SEO Konusunda başarılı kişiler bu işin başlangıcı ve en temel şey olan site içi SEO yani site içi optimizasyonunu çok iyi yapıyorlar.
#SEO konusunda başarılı olmanın temeli site içi SEO, yani On Page SEO‘dan geçiyor. Bunu denize açılmadan önce sağlam bir gemi inşaa etmek olarak düşünebilirsiniz aslında.
Önce tam anlamıyla donanımlı bir yelkenli, yani site içi SEO üretmeliyiz ki, denizde rüzgarları yakalıp, max. performansla yol alalım.
Öncelikle biz sitemizi google’ın istediği gibi, yani site içi optimizasyonunu yapalım ki rüzgar, yani google bizi bir yerlere ulaştırabilsin.
Peki site içi SEO, site içi optimizasyon, site içi SEO çalışması diğer ve uluslararası adıyla On-Page SEO nasıl yapılır ?
İşte size site içi SEO’yu nasıl yapacağınıza dair eksiksiz bir rehber:
>> SEO Dostu URL
>> Sayfa Başına Anahtar Kelime İle Başlamak
>> Multimedya Kullanmak
>> Niteleyici Kullanmak
>> Yazı Başlığını H1 Tagı İle Yazmak
>> Anahtar Kelimeyi H2 Tagı İle Kullanmak
>> Anahtar Kelimeyi Yazının İlk 100 Kelimesinde Kullanmak
>> Responsive Dizayn Kullanmak
>> Backlink Vermek
>> Site İçi Linklemeler Yapmak
>> Site Hızını Arttırmak
>> LSI
>> Resim Optimizasyonu
>> Sosyal Paylaşım Butonları
>> İçerik Uzunluğu
>> Ziyaret Süresini Arttırmak
>> Kaliteli İçerik Üretmek
>> Yorumlar
>> Bonus:CTR ile Sıralama Yükseltmek
1- SEO Dostu URL Kullanımı
Google resmi açıklamasına göre bir içerik google tarafından incelenirken URL yapısında yer alan ilk 3 – 5 kelime URL yapısında 5. kelimeden sonra ki kelimelere göre çok daha fazla önem arz ediyor.
Yani google için önemli olan URL yapınızın ilk 5 kelimesi. Bu durumda google’a istediğini URL yapısının ilk 5 kelimesinde vermek çok önemli.
#Bu da demek oluyor ki URL yapınızı olabildiğince kısa tutmalı ve odaklandığınız anahtar kelimeye URL yapınızın ilk 5 kelimesinde yer vermelisiniz.
#Ve hatta URL yapınızda sadece odaklandığınız anahtar kelimeye yer vermeniz, en sağlıklı olanı.
Yanlış:Kesinlikle kaçınmanız gereken URL yapıları;
wpmavi.com/p=321
ya da uzun URL yapıları: wpmavi.com/8/6/16/SEO/site-ici-seo-site-ici-optimizasyon-rehberi-on-page-seo
Doğru:Doğru URL yapısı ise;
wpmavi.com/site-ici-seo
ya da wpmavi.com/seo/site-ici-seo
Ancak size kesinlikle ilk yapıyı öneririm. Yani kategorileri URL yapısında göstermeden. ( Söylediğimi yapın, yaptığımı yapmayın :) )
Hemen yukarıda doğru URL yapısı olarak adlandırdığım URL yapısı için 1. kelimem: wpmavi, 2. ise: seo, 3: site, 4:ici ve 5:seo
#Yani bu URL yapısı ile hem odaklandığım anahtar kelimemi URL yapısında kullandım hem de URL yapımı olabildiğince kısa tuttum.
#Tabii bir de odaklandığım anahtar kelimeyi URL yapımda olabildiğince başa doğru aldım.
#Ve son olarakta URL yapımda odaklandığım anahtar kelimden sonra çok yanlış bir mantık olan, diğer odaklandığım anahtar kelimeyi de koyayım, daha fazla trafik çekerim mantığı ile site-ici-optimizsayonu
gibi anahtar kelime eklemeleri yapmadan, sadece odaklandığım ana anahtar kelimeye yer verdim.
2- Sayfa Başlığına Anahtar Kelime İle Başlamak
Site içi SEO (On-Page SEO) için en önemli faktör başlık tag’ınızdır. Dolayısı ile odaklandığınız anahtar kelimeyi başlığınızda kullanmak ve kullanırken de olabildiğince başta kullanmak / başa almak çok önemli.
Çünkü google yazı başlık tag’larının ilk kelimelerine daha çok önem veriyor. Durumun bu şekilde olduğunu rekabetin yüksek olduğu kelimeler de araştırma yaparak siz de gözlemleyebilirsiniz.
#Yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi rekabeti yüksek bir kelimede aratma yaptım ve ilk 3 sırada yer alan sitenin yazı başlık tag’larının ilk kelimeleri odaklandıkları anahtar kelimeden oluşuyor.
#4. sıradaki yer alan site ise, odaklandığı anahtar kelimeyi başlık tagının başlangıç kısmında kullanmadığı için sıralamada diğerlerine göre daha geride.
Örnek olarak en çok kullanılan 2 başlık tag taslağını karşılaştıralım;
1- Wordpress E-Ticaret Teması: 10+ En İyi WordPress E-Ticaret Temaları
2-10+ En İyi WordPress E-Ticaret Temaları | Wordpress E Ticaret Teması
#Peki google hangi başlığa öncelik tanıyacak? ( İki başlıkta da odaklanılan anahtar kelime wordpress e-ticaret teması )
Tabii ki 1. sırada paylaştığıma. Neden?
#Çünkü yazı başlık tagının başlangıç kısmında anahtar kelimeye yer verilmiş… Bu sebeple sizlere de anahtar kelimelerinizi kesinlikle yazı başlıklarınızın başlangıç kısımlarında yer vermenizi şiddetle tavsiye ederim.
3- İçeriklerde Multimedya Kullanmak
İçerikleriniz içinde multimedya ( resim, video, ses kaydı, gif ) kullanmak direkt olarak google sıralamanıza etki etmese de kullanıcı etkileşimini arttırarak sitenizin hemen çıkma oranını düşürecektir.
#Kullanıcı etkileşimin artması ve hemen çıkma oranlarının düşmesi de tabii ki google sıralamanıza olumlu etki edecektir.
#Bu sebeple, site içi seo (On-Page SEO ) için, yazılarınızda mutlaka en az 1 multimedya bulundurun.
4 – Başlık Tag’ında Niteleyiciler Kullanmak
“2016”, “En İyi”, “Rehber”, “En”, “Hemen”, gibi nitelemeleri yazı başlık taglarında kullanmak hedeflediğiniz anahtar kelimenin uzun kuyruklu anahtar kelimelerinde de yer almanızı sağlacak ve dolayısı ile organik trafiğiniz artacaktır.
Google bu tür uzun kuyruklu anahtar kelimelerin aratılma hacimlerini genelde paylaşmasa da, insanlar bu tür aramaları her zaman yapıyor.
Örnek:“Hosting firmaları” anahtar kelimesinin aylık aratılma hacmine keyword planner‘dan baktığımda, aylık 1000 kişinin arattığı bilgine ulaştım.
Aylık 1.000 kişinin arattığı “Hosting firmaları” anahtar kelimesinde yazım 9. sırada yer alırken,
Aratma terimini değiştirdiğim de, yani uzun kuyruklu bir anahtar kelime olan “en iyi hosting firmaları” yaptığımda ise yazım 7. sırada yer alıyor.
Peki “en iyi hosting firmaları” anahtar kelimesini ayda kaç kişi aratıyor ? 320kişi.
Aratmayı daha da spesifikleştirdiğim de, yani “en iyi hosting firmaları 2016” yaptığımda ise yazım direkt 1. sırada çıkıyor.
Peki bu uzun kuyruklu anahtar kelimeyi ayda kaç kişi aratıyor ? 50kişi.
Yani sırf yazımın başlığında, “En İyi” ve “2016” nitelemelerini kullandığım için toplamda aylık 400 kişinin ziyaret etme potansiyelini elde etmiş oluyorum.
Tabii ki böylelikle de organik trafiğimi arttırmış oluyorum. Size de tavsiyem, kesinlikle bu tür niteleme kelimelerini başlıklarınızda kullanmanız.
5- Yazı Başlığını H1 Tagı İçerisinde Yazmak
H1, yani headline tagı kullanmak Site içi SEO ( On-Page SEO ) için olmazsa olmaz faktörlerden bir diğeri. WordPress alt yapısında yazı başlıkları otomatik olarak h1 tagı içerisinde yazılıyor,
#Ancak, bazı wordpress temaları h1 tagını başlıklar için geçersiz kılabiliyor. Bu sebeple temanızı kontrol etmenizi ve başlıklar için H1 tagının kullanılıp, kullanılmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
#Tabii ki bir de her bir sayfanızda ya da yazınızda sadece 1adet H1 tagı kullanıldığına emin olun.
6- Odaklandığınız Anahtar Kelimeyi H2 Tagı İçerisinde Kullanmak
Site içi SEO (On-Page SEO) için diğer önemli bir faktör ise odaklandığınız anahtar kelimeyi H2 tagı içerisinde kullanmak.
#Tabi bir de kullandığınız anahtar kelimeye eş anlamlı sözcükler varsa ( ki olmalı ) onları da H2 tagı içerisinde kullanmak Site içi SEO’nuza katkı sağlayacaktır.
7- Anahtar Kelimeyi Yazının İlk 100 Kelimesinde Kullanmak
Bir diğer Site içi SEO faktörü ise, anahtar kelimenin yazının ilk 100 kelimesinde kullanılması. Bazılarımız bunu zaten iç güdüsel olarak bile yapıyor.
Ancak yine de bunun aksini, yani yazılarına çok genelden başlayarak anlatmaya başlayan ve anahtar kelimesini çok daha sonra kullanan yazılara da bir çok kez şahit oldum.
8- Responsive Dizayn Kullanmak
Google 2015 yılından sonra mobil dostu olmayan siteleri cezalandırmaya başladı ve ilerleyen süreçte mobil dostu olmayan sitelerin google arama sonuçlarında nerede ise hiç şansları kalmayacak.
#Eğer sitenizi mobil dostu yapmak istiyorsanız, önerim responsive dizaynları kullanmanız.
Eğer siteniz hala mobil dostu değilse ve wordpress kullanıyorsanız, En iyi worpress temaları başlıklı yazıma mutlaka göz atın derim.
Tabii eğer wordpress kullanmıyorsanız ve sitenizi mobil dostu yapma konusunda bir fikriniz yoksa, Google mobile friendly websites kaynağına göz atabilirsiniz.
9- Yazınızdan Link Çıkışları Yapın / Backlink Verin
#Yapılan en büyük site içi SEO hatalarından bir tanesi de site dışına link çıkışı yapmamak oluyor.
Nasıl yani ? Backlink vermek değil de, backlink almak google sıralamasını arttırmanın en etkili yollarından bir tanesi değil miydi?
Evet hala öyle ancak backlink almak tamamı ile site dışı SEO ile alakalı iken, backlink vermek tamamı ile site içi SEO ile alakalı.
#Bir içeriğinizden dışarıya içeriğiniz ile alakalı sağladığınız linkler google’ın içeriğinizin tam olarak ne ile alaklı olduğunu anlamasına yardımcı oluyor.
#Aynı zamanda ziyaretçilerinizi bir çok önemli ve alakalı kaynağa yönlendirmeniz, google gözünde içeriğinizin kaliteli bir bilgi merkezi olarak görünmesini sağlıyor.
İşte, backlink almak kadar backlink vermenin önemi burdan geliyor.
#Oran ise şu şekilde olmalı: Her 1000 kelimelik bir içerikte 2 -4 arasında içeriğiniz ile alakalı, sizden daha yetki sahibi, otoriter sitelerin içeriklerine link çıkışı yapmak.
#Ve dediğim gibi, backlink verirken, backlink verdiğiniz sitelerin kesinlikle içeriğinizle alakalı ve otoriter siteler olmasına dikkat edin.
Bunu yazınızı güçlü referanslar ile destekliyo olarak düşünmelisiniz. Çünkü google aynen bu şekilde düşünecektir.
10- Site İçi Linklemeler Yapmak
Site içi SEO için site içi linklemeler olmazsa olmaz faktörlerden bir diğeri. Vikipedi ise site içi linklemenin muazzam şekilde uygulandığı en iyi örneklerden bir tanesi.
Tabii vikipedi’nin nerede ise her konu hakkında yazılmış bir içeriğinin olması, her içeriği için en az 50 site içi linkleme yapma olanağı sağlıyor.
Tabii bizler için normal olanı ise, her bir içerikte eski içeriklere 2 ila 5 arasında link vermek olmalı. ( Yazdığınız konu ile alakalı olmaları şartı ile tabii ki )
11 – Site Hızını Arttırmak
#Google tarafından site hızının google sıralama kriterleri arasında olduğu ve direkt olarak içerik sıralamarına etki ettiği resmi olarak açıklandı.
#Peki siteniz ne kadar hızlı olmalı ? Bir ortalama ya da kriter var mı ? Tabii ki var. Siteniz 3 saniyenin altına açılması gerekiyor
Tabii 3 saniyenin ne kadar altında olursa, sıralamalarınıza o kadar olumlu etki edecektir. Site hıznızı Gtmetrix üzerinden ölçebilirsiniz.
Eğer site hızınız yeterli seviyede değilse, cdn kullanarak ya da site hızlandırma başlıklı yazımı takip ederek sitenizi hızlandırabilirsiniz.
Ancak bunlara rağmen siteniz yine de hızlanmadı ise eğer probleminiz temanız ile alakalı ise hızlı bir tema kullanmanızı ki onun için de En Hızlı ve SEO uyumlu WordPress Temaları başlıklı yazımı ziyaret etmenizi
#Eğer temanızı değiştirmenize rağmen yine de siteniz yeterli hıza kavuşmadıysa o zaman kesinlikle host firmanızı değiştirmenizi tavsiye ederim.
En iyi hosting firması başlık yazımda da yaptığım verilere dayalı çalışmada Türkiye’deki en iyi hosting firmalarında bir tanesi olduğunu kanıtladı.
Zaten blogumun hızı da direkt olarak kullandığım hosting firmasının referansıdır. O yüzden eğer host değiştirmeyi düşünürseniz, kesinlikle tavsiye ederim.
12- Yazıya LSI İçin Eş Anlamlı Kelimeler Serpiştirmek
#LSI (Latent Semantic Indexing) yani Türkçe anlamıyla gizli anlamsal indexleme için google ‘ın içeriğinizde odakladığınız anahtar kelimeye benzer, eş anlamlı ya da aratılma potansiyeli olan diğer kelimeleri görmesi gerekiyor.
Bu sebeple de sizin, kullandığınız ana anahtar kelime yanında benzer, eş anlamlı ya da alakalı anahtar kelimeler kullanmanız gerekiyor.
Örnek:Benim bu yazımda odaklandığım anahtar kelime site içi SEO iken, aynı zamanda bu yazım içerisinde;
>> site içi SEO çalışması, site içi SEO teknikleri, on page SEO, site içi optimizasyon, site içi SEO kuralları, SEO optimizasyon gibi kelimeleri de kullanmam gerekiyor.
Bu şekilde google içerikte sadece site içi SEO anahtar kelimesinin olmadığı ve bunun yanında kelimemin buna benzer aratılma potansiyeli olan kelimeler ile çevrili olduğunu gözlemliyor ve bu da içeriğin google gözünde ki kalitesini arttırıyor.
Peki bu tür benzer kelimeleri nasıl bulabilirsiniz ? Odaklandığınız anahtar kelimeyi google’da aratıp, sayfanın en altına indiğiniz de google bu kelimeleri sizlere sunuyor.
13- Resimleri Optimize Etmek
Site içi SEO (On Page SEO) için bir diğer önemli faktör ise, resimler ve optimizasyonları
1-Resimlerinizi sitenize yüklemeden önce isim verin: Ben bu yazım için öne çıkan görsel olarak belirlediğim resmimi ben daha yüklemeden önce bilgisayarımda site-ici-seo
seklinde kaydettim.
Eğer sitenize yükleyeceğiniz resimler bilgisayarınızda IMG000234
ya da imgjjk2a23s
şeklinde kayıtlı ise, bunları yeniden adlandırın ve resminiz ne ile alakalı ise o ismi verin.
Not:Bunu yaparken, Türkçe karakterler kullanmayın ve bosluk bırakmak yerine -
işareti kullanın.
2-Sitenizde gösterilen boyuttan daha büyük boyutlarda resimler yüklemeyin: Blogumda içerik okunma kısmının genişliği 634 px ve bu yazımda da gösterime sunduğum tüm resimlerin max genişlik boyutu 634 px.
Eğer içeriğinize 800px genişliğinde bir resim yüklerseniz ve eğer resim içeriğini gösterdiğiniz alan genişliği 600px ise, resim görünürde 600px’e tam sığmış olarak görünse de sitenize gelen ziyaretçinin tarayıcısı onu 800px olarak indirir.
Normalde resmi 800px yerine alan genişliğiniz kadar, yani tam 600px genişliğinde sunsanız, ziyaretçi arada kalan 200px lik boyutu boşu boşuna indirmeyecek ve indirme süresinden kar elde edecek ki bu da direkt olarak wordpress site hızlandırma işlemine etki edecektir.
Bu kurala dikkat etmemeniz sonucunda google, page speed skorunuzu düşürecek ve site hızınız etkilenecektir. Site hızının SEO’ya ne denli etki ettiğini zaten biliyorsunuz.
3-Resimlerinizi sitenize yüklemeden önce görüntü kalitesini kaybetmeden optimize edin: (Sıkıştırma) Resim optimizasyonu yapmanın çok yolu var ancak ben bu işlem için Adobe Photoshop kullanıyorum.
4-Resimlerinizi sitenize yükledikten sonra resim başlığını, altyazı kısmını ve alternatif metin açıklamasını mutlaka girin.
5-Ve odaklandığınız anahtar kelimeyi başlık, altyazı ve alternatif metin kısmında mutlaka en az 1 defa kullanın.
#Şunu unutmayın ki, Google resimleri göremez, okur. Dolayısı ile google’a okuması için bir şeyler vermeliyiz ki o da eklenen resimlerin ne ile alakalı olduğu bilsin.
#Eğer google bir sayfa içerisindeki resimleri site-ici-seo-site-hizlandirma
, site-ici-seo-resim-optimizasyonu
, site-ici-seo-url-yapisi
şeklinde görürse, o sayfanın site içi SEO ile ilgili bir içerik olduğu anlayacaktır.
14- Sosyal Paylaşım Butonları Kullanmak
Sosyal paylaşımlar direkt site içi SEO faktörü değildir ancak bir içerik ne kadar fazla paylaşım alırsa, o kadar kişinin dikkatini çekecek ve içeriğinizin backlink alma şansı o kadar yükselecektir.
Dolayısı ile, hangi niş üzerine yazarsanız yazın, sitenizde mutlaka sosyal paylaşım butonları bulundurun.
#Bir de size tavsiyem, sosyal paylaşım butonlarına içeriğin alt kısmında ya da üst kısmında yer vemek yerine, her zaman için sticky, yani mouse scroll hareketi ile içeriğin yanında sabit kalacak şekilde yer verin. Böylelikle içerik paylaşım oranınız çok daha fazla olacaktır.
15 – Uzun İçerikler Yazmak
Uzun yazıların google sıralamalarında ilk sıralarda çıkma eğilimleri kanıtlanmış bir gerçek. Bu nedenle içeriklerinizi en az 1900 kelime uzunluğunda yazmanız sizin avantajınıza olacaktır.
Uzun yazılar potansiyel anahtar kelimeleri kullanmaya olanak sağlar. Nasıl mı ? Detayları en ideal yazı uzunluğu başlıklı yazımda bulabilirsiniz.
16- Ziyaret Süresini Arttırmak
Google’ın ölçümlediği, bizim de bir site içi SEO faktörü olarak algılayabileceğimiz bir diğer önemli nokta ise ziyaretçilerin içeriklerimizde ne kadar süre geçirdiği
#Eğer bir ziyaretçi yazıya girer girmez geri butonuna basıp, yazıyı terk ediyorsa, bu durum google’a yazının düşük kaliteli bir içerik olduğu sinyalini verecektir.
#Bu sebeple eğer sitenizde geçirilen süreyi arttırarak google’da daha üst sıralara çıkmak istiyorsanız, oturum süresi arttırma başlıklı yazımı okuyabilirsiniz.
17- Kaliteli İçerik Yazmak
Biliyorum.. kaliteli içerik yazma tavsiyesini belki binlerce defa duydunuz ancak site içi SEO’da en önemli faktörlerden bir diğeri de kaliteli içerik üretmek.
Google’ın bir yazının kaliteli olup olmadığını ölçmek için direkt bir metodu olmasada bunu dolaylı bir çok yoldan yapıyor aslında.
- Returning Visitors ( Sitenizi ziyaret eden bir daha ediyor mu ? )
- Google Chrome Bookmarks ( Yer İşareti )
- Ziyaretçinin Ortalama Oturum Süresi
- Hemen Çıkma Oranı
- Direkt Trafik ( Google Aramalarında Ziyaretçilerinizin Yüzde Kaçı Sitenizi Direkt Aratıyor? )
#Bahsettiğim tüm by maddelere olumlu bir çizelge çizdirmenin tek yolu da kaliteli içerik yayımlamaktan geçiyor. Bu yüzden aslında On Page SEO için bu kadar önemli.
18- Yorum Sayısını Arttırmak
#Eğer sitenizde aktif, sağlıklı ve belirli bir oranda büyüyen bir topluluk varsa ( ki topluluktan kasıt takipçilerinizden ziyade daha çok interaktif bir şekilde yazılarınıza yorum yapan kişiler ) google gözündeki değeriniz artacaktır.
Site içi SEO Bonus: Tıklama Mıknatısı Metodu
Google bir yazının sıralamasını aldığı backlink, site içi SEO, sosyal paylaşımlar vs. gibi bir çok kriter doğrultusunda belirler.
Bu sırayı belirlemede kullandığı en önemli kriterlerden bir tanesi de CTR‘tir. ( Click Through Rate ). Peki nedir bu CTR ?
#Diyelim ki google bir içeriğinizi odaklandığınız anahtar kelime aratmalarında ilk sayfada 6. sıraya yerleştirdi.
Ve herhangi bir aratma teriminde google verilerine göre 6. sıradaki sitenin tıklanma oranı ise tüm aramaların %4‘ü kadardır.
#Bu durumda eğer odaklandığınız anahtar kelime aratmalarında 6. sırada yer alan siteniz, yine o anahtar kelimede aratma yapan tüm kullanıcıların %4’ünden fazlası tarafından tıklanıyorsa,
O zaman google bu içeriğin insanlar tarafından daha fazla görüntülenmeye ihtiyacı var diye düşünecek ve içeriğinizi daha üst sıralara taşıyacaktır.
#Eğer siteniz ortalamanın altına düşerse, yani bir şekilde yazı başlığınız ve meta açıklama kısmınız insanların dikkatini çekmeyip, %4’ün altında bir tıklanma oranı gösterirse,
O zaman da google içeriğinizin insanların ilgisini 6. sıra için yeterli seviyede çekmediğini, yani verilen 6. sırayı hak etmediğini düşünecek ve içeriğinizin sıralamasını düşürecektir.
#İşte buna CTR deniliyor. Yani kısaca insanların arama sonuçlarındaki tıklama eğilimleri
#Peki CTR nasıl yükseltilir ?
1-Çarpıcı Kelimeler Kullanmak: Daha önce bir yazım için CTR arttırma adına uyguladığım yöntemi sizlere aktarayım;
“blogdan para kazanmak” konusunda yazdığım yazım, öncesinde ( 8. sıradayken ) aynı rakip yazıların başlıklarına benzer, nerede ise aynı başlıklara sahipti.
Yani: “Blog Yazarak Para Kazanmak” şeklindeydi. 8. sıradan an itibarı 4. sıraya gelmesindeki tek etken ise başlığa eklediğim 3 kelime oldu.
Başlığa eklediğim 3 kelime ise “Hemde Ayda 10.000 TL’ şeklindeydi, yani başlığımı “Blogdan Para Kazanmak | Hemde Ayda 10.000 TL” şeklinde değiştirdim.
Çarpıcı oldu mu ? Kesinlikle. Yani blogdan para kazanma konusunda araştırma yapan bir kişinin aklında “max. ne kadar kazanılabilir ki” sorusu tabii ki de olacaktır.
Başlığım ise bu sorusunun cevabını daha arama sonuçlarında, hem de şaşırtıcı bir rakamla dikkatini çekerek yanıtlamış oldu.
Yani yazı başlığımda kullandığım bu 3 kelime mıknatıs görevi gördü ve normalde 8. sırada yer alan içeriğimi günler içerisinde yazımı yazdığım an itibarı ile 4. sıraya kadar yükseltti ve yükseltmeye de devam edecek.
2-Google Adwords Reklamlarındaki Kelimleri Çalmak: Evet.. ne kadar etik tartışılır ancak kesinlikle işe yarayan bir diğer CTR arttırıcı faktör ise üzerine yazacağınız anahtar kelime için adwords reklamlarını bulup, kullanılan kelimeleri yazı başlığınızda ya da meta açıklamanızda kullanmak
Neden derseniz, eğer rekabetin yüksek olduğu bir anahtar kelimede yazıyorsanız, o kelime için onlarca büyük şirket reklam verecek ve reklam veren şirketlerin tamamı bu iş için ciddi para döküyor olacak.
Dolayısı ile, yüksek miktarlarda para harcanan bu reklamlar için seçilen kelimeler de bir çok araştıma sonucunda özenle seçilmiş kelimeler olacaktır.
Böylece bizler burada sadece aralardan o kelimeleri alarak, binlerce liralık arge çalışmasını ücretsiz yaptırmış oluyoruz.
Daha önce yayıma soktuğum bir yazımın başlığını ve meta açıklamasını belirlemek için önce google’da “hosting firmaları” diye aratma yapıp, reklam verenlerin kullandığı kelimeleri tespit ettim.
Ardından aratma terimini biraz daha derinleştirip, “hızlı hosting” diye aratma yaptığımda yine karşıma benzer kelimeler çıktı.
Aratma terimimi değiştirerek araştırmaya devam ettim ve yine karşıma genel olarak hep aynı kelimeler çıktı ve,
Başlığımı ve meta açıklamamı tamamı ile elde ettiğim bu kelimelerin karşımı ile oluşturdum;
Sonuç ? Sonuçları zaten biliyorsunuz :) Bilmiyenler ise, 4. maddeyi okumadan buraya gelen arkadaşlar dönüp, 4. maddeyi okuyabilirler.
3-Son olarakta kesinlikle etik olmayan ve black hat olarak düşünülen yöntem ise şu şekilde:
Şu an “blog nasıl açılır” anahtar kelimesinde google 1. sayfa 8. sırada yer alan içeriğime
Google’da “blog nasıl açılır” diye aratma yapıp, diğer sonuçlara tıklamadan benim içeriğime tıklarsanız
Ve bunu yazıyı okuyan binlerce kişi yapsa o içerik 8. sıra ortalama tıklanama oranını aşacağı için direkt saatler içerisinde sıra atlayıp, üst sıralara gelecektir.
Yani belirli içerikleriniz için takipçilerinizden bunu isteyebilirsiniz. Bu daha önce denenmiş bir yöntem ancak uzun vade de zararlarının ortaya konılduğuda bir gerçek. Dediğim gibi bu yöntemi önermiyorum. Sadece bilmeniz açısından belirtmek istedim.
#Benim sizlere site içi SEO adına anlatıcaklarım bu kadar. Okuduktan sonra bir de yazımda anlattığım her bir maddeyi aynı zamanda yazıma nasıl uyguladığımı detaylı inceleyin.
#Böylelikle site içi SEO’yu uygulamalı bir şekilde görerek daha iyi anlayabilirsiniz. Sizler için hem kusursuz bir On-Page SEO’ya sahip bir yazı oluşturmaya, hem de On Page SEO adına faydalı bilgiler vermeye çalıştım. Yorumlanızı mutlaka bekliyorum.
Umarım Site İçi SEO: Site İçi Optimizasyon Rehberi (On-Page SEO) başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Uzunca bir bilgi paylaşımı olmuş admin teşekkürler detaylı bir anlatım olunca yorum yapmak istedim şunu söyleyebiliriz H1,H2 … H4 etiketleri bir sayfada sıralanışı önemli
ilaveten bir sayfada açık kaynak kodları kapanmadı ise bu sitede sıralama sorununa neden olur seo önemli.
Tekrar tekrar okudum yazdıklarınızı çok etkili yöntemler gerçekten elinize sağlık. Hiç birisini okumayıp sadece yazı içinde kullandığınız teknikleri gözlemek yine yeterli olacaktır. Ayırdığınız vakit için teşekkürler çok başarılı bir siteniz var.
olm bugune kdr bole yorum yazanlara laf ederdim buyuk konusmusum:)) sen adama yorum yazdirirsin bravo!! sayende google a para odemeden de yukarilarda gorunebilicem tabi once sayfami guncellemem gerekiyor!
TEBRİK EDERİM BURAK BEY BU KADAR YARARLI BİLGİLERDEN DOLAYI, BEN SİZİN SÖYLEDİKLERİNİZİN ÇOĞUNU YAPIYORUM AMA BİR TÜRLÜ BİR ARPA BOYU YOL ALAMIYORUM NEDENDİR ACEBA?
Yazılarınızda tüm detayları anlattığınız için seo çalışması ile ilgili çok bilgiye sahip olmayan biri olarak kendi sitem için uygulaması çok basit oluyor. Sizin Seo hakkında paylaştığınız bilgiler sayesinde 1 haftada Alexa global sıralamamı 13.miton seviyesinden 4.2 milyon seviyesine Alexa türkiye ise 200 bin civarından an itibariyle 44 bin seviyesine geldi Teşekkürler
Emeğinize Sağlık
Teşekkür ederiz üstad. Yine döktürmüşsünüz, çok sağlam bilgiler var ve sizin yazılarınızı okuyunca inanın bana uygulanması çok zor olan şeyler bile çok kolay hale geliyor. Tekrar emeğinize sağlık.
Nihayet Bloğuma Kavuştum ve ilk yazımı sizin için yazdım.
Çok çok teşekkürler 😊
Evet, biraz önce okuma fırsatı buldum. Güzel sözleriniz ve övgüleriniz için teşekkür ederim. Blogunuzu açabilmenize sevindim. Başarılı olmanız dileği ile.
Tebrikler her işin bazı püf noktaları saklanır ama içeriğin güzel olmuş. Herkesin başarısı bol olsun…
çok değerli bir yazı olmuş teşekkürler.
Merhaba yeni yazı ekle dedikten sonra girdiğimiz başlık zaten otomatik h1 olmuyor mu ? Ben oradaki yazıya sağ tık yaptım h1 yazısı göremedim. wordpress sitem için yoast seo eklentisi kullanıyorum. Yazı başlığına h1 girin demişsiniz bu dediğiniz paragraf içindeki başlıklar mıdır ?
yani wordpresste başlığı buraya girin kutucuğu değil. doğru mu anladım ? Bir diğer sorum yazdığım bütün makalelerimde örneğin paragrafımın ilk harfini seo: seo… şeklinde yazdım bu noktalı yazdığım kelimeyi kalın seçtim. Bu yazı google’da spam algılama olur mu ? Teşekkürler.
Yazı başlığı zaten h1 tagı ile genelleikle çoğu wordpress siteninde etiket olarak kullanılır otomatik. Dolayısı ile buna çok takılmayın.
normalde yorum yapmam ama harika bir anlatım olmuş gerçekten işin hakkını veriyorsunuz.
Öncelikle yaklasik 2 saattir sitedeyim, ordan oraya ordan oraya okuyup duruyorum. Buda sanirim gerçekten bu işi bilgidiginizin göstergesi, bilgiler ve paylasimlar için teşekkür ederim.
Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam.
1 saattir siteden çıkamadım. Paylaşmış olduğun bilgiler için teşekkür ederim. Gerçekten çok faydalı bir yazı Olmuş :)
Tekrar merhaba Burak,
Yeni projemi yayına almadan önce son düzlükteyim. Son düzenlemeleri de yaptıktan sonra yayına alıp, başarılı ve seo uyumlu makale yazımı ile ilgili önerilerini dikkate alarak artık içerik oluşturma sürecine gireceğim. Ancak bunun öncesinde aklıma takılan bir şey oldu ve sormak istiyorum müsadenle. Özellikle kategori sayfalarında noindex kullanımına dair tavsiyen, seo adına bugüne kadar index yaparak yaptığım yanlışlardan birtanesiydi. Yeni projemde kategorilerim, attachment sayfalarım noindex şeklinde uyarladım. Sorum ise şu, şimdi ben projemin kategorilerini anahtar kelime analizi yaparak başlık, açıklama kısımlarını analizdeki verilere göre doldurup oluşturmaya başladım. Peki bir kategoriye ait alt kategoriler gerekliyse eğer oluşturmalı mıyız? Benim mantığım şöyle diyor, nasıl olsa noindex yaptık, kategorilere ayrıca alt kategoriler oluşturmak, ve kategorilerin meta taglarını hazırlarken bile kelime analizi yapıp bir sürü vakit harcamak gerçekten gerekli mi? Yani noindex yaptığımız sayfalara bu kadar uğraş gerekli mi? Diğer taraftan senin bloguna bakıyorum ve bir çok alt kategorin olduğunu görüyorum. Sektörümü buradan belirtmek istemiyorum ancak, alt kategori kullanımı kafamı kurcaladı. Daha genel hatlarla ana kategorileri belirleyip, içerikleri bu ana kategorilerin altında yayınlamak ile, diğer taraftan alt kategorileri de sağlam bir kelime analizi yapıp oluşturup, içerikleri uygun olan alt kategorilerde yayınlamak arasında seo açısında fark yaratır mı? Düşüncelerin benim için önemlidir, şimdiden teşekkür ederim.
Başta düşündüğünüz, size de mantıklı gelen doğru olan. Yani zaten no index yapacaksanız istediğiniz kadar alt kategori oluşutrabilir ve bunlar için de meta açıklaması vs belirtmek durumunda değilsiniz. Bunu kullanıcılarınıza daha kolay bir navigasyon sunmak amacı ile yapmış olursunuz.
Selamun aleyküm. Hocam site içi seo konusunda bahsettiklerinizi aynen bende uyguluyorum ancak bir sonuç alamıyorum hem de uzun süredir.
Resim optimize, alt etiket, özgün yeterince uzun makale girişi, makaleye hem gelen hem de giden link, anahtar kelime oranın doğru kullanılması, h1 h2 h3 etiketlerine dikkat edilmesi, ancak bunların hiç birisi hit almam için yeterli olmuyor. Bu konuda bir öneriniz bulunabilir mi acaba? veya size ulaşabileceğim başka bir erişim sayfası.
Site adresim yorum bölümde ekli.
Bunlar dikkat etmeniz gereken kurallardır ancak sadece bu kuralları dikkate alarak yazı yazmak üst sıralarda çıkmak için yeterli değildir ki… Şu yazımı okumanızı tavsiye ederim: https://wpmavi.com/seo/google-da-ust-siralara-cikmak.html
Vallahi sizin kadar içi dolu içerik üreten blog sayısı bir elin parmağını geçmez :) Teşekkür ederim
Yine harika bir yazı, laf olsun torba dolsun tarzı değil, harbi yazı ! Bu arada tanıtım için iletişime geçtim ama hala dönmedin musait bir zaman kontrol eder misin ?
eline sağlık ben olsam bu kadar çok yazı yazmazdım kısaca yazmaya üşenirdim verdiğin bilgiler gayet güzel işe yeni başlayanlar için harika temel bilgiler.
Evet, bu tür yazıları yazmak gerçekten emek istiyor ama severek yaptığım için emek vermek benim için bir zahmet değil, bir mutluluk kaynağı. Yorumunuz için teşekkür ederim.
Merhaba Burak Bey,
bir sey dikkatimi cekti. yazar kutunuzda anahtar kelimelere yer vermeniz seo ya etki ediyor mu ? cunku her yazinizin altinda var. ve kaliteli içerik, blog, seo gibi anahtar kelimeleri kullanmaniz dikkatimi cekti. eger etki ediyorsa biz de aynisini yapmak isteriz :)
Sitemi oluştururken ve geliştirirken yazılarınızdan çok faydalandım. Teşekkür ediyorum:)
Hocam çalışmalarınız taktire şayan. Başarılarınızın devamını dilerken, takibe de devam ediyorum :)
Yazınızı 2 hafta önce okumuştum verdiğiniz yönergeleri izleyerek uygulamaya başladım. Kısa bir sürede gerçekten faydasını gördüm teşekkürler.
Süper ! Faydasını görmenize sevindim hocam. Takipte kalmanız dileği ile !
Hocam vermiş olduğunuz bu önemli bilgileri bende kendi sitemde uygulamaya çalışıyorum ve gerçekten geri dönütü harika oluyor. On Page SEO candır.
Çok güzel bir yazı olmuş bir solukta zevkle okudum. Son birkaç günde yazılarınızın tamamına yakınını okudum ve sayenizde yeni bir blog açtım. Site içi seoyu büyük ölçüde hallettiğimi düşünüyorum ama ne yaptıysam sitenin açılış hızını %80 den yukarı çıkartmadım. WordPress için gzippy eklentisi kullanıp siteyi sıkıştırmaya çalıştığımda ise bana enteresan gelen bir şekilde açılış hızım daha da yavaşladı. Buna anlam veremedim bu konuda bir öneriniz var mı?
Ellerinize sağlık oldukça faydalı bir yazı ve akıcı bir anlatım. Aklıma takılan ve sıkça karşılaştığım bir soru var.
Peki CTR nasıl yükseltilir ? Başlığının birinci maddesinin görselinde birinci sırayı parsellemiş arkadaşın link yapısı seo ile biraz alakalı herkesin söyleyeceği şekilde, çok iyi değil. İlgili siteyi ziyaret ettiğim vakit fark ettim ki aynı zamanda responsive bir tasarıma da sahip değil. Diğer seo kriterleri açısından incelemedim fakat böylesine bariz hataların olduğu bu siteler nasıl oluyor da birinci sıraları parselleyebiliyorlar? Domain yaşı bütün seo optimizasyon tekniklerinin önünde bir kriter olabilir mi?
Çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkür ederim.
Hemen deneme yapıyorum. Bende diyorum nerde eksiklerimiz var neden ilk sıralarda yer alamıyoruz artık rakiplerimize göz dağı verme zamanı geldi.
Yazınızı yeni okuyabildim. Yine döktürmüşsünüz. Elinize sağlık.
Merhaba Hocam, yukarıda sayfa içi alt başlıklara kısa yoldan linkle ulaşım yapmışsınız.
Hangi eklenti ile yapıldığını öğrenebilir miyim?
Eklenti değil hocam, yazı içi link verme diye aratın nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.
Bıktık bu SEO dan vesaireden )))).
Mesela ben NALBURUM ve 10 luk çivi satıyorum. Bununla alakalı nasıl bir tanıtım yazısı yazayım, nereye makale hazırlayayım, ve nasıl bir blog kurayımda insanlar gelsin benim 10 luk çivi makalemi okusunda backlink vesaire alayım
Ben böyle yazı görmedim, okumadım!
Ellerine sağlık, muhteşem, seo kitaplarına 1. sayfada basılır bu yazı resmen emeğine sağlık.
Teşekkür ederim Burak. Dediğin kadar var mı bilmiyorum ancak elimden gelenin en iyisini yazmaya çalıştım :) Takipte kalman dileği ile !
Sanırım çok hızlı değişen kriter ve algoritmalar içeriyor bu konu ve web üzerinde güncel olmayan birçok makale var bu konuda.
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu tüm değerlendirmeler sonucunda biraz da gözlemleyerek uygulamak sanırım daha etkili olur. Teşekkürler yazınız için.. çok detaylı
Merhaba hocam, Site içi SEO yazımı yakın zamanda yayımladım. Yani oldukça güncel bir yazıdır. Dolayısı ile kesinlikle güvenebilirsiniz. Ve dediğiniz gibi, bu konu çok fazla değişime uğradığı için bu konuyu anlatan yazılarında sürekli güncellenmesi lazım.
Güzel yazı tebrikler,yeni sitemde deneyeceğim.
inşallah benım siteninde hıtı artar. yazılarınız takıp edıyorum.
Beklenen yazı gelmiş, hoş gelmiş. Beklediğimize de değmiş. Biraz kafiyeli oldu farkına varmadan ancak şiir tadında bir yazı bana sorarsan burak kardeşim. Düzeni, yazı stiliyle, uygulamalı tarzınla bu yazı tam bir şiir bana sorarsan.[şiiri sevdiğimden bakma sen bana:)]
Çok faydalı çok detaylı bir makale daha okumaktan sıkılacak arkadaşlara tavsiyem biraz daha vakit harcayıp bu yazıların ekmeğini yemeye baksınlar derim :)
Eline, emeğine sağlık kardeşim.Teşekkür ediyorum..Başarılar!
Hahahah :) Şiir gibi yorumun için teşekkür ederim Faruk :) Faydalı olduysam ne mutlu bana. Ancak faydalı olacağına eminim ve evet aslında faydalanmak isteyen, daha doğrusu ekmeğini yemeye baksa insanlar yazılarım sayesinde çok çok güzel notakarla gelebilir insanlar. Ki gelenler de var zaten. Umarım senin adına da güzel bir gelişme sağlayama vesile olur bu yazım.
Morinek Reklam Tasarım ajansı olarak yazılarınızı sürekli takip ediyoruz. Kaliteli paylaşımları destekliyoruz.
Desteğiniz ve yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim ! Sizlerin dahi takibinde olmak güzel :)
Türkiye’de A’dan Z’ye blog rehberi denilince aklıma gelen ilk blog seninki Burak. Tebrikler..
Kısa, net ve tek cümle ile olayı özetlerim diyorsun :) Yorumun için çok teşekkürler Ahmet.
Merhaba Burak,
Nihayet böyle yazılarını bekliyordum. İnan tam dediğin gibi eksiksiz bir yazı olmuş. Çok zekice yazıyorsun. Zaten verdiğin tüm fikirleri tavsiyeleri bu fikirleri verirken yazında canlı canlı canlı kullanman senin kendine has bir tarzın oldu. Birde cümleleri kuruş şeklinden yazının akışından bir blogcu gerçek manda ne yapmalı nasıl yazmalı bunu göstere göstere yapıyorsun. Bir çok insan bildiklerimi paylaşmayayım der. Ama senin tarzın çok farklı sen her şeyi açık açık anlatıyorsun. Blog açmak gibi bir fikri dahi olmayan hasbel kader yolu sitene düşmüş adama blog açtırıyorsun. Ve senin müşterin oluveriyor. Ve yazının neredeyse tamamı diğer yazılarını da pazarlıyor.
Zaten kendi siteme başladığımda senin siteni buldum. Ve makalelerini okumuştum. Bu makalenin maili de gelince baktım acaba ben ne kadarını yapıyorum diye merakla başladım yazını okumaya. Ve çoğunu yaptığımı fark ettim. Demek ki doğru yoldayım. Tabi ufak tefek farklarla. Şu var 13. maddenin 4. şıkkında resimlerde “odaklandığınız anahtar kelimeyi başlık, alt yazı ve alternatif metin kısmında mutlaka en az 1 defa kullanın.” diyorsun ya resimlerde alt yazı kısmına yazıklarım resmi yazıya ekleyince resmin altında görünüyorlar. Bazen çirkin oluyorlar özellikle galeri yaptığımda galerinin görünümünü bozuyorlar. Bende alt yazı kısmına bir şey yazmıyorum başlık ve alternatif metin kısmına yazıyorum. Sende de resimlerin altında yazı görünmüyor.
Bu güzel yazın için tekrar teşekkür ederim.
Öncelikle sadece senin değil, çoğu okuyucumun böyle yorumlar beklediğini biliyordum :) Ve şimdiden söyleyeyim. Bunun devamıda geliyor yolda :) Çarşamba günü resip opt. cuma günü ise anahtar kelime analizi nasıl yapılır yazılarım yayıma girecek.
Yazış stilime gelince, evet kendime has geliştirdiğim bir yöntemim var ve okuyucularım tarafından beğeni toplayınca, organik taraflıda beğeniliyor ve ona göre ödüllendiriliyor.
Ancak övgüyü biraz abartmışsın çünkü bu kadar övgü inan insanı şımartıyor :) O değerli zamanını ayırıpta içeriğime böyle bir yorum yaptığın için çok teşekür ederim. İnan gönülden teşekkür ederim. Her geçen gün büyüyen siteni ve işini umarım çok daha iyi noktalara getirirsin :)
Esenle kalman dileği ile dostum. Tekrar teşekkürler.
Merhabalar
Yaklaşık bir yıldır sayfanızı takip ediyorum. Ve birçok makalenizden ilham alarak birçok güzel şeye imza attım. Bu güzel ve faydalı içerikleriniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. Örnek gösterdiğim blog yazarları arsında ilk 5 siniz Bu arada onca içeriğinizi okuyup altına iki satır dahi olsa yorum yapmadığım için özür diliyorum.
Bundan önce yazmış olduğunuz; En İyi Blogculardan Başarılı Bir Blog Yazarı Olmanın Sırları, WordPress Mi Blogger Mı Yoksa WordPress.org Mu ? Blog Yazmaya Gönül Verenlerin Mutlaka Okuması Gereken 30 Önemli İpucu makaleleriniz blog hayatımda bana açıkçası bir ilham kaynağı oldu.
Yazılarınızın e-posta abonesi olunca mail kutumda yayınlamış olduğunuz yazı ile ilgili mail geldi. Dikkatimi çekti. Açıkçası kendimde blogger alt yapısını kullanan bir blog yazarı olduğum için anlattıklarımıza yakın bir içerik yazıyordum. İçeriği yazmayı bırakıp yazınızı okumaya başladım. Öyle güzel şeyler öyle faydalı bilgiler paylaşmışsınız ki en ince ayrıntısına kadar aktarmışsınız. Okuyan kişinin ya şurası da anlatılmamış demesine fırsat bile vermemişsiniz. Tekrar tekrar emeğinize kaleminize yüreğinize sağlık.
Yaklaşık 2 yıldır bende blogger alt yapısını kullandığım bir kişisel bloga sahibim. Yukarıda bahsetmiş olduğunuz makaledeki çalışmaları karınca kararınca kendi sayfamda uygulamaya gayret gösteriyorum. Ama blogger alt yapısı bir yere kadar ulaşabiliyorum.
Anahtar kelime konusunda ki yazmış olduğunuz bilgilerin etkisini, faydasını o kadar çok gördüm ki geçen zaman içinde etkilerini görmeye devam da edeceğim sanırım. Gerek Google olsun gerekse diğer arama motorlarında yazmış olduğum makalelerde kulladığım anahtar kelimelerle sıralamalarda ilk sayfalarda olmayı başardım. Bunu yaparken de ne bir seo desteği nede başka bir şey yapmadım. Özgün yazılar yazıp yukarıda bahsetmiş olduğunuz kriterleri uygulayıp paylaşmaya çalıştım. Sonuç gayet güzel
Ama artık blogger ile olmuyor. Daha profesyonel bir platforma geçmem gerektiğine kanaat getirdim. Ve bunun içinde yine yazmış olduğunuz SEO Kaybetmeden Blogger’dan WordPress’e Geçiş makaleniz ilham kaynağı oldu. Nasip olursa çok yakın zamanda bende wordprss’e geçip çalışmalarımı bu platformda yürütmeye çalışacağım.
Kusura bakmayın uzun uzun yazdım. Gerçekten faydalı paylaşımlarınız ve ilham kaynağı olan içerikleriniz var. Emeğinize yüreğinize kaleminize sağlık.
Saygılarımla
Tabii, böylesine yorumlar alınca insan ne cevap versem diye uzun uzun düşünüyor… Ancak okur okumaz gerçekten doğru bir yolda olduğumu anlıyorum. Böylesine okuyucularım olduğunu görünce yazacağım her bir yazıyı daha da dikkatli yazmaya başlıyorum. En ince ayrıntılara bile dikkat etmeye başlıyorum. Böyle bir yoruma ne denir ki.. Teşekkür az kalır ona eminim. İnanın bu yorumunuz bana inanılmaz motivasyon verdi. Yaptığım işten bir kez daha haz duydum. Saolun var olun gerçekten. Site taşıma konusunda ise, daha önce o yazım aracılığı ile onlarca insan bloglarını blogger’dan wordpress’e taşıdı sorunsuz bir şekilde. Eminim siz de taşıyacaksınızdır. Ve evet, profesyonellik, işi bir adım daha ileri taşıma ve kurumsallaşma yolu wordpressten geçiyor artık. Ve emin olun sizin geldiğiniz noktaya her blogger geliyor. Çünkü blogger bir süre sonra insanlara yetmiyor.
Emeğinize yüreğinize sağlık demişsiniz. Asıl sizin böylesine yapıcı ve motivasyon dolu yorumunuz için sizin emeğinize, yüreğinize sağlık. Her hangi bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız benimle her zaman için iletişime geçebilirsiniz. Bunu bilin. Esenle kalmanız dileği ile !
Efsane yazı olmuş hocam eline sağlık
İşte beklediğim yorum buydu ! Teşekkürler Cengiz :)
Seo için çok güzel ve derinlemesine bir açıklama olmuş
herkes gibi benimde 4.madde dikkatimi çekti gerçekten işe yarıyor bu işle uğraşan herkesin yapmasını tavsiye ederim.
Teşekkürler.
Gerçekten faydalı ve güzel bir yazı. Denemek için 4. maddedeki bahsettiğin olayı yaptım. Aynen dediğin gibi oldu. Diğer tavsiyelerini de mutlaka uygulayacağım.
Her zaman Kardeşim severek.İşini en iyi şekilde yapan İnsanlara saygım sonsuz sende bunların başında gelen Kardeşlerimden bir tanesisin. İyi ki bende seni tanımışım :)
Vallahi harikasınız neyi niçin yazdığımı hemen anlamışsınız :) Eğ Google da etkili olmanın yollarını bizlere bu kadar detaylı ve öz verili bir şekilde öğretirseniz bırakın biz de bu yöntemleri emek verdiğiniz makalelerde de yorumlarımız ile desteklemek amaçlı kullanalım. Hep bana mantığı ile iş yapanlar bir süre sonra yalnız kalmaya mahkumdurlar. Harikasın kardeşim
:))) Kesinlikle Dilek hanım. İyi ki sizi tanımışım… Ayrıca emeğimi bu kadar değerli bulmanız benim için cidden çok önemli.
“# Ve dediğim gibi, backlink verirken, backlink verdiğiniz sitelerin kesinlikle içeriğinizle alakalı ve otoriter siteler olmasına dikkat edin.” Burak hocam ne yaptınız? tüm taktikleri Rakiplerime ve Rakibim olmaya aday olan Arkadaşlara tek,tek öğret mişsiniz :) Şaka bir yana Site içi Seo Nasıl Yapılır? tüm detayları ile Google ve diğer arama motorlarından Hit sağlama yöntemleri nelerdir?hepsini en ince ayrıntılarına kadar yazmışsınız ve her zaman ki gibi bizlere çok iyi bir Rehber makale hazırlamışsınız. Klavyeniz ve yüreğinize sağlık. Sizden öğrendiğim tüm Site İçi Optimizasyon ve Başarılı Site içi Seo Taktiklerini bizler ile paylaş mışsınız.Çok teşekkürler,sevgilerim ile
:)) Tabii SEO’da üst sıralara çıkmak sadece site içi SEO ile alakalı değil biliyorsunuz :) Ki rakiplerinizin size ulaşması için daha çok yol kat etmesi lazım :) Bu güzel, destekleyici ve anahtar kelime dolu yorumunuz için ayrıca çok teşekkür ederim :) Yapıcı yorumlarınızı okumak inanın beni çok mutlu ediyor. Esenle kalmanız dileği ile Dilek Hanım !
(Sizi en son yayıma soktuğum blog yazımdan haberdar etmek istiyorum;) bu kısım ama tamamen benden de kaynaklanıyor olabilir.. Yayına aldığım, yayınladığım.. daha yumuşak, kulağa hoş gelir geldi sadece..
Doğru söylüyorsun. Dikkat etmeden yazdığım bir cümleydi sadece. Bir dahakine dikkat edeceğim :)
Güzel yazı. Sitem için uyguluyorum ve gayet başarılı.
Teşeşkkür ederim Burak! Eminim faydasını göreceksinizdir. Takipte kalman dileği ile !
Eline sağlık, yine güzel ve bilgilendirici bir makale olmuş. Yalnız bir eposta takipçin olarak mailde bu sayfaya verdiğin link altındaki tabir garip geldi. (Söylemeden geçemedim.) Teşekkürler..
Teşekkürler Kadir ! Neyi tam olarak garip buldun ? Benzetmemi mi ? :)