En Etkili Hit Arttırma Yöntemleri – Trafik Arttırma

Blog

Site trafiği arttırma küçük yada büyük, blog yada minyonlara hitap edecek bir site girişiminde erişilmek istenilen başlıca hedeftir.

Site trafiği arttırmak demek, kazanılacak potansiyel paranın miktarını arttırmak demektir. Bunu zaten hepimiz biliyor ve istiyoruz.

#Peki, hiç bir pazarlama yöntemi uygulamadan, yani reklam yapmadan ya da tanıtım yazısı yazdırmadan ya da backlink satın almadan web site hit arttırma işlemi nasıl yapılır ?

Size bu yazımda hiç bir ücret ödemeden organik trafik nasıl arttırılır ? Web sitesi hit arttırma işlemi için nelere dikkat etmeniz, hangi adımları uygulamanız gereklidir ? Detaylı bir şekilde anlatacağım.

Adım 1 – Potansiyel Arttırarak Hit Arttırma

Öncelikle yapmanız gereken google search console‘a girip, oturum açmanız. Daha sonra sol taraftaki yönetim sekmesinden Arama Trafiği >> Search Analytics sekmesine tıklayın.

Google webmaster arama trafiği - search analysis

Tıklama işleminden sonra ekranın sağtarafında karşınıza aşağıdaki resimde göründüğü gibi bir ekran çıkacaktır.

Bu ekrandan sitenizin en çok hangi anahtar kelimelerden trafik aldığını sırasıyla göreceksiniz.

web site anahtar kelime analizi ve hit arttırma

Yukarıdaki resimde sizinde gördğünüz gibi, ben siteme trafiği en fazla ( yazıyı yazdığım tarih itibarı ile ) wordpress üyelik eklentisi anahtar kelimesinden alıyorum.

İstediğim ise, sıralamada 9. sırada olan wordpress iletişim formu anahtar kelimesinde de en az 1. sıradaki anahtar kelimemden aldığım trafik kadar trafik sağlamak. Yani organik hit arttırma.

1-Bu noktada yapmam gereken şey öncelikle google’da 9. sırada yer alan anahtar kelimemi aratmak.

Google’da “wordpress iletişim formu” anahtar kelimesini arattığımda ilk sayfanın en altında google bana, arattığım anahtar kelimenin uzantısında en çok aratılar anahtar kelimeleri sunuyor. Aşağıdaki resimde olduğu gibi.

google alternatif anahtar kelimeler - site trafiği arttırma

Google’ın sunduğu bu terimler, aslında google’da benim arattığım anahtar kelimenin uzantısı olarak en çok aratılan terimlerdir.

2-Yapmanız gereken: Eğer google’ın sunduğu bu alternatif anahtar kelimeleri, wordpress iletişim formu anahtar kelimesini kullanıdığınız yazınız içerisinde, yazı akışınızla birlikte kullanırsanız, site hitiniz artmaya başlayacaktır.

#Şöylede düşünebilirsiniz: Diyelim ki yazınızı wordpress seo anahtar kelimesinde yazdınız. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi wordpress seo anahtar kelimesinde rekabet çok fazla ve yoğun olduğu için, herhangi bir ziyaretçi tarafından sadece bu iki kelime aratılırsa ilk sıralarda çıkma şansınız çok düşük olacaktır.

Bu noktada, sizin de yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi wordpress seo kelime bütününe ek olarak 3. bir kelimeye ( google’ın sundukları arasından tabii ki ) yazınızda yer vermeniz gerekli.

Yani “wordpress seo teknikleri” yada bunu 4 kelimeye çıkartarak “wordpress seo nasıl yapılır” gibi. Mümkünse google’ın sunduğu tüm diğer anahtar kelimeleri kullanmaya çalışın.

Önemli: Burada tam olarak yaptığımız işlem hedefi daraltmak, fakat asıl amacımız aynı yazı içerisinde bir çok hedef daraltma işlemi gerçekleştirerek ana hedefte, yani wordpress seo kelimesinde birinci sırada çıkmak.


Önemli:Bu terimleri sırf yazınızın içerisinde geçirmiş olmak için de direkt olarak yazınıza eklemeyin. Yazı akışınızla birlikte kullanmaktan kastım, cümle içerisinde, anlam bütünlüğünü bozmadan ve kullanıcıya hissettirmeden kullanmak.

Bu yöntemi uygulayarak 1sene içerisinde organik trafiğimi ( yani sadece google üzerinden gelen trafiğimi ) tam 70%oranında arttırdım.

Bu yöntemin geçerliliği konusunda endişe ediyorsanız, siz de deneyin sonuçları sizde görün. Hele ki bir blog yazarıysanız, yani içeriklerinizin ağırlığı yazı üzerineyse, bu yöntemi uygulamakta hiç sıkıntı çekmeyeceksinizdir.

Adım 2 – Trafik Arttırmak için Mutlaka Uygulamanız Gereken 10 Yöntem

1- Sitenizde Bir Soru Cevap ya da Forum Bölümü Açın

#Yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi “güvenliksiz sunucu, tls üzeri.. ftp desteklenmiyor” anahtar kelimesi siteme trafik sağlamada 4. sırada yer alıyor ve bu tamamıyla sitemde oluşturduğum soru cevap bölümünün bana getirisidir.

Ziyaretçim tarafından sorulan bir soruda kullanılan bu anahtar kelime, bana site hit artırma konusunda oldukça iyi geri dönüşler sağladı.

Peki, eğer bir ziyaretçim bu anahtar kelimeyi sorduğu soru içeriğinde geçirmeseydi, benim bu anahtar kelimenin getireceği potansiyel trafikten haberim olur muydu ? Hiç zannetmiyorum.

Demek istediğim bu anahtar kelime üstüden sitemin aldığı tekil hit tamamıyla kendiliğinden ve benim düşüncemin ötesinde gelişti.

Soru cevap eklentisi ya da forum kurarak, insalardan sitenize trafik çekme konusunda bir nevi ücretsiz yardım almış olursunuz. Neden bu yardımı almayasınız ki ?

Bırakın insanlar forum veya soru cevap kısımları ile sitenize içerik girsin. Sizin düşencenizin ötesinde kalan veya tahmin edemediğiniz anahtar kelimeleri, onlar girdikleri içeriklerle sitenize entegre etsin.

Siz insanların sorularını cevaplayıp onlara fayda sağlarken, insaların sitenize entegre ettiği anahtar kelimelerde size site hit arttırma konusunda fayda sağlasın.

2- Yazar Kafe’de Yazılarınızı Paylaşın

Yazar Kafe‘yi hepimiz biliyoruz. Bilmeyenleriniz varsada hemen açıklayayım. Yazar Kafe, blog yazarlarının yazılarını paylaştığı bir blog platformudur.

Üyesi olup içerik gönderdiğiniz takdirde blogunuza inanılmaz derecede hit kazandırabilecek bir platformdur aslında.

Yazar Kafe üzerinden blog yazıları paylaşmak, hit arttırma yöntemleri arasında uygulamanız gereken başlıca yöntemlerden birisi diye düşünüyorum çünkü bir yazınızın Yazar Kafe anasayfasında yer alması demek, o yazınıza en az 4-5ktekil hit gelmesi demektir.

Bu nedenle, site ziyaretçi sayısını arttırma isteyen sizlerin, Yazar Kafe üyesi olup yazılarını Yazar Kafe üzerinden de paylaşmasını şiddetle tavsiye ediyorum.

3- E-Mail Abone Listesi Oluşturun

Biliyorum… bu öneriyi belki de yıllardır duyuyorsunuz ama inanın bana hit arttırma yolları arasında hala geçerliliğini koruyan oldukça etkili bir yöntemdir.

Eğer abonelik sistemi nasıl kurulur, wordpress’e nasıl entegre edil bilmiyorsanız, WordPress e-mail aboneliği başlıklı yazımdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Sitenizde bir abonelik formu oluşturun ve ziyaretçilerinizi sitenize abone olmaya teşvik edin. 1-Yöntem 1: Bunu yapabileceğiniz en kolay yöntemlerden biriside MailChimp for WP eklentisidir.

#Tabii, bu eklentiyi kullanmak için öncelikli olarak abonelik listenizi Mailchimp üzerinden oluşturmanız gerekmektedir ki bende abonelik listem için Mailchimp kullanıyorum.

Eklentinin sunduğu en güzel özelliklerden bir tanesi de, sitenizde bulunan yorum kısmının hemen altına;

Beni aynı zamanda wpmavi.com abonesi yap.

Diye bir seçenek koyması ve bu seçeneği ziyaretçinin karşısına otomatik işaretlenmiş olarak getirmesi. İnanın bana bu yöntemle abone sayınızı inanılmaz derecede arttıracaksınızdır.

2-Yöntem 2: Abone sayınızı arttırmaya yönelik uygulayabileceğiniz diğer bir seçenek ise bir açılır pencere, yani popup eklentisi kullanmaktır.

#Benim de blogumda kullandığım Wp Subscribe Pro eklentisini ki kullandığım günden beri mail yolu ile bloguma abone olan insanların sayısını %400 arttırdı, size de kesinlikle öneririm.

Çünkü eklenti bir çok eklentinin yapabileceği işi tek başına yapabiliyor. Abonelik formunuzu yazı / sayfa sonuna ya da başına ekleyebilirken, aynı zamanda kısa kod kullanımı ile herhangi bir yere ekleyebiliyorsunuz.

#Farklı renk seçenekleri, popup ekrana geliş efektleri, mailchimp, aweber gibi büyük mail hostları ile entegreli, açılır pencereyi ziyaretçiye siteye girer girmez sunma ya da belirli bir saniye sonra sunma ya da sayfanın sonuna geldiğinde sunma ya da çıkma eğiliminde sunma gibi özellikleri mevcut.

Ve ayrıca eklenti öylesine hafif kodlanmış ki site açılış hızına etkisi neredeyse yok denecek seviyelerde.

Wpmavi abonelik formuwpmavi abonelik formu popup

Mailchimp verilerine göre, abonelerinize e-mail yoluyla gönderdiğiniz bir içeriğin dünyadaki tıklanma ortalaması %17.5ki benim sitemin ortalama oranı %26

2000 aboneniz olduğunu ve e-mail yoluyla gönderdiğiniz içeriğe abonelerinizin %20 sinin tıkladığını ve sitenize geldiğini düşünün. Hiçte yabana atılacak bir trafik değil…

Eğer web sitesi ziyaretçi sayısı arttırmak istiyorsanız, tavsiyem kesinlikle ve kesinlikle e-mail aboneliğini göz ardı etmemenizdir.

4- Anahtar Kelime Yelpazenizi Geniş Tutun

Bir yazı yazarken sadece tek bir anahtar kelimeye odaklanmayın. Ne demek istediğimi canlı bir örnekle açıklamam daha açıklayıcı olacaktır.

Örneğin bu yazımı yazarken amaçladığım, google üzerinden organik olarak siz kullanıcılarıma ulaşmak ve hit arttırma konusunda bildiklerimi size aktarmak. Konu hit arttırmak olunca, odaklandığım anahtar kelimede dolayısıyla hit arttırmaoluyor.

#Peki ziyaretçilerin çoğu hit arttırma konusunda bir yazı okumak istediklerinde aratmayı sadece hit arttırma kelimesi üzerinden mi gerçekleştiryor ?

#Hayır tabii ki… Önemli olan hit arttırma kelimesine benzer aratılan anahtar kelimelere de yazımda yer vermek.

Aşağıda paylaştığım listedeki anahtar kelimelerin her birisi yazım içerisinde liste dahil en az iki kez geçer.

  • Web sitesi ziyaretçi sayısı arttırma
  • Site ziyaretçi sayısını arttırma
  • Ziyaretçi sayısı arttırma
  • Trafik arttırma
  • Site trafiği arttırma
  • Site hit arttırma
  • Hit arttırma yöntemleri
  • Hit arttırma yolları
  • Site hit artırma
  • Site hitini arttır
  • Tekil hit arttırma
  • Organik hit arttırma
  • Web site hit arttırma
  • Site hit arttırma
  • Web sitesi hit arttırma

Hit arttırma anahtar kelimesine alternatif olarak yukarıdaki kelimeleride yazımın içerisinde geçirerek, yani yelpazemi genişleterek, yazıma google üzerinden gelebilecek potansiyel trafiği arttırmış oluyorum.

Alternatif anahtar kelimeleri kullanmanın öneminden daha ziyade, bu anahtar kelimelerin kullanılış biçimi daha önemlidir.

Yazımı inceleyerek yukarıda paylaştığım anahtar kelimlerin nasıl kullanıldığına lütfen dikkat edin.

Ben listede verdiğim her bir anahtar kelimeyi kullanırken yazı akışımı bozmadan, yerine ve cümle yapısına uygun olarak kullandım.

Demek istediğim anahtar kelimeleri sırf yazı içerisinde geçirmiş olmak için, koymuş olmak için, koymayın! Kullandığınız anahtar kelimeler ziyaretçinizi rahatsız etmemeli ve konu akışıyla bir bütün olmalıdır.

Eee peki ben kendi yazacağım konuda alternatif anahtar kelimelerini nasıl bulacağım diye soruyorsanız, anahtar kelime analizi nasıl yapılır başlıklı yazıma mutlaka bir göz atın derim.

5- Yazılarınıza Backlink Sağlayın

Site hit arttırma yöntemlerinden bir diğer ve önemli bir adımı da sitenize backlink sağlaktan geçer. ( Hatta en önemli adımı diyebiliriz. )


#Backlink Nedir ?: Bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu referansa backlink denir. Hit arttırma için sitenize başka sitelerden link almalısınız.

#Peki backlink nasıl alınır ? İşte asıl can alıcı nokta budur. Backink almak gerçek anlamda bir uzmanlık gerektirir ancak şanslısınız ki bu konuda da bir yazım mevcut :) En Etkili 12 Backlink Alma Yöntemleri başlıklı yazımı mutlaka ama mutlaka okuyun derim.

Çünkü hemen altta anlattığım yöntem, yazım da var olan yöntemlerden sadece bir tanesi.


Bu işlemi yapabileceğiniz yüzlerce site ve platform var fakat, backlink almaktan daha önemli birşey varsa, oda backlink’i hangi siteden aldığınızdır.

Herhangi bir yazınıza backlink aldığınız site ya da platform yine yazınızla ilgili veya benzer bir konuyla ilgili olmalıdır.

Siteniz web tasarımıyla ilgili bir blog ise, yemek tariflerinin yayınlandığı bir blogdan backlink almak sitenize yarar sağlamaktan ziyade zarar verecektir.

Çünkü yemek tarifleri sitesinden verdiğiniz backlink aracılığı ile sitenize gelen ziyaretçi için içeriğinizin ilgi çekici olması çok düşük bir ihtimaldir.

Böyle bir durumda ziyaretçi sitenizi derhal terk edecektir ki bu da sitenizin ortalama ziyaret süresini ve dolaylı olarakta google sıralamanızı düşürecektir.

Tabii, backlink alırken en doğru ve en etkili şekilde bu backlink’i almış olmak çok önemli. Ben bunu 2 kritere bağlıyorum. İlki doğru yer, ikincisi ise doğru zaman.

Backlink alma yöntemleri - Forumlardan backlink almak

#Doğru zaman ve doğru yer kavramları ile neyi kast ettiğimi uygulamalı bir örnekle açayım isterseniz;

Bildiğiniz gibi wpmavi.com’da ben içeriklerimi wordpress ve web tasarımı üzerine yazıyorum ve bu kategorilerde sektörün öncü forumlarından bir tanesi olan wmaraci’‘nda üyeliğim mevcut.

#Doğru Yer: Wmaracı’nda bir kullanıcı wordpress başlığı altında, “wordpress sitemde yavaşlama oluyor,” diye bir başlık açıp yardım istediğinde

Konuya cevabımı “wordpress site hızlandırma başlıklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim, bu zamana kadar yazılmış en kapsamlı site hızlandırma yazısıdır”

Şeklinde vererek doğru yer terimini yerine getirmiş oluyorum. Çünkü konuyla tam olarak alakalı bir şekilde bloguma backlink sağlamış oluyorum.

#Doğru Zaman: ise, kullanıcının açtığı wordpress sitemde yavaşlama oluyor başlıklı yazıya verdiğim cevabı ilk veren kişi olmam.

Sebenine gelince, Wmaracı’nda yer alan bu başlık yarın google tarafından indexlendiğin de ve google üzerinden bir ziyaretçi wordpress sitemde yavaşlama diye aratma yapıp, wmaracı linkine tıkladığında,

Önce konuya verilen ilk cevaba bakacak ve eğer o cevap içerisinde sitemin linki varsa o linke tıklayacaktır. Yani ziyaretçiyi otomatik olarak 2. ve 3. cevaptan önce ben kapmış olacağım ki bir de içeriğim oldukça sağlam ve nitelikliyse, 2. ve 3. sırada verilmiş cevapların kesinlikle hiç bir şansı yok.

6- Aynı Sektördeki Bloglarda Misafir Yazarlık Yapın

Kendi sitem için yazmak varken neden birde başkasının sitesinde içerik girmeye, hemde kaliteli içerik girmeye zaman ayırayım ki diye düşünüyorsanız, bu düşünceyi derhal kafanızdan atmalısınız…

Sektörünüzle alakalı köklü bir blogta misafir yazar olarak bir içerik yazarsanız;

1-Her şeyden önce kendi sitenize kaliteli bir backlink kazanırsınız.  Unutmayın, aldığınız backlinklerin kalitesi google sıralamanıza muazzam derecede etki edecektir.

2-İnsanlara kendinizi ve sitenizi tanıtma fırsatı bulursunuz. Bu tanıtım aracılığıyla sitenize yeni okuyucular, yeni takipçiler kazandırırsınız.

3-Ve en önemlisi, kesinlikle ve kesinlikle site trafiğiniz artar. Günde 30-40k ziyaretçi sayısı olan bir blogta misafir yazar olarak yazınızın yayımlanması demek, muazzam bir trafiğin aynı zamanda sizin sitenizede yönlenmesi demek.

7- Sitenizde Misafir Yazarların Yazılarını Yayımlayın

Aynı şekilde, sitenize misafir yazarlar davet edin ve içeriklerini yayımlayın. Misafir yazarların yazılarını yayımlamak kısa vade de trafiğinizi başka sitelere kaptırmak olarak görünsede, uzun vadede içerik sayınızı, yani iş hacminizi genişletmiş olacaksınızdır.

Bunu da seri üretime geçip sürümden kazanmakla aynı şey olarak görebilirsiniz. Ve tabii ki misafir yazarların yazılarını sitenizde yayımlarken dikkat etmeniz gereken bir kaç şey var  – yazıların kalitesi, spam linkler içermeyişi ve tabii ki içeriklerin kopya içerik olamayışı gibi.

8-Dikkat Çekici Başlıklar Girin

Hit arttırma yöntemlerinden bir diğeri ise, dikkat çekici içerik başlıklarıdır. İçeriğiniz ne kadar iyi olursa olsun, eğer içerik başlığınız sönük, dikkat çekici bir başlık değilse bu, sitenize gelebilecek potansiyel ziyaretçileri kaybedeceğiniz anlamına gelir.

Başlık yazmak gerçekten bir sanat işidir. Yazılarınızı yayımlamadan önce koyacağınız başlığı en az 3 kere düşünün derim.

9- Site İçi Link Verme Alışkanlığı Edinin

Yazılarınız arasında link verme alışkanlığı edinmek sitenizin SEO’sunada büyük katkı sağlar. Bunu bir ağ olarak düşünün. Birbiriyle alakalı yazılarınızı sürekli linklemek hem kullanıcılarınız için hemde google botları için büyük kolaylık sağlayacaktır.

Sitenizin SEO konusunda iyi olması demek google sıralamalarınızın artması ve dolayısı ile otomatik olarak hit arttırmak anlamına gelecektir.

10- Sitenizin Yeterince Hızlı Olduğuna Emin Olun

İnanın bana site hızı herşeyden önce gelir. Sitenizin hızı, yani temeli yeteri kadar sağlam değilse üzerine bir şeyler inşaa etmenin hiç bir anlamı yok malesef.

200’ün üzerinde google sıralama kriteri arasında site hızı ilk 3’te yer alır. O kadar önemlidir ki google sıralamanıza direkt olarak etki edecektir. SEO için olmazsa olmaz kriterlerden bir tanesidir.

1-Hızlı bir siteye sahip olmak adına yapamanız gereken 3 şey vardır. İlk olarak kesinlikle iyi bir hosting firması ile çalışmak.  Peki en iyi hosting firması hangisi ? İşte cevabı: En iyi Hosting Firması – Türkiye | Verilerle İnceleme

2-İkincisi ise kesinlikle hızlı ve SEO uyumlu bir wordpress teması kullanmaktır. Peki en hızlı wordpress temaları hangisi ? İşte cevabı:  SEO Uyumlu, En İyi ve En Hızlı WordPress Temaları

3-Üçüncüsü ise sitenizin hızını arttırmak adına optimizasyonlar yapmaktan geçer. Bunu da WordPress Site Hızlandırma başlıklı yazımı takip edip, gerekli düzenlemeleri yaparak site hızınızı arttırabilirsiniz.

4-Bir de eğer sitenizde fazla sayıda resim varsa, site hızlandırma adına  CDN kullanmanızı tavsite ederim. CDN Kullanımı başlık yazımdan da CDN nedir, Nasıl kurulur gibi konularda gerekli olan tüm bilgiyi edinebilirsiniz.

Sitenizin hızlı olması demek google sıralamalarınızın artması ve dolayısı ile otomatik olarak hit arttırmak anlamına gelecektir.

Adım 3 –  Trafik Arttırmak Için Uygulamanızı Önerdigim Diger 66 Adım

İçerik Herşeydir – Content is King

1- Dikkat çekici, göz alıcı başlıklar yazın.
2- Kusursuz, bilgi dolu, ziyaretçiyi tatmin eden, yararlı, eğlendirici, ilham verici, özgün içerikler yazın.
3- Uzun içerikler yazın –  Öyle içerikler yazın ki, öyle destansı olsun ki, başkası daha iyisini üretemesin. Zaten böylesine özen gösterdiğiniz bir içerik hem uzun hemde dolu dolu olacaktır.
4- Daha sık içerik üretin – Ücretiminiz ne kadar fazla olursa, geri dönüşümde o kadar fazla olur.
5- İçeriklerinizi sabit zaman aralıklarıyla yayımlayın ki ziyaretçileriniz yeni içeriğinizin ne zaman yayımlanacağını bilsin.
6- İçeriklerinizi liste şeklinde oluşturun – Liste şeklinde yayımlanmış içerikler, normal içeriklere göre her zaman daha fazla hit alır. “Web Site Trafiği Arttırmak İçin 100 İpucu” gibi.
7- Twitter ve Google ‘da trend olan içerikler hakkında yazın.
8- Blogunuzda ne hakkında yazıyorsanız, forumlarda sizi ilgilendiren başlıklar altında en çok hangi konular hakkında konuşulup, yazıldığını araştırın ve o konular üzerine yazın.
9- Okuyucularınıza ne hakkında yazmanız gerektiğini sorun.
10- Özellikle tartışma yaratacak konular üzerine yazın. Bu etkileşimi arttırken, sitenizde geçirilen ortalama süreyi ve web site trağinizi arttıracaktır.
11- Blog analizlerinizi iyi takip edin. En çok hit alan, en popüler yazılarınıza benzer yazılar üretin.
12- Blog konunuzla alakalı olan, sektörün öncü blog sahipleriyle ropörtaj yapın.
13- Sektörünüzle ilgili “En İyi Bloglar” başlıklı bir yazı yazın ve bu yazının içerisine kendi blogunuzuda ekleyin. Böylece blogunuza bir değer ve kurumsallık kazandırmış olursunuz.

Multimedyayı Aktif Olarak Kullanın

14- Yazınıza dikkat çekecek fotoğraflar ve grafikler kullanın.
15- Yazınızda kullandığınız resimlere Pin It butonları ekleyerek, ziyaretçilerinizi resimlerinizi paylaşmaya teşvik edin.
16- Yazılarınızı sadece yazılı içeriklerden değil, aynı zamanda ilgi çekici infografikler halinde de oluşturun.
17- Youtube ve Vimeo‘ya videolar yükleyip, videoda ve açıklama kısmında blogunuza link verin.
18- Var olan ve viral trafik almış içeriklerinizi sunum şeklinde de hazırlayıp, Slideshare‘da paylaşın.

Sosyal Olun

19- Blogunuz için bir Facebook sayfası oluşturun ve bu sayfayı okuyucularınızla iletişim kurmak için kullanıp, blogunuzda yeni içerik yayımladığınızda aynı zamanda facebook sayfanızda da paylaşın.
20- Yayımladığınız tüm içerikleri aynı zamanda Twitter üzerinde de paylaşın.
21- Yaımladığınız tüm içerikler aynı zamanda Google+ sayfanızdan da link verin.
22- İçeriklerinizi sosyal medyada zamanlayıcı kurup otomatik paylaşabileceğiniz Buffer gibi bir araç kullanın.
23- Eski içeriklerinizi belirli zaman aralıklarıyla tekrar sosyal medya üzerinden paylaşın.
24- Instagram hesabı açıp, blogunuzda yeni yazı yayımladığınızda takipçilerinizi haberdar edin.
25- Sektörünüzde bulunan diğer bloglara yorum yapın.
26- Sektörünüzde bulunan diğer bloglara cömertce backlink sağlayın ki onlarda sizlere sağlasın.
27- Sektörünüzde bulunan diğer blogların gerçekten yararlı bulduğunuz yazılarını kullanıcılarınızla sosyal medya üzerinden paylaşın.
28- Sektörünüzde bulunan diğer blogcularla e-mail yada sosyal medya üzerinden etkileşime geçip, ilişkiler kurun.
29- Twitter’da sizi takip eden tüm takipçilerinizi sizde takip edip, sizin için  önemli olduklarını onlara yansıtın.
30- Tüm içeriklerinizde mutlaka sosyal paylaşım butonları barındırın.
31- Diğer bloglarla yan panelizinde veya footer alanında backlink değiş tokuşu yapın.
32- Yazılarınızı sorularla bitirip, tartışılır halde bırakmaya çalışın. Böylece etkileşimi arttırabilirsiniz.
33- Tüm içeriklerinizi Stumbleupon üzerinden de paylaşın.
34- Blogunuza yorum yapan ve sizinle direkt iletişim kuran ziyaretçilerinize mutlaka cevap yazın bunun faydasını geri dönüşüm olarak mutlaka göreceksinizdir.
35- Facebook blog gruplarına katılıp bilginizi ve yazılarınızı paylaşın.
36- Linkedin profili oluşturup, yazılarınızı linkedin üzerinde de paylaşın.
37- YazarKafe‘ye üye olup, en iyi yazılarınızı paylaşın.
38- Sektörünüzdeki diğer blog yazarlarıyla iş birliğinde olup birlikte içerik üretip, paylaşımda bulunun.

Misafir Yazarlarlık ve Link İnşa Etme

39- Sektörün önde gelen bloglarında misafir yazarlık yapın.
40- Üyeliğiniz olan her sitenin profil bölümünde mutlaka site linkinizi bulundurun.
41- Blogger gibi blog yapılanmaları üzerinden paravan bloglar oluşturup, bu bloglar üzeriden asıl sitenize backlink sağlayan içerikler paylaşın.
42- Blogunuza misafir yazarlık alın.
43- Maillerinizde her zaman blogunuzun linkine imzanız olarak yer verin.
44- Forumlarda konunuzla ilgili sorulan soruları, sorularına cevap olan yazılarınıza link vererek cevaplayın.

SEO

45- Herşeyden önce WordPress SEO Nasıl Yapılır başlıklı yazımı mutlaka okuyun.
46- Site içi linkleme yapın – Yeni yazılarınızda, yazıınızla alakalı olan eski içeriklerinize link verin.
47- İçerikleriniz altında benzer yazılarınızı sergileyin.
48- SEO uyumlu makale yazın ve içeriklerinizi Site İçi SEO kriterleri doğrultusunda hazırlayın.
48- Aratılma hacmi geniş olan konuları araştırıp, yazılarınızı o konular üzerine yazın.
49- Blogunuzun arama motorları optimizasyonu için All In One SEO Pack veya SEO by Yoast eklentisi yükleyin.
50- Yazdığınız bir yazıda kullandığınız anahtar kelimeyi mutlaka resim alt tagında ve resim dosyasının isminde geçirin. Ayrıca yazılarınıza SEO uyumlu resim ekleyin.
51- Anahtar kelimenizi yazı başlığında ve yazı içerisinde ki H1 ve H2 taglarında mutlaka kullanın.
52- Konusunda gerçekten uzman sitelerden referans backlinki sağlayın – Bu sizin yazınızı güçlendirecektir.

Offline Fikirler

53- Blog adresinize kartvizitinizde mutlaka yer verin.
54- Blog konferanslarına katılın ve kartvizitlerinizi insanlara dağatın.
55- Konfesranslarda konuşma yapın
56- Ailenize ve çevrenizdeki insalara blogunuzdan bahsedin.

Bonus Fikirler

57- Blog yarışmalarına mutlaka katılın – Herhangi bir derece aldığınız taktirde, blogunuzun ücretsiz bir şekilde reklamını yapmış olursunuz.
58- Bir wordpress teması yazıp, footer kısmında blogunuza link verebilirsiniz.
59- Blogunuz için göze hitap eden, en hızlı ve en iyi wordpress teması kullanın.
60- RSS Feed linkinizi mutlaka sitenizin bir noktasında paylaşın.
61- En çok okunan ve trafik almış içeriklerinize yan panelinizde link verin.
62- Eski yazılarınızı belirli zaman aralıklarında mutlaka güncelleyip geliştirin – ( Google bunu çok sever )
63- Blogunuzu mutlaka mobil uyumlu hale getirin.
64- Blogunuzda arama fonsiyonunu mutlaka aktif hale getirin – ( Arama motoru kutucuğu )
65- Blogunuzun IPhone ve Android için uygulamasını oluşturun.
66- Ziyaretçilerinize karşı her zaman pozitif ve nazik olup, sorularını, eleştirilerini ve taktirlerini mutlaka cevaplayın.
67- Blog ipuçları başlıklı yazımı mutlaka okuyun.
68- Daha önce yazılmamış blog yazı fikirleri bulun.


Umarım En Etkili Hit Arttırma Yöntemleri – Trafik Arttırma başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur.Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

En Etkili Hit Arttırma Yöntemleri – Trafik Arttırma” ile ilgili yorumlar;

  1. Hasan Durmuş dedi ki:

    Merhaba gerçekten rehber niteliğide bir makale olmuş.Özelikle anahtar kelime tespitiniz yerli yerinde bende kullanıp hit sayısını oldukça artırmıştım. Zaman zaman geriye donup okunası bir makale olmuş.

  2. sporcu dedi ki:

    ne aratsak en başta wpmavi, wpmavi olmasa nasıl hit artırıcaz nasıl blog açıcaz teşekkür ederim her şey için

  3. SERTAN dedi ki:

    Öncelikle Merhaba. Yazınızı çok başarılı buldum. Sitemi kurduktan kısa süre sonra yazınızla karşılaştım. Farklı sitelerdende aldığım bilgiler doğrultusunda sitemi geliştirmeye çalışıyorum. Sizin bu yazınızda sitemi geliştirme serüvenim hakkında yardımcı olacağına eminim. Bilgi paylaştıkça çoğalır ne de olsa. Daha yolun başındayım fakat sitemi geliştirirken sizin değerli yorumlarınız bana çok fayda sağlayacaktır. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar. aulifeyazilim.com

  4. mustafa dedi ki:

    Sitemin kurulmasında çok büyük katkın olduğunu söylemek istiyorum. Siteyi kurmaya karar verme aşamasından itibaren bir konuyu araştırırken bir çok yerli ve yabancı kaynaklara göz attım ve en doyurucu cevapları hep senin sitende buldum. Bu da senin başarını göstermektedir. Tebrik ediyorum ve böylesine yararlı bilgileri paylaştığın için teşekkür ediyorum.

  5. Gürsel dedi ki:

    Teşekkür ederim hocam güzel yazın ve emeğin için.

  6. Fatih dedi ki:

    Burak bey emeğinize sağlık. Gercekten sıkılmadan okuyorum yazılarınızı

  7. Onur dedi ki:

    Sitemin kurulmasında çok büyük katkın olduğunu söylemek istiyorum. Siteyi kurmaya karar verme aşamasından itibaren bir konuyu araştırırken bir çok yerli ve yabancı kaynaklara göz attım ve en doyurucu cevapları hep senin sitende buldum. Bu da senin başarını göstermektedir. Tebrik ediyorum ve böylesine yararlı bilgileri paylaştığın için teşekkür ediyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz, güzel sözleriniz ve övgüleriniz için ben teşekkür ederim.

  8. PlayBek dedi ki:

    Elinize sağlık, çok ince ve profesyonel bir incelik ile anlatmışsınız, ama herşeyden önce emek çok önemli, emek sarfetmeden hiç birşey olmaz.

  9. Recep dedi ki:

    Hocam e mail listesi olusturma programı bloggerda da gecerli mi yoksa blogger için farklı bır program mı var

  10. ismail dedi ki:

    harika tek kelime ile ellerinize sağlık her noktasına kadar okudum inş uygulayacağım faydasını da göreceğime inanıyorum. Tşkler..

  11. yaprak dedi ki:

    şu bilginin derya deniz olduğu internet ortamında ‘blog ‘konusunda ne var ne yoksa öğrendim sanırım sayenizde:)) emeğe saygımız sonsuz : mümkün olduğunca tüm linklere tıkladım :)) çok samimi açıklayıcı ve teknik anlamda dolu dolu yazılar olmuş tebrik ederim…bir ’45 lik ‘olarak hevesim ilgim arttı:))) benim de konum belli: umarım tez zamanda aranıza katılmış olurum

  12. Ceylan Aytaç dedi ki:

    Öncelikle gerçekten bu kadar emeğe saygı duyuyorum
    Ve arkadaşlarımızın da dediği gibi bir çok konuda aydınlatmışsın bizleri.
    Anlattıklarını harfi harfine uygulamaya çalışacağım.
    Tekrar emeğine sağlık kardeşim

  13. Okan dedi ki:

    Gerçekten blogunuzu çok yararlı buluyorum. Blog işleriyle uğraştığım için biliyorum arka planda çok büyük bir emek var. Elinize sağlık. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Burak Bey.

  14. Batuhan dedi ki:

    Ellerine sağlık kardeşim, bu wordpress hakkında googleye ne yazsam sürekli senin sitene giriyorum :D

  15. Erdem dedi ki:

    Gerçekten faydalı bir yazı.Teşekkürler.

  16. faik dedi ki:

    teşekkürler

  17. onur dedi ki:

    Teşekkür ederim gerçekten yazılarınızı okumak zevkli

  18. Mobilturkey dedi ki:

    Merhaba,yazınızı okudum ve benim de üstüne durmak istediğim bazı konuları sizlerle paylaşmak istedim.Öncelikle düzenli içerik girmeyi ihmal etmemek çok önemli ama bundan daha da önemli olan şey girilen düzenli içeriklerin ne kadar kalitede olduğu,sadece laf olsun düzenli konu girilsin diye yazılan içerikler yerine gerçekten insanlara fayda verebilecek bir konu üzerinden içerik yazılması bence çok önemli.Çünkü kaliteli yazdığınız bir yazı size hafta da 10000 hit getirebilirken baştan savma yazılmış 10 konu size bu hiti getirmeyebiliyor.Sözlerime burada son verip konunuz için tekrar teşekkür ediyorum.

  19. Emir dedi ki:

    Güzel bir yazı fakat benim asıl sormak istediğim sitemi kuralı yaklaşık 2 ay oldu günlük en fazla 20 hit alıyor Google AdSense onayı Yen’i geldi. Acaba sabırlı olup içerik girmeye devam edip zamana mı bırakmalımıyım yoksa yanlış yaptığım bir şeyler mi var bana günlük 10 15 ziyaretçi çok az geldi.

  20. Ali dedi ki:

    Yine bir rehber niteliğinde dev bir yazı, mükemmel ve net bir anlatım ile bu işten anlamayan kişi bile bu yazıyla site hitini arttırır. Bu yazıda emek var bu yazıda tecrübe var ve bu yazıda Burak Oran’ın imzası var. Daha ne olsun, teşekkürler kardeşim sen yazdıkça ben okumaya devam edeceğim…

  21. Metin Baloglu dedi ki:

    Emeğinize sağlık bir çok konuda bizi aydinlattiniz. tüm makaleyi keyifle okudum.Tesekkurler

  22. Metin Baloglu dedi ki:

    Emeğinize sağlık , bir çok konuda bizi aydinlattiniz. Keyif alarak makalenin tümünü okudum.

  23. Selçuk Yaşare dedi ki:

    Burak Bey merhaba, tavsiyelerinizi özenle uyguluyorum. Fırsat bulduğunuzda incelerseniz blogumla ilgili yorumlarınızı da bekliyorum. Sevgiler

  24. Robotikrobot dedi ki:

    Arkadaş bir yazını okuyup çıkacağım yok onu oku buna da bak derken 25 yan sekme açılıyor, bilgi yüklemesinden beyinden gideceğim…

    Verdiğin bilgiler için çok sağ ol.

  25. Selinti Gazer dedi ki:

    Bu değerli bilgiler için teşekkürler Burak bey, blog yazarlığına başladığımda kafamda bir sürü soru işareti vardı SEO konusunda. Yazınız hepsine cevap niteliğinde. Başarılarınızın devamını dilerim. İyi günler efendim.

  26. Aykut han dedi ki:

    Yazinizda vermis oldugunuz bilgilerin buyuk bolumunu yapiyorum. Eksik olan bolumler hakkinda calisma yapacagim sonucunu bakalim gerebilecekmiyim

  27. dilek dedi ki:

    Öncelikle bu kadar ince ve düşünceli yazılarınız için teşekkür ederim. Büyük bir emek var sağolun.
    Ben forum oluşturmak için ücretsiz bir eklendi öneriniz olur mu onu sormak istiyorum.

  28. bicümle dedi ki:

    emeginize saglık..

  29. Hazal Çağla dedi ki:

    Süper bir yazı olmuş. Blog ziyaretçi sayım bir anda yarı yarıya düştü. Google’da ilk sorada çıkan konularım sonlara doğru indi. Yazınızda ki tavsiyeleri deneyeceğim.

  30. Ayşenaz dedi ki:

    sonuna kadar okudum yazınızı gayet başarılı bir dil ile sonuca götürebilecek bilgilendirme mevcut. likedln de bir grup oluşturmayı düşünüyorum bende. bakalım sonuçlar hakkında geri dönüş sağlayacağım

  31. Mevlüt dedi ki:

    Burak Bey kaliteli yazı için teşekkürler. Kafama takılan soru şu; Google ‘de benzer aranan sorguları not edip keyword planner tool ‘da sorgulayınca aylık çok düşük rakamlar görüyorum(bazılarında en fazla 10-100 gibi). Google arama önerilerinde çıkanlar yerine, keyword planner tool ‘da o aramalara yakın daha yüksek arama sorgusu olan kombinasyonları site içeriğinde geçirirsek ziyaretçi çekme açısından daha yararlı olmaz mı?

  32. Eremnet dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş Teşekkür ederim.
    Site Hit (Trafik) Arttırmak İçin Uygulanacak Diğer Alternatifler
    Peki,sizin anlattıklarınızın dışında neler yapabiliriz?
    İçerikleriniz gerçekten bilgi verici ve akıcı bir dille anlatılmış olsun.
    Tema seçiminiz kod yapısı uygun temalardan seçilmiş olmalı.
    Yazılarınıza uygun resimleri seçerek mutlaka göz doldurucu olmalısınız.
    Ziyaretçilerinizin sadece yazı içerisine sıkışıp kalmasını istemezsiniz öyle değil mi
    İçerikleriniz uzun olsun ki, ziyaretçileriniz siteyi hemen terk etmesinler.
    En çok okunan içeriklerinizi sitenizin sağ veya sol kategorisinde bulundurun.
    Blogunuzun Android ve iPhone için uygulamasını oluşturun.
    Blogunuz mobil uyumlu hale gelmeli.
    Tüm bunları yaptıktan sonra sizin karşınızda kim durabilir ki… :)

  33. Mecit YILMAZ dedi ki:

    yazılarını dikkatle takip ediyorum. Oldukça güzel paylaşımlar gerçekleştiriyorsun. Çok teşekkür ederiz :)

  34. burak akça dedi ki:

    Burak bey merhaba. Uzun zamandır sizi takip ediyorum. Hemen hemen her yazınızı okudum. Sitenizde kullandığınız eklentileri bile teker teker alacağım. Sizin önerdiğiniz bir eklentinin altarnatifini hiç araştırmıyorum bile. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

    Sorunuma gelince! WordPress konusunda ne kadar uzman olduğunuzu biliyorum. Bana öneride bulunmanızı çok istiyorum. Ben sitemin google de banlanacağı korkusu yaşıyorum. 6 yıldır bir rehber işletiyorum. Yazılarımızın özgün olması maalesef mümkün değil. Yeri geldiğinde bir firmaya yüzlerce reklam yapıyoruz. Dışardan sitemize içerik çekmiyoruz ama kendi sitemizin içinde sürekli kopyala yapıştır olarak devam ediyor. Mesela ‘aktepe alo paket’ diye bir reklam açtık. Diğer reklam ‘etlik alo paket’ oluyor. Sadece başında ki bölge değişiyor. Kalan herşey aynı ve bir firmaya yüz reklam yapılıyor bu şekilde.

    Zaman zaman işleri yetiştiremek için kısa sürede bin yazı ekliyoruz kopyala yapıştır botlarla. Geçimimizi bundan sağlıyoruz mecburuz ama dediğim gibi korkuyoruz da. Ban yersek evimize ekmek götüremeyecek duruma düşeriz. Sİzce dışardan içerik kopyalamamıza rağmen kendi içimizde kopyala yapıştır ban sebebi olabilir mi? birde etiketleri hem wordpresin etiket bölümüne hemde all in seo pack eklentisi bölümüne ekliyoruz bu sorun olur mu? Kısa zamanda fazla içerik girmek dikkat çeker mi? Son olarak firma ismimizle adwors reklam versek, tavsiye ettiğiniz cdn yi kullansak, form sitelerinde ki paketlerden seo satın alsak google ban konusunda bize biraz daha insaflı davranırmı? sizin aklınıza gelen herhangibir birşey yapılıp önlem alınabilirmi?

    zaman ayırıp tatmin edici bir cevap vermeniz için Allaha dua ediyorum.
    web sitem
    http://www.ankararehberiniz.com

  35. Faruk SELEK dedi ki:

    Sene olmuş 2017, ve ben daha yeni blog açmaya karar verdim. Sitenizde bir kaç gündür inanılmaz vakit harcıyorum ve mükemmel şeyler öğrendim. Şimdi blog açmadan sizin yazılarınızı okumadığım için, ilk işim wordpress.org’a geçiş. Yazılarınız gerçekten çok değerli. Emeğinize sağlık.

  36. Şehmus Algan dedi ki:

    Paylaşım için çok teşekürler, aradığım bilgilerin hepsi birarada.

  37. Bildirensoft dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş emegınıze saglık :)

  38. Estetik dedi ki:

    makale için teşekkürler

  39. Doğuş Hakan Yılmaz dedi ki:

    Çok uzun ve çok etkileyici bir yazı olmuş.Blog altyapısı için ve içeriklerin hak ettiği yeri alması için emek dolu olmuş. Bu kadar bilgiyi bir arada hiç görmemiştim gerçekten faydalı olmak böyle bir şey işte..

  40. bedava okey oyna dedi ki:

    Yemin Ederim Hocam Hiç Sıkılmadan Okudum Bravo Bravo !

  41. Apk Yeri dedi ki:

    Çok iyi teşekkürler!

  42. agario dedi ki:

    Teşekkürler cok faydalı bir anlatım olmuş

  43. Defansif Sürüş Teknikleri dedi ki:

    Çok teşekkürler çok güzel ve zengin bir makale olmuş.

  44. barin dedi ki:

    Baştan sona kadar büyük bir zevkle okudum. Emeğiniz değerli bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum. Bir konu hakkında sorum olacak. Siteyi açtık yeterli içerik girdik ve arama motorlarına sitemizi ekledim.Daha sonrasında ne gibi yollar izlemeliyiz ? Dizi sitelerine adresimizi eklemek , Backlink almak , link çıkışı almak , tanıtım yazısı almak, bu konular hakkındaki sıralama nasıl olmalı ? Bu konuda bilgilerinizi paylaşır mısınız ?

  45. uluç burak kurt dedi ki:

    Merhaba Adaş :)
    Öncelikle kaleme aldığın olağanüstü incelikte yazılmış yazıların için ellerine ve kafana sağlık :) Ben de senden aldığım ilhamla bir blog açtım. Fakat bir sorum var , google adsense başvurusu yaptım fakat 1 haftadır 3 gün içinde sonuçlanacak yazısı var. reklamları metin kutusunda yerleştirdim siteme. bunun sebebi nedir ?
    Bir de yazar kafenin bannerlarını siteye koysam google reklam başvurusunda eksi yönde bir etkisi olur mu ?
    Şimdiden teşekkür ederim.
    Saygılarımla

  46. Ahmet dedi ki:

    Öncelikle bu yararlı yazı için teşekkürler.
    Backlink konusu biraz karışık gibi. Google bu konu üzerinde uzun zamandır çalıpşıyor sanırım. Onun için backlink verirken ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

  47. Çıplak Yazar dedi ki:

    Şimdiye kadar okuduğum en faydalı ve dolu yazılardan biriydi çok teşekkür ederim.

  48. devletsitesi dedi ki:

    Gerektren güsel bi anlatım olmuş ama 2016 ile 2017 içinde bu makle geçerlimi acaba

    1. Burak Oran dedi ki:

      kesinlikle.

  49. Mehmet dedi ki:

    Merhaba Burak,
    mükemmel bir yazı yazmışsın,tebrik ediyorum.Yukarıda site hiti arttırma ile ilgili 15 tane anahtar kelime belirtmişsin,inan hepsine baktım ve bütün kelimeler google 1.sayfa ilk üç arasında,bazıları 1.sırada…
    Yazının kalitesi buradan da anlaşılıyor.Sana sormak istediğim şu ; genel olarak yazıların kaç gün içinde google 1.sayfada çıkıyor? Tekrar tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam o değişiklik gösteren bir durum. Bazı içerklerim ertesi günü bazıları ise aylar alıyor. Bu arada övgüleriniz için teşekkür ederim. Takipte kalmanız dileği ile !

  50. parodik dedi ki:

    Güzel paylaşım yararı bitmez okudukça yeni bilgi çıkıyor ara ara ziyaret etmek gerekli…

  51. Hemşireler Sitesi dedi ki:

    Blog dünyasında seo hakkında ki bilgilerini geniş bir yelpaze içerisinde aktaran tek insan sizsiniz. Umarım yolunuz açık olur. Elleriniz dert görmesin bol kazançlar dilerim.

  52. Haberlio dedi ki:

    Kesinlikle çok güzel bir paylaşım olmuş ellerinize sağlık. İçerisindeki bir kaç öneriyi dikkate alarak uyguluyor olacağım.

  53. ozan dedi ki:

    güzel paylaşım teşekkürler

  54. AHMET dedi ki:

    harika bir paylaşım olmus bunu web sitemde uygulayacagım.BAŞARILAR

  55. döngüsel dedi ki:

    Merhaba,

    Makaleniz oldukça faydalı oldu benim için. Ara ara bakıyorum maddelere ve uygun olanları uygulamaya çalışıyorum.

    Size bir sorum olacak, organik hit arttırma siteleri güvenilir midir? Onlardan sağladığımız ziyaretçi trafiği alexa ya da adsense için bir sorun yaratır mı?

    Teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam organik hit arttırma siteleri nedir ? Organik hit sadece google sizi üst sıralarda gösterirse olur. Diğer türlüsü zaten doğal değildir.

  56. iZMiRCAR Rent A Car dedi ki:

    Bu içerik ile yazılarınızı takip etmeye başladım.Gerçekten çok ayrıntılı konular.Başarılar dilerim.

  57. Melik dedi ki:

    Kişinin iştir ayinesi lafa bakılmaz. Sitenin aldığı trafikten, yorumlardan yazdığın yazının dolu dolu olmasından anlaşılıyor ki bu işte iyisin. Bulmuşken sorayım işin ehlisin nede olsa sadece affelite marketing için site kursam ve içerik üretsem birşeyler kazanır mıyım? Bilgin varsa yardım bekliyorum çok acil?
    Sadece affilte dediysem de sadece reklam değil özgün içerik üretip yayınlanmaya çalışacağım. Şimdiden teşekkürler.

  58. Keyfimegore dedi ki:

    Teşekkürler değerli fikirleriniz için.

  59. Gezenti Adam dedi ki:

    Tek kelimeyle harika bir yazı. Tekrar tekrar okumak ve değerlendirmek için yer işaretlerime kaydettim. Bu yazı sayesinde yeni açmış olduğum bloguma daha çok ziyaretçi çekeceğimi düşünüyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler ! Umarım yazımın faydasını görürsünüz !

  60. yenibosna çilingir dedi ki:

    hocam teşekkürler güzel bilgiler sunulmuş benim çok işime yarayacak saygılar diliyorum

  61. Yenianne dedi ki:

    Oldukça faydalı bir makale. Emeğinize sağlık.

  62. islam dedi ki:

    Hocam siteniz gerçekten yararlı bilgilerle dolu yazılar için teşekkürler

  63. Ramazan O. dedi ki:

    Abonelik konusu gerçekten önemli, eksiksiz bir yazı sık kullanılanlara ekledim. 2-3 ay uygulaması sürer. Teşekkürler.

  64. Hakan dedi ki:

    Merhaba,

    Öncelikle yazınız çok güzel, çok faydalı. Teşekkür ederim.

    Yazarkafe ye bumerang ile abone oldum ancak platin üye olmadığım için içerik gönderemiyorum. Bir yöntemi var mıdır?
    Bir de yazarkafeye sizce sitemizde yayınladığımız içeriğin aynısını yayınlasak sıkıntı olur mu?

    Başarılar

  65. 10 numara dedi ki:

    güzel paylaşım teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

  66. Eren dedi ki:

    Burak abi … ile ilgili aramalar kısmı bende görünmüyor,bir ayarı var sanırım nasıl açabilirim,şimdiden teşekkürler…

  67. Ahmet dedi ki:

    Son cümlesine kadar anlayarak okudum,gerçekten çok güzel bilgiler vermişsiniz hocam,Allah razı olsun :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Zahmet edip, yorum yaptığın için ben teşekkür ederim Ahmet. Takipte kalman dileği ile !

  68. Eren dedi ki:

    Yine oldukça kaliteli bir yazı,yazar kafe üyesi olmak için çeşitli şartlar mevcut bunlar benimle paylaşırsan sevinirim.Senin gibi yazdığım her kelimeden zevk aldığım,öğrendiğim bilgileri zevkle paylaşabileceğim bir blog inşAllah banada nasip olur.

    Yazı için teşekkürler hemen +1 veriyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba Eren, yazar kafe’de şartların tamamı zaten yazılı. Övgü dolu yorumun için ayrıca teşekkür ederim. Takipte kalman dileği ile !

  69. kemal dedi ki:

    gerçekten etkili bir paylaşım olmuş elinize sağlık.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Kemal.

  70. Osman dedi ki:

    teşekkür ederim en kısa zamanda okuduklarıma denemeye başlayacağım

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim.

  71. eyüp dedi ki:

    teşekkürler güzel bir yazı

  72. Murat ONAR dedi ki:

    Burak Bey; görüyorum ki bu kadar insanın yazınızı sonuna kadar okuyup bu kadar güzel yorumlar yapması, başarınızın ödülüdür. Kopyala yapıştır yapmayan, sahip olduğu zekayı kullanabilen insanın eserleridir yazılarınız. Tebrik ediyorum, emeğinize sağlık..

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bu içten yorumun için çok teşekkür ederim Murat. Umarım faydasını görürsün. Takipte kalman dileği ile !

  73. Şükrü dedi ki:

    Merhabalar,Çok açıklayıcı ve ilham verici bir yazı olmuş başarılarınızın devamını dilerim.Teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Şükrü. Fayfasını görmene sevindim.

  74. Mesut Aydın dedi ki:

    Gayet faydalı bir yazı olmuş. Emeğine sağlık

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Mesut.

  75. Oğuzhan dedi ki:

    Gayet güzel hepsini denemeye karar verdim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorum için teşekkürler hocam. İşiniz görmesine sevindim.

  76. ramazan dedi ki:

    Arkadaşım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. Gerçekten hiç sıkılmadan uzun uzun anlatmısşınız. Gerçekten tebrik ederim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam. Faydasını görmenize sevindim.

  77. Taysun Teknik dedi ki:

    Keyifle okuduk. Teşekkür ederiz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorum için ben teşekkür ederim.

  78. Rohat dedi ki:

    Blogunuzu ilgiyle takip etmekteyim. Web tabanlı çalışmaların da kendi içerisinde bir algoritması var. Toplum sosyolojisini çözen kişilerin başarıyı yakalamasına benzetiyorum sizin durumunuzu. Google ve kullanıcı mantığını iyi yakalamışsınız. Blogunuzun beğenilmesinin sebebi okuyucunun kendisinden parçalar görmesi ve “böyle yaparsam olur” noktasında ikna olmasıdır. başarılarınızın devamını dilerim. (Rohat – Senindepon.com)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Potansiyel ziyaretçiye aradığını tam olarak vererek, potansiyel bir ziyaretçiden takipçiye dönüştürmek. Aslında tüm mesele bu. Başarılı olmanın sizin de dediğiniz gibi anahtarı bu. Böylesine güzel bir yorum için tüm içtenliğimle size teşekkür edeyiorum. Takipte kalmanız dileği ile !

  79. Havuz Doktoru dedi ki:

    Çok faydalandım. Çok teşekkürler, başarılarınızın devamını diliyorum.
    Havuz Doktoru

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam.

  80. Murat dedi ki:

    Benimde evilcil dostlarla iligili bir blogum var bilgiler için teşşekürler

  81. Hüseyin dedi ki:

    Google wep master tools agiriş yapıyorum fakat dediğiniz gibi çıkmıyor ekran mülkü sahiplen diyo tıklıyorum.html yükle onayla falan diyo,bundan kısaca bahsedebilirmisiniz,wep siteme html yükleye tıklayınca bir sorun çıkarmı ayarlarında falan,şimdiden verdiğiniz ve vereceğiniz sağlıklı bilgiler için çok teşekkür ederim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Sitenizi google’a kayıt ettirmeniz gerekiyor. Bunuda webmaster tools aracılığı ile yapabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenler başlıklı yazımda anlattım.

  82. Teknoreset dedi ki:

    Teşekkürler mantıklı ve pratik çözümler sunmuşsunuz sitemi inceleyip öneri vermeniz mümkün mü ?

  83. kairos dedi ki:

    Burak bey gerçekten hiç üşenmeden bu kadar faydalı bilgiyi bir araya getirip bizlerin faydasına sunduğunuz için çok çok teşekkür ederim, mutlaka verdiğiniz bu bilgilerden faydalanacağım teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bu motive edici ve yapıcı yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım yazımın faydasını görürsünüz. Takipte kalmanız dileği ile !

  84. Teknoloji Makaleleri dedi ki:

    Sitenizdeki güzel yazılarınızdan dolayı teşekkür eder, çalışma hayatınızda başarılar dileriz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazımı yararlı bulmanıza sevindim. Yorumunuz için teşekkürler.

  85. selim dedi ki:

    Kelime kelime okudum. Ciddi emek harcanmış bu yazı için teşekkür ederim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Faydasını görmenize sevindim. Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam.

  86. Emre dedi ki:

    Hocam elinize sağlık çok çok yararlı bi paylaşım olmuş. gerçekten sıkılmadan okudum.seo hakkında okudugum en yararlı yazılardan biri. Teşekkür ederim paylaşım için.İnşallah seo yaparken daha dikkatli olacaz.Kolay gelsin..

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam.

  87. ahmet dedi ki:

    Bilgilendirme için gerçten teşekkürler.

  88. bugra dedi ki:

    Gerçekten çok kaliteli ve bilgilendirici bir yazı olmuş. Takipte kaldığım ve oldukça da fazla yararlandığım bir internet siteniz var. Fikirleriniz ve paylaşımınız için teşekürler. Hit arttırmada özellikle de seo’ya önem veren biri olarak söyleyebilirim ki oldukça doğru noktalara parmak basmışsınız. Böyle kaliteli paylaşımlarınızın devamını görmek dileği ile kolay gelsin…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Buğra, yorumun için çok teşekkür ederim. Yazımı faydalı bulmana ve bu denli övgü dolu yorum yapmana inan çok sevindim. Takipte kalman dileği ile! Yeni yazılar gelecek.

  89. Sezer dedi ki:

    Admin paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum… Oldukça açıklayıcı ve kaliteli bir paylaşım olmuş umarım tüm arkadaşlar için fayda sağlanır…
    Kolaylıklar diliyorum

    1. Burak Oran dedi ki:

      Sezer yorumun için çok teşekkür ederim. Yazımı yararlı bulmana inan çok sevindim. Takipte kalman dileği ile !

  90. AE dedi ki:

    Çok bilgilendirici ve güzel makaleleriniz var. Henüz bu yazıyı bitirmedim ama unutmadan aklımda olan bir soruyu sormak istedim.

    wordpress seo teknikleri
    wordpress seo nasıl yapılır

    Örneğin; bu iki cümleyi etiket olarak kullanacağız tam olarak böyle mi kullanmamız gerekiyor, yoksa wordpress kelimesini her seferinde yazmamız yanlış mı olur?

    1. Burak Oran dedi ki:

      WordPress kelimesini her seferinde yazmanız yanlış olmaz. Yorumunuz için teşekkür ederim.

  91. Kuresel Çiçek dedi ki:

    çok teşekkürler güzel bir yazı olmuş en başta belirttiğiniz taktik çok iyi

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam.

  92. Mustafa Onur Çelik dedi ki:

    Gercekten harika bir makale olmus emek var, tesekkur ederiz

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam.

  93. Ahmet dedi ki:

    Marketing üzerine yerli bloglarda bu kadar detaylı derli toplu yazı okumadım. Özellikle sıfırdan bizler gibi blog açanlar için ücretsiz trafik kaynakları cankurtaran oluyor. Yine çok faydalı bir yazı çıkarmışsın Burak tebrik ederim. Wpmavi’de yazdığın makeleleri altını çizerek okuyorum. Eline sağlık..

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ahmet yorumun için çok teşekkür ederim. Benim de yapmak istediğim tam olarak bu. Yerli bir blog olarak fark yaratmak. Motive edici sözlerin için ayrıca teşekkür ederim.

  94. Altunizade Kurye dedi ki:

    Çok teşekkürler, yeni sitemde hemen uygulayacağım..

  95. ModaStyling dedi ki:

    Yazdıklarınızı hayretle okudum. Çok mantıklı ve kesinlikle uygulanması gereken şeyler. Ellerinize sağlık.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Motive edici yorumunuz için çok teşekkür ederim. Umarım yazdıklarınız işinize yarar.

  96. Uzman Taşımacılık dedi ki:

    Bulunduğumuz sektör de rekabet oldukça fazla buda adwords e daha fazla para harcamamızı gerektiriyor hal böyle olunca artık extra hit yöntemleri ile desteklemek gerekiyor emeğine sağlık güzel bir makale olmuş baya faydası oldu teşekkürler…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorum için teşekkürler hocam. Yazımı yazarlı bulmanıza sevindim.

  97. aciktanatamalar dedi ki:

    Çok çok önemli bilgiler.. Teşekkür ederim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederyim. Hit arttırma yöntemlerinin fayfasını görmenize sevindim.

  98. Koalabey.com dedi ki:

    Çok iyi bilgiler :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Hocam

  99. panel Çit Fiyatları dedi ki:

    Harbiden cok güzel paylasim olmus burak bey ellerine saglik

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yararını görmenize sevindim hocam. Yorumun için teşekkürler.

  100. Kral-FF dedi ki:

    Çok yararlı bilgilar paylaşmışınız bu konuda çok yazı okudum ama bu yazı bu güne kadar okuduğum en ayrıntılı yazıydı. Emeğinize sağlık hocam

    1. Burak Oran dedi ki:

      Övgüleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Yazımın faydasını görmenize sevindim.

  101. Cengizhan dedi ki:

    yararlı bilgiler teşekkrler

  102. murat an dedi ki:

    hocamız güzel anlatmış ellerine sağlık organik hit programı ve güzel bir seo çalışması ile google de yükselebilirsiniz canv6 organik hit programı yardımıyla anahtar kelimelerinizden sitenize ziyartçi gönderebilirsiniz

  103. Serdar Özgül dedi ki:

    Vallahi bravo. Muhteşem bir yazı ve çok faydalı net bilgiler. Google plus hesabımda paylaştım. Selamlar

    1. Burak Oran dedi ki:

      Serdar övgü dolu geri dönüşün için çok teşekkür ederim. Zaten okuyucumun bana yapabileceği en güzel teşekkürlerden b,r taneside yazımı google+’da paylaşmasıdır. Paylaşım için ayrıca teşekkürler. Takipte kalman dileği ile!

  104. Arastırıyor dedi ki:

    Harika bir yazi olmus bilmedigim baya bir konu varmis bu konuyla ilgili paylasim icin tesekkurler sitenizi takipteyim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumun ve güzel sözlerin için çok teşekkür ederim Araştırıyor!

  105. Hande dedi ki:

    Çok teşekkürler, yeni bir blogger olarak uygulayacağım

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben teşekkür ederim Hande.

  106. davut dedi ki:

    bu yaziya on uzerinden 10 super bir yazi helal ahoahoaho :)))

  107. Betül Zer dedi ki:

    Emeğinize sağlık gayet ayrıntılı ve mükemmel bir yazı olmuş. Bir de Mailchimp kullanımı hakkında böyle detaylı bir konu olsa süper olurdu. Detaylı ve bu kalitede yazılmış bir konu yok türkçe olarak.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Betül yorumun için çok teşekkür ederim. Yazı istediğinide ileride yayımlayacağım yazılar arasına not ettim.

      1. Betül Zer dedi ki:

        Dikkate aldığın için teşekkür ederim Burak. Takipteyim… :)

  108. FahriCan Usta dedi ki:

    Hocam çok kaliteli bir blogunuz var .Yazı hakkında zaten diyecek birşeyim yok bukadar detaylı yazan bu konuyu bi siz varsınız heralde bende sağlam bi konu bulup yazmak istiyorum ama bir türlü ipin ucunu bulamadım.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Fahri yorumun ve övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ederim. Faydasını görmene sevindim. Takipte kalman dileğiyle!

  109. elif tek dedi ki:

    Bu konuda o kadar çok şey okudum ki yazdığınız benim için Son Nokta oldu teşekkürler yeni açmış olduğum siteyi desteklemenizi rica ediyorum sevgiler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler!

  110. hakan dedi ki:

    Burak Hocam,

    Birkaç gün önce bir konu hakkında bilginizi rica etmiştim. Ya gözümden kaçtı, yada siz değerlendirmediniz :)
    Ben siteyi açalı yaklaşı 2 ay oldu, belirli periyotlarda iözgün içerik girip seo kurallarına elimden geldiğince fazlası ile dikkat ediyorum. Ama günlük hit sayısı 15-20 arasını geçmiyor. Bu durum normal midir?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam linklediğim yazımı şiddetle okumanızı tavsiye ederim. Cevabınızı bu yazım içerisinde bulackasınızdır.En İyi Blogculardan Başarılı Bir Blog Yazarı Olmanın Sırları

  111. hakan dedi ki:

    Çok özür dilerim, gözümden kaçtı :(
    Teşekkür ederim

  112. hakan dedi ki:

    Burak bey 2 defa soru sordum fakat cevap vermediniz. Sorun nedir?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam yorumunuzu cevapladım ben yukarıya bakarsanız göreceksiniz.

  113. Hakan dedi ki:

    Burak Hocam Selam.
    Yazarkafe için birçok kişi zararlı olduğunu iddaa ediyor. Bir süre sonra kendi sitemizin spam içeriğine dönüştüğü ve yazıların çöp niteliği taşıdığı iddaa ediliyor. Sizce neden böyle bir genel algı var?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba hocam, yazar kafe’nin artık eskisi gibi ilgi görmediği ve işlevini büyük oranda kaybettiği yadsınamaz bir gerçek fakat, yine de hala bir şans verilmeyi hak eden bir platform diye düşünüyorum.

  114. Ece kızın mutfağı dedi ki:

    Çok kaliteli ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Teşekkürler

  115. Sinan dedi ki:

    teşekkürler , iyi yerlere değinmişsiniz

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumun için ben teşekkür ederim Sinan. Yazının faydasını görmene sevindim.

  116. Hasan dedi ki:

    Bilgiler için çok teşekkürler gerçek ten çok yararlı bir konu inş işime yarıycak

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumun için ben teşekkür ederim Hasan.

  117. ceyda dedi ki:

    teşekkürler gerçekten faydalı bilgiler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorum için ben teşekkür ederim.

  118. Ugur dedi ki:

    Hocam kısa olacağını düşündüğüm bir konu araması yaparken sizin başlığa denk geldim, iyi ki gelmişim destan yazmışsınız maşAllah..:) elinize yüreğinize sağlık bilgilendik sayenizde.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Destekleyici yorumunuzun ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Faydasını görmenize sevindim.

  119. gamemasters dedi ki:

    Hocam abartmıyorum şimdiye kadar okuduğum en değerli bilgiler teşekkürler bu güzel yaziniz için :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazımı faydalı bulmanıza inanın çok sevindim. Yorumunuz için teşekkürler.

  120. evden eve dedi ki:

    bilgi için çok teşekkürler gerçek ten çok yararlı bir konu çok işime yardı.

  121. Egemen ÖZBEYLİ dedi ki:

    Piyasada bu konu üzerine yazılan birbirini tekrarlayan yazıların sayısı artık aldı başını gitti. Herkes sizin gibi yazı yazmak için değil birşeyler katmak için uğraşsa kullanıcılar için çok daha faydalı olacaktır.
    Emeğinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Övgü dolu yorumun için çok teşekkürler Egemen

  122. Neo Girişimci dedi ki:

    Gayet güzel ve başarılı bir yazı olmuş, teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkürler.

  123. murat dedi ki:

    faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Sanada teşekkürler Murat

  124. Kenan dedi ki:

    Detaylı paylaşımın için teşekkürler.

  125. Bilal dedi ki:

    Çok güzel bir yazı hiç sıkılmadan yazmışsın maşallah tebrikler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Bilal, diğer yorumuna senin için bir kaç tavsiye yazdım bilgin olsun.

  126. Hakan dedi ki:

    Sürekli olarak takip ettiğim sitenizde, yine her zamanki gibi sonuna kadar heyacanla okunacak ve hatta arşivlenecek bir makaleye imza atmışsınız. Blog sahipleri için hit arttırma adına eşi zor bulunacak bir kaynak. Kaleminize ve emeğinize sağlık Burak hocam.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hakan verdiğim emeği karşılıksız bırakmayıp, yorum yaptığın ve bana motivasyon verdiğin için çok teşekkür ederim. Bu tür yorumlar bana daha iyi işler yapma adına ciddi anlamda heves ve motivasyon sağlıyor. Eksik olma.

  127. mehmet dedi ki:

    Teşekkürler burak, bizde işin içindeyiz ama seo ayrı bir dünya…Bu sayfayıda sık kullanılanlara ekliyorum, umarım bu sayafa güncel kalır ve okumaya devam ederiz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazımı uzun vadeli bir rehber olarak görmeniz gerçekten sevindirici. Tabii ki uzun vadede yenilikler oldukça, yazıda yenilenecektir.

  128. kiralik minibüs arayanlar dedi ki:

    Cok teskuler paylasim icin harbiden yazdiklarinizi uygulucam

  129. Sinan Salman dedi ki:

    Çok başarılı ve kaliteli bir makale olmuş ellerine sağlık. Söylediklerini tek tek yapmaya çalışacağım, bazılarını zaten yapıyorum ama umarım en kısa sürede faydasını görürüm. Teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Övgün için teşekkürler Sinan. Kısa sürede faydasını görür müsün bilmiyorum ama uzun vadede mutlaka faydasını göreceksindir.

  130. ertan onay dedi ki:

    Gayet guzel olmus tebrikler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Ertan

  131. E-Ticaret Hocası dedi ki:

    Çok değerli ipuçları. Özellikle doğru zaman da, doğru yerde yer alma kısmı dikkate alınmalı,
    benzer site-forum-hashtag vb. online mecraları sürekli takipte kalıp soru ve düşüncelere katkıda bulunmak en iyi devamlı ziyaretçi çekme yöntemi olarak tarafik arttırma enstrümanı.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Kesinlikle!

  132. ayakkabıcım dedi ki:

    Tşkler…

  133. Mustafa dedi ki:

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İlk defa bir sitede bu kadar kapsamlı bilgiler okuyorum. Yeni açtığım sitede de önerilerinizi dikkate alıyorum ve almaya da devam edeceğim. sitemin günden güne trafiği artmakta… tekrar çok teşekkürler.

  134. Mert dedi ki:

    Gerçekten kaynak olarak kullanılabilecek bir çalışma olmuş. Emeğinize sağlık. Çok teşekkür ediyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben Teşekkür Ederim Mert!

  135. Yasin dedi ki:

    Teşekkürler

  136. özden özaydın dedi ki:

    güzel ve faydalı yazı olmuş admin
    bilgi paylaştıkça değerlidir.

  137. gökhan dedi ki:

    Güzel paylaşım.

  138. birNC Ajans dedi ki:

    Tebrikler, başka bir anahtar kelime ve yine sizin makaleniz, başka söze gerek var mı!..
    İletişim sayfamızdan bize ulaşır mısınız, kulağınıza bir şey söylemek istiyoruz :) birNC Ajans

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tekrar teşekkür ederim :) İşini severek ve özenerek yaptıktan sonra sizin gibi google’da beni takdir ederek üst sıralara çıkartıyor. İletişim sayfanıza mail adresimi gönderdim. Bilginize.

  139. serkan dedi ki:

    güzel kardesim yüreğine eline ve en önemlisi aklına saglık bir insan sıkılmadan bunalmadan yazar sendromunu içtenlikle severek yapıyorsa onun ne onunde ne arkasında ellerine aklına engel olabilecek hiç bir sey cıkmayacaktır cunku sen daimi işini sevdiğin muddetce tekrardan yüreğine saglık guzel acıklamalarınla,sevgi ve hoş kal iyi çalışmalar dileğimle,

    1. Burak Oran dedi ki:

      Serkan bey, motive edici yorumunuz için size çok teşekkür ederim!

  140. Burak Can KARA dedi ki:

    Bazı kimseler fazla etiket eklemeyi google açısından doğru bulmuyor. Google 10 taneden fazla etiket olan yazıları spam olarak algılıyor diyenler mevcut. Ben kişisel blogumda bu yüzden anahtar kelimelerimi kısıtlıyorum. Siz bu konuda ne diyorsunuz?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Fazla etikettten kasıtnız nedir ? Fazla anahtar kelime kullanımı demek istediniz herhalde ? Anhtar kelime yoğunluğunu 2% 3% aralığında tutmakta her zaman için fayda var tabii ki. Zaten Seo by yoast kullanıyorsanız, bunların ölçümünü otomatik olarak sizin için yapıyor.

  141. dilek dedi ki:

    Ne demek Efendim siz tüm bildiklerinizi bizler ile paylaşmısınız, bu çok güzel. Bilgi Paylaştıkça artar ve değer kazanır. Çok teşekkürler :)

  142. dilek dedi ki:

    Sevgili Burak Bey,
    Bu makalenizi de en ince ayrıntısına kadar bir cümle dahi atlamadan dikkatle ve keyifle okudum. Önerdiğiniz bir çok Hit Artırmak için yapılacak işlemleri kendimde uyguluyorum. Özellikle Google aramalarında en çok kullanılan İlgili aramalar kelimelerini. Ben bu kelimeleri hem makale içinde hem Etiket olarak ta kullanıyorum. Hatta o kelimelerin içinde olmayan farklı cümleler oluşturmamda da bana rehber oluyor. Ben Sosyal ağların sihrine ve bloglar da kullanılan üsluba çok dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bazen çok genç kardeşlerimiz ya da Saygının ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımızın yazdıkları makaleleri okuduğum zaman hayretler içinde kalıyorum. Maalesef baz arkadaşlar makalelerin de samimi bir dil kullanmak isterlerken tam aksine ukalaca ve ziyaretçilere hitap edilmeyecek şekillerde hitap etmeleri,argo kelimeler kullanmaları beni çok rahatsız ediyor. Bu tarz sitelerden hiç vakit kaybetmeden çıkar ve o blogu kara listeme alırım. Bazı kelimeleri Çaktınız mı? Kapişş vs tarzı kelimeler olan makaleleri bir ziyaretçi olarak okuduğumda şahsıma hakaret olarak algılıyorum ve bundan hiç hoşlanmıyorum. Kısacası site veya bloglarda kullanılan üslup çok önemli. Ziyaretçilemize doğal görünmek adına ukalaca,çok bilmişçe veya küçümser gibi bildiklerimizi öğreten cümleler kurmak hiç hoş değil. Kusura bakmayın bazen elimde olmadan çok devrik cümleler kullanıyorum. Bu uzun ve faydalı Sitelere Yüksek Ziyaretçi Trafiği Sağlama makaleniz için çok teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Dilek hanım tekrar merhaba, bahsettiğiniz çoğu noktada haklısınız. Kaliteli içerikler yayımlandıkça, o bahsetiğiniz içeriklere talepde düşecektir. Yazıma bir yorum da siz kattığınız için çok teşekkür ederim.

  143. Berk dedi ki:

    Gerçekten başarılı bir yazı olmuş tebrik ederim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam çok teşekkür ederim.

  144. Gürsel dedi ki:

    Bu işin hakkını cidden veriyorsun. Emeğine sağlık. Başarılarının devamını dilerim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkür ederim Gürsel.

  145. Emlakta Son Trend dedi ki:

    Gerçekten harika bir yazı olmuş. Trafiğimizi nasıl arttırmamız ve makaleleri nasıl yazmamız ile ilgili gerekli olan püf noktaları açıklamışsınız.

  146. mustafa dedi ki:

    Ellerine sağlık 10 numara 5 yıldız kaynak bir yazı olmuş.

    İyi çalışmalar dilerim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Mustafa bey

  147. kadir dedi ki:

    kardeş sıkılmıyonmu ya ne güzel yazmışsın.. kaliteli 2,3 wp destek sitesindenn birisin tebrik ederim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Aksine zevk alarak yazıyorum. Yorumunuz için teşekkür ederim.

  148. Demir dedi ki:

    Güzelbir paylaşım tşkler

    1. Burak Oran dedi ki:

      İlginiz için teşekkür ederim Demir Bey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir