WordPress kullanıcıları için host değiştirme işlemi oldukça stresli bir iş olabilir fakat, alttaki adımları tek tek uygularsanız host değiştirme işlemi sıkıntılı bir iş olmaktan çıkacaktır ve bu yazımı okuduktan sonra eminim ki host değiştirme işleminin nasıl yapıldığına dair çok detaylı bir bilgiye sahip olacaksınızdır.
Çoğu wordpress kullanıcısı ilk başlarda host seçimini yaparken biraz daha aceleci davranır ve fazla araştırma yapmadan bir kaç bilgi ile bu işe kalkışır ve inanın bana sonu hep hüsranla sonuçlanır. ( Bunu kendimde tecrübe ettim )
Önemli:Hozzt firması, hosting şirketinden memnun olmayan kullanıcıların tüm sitelerini ücretsiz olarak taşıyıp hazır halde teslim ediyor. Yani, eğer Hozzt firmasına geçerseniz, host değiştirme işlemini hozzt firması sizin yerinize yapıyor.
Önemli:En iyi Hosting Türkiye – Verilerle İnceleme başlıklı yazıma mutlaka göz atın! Sizler için bilimsel verilerle inceleme yaparak, Türkiye’deki tüm köklü hosting firmalarını test ettim.
ADIM 1: WordPress Sitenizin Yedeğini Almak
Yedek alma işlemi host değiştirme işleminde en başta yapılması gereken işlemdir. Bunu yapabileceğiniz bir çok WordPress eklentisi var fakat manuel olarak yapmak en kolay ve garantili yoludur. Bunu yapmak için bir FTP programına ihtiyacımız var ki kesinlikle önerdiğim FileZilla.
FileZilla programını bilgisayarınıza indirin ve kurulumunu yapın. Kurulumu tamamladıktan sonra programı açın ve FTP adresinizi, kullanıcı adınızı ve şifrenizi girip, sitenizin sunucusuna bağlanın.
Not: Eğer FTP adresimi kullanıcı adımı veya şifremi bilmiyorsanız, öğrenenmenin en kolay yolu, hostunuza direkt bu bilgileri destek talebi oluşturarak sormak.
Bağlantı kurulduktan sonra Filezilla ekranı ikiye ayırır. Sağtaraf websitenizin yüklü olduğu server, Soltaraf ise sizin bilgisayarınızdır.
Daha sonra wordpress sitenizin public_html dosyası altındaki tüm dosyalarını Sağtaraftan seçerek Soltaraftaki, yani bilgisayarınızdaki bir dosyaya tutup çekerek aktara işemini başlatın.
Aktarma işlemi bittiğinde, wordpress sitenizin tüm dosyaları artık bilgisayarınızda kayıtlı demektir. Dosyalarınız büyüklüğüne göre bu işlem biraz zaman alabilir.
ADIM 2: WordPress Veritabanı Yedeği Oluşturmak
Öncelikle cPanel‘inize giriş yapın ve ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi phpmyadmin‘e tıklayarak kurulu olan tüm veritabanlarınıza erişim sağlayın.
Erişim sağladıktan sonra açılan ekranın sol kısmından wordpress sitemizin kurulu olduğu veritabanı (database) ismine tıklamanız gerekli. Tıkladıktan sonra sağ tarafta aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran açılacaktır.
Açılan bu ekrandan dışa aktar (export) sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan ekrandan dışa aktarma yöntemi olarak Hızlı – sadece en az seçenekleri göster’i seçin ve biçim olarakta SQL seçeneğini seçip Gitbutonuna tıklayın.
Böylece WordPress sitemizin MySQL veritabanını direkt olarak bilgisayarımıza indirmiş oluyoruz.
Tüm site yedeği alma işlemi için yukarda anlattıklarım dışında başka yöntemlerde mevcut. Bu yöntemleri WordPress Site Yedeği Alma – Site Yedekleme başlıklı yazımda detaylı anlattım.
Yada yedek almak için wordpress eklentisi kullanmak istiyorsanız, bunuda BackWPUP Eklentisi ile Tüm Site Backup Nasıl Oluştrulur başlıklı yazımda detaylı bir şekilde anlattım.
ADIM 3: Yeni Hostunuzda WordPress Veritabanı Oluşturma
WordPress’i yükleyebileceğimiz çevre koşullarını yedeğini aldığımız sitemizi yeni hostumuza taşımadan önce oluşturmamız gerekli. Bunu yapmak için Adım 2’de SQL formatında bilgisayarımıza indirdiğimiz veritabanımızı yeni hostumuza yükleyebilmek için bir veritabanı oluşturmalıyız.
Öncelikle yeni hostunuzun cPanel‘ine giriş yapın ve ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi MySQL Veritabanlarınatıklayarak veritabanı oluşturma ekranına ulaşım sağlayın.
Giriş yaptıktan sonra tamamlamanız gereken başlıca üç adım var;
1- MySQL Veritabanlarını açın ve yeni veritabanı oluştur deyip, yeni veritabanınızı oluşturun. ( Herhangi bir isim olabilir )
2- Yine aynı sayfadan, yani MySQL Veritabanları başlığı altından yeni MySQL kullanıcısı oluşturun
3- Yeni oluşturduğunuz MySQL kullanıcısını, yeni oluştruduğunuz veritabanına Tüm Ayrıcalıklarseçeneğini şeçerek ekleyin.
Ekle butonuna tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran açılacak. Bu ekrandan Tüm Ayrıcalıklarseçeneğini seçin ve değişiklikleri uygula butonunu tıklayarak işlemi tamamlayın.
Yada 2. bir yöntem olarak yine cPaneli >> Mysql veritabanı sihirbazıüzerinden yeni veritabanızı oluşturabilirsiniz.
Önemli:Yukarıdaki adımların resimli anlatımı Turhost cPaneli üzerinden yapılmıştır. cPanel görünümleri ve işlevleri firmadan firmaya farklılık gösterebilir. Eğer farklı görünümde bir cPanel kullanıyorsanız resimler yanıltıcı olabilir. Resimlere aldırmadan 3 adımıda tamamlayın.
Eğer yukarıdaki işlemleri tamamlamakta başarısız olduysanız, yeni satın aldığınız hostunuzdan destek alın ve onlara bu adımları nasıl yapabileceğinizi sorun yada sizin için yapmalarını rica edin. 1-2 dakika içerisinde halledilecek bir iş.
Adım 4: Wp-config.php Dosyasını Düzenleme
1. Adımda bilgiyarımıza yedek olarak attığımız dosyaları açın ve aralarından wp.config.php dosyasını bulup, bilgisayarınızda notepad++ ‘ta açın (yada kullandığınız başka bir düzenleyicide) ve aşağıdaki değişiklikleri tek tek yapın.
1- Veritabanı İsmini Değiştirme / ( Host Değiştirme)
Wp.config.php dosyanızı açtıktan sonra aşağıdaki satırı bulun.
define('DB_NAME', 'db_ismi');
Benim verdiğim bu kodda “db_ismi” yazan yerde sizin eski hostunuzda kayıtlı olan eski veritabanınızın ismi yer alıyor. Bunu biraz önce oluşturduğunuz yeni veritabanı ismi ile değiştirin.
2- Veritabanı Kullanıcı Adı Değiştirme / ( Host Değiştirme)
Yine Wp.config.php dosyanızın içerisinden aşağıdaki satırı bulun.
define('DB_USER', 'db_user');
ve burada yer alan “db_user” kısmını biraz önce oluşturduğunuz MySQL kullanıcısı ismi ile değiştirin.
3- Veritabanı Kullanıcı Şifresi Değiştirme / ( Host Değiştirme)
Yine Wp.config.php dosyanızın içerisinden aşağıdaki satırı bulun.
define('DB_PASSWORD', 'db_pass');
ve burada yer alan “db_pass” kısmını biraz önce oluşturduğunuz MySQL kullanıcısının şifresi ile değiştirin. Ardından dosyayı kaydet deyip kapatın.
ADIM 5: ADIM 2’de Yedeğini Aldığımız Veritabanını Yeni Hostumuza Yükleme
Yeni hostunuzun cPanel‘ine giriş yapın ve ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi phpmyadmin‘e tıklayarak kurulu olan tüm veritabanlarınıza erişim sağlayın.
Erişim sağladıktan sonra açılan ekranın sol kısmından yeni oluşturduğunuz veritabanı (database) ismine tıklamanız gerekli.
Tıkladıktan sonra sağ tarafta açılan ekrandan İçe Aktar sekmesine tıklayın ve karşınıza aşağıdaki resimde olduğu gibi bir ekran çıkacak.
Dosya seç bölümünden ADIM 2 de bilgisayarımıza indirdiğimiz .sql formatındaki eski hostunuzdaki veritabanını seçiyoruz ve diğer ayarlarıda yukarıdaki resimde olduğu gibi yaptıktan sonra Gitbutonuna basıyoruz.
Buda veritabanı büyüklüğüne göre biraz zamana alabilir. İşlem tamamdır. Eski hostunuzda yüklü olan veritabanınızı artık yeni hostunuza taşıdınız.
ADIM 6: Bilgisayarınıza Yedek Olarak Aldığınız WordPress Dosyalarımızı Yeni Hostumuza Yükleme
Bu seferde adım 1’de yedeğini aldığımız, bilgisayarımızda yüklü olan dosyaları yeni hostumuzun sunucularına yine FileZilla kullanarak ( bu sefer soldan sağa atarak) yüklüyoruz.
Not: Yeni ftp adresi, kullanıcı adı ve şifrenizi yeni hostunuzdan destek talebi oluşturarak isteyebilirsiniz.
Bu işlemde biraz zaman alacaktır tabi ki… Hatırlarsanız wp.config.php üzerinde değişiklikler yapmıştık, yani yükleme işlemi biter bitmez yeni hostunuzdaki web siteniz neredeyse hazır demektir.
ADIM 7: Veritabanını Düzenleme
Bir çok kullanıcının yorumlarda “siteyi taşıdım ama resimlerim görünmüyor” şikayetleri üzerine bu adımıda yazmaya karar verdim. Eğer site taşıma işleminden sonra sizde bu problemle karşılaşırsanız, bu adımı sizde uygulayın.
Search Replace DB php scriptini bilgisayarınıza indirin ve dosyalarını sitenizin kurulu olduğu sunucuda public_html klasörü altına atın. Daha sonra tarayıcınızdan sunucunuza yüklediğiniz script url adresine gidin. Böylece script çalışacaktır. Tüm veritabanı tablolarını scan ettirip bulunan sonuçlarda, eski domain adresinizle yeni domain adresinizi değiştirin.
Adım 8: Domain İsim Sunucularını Değiştirme (DNS)
Son olarak domain isim sunucularını yeni hosta taşıma işlemi kaldı, bu işlemi burada detaylı olarak anlatamıyorum çünkü her host firmasının farklı cPanel yönetimi var dolayısıyla size buradan sadece altta yazdıklarım kadar yardımcı olabilirim.
Eski Host ve Yeni host firmanıza destek talebi oluşturarak, domain adresinizin isim sunucularını değiştirmek istediğinizi söyleyin. Onlar size yardımcı olacaktır ki bu oldukça kolay bir işlemdir. İsim sunucu değiştirme işleminin tamamlanması 1-2 saat alabilir.
Umarım Host Değiştirme – WordPress Siteni Başka Bir Hosta Taşıma – WordPress Site Taşıma başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur.Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Godaddy üzerinde çalışan wordpress sitesini bu yöntemlerle kendi hosting hesabıma taşıdım fakat siteyi birtürlü çalıştıramadım. Ne yapmam gereklidir? Yardımcı olursanız seviirim.
Benim sorum şu. data filan taşımak istemiyorum. Sadece yazılarımı ve yazılara bağlı resimlerimi yeni bir hostta taşımak istiyorum. Bunun için wp yönetim panelinden dışa aktar içe aktar yaptım. Resimlerimi de cpnalden den indirip yeni aldığım hostta yükledim. Ancak yeni kurduğum wp’te resimlerim gözükmüyor bunun Sebebini öğrenebilirmiyim. Yada resimleri nasıl yazılar çektirebilirim. Yardımcı olursanız sevinirim
Merhaba, ben sitemi taşıdım açılıyor. Ancak config dosyasının içinde eski hostumun bilgileri mevcut. Yeni hostumda oluşturduğum veritabanı bilgilerini yazınca 0 şekilde yeni bir wordpress açıyor. Bu config dosyasını silince site açılmıyor. Ben de yeni hostumdaki veritabanlarını sildim. Ve site veritabansız bir şekilde çalışıyor. Bu durum beni şaşırttı, bir hata olabilir mi. Yardımcı olursanız sevinirim
merhabalar ben sitemi hosgatordan ihscomtr ye taşıdım.tüm uygulamalar sizin dediğiniz gibiydi.bu bilgiler için teşekkürler.sitem sıfırdan wordpress gibi kuruldu .özel bir temamı etkinleştirince sadece bir bannerim gözüküyor.ancak diğer bilgiler yok.merhaba dünya diye kalsik bir yazı var.sizce sorun nedir. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba dostum yine başarılı bir yazı olmuş tebrik ederim. Benim şuanda ücretsiz olarak kullandığım bir hostum var site yapım aşamasında şuan. Site bittiği zaman kodlarda veya veritabanında hiç bir değişiklik yapmadan yeni domain ve host sağlayıcıya aktarmak istiyorum. Yukarıda host sağlayıcaya göre farklılık gösterebilir demişsin. Benim merak ettiğim senin bizlere sunduğun ve indirimli verdiğin godaddy isimli host sağlayıcıda da geçerli midir. Yani veritabanını kopyalama işlemini yapabiliyor muyum yine?
Tabii ki yapabilirsiniz hocam.
Siteyi taşıdım sorun yok ancak sitenin sayfalarında gezinirken örneğin hakkımızda sayfası tıkladığımda eski siteye gidiyor . Olay şu
xxxx.com adlı sitem vardı. aaaa.com/xxx adresine taşıdım .
aaaa.com/xxx adresine giriyor siteyi görüyorum . Ancak linkleri tıkladığımda xxxx.com adlı siteme gidiyorum
merhaba bu anlattığınız yöntemle siteyi taşımasını öğrendim fakat benim genel bir sitem var ve bu genel sitemin sadece bir yerini taşımak istiyorum. Yani yeni siteme hedefli konuları içeren bölümü aktarmak istiyorum. Aynı zamanda eski sitemin temasını da aktarmak istiyorum. Yeni hostumun disk alanı küçük olduğundan hepsini aktarıp oradan silemem. Bunu nasıl çözerim ? Teşekkürler.
Merhaba Burak,
İndirdiğim yedeğin içinde Wp.config.php dosyasını göremedim. Yoksa bende bu dosya yok mu? :) Ne yapmamı önerirsin?..
siteadi.com/deneme kalsöründen siteyi tamamladım sonra deneme klasöründen çıkartıp ana dizine attım fakat fotoğrafların linkleri siteadi.com/deneme/wp-content/uploads/ dizininde kaldığı için göstermedi bu sorunu nasıl aşarım, ana dizinde aynı klasörler mevcut.
çok teşekkür ederim saolun
teşekkürler sayende sorunsuz halettim rahat 3 4 saattir uğraştım
Hozzt firmasının ucuz paketlerle ilgilenmediğini taşımadığını da belirtirseniz memnun olurum. Makale paylaşımı için teşekkürler…
Hiç bilmediğim bir şeyi sayenizde kolayca yaptım. Çok teşekkür ediyorum.
Hocam Veri Tabanı Bağlanırken Bir Sıkıntı Çıktı Yardımcı Olma Şansınız Var mı Acaba. Teşekkürler
Çok güzel anlatmışsınız. Teşekkür etmeden geçersem nankörlük etmiş olurum dedim :)
Ben de web sitemi buraya bakarak taşıdım. Hakikaten sağlam bir içerik oluşturmuşsunuz. Epey üstünde kaldım.
Merhaba
wp mamp ile local hosttan çalıştığım sitemi hosta aktarmak için aşağıda belirttiğiniz şekilde veritabanı yedeği almaya çalışıyorum, fakat dışa aktarmak yerine bana bir yazı ekranı veriyor sadece! Mac kullanıcısıyım…
Nasıl veritabanı yedeği alabilirim. Teşekkürler
(Açılan bu ekrandan dışa aktar (export) sekmesine tıklayın. Daha sonra açılan ekrandan dışa aktarma yöntemi olarak Hızlı – sadece en az seçenekleri göster’i seçin ve biçim olarakta SQL seçeneğini seçip Git butonuna tıklayın.)
Burak bey çok güzel anlatım olmuş ellerinize sağlık. küçük bir sorunum var. siteyi kurdum herşey tamam fakat wordpress fotoğraf yüklemede şöyle bir sorula karşılaşıyorum
Unable to create directory uploads. Is its parent directory writable by the server?
netteki çözümleri denedim sonuç elde edemedim. yardımcı olursanız sevinirim.
iyi günler yüklerken aşağıdaki hatayı almaktayım acaba nasıl özerim ?
Hata
SQL sorgusu:
CREATE TABLE `wp_commentmeta` (
`meta_id` bigint(20) UNSIGNED NOT NULL auto_increment,
`comment_id` bigint(20) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT ‘0’,
`meta_key` varchar(255) DEFAULT NULL,
`meta_value` longtext
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8
MySQL çıktısı: Belgeler
#1075 – Incorrect table definition; there can be only one auto column and it must be defined as a key
Merhabalar, siteyi taşıdım ama anlamadığım bir şekilde veritabanı hatası veriyor. Veritabanında sorun olmadığından eminim. Yardıma ihtiyacım var. Sorun ne olabilir? Siteyi yorum alanında “website” alanına yazdım.
sitemi taşıdım dediğiniz gibi ancak plagin hatası cıkıyor ne yapmalıyım.
Çok faydalı bir yazı teşekkürler ,
yalnız eklemek istediğim bir nokta var site taşındıktan sonra sql de wps4_options diye bir bölüm var olurda siteyi başka bir isim ile taşıyan olursa bu kısmada yeni domain adreslerini girmek gerekmekte
Çok güzel, faydalı bir yazı olmuş kardeşim eline sağlık
merbalar wordpress sitemden .htaccess dosyayasını düzenlemk için ftp ile sunucuma bağlanıyorum tüm dosları düzenleyip silebiliyorum ama sadece .htaccess dosyasını düzenleyemiyorum veya yeni bir .htaccess dosyası yükleyemiyorum Filezilla ile “550 Access is denied. ” hatası alıyorum diğer dosyalarda sıkıntı yok düzenleyip, silip yeni yükleyebiliyorum. sorun neden kaynaklanır hiç biyerde çözüm bulamadım. Yani .htaccess dosyasına hiç bişekilde müdahale edemiyorum.
wp config de DB_HOST kısmına ne yazıyoruz?
localhost olarak kalsın hocam. Yazımda da bahsetmişim zaten.
sunucunun php sürümü ile alakalıymış
Merhaba ben bahsettiğiniz 7. adıma kadar geldim. Siteye girmeye çalışınca “access denied” yazıyor. sebebi ne olabilir acaba? permissonları kontrol ettim sorun yok gibi.
Bu işlemi wordpress harici başka bir scriptte de kullanabilirmiyiz aynımıdır taşıma işlemi
YArdımcı olma şanısınız varmı bir sorum olacaktı
Merhaba. Benim sorunum hem host firmasıyla hem de wordpressin tabiri yerindeyse windows gibi şişmesi ile ilgi. Ne yaptıysam geçici düzelmeler oluyor ancak sonra yine wordpress aşırı cpu kullanıyor, sonra da host cpu kullanımını %20 ye düşürüyor. En son artık düzeltmeyeceklerini söylediler (alastyr). Benim sormak istediğim, anlattığınız şekilde taşınırsam, hastalıklı wordpress imi de taşımış mı olurum. Eğer öyle olacaksa her şeyi sıfırdan kurup sayfaları yeniden yüklemeyi göze aldım. Birde ücretli aldığım uygulamalarımı sıfırdan kurabilecek miyim taşınma sonrası. Fikrinizi söylerseniz çok teşekkür ederim.
Hocam hostunuzu değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Şu an için alastyr’de hastalıklı diye nitelendirdiğiniz wordpress sitenizin benim kullandığım ve önerdiğim hostta sorunsuz çalışıtğınız göreceksiniz.
Merhaba, wordpress olan eski sitemi yine bir wordpress temasıyla değiştirmek istiyorum ama eski siteyi kapatmadan sitenin bulunduğu hosta yeni bir klasör acarak şunu yapamıyorum. kurulum yaparken eski sitemin veritabanını kullanarak mı kurulum yapacağım. Yoksa yeni bir veritabanı mı oluşturmam gerekiyor? Son olarak bu yeni klasöre siteyi kurup tamamladıktan sonra eski siteyi silip yeni siteyi nasıl aktif hale getiririm. İlginize şimdiden teşekkürler
Merhaba ellerine sağlık hocam dedikleriniz gibi yaptım. config dosyasını vs düzenledim site açıldı ancak wp-admin’e de giremiyorum. diğer olan sayfalara da ulaşamıyorum. 404 hatası alıyorum bunu nasıl düzeltirim? htaccess dosyası vs herşeyi taşıdım aynı şekilde ?
merhabalar. Anlatım İçin Teşekkürler öncelikle,
Benim ufak bi sorum olacak
bir hostingin msql database yedeği alındığında ve o hosting silindiğinde yinede içerisindeki değerleri wp ye aktara bilirmi. çalışma mantığı xml gibi mi yoksa kalıcı bi bilgi depolamasımı yapıyyor
Search Replace DB scripti çok işime yaradı. Çok teşekkür ederim. :)
Rica ederim hocam. Faydasını görmenize sevindim.
tesekkurler onu hallettim fakat
busefer de
veritabanı
cvmj_comments
cvmj_options
cvmj_postmeta
cvmj_posts
olarak olusmuş
bunları
wp_
olarak nasıl yapablirim ?
Bunu yorum yazarak anlatamam çünkü biraz detaylı bir işlem, en kısa yoldan bu işlemi yapabileceğiniz eklentiler var. Change database prefix gibi.
alanadı farklıolsa sorun olurmu ?
ben veritabanı yedeği aldım ama içe aktarıyorum yukleniyor ama ornek post dosyası boş
wp nin ilk kurulumu gibi
Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start blogging!
cıkıyor veri tabanında
Hocam tabii ki farklı olur. Bu yazı alan adının aynı kalıp, sadece hosting değiştirmeyi anlatıyor. Alan adı değişimi için, Domain değiştirme başlıklı yazımı takip edin.
adım adım anlatım güzel paylaşım saol
Paylaşım için teşekkürler. Ben şunu merak ediyorum. Sunucu değişikliği yaptığımız zaman, sitenin hiç kapanmaması için neler yapmamız gerekiyor?
Zaten yazımı takip ettiğinizde siteniz hiç bir şekilde kapanma yaşamıyor.
Hocam, wp yi sizin anlattığınız şekilde değilde tümü ile taşıdım yani yeni yere wp kurmadım. site çalışıyor sıkıntı yok. ama sitenin wp kurulumunda eski sitenin bilgileri yer alıyor sıkıntı olur mu?
Hocam, wp yi sizin anlattığınız şekilde değilde tümü ile taşıdım yani yeni yere wp kurmadım. site çalışıyor sıkıntı yok. ama sitenin wp kurulumunda eski sitenin bilgileri yer alıyor sıkıntı olur mu?
merhabalar, şuan wordpress.com uzantılı bir sitem var fakat ben bu uzantıdan wordpress e para vermeden kurtulmak istiyorum. bu yüzden bi host satın alıp siteyi taşımayı düşünüyorum fakat nasıl yapacağımı tam anlamıyla bilmiyorum. acaba beni bilgilendirir misiniz?
geri dönüşünüzü e-mail olarak bekliyorum burak bey.
Hocam, WordPress.com’dan WordPress.org’a geçiş başlıklı yazımı takip edebilirsiniz.
Teşekkür ediyorum hocam sayenizde kolaylıkla taşımayı halledebildim çok saolun
Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Çok güzel bir anlatım kardeşim gerçekten dediğin gibi yapınca hepsini bir problem olmuyor.Benim daha ilginç bir problemim var ama..Ben bir arkadaşım için kendi domainimin alt alan adında bir demo site kurulumu yapmıştım.Bunu şimdi onun kendi hostingine taşırken bir sorun yaşıyoruz sorun şöyle..Demo siteyi x.y.com olarak kabul edelim..biz yeni database oluşturup “X” şeklinde bir klasör içinde siteyi kurduğumuzda sadece çalışıyor yine yani subdomain gibi..biz bunu y.com şeklinde kurmaya çalışınca da Internal Server Error alıyoruz.Sitenin içindeki stylesheet vs bütün dosyalar kendini hala altdomaine ait sanıyor.Ve admin girişi de yapamadığımız için WordPress e hiçbir şey edit yapamıyoruz.Bu sorunu nasıl çözebiliriz ?
Saygılarımla
İyi Çalışmalar
Siz aslında host değil domain değiştirmeye çalışıyorsunuz, Domain değiştirme başlıklı yazımı takip ederek bu işlemi yapabilirsiniz.
hocam merhaba, ben taşıma işlemi yaptım fakat veritabanını içe aktarırken bir sıkıntı oluştu ve daha sonra aktardım fakat site ağır açılmaya başlandı hatta açılışta cpu kullanımı %100 oluyor. bu sebeple başka hosta geçsem fakat wpyi baştan kursam temayı baştan yüklesem vs sadece içeriklerimin yedeğini alsam herhangi bir sıkıntı olur mu google açısından vs. ??
Tabii ki sıkıntı yaratacaktır. Düzgün taşıma yöntemi yazımda anlattığım şekildedir. Başka bir hosta geçerken, yine yazımda anlaytığım şrkildr geçiş yapmalısınız.
bu işi ücretli ve sorunsuz yapan veya yapabilecek olan biri var mı :)
okuduktan sonra küçük bir hatada sanırım işler kopuyo gibime geldide cesaret edemedim, sizce etmelimiyim ?
Bu çok faydalı çalışmanız için ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizin makalenizin dışında çok az bir kurcalama ve bilgiyle hostumu taşıdım. Türkçe karakter barındıran resimlerimin hiçbiri taşınmadı. Sıkıntı değil, yeniden yükleyeceğim:) Bir de WP-Super-Cache eklentisi sorun çıkarttı, bende sildim:) Yalnız DNS değiştirme ile ilgili makalenizin son bölümündeki yazıda bir şey dikkatimi çekti; DNS değişikliğini kendimiz nameserver değiştir menüsünden yapabiliyoruz. Ben alan adını Server1 ve 2′ de değişiklik yaptıktan yaklaşık 12-24 saat arası yeni hosta taşıma işlemi yapıldı. Sürede emin değilim. Bu arada benim host ile alan adı firmam farklı. Tekrar teşekkürler. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Volkan öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim. Türkçe karakter problemi sana özel spesifik bir problemdir, yani herkesin host taşıma işleminde yaşayacağı bir durum değil. Resimlerde aynı şekildi. O yüzden yazıda yer verme gereği duymadım. DNS’e yönlendirmesine gelince, kesinlikle kendinizde değiştirebilirsiniz fakat her neredeyse her host’un cPanel’i farklılık gösterdiğinden, herkes için ortak bir anlatım yazmam mümkün değildi, bu yüzden herkese ortak bir çözüm yolu olan bir yöntem yazdım, oda hostları ile bağlantıya geçip, kendileri adına onların yapmasını istemek.
Merhaba benim hostinger de sitem var . Hostingerde cpanel yedeği yok . Nasıl sitemi taşıyabilirim . Acil Yardım !!
Paylaşımınız oldukça faydalı teşekkür ederim.
anlattıklarınızın tamamını zaten yapmıştım. fakat indirdiğim sql dosyasını içe aktarırken hata alıyorum. eski panelim cpanel, şimdiki plesk panel. ne yapmalıyım?
Merhaba ben filezillada direk tüm dosyaları aldm ancak veri yedeği yapmadm phpmy adminden ne yapıp hangi dosyaları düzenlemem gerekir çok geliştirdim siteyi baştan zor kurarım. İlginiz için simdiden tesekkür ederim.
Hocam veritabanı yedeği almanın bir çok yönetmi var aslında, wordpress site yedeği alma başlıklı yazımda veritabanı yedeği almanın bir çok yönteminide anlatımm. Veritabanı yedeğinizi anlattığım diğer yöntemlerle alın ve yeni hostunuza o şekilde entegre edin.
Yok ben aldım o filezilla yedeğini sonrasında tamamen sildim barındırmayı sıfırladım. Bu yüzden elimdeki tek yedek filezilladan aldığım genel yedek.
Elinizde yedek yoksa ve barındıymayı sıfırladıysanız nasıl sitenizi başka bir hosta taşımayı düşünüyorsunuz ki ?
tamamen filezilladan alınca yeterli gelir diye düşünmüştüm. Yöntemi varmı yokmu ?
File zilla’dan veritabanı yedeği alamazsınız, file zilla sadece dosya yönetimi içidir.
Teşeküürler hocam çok açıklayıcı olmuş. emeğine sağlık
Ben teşekkür ederim hocam. Yazımın yararını gördüyseniz, ne mutlu bana.
Merhabalar siteyi taşıma işlemi yaptım bu işlemi yaptıktan sonra anasayfa olarak belirlediğim sayfalar çift olarak görünmekte ve sonsuz döngü uyarısı almaktayım bu konuda yardımcı olurmusunuz
merhaba site taşıma ile ilgili yukarıda ki anlatımınızı aynen uyguladım sadecehosting den hostgatore taşıdım ancak db taşırken CREATE DATABASE `batumaynew` DEFAULT CHARACTER SET latin5 COLLATE latin5_turkish_ci; böyle bir hata alıyorum ve bu kısmı bir türlü geçemedim bunun basit bir çözüm yolu varmı? eski sunucudan yedek alırken farklı bir yol mu izlenmeli ? yardımcı olursanız çok memnun olurum
Merhabalar, bu işlemi ücreti ile yapıyor musunuz ? Yapıyor iseniz mail adresimden ücret bekliyorum, teşekkürler.
Klavyenize sağlık :)
Harika bir anlatım.
slm teşekkürler, son noktaya geldim. ben hostingi turhosttan aldım, domaini de oraya taşıdım.
en son ns değişikliğini yaptım 24 saat geçmesine rağmen siteme girdiğimde hazırlanıyor diyor. turhost destek sorun yok, dosyaları yükleyebilirsiniz demiş, ama ftp ye baktığımda dosyaları zaten yükledim, cpanelden tekrar yükleme mi yapmam gerekiyor açılması için
Hallettiniz herhalde Ebru hanım, sitenizi şu anda görüntüleyebiliyorum çünkü.
Yeterince açıklayıcı olmuş. Bu konudaki kaygılarımı gidermiş oldu. Teşekkürler :)
Merhaba bu işlere yeni başlayan biri olarak birkaç sorum olucaktı.
1- Her sitenin kendine özel public_html mi oluyor ?
2- Mesela 1. site direk olarak public_html den bilgileri alıyor
3- 2. site nereden wordpress veya database bilgilerini alıcak ? başka klasör yapınca bu sefer 2. sitenni ismi xxx.com/siteadı şeklinde oluyor yardımcı olursan sevinirim
teşekkürler
1- Her siteden kastınız bir domain altındaki farklı sitelerde örnek: siteniz.com/xxx siteniz.com/yyy ise her sitenin kendine özel public_html’i olmuyor. Public_html sadece paylaşımlı hosting paketlerinde olur.
2- Public_html altına direkt olarak yüklediğiniz bir site direkt olarak ana url adresine yüklenir yani siteniz.com adresine. Public_html ana dizinni altında tek bir site barındırabilirsiniz. İkinci bir siteyi ancak siteniz.com/xxx klasörü oluşturduktan sonra onun altına atabilirsiniz.
3- Tek bir domain altına tek bir site yerleştirebilirsiniz.
Tam olarak ne kurmaya çalıştığınızı sorunuzdan anlayamadım ama eğer tek bir host paketinde birden çok site barındırmak istiyorsanız bunu direkt hostunuza sorabilirsiniz. Yardımcı olacaklardır.
selam gerçekten anlatım için teşekkürler, kendi kurmadığım hostu taşımayı neredeyse başardım ancak yukarda bir arkadaşın aldığı hayatı ben de aldım.
mysql de sürüm farkı vardır demişsiniz.
bunu nasıl gidereceğim?
teşekkürler
– Tablo için tablo yapısı `wp_commentmeta`
—
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_commentmeta` (
`meta_id` BİGİNT( 20 ) UNSİGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`comment_id` BİGİNT( 20 ) UNSİGNED NOT NULL DEFAULT ‘0’,
`meta_key` VARCHAR( 255 ) COLLATE utf8mb4_unicode_ci DEFAULT NULL ,
`meta_value` LONGTEXT COLLATE utf8mb4_unicode_ci,
PRIMARY KEY ( `meta_id` ) ,
KEY `comment_id` ( `comment_id` ) ,
KEY `meta_key` ( `meta_key` ( 191 ) )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8mb4 COLLATE = utf8mb4_unicode_ci AUTO_INCREMENT =624;
MySQL çıktısı: Belgeler
Yeni taşıdığınız hostunuza bu probleminizi iletin onlar çözecektir hocam.
Merhaba yazdıklarınızı birebir yaptım ama site hiç açılmıyor yardımcı olursanız sevinirim
Yüzlerce insan bu yazıyla host değiştirdi. Anlattığım adımların hiç birisinde yanlışlık yok. Siz bir nokta hata yapmışsınızdır. Dönün ve adımları tekrar uygulayın. Eminim atladığınız bir nokta vardır.
Anlatımınızda her hangi bir sorun yok zaten adım atlamadım tekrar baştan denedim ama olmadı cidden desteğinize ihtiyacım var bana ulaşırsanız sevinirim
resimler hiçbir şekilde gelmiyor 7. adımda da Search-Replace-DB-master scrp menüsünde scan et değiştir yazmışsınız öyle bir seçenek yok… resimlerin domain ile ne alakası var onu anlayamadım host taşıyoruz sadece resim sorunu ciddi bir problem
Rica ederim hocam ! Anlatımın çözüm odaklı. Sende biliyorsun ki neler neler okuduk öylece ekrana baka kaldık… Ama sen bu işi iyinin de üstünde yapıyorsun bana sorulursa. Ciddi bir emek var ortada bunu görmemek imkansız.
Seninle çok daha iyiye gideceğine eminim. Destekçinim her konuda.
Kolaylıklar diliyorum.
Hocam sonuca ulaştım. wp-config içerisinde wp_hostname kısmında eski sunucunun ip adresi yazılıymış sonradan fark ettim. localhost yazarak değiştirdiğimde sonuca ulaştım. Arkadaşlarımızın da aklında bulunsun belki böyle bir sorun yaşarlar.
Makale için tekrar çok teşekkür ederim. Gördüğüm en temiz en açıklayıcı ve en net makaleydi. Takipçinim hocam.
Sorunu çmzmenize sevindim. Destekleyici ve motive edici yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
Öncelikle Selamlar.
Bu muhteşem akıcı ve aydınlatıcı makale için sonsuz teşekkürler ! Cidden Emeğine sağlık.
Hocam adımları tektek gerçekleştirdim. Sanırım bir yerde yanlış yaptım yada atladım. Ama kontrol ettiğimde bir sorun göremiyorum.
şu hatayı alıyorum siteye giriş esnasında.
“Veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu”
Sanıyorum bir şeyler dialoğa geçemiyor. Sizce sorun nerededir ?
Hocam veritabanı adımlarını dogru uygulayamamışsınız. Bu yüzden hata veriyor.
İyi günler hocam.
Ben anlattığınız gibi taşıdım wordpress sitemi farklı bir hostinge. Taşıma sebebim diğer firmanın hizmeti kesmesiydi. Şimdi yeni yere attım dosyaları ama yeni domainime tıkladıgımda digerinden veri almaya çalışıyor .Haliyle sayfa gelmiyor. Eski firmadan destek alma şansım yok. DNS ayarıyla ilgili büyük ihtimal ama nasıl çözerim bilemiyorum. Bir öneride bulunabilirmisiniz lütfen
Hocam bu yazı domain değil hosting değiştirme ile ilgili.
hocam merhabalar çok güzel anlatmışsınız da Bu uygulamayı DLE üzerinde de uygulaya bilirmiyiz ?
Merhaba Hocam sitemi hostgator üzerinde bulunan bir sunucudan yine hostgator üzerinde bulunan bir sunucuya taşıdım fakat diger sitelerde bir problem olmamasına rağmen bu sitede resimlerim türkçe karakterlerden dolayı çıkmıyor yollar izledim olmadı nette araştırdım olmadı yardımcı olabilir misiniz
Merhaba hocam öncelikle yazın için teşekkürler. Sitemi vpsden natroya taşımak istedim fakat herşeyi doğru yaptigim halde sitem üzerinde yaptığım tercihler tema ayarları vs siteme yansımiyor. Veritabanına baktigimda ayarin girdisi orda var ama yansimiyor. Bide türkçe karakterler “?” Şeklinde oldu.
Hocam tema değişikliklerini, tercihleri nereden yapıyorsunuz ? FTP üzerinde yapıyorsanız yeni hostunuzun ftp adresine bağlandığınızdan emin misiniz ? YADA doğru cpanel üzerinden sitenize ulaştığınızdan, cache’nin aktif olmadığından emin misiniz ?
Karakter sorunu içinse, temanızın header.php dosyasında
tagının hemen üzerine
bu kodu yapıştırın. Yada UTF-8 Database Converter diye bir eklenti var. Eklentiyi sitenize yükleyerekte bu işlemi yapabilirsiniz.
Cevabın için teşekkür ederim sorunu çözdüm wp-config ayar dosyasında ki bir hatadan kaynaklanıyormuş,bunu düzeltince iki sorun da düzeldi. benim wp-config’te charset böyle idi
define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8mb4’);
şı şekilde değiştirdim
define(‘DB_CHARSET’, ‘utf8’);
Düzeltmenize sevindim hocam.
Gerekli işlemleri sitemde yaptım fakat aktarımdan sonra admin panelinden giriş yapınca direkmen eski siteye yönleniyor ne yapabilirim?
Hocam bu yazı host değiştirmeyi anlatır. Domain değiştitmeyle alakası yok yani.
selamlar,
Öncelikle teşekkür ediyorm. Domain değişikliği işlemini buradaki yönergeleri izleyerek sorunsuzca hallettim. Daha sonrasında eski siteden yeni siteye dns yönlendirmesi ve google webmastertoolstan site adres değişikliği bildirimi yaptım. Ancak buradaki sorum şu adres değişikliğini yaptıktan sonra eski domainimle ilgili webmastertoolsa bulunan sitemap adreslerini v.s silmelimiyim ? Veya eski domainle ilgili hostingdeki tüm dosyaları silmeliyim. Çünkü bazen bakıyorum eski hostingin indexleri azalıp/yükseliyor, yeni domain indexleride sürekli inişli, çıkışlı bir yapıda. Unuttuğum, atladığım yapmam gereken bir şey var mı ?
eskisiteniz.com/sitemap.xml adresi yenisiteniz.com/sitemap.xml adresine yönleniyorsa, webmaster toolstan silmenize yada değiştirmenize gerek yok. Ama silip yeni adresinizin sitemap’ini eklemek istersenizde ekelyebilirsiniz. Değişen birşey olmaz. 301 yönlendirmeyi google algılayacaktır.
MErhabalar,
Gerçekten sağlam anlatım olmuş. videosunu izlediğimde yapamadığım halde. Sizin anlatımınızla gerçekleştirdim.
Herşeyi doğru yaptığımı düşünüyorum.
“PHP kurulumunuzda WordPress’in çalışması için gerekli olan MySQL eklentisi eksik” hatası almaktayım.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
iyi günler
iyi çalışmalar
Onu yeni hostunuzla bir konuşun. Belkide MySQL sürüm farklılıkları vardır.
Herhangi bir sıkıntı oluşacakmı peki? İndex olarak vs.
İndex derken hocam ?
denedim ürün resimleri gelmedi uploads klasöründe hepsi var
woocommerce ürün resimleri görünmüyor hocam blog resimleri görünüyor
bunu nasıl halledebilirim
Hocam Search and Replace eklentisini indirip yeni hostunuzdaki wordpress sitenize kurun ve eski URL nizle Yeni URL’lerinizi eklentiden değiştirin. Sorun çözülecektir.
Hocam Cevap İçin Teşekkür ederim İlgilendiğiniz İçin Peki Siz Seo Paketleri var mı ? seo Hocam Olarak Yapmak İster misiniz ? Benim Siteye Seo Acayip Lazım Şimdiden Teşekkür Ederim İyi Günler Hocam Bu Arada Tekrardan Elinize Sağlık Hocam iyi Eğlenceler Başarılarınızın Devamını Dilerim.
Hocam Elinize Sağlı Anlatım Güzel olmuşda Ben Sitemi Taşıdıkdan sonra Sitem Google Sıra Düşürürmü Yada Googleden Silinip tekrar Yapılması mı gerek Okadar emek var şimdi Lütfen Cvp
Hocam siz eğer sadece host değil domain isminizi değiştireceksiniz zannedersem. Eğer hostunuzu değilde domain isminizi değiştirecekseniz: SEO Kaybetmeden Domain Değiştirme başlıklı yazımdan faydalanabilirsiniz. Eğer sadece host değiştirecekseniz, sitenizin url adreslerinde hiç bir değişiklik olmayacak demektir ki google veya diğer arama motorları sitenizin arka yüzüyle yani dosyaların hangi serverdan aktarıldığıyla ilgilenmez. Yani bir sıkıntı olmaz.
hocam merhaba import içe aktar deyince hata veriyor eski veritabanı adım çıkıyor nasıl çözmeliyim ?
Hata
SQL sorgusu:
—
— Veritabanı: `***********`
—
— ——————————————————–
—
— Tablo için tablo yapısı `wp_commentmeta`
—
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `wp_commentmeta` (
`meta_id` BİGİNT( 20 ) UNSİGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`comment_id` BİGİNT( 20 ) UNSİGNED NOT NULL DEFAULT ‘0’,
`meta_key` VARCHAR( 255 ) DEFAULT NULL ,
`meta_value` LONGTEXT,
PRIMARY KEY ( `meta_id` ) ,
KEY `comment_id` ( `comment_id` ) ,
KEY `meta_key` ( `meta_key` )
) ENGINE = MYISAM DEFAULT CHARSET = utf8 AUTO_INCREMENT =1;
MySQL çıktısı: Belgeler
#1046 – No database selected
Bunun sebebi MySQL 4.0 ‘da synonymous seçeneği type’la kullanılırdı fakat MySQL 5.5’te bu kaldırıldı. Yedeğinizi aldığınız MySQL ile Yedeğinizi yüklemek istediğiniz yeni MySQL arasında version farkı var. Bu sebeple bu hatayı almaktasınız diye düşünüyorum.
Merhaba,
Benim sorunum şu ben c panel üzerinden taşıma yapmak istiyorum hangi dizine taşımam lazım.
Ama ftp olmadığı için dizini bulamıyorum hangi dizin bilmiyorum cpanelden girince ana dizin geliyor siteyi nereye kopyalacağım bilmiyorum. yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkür ederim şimdiden.
Ftp niz vardır hocam neden olmasın. Hostunuzla iletişime geçin ve FTP bilgilerimi öğrenmek istiyorum deyin. Size iletirler. Paylaşımlı hosting kullanıyorsanuz public_html dizini altına atacaksınız.
Merhaba. Bu 3. kez mesaj atışım. Geri dönen olmadı. Son kez burdan yazayım dedim. Ben hem hostu hem de domaini başka bir host ve domaine taşımak istiyorum. Site wordpressle kuruldu. Yeni aldım host ve domaini de wordpressle kurdum. İş eski siteyi aktarmaya kaldı fakat yazdıklarınızı yapmama rağmen bir türlü beceremedim. Ücret karşılığı yaparsanız çok memnun olurum. Mailden ulaşabilirsiniz.
Bu hizmeti ücretli olarak zaten veriyorum buyrun bu linkten ulaşabilirsiniz ; WordPress Ücreli Host Degiştirme
Çok teşekkürler
Hocam arkadaşım ücretli hosting hizmetine üyeliği var ben ise wordpress de ücretsiz host ediyordum, şimdi oraya taşımak istiyorum baktım public-html altında onun sitesi vardı bende yeni bir dizin oluşturdum benim backup’ı oraya import ettim, halloldu galiba :)
İlgin ve hızlı geri dönüşün için teşekkür ederim emeğine ve yüreğine sağlık.
İyi günler
Merhaba Burak,
Öncelikle faydalı ve güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık.
Şimdi şöyle bir durum var sitemi taşıyacağım yerde bir arkadaşımın sitesi var dolayısı ile yukarıda ki gibi direk public-html altına kopyalayamıyorum, ne yapmam gerekir? yeni bir dizin oluşturmam gerekiyor galiba ama home dizini altında mı yoksa başka biryerde mi bilemedim? yardım edebilir misin?
hocam eger taşıyacagınız yerde yani public_html altında başka bir site varsa o arkadaşınız.com’un site dosyalarıdır tabiki oraya taşıyamazsını ama o public_html altında yeni bir dizin oluşturup o dizin altına sitenizi taşıyabilirsiniz fakat bu seferde siteniz arkadaşınız.com/yenidizin adresi altında görüntülenir. Ne yapmak istediginizi tam anlayamadım daha detaylı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım
Merhaba. 1 adet site yedeğim var full yedek. Tar uzantılı. Fakat bu site kapanmış bir site. Bir mac izleme sittesi. Bu sitenin tam yedeğini kendi domainimve hostuma taşımak için aynı işlemleri yapabilirmiyim?
Sitenin kapanmış olup olması birşeyi değiştirmez. Sitenizin dosyalarının tam yedeği ve veritabanın tam yediği mevcutsa tabiki taşıyabilirsiniz.
Merhaba,
İlk defa site yaptım acemiyim kusura bakmayın. wordpress’le yaptığım sitemi arkadaşımın hosting’ine kurmuştuk ama kendisiyle aramız açıldı artık görüşmüyoruz,.sitemi silse siler yani. Ben kendim bir hosting paketi alıp sitemi taşıyabilir miyim?
Tabiki taşıyabilirsiniz. Siteniz şu anda ücretsiz olarak wordpress.com üzerinde mi barınıyor yoksa ücretli bir şekilde herhangi bir host firması üzerinde mi ?
Merhabalar Burak Bey,
Konu Anlatımınız İçin Teşekkür Ederim,
Resimli Anlatıma Göre Host Taşıma İşlemini Sağladım, Yalnız Bir Sorunum Bulunmaktadır.
index Sayfası Geliyor Ama Sayfada Tıkladığım Linklerde Yazıya Ulaşamıyorum Hata Veriyor, Kalıcı Bağlantı Ayarları Kaynaklı Falan Dediler Ama Nasıl Yapacağımı Tam Olarak Bilemiyorum,
Sizlerden Bir Durum Hakkında Bilgi Beklemekteyim, İyi Çalışmalar…
WordPress Barındırılan Hosting : Maestro Panel
Hocam belirttiğiniz mail adresine cevap gönderdim.
Bu konuda banada bir çözüm önerirmisiniz. WordPress tabanlı siteme ulaşmaya çalıştığımda bazen ERR_CONNECTION_RESET bu hatayı alıyorum. Dönüş yaparsanız sevinirim
Bu web sayfası kullanılamıyor
Yeniden YükleAyrıntıları gizle
wpmavi.com ana makinesine bağlantı kesildi.
İnternet bağlantınızı kontrol edin
Kabloları kontrol edin ve kullandığınız yönlendiricileri, modemleri veya diğer ağ cihazlarını yeniden başlatın.
Güvenlik duvarınızın veya virüsten korunma programınızın ayarlarından, Chrome’un ağa erişmesine izin verin.
Ağa erişmesine izin verilmiş bir program olarak zaten listelenmişse listeden kaldırıp tekrar eklemeyi deneyin.
Proxy sunucu kullanıyorsanız…
Proxy sunucunun çalışıyor olduğundan emin olmak için proxy ayarlarınızı kontrol edin veya ağ yöneticinize danışın. Proxy sunucu kullanmamanız gerektiğini düşünüyorsanız: Chrome menüsü > Ayarlar > Gelişmiş ayarları göster… > Proxy ayarlarını değiştir… > LAN Ayarları öğesine gidin ve “LAN için proxy sunucusu kullan” seçeneğinin işaretini kaldırın.
Hata kodu: ERR_CONNECTION_RESET
Mrb lar Worldpresste yaptığım site sunucuda sorun nedeniyle silindi.önceden aldığım bi yedek bulunuyor onu yükledim ancak eski veri tabanı yüklemek istiyorum..ne yapmam gerekir
Merhaba ali bey, yorumunuzda önceden sadece site dosyalarınızın yedegini aldıgınızı, veri tabanınızın yedegini almadıgınızı mı kast ediyorsunuz ? Yada elinizde veritabanınızın yedegi var onu tekrar geri nasıl yükleyeceginizi mi bilmiyorsunuz ? Sorununuzu daha detaylı yazın yardımcı olmaya çalışayım
Merhabalar ben sitemi isimtescilden godaddy firmasına taşıdım. Yedeği cpanledn alıp yükledim dns vs yönlendirme yaptım. Fakat veritabanı hatası çıktı. Veritabanını bir türlü açamadım beceremedim ilk defa deniyorum. site taşımayı. Yeni veritabını oluşturup wp-config dosyasına düzenleyim kaydetsem acaba sitem çalışır mı. Bu arada site WordPress üzerine kuruluydu
Yeni veritabanı oluşturduktan sonra yedegini aldıgınız veritabanınızı içerisine atmanız gerekli (adımlarda anlattıgım gibi). Yazımdaki adımları dikkatle adım adım takip edin hocam. Eminim bir noktayı atlıyorsunuz çünkü bu yazı üzerinden yüzlerce kişi host firmasını başarılı bir şekilde degiştirdi. Eger olurda tüm çabalarınıza ragmen başarısız olursanız, sizin yerinize taşıma işlemini ücretli bir şekilde ben gerçekleştirebilirim.
Merhaba Aşagıdaki hatayı alıyorum
Warning: file_exists() [function.file-exists]: open_basedir restriction in effect. File(/home/bfhresim/public_html/wp-content/uploads/2015/03) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/resimlicvornekleri.com/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/resimlicvornekleri.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 1492
Warning: is_dir() [function.is-dir]: open_basedir restriction in effect. File(/home/bfhresim/public_html/wp-content/uploads/2015) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/resimlicvornekleri.com/httpdocs:/tmp) in /var/www/vhosts/resimlicvornekleri.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 1497
Hocam wp-config.php sayfanıza
DEFINE('WP_TEMP_DIR','/tmp')
kodunu girin birde öyle deneyin.Hocam öncelikle çok teşekkürler. Çok iyi anlatmışsınız. Fakat sql yedeğini yeni hosta içe aktar dediğimde bir hata alıyorum.
MySQL çıktısı: Belgeler
#1136 – Column count doesn’t match value count at row 2
Ek olarak hocam ben normal hostingden vds sunucuya geçtim. Yani public_html gibi bir dosya yok.
error_docs
httpdocs
logs
dosyaları mevcut. Sanırım httpdocs a atacağım public_html içindeki dosyaları?? Umarım bu gece halledebilirim işlemleri yoksa yarın eski hosting sürem bitiyor ve sıkıntı çekeceğim. Bu arada dns i ben önceden yönlendirmiştim yeni sunucuya. Her halde bir fark olmaz.
Hocam hatanız için Field ve value sayınız uyuşmuyor detaylı ingilizce kaynaklardan araştırmanızı öneririm. Yada yedeği tekrar alıp tekrar deneyin. Yedeği farklı yöntemlerle almayı deneyin. Dosyalarıda evet httpdocs içerisine atacaksınız. Yorumunu içinde teşekkür ederim.
Merhaba,
Ben bi wordpress sitesini yönetmeye başladım. BuddyPress eklentisini Türkçe yapabilmek için wp dosyasına ihtiyacım var ancak bu bilgisayarda wp’e ait hiç bi dosya yok. Bunun için sanırım yedeklemem lazım. Dediğiniz adımları uygulamaya başladım ancak filezilla “sunucuyla bağlantı kurulamıyor” gibi bir hata veriyor. Ne yapmam lazım :/
Öznur hanım öncelikle iyi günler,
Filezilla sunucuya bağlanamıyorsa mutlaka ftp adresinizi, kullanıcı adınızı yada şifrenizi yanlış giriyorsunuz demektir. Bunu öğrenmenin en basit ve uğraştırmayan yolu host firmanızla iletişime geçmek. Kendilerine canlı destekten yada mail atarak ulaşın ve FTP adresinizi kullanıcı adınızı ve şifrenizi sorun kendileri size dönüş yaparlar ve verdikleri bilgilerle bir kez daha deneyin.
Teşekkürler, şimdi oldu. Bir sorum daha olacak;
Buddypress Türkçe dil dosyasını gerekli dizine attıktan sonra sorun hallolmuş olur mu? Başka bi işlem yapmam gerekir mi?
Buddypress’i Türkçeleştirmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla fakat bu konunun altına yorum yazmak yerıne sıtemde sağda “soru sor” kısmı var oradan herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. Bu konunun altında butür sorular konuyla alakasız oluyor. Onun dışında buddypress nasıl türkçeleştirilir diye google’da aratın detaylı anlatımlar vardır ilaki ama işlemi yapmassanız tekrar benımle iletişime geçin onunla ilgilide detaylı bir yazı yazabilirim.
Merhaba,
Domain değişikliği yaptım ama sitedeki linkler eski domain linki olarak gözüküyor hala.
İnceler misiniz.
http://www.bemted.com/
Hocam bu yazım sadece host değişikliği için. Domain değiştirmek ayrı birşey. Aynı domain altında farklı hosta taşınmak…
Dostum mükemmel anlatmışsın defalarca okudum. Ve işleme başladığımda daha başında çakıldım :(
Aldığım hata aşağıdaki gibidir. Amerika ile bayağı bi saat farkı var :D support taleb etsem geri dönmeleri zaman alabilir. ne yapabilirim. Bu arada Mysql yedeklerini falan aldım :)
Durum: globestone.us için adres çözümleniyor
Durum: 104.192.6.241:21 bağlantısı kuruluyor…
Durum: Bağlanıldı, hoş geldin iletisi bekleniyor…
Durum: Güvenliksiz sunucu, TLS üzerinden FTP desteklenmiyor.
Komut: USER :) :) :) :) :)
Yanıt: 331 Password required for :) :) :) :) :)
Komut: PASS **********
Yanıt: 530 Login incorrect.
Hata: Kritik hata: Sunucuyla bağlantı kurulamıyor
Bu hatayı nerde alıyosun Ftp üzerinden bağlanmaya çalışırken mi ? Filezilla mı kullanıyorsunuz? Zannedersem Ftp bağlantısında problem yaşıyorsunuz. Hatanın sebebi sunucu, kullanıcı adınızı veya şifrenizi yanlış giriyo olmanız. Tavsiyem, direkt hostunuzla bağlantı kurmanız ve Ftp bağlantı sunucunuzu, kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmek istediğinizi söylemeniz. Size doğru bilgilerle geri dönüş yapacaklardır. Detaylı bilgi için; Güvenliksiz sunucu hatası filezilla
Selam Burak;
O hataları hosting şirketleriyle aştım :)
*/Karşı taraftan FileZilla ile her şeyi çektim,
*/Database indirdim
*/yeni host da database oluşturdum (Hosting şirketi yaptı :) )
*/database yedeğini dediğin gibi yükledim başarılı olarak yüklendi.
*/Sıra FileZilla ile yeni hosta belgelerimi yüklemeye geldi.
yeni hostta dizin içinde cert, logs, public_html, tmp klasörleri var ve ben bunlara hiç dokunmadan yüklemeye çalışıyorum.
ve şu anda FileZilla da hiç bir dosyam aktarılamıyor…
Komut,yanıt ve hata üzerindeki örnek bir dökümanı iletiyorum sana :)
Durum: C:\globestone.us\app550656706\wp-admin\network\site-settings.php karşıya yüklemesine başlanıyor
Komut: CWD /app550656706/wp-admin/network
Yanıt: 550 Can’t change directory to /app550656706/wp-admin/network: No such file or directory
Komut: SIZE /app550656706/wp-admin/network/site-new.php
Yanıt: 550 Can’t check for file existence
Komut: PASV
Yanıt: 227 Entering Passive Mode (31,186,11,51,167,174)
Komut: STOR /app550656706/wp-admin/network/site-new.php
Yanıt: 553 Can’t open that file: No such file or directory
Hata: Kritik dosya aktarım hatası
Durum: C:\globestone.us\app550656706\wp-admin\network\site-themes.php karşıya yüklemesine başlanıyor
Komut: CWD /app550656706/wp-admin/network
Yanıt: 550 Can’t change directory to /app550656706/wp-admin/network: No such file or directory
Komut: CWD /app550656706/wp-admin
Yanıt: 550 Can’t change directory to /app550656706/wp-admin: No such file or directory
Komut: CWD /app550656706
Yanıt: 550 Can’t change directory to /app550656706: No such file or directory
Komut: CWD /
Yanıt: 250 OK. Current directory is /
Komut: MKD app550656706
Yanıt: 550 Can’t create directory: Permission denied
Komut: MKD /app550656706/wp-admin/network
Yanıt: 550 Can’t create directory: No such file or directory
Komut: CWD /app550656706/wp-admin/network
Yanıt: 550 Can’t change directory to /app550656706/wp-admin/network: No such file or directory
Komut: SIZE /app550656706/wp-admin/network/site-settings.php
Yanıt: 550 Can’t check for file existence
Komut: PASV
Yanıt: 227 Entering Passive Mode (31,186,11,51,205,93)
Komut: STOR /app550656706/wp-admin/network/site-settings.php
Yanıt: 553 Can’t open that file: No such file or directory
Hata: Kritik dosya aktarım hatası
Bütün dosyalara aynı hatayı veriyor ve FileZillada ki aşağıda aktarılamayanlar kısmına düşüyor.
Nasıl bir yol izlemeliyim.
Public_html dosyasının içerisine atıcaksınız hepsini. Hata vermesinin sebebi budur. Public_html dosyasının içine atmamanız.
Merhaba
Sitemi söylediğiniz gibi taşıdım ancak filezilla ftpye bağlanıyor fakat dosyaları listeleyemiyorlardı. Bende public html de ki dosyalarımı zipledim yeni sunucuya cpanel üzerinden upload edip dosyaları unzip yaparak yerleştirdim. Siteyi açtığımda anasayfada sıkıntı yok fakat hakkında iletişim gibi sayfalara tıkladığımda 404 hatası alıyorum. Anladığım kadarıyla temaya ulaşamıyor.
Ftp’ye bağlanıp dosyaları listelememe kısmını anlamadım. Öyle birşey olması mümkün değil sizin bi yerde ufak bi hatanız olabilir ki zaten public html’i alacaksınız (Taşımanız gereken sadece public html). Yaptığınız kadarı işin bir kısmı, ayrıca veritabanınızı yeni hostunuza taşımanız ve veritabanınız config.php sayfasını değiştirmeniz gerekli (yukarıda yazıda anlattığım gibi)
Merhabalar
Ben cpanele giriş yapamıyorum hosting şirketinin cpanel lisansı dolmuş yazıyor cevapta vermiyorlar nasıl yedeğimi alıp yeni hosta taşıyabilirim?
Ftp üzerinden dosyalarınızı alabilirsiniz fakat phpmyadmin üzerinden databaseinizide almanız gerekli phpmyadmin adresinizi biliyorsanız direkt ordan giriş yapmayı deneyin.
Merhaba bana bir kaç konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim :))
1- Benimde ufak bir web sitem war. fakat hosting firmam çok phalıya geliyor ve sitem çok yavaş. sizin hosting hangisi acaba. bu aralar değiştirmeyi düşünüyorum.
2- Birde trafik olayı benim aylık 55 gb.ziyyaretçi sayım aylık 75 bine çıktı ve artıyor. bana hangi hangi paketi önerirsiniz.
**şu anda: 1 gb disk alanı kullanıyorum.
işlemci %14
55 gb aylık trafik.
Ayrıca sitemde sizin bol reklamınızı yapacağım :)) elimden bu gelir.
teşekkür ederim.
Hocam https://wpmavi.com/wordpress-genel-bilgi/en-iyi-wordpress-hosting.html bu yazımda sorunuzu detaylı bir şekilde cevapladım. Umarım faydasını görürsünüz.
hocam o kısmı okudum acaba paketiniz hangisi. hangi paketi seçtiniz.
Günlük 2k trafik gayet ciddi bir trafik. Fakat sitenizi görmeden nasıl bir paket seçineğiniz konusunda yardımcı olamam. İçerikleriniz resim ağırlıklı mı yazı (metin) ağırlıklı mı ? Resimler ve css,js gibi kodlarınız için bir CDN servisi kullanıyor musunuz yoksa resimlerinizide hostunuzdamı barındırıyorsunuz? Trafik sitenize bir andamı geliyor (Örn: Soysal Medyada İçerik Paylaşımı ve ardından gelen trafik) yoksa arama motorlarından günün belirli saatlerine bölünmüş olarak mı? Bunun gibi bir çok faktör var aslında Paket seçiminde ama önerim düşük paketlerde biri ile başlayın. Paranızın bir kısmı ilede bir CDN servisi almanızı tavsiye ederim hem googledaki sıralamanız açısından hemde sitenizin hızı açısından kritik bir rol oynayacaktır. Baktınız istediğiniz verimi alamadınız aynı host altında paranız yanmadan paket yükseltebilirsiniz. Ödediğiniz ücretin üzerine gerekli bir üst paket için arada kalan miktarı talep ederler sizden baştan yeni bir paket gibi ödettirmezler. Ama eminimki Turhost hızından memnun kalıcaksınızdır ki ben kaldım.
Ayrıca site hızı sadece host ile ilgili değil, site hızını arttırma ile ilgili bir çok yazım var sitemden onları araştırıp onlarıda okumanızı ve gerekli düzeltmeleri yapmanızıda tavsiye ederim.
merhaba tekrar, benim macera dokuz-on ay oldu. bende bu kadar beklemiodum. 55 gb trafiği zorlamaya başlayınca sunucuya geçmenin en mantıklısı olduğunu düşündüm. birde artık “Resource Limit Is Reached” demeye başladı. bi anda 40-50 kişi online olunca site hata veriyor. bide muhtemelen 1 ay içinde aylık ziyaretçi sayısı 100k ya ulaşacak. yok ben sosyal paylaşımdan bağlantı vermiyorum. hatta kendi sayfamdanda hiç paylaşmadım. tamamen doğal. bir kaç zaman önce denemem oldu. bir anlamı yok. o anda yüzlerce kişi gelmişse ertesi zaman yine aynı. sizin siteyi görünce muhtemeln aynı die düşündüm. benimde blog gibi. o yüzden paketi sordum. sizinde alexada sıralamanız gayet iyi muhtemelen 4-5k vardır.
Aylık 100k oldukça büyük bi rakam… ama sunucuya henuz gecmemenızı onerırım. Gerek yok bence ihtiyacınızdan fazlası olur. Bu rakamları verip birde bir kaç host sağlayıcısından fikir alın bakalım onlar ne diyecek.
Merhabalar. Detaylı bir anlatım, fakat ben bir yerde takıldım. Hosting servis sağlayıcımı değiştirdim. şu anda da wordpress sitemi taşımakla uğraşıyorum. Daha önceden hem veritabanı hem sitenin filezilla ile yedeğini hemde wordpress in kendi backup özelliği ile yedek aldım. sql dosyasının içe aktarımı başarılı oldu fakat eski hostingimdeki toplam boyut ve satır sayışarı eşit olmadı. yeni taşıdığım yerdeki boyut 4,2Mb, eski yerdeki ise 5,5Mb. Şimdi nameserverlaımı daha değiştirmedim ama ileride sorun olabilir diye cesaret edemiyorum. sizce sorun olur mu? Ya da acaba sadece ftp yolu ile siteyi taşıma imkanı olur mu?
sorunu çözdüm. site normal olarak çalışıyor. Teşekkürler
Sorunu çözdügünüze sevindim. Başka bir konuda yardma ihtiyaç duyarsanız mesaj atmaktan çekinmeyin lütfen.
Mail adresinize cevap gönderdim Erhan bey
Tesekkürler güzel aciklama olmus biraz sonra sitemi tasiyacagim , umarim sorunsuz olur…
Adımları sorunsuz uygularsanız hiç bir problem çıkmayacaktır.
hocam isimtescilden aldım Natrodaki hosta yükledim iki gündür tekrar tekrar denedim olmadı….
aynı hata
bende wordpressi kurdum sonra dosyaları attım bu seferde resimler gözükmüyor….
resimlerin path’i url’si eski url üzerindedir halen, Probleminizi görmeden de kendim incelemedende tam olarak nasıl çozuceınz konusunda yardımcı olamıyorum Tek soyleyebilecegim adımların hepsini tam anlamıyla yaparsanız bi problem cıkmayacagı Benim bir göz atmamı isterseniz iletişimden bana mesaj atın birde ben bakayım
Hocam önçelikle ellerinize sağlık sizin dediğiniz gibi baştan sona yatım yanlız sürekli aşağıdaki hatayı alıyorum…
Ya wp-config.php dosyanızda yer alan kullanıcı adı ya da parola yanlış veya localhost konumundaki veritabanı sunucunuza erişemiyoruz. Sunucunuzdaki veritabanı kapalı olabilir.
Doğru kullanıcı adı ve parola kullandığınızdan emin misiniz?
Doğru sunucu adresi yazdığınızdan emin misiniz?
Veritabanı sunucunuzun çalıştığından emin misiniz?
Bunların ne demek olduğunu bilmiyorsanız servis sağlayıcınız ile irtibat kurmanız yararınıza olacaktır. Yine de yardıma ihtiyacınız varsa WordPress destek forumlarını kullanabilirsiniz.
yardımçı olursanız sevinirim…
Büyük ihtimalle yeni hostunuzda veri tabanınızı düzgün oluşturmadınız yada wp.config php sayfanızda yeni kurduğunuz veritabanı ismini şifrenizi yanlış girdiniz. Bu adımları dikkatle tekrar baştan yapın eminim yapıcaksınızdır.
Bu anlatım çok güzel ! Tek sizin sitenizde adam akıllı anlatım keşfettim. Tebrikler
Teşekkürler!
Merhaba, host taşıma işlemi ilk defa yapıldığında biraz karışık gözükse de aslında çok kolaydır. Nitekim güzel paylaşımınızla konuyu pekiştirdim.
Teşekkür Ediyorum…
Ben teşekkür ederim
yazın için çok tşkler. benim hiç bir şekilde deneyim ve tecrübem olmadıgı halde sizin yönlendirmeniz sayesinde sitemi başka hostinge taşıdım çok tşk ederim
Yararım dokunabildiyse ne mutlu bana ben teşekkür ederim
Ben domainimi ve hostingimi paket olarak dreamhost’tan almıştım. ancak anlaşılan 2. yıldan itibarn bana maaliyetli olacak. Domainimi ve hostumu nasıl birlikte taşıyabilirim.?
Bu arada güzel yazı için teşekkürler…
Hocam host değiştirmek için bu yazdımdan faydalanabilirsiniz. Domain taşıma işleminde ise yeni hostunuzla görüşün onlar size yol göstericektir. Domain isminizi 2 yıldır kullanıyosanız transferinde hiç bir sıkıntı yaşanmıycaktır. Bir ücretide yok diye biliyorum.
Çok açıklayıcı ve sade bir anlatım olmuş, teşekkürler.
Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
elinize sağlık çok iyi anlatmışsınız ama sitemde tema ve resimler gözükmüyor sadece yazılar var bunu nasıl çöze bilirim
Sorunuzu tam olarak anlayamadım, daha detaylı anlatır mısınız?
Söylediklerinizi yapınca sitemiz çalıştı.Hatasız olarak.Teşekkürler yardımlarınıza bilginize,
Rica ederim
MERHABA. wordpress tabanlı bir sitem var. şu an çok tık almaya başladı. ben adsense ile reklam almayı düşünüyorum ama wordpress kuralları gereği buna izin yok. şu anda aynı siteyi başka bir hosta taşımamı mı önerirsiniz?
Hocam wordpress kuralları gerekği adsense’e nasıl izin yok anlamadım ? Anladığım kadarıyla adsense sizinle olan reklam antlaşmasını kabul etmedi ve sizde host değiştirerek bu durumdan kurtulmak istiyorsunuz… Fakat hostta değiştirseniz domainde değiştirseniz, içeriğiniz aynu olduğu için, yani içeriğiniz adsense yasaklı içerikler listesinseyse, adsense yine reklamlarını yayımlamanıza izin vermez.