getirecek bir wordpress dil eklentisi mevcut.

Ben de zaten yazıda çok dilli wordpress site yapma ya da yayımda olan wordpress sitenize farklı diller ekleme, farklı dillere çevirme işlemini bu wordpress dil eklentisi üzerinden anlatacağım.

Tabii bir şeyi en başta netleştirmekte fayda var. Bu bir wordpress çeviri eklentisi değildir, bu eklenti bir dil eklentisidir.

Yani bu dil eklentisi ile sitenizde var olan Türkçe ya da herhangi diğer bir dilde olan yazıları başka dillere çevirme işlemini değil, bu işlemi yapmanıza olan sağlıyacak sistemi kurarsınız.

Yani wordpress siteye dil seçeneği ekleme işlemini bu eklenti ile yapar, çevirilerinizi ise bu eklenti sayesinde farklı dillerde, o dillerin yapısı ile ekleme şansı bulursunuz.

WordPress siteyi ingilizce yapmak mı istiyorsunuz ? O zaman bu eklenti ile wordpress çoklu dil alt yapısını kurar ve SEO – Url yapısı vs gibi kısımlarda hiç bir sorun yaşamadan içeriklerinizi hem Türkçe hem İngilice yayımlarsınız.

Pek tabii bu yöntemi sadece iki dilli site oluşturmak için değil, 20 dilli site oluşturmak için de kullanabilirsiniz.

WordPress Çoklu Dil Ekleme ( WordPress Dil Eklentisi Polylang ile )

1-Öncelikle Polylang eklentisini sitenize yüklemeli ve etkin hale getirmelisiniz. ( Bkz: Eklenti nasıl yüklenir ) ve ardıdan Admin Paneli >> Ayarlar >> Dil ( Languages ) sekmesine gitmelisiniz.

2-Eklentinin yönetim panelinde karşımıza Dil, Cümle Çevirisi, Ayarlar ve Linhotek olarak 4 ayrı sekme açılacak. Bizim işimiz ise Dil ve Ayarlar sekmesi ile.

Wordpress Siteye Yabancı Dil Seçeneği Ekleme - Polylang

WordPress Siteye Yabancı Dil Seçeneği Ekleme – Polylang

Dil Sekmesi ( PolyLang Çoklu Dil Eklenti Ayarları )

Dil sekmesi siteye dil seçeneği ekleme kısmıdır. Buradan sitenize İngilizce, Almanca, Türkçe, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca gibi 2. 3. hatta 20. dili bile ekleyebilirsiniz. Eklenti 100’ün üzerinde çoklu dil desteği veriyor.

Dil Seç: Wordpress sitenize eklemek istediğiniz yabancı dil ne ise, o dili seçiyorsunuz.

Tam İsim: Burası ise Sitenize eklediğiniz dilin hangi dil olduğunu ifade eden metin kısmı. Siz zaten eklemek istediğiniz dili Dil seç kısmından belirlediğiniz zaman, bu ve diğer kısımlar eklentinin varsayılan ayarları ile otomatik olarak dolduruluyor.

Bölge Kodu: Eklediğiniz dilin ülkelere göre kodları bu kısımda beliriyor.

Dil Kod: Eklediğiniz dilin uzantısını bu kısımdan belirliyorsunuz. Bu uzantı aynı zamanda URL yapınıza da eklenecektir.

Yazma Yönü: Eğer sitenize arapça gibi sağdan sola yazılan bir dil eklemek istiyorsanız, onun ayarlarmasını ise bu kısımdan yapmalısınız.

Sıralama: WP sitenize 3. veya 4. bir dil eklediğinizde bu çoklu dil seçenekleri arasında dillerin hem sitenizin yönetimsel arka yüzünde, hem de sitenizin ön yüzünde dizilim sırasını ise buradan belirliyorsunuz.

Ayarlar Sekmesi ( PolyLang Çoklu Dil Eklenti Ayarları )

Önemli:Bu kısım SEO adına oldukça önemli. Dolayısı ile bu kısmı dikkat ile takip etmenizde büyük fayda var. Bu kısımda yapılacak bir hata sitenizin tüm sıralamasını kaybetmesine sebep olabilir !

Eklentinin kötü bir özelliği mevcut.

O da sitenize herhangi bir dil eklemesi yaptığınızda varsayılan olarak sitenizdeki çoklu dil ayrımını URL yapılarını değiştirerek yapıyor olması.

Örnek:Diyelim ki siteniz Türkçe ve siz sitenizin içeriğini ingilizceye çevirmek istiyorsunuz, ya da sitenize 2. 3. hatta 5. dili de eklemek istiyorsunuz.

Dil sekmesinden çoklu dil olarak Türkçe ve İngilizce seçeneklerinizi eklediniz diyelim. Ardıdan eklenti tüm site genelinde var olan tüm URL yapılarına Dil sekmesinde belirlediğimiz Dil Kodunu ekliyor.

Yani diyelim ki bir içeriğinizin URL yapısı;

siteniz.com/ornek-yazi iken bu bir anda siteniz.com/tr/ornek-yazi halini alıyor.

Eğer hali hazırda Türk dilinde, yani Google Türkiye’de belirli bir sıralamanız var ise, eklentinin URL yapınıza tr uzantısı eklemesi ile tüm URL yapılarınız değişecek ve google sıralamasında yer alan tüm içerikleriniz 404 hatası vermeye başlayacak ve google bu durumdan dolayı sizi cezalandırıp, tüm sitenizi arama sonuçlarından çıkartacaktır.

#Eğer öyle değilse bile, siteniz yeni bir site ve siz başlangıçta çok dilli bir wordpress sitesi kuruyorsanız, yani içeriklerinizin herhangi biri google tarafından gösterime sunulmuyor ise,

#Yine de bu dil uzantılarını URL yapılarında tutmak Site içi SEO açısından hiç mantıklı değil. Çünkü bu tür uzantılar URL yapılarınızı uzatacak ve uzun URL yapıları da içeriklerinizin sıralamasına olumsuz etki edecektir.

Dolayısı ile çoklu dil ekleme eklentisinin başlangıça varsayılan olarak atadığı bu ayarları URL yapımızı bozmamak adına zaman kaybetmeden değiştirmeliyiz.

İşte bunu da şu şekilde değiştireceğiz;

Eklentinin ayarlar sekmesinde URL Dönüştürücüleri kısmının hemen altında Ayarlar butonu olacak. Ayarlar butonuna tıkladığınızda ise karşınıza üstteki resimde olduğu gibi ayarlar bölümü açılacaktır.

Wordpress Çoklı Dil Ekleme

WordPress Çoklı Dil Ekleme

Bu kısımdan;

1-URL’de varsayılan dil için dil belirtecini gizle
2-/language/ kısmını anlaşılır kalıcı bağlantılardan kaldır
3-Dil İçerik Üzerinden Ayarlarnır

Seçeneklerini işaretleyip aktif hale getirdiğimizde bu /en, /tr, /de, gibi dil uzantıları URL yapılarından kalkacaktır.

Bu uzantılar site geneli tüm yazılar – sayfalar – kategoriler – etiketler vs. yani tüm içeriklerden kalkacak, bir tek anasayfa için geçerli olacaktır.

O da ana dil Türkçe için ana sayfa URL yapısı değişmeyecekken ( siteniz.com ) sadece diğer diller için değişecektir. Mesela ingilizce için siteniz.com/en sitenizin ingilizce versiyonunun ana sayfası olacaktır. Keza olması gereken de bu.

Peki eklediğimiz diller nasıl farklılık gösterecek ? Nasıl ayırt edilecek ? Ziyaretçi o navigasyonu nasıl yapacak ? Bunları da yazının devamında anlatıyor olacağım.

Wordpress Dil Seçeneği Ekleme Ayarları

WordPress Dil Seçeneği Ekleme Ayarları

Tarayıcı Dilini Algıla: Bu özellik aktif edildiğinde sitenizin dilleri kullanıcının tarayıcı diline göre kullanıcı siteye giriş yaptığında dil otomatik olarak değişir.

Ortam: Ortam dosyalarınız için de çoklu dil ekleme seçeneğiniz aktif olur.

Custom Post Types: Eğer farklı yazı biçimleriniz var ise ve o yazı yazı biçimlerinde yine farklı dillerde içerik oluşturmak istiyorsanız, bu seçeneği aktif hale getirebilirsiniz.

Senkranizasyon: Sitenizde Türkçe bir içerik var ve bunu aynı zamanda ingilizceye çevirmek ve ingilizce olarak yayımlamak istiyorsunuz. İşte bu noktaya eklenti aracılığı ile oluşturduğunuz ingilizce içeriğin de Türkçe içerik ile aynı olmasını istediğiniz noktalar var ise, onları buradan seçiyorusunuz. ( Örneğin yazı yayım tarihi, öne çıkan görsel vs. )

Tools: Eğer bu wordpress çoklu dil eklentisini sildiğinizde, eklentinin sitenizden tamamı ile silinmesini, yani veritabanınızdaki kayıtlı verilerin de silinmesini istiyorsanız, bu seçeneği aktif hale getirin.

WordPress Yabancı Dilde İçerik Ekleme

Wordpress Siteye Çoklu Dil Ekleme

WordPress Siteye Çoklu Dil Ekleme

1-Eklenti ayarlarını yaptıkran sonra artık wordpress çoklu dil oluşturma işlemine geçebiliriz. Admin Paneli >> Yazılar >> Yeni Ekle ya da var olan bir yazınızı Düzenle dediğinizde sağ kısımda ( üstteki resimde olduğu gibi ) Biraz önce ayarlar kısmında Dil sekmesinde oluşturduğunuz dil seçenekleri yer alacaktır.

2-İçeriğiniz için hangi yabancı dilde çeviri yapmak istiyorsanız, bu kısımdan o dilin/bayrağın yanında bulunan kalem / düzenle işaretine tıklayın.

2-Daha sonra karşınıza aynı yeni yazı ekleme ekranı gibi boş bir ekran gelecektir. İşte bu ekrandan çevirisini yapmak istediğiniz Türkçe içeriğiniz için yabancı dilde içerik oluşturuyorsunuz.

Diyelim ki oluşturacağınız dil ingilizce,

#O zaman da bu ekrandan sayfa başlığınızı, URL yapınızı, içeriğinizi, SEO başlığınızı, meta açıklama kısmını ingilizce giriyorsunuz hepsi bu.

Aynı şey fransızca, italyanca, arapça gibi diğer diller için de geçerli.

Wordpress Çoklu Dil Nasıl Yapılır

Yani sonuç olarak sitenizde 1 içeriğinizin 2 dilde çevirisi oluyor.

1- Türkçe ve URL yapısı şu şekilde: wpmavi.com/wordpress-coklu-dil
2- İngilizce ve URL yapısı ise şu şekilde: wpmavi.com/create-a-multilingual-wordpress-site gibi.

Kategorileri – Etiketleri Çoklu Dile Çevirme

Wordpress Çoklu Dil Ekleme Kategori ve Etiketleri Çevirme

WordPress Çoklu Dil Ekleme Kategori ve Etiketleri Çevirme

Aynı şekilde kategori ve etiket sayfalarını da çoklu dil sisteminize uygun hale getirmek için, Admin Paneli >> Yazılar >> Kategoriler sekmesine gidip,

Her bir kategoriniz için oluşturduğunuz çoklu dillerde düzenleme yapmalı ve o kategoriyi o diller de tek tek manuel olarak çevirmelisiniz.

Menüleri Çoklu Dile Uyumlu Hale Getirme

Peki ya Menüler ? PolyLang çoklu dil eklentisi menüleri düşünmemiş mi ?

Tabii ki düşünmüş.

Kaç farklı wordpress çoklu dil seçeneğiniz olursa olsun, eklediğiniz her dil için farklı menüler atayabiliyorsunuz.

#Bunu da Admin Paneli >> Görünüm >> Menüler ( Bkz: Menü nasıl oluşturulur ) sekmesine gidip, herhangi bir var olan menünün altında geldiğinizde her dil için farklı menüler atama opsiyonunu göreceksiniz.

Wordpress Farklı Dilde İçerik Oluşturma ve Her Dil İçin Farklı Menü Oluşturma

WordPress Farklı Dilde İçerik Oluşturma ve Her Dil İçin Farklı Menü Oluşturma

Dil Seçeneklerini ( Bayrakları ) Yan Panele Yerleştirme

WordPress polylang dil eklentisinin bir de bileşeni mevcut. Bileşen de sitenizin herhangi bir yerine oluşturduğunuz farklı dil seçeneklerini yerleştirmenize olanak sağlıyor.

Böylelikle potansiyel ziyaretçi sitenizi farklı bir dilde görüntülemek isterse, o dil seçeneğine ( bayrağına ) tıklaması yeterli oluyor.

Wordpress Çoklu Dil Değişim Ekranı

WordPress Çoklu Dil Değişim Ekranı

Seçenekler ise şu şekilde;

Açılır Menü Halinde Görüntüler: WordPress sitenize eklediğiniz tüm dillerin hangileri olduğu sadece ziyaretçi tarafından dil seçeneğine tıklandığında açılır menü olarak açılınca görünür.

Dil İsimlerini Görüntüler: Eklenen çoklu diller isim olarak görünür.

Bayrakları Gör: Eklenen çoklu dillerin bayrakları da görünür.

Bağlantıyı Ön Sayfa Yapmak İçin Zorlar: Diyelim ki bir ziyaretçiniz Türkçe bir içeriği okurken içeriğin sağ tarafında ( yan panelinde ) ingilizce dil seçeneğini gördü ve içeriğin ingilizce çevirisinin olduğunu da fark etti.

İşte eğer bu seçeneği aktif ederseniz ziyaretçi o ingilizce dil seçeneğine tıkladığında sitenizin ingilizce dilindeki ana sayfasına yölendirilir. Eğer aktif etmezseniz, ziyaretçi direkt içeriğin ingilizce dilindeki çevirisine yölendirirlir.

Geçerli Olan Dili Sakla: Eğer sitenizin 4 farklı dili mevcutsa, potansiyel ziyaretçi hangi dilde sitenizi görüntülüyorsa, o dil seçeneği yan panelde yer almaz, sadece diğer var olan diller yer alır.

Hides Languages With No Translation: Eğer Türkçe bir içeriğinizin 4 farklı dilde çevirisi varsa ve yayımdaysa, bir başka Türkçe içeriğinizin sadece 3 farklı dilde çevirisi varsa, bu içerik için de 4 farklı dil çeviri seçeneği gösterilir. Bu seçeneği aktif ettiğinizde ise var olmayan dil seçeği ziyaretçiye opsiyon olarak sunulmaz.

Wordpress Çoklu Dil Seçeneği Ekleme

WordPress Çoklu Dil Seçeneği Ekleme


Umarım WordPress Çoklu Dil: WordPress Dil Eklentisi ile 2+ Dilli Site başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

WordPress Çoklu Dil: WordPress Dil Eklentisi ile 2+ Dilli Site” ile ilgili yorumlar;

  1. hüso dedi ki:

    URL’de varsayılan dil için dil belirtecini gizle özelliği WPML’de var mı hocam?

  2. Sena dedi ki:

    Akıcı ve anlaşılır bir şekilde anlatmışsınız, çok teşekkürler. Üniversite yıl sonu projem için ingilizce + fransızca ekleyeceğim. Kolaylıklar diliyorum.

  3. Mesut dedi ki:

    Mrb. Bayraklara tıkladığımda sayfaya gidiyor ama aynı esnada pop-up olarak reklam bildirim penceresi açıyor ve altında kabu et engelle yazıyor bunu nasıl iptal edebilirim. Teşekkür ederim.

  4. Barış dedi ki:

    “Merhaba,
    Öncelikle paylaşım için teşekkürler. Dil Seçeneklerini ( Bayrakları ) Yan Panele Yerleştirme kısmının aynısını “üst menünün yanına da ekleyebilir miyiz ? nasıl yapmamız gerekir ? Yardımcı olabilir misiniz ?”

    Önceki yazıma düzeltme yapmam gerekirse. 2019 eylül ayı son sürümde Menülerde Languages seçeneğini göremeyip benim gibi az önceki yorumu yazabilirsiniz diye menüler sayfasındayken üst tarafta ekran tercihleri kısmına tıklayıp languages kısmını aktif ederseniz menüye eklemeniz için seçeneklerde görünecektir.
    Kolay gelsin.

  5. Sercan dedi ki:

    Merhaba,

    Siteye polylang ekledim ama sidebar gitti, sidebarı seçip tüm dillerde göster dememe rağmen sidebar2ı göremiyorum. Nasıl düzelte bilirim?

  6. mustafa dedi ki:

    Merhaba Burak Bey,

    Anlattığınız gibi polylang eklentisini kurdum herhangi bir problem yaşamadım ama çözemediğim bir sıkıntı oluştu. wp sitemde zerif lite teması kullanıyorum diller arası geçiş yaptığımda menü, sayfa ve yazılarda herhangi bi sıkıntı yok ama anasayfa bileşenleri sabit yani tek dilde kalıyor. ben mesela ingilizce dile geçtiğimde anasayfadaki yazılarında ingilizce görünmesini istiyorum. zannedersem tema buna müsaade etmiyor. Bu problemin üstesinden nasıl gelebilirim acaba ???

  7. mehmet palabıyık dedi ki:

    Merhabalar yazı için teşekkürler işimize yarıyor. Ancak benim aklıma takılan soru wp bakery gibi builder eklentileriyle sayfa oluşturduğumuz taktirde sorun çıkar mı ?

  8. Fırat YILDIZ dedi ki:

    Herşey için teşekkürler, çok güzel bir anlatım olmuş, tebrik ederim.

  9. İhsan Bulut dedi ki:

    Merhaba,

    benim wordpres sitemde woocommerce var onunda dil çevirisini yapmak istiyorum bu uygulamada olurmu.

  10. Amal dedi ki:

    Merheba

    Ben kullanıcının içeriği sadece bir dilde görmesini nasıl sağlayabilirim. Yani örneğin sitem.com/tr adresini görsün diğer, sitem.com, sitem.com/en gibi sayfalara erişemesin. Ve bunun lokasyon bazlı nasıl yapabilirim?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Giriş ip’sine göre sayfa açılma seçeneği var eklentide. Yazıda da bvahsettim keza. Türkiye’den girenler tr ana sayfasını, avrupadan girenler ing ana sayayı görsün şeklinde.

  11. cenk dedi ki:

    valla ben kurdum denedim + ya tıklayıp başka bir içerik olarak ekliyo dilleri, ayrıca default dil bi süre sonra temaya uyumsuz sanırım en olarak açmıya başlıyo.ki 8 yıl önce bir dil eklentisi kurmuştum sanırım buydu, tek içerikte farklı dilleri aynı içerik te açıyordu, baya iyiydi malesef kıllatmışlar..o eskiden kullandığım hiç tema ana sayfa sorunuda vermiyordu..ciddi bir bug var kodda..

  12. Serkan Dinç dedi ki:

    Herkese merhabalar. Büyük bir sorun var. Polylang ı eklediğimde sitemin açılış hızı 12-13 sn ye kadar çıkıyor. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim? Bu konuda bir ipucu verecek arkadaşıma şimdiden teşekkür ederim.

  13. Emin Öztürk dedi ki:

    Anlatımınız için çok teşekkürler. Gerçekten bu işte harikasınız. Umarım bu yararlı makaleleriniz hep böyle devam eder :)

  14. Mehmet Kaya dedi ki:

    Merhaba Hocam50 gündür yapmış olduğum web siteme yabancı dil eklentisi kurabilir miyim ..Yaparsam nasıl yaparım .yapmasam nasıl yaparım
    iyi çalışmalar
    Mehmet Kaya

  15. elif dedi ki:

    paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Sormak istediğim birkaç konu vardı. sitemde ingilizce dil seçeneğini kurdum. Mevcut yazımın ingilizce olmasını istiyorum. benim çevirip yeni bir yazı gibi eklemem gerekmektedir ve ekledikten sonra bütün yazılarım yok oldu. Bunu nasıl düzeltebilirim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam o zaman sitenizi direkt ingilizce yazın. Bunun için herhangi bir çoklu dil eklentisi kullanmanıza gerek yok. Yazılarınızı geri getirmek içinse, yazılarınızın kaybolduğu günden önceki yedeğini yükleyin sitenize.

  16. murat bulut dedi ki:

    izlediğim yol – Dile göre menü için
    *Aynı Ana Sayfadan Kaç Dil olacaksa o kadar kopya – ingilizce / Almanca / Türkçe
    *Aynı şekilde içerikler içinde kopya
    *Sayfa içeriklerini düzeltip o dile atama yapmak
    *Ana menüye – ek diller için yaptığım ana sayfa linklerini icon ile ekledim (Hide Label ile) dil ana sayfalarını link verdim
    * Var olan menü dışında 2 adet daha kopya menü oluşturup dile göre sayfaları linklere eklemek
    menü altındaki seçenekten hangi dil menüsü ise onu seçip kaydetmek
    * Bu şekilde ilk menüde icon ile eklediğimiz linke basınca hem dil değişiyor hem o dilin menüsü geliyor.

  17. Tester dedi ki:

    Teşekkürler görmesem iki site açmam gerekecekti.

    Denemek isteyenler ayarlamaları yaptıktan sonra öncelikle kategorilerdeki dil ayarlarını yapsınlar. Sonra gene hızlı ayarlardan mesajların ayarlarını yapın. Localde bol bol oynamadan doğrudan sitede deneme yapmayın. Tek kurulumla tüm ayarları kendisi halletmiyor.

    Ve Allah sabır versin içimden geldi : )

  18. emre dedi ki:

    merhaba hocam

    bende şöyle bir şey sormak istiyorum. siteye ingilizce ve arapça dil ekledim. ancak ingilizce veya katarca ya geçince header kısmındakı slaytımın da ingilizce ve arapça olanına geçirmem lazım. şimdi hepsi için ayrı slider oluşturdum ve headera koyabileceğim php kodlarıda hazır. ancak bir if mekanizması açıp sayfa hangi dildeyse onunla alakalı sliderı getirmem için if komutunda nasıl bir parametre kullanmam gerekir internette çok araştırdım bulamadım varsa bir fikrin,iz yardımcı olursanız sevinirim

  19. Ertugrul dedi ki:

    dostum merhaba
    polylang ile 3 dilli siteyi kurdum. Safir Atlas tema kullanıyorum. dilleri seçince içerikler değişiyor ama Ana Menü hep Türkçe kalıyor. oysaki Görünüm > Menüler den her dil için yeni menüler oluşturdum ve her menü için ayrı ayrı olarak Tema Konumşarını da işaretledim. sanki dil değişiminde komut ana menüye gitmiyor gibi. sence nerede hata yapıyorum?

  20. Gökhan dedi ki:

    Merhaba, yazınız çok öğretici fakat benim sorum sudur; iki farklı URL adresim TR ve ENG olmak üzere içerikler aynı olacak tabi metinler ing ve tr olacak. Ama nasıl ingilizce ve TR URL adresimi tek Hostingde Toplayacağım???

    1. Burak Oran dedi ki:

      Srunuzdan hiç bir şey anlamadım.

  21. Murat dedi ki:

    Ek olarak not düşmek istiyorum wp ye kurduğunuz zaman üst kısımda hata mesajı görüyorsanız cpanelden php sürümü 5,3 olarak ayarlarsanız sorunsuz çalısıyor

  22. esat dedi ki:

    Polylang vs Wpml desek, cevabınız ne olurdu? ikisi arasında kaldım da.

  23. Buket dedi ki:

    Merhaba, öncelikle faydalı anlatımınız için teşekkürler. Dil seçeneklerini (bayrakları) header kısmında göstermenin bir yolu var mı? Temanın desteklediği bileşenlerin içerisinde sadece sidebar ve footer bölümleri var.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Var hocam. Admin Paneli >> Görünüm >> Menüler kısmına gidin ve Dil Değiştirici kısmı çıkacaktır karşınıza sol tarafda, onu menünüze ekleyin ve en alttan primary olarak bir dil seçin. Hepsi bu.

  24. ceyhun dedi ki:

    Merhaba site ana dili türkçe, rusçaya geçişte (bayrağa tıklandığında) ana sayfa nasıl belirleniyor? yaptığımda bütün yapılan sayfaları tek bir sayfada çıkıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Eğer rusça içeriğiniz varsa rus bayrağına tıklandığında ana saayfanız siteniz.com/ru şeklinde olacak ve bu sayfanın altında var olan rusça içerikleriniz yayımlanacak. Eğer herhangi bir TÜrkçe içeriğinizin aynı zamanda rusçası da varsa, o içeriğin yan panelinden rus bayrağına tıklandığında ise direkt ziyaretçiyi o içeriğin rusçasna yönlendirecek sistem. Zaten bunlar yazıda yer alıyor. Okumanızı tavsiye ederim.

  25. Salikov dedi ki:

    Merhaba,
    Benim uzun olan yolu öğrenmem gerekiyor da :) Bununla ilgili bir başlığınız, anlatımınız var mı acaba bulamadım da. Uzun yol derken, site 4 dilli olacak, mevcut siteye 3 dil daha eklenecek yani. FTP’den 4 kez taşımak, işte database ayarları ile ilgili falan küçük sorularım olacaktı da.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tamam hocam. Bunu bu yazıda anlatığım eklenti ile yapabilirsiniz. İsterseniz 30 dilli de yapabilirsiniz.

  26. Deniz dedi ki:

    Merhaba,
    dediğiniz düzenlemeleri yapacağım ama eklentiyi daha kurar kurmaz site mahvoluyor. Kategoriler, sayfalar, yazılar komple uçuyor panelden. Anasayfa, büyün sayfaların toplamı gibi bir şey oluyor. Tek yaptığım şey eklentiyi aktifleştirip 2 tane dil eklemek. :(

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam eklentiyi nasıl kullanacağınızı yazımda anlattım. Yazımı okumanızı tavsiye ederim.

  27. Fatih dedi ki:

    Burak hocam merhaba.
    Herşey anlattığınız gibi çok güzel çalışıyor fakat ben ürün kısmına geldiğimde takıldım. Yeni dil eklediğimde sitedeki linkler örneğin: türkçede .com/telefon1 olan sayfayı ingilizce olarak yapmak istediğimde doğal olarak aynı ismi vermeden sonuna -1 yada -2 ekliyor URL’nin sabit kalması mümkün değilmidir?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  28. Dead dedi ki:

    Merhabalar, ben adsense reklam kodlarını single.php, function.php gibi dosyalara ekledim. Şan herşey tamam ama reklamlar türkçe sayfada görünüyor, ingilizce sayfada görünmüyor. Bu problemi nasıl çözebiliriz?

  29. feyza dedi ki:

    merhaba ben siteme ingilizce seçeneği eklersem örneğin ABD de ilk sayfalarda olup ingilizce bir site gibi görünecek?

  30. Berk dedi ki:

    Burak hocam, yazı için elinize sağlık. Ben qtranslate ile başlamıştım. Onda da /tr , /de diye linke ek yapıyor ve polylang daki gibi kaldırılamıyor sanırım. Ne yapmamı öneririrsiniz. Teşekkürler.

  31. ali dedi ki:

    E-Ticaret sitesi isteyen müşteri, sitenin Türkçe, İngilizce, Arapça olarak 3 dil seçeneğine sahip olmasını istiyor. E-Ticaret sitesini de WordPress’ten yapıyorum. Türkçe olarak eklediğim ürünleri bir de İngilizce olarak eklemek istiyorum ama, siteye “Ürün” eklediğim kısımda belirttiğiniz dil eklentisi görünmüyor. Yalnızca sayfa eklerken görünüyor. O yüzden önerinizi sordum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      O alanlar temanızın özel alanlarıdır. Bazı temalarda bu tür alanlar olur. Projeler – Ürünler – Hizmetler vs gibi, farklı şablonlar yer alabilir. Bu şablonlar varsayılan wordpress’de olmadığı, özel yazılım oldukları için de bu tür eklentilerin bu tür şemalara uyum sağlamasını bekleyemezsiniz. Çünkü bu eklentiler genel wordpress alt yapısı için yazılmıştır. Bu tür spesifik yazı biçimlerine göre değil.

  32. ali dedi ki:

    Sayfa çevirisi olarak güzel bir eklenti ama ben e-ticaret sistemi yapıyorum ve Türkçe olarak eklediğim ürünleri bir de İngilizce olarak ekleyemiyor maalesef. Bunun için bir öneriniz var mı?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam o zaman sitenizi neden ingilizceye çevirmeye çalıştığınız anlayamadım ?

  33. ali dedi ki:

    Okuma sayfası olarak ayarladığım sayfaya ingilizce dil desteği ekledim. Anasayfayı türkçe olarak açınca sorunsuz açılılıyor. İngilizce olarak açınca siteadi.com/en yapınca bomboş bir sayfa geliyor. footer header var ama body alanı bomboş bir anasayfa geliyor İngilizcede.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam sitenizde ingilizce olarak gösterilecek içerik yoksa body alanında ne göstermesini bekliyorsunuz ki ? İngilizce içerik yazın, body alanınızda görünecektir.

  34. Mustafa dedi ki:

    Çouklu dil konusundaki yorumuma cevabızı bekliyorum :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Eklenti kurmak hocam.

  35. Mustafa dedi ki:

    Merhaba,

    Bir websitesinde çoklu dil ile yapılacaksa en mantıklısı eklenti kurmak mı yoksa farklı bir klasör altında siteyi farklı dille yapıp yayınlamak mı?

    Biraz baktığımda WPML eklentisi ile farklı bir site kurmadan da yapılabiliyor. Ancak en doğrusu ve sağlıklısı hangisi olur?

    Kurumsal siteleri google translater a bırakmak doğru değil. WMPL de ise kendimiz metni yazıyoruz. Ancak hangisi en iyi yoldur bilemedim.

  36. mesut dedi ki:

    pardon düzelmiş yeni farkettim ancak sizde bakın derim
    ve birde siteye bağlandığımda header veya en üst kısımdaki alan neden boş ne yapmam gerekiyo

  37. mesut dedi ki:

    yükledim ancak bozuk çıktı bende doğruda yaptım
    olmadı ve kaldırdım ben onu neyse siteme giriş yapamıyorum yani 404 hatası veriyor ne yapmam gerekiyo hatta url kısmında şöyle çıkıyo
    videoist.net/en diye çıkıyo

  38. Nevzat dedi ki:

    Hocam .merhaba
    .dil eklerken turkcede ekliyecekmiyiz.yoksa sadece ingilizce mi ekliyecegiz.bide tarayicinin diline gore diyor.mesala fransiz siteye girdiginde turkce site mi karsisina cikacak

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam yazıyı okursanız, tüm sorduğunuz bu soruların cevabını zaten alırsınız.

  39. Hüseyin dedi ki:

    Peki sorunu çözdüm. Loco translate’de tema için yeniden Türkçe dil ekledim. Ama bu sefer yeni dili eklerken “location” kısmını “Author” seçtim. Bu şekilde mesele halloldu :) Alakan için teşekkür ederim, iyi günler.

  40. Hüseyin dedi ki:

    Merhaba Burak
    Eklentiyi kurdum ama tema dili bozuldu. Mesela “yorumlar” kısmı “comments” oldu ve değiştiremiyorum. Loco translate de çevrilmiş görünüyor. Bu niçin olmuş olabilir?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam eğer wordpress admin paneliniz ingilizce ise muhtemelen ondandır. Türkçe’ye çevirip bir de öyle deneyin.

  41. Veysel dedi ki:

    Merhaba çoklu dil destekli bir web sitesi yapacağım. Sizce wpml veya polylang tarzı plugin ile dil desteğimi sağlamak mı, her dil seçeneği için ayrı kurulum yapmak mı daha iyi olur… Seo açısından soruyorum….

  42. Gökhan dedi ki:

    Sayfa önizlemesi aldığımda menü doğru çıkıyor, içerik görünmüyor. Aynı tema kendi hostumda denedim çalışıyor.

  43. Kamil Sabaz dedi ki:

    güzel paylaşım için teşekkür ederim.

  44. Su dedi ki:

    Sayfanızı keyifle takip ediyorum.Sizden çok şey öğrendim işimde bana çok yardımcı oldu ve tabi öğrenmeye devam ediyorum. Teşekkür ederim

  45. evden eve nakliyat dedi ki:

    Usta işi bir anlatım olmuş. kullanmayı düşünüyorum. teşekkürler

  46. Gökhan dedi ki:

    Merhabalar,
    İngilizcede sorun yok, siteye polylang ile arapça ekliyorum anasayfa da arapçaya tıkladığımda site çalışmıyor adres çubuğunda adresin yanında …./??????/???????/??????…. yazıyor, yapılmış sayfanın görüntüsünü aldığımda içerik göstermiyor..
    http://www.atilimteknik.com.tr/

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba, o sizin siteniz için tanımladığınız karakterlerden dolayıdır. Siteniz arap alfabesini desteklemiyordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir