Blog yazmak istiyorum fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorum… Ya da blog açmak için ihtiyacınız olan ne ? Gibi sorularınız varsa daha en baştan belirtmeliyim ki kesinlikle doğru adrestesiniz !
Başlangıç seviyesinde olan hatta blog açmak konusunda en ufak bir bilgisi dahi olmayan siz potansiyel blogçulara; blog nasıl açılır, hangi adımlar izlenmelidir tek tek hiç bir adımı atlamadan aktaracağım.
Blog açmak ve yönetmek hiç bir teknik bilgi gerektirmez. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bir word, excel programı kullanmaktan hiç bir farkı yoktur.
Blog açma süreci için gerekli olan tek şey basit seviyede bilgisayar kullanma yeteneğinizin olması.
Biliyorum, blog nasıl açılır, en başta atılması gereken doğru adım nedir diye birçok kaynağı araştırdınız
Fakat tüm bu kaynaklar kafanızda karmaşa yaratmaktan, blog açma işini içinden çıkılmaz bir hale sokmaktan başka bir işe yaramadı.
Fakat inanın bana, adım adım anlatımını yaptığım blog açma rehberim; kafanızda hiç bir karmaşa yaratmadan, sorunsuz bir şekilde blog açmanızı sağlayacak.
İster 8 yaşında olun ister 80, blog açma rehberimi takip ederek siz de 20 dakika içerisinde profesyonel bir bloga sahip olabilir ve blog yazarlığı yapabilirsiniz.
[ Önsüzü Atla Direkt Kuruluma Geç ( Adım 2 ) >> ]
Neden Blog Açmalısınız !
1-Gerçekten öğrenmek istediğiniz ya da uzmanı olmak istediğiniz bir konuyu öğrenmek, aynı zamanda öğrendiğiniz bu bilgileri diğer insanlara aktarmak ve aktarırken bu işten bir gelir elde etmek için. Nasıl mı ? ;
Neden blog açmalısınız sorusuna soru ile karşılık verelim. Karşılaştığı her fırsatı bir tecrübe olarak görüp o tecrübeyi kendime bir şeyler katarım düşüncesi ile değerlendiren insanlardan mısınız ?
Kısacası kendini geliştirmeyi her zaman için amaç edinmiş biri misiniz ?
Ben öyleyim. Eminim siz de öylesiniz. Yoksa bu satırları niye okuyasınız ki ? Ancak blog açmak kendini geliştirmenin biraz ötesinde bir şey.
Yani sonuçta blog açarak bir şeyler öğrenmiyor, aksine öğretiyorsunuz. Dolayısı ile kendinize değil, başkalarına bir şey katıyorsunuz.
Peki gerçekten öyle mi ? Kesinlikle değil. Evet blog açmak kendini geliştirmenin çok daha ötesinde bir şey.
Öyle bir şey ki, kendinizi geliştiriken, aynı zamanda kendinize bir şey katıyor ve kattığınız bu bilgi birikiminden diğer insanların da faydalanmasını sağlıyor ve üstüne üstlük bir de bu işten maddi bir gelir elde ediyorsunuz.
Kendimin bu işe nasıl başladığını biraz daha açarak, söylemek istediklerimi bir de uygulamalı örnek ile açıklayayım;
#Şu an okuduğunuz blogu açmadan önce onlarca web girişimim oldu. Birçok site kurdum ve hepsinde başarısız oldum.
Başarısızlıklarımın birçok nedeni oldu ancak her projemde ısrarlı bir şekilde başarısız olmayı her zaman başardım.
Ancak tüm bu başarısızlıklarım bana öylesine tecrübeler kattı ki, bir blog alt yapısı olan ki sizin de kullanacağınız wordpress’i tamamı ile öğrendim.
#Ve bir gün, web girişimciliği adına gerçekten yenilgiyi kabullenip beyaz bayrak çekmişken, kendi kendime “Ya Burak bir haltı beceremedin, hiç olmazsa insanlara wordpress hakkında bildiklerini aktaracağın bir blog aç, onlar başarılı olsun”
Diye düşünerek; tüm samimiyetimle söylüyorum ki başlangıçta hiç bir maddi gelir beklentisi içinde olmadan blog açma, blog yazarlığı yapma yoluna baş koydum.
Bildiklerimi insanlara aktardıkça, insanlardan beklemediğim kadar olumlu geri dönüş almaya hatta aynı zamanda para kazanmaya bile başladım.
#İş bir süre sonra öyle bir noktaya geldi ki, okuyucularıma aktarmak adına yeni şeyler öğrenmeye ve öğrendiklerimi okuyucularımla paylaşmaya başladım.
Ve o an fark ettim ki, aslında blog açmak için herhangi bir konuda uzman olmanıza gerek yok. Tek gerekli olan şey ise uzmanı olmak istediğiniz bir konunun olması :)
İşler biraz daha zevkli bir noktaya geldi değil mi ? Yani bu hayatta en çok neyi öğrenmek, ne yapmak istersiniz ? Çince öğrenmek mi ? Aşçı olmak mı ? Sağlıklı yaşamayı öğrenmek mi ?
Hayaliniz için pek tabii bir şekilde çaba göstereceksinizdir fakat, bu çabanız sırasında hem öğrenirken hem de öğretme bir de üstüne bu işten para kazanma imkanınızın olduğu gerçeği kulağa inanılmaz geliyor değil mi ?
Biliyorum, şimdi diyeceksiniz ki benim öğrenmek aynı zamanda da üzerine yazmak istediğim bir konu olsa bile, o konu ile ilgili yüzlerce blog var. Ben nasıl başarılı olacağım ?
#Bir şeyi öğrenmek istediğinizde o konu ile ilgili araştırmalar yapacak, bir çok kaynağa göz atacak, kafanızdaki soru işaretlerini gidermek ve konuya tam hakim olmak için tüm çabanızla öğrenmek için uğraşacaksınız.
Ve bu araştırmanız sırasında sorularınızı cevaplayan kaynakların olmadığını, olsa bile net bir şekilde cevaplar içermediklerini fark edeceksiniz.
#Çünkü insanların yeni şeyler öğrenirken açıkları yakalama şansı o konuda uzman olan kişilere göre her zaman daha yüksektir.
İşte siz de, tam olarak cevabı olmayan sorular üzerine yazarak ya da var olan fakat net bir şekilde anlatıma sahip olmayan kaynaklara alternatif daha kaliteli yazılar yazarak o kaynakları alaşağı edecek ve bu şekilde başarılı olacaksınız.
Tüm samimiyetimle söylüyorum ki inanması zor olsa da bu iş böyle yürüyor. Bu yüzden bu işe aşığım. İşte siz de tam olarak bu yüzden blog açmalısınız !
[ Önsüzü Atla Direkt Kuruluma Geç ( Adım 2 ) >> ]
2-Hali hazırda ürettiğiniz içeriklerden, verdiğiniz emekten başkasının değil kendinizin para kazanması için. Nasıl mı ?;
Eğer gündelik hayatınızda internetle sürekli haşır neşir biriyseniz ve forumlarda, sözlüklerde, sosyal medyada sürekli etkileşimde bulunuyorsanız
Yani hali hazırda yorum yaparak, entry girerek ya da direkt yararlı olduğunu düşündüğünüz bilgileri paylaşarak içerik üretimi yapıyorsanız,
#Üzücü bir gerçek olacak ancak farkındalık yaratmak için söylüyorum ki, üretiminizi yayına soktuğunuz tüm bu platformlar sizin üzerinizden ciddi anlamda maddi gelir elde ediyor.
#Ne demek istediğimi uygulamalı bir örnekle açıklayayım isterseniz; Türkiye’nin en büyük forumlarından biri olan shiftdelete forum’unu ele alalım.
Forum’a üye sizin benim gibi sırf insanlara yararlı olacağını düşünerek paylaşımda bulunan bir yazar “1000-1500 TL Arası En İyi Akıllı Telefonlar” diye bir konu açıyor ve bu konunun altında gerçekten yararlı olduğunu düşündüğüm oldukça detaylı bilgiler paylaşıyor.
Bu aşamaya kadar her şey güzel. Bu noktada ters olan ne ki ? diyeceksiniz. Fakat konunun görüntülenme sayısına baktığımızda işin rengi değişiyor.
Konu tam 100.000görüntülenme almış. Peki sizce bu görüntülenmenin yüzde kaçını forum üyeleri oluşturyor ?
Ben size direkt söyleyeyim. Maximum % 20 si forumun içinden geliyor. Geri kalan % 80 ? İşte geri kalan % 80 ise tamamen organik trafik.
Yani google üzerinden insanların “1000-1500 TL Arası Akıllı Telefonlar” diye aratıp, karşısına bu içeriğin çıkması sonucu tıklamaları ile oluşuyor.
Peki, bu üye gibi sizin de oluşturduğunuz bu ve buna benzer içerikler bu platformlara ne kadar maddi gelir sağlıyor ?
Google adsense reklamlarını baz alarak hemen bir hesaplama yapalım. Bir adsense reklamı tıklama başına ortalama 0.30kuruş gibi bir gelir sağlıyor ve adsense reklamlarının tıklanma ortalaması toplam ziyaretçinin %1’i olarak var sayılıyor.
Kaba bir hesapla 100.000 gösterimin %1’i olan 1000 tıklamayı, 0.30 kuruş ile çarptığımızda 300 TL gibi bir rakam çıkıyor ortaya. ( Ki bu hesapladığım en düşük fiyat. Emin olun gerçek rakamlar bunun 3 katından fazladır. )
#İşin üzücü kısmı ise, bu ücretin tamamının bu içeriğin üretiminde hiç bir emeği ve katkısı olmayan Shifdelete sahiplerine gidiyor olması.
Yani siz bir sebze ekiyorsunuz, tüm yıl onun bakımını, sulamasını işçiliğini yapıyorsunuz, emek veriyorsunuz hasat zamanı geldiğinde ise tüm parayı başkası alıyor.
Shiftdelete ve buna benzer platformlar ise sizi avutmak ve motivasyonunuzu düşürmemek için size rütbe ya da hediye puanı veriyor.
100 mesaja ulaştığınızda 10 ödül puanı veriyor ve mesaj olarak da “Durmak Yok!” diyor. Neden durmanızı istesin ki ? Adam üzerinizden para kazanıyor…
1 mesajınız 25 beğeni aldığında ise 10 ödül puanı daha veriyor ve diyor ki “Çok Popülersin” yani, sen yazmaya devam et. Sonuçta popüler olmayı kim istemez ki ? Sen yaz popüler ol ki ben de para kazanayım.
Peki başa dönelim. Bu bahsettiğim içerik, yani “1000-1500 TL Arası Akıllı Telefonlar” başlıklı konu ve içeriği bir blogda yazılsaydı,
#Yani bu konuyu yazan yazar blog açmak için girişimde bulunsaydı ve bu konuyu kendi blogunda yayımlasaydı yine bu kadar gösterim alır mıydı ?
Kesinlikle! Daha doğrusu 100.000 gösterim alamasa bile 80.000 gösterimi yine alırdı. Çünkü içeriğin google’da üst sıralarda çıkmasının sebebi shifdelete üzerinde yayımlanmış olması değil, tamamı ile içeriğin kalitesinden kaynaklanıyor.
Bunun gibi içerik üretimi tamamı ile üyelerin elinde olan onlarca forum, onlarca sözlük, onlarca sosyal medya platformu var.
Ve eminim siz de bahsettiğim bu onlarca platformdan en az bir tanesine üyesiniz ve şimdiye kadar onlarca belki de yüzlerce 3 cümleden bile oluşsa bir içerik üretmişsinizdir.
Neden ürettiğiniz içerik, verdiğiniz emek üzerinden sizin maddi bir gelir etme imkanınız varken başkasına bu imkanı sağlayasınız ki ?
Neden bir blog açıp tüm bunları kendi alan adınız üzerinden yayıma sokmayasınız ki ? … Blog açmak benim bilmediğim bir şey ki hem blog açmak zordur mu diyorsunuz ?
Kesinlikle değil ! Blog açmak 20 dakikanızı almayacak bir işlem ki ben size her adımı en ince detayına kadar anlatacağım.
Belki de bugün sırf ayda ek gelir olarak 200 TL kazansam bana yeter düşüncesi ile açtığınız blogunuz ileride size ayda 2000 hatta 20.000 TL kazandıracak ve hayatınızı değiştirecek nereden biliyor sunuz ?
[ Önsüzü Atla Direkt Kuruluma Geç ( Adım 2 ) >> ]
3-Blog yazmak için diğer bir önemli neden ise, pek tabii maddi bir gelir elde etme imkanı sağlaması. Nasıl mı ?;
Blog yazarak para kazanmak mümkün mü ? Direkt merak ettiğiniz soruya cevap vereyim; kesinlikle evet!
Bu sorunun hemen arkasından gelecek potansiyel soruya geleyim :) Blog yazarak ne kadar para kazanbilirim ? İşte bu sorunun kesin bir cevabı yok.
Her blog konusuna, hedef kitlesine ve kalitesine göre farklı kazanç getirisine sahiptir. O yüzden blog açarsanız kesin şu kadar para kazanırsınız demem mümkün değil.
Ancak, blogundan ayda 2.000 TL kazanan takipçilerim olduğu gibi, 5.000 TL hatta 10.000 TL kazanan takipçilerim de var.
Ayda binlerce lira kazanlar olduğu gibi, blog yazma işini kitap yazmaya kadar taşımış, yılda yüz binlerce lira kazanan Pucca gibi yazarlarda mevcut tabii ki.
Eğer blog açmanın sizi en çok cezbeden noktası para kazanmak ise, kesinlikle blog yazarak para kazanma başlıklı yazımı okuyun derim.
Ve evet, sırf para kazanmak için değil de, para kazanmanın da hedeflerinizden biri olması blog açmak için gerçekten güzel bir sebep olabilir.
Blog Açma İşini Neden Yarına Bırakmamalısınız !
Gelelim Neden Bugün Blog Açmalısınız ? Kısmına. Ben de bir işe girmeden önce araştırma yapar, kafamda onlarca defa düşünür, bir nevi fikrimin üstüne yatarım.
Ancak, bir fikir üzerinde çok fazla düşünmek, daha doğrusu düşünmeye çok vakit harcamak yanlış düşüncelere kapılmanıza, hatta o yanlış düşünceye inanmanıza dahi sebep olabilir.
Blog açmak için ne kadar fizibilite çalışması yaparsanız yapın, işin içine girmeden alacağınız sonuçları kestirmek oldukça güç. Ki blog açmak binlerce liralık yatırım isteyen bir fikir de değil.
Blog açma fikri iki kısımdan oluşuyor. Birincisi blog açma ve yönetimini öğrenme ikincisi ise başarılı olup amaçladığınız hedefe ulaşma.
Eğer bir blog nasıl açılır, nasıl yönetilir bilmek istiyorsanız, önce blog açmalı yani suyun içine girmelisiniz. Suyun içine girmeden yüzme öğrenilmiyor.
İkinci kısım ise başarılı bir blog sahibi olup, verdiğiniz emekten beklentilerinizi alma kısmı. Bu kısım ise zaman isteyen bir kısım.
Bu kısmı ile ilgili onlarca makale, ipucu, tavsiye bulsanız da, başarılı olmak için bir başlangıç yapmalı, ortaya bir üretim çıkartmalı ve sonuçlarını tecrübe etmelisiniz ki tecrübeleriniz sonucu daha iyi üretimler yapıp, başarılı olma yolunda ilerleyebilin.
Yani yine mutlaka suyun içine girmeniz gerekiyor. Bu işte tek ihtiyacınız olan şey sabır, emek ve zaman. Siz bu konuda istekli olursanız tüm samimiyetimle söylüyorum ki başarı kaçınılmaz olacaktır.
Adım atmaktan çekinmeyin. Bir etki yaratmalısınız ki bir tepki alasınız ve bugün hiç bir şey yapmayıp, hiç bir adım atmazsanız yarın hiç bir şey değişmeyecektir.
[ Önsüzü Atla Direkt Kuruluma Geç ( Adım 2 ) >> ]
Blog Açmak İçin Neden Bu Rehberi Takip Etmelisiniz ?
1-Wordpress, SEO, pazarlama ve blogçuluğa dair 5 yılı aşkın bir tecrübeye sahibim.
Emin olun sizin geçtiğiniz yollardan ben de geçtim ve günde sizin gibi bu işin başında olan blogçuların blog açmak ile ilgili yüzlerce sorusunu yanıtlıyorum.
Tabii tüm bu tecrübelerim bana kafanızda hiç bir soru işareti bırakmadan, kusursuz bir rehber oluşturma imkanı sağladı.
#Tüm samimiyetimle söylüyorum ki, Türkiye’de blog nasıl kurulur ile ilgili daha detaylı bir rehber bulma şansınız sıfır. Pek tabii araştırabilirsiniz :)
2-Blog açmak ile ilgili herhangi bir kaynağı sırf blog açmış olmak için, daha doğrusu bir an önce blogunuzu hayata geçirmek için kullanabilirsiniz fakat,
Eğer temeli en başta sağlam atmazsanız, uzun vadede vereceğiniz tüm emek, sabır ve zaman tamamı ile boşa gidebilir.
Önce temeli sağlam atmalı ve içeriklerinizi bu sağlam temel üzerine oturtmalısınız. Yani, blog açmak için doğru bir platform seçmeli, doğru bir şekilde blogunuzu açmalı ve ayarlarını doğru yapmalısınız.
Sunduğum bu blog açma rehberi ile diğer herhangi bir rehber arasındaki fark tam olarak bu. Size daha en başta sağlam bir temel attırarak, ileride, en başta yaptığınız hatalardan dolayı yaşayabileceğiniz potansiyel pişmanlıkların önüne geçmiş oluyorum.
[ Önsüzü Atla Direkt Kuruluma Geç ( Adım 2 ) >> ]
Sonuç
#Blog açmak için bir konuda uzman olmanıza gerek yok. Tek gerekli olan şey uzmanı olmak istediğiniz, aşk duyduğunuz bir konunun olması.
#Blog yazmak için herhangi bir teknik bilgiye ihtiyacınız yok. Blog nasıl açılır, nasıl yönetilir ve bu işe nasıl hakim olunuru öğrenmek, bir word, excel programı kullanmayı öğrenmek kadar kolaydır.
#Blog yazarak para kazanmak mümkün hatta başarılı içerikler ürettiğinizde kazanmamak nerede ise imkansız. Bu işi sadece zevk için yapsanız bile para arkanızdan sizi takip edecektir.
#Blog yazmak ve başarılı olmak için yapmanız gereken tek şey, bu işe zaman, emek ve sabır verip kaliteli içerik üretmekten geçiyor. Eğer içiniz de bu azim var ise, tüm samimiyetim ve içtenliğimle söylüyorum ki başarı kaçınılmaz olacaktır !
#Hele ki Türkiye’de blog yazmak ve başarılı olmak o kadar kolay ki… Düşünün ben bile başarılı olup, bu işten maddi bir gelir elde ediyorsam, siz haydi haydi yaparsınız.
Blog Nasıl Açılır - Kurulumuna Geç ( Adım 2 ) >>
Umarım Blog Açmak – Blog Nasıl Açılır | Blog Açma Rehberi başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Elinize sağlık çok ayrıntılı bir yazı olmuş :)
Çok faydalı bir yazı oldu. Bayağı bir kıvama geldim. İkinci yazını okursam büyük ihtimal blogu açmış olacağım. Teşekkürler emeğinize sağlık
Merhaba web sitenizi sürekli takip ediyorum. Web masterlar için çok önemli ve detaylı bilgiler paylaşıyorsunuz. Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
2019 yılından merhaba hocam :) sizin yazılarınız sayesinde kendime istediğim gibi bir web sitesi kurdum, hatta o kadar havalara girdim ki elalemin sitelerini beğenmeyip “ben daha iyisini yaparım” diyecek kadar da ukala oldum :)) şaka bir yana şimdi de sizin bu yazılarınız sayesinde güzel bir blog sitesi kuracağıma inanıyorum artık. Tüm emekleriniz için teşekkürler.. Ha bide o son cümledeki “ben bile” derken? Siz de yapamazsanız kim yapacak hocam :)
Abi ben sayfamı oluşturdum domain satın aldım yapacağım işlem bu kadar mı? Bu konudan hiç anlamıyorum da hosting ne oluyor bazı siteler hosting satıyor?
Dostum merhaba, yazın çok güzel yalnız 2016 yılında yazılmış oldugunu görüyorum.
Pekicyazının sonunda bahsettiğin ;
” Hele ki Türkiye’de blog yazmak ve başarılı olmak o kadar kolay ki… Düşünün ben bile başarılı olup, bu işten maddi bir gelir elde ediyorsam, siz haydi haydi yaparsınız.”
Cümlesi 2019 yılında da sence geçerli mi ?
Hocam yazı hala güncel. Yani ben sürekli o yazıyı güncelliyorum. Güncelleiyorum ancak yazı tarihini değiştirmiyordum. O yüzden siz tarihi o şekilde görmüş ve sizde o şekilde bir algı oluşmuş. Yoksa blogumun en güncel yazısıdır o. Diğer sorunuza gelince, pek tabi hala bloglar internetin en sağlam maddi kaynaklarının başlarında geliyor. Keza onlarca yıl da yine bu şekilde kalacak. Çünkü bazı konularda yazılı içeriğin yerini hiç bir şey alamıyor.
Şu an öyle bir gaza geldim ki, hemen şimdi dahi bir blog açabilirim..
Her şey için teşekkürler, iyi ki varsınız :)
Bu arada, bir şeyi çok merak ediyorum.. Varsayalım ki bir blog açtık, bu bloga günlük mü paylaşımında bulunmalıyız, yoksa haftada 2 tane gönderi paylaşmak yeterli olur mu? Çünkü çalışan bir bayanım ben ve pek bir zamanım olacağını düşünmüyorum.. Cevabınızı dört gözle bekliyorum..
Teşekkürler ❤
Tabi ki yeterli olur. İsterseniz ayda 1 yazın hiç fark etmez. Bu tamamen size kalmış bir durum. Yorumlarınız için ayrıca teşekkür ederim.
abi çok iyi yaa
Aklımda bir süredir blog açma fikri vardı ancak bir türlü harekete geçemiyordum. Bu yazıda hem gerekli motivasyonu buldum, hem de teknik açıdan web sitesi açmanın zor olmadığına tamamen iknâ oldum diyebilirim. İlgili olduğum bir konu var, en kısa zamanda onun hakkında bir blog tasarlayacağım bu sitedeki bilgilerin ışığında.
Kullandığınız dil mükemmel, profesyonelliği hissettiriyorsunuz, çok samimisiniz. Bizim gibi gençler için bu site bir nimet resmen.
Çok teşekkür ederim emeklerin için.
Kendi bloğumu açtığımda ilk yazımın konusu-başlığı “nasıl blog açmaya karar verdim ve teknik bilgim sıfır iken nasıl öğrendim?” gibi bir şeyler olacak ve bu siteye yönlendireceğim okuyan herkesi, buraya 1 kişi bile kazandırsam iyidir.
Çalışmalarının devamını bekliyoruz, ayrıca sende motivasyon yazısı yazacak güç de görüyorum ben, dene bi Burak Abi :)
İşte siz böyle yorumlar yaptıkça, benim verdiğim emeğe katkı sağlamaya çalıştıkça ben kendimde daha çok güç buluyorum ve işime daha bir şevkle sarılıyorum. Çok teşekkürler yorumunuz ve desteğiniz için, gerçekten. Takipte kalmanız dileği ile!
Merhaba, öncelikle tebrik ederim bu kadar detaylı, bilgilendirici yazılar yazdığınız için. Size 2 sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim…
1- blog açtım ve ilerledim, blogumu web sitesi haline getirmek istiyorum. Tüm yazılarım ile bilikte siteye aktarmak mümkün olabilir mi?
2- Blog açtığımda instagram, facebook gibi bağlantıları ekleyebilir miyim?
Teşekkürler şimdiden :)
Merhaba,
1- Siz blog açarken aslında bir web sitesi açıyorsunuz zaten. Buradaki blog kelimesi sadece kavramsal. Yani siz bir web sitesi kurup, o web sitesinde blog yazıyorsunuz aslında.
2- Tabi ki ekleyebilirsiniz. Hem yazılarınıza paylaşım butonları ekleyebilirsiniz hem de sosyal medya hesaplarınızı yazılarınızın yanına, altına, üstüne ekleyerek takipçi toplayabilirsiniz.
Ya Burak bir haltı beceremedin, hiç olmazsa insanlara wordpress hakkında bildiklerini aktaracağın bir blog aç, onlar başarılı olsun” kısmı çok samimi olmuş cidden 😊
xoş olup
Merhaba Burak bey yazınız okudun Bir websitesi kurmak istiyorum.Biraz aratırma yaptı Onedio tarzı bir site kurmak WordPress BoomBox Teması Hakkında makale yazabilirmisiniz. Sizin Youtube Kanalınızı video çekebilir misiniz Şimdi’den teşekkür ederim kolay gelsin
Hocam bu da aynı şey. Önce bu yazımı takip edip wordpress sitenizi kurar, ardından da kurduğunuz bu wordpress sitesi üzerine sosyal medya temaları yazımda bulunan temalardan birini kurarsınız. Zaten temalara baktığınızda tam istediğiniz tarzda olduğunu göreceksinizdir.
Nasıl bir dil kullanıyorsun makalelerinde hiç blog açma fikrim yokken blog açtım sayende teşekkür ediyorum.
Sitemi inceleyip yorumunuzu bekliyorum 3 gün önce aktif ettim blogu
Burak hakli arkdaslar inandiginizi yapin rekabetten korkmayin kaliteli icerikler er yada gec degerini buluyor ve en onemlisi blogunuz kesinlikle nis olmali..
Hocam helal olsun akıl yaşta değil başta ata sözünün ete kemiğe bürünmüş halisiniz en baştan okuyarak ilerliyorum ve inanın hic bir kitap gazete vs böyle okumamıştım iyiki var senin gibi insanlar sonsuz teşekkürler
Güzel bir paylaşım olmakla beraber takdire şayan olmuş başarılarınızın devamını dilerim takipteyim.
Öncelikle emeğinize sağlık,çok açıklayıcı ve anlaşılır yazmışsınız.
Seyahat acentaları yani turlar ile yaptığım gezileri,fotoğraflar eşliğinde anlatmak istiyorum.Ama öyle yol gösterici değil yani ne yenir ,nasıl gidilir olmadığı için blog ilgi çeker mi?
Sizce ne yapmalıyım..
Merhaba arkadaşım emeğinize sağlık.Güzel içerikler ve faydalı bilgiler paylaştığınız için blog kurmak isteyen yada bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen blogculara tuttuğun ışık için size çok teşekkür ederim
İyi Günler,
Bu yazınız, biraz önce okuduğum, aslında tüm bloğunuz için teşekkür ederim. Çok faydalanıyorum (yeni başladım). yukarıda video serisinden bahsetmişsiniz. Ne durumda projeniz? Biz zavallı yeni bloger olmaya çalışanlar yakın zamanda faydalanabilecek miyiz?
Hocam bu konuda aslında çok fazla video var internnette bulabileceğiniz. Bir yenisini de ben çekmek istiyorum ancak hala proje aşamasında. Mutlaka bir gün hayata geçireceğim ancak kesin bir zaman veremiyorum. Bu arada yorumunuz için çok teşekkür ederim. Takipte kalmanız dileği ile !
Tek cümle yazıcam Burak. Aradığımı buldum ÇOOOK KALİTELİ ADAMSIN.
Teşekkürler hocam :) Blogunuz hayırlı olsun.
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Emeğiniz için teşekkür ederiz.
Yorumunuza sağlık hocam :) Beğenmenize sevindim. Takipte kalmanız dileği ile !
İşte içerik gibi içerik diye buna derim. İçerik kraldır derken ne kast ediliyor görmek güzel. Eline sağlık gerçekten.
Teşkkürler Ayhan ! Senin de yorumuna sağlık.
Harika bir içerik üretmişsiniz. Blog açma fikrini aklının bir yanına yerleştirmiş ve bu fikri nasıl harekete geçireceğini bilemeyen kimseler için enfes bir kaynak.
Yazımı övgüler yağdırdığınız için teşekkür ederim :) Umarım gerçekten tüm bu övgüleri sonuna kadar hak ediyordur. Zahmet edip, yazımı okuduktan sonra geri dönüş sağladığınız için ayrıca teşekkür ederim.
teşekkür ederim bilğilendirdiğiniz için
Hocam yazınızı son cümlesine kadar okudum. Gerçekten okuduğum en detaylı inceleme ve bilgilendirme yazısı olmuş. Bana yeni bir fikir ve ilhan verdi. Bir kaç yıldır uğraştığım bu işlerde başarılı olmuş bir blogum yok. Bende beyaz bayrak çekecektim ki karşıma sizin yazınız çıktı. Yazının tamamını ve bağlantıların tamamını en ince ayrıntısına kadar okuyacağım. Ve tüm bilgileri göz önünden bulundurarak bu sefer tüm emeğimi vereceğim. Başarısız olsam da tekrar deneyeceğim. ”Bu arada son cümledeki haydi haydi değilde hayli hayli olacak bilginize” Teşekkür ederim.
Serdar hocam yazımı detaylı okuyup, bir de üzerine bana bir geri dönüş sağladığınız için çok teşekkür ederim. Yazımı beğenmenize inanın çok sevindim. Bu arada blogunuzuda inceleme fırsatım oldu. Gördüğüm kadarıyla eksik kaldığınız nokta belirli bir niş üzerine yazmayışınız. Yani yazdığınız konular spesifik değil. Bir blog yazınız yemek tarifi verirken, diğeri kalp krizinden bahsediyor. Bu şekilde google’da üst sıralara çıkmanız mümkün olmayacaktır. Google niş blogları sever. Umarım başarılı olursunuz. Eee tabii, eğer bu işi emekle, yılmadan yaparsanız mutlaka başarılı olacaksınızdır. Takipte kalmanız dileği ile ! Bu arada “hayli hayli” diye okunurken, “haydi haydi” şeklinde yazılır. Tdk’dan bir kontrol edin derim.
5 yılı geçkin blog yazıyorum, sayısızca blog yazarları tanıyorum, sayısızca blog yazıları okuyorum ama böylesine güzel detaylıca bir yazı açıkçası hiç okumadım veya denk gelmedi.
Fazla söze gerek yok blogger’ın halinden blogger anlar ;)
Yalçın övgü dolu ve yapıcı yorumun için inan çok teşekkür ederim. Sen ve senin gibilerin yazılarımı değerli bulması beni bu işe motive eden en temel etmen. Takipte kalman dileği ile!
çok başarılı bir paylaşım teşekkürler….
Yorumunuz için ben teşekkür ederim.
Harika bir yazı. öğrencilerime de okutacağım.
Emeğine sağlık burak kardeşim. Yazın gayet açıklayıcı ve gerçekci olmuş. ..
Teşekkürler Fatih !
Zaten takipteyim Burak.
Birde birşey sormak istiyorum yazinda demişsin ya daha önce site projelerim oldu ama hepsinde başarısız oldum demişsin. Ama blog işinde çok basarilisin. Siteyi de yapan sen olduğuna gire gene boyle jaliteli iverik hazirliyorsunudr. Peki sitede neden basarili olamadinda blog isinde basarili oldun. Yapan sen olduğun halde böyle olması birinin blog diğerinin site olması mı ?
İşte, daha önce odaklandığım projeler yazılı içerik üretme odaklı değildi. Reklam pazarlama isteyen projelerdi ve ciddi anlamda bir yatırım gerektiriyordu. ( Pazarlama adına ) bu yüzden başarısız oldum aslında
Gelsin Burak inan yazılarını çok bekliyorum ama yoğunsun demek ki ki seyrek geliyor birde bu yazınla ilgili mail gelmedi.
Dedim bu Burak nerede kaldı bi bakayım yeni makalesi var mı diye.
Yaptığın iş ve başarın bana çok enteresan geliyor. Yani işinin kalitesi Alexa sıralamandan belli oluyor. Diyorum nasıl yapmış eleman bunu diyorum.
Evet bu yazımı mail atmadım. Daha sonrada seriyi tamamlayınca hepsini bir atacağım. Yapıtğım işi kaliteli bulman beni ayrıca mutlu etti. Takipte kalmaya devam ozaman :)
Burak gerçekten çok başarılı bir yazı hazırlamışsın tebrik ederim. Yeni bir site açmak isteyenlere motivasyon olacağını söyleyebilirim.
Bununla beraber site dışı SEO ile ilgili makaleler yazsan tadından yenmez :)
Dostum gelecek gelecek, SEO ile ilgili, ipuçları ile ilgili onlarca yazı gelecek. Şu an başlangıç seviyedeki potansiyel blogçular için bi video serisi hazırlıyorum. Biraz uğraştıran bir proje tamamlıyım. Daha ne yazılar gelecek :) Yorumun için teşekkürler.
Burak yine güzel noktalara değinmişsin. Bence artık bir e-kitap çıkarmanın vakti geldi de geçiyor :)
E-Kitap değil de, şu anda bi video serisi hazırlıyorum Oğuz. Başlangıç seviyesi için oldukça yararlı olacak bir seri. Yorumun için teşekkürler dostum.
Yeni gördüm yazı çıktığını, bilmeyenler için yararlı
Yorumun için teşekkürler Ejder.