WordPress CPU Sorunu: CPU Aşımına Son | Kesin Çözüm

Wordpress Genel Bilgi

Neredeyse her WordPress kullanıcısı mutlaka WordPress cpu sorunu yaşamış ya da bir gün mutlaka yaşayacaktır.

Her şey başta güzel giderken, hitleriniz artmaya başladıkça sitenizde yavaşlamalar, takılmalar meydana gelmeye başlar. Hatta host sağlayıcınızın size sunduğu cpu limitini zaman zaman aştığınız için firmanızdan uyarı mailleri alırsınız.

WordPress CPU düşürme için araştırma yaptığınızda cevap WordPress hız optimizasyonu ve VDS ya da VPS çözümleri olacaktır.

Hız optimizasyonu konusunda Burak’ın WordPress Site Hızlandırma başlıklı muazzam bir rehberi var. Ama bu optimizasyon, paylaşımlı hostinglerde bir yere kadar sizi idare edecektir.

Fakat;

Günlük ortalama 60k+ tekil hite sahip bir sitede, paylaşımlı hosting üzerinden, anlık 2500+ kullanıcı aktif iken, cpu kullanımının 0 (sıfır) olduğunu söylesem, bana inanır mısınız?

Aşağıdaki görselde sitenin anlık hitini ve gün içerisindeki cpu kullanımını görüyorsunuz. Sitenin gün içerisinde toplam 74k hit aldığını da belirteyim.

WordPress Cpu Sorunu Çözümü- Anlık Hit Değerleri

WordPress Cpu Sorunu Çözümü- Anlık Hit Değerleri

Peki paylaşımlı hostingde bu değerleri almak mümkün mü?

Evet mümkün.

Bu yazıda, özellikle yüksek hitli siteler için, VPS’ye gerek kalmadan, paylaşımlı hosting üzerinde WordPress cpu ve bellek aşımı sorununu nasıl çözüme kavuşturacağınızı, detaylı bir şekilde anlatıyor olacağım.

Yapacağımız üç işlem bulunmakta:

1-Siteyi sağlam bir hosting firmasına taşıma
2-Fastest Cache Premium kurma
3-CloudFlare servisinden yararlanma

Şimdi WordPress cpu sorunu çözümü yolunda yapacağımız işlemleri detaylıca tek tek ele alalım.

WordPress Cpu Sorunu için Hosting Seçimi

#İster düşük hitli ister yüksek hitli tüm sitelerim için benim tercihim Veridyen firmasından yana. Hosting için neden bu firmayı seçtiğimi, yaşadığım bir tecrübeyi anlatarak açıklamak isterim.

Sitemdeki hitler arttıkça ben de WordPress cpu sorunu ile uğraşmaya başladım. Yaptığım wordpress cpu optimizasyonları da artık yeterli gelmiyordu. Host sağlayıcım VPS paketlerine geçmem için sürekli mail göndermeye başlamıştı.

Host sağlayıcımın destek servisinden pek memnun olmadığım için VPS için başka bir firmayla anlaşmaya karar verdim.

#Burak’ın hazırladığı En iyi Hosting Firması rehberinden yararlanarak firmalarla iletişime geçtim. Sitemin durumunu ve istatistiklerimi bildirerek uygun bir VPS paketi önermelerini rica ettim.

Çoğundan uygun geri dönüşler aldım. Fakat Veridyen farklı olarak paket önermek yerine, kullandığım hostun teknik bilgilerini bildirmemi, buna göre daha sağlıklı bir öneri sunabileceklerini söyledi.

Gerekli bilgileri göndermemden 5 dakika sonra geri dönüş yaptılar ve VPS’ye hiç gerek olmadığını, paylaşımlı hosting servislerinin sitem için yeterli olacağını belirttiler.

Şimdi bir durup düşünmenizi istiyorum!

Türkiye’deki hangi servis sağlayıcı, VPS’ye geçme kararı almış bir müşterisini, “Masrafa gerek yok, uygun fiyattaki paylaşımlı hostinglerimiz işinizi görür.” diyerek karından vazgeçer?

Yurtdışında bunun örneklerine rastlayabilirsiniz. Fakat bu Türkiye’de malesef olmayacak bir şey. Bunu ancak ve ancak sistemine güvenen, müşteri memnuniyetini lafta değil gerçekten ön planda tutan bir firma söyleyebilir.

Ben yine de Veridyen‘in yeni bir firma olduğunu göz önüne alarak deneme amaçlı 1 aylık bir paket aldım. ve sadece 7,99 TL ödedim.

Host değiştirme işlemiyle benim yerime Ufuk Bey ve Kemal Bey ilgilendiler. Toplamda 1,5 GB’lık veri bulunduran sitemi yarım saat içinde, kesinti yaşamadan taşıdılar.

Bu süreçte sorduğum her bi soruyu büyük bir sabırla cevapladılar. Hem de öyle acemi ya da normal bir kullanıcının anlamayacağı teknik terimlerle değil, somut olarak, örneklerle ve gayet açık bir kullanarak.

Firmanın güncel teknolojiyle paralel giden gerçekten sağlam bir teknik altyapısı mevcut. Bu sağlam altyapıyı Türkiye’de sadece bir kaç firma sağlayabiliyor.

Veridyen firmasının farkı ise, 7/24 anında geri dönüş yapan, müşteri hizmeti üzerine eğitilmiş elemanlar yerine bizzat sistemin başında bulunan teknik elemanlardan destek aldığınız, sadece sorunu belirtmekle kalmayıp, sorunun çözümünü de size sunan; hatta çözümü uygulayan güleryüzlü bir destek servisine sahip olması.

Sonuç olarak o günlerde günlük 8k+ tekil hit alan sitemi Veridyen’e taşıyarak WordPress cpu sorunumdan geçici olarak kurtulmuş oldum.

Geçici olarak diyorum çünkü;

Her ne kadar teknik alt yapısı ve sunulan limitlendirmeler muazzam olsa da, hitler arttıkça paylaşımlı bir hostingde fazla barınamayacağımı biliyordum.

Siz de buraya tıklayarak Hosting menüsünden WordPress Hosting seçeneğine tıklayarak sınırsız paketlerden herhangi birini satın alabilirsiniz.

Host tecrübem bu şekilde. Fakat WordPress cpu sorunu çözümü için sadece sağlam bir host yeterli değil. WordPress cpu düşürme işlemi için yapmamız gereken 2 adım daha var.

Cache Kullanımı – Fastest Cache Ayarları

WordPress hızlandırma ve cpu sorunu çözümü için yapmanız gereken bir diğer işlem cache kullanmak. Cache kullanmanın yanı sıra veritabanınızı optimize etmeli, js, css gibi dosyalarınızı sıkıştırmalı, sitenizdeki görselleri optimize etmelisiniz.

Tüm bunları tek tek manuel yapabileceğiniz gibi hiç uğraşmadan Fastest Cache Premium eklentisini kullanabilirsiniz.

Eklentiyi duymuşsunuzdur. Türk bir arkadaşımız tarafından geliştirilen uygulama, WordPress cache konusunda muazzam bir eklenti. Bir alt başlıkta anlatacağım CloudFlare kullanımı ile beraber WordPress cpu sorunundan kesinlikle kurtulacağınızı garanti edebilirim.

Fakat Fastest Cache’in free versiyonu yüksek hitli siteler için yeterli gelmeyecektir. Free versiyonunun en büyük eksikliği, mobil girişler için cache sağlamaması.

Premium versiyonunda ise mobil cachein yanı sıra bir dolu optimizasyon özelliklerine de sahip oluyorsunuz. Daha yüksek oranlı sıkıştırma, resim ve veritabanı optimizasyonu, lazy load vs. gibi manuel ya da bir kaç eklentiyle yapabileceğiniz işlemleri tek bir eklenti ile halledebiliyorsunuz.

Çok güçlü bir cache işlemiyle beraber veri trafiğinizi ciddi oranlarda düşürmeniz mümkün. Veri trafiğiniz düştükçe, cpu ve memory kullanımız da aynı oranda düşüyor, hatta yukarıda da gördüğünüz gibi sıfırlanıyor.

#Free versiyon kullanmak yerine 100 TL gibi uygun bir rakam ödeyerek WordPress cpu sorunundan tamamen kurtulmak daha mantıklı. Zaten yüksek hitiniz varsa VPS için ödeyeceğiniz miktarın çok çok altında bir ödeme yapmış oluyorsunuz.

Fastest Cache Premium Ayarları

Eklentinin ayarları da gayet basit. Türkçe olduğu için fazla kafanız karışmıyor. Ben sitem için ayarları aşağıdaki görseldeki gibi yaptım. Siz de ihtiyaçlarınıza göre ayarlamaları kolayca yapabilirsiniz.

#Ayarlar

Fastest Cache Premium Ayarları - Ayarlar

Fastest Cache Premium Ayarları – Ayarlar

Ayarlamaları yaptıktan sonra sitenizdeki hızı zaten farkedeceksiniz. Host panelinize girerek cpu kullanımını da görebilirsiniz. Cpu sadece cache önbelleğini temizleyip yeni cache dosyaları oluşturulurken artacak.

#Önbellek Temizle

Burada önbelleğe alınan tüm dosyaları manuel olarak temizleyebilir, yeni cache dosyaları oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için Önbellek Temizle veya Delete Cache and Minified JS/CSS butonuna basmanız yeterlidir.

Sadece html ile oluşturulmuş önbelleği temizlemek için Önbellek Temizle butonunu, hem html hem de JS ve CSS dosya önbelleklerinin tamamını temizlemek için ise Delete Cache and Minified JS/CSS butonunu kullanabilirsiniz.

Fastest Cache Premium Ayarları - Önbellek Temizle

Fastest Cache Premium Ayarları – Önbellek Temizle

#Zaman Aşımı

Cache temizleme işlemini belirli zamanlarda otomatik olarak yapılmasını istiyorsanız bu sayfadan ayarlayabiliyorsunuz.

Fakat şunu unutmayın ki cacheler temizlendikten sonra yeni cachler oluşturulurken tabii ki bir miktar cpu harcaması oluyor. Bu nedenle otomatik cache temizleme işlemini, sitenizin yoğun olmadığı saatlere ayarlamanız daha sağlıklı olacaktır.

Fastest Cache Premium Ayarları - Zaman Aşımı

Fastest Cache Premium Ayarları – Zaman Aşımı

#Resim Optimizasyonu

Fastest Cache’in sunduğu ekstra ve muazzam bir özelliği.

Bu araçlar sitenizdeki bütün resimleri tek tıkla hiç bir kalite kaybı yaşamadan disk boyutlarını düşürebiliyorsunuz. 1000 görsele kadar ücretsiz optimizasyon sunan araç, daha fazlası için ücret talep etmekte. More butonuna basarak uygun fiyatlara kredi satın alımı yapabilirsiniz.

Fastest Cache Premium Ayarları - Resim Optimizasyonu

Fastest Cache Premium Ayarları – Resim Optimizasyonu

#Hariç

Önbelleğe alınmasını istemediğiniz sayfa ya da js ve css dosyalarını burada tanımlıyorsunuz.

Fastest Cache Premium Ayarları - Hariç

Fastest Cache Premium Ayarları – Hariç

#DB

Bu kısım da Fastest Cache’in ekstra sunduğu bir özellik. Bu sayfadan tek tıkla veritabanınızı optimize edebiliyorsunuz. Böylece veritabanı optimizasyonu için ekstradan eklenti kullanmanıza gerek kalmıyor.

Fastest Cache Premium Ayarları - Hariç

Fastest Cache Premium Ayarları – Hariç

Ayarlaması ve kullanımı basit olan bu eklenti tek başına WordPress cpu sorunu için büyük oranda çözüm olacaktır.

#Peki cachlenmiş ve sıkıştırılmış verilerin çoğunu sizin sunucunuzdan değil de başka bir ağ tarafından önbelleklenip ziyaretçilerinize gönderilmesini, böylece WordPress cpu kullanımını tamamen sıfırlanmasını ister misiniz?

Bu noktada da CloudFlare servisinden yararlanacağız.

CloudFlare Yönlendirmesi ve Ayarları

CloudFlare servisini de mutlaka duymuşsunuzdur. Bir nevi CDN ve güvenlik hizmeti olan CloudFlare, önbellekleme konusunda oldukça işe yarar bir hizmet.

Sunucu tarafına js ve css yükü bindirmeden sitenizin ziyaretçilerinize ulaşmasını sağlıyor. Yukarıda da anlattığım gibi Fastest Cache ile birlikte kullanıldığında ise sunucu yükünden, dolayısıyla WordPress cpu sorunundan tamamıyle kurtulmuş oluyorsunuz.

Yazının devamında WordPress sitenizi CloudFlare servisine nasıl bağlayacağınızı ve Fastest Cache’in sağlıklı çalışması için hangi ayarlamaları yapmanız gerektiğini anlatıyor olacağım.

WordPress CloudFlare Kurulumu

CloudFlare’in ücretsiz planları da bizim için gayet yeterli olacaktır. Ücretli planlar bazı teknik detaylar ve ekstra güvenlik özellikleri sunmakta. İleride ihtiyacınız olursa ücretli planları da isteğinize göre edinebilirsiniz. Şimdilik yönlendirme ve kurulum işini halledelim.

1- CloudFlare adresine gidiyoruz. Sayfanın ortasındaki Get Started Today karşısına mail adresimizi ve belirlediğimiz şifreyi yazıp Sign Up butonuna tıklıyoruz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - Kayıt

WordPress CloudFlare Kurulumu – Kayıt

2-Yönlendiğimiz sayfada Create Account butonuna basıyoruz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - Hesap Açma

WordPress CloudFlare Kurulumu – Hesap Açma

3-Site adresimizi kutuya yazarak Scan DNS Records butonuna basıyoruz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - Alan Adı Kaydı

WordPress CloudFlare Kurulumu – Alan Adı Kaydı

4-Bu aşamada DNS kayıtlarını taraması için 40 saniye kadar bekliyoruz. Progress çubuğu dolana kadar bekleyelim. İşlem tamamlanınca Continue butonuna basıyoruz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - DNS Taraması

WordPress CloudFlare Kurulumu – DNS Taraması

5-Önümüze gelen sayfada ise tarama sonucu bulunan DNS kayıtları listeleniyor ve hangi kaydın CloudFlare sunucularına yönlendirileceği turuncu bulutla gösteriliyor. Burası biraz teknik detay isteyen bir sayfa. Burada yapacağımız bir şey yok. Alttaki Continue butonuna basarak deva edelim.

WordPress CloudFlare Kurulumu - DNS Kayıtları

WordPress CloudFlare Kurulumu – DNS Kayıtları

6-Sonraki sayfada CloudFlare servislerinin bulunduğu planlardan birini seçmemiz isteniyor. Şimdilik ücretsiz plan işimizi göreceği için Free Website seçeneğini işaretleyip Continue butonuna basıyoruz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - Plan Seçimi

WordPress CloudFlare Kurulumu – Plan Seçimi

7- Burada biraz dikkatli olmanızı öneriyorum. Açılan sayfada bize verilen DNS adreslerini, domain kontrol panelimizdeki DNS adresleriyle değiştireceğiz.

Sizin domain kontrol panelinizdeki DNS adresleri, hostunuza ait DNS adresleridir.

Bu adresleri CloudFlare DNS adresleriyle değiştirerek, site trafiğimizin CloudFlare üzerinde geçmesini sağlayacağız.

Kafanız karışmasın. Adım adım gidelim:

7-a Öncelikle domain kontrol panelinize gidin. Genelde alan adı yönetimi başlığı altında DNS Yönetimi, Nameserver Yönetimi gibi ayar seçeneklerinde DNS adreslerinizi görebilirsiniz.

WordPress CloudFlare Kurulumu - DNS Adresleri

WordPress CloudFlare Kurulumu – DNS Adresleri

7-b Görselde gösterdiğim hostunuza ait adresleri silerek, CloudFlare’in size verdiği DNS adresleriyle değiştirin ve Güncelle ya da panelinizdeki ilgili butona basarak işlemi tamamlayın. (NS 3 ve NS4 adresleri varsa olduğu gibi kalabilir.)

# Not: Görseldeki DNS adresleri ile size verilen DNS adresleri farklı olabilir. Görseldeki adreslerle değil, CloudFlare sitesinde size verilen adreslerle değiştirmeye dikkat edin.

WordPress CloudFlare Kurulumu - DNS Değiştirme

WordPress CloudFlare Kurulumu – DNS Değiştirme

7-c CloudFlare sayfasında DNS adreslerinin olduğu yerin altındaki Continue butonuna basarak DNS yönlendirme işlemini tamamlıyoruz.

8-Bundan sonra DNS adresimizin CloudFlare’e yönlenmesini bekleyeceğiz. Bu işlem 24 veya en geç 48 saat içinde tamamlanır.

Fakat bu kadar bekleyeceğinizi sanmıyorum. Genel olarak 3-4 saat içinde yönlenmiş oluyor. Hatta şu an size anlatırken yaptığım işlemde yönlendirme 5 dakika bile sürmedi. Yönlendiği zaman gri olan alan adınız yeşile dönecek.

WordPress CloudFlare Kurulumu - Yönlendirme Tamam

WordPress CloudFlare Kurulumu – Yönlendirme Tamam

Böylelikle WordPress CloudFlare kurulumu tamamlanmış oluyor. CloudFlare’in WordPress eklentisi de mevcut fakat yüklemeye gerek yok. Eklenti ile yapacağınız işlemleri CloudFlare hesabınız üzerinden de yapabilirsiniz. Eklentinin ekstra bir getirisi yok.

Şimdi yapacağımız işlem, Fastest Cache’in CloudFlare ile verimli çalışması için CloudFlare ayarlamalarını yapmak.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları

Fastest Cache, CloudFlare’in yaptığı bazı sıkıştırma ve optimizasyon işlemlerini kendisi yapıyor. Her iki tarafta da aynı işlemlerin yapılması sitede bariz yavaşlamalara ve problemlere yol açabiliyor.

Bu nedenle CloudFlare tarafında bazı işlevleri kapatmalı, bazı fonksiyonların ayarlamalarını yapmamız gerekiyor.

1-CloudFlare sayfasında Speed sekmesine gidin. Auto Minify başlığındaki seçeneklerin işaretlerini kaldırın.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Auto Minify

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Auto Minify

2-Yine Speed sekmesindeki Rocket Loader aracının kapalı yani Off olarak işaretleyin.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Rocket Loader

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Rocket Loader

3-Page Rules sekmesine gidin. Create Page Rule butonuna basın. Başlığa siteismi.com/wp-admin* yazın. Alttaki Add a Setting yazısına tıklayarak aşağıdaki görseldeki gibi seçenekleri belirleyin. Her kural için Add a Setting yazısına tıklamalısınız. Tamaladıktan sonra Save And Deploy butonuna basarak kaydedin.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Page Rules/1

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Page Rules/1

4-Tekrar Create Page Rule butonuna basın. siteismi.com/*preview=true* ismi verin. Aşağıdaki görseldeki gibi seçenekleri belirleyin ve kaydedin.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Page Rules/2

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Page Rules/2

5-Yine aynı şekilde Create Page Rule butonuna basın. Başlığa sadece siteismi.com/* yazın. Görseldeki gibi seçenekleri belirleyip kaydedin.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Page Rules/3

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Page Rules/3

6-Son olarak Caching sekmesine giderek Purge Cache başlığındaki Pruge Induvidial Files butonundaki Purge Everyting seçeneğine basıp önbellek temizliğini yaparak, yaptığımız ayarların aktif olmasını sağlayın. Bu işlemi aynı zamanda manuel cache temizleme işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

CloudFlare Fastest Cache Ayarları - Purge Cache

CloudFlare Fastest Cache Ayarları – Purge Cache

Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra artık WordPress cpu sorunu diye bir şey kalmayacak. Aşağıdaki görselde görebileceğiniz gibi toplamda 717 GB’lık bir trafiğin 634 GB’ı CloudFlare tarafından sağlandı. Bizim sunucumuz üzerinden sadece 83 GB’lık bir veri trafiği sağlandı.

Yani CloudFlare, sadece Fastest Cache ile cachelenip paketlenmiş veriyi sunucumuzdan çekti. Ziyaretçiye gidecek olan veri trafiğini kendi sunucuları üzerinden sağlayarak bize hem cpu hem de trafik tasarrufu sağlamış oldu.

CludFlare Veri Tasarrufu

CludFlare Veri Tasarrufu

#Sonuç olarak tüm bu işlemler ile sadece Verdiyen‘den aldığımız paylaşımlı bir hosting üzerinde, günlük 80k tekil hite ulaşan sitemizi, wordpress cpu sorunu yaşamadan ziyaretçilerimize sunmuş olduk.


Umarım WordPress CPU Sorunu: CPU Aşımına Son | Kesin Çözüm başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

WordPress CPU Sorunu: CPU Aşımına Son | Kesin Çözüm” ile ilgili yorumlar;

  1. Mehmet G. dedi ki:

    siteismi.com/wp-admin* işe yaramıyor. Admin paneli cacheleniyor her şey alt üst oluyor. Biraz araştırdım doğrusunu buldum galiba. *siteismi.com/wp-admin/* şeklinde yazınca düzeldi.

    Bu olayın üzerine diğer page rulelerinizin çalışıp çalışmadığından şüphe duydum. Çünkü ben de bandwithin sadece %5-6lık kısmını cloudflare karşılıyor. Gerisi yine sunucudan çekiliyor galiba.

    Ayrıca o ilk kısımda teknik bilgi istiyor devam deyip geçin dediğiniz kısımda artık her şey seçili geliyor. admin, cpanel, mail, webdisk vb. Çekine çekine devam deyip geçtim. Bence yazıyı güncellerseniz çok iyi olur.

    Tekrar bu muhteşem site için teşekkürler. Yıllar yıllar sonra Blogger’ı bırakıp WordPress dünyasına giriş yapmamı sağladınız. Siteniz olmasa hiçbir zaman wordpress kullanmayacaktım.

  2. Hasan SARI dedi ki:

    Merhaba.
    CloudFlare üzerinde dahili mp4 videolarımızı da barındırabiliyor muyuz.?
    Teşekkürler..

  3. AHG dedi ki:

    harfiyen yaptım bekliyorum bir yönelsin yorum yapacağım, yazı için teşekkürler

  4. Ahmet dedi ki:

    Burada anlatılanları yaptım ve ne WordPress güncellemesi ne de eklenti güncellemesi artık gelmiyor. 2 gün önce WP ve bir kaç eklentime güncelleme geldi ama benim panelime bu güncellemeler düşmüyor.

  5. Mehmet Egemen dedi ki:

    Yazınız çok güzel değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Aklımdaki soru Cloudflare ile MaxCDN birlikte mi kullanılacak (Burak Bey diğer konularında MaxCDN kullandı) yoksa Cloudflare pro planları tek başına yeterli mi ?

  6. Fatih dedi ki:

    Mrb ben sitemi yeni kurdum bi 50 gün alan oldu ben cache kurmadım daha ücretsiz olarak wp3 total kurdum bir ara ama site yavaşladı diye kurmadım tekrardan bu sizin önerdiğiniz fast cache dediğiniz kadar iyimi onun denemesini ücretsiz yapmayı düşünüyorum. Sitem yeni fakat ben sitemin hızlı olması seo açısından çok iyi olmasını istiyorum.

  7. Doğukan dedi ki:

    Merhaba,

    Konuda Veridyen tavsiye edilmiş ve sitelerinizde Veridyende hizmet aldığınız yazıyor ama bu siteniz neden Turhost üzerinde?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazıyı yazan GÜrcan arkadaşımızın sitesi veridyende barındırılmakta. Site sahibi ise benim.

  8. Ahmet dedi ki:

    Burak Lazyload ve Widget Cache’i neden aktif hale getirmediğini merak ettim :) Birde Burak CPU sorunu yaşamıyorsak Fastest Cache ile Cloudflare kullanmalı mıyız? CPU problemleri başlayınca mı kullanmalı? Eklentinin premium versiyonunu kullanıyorum. Gerçekten çok güzel. Tavsiye ederim.

  9. Berkcan Kaan Zanbak dedi ki:

    Fastest cacheyi PRO yu kullanıyorum herkese tavsiye ederim. Sitemi baya hızlandırdı. Sitemi çok uzun zaman önce kurdum tema seçimim görsel açıdan çok iyi ama seo açısından berbattı. WPMavi sayesinde temayı baştan yarattım diyebilirim. 8 saniyede açılan sitem şuan 1snden kısa sürede açılıyor hız puanı 90’a çıktı. Artık yazılarımda seoya uyumlu. Teşekkürler Burak :))

  10. bolwebce dedi ki:

    Gürcan Bey, bahsettiklerinizi harfiye yaptım. Site açılış sayfam yavaşladığı gibi yazı karakterleri ilk 5 saniye farklı çıkıp sonra düzeldi. Faster Cache premium satın aldım ve cloud ayarlarını aynen yaptım. Burak hocamın diğer cache ekletilerinde anlattığı bir konuyu hatırlıyorum ve sanırım sorun Faster Cache premium ile gelen ekstra sıkıştırmalardan oluyor. Bu sorunu nasıl düzeltebiliz?

  11. Emin dedi ki:

    Bloğunuz sayesinde çok yararlı içerikler ile tanıştım.Bizlere bu güzel içerikler ile yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler. Bu alanda daha da iyi seviyelere gelmemiş dileklerimle.

  12. knan dedi ki:

    Bir fastest cache bir işe yaramaz 1 hafta kullandim düzelir diye hemde satın alarak site beter oldu olduğunda 2500 demissin ama reklam yapmışsın galiba 100 online kullanicida cpu %100 oluyor admin paneline girdiğimizde site komple gidiyor sonradan yine süper cacheyi kurdum biraz düzeldi ama cpu problemim devam ediyor 100 online kullanicida %25 oluyor o yüzden sitemin reklamini bile yapmiyorum

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yakında bu konu ile ilgili bir yazımız olacak. Fatest cache’nin ne kadar faydalı olduğunu verilere dayalı bir şekilde ölçümlediğimiz bir yazı.

  13. sefa dedi ki:

    wpfastestcache eklentisini 100 TL ye satın aldıktan sonra sadece 1 siteye mi uygulayabiliyoruz yoksa bütün WP sitelerimize uygulayabilir miyiz ?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tek bir site için geçerli hocam. Her site için ayrı ayrı almanız gerekli.

  14. Ali Güneş dedi ki:

    Burak Bey, merhabalar.
    CloudFlare benden nameserverları girmemi istiyor ve giriyorum da. Fakat benden 4 nameserverdan ikisini silmemi istiyor. Siliyorum domain firmam üzerinden devam tuşuna basıyorum ve şu hatayı alıyorum: Required parameter missing: ns ve DNS ler tekrar eski haline dönüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

  15. Ertan dedi ki:

    fastest cache ödemeyi yaptım ama indirilmiyor. Forbidden yazıyor. Nasıl hjalledebiliriz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam eklentiyi satın aldıktan bir süre sonra eklenti sahibi size mail atacaktır indirebiirsiniz diye. Önce alan adınızı sistemine kayıt ediyor, ardından siz indirebilir konuma geliyorsunuz.

  16. Storify dedi ki:

    Emeğinize sağlık, içeriği sonuna kadar okudum, cpu sorunu için kesinlikle bu önerileri göz önüne alan kişiler oldukça rahata kavuşacaktır.

  17. serhat dedi ki:

    merhabalar,

    w3 total kullanıyorum + max cdn

    fastest cache ye geçmelimiyim ?

  18. ersin dedi ki:

    Diğer sayfalar değilde ana sayfa geç açılıyor. Neden olabilir bilmiyorum?

  19. ersin dedi ki:

    Burak, merhaba sitenizin sıkı takipçilerindenim.

    Cloudflare’yi yeni etkinleştirdim. İlk gün sayfa açılış hızı fena değildi. Ancak 2. gün ve sonrası sayfalar gecikmelide olsa açılırken, tarayıcı üst kısmındaki mavi sayfa oturmadı halkası devamlı dönüp duruyor. Bu neden olabilir. Bu ararda W3 Total Cache kullanıyorum.

  20. Arda dedi ki:

    Merhaba,

    Sitemde SSL de kurulu, fakat SSL olduğu için cloudflare kurunca ERR_TOO_MANY_REDIRECTS hatası alıyorum. Kendi SSL sertifikam ile Cloudflare’i nasıl birlikte kullanabilirim?

  21. İbrahimcan dedi ki:

    Yazılarınız güzel ancak biraz daha fazla içerik bekliyoruz .

  22. Gürcan İnan dedi ki:

    Merhaba, CloudFlare’de veriler 24 saatte bir güncellenir. Sitenizi ekledikten sonra verileri görebilmeniz için 24 saat geçmesi gerekiyor.

  23. Emrah dedi ki:

    Merhabalar,

    Öncelikle biz WP kullanıcılarına rehber bir site oluşturduğunuz ve bu değerli bilgi paylaşımlarınız için çok teşekkür ederim. Dediklerinizi harfi harfine sitemde uyguladım ancak sizin bahsettiğiniz gibi veriler elde edemiyorum.

    Bakınız : http://hizliresim.com/5g67Ed

  24. Sağlık Uzmanları dedi ki:

    Yaklaşık 1 yıldır Veridyen firmasından hosting hizmeti almaktayım. Kesinlikle mükemmel bir anlayışları var. Bize de aynı şekilde VPS e geçmeniz gerekir diyen onlarca hosting şirketi olmasına rağmen Ufuk Bey gerek yok diyerek bizi büyük masraflardan kurtardı. Veridyen firmasının hosting pazarında çok daha yukarılarda olacağı aşikardır. Güzel yazınız için size de çok teşekkür ederiz.

  25. DC-Tekno dedi ki:

    Yazınız hoşuma gitti elinize sağlık

  26. Adnan Acar dedi ki:

    Merhaba daha önce bir forum sitesinde Clod Flare’nin Google açısından zararlı olduğunu okumuştum. Sizce doğru mu ve Fastest Cache Premium’u nereden ve nasıl temin edebilirim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazıda fastest cache’i nereden temin edeceğiniz yazıyor hocam. Google açısından da clodfare’in zararı olmaz hocam. Sonuçta bir CDN servisidir. Aksine yararı olur.

  27. türker dedi ki:

    cpu sorunu yaşayanların çoğu yandexbotlarının saldırısına uğruyor veridyende yandex botları engellendiği için cpu sorunu kolay kolay yaşamazsınız tabi yandex indexi alamazsınız.

  28. Fatih Kara dedi ki:

    Ben de Burak’ın tavsiyesi üzerine Veridyen’e taşıdım sitemi ve %80leri %90ları gören CPU kullanımım şimdi max %3’ü görüyor. Veridyen gerçekten işini hakkıyla yapan ve müşterisine muazzam önem veren bir firma. Kalitelerini bozmamalarını temenni ediyorum ve yollarının açık olmasını diliyorum.

  29. Serhat dedi ki:

    Merhaba sitenizi yeni keşfettim. İnanılmaz derece faydalı içerikler paylasiyirsunuz. Çok teşekkür ederim. İceriklerinizdeki kelimelerin üstünü nasıl renkli yazıyorsunuz? Lütfen açıklar mısınız? Teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir