En İyi Yabancı Hosting Firmaları: En Hızlı +4 Yurtdışı Hosting

Blog

En iyi yabancı hosting firması hangisidir diye merak edenler için dünya çapında en çok tercih edilen, en popüler yurtdışı hosting firmalarını test ettim ve en hızlı hosting hizmeti veren firmaları verilerle sıraladım.

En İyi Yabancı Hosting
1
En iyi yabancı hosting firmaları - Hostinger

1. hostinger.com

P95: 61ms
Request Sayısı: 10.1K
PEAK RPS: 39
🥇9.8
1.sıra
Hız: 61ms3000ms
2
En iyi yabancı hosting - Bluehost

2. bluehost.com

P95: 96ms
Request Sayısı: 5K
PEAK RPS: 19.67
🥈9.7
2.sıra
Hız: 96ms3000ms
3
amerika lokasyon hosting - HostGator

3. hostgator.com

P95: 116ms
Request Sayısı: 5K
PEAK RPS: 20
🥉9.6
3.sıra
Hız: 116ms3000ms
4
yabancı hosting firmaları - GoDaddy

4. godaddy.com

P95: 709ms
Request Sayısı: 3.7K
PEAK RPS: 14,67
🏅9.3
4. SIRA
Hız: 709ms300ms

#Bir şeyi yazımın daha en başında netleştirmemde fayda var. Siteniz için bir hosting arayışına girip, Türk internet sektöründe, arama motorlarında, forumlarda, yazılarını ve yorumlarını okuduğunuz bir çok tavsiye sizi genellikle en iyi hosting firması olarak yabancı hosting firmalarına yönlendirecektir.

Bu yönlendirmenin arkasında size sunulan bahane ise, “en kötü yabancı hosting firması bile Türkiye’deki en iyi hosting firmasından daha iyi” cümlesi olacaktır.

Siz siz olun, sakın bu söylemlere inanmayın! Çünkü inanın tüm samimiyetimle söylüyorum ki, bu söylemlerin ardında yatan başka düşünceler var.

ÖnemliNeden derseniz; eğer bir blog yazarı, forum yazarı ya da kurumsal bir site size en iyi hosting olarak yabancı bir firmayı düşünmeye ve bilinçaltınıza yerleştirmeye çalışıyorsa,

Bu tamamen o kişinin veya sitenin yabancı hosting firmalarından elde edeceği satış ortaklığı gelirinin, Türkiye’deki firmalarla elde edeceği geliri en az 10’a katlıyor oluşundan kaynaklı.

#Türkiye’de bulunan bir hosting firması ile satış ortaklığı yaptığınızda vesile olduğunuz bir satıştan ortalama 20 TLkazanırken, yabancı bir hosting firmasında vesile olduğunuz bir satıştan ortalama 65 $( 180 TL ) gibi bir kazanç sağlıyorsunuz.

Siz olsanız ne yapardınız? Gerçekten kaliteli bir hosting arayan, verdiği paranın karşılığını almak, sorunsuz, hızlı açılan bir web sitesi isteyen bir kişiye en iyi hosting firması olarak yerli bir firmayı mı sunardınız? yoksa yabancı bir firmayı mı?

#Neden tek bir satıştan 180 TL kazanmak varken 20 TL kazanasınız ki? Sonuçta insanları yanlış yönlendirmişsiniz, yanlış bir satışa vesile olmuşsunuz ne fark eder ki? Önemli olan sizin ne kadar kazandığınız değil mi? Siz paranıza bakarsınız…

İşte tam olarak bu sebepten, insanlar en iyi hosting firmaları olarak hep yabancı hosting firmalarını pazarlamaya daha çok meyilliler. Size bu tür insanların yorumlarına ve yönlendirmelerine uymamanızı şiddetle tavsiye ederim.

#Size kesin ve net bir şekilde söyleyebileceğim bir şey varsa, eğer hedef kitleniz Türkiye ise, yani blogunuzda veya sitenizde hitap edeceğiniz okuyucunuz Türkiye’de yer alıyorsa, o zaman kesinlikle ve kesinlikle yerli bir hosting firması ile çalışmalısınız.

#Ama eğer hedef kitleniz dünya ise, yani hedeflediğiniz okuyucu kitlesi dünyanın her yerinde yer alıyorsa, işte o zaman yabancı bir hosting firmasını tercih etmelisiniz.

Evet, sebebi kesinlikle düşündüğünüz gibi. Bir ziyaretçinin serverınıza ulaşma hızı, mesafe arttıkça düşecektir. Mesafe arttıkça, site açılış hızınız sitenize uzak mesafeden giren ziyaretçilere düşük olacaktır.

Sitenizi ziyaret edecek kişiler, Antalya, İzmir, Ankara yani Türkiye coğrafyasından olacaksa, neden İstanbul lokasyonunda olan bir sunucuya bağlanmak yerine Paris’teki bir sunucuya bağlansınlar ki?

#Eğer hedef kitleniz Türkiye ise, bu yazı sizin için kesinlikle doğru adres değil. Ama merak etmeyin, en iyi yerli hosting firmalarını da değerlendirdiğim bir yazım mevcut: En iyi Hosting Firması – Türkiye | Verilerle İnceleme

Bu yazımda ise, hedef kitlesi dünya olan Türk web girişimcileri için en iyi yabancı hosting firmaları hangileri, verilere dayalı, söylemden ve yorumdan uzak bir değerlendirme ile sizlere objektif bir şekilde aktaracağım.

Performans Testi – Test Nasıl Yapıldı

Daha önce yerli en iyi yerli host firmasını seçerken yaptığım testin aynısını, en iyi yabancı hosting firmasını belirlemek adına yabancı firmalara da uyguladım. Yine aynı şekilde performans testinde, Amazonun, eski ismiyle LoadImpact olan K6 isimli bir aracını kullandım.

#K6 Testleri Nedir?: Sizin seçtiğiniz bir Amazon serverından belirlediğiniz kadar trafiği, belirttiğiniz zaman aralıklarında yavaşça trafiğin sayısını arttırarak, belirttiğiniz URL’ye gönderen ve trafiğin yönlendiği serverın cevap verme süresini ölçen bir araçtır.

  • Bu testimi gerçekleştirmek için öncelikle Dünya çapında öne çıkan web hosting hizmeti sağlayıcı firmalardan web hosting paketi satın alındı. (paylaşımlı hosting)
  • Ardından tüm satın alınan web hosting hizmetlerinde linux hosting paketi üzerine wordpress 6.2.1 sürümünde WordPress altyapılı internet siteleri kuruldu. (bkz. İnternet Sitesi Nasıl Kurulur?)
  • Kurulan tüm WordPress siteleri wpmavidemosite.com alan adında, alt alan adı (subdomain) olarak kuruldu. Örneğin; firma1.wpmavidemosite.com – firma2.wpmavidemosite.com gibi…
  • Tüm siteler Amazon’un Dublin üzerindeki serverlarından test edildi.
  • Tüm siteler 3:00 – 4:00 saatleri arasında teste sokuldu.
  • Tüm sitelerde Yirmi Yirmi-Üç kullanıldı ve tüm sitelere aynı içerikler girildi.
  • Tüm kurulan WordPress sitelerini hiç bir eklenti (cache vs.) kullanılmadan test edildi.
  • Her test en iyi sonuçları vermesi adına 3 kere yapıldı. / Her firma 3 kere test edildi.

#Süreç Nasıl İşledi?: Her bir firmadan satın alınan web hosting (paylaşımlı) paketi üzerine kurulan WordPress sitesine 5.5 dakika süre ile, 20 sanal kullanıcı üzerinden istekler gönderildi ve WordPress sitesinin kurulu olduğu serverın cevap verme süreleri ölçüldü. Yabancı hosting firmaları sıralaması yaparken de bu testte kesin olarak en iyi yabancı hosting şudur diyebilmemize olanak sağlayan bir değer olan P95 değeri baz alındı.

#Sizlere doğru ve kesin bilgi aktarmak adına, tüm şartları eşit tutmaya çalışarak kanıtlara dayanan bilimsel bir çalışmayla yabancı hosting firmaları içerisinde Dünya çapında öne çıkan en iyi hosting hizmetini veren sağlayıcıyı belirlemek adına test ettim.

Peki Sonuçlar Nedir? En İyi Yabancı Hosting Firması Hangisi?

Aşağıdaki grafiklerde gördüğünüz gri renkli çizgiler o an sunucuda bulunan sitede aynı anda kaç sanal kullanıcı olduğunu, mor renkli çizgiler request rate yani siteye gönderilen istek sayısını, mavi renkli çizgiler de response time yani tepki sürelerini göstermektedir.

1. Hostinger – hostinger.com

Hostinger firması en iyi yabancı hosting listesinde ilk sırada yer alıyor. Dünya genelinde 178 ülkede 29 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veren Hostinger’in yaptığım testlerde muazzam bir performans gösterdiğini gördüm.

Hostinger sadece sunucu performansı ile değil sunduğu hizmetin kalitesi ile de ön planda. Uzun süredir ben de bazı projelerim için Hostinger’in web hosting paketlerini kullanıyorum ve şimdiye kadar neredeyse hiç teknik bir problem yaşamadım diyebilirim.

Müşteri desteği konusunda da dünya çapında oldukça yüksek memnuniyet oranlarına sahip. Keza yönetim panellerinin kullanım kolaylığı olsun, neyin nasıl yapılacağına dair sunulan rehberleri olsun, teknik problemlerin oldukça nadir görülmesi olsun müşteri desteği ihtiyacını oldukça azaltıyor.

Ayrıca diğer yabancı hosting firmaları ile karşılaştırdığımızda oldukça uygun fiyatlara hosting hizmeti sağladığını da görebiliyoruz.

Lokasyon:Hostinger’in Kuzey Amerika’da ABD, Güney Amerika’da Brezilya, Avurap’da Fransa, Litvanya, Hollanda, Birleşik Krallık ve Asya’da Hindistan, Endonezya, Singapur lokasyonlu sunucuları mevcut.

Hosting paketinizi satın alırken, server lokasyonu olarak bu ülkelerden herhangi birini seçebiliyorsunuz. Hedef kitleniz bir üstte sıraladığım bu ve bunlara yakın ülkelerden bir tanesi ise Hostinger sizin için en mantıklı seçim olacaktır.

  • Maximum Cevap Verme Süresi: 417 milisaniye
  • Minimum Cevap Verme Süresi:  28 milisaniye
  • Testi Yapan Server Lokasyonu: Dublin, İrlanda
  • Hostinger Server Lokasyonu: Washington DC (Mesafe 5.439 km)
Yabancı Hosting Firmaları - Hostinger K6 Test Sonuçları
Hostinger K6 Test Sonuçları
Fiyat: En düşük host paketinin fiyatı aylık 2.49$
İade: 30 gün koşulsuz, şartsız iade imkanı mevcut.
Hizmet: Ücretsiz host değiştirme hizmeti veriyorlar.
Destek: 7/24 online chat destek hizmetleri mevcut.

2. Bluehost – bluehost.com

Gerçekleştirdiğim performans testlerinde Bluhost, dünyanın en iyi hosting firmaları listesinde, gösterdiği performansla ikinci sırada yer alıyor.

Ortalama tepki süreleri Hostinger’den biraz daha düşük olsa da her istek için stabil değerler sunması, performans açısından kalitesini ortaya koyuyor.

ABD merkezli bir hosting şirketi olan Bluehost’un müşteri desteği de oldukça iyi. Küçük büyük hemen her türlü soruna çözüm odaklı yaklaşımları, müşterilerini oldukça memnun ediyor.

Dünya çapında birçok sunucuya sahip olmasına karşın özellikle Amerika hosting arayanlar, uygun fiyatlı hosting paketlerini de göz önüne aldığımızda BlueHost’u rahatlıkla tercih edebilirler.

Lokasyon:ABD (Uath, Orem), Hindistan (Mumbai), Birleşik Krallık (Londra), Çin (Şangay) lokasyonlu sunucuları mevcut.

Hosting paketinizi satın alırken, server lokasyonu olarak bu ülkelerden herhangi bir tanesini seçebiliyorsunuz.

  • Maximum Cevap Verme Süresi: 127 milisaniye
  • Minimum Cevap Verme Süresi:  80 milisaniye
  • Testi Yapan Server Lokasyonu: Dublin, İrlanda
  • Hostinger Server Lokasyonu: Chicago (Mesafe 7.449 km)
amerika hosting - Bluehost K6 Test Sonuçları
Bluehost K6 Test Sonuçları
Fiyat: En düşük host paketinin fiyatı aylık 2.95$
İade: 30 gün koşulsuz, şartsız iade imkanı mevcut.
Hizmet: Host değiştirme hizmetini ücret karşılığında veriyorlar.
Destek: 7/24 online chat destek hizmetleri mevcut.

3. HostGator – hostgator.com

Dünyanın en çok tercih edilen yabancı hosting firmalarından biri olan HostGator, yaptığım performans testlerine göre listede üçüncü sırada yer alıyor.

Altyapı, güvenirlik ve teknik desteğiyle oldukça kaliteli olan Hostgator firmasının performans testleri de fena değil. Açılış ve tepki verme süreleri gayet tatminkar.

HostGator’un tek olumsuz yanı, dünya çapında birçok ülkede sunucuları olmasına rağmen diğer yabancı hosting firmalarının aksine müşteri tarafından lokasyon seçimi yapılamıyor.

Ancak birçok ülkede yerelleştirilmiş resmi web siteleri bulunuyor. Hangi ülkenin web sitesinden hizmet alıyorsanız, o ülkeye yakın bir sunucu lokasyonu otomatik olarak seçiliyor.

Amerika lokasyon hosting arıyorsanız Utah ve Teksas lokasyonlu performansı yüksek sunucuları bulunuyor. Bu lokasyon yakınlarında hizmet almak istiyorsanız mutlaka Hostinger Global web sitesi üzerinden hosting alımı yapmalısınız. Diğer ülke lokasyonları için de global siteden seçim yaparak yerelleştirilmiş sitelerine ulaşabilirsiniz.

Lokasyon:ABD (Uath, Texas) lokasyonlu sunucularının olduğu biliniyor ancak bunlar dışındaki sunucu lokasyonları hakkında bilgi sunulmamış. Ancak Brezilya, Şili, Meksika, Afrika, Hindistan, Rusya, Çin, Japonya, Endonezya, Malezya ve Singapur için yerelleştirilmiş siteleri mevcut.

  • Maximum Cevap Verme Süresi: 488 milisaniye
  • Minimum Cevap Verme Süresi:  26 milisaniye
  • Testi Yapan Server Lokasyonu: Dublin, İrlanda
  • Hostinger Server Lokasyonu: Houston (Mesafe 7.337 km)
amerika lokasyon hosting - HostGator K6 Test Sonuçları
HostGator K6 Test Sonuçları
Fiyat: En düşük host paketinin fiyatı aylık 3.75$
İade: 30 gün koşulsuz, şartsız iade imkanı mevcut.
Hizmet: Host değiştirme hizmetini ücret karşılığında veriyorlar.
Destek: 7/24 online chat destek hizmetleri mevcut.

4. GoDaddy – godaddy.com

En iyi yabancı hosting firmaları listemde son sırayı GoDaddy alıyor. Dünya çapında oldukça popüler bir hosting firması ve hatırı sayılır bir müşteri sayısı mevcut.

Fakat müşteri sayısının fazla olması, çoğunluğun GoDaddy’i seçmesi, maalesef bu firmayı en iyi yabancı hosting firması yapmıyor. Tabi dünya çapındaki yabancı hosting firmaları arasında performans açısından gayet iyi durumda ancak yukarıda listelediğim ilk üç firmayla karşılaştırdığımızda açılış ve tepki süreleriyle biraz geride kaldığını söyleyebilirim.

Ancak GoDaddy üç kıtada toplam 9 veri merkezine sahip ve hostinginizi bu veri merkezlerinden dilediğinizden alabiliyorsunuz. Özellikle Avrupa hosting arayanlar hizmet verecekleri ülkeye en yakın lokasyondan hosting alıp hız konusunda avantaj yakalayabilirler.

Öte yandan hosting hizmeti dahilinde sunduğu özellikler diğer üç firmayla hemen hemen aynı. Yani yurtdışı kaliteli hosting firması arayışında Godaddy de gönül rahatlığıyla değerlendirilebilir. Tabii hosting fiyatlarının da diğer ilk üç firmaya göre oldukça yüksek olduğunu da değerlendirmeye almak gerekir.

Lokasyon:GoDaddy’nin ABD (Arizona, Scottsdale, Mesa, Los Angeles, Chicago, Ashburn, Virjinya), Hollanda (Amsterdam) ve Singapur’da sunucuları mevcut. Hosting alırken lokasyon olarak sadece kıta (Kuzey Amerika, Avrupa, Asya) seçimi yapabiliyorsunuz. Ülke olarak hangi ülkedeki sunucuda yer alacağınız otomatik olarak belirleniyor. Sonradan sunucu lokasyonunu değiştirebilmeniz de mümkün.

  • Maximum Cevap Verme Süresi: 2 saniye
  • Minimum Cevap Verme Süresi:  336 milisaniye
  • Testi Yapan Server Lokasyonu: Dublin, İrlanda
  • Hostinger Server Lokasyonu: Chicago (Mesafe 5.886 km)
yurtdışı hosting - GoDaddy K6 Test Sonuçları
GoDaddy K6 Test Sonuçları
Fiyat:En düşük host paketinin fiyatı aylık 8.99$
İade: Yıllık planlarda 30 gün, aylık planlarda 48 saat iade alınabiliyor.
Hizmet: Site taşıma hizmeti sunulmuyor ancak otomatik geçiş aracı mevcut.
Destek: 7/24 online chat ve telefon destek hizmetleri mevcut.

Umarım En iyi Yabancı Hosting Firmaları | Verilerle İnceleme başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İlgili gönderiler

En İyi Yabancı Hosting Firmaları: En Hızlı +4 Yurtdışı Hosting” ile ilgili yorumlar;

  1. emine dedi ki:

    cok bilgilendirici, neyo nerdrn ne sekilde degerlendirmem konusunda yol gosterdi. emeginize saglik

  2. Turker dedi ki:

    Burak Hocam sizin yazılarınızı takip ettikçe fikirlerimde gelişiyor. Açacağım site iki dil seçenekli olacak(Türkçe/İngilizce). Yani hem bize hemde ingilizce konuşulan yerlere hitap etmek istiyorum. Hosting konusu tek sorunum şu an. Hedef kitleme göre Avrupa lokasyonlu Güzel hosting mi yoksa burada yazdığınız hostinglerden biri mi olmalı.Ne önerirsiniz? (wordpress tabanlı en iyi seo uyumlu ücretli tema önerilerinizden kullanacağım.)

  3. Kürşat Kalay dedi ki:

    Tamamdır hocam çok teşekkürler, yazılarınız harika her konuda yaptığınız detaylı analizler ve anlatımlar ile hiç kod bilgisi olmayan insanların bile web sitelerine değer katmalarını sağlıyorsunuz üstelik web sitenizde reklam yok denecek kadar az tebrik ederim.

  4. Kürşat Kalay dedi ki:

    Hocam site5 ile konuştum amerika haricinde serverlarının olmadığını söylüyorlar

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam siteground’u öneririm. Onların CDN sistemi mevcut hem de ücretsiz. Hosting paketi alırken CDN sistemini de aktif edin. Böylece siteniz bir çok kıtada siteground serverlarında yer alacaktır. Başlangıç için herhangi bir paylaşımlı hosting paketi ile başlayabilirsiniz.

  5. Kürşat Kalay dedi ki:

    Hocam merhaba, yazılarınız gerçekten harika ne kadar emek verdiğiniz fazlasıyla belli, ben birşey sormak istiyorum ingilizce içerikli web sitesi açacağım ve hedef kitlem ingilizce konuşulan bütün ülkeler yani amerika, avrupa ve diğer ingilizce bilen ülkeler şeklinde olacak bu nedenle bana hangi hosting firmasını önerirsiniz ? Ve önerdiğiniz hosting firmasının hangi ülkesinde ki sunucuyu seçmemi tavsiye edersiniz ? Bir de şuan halihazırda ki hosting şirketimi değiştirmeyi planlıyorum ama henüz hosting hesabımın süresi dolmadı değişim yapabilir miyim ?

  6. merve dedi ki:

    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler :) Yazılarınızı bir kaç kez daha okudum net bir sonuç çıkarmak için ama hala emin değilim. Hedef kitlem avrupa olacağı için acaba SiteGround’dan hosting alıp server lokasyonunu da İngiltere seçmem en optimal olarak değerlendirilir mi acaba? Ya da söylediğiniz gibi Turhost seçip server Avrupa olmalı ama dil İngilizce olacağı için bu seçeneği kabul edemedim bir türlü :) Bana en iyi seçim konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum :) Teşekkürler .

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba, Listede 1. sırada yer alan firmanın Avrupa serverları mevcut hocam. Turhost’un avrupa server’ı mevcut değil. Onlardan alabilrisiniz.

  7. merve dedi ki:

    Merhaba, öncelikle bu kadar bilgi dolu yazılar için çok teşekkürler. Ben şunu öğrenmek istiyorum; okuyucu kitlesi daha çok Avrupa olacak ve tamamen İngilizce bir blog açmayı planlıyorum.Bunun için en ideal hosting firması Site5 midir? Siteyi incelediğimde diğerlerindeki gibi domain ismi arama yerinin olmadığını gördüm sadece satıl alma sırasında mı buna izin veriyorlar?Ya da Inmotion hostingi seçsem de aslında yalnızca bir kaç saniye hız farketse de daha doğru mu yapmış olurum? Sonuçta inmotionhosting’den alınan sayfalarda diğer ülkelerde görüntülenebilir öyle değil mi?Server Amerika diye sadece orası değil yani?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam merhaba, Site lokasyonunuz, daha doğrusu hedef kitlenir avrupa olacaksa, avrupa lokasyonlu bir hosting firmasından hosting satın almanız en mantıklısı. Inmotionhosting’in bildiğim kadarı ile avrupa sunucusu mevcut değil. Ayrıca diğer bir seçenek olarakta, https://wpmavi.com/blog/en-iyi-hosting-turkiye-en-iyi-host.html bu yazımda 1. sırada yer alan firmanın aynı zamanda avrupa sunucuları da mevcut. Yani hem türk bir firma ile çalışıp, hem de sitenizi avrupa lokasyonunda barındırabilirsiniz. Ve evet server amerika diye sadece orası değil sitenizin açık olduğu yer. Siteniz tüm dünyaya açık olacaktır. Sadece sunucu Amerika’da olunca Avrupa’dan bağlanan kişiler Amerika’dan bağlanan kişilere göre daha yavaş bağlancaktır. Mesefa arttıkça bağlanma hızı da düşecektir.

  8. memik dedi ki:

    tecrübelerime göre avrupa lokasyonlu siteler google için daha iyi konumda

  9. Ahmet dedi ki:

    müşteri memnuniyeti, kurumsallık, fiyat, hız vs. hosting ile ilgili detaylı araştırma yapıldığında Türkiye’de iyi hosting firması bence bir elin parmaklarını geçmez. Birçoğu hostçu değil tostçu malesef. Neyseki işini iyi yapan yerli ve yabancı iyi firmalar var ve onlarında birçoğu sektörde 10 yılı devirdi.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazıma kattığın yorum ve tecrübelerin için çok teşekkür ederim Ahmet.

  10. Cem dedi ki:

    Şimdiye kadar 1 tane firmayla çalıştıysan geneli hakkında nasıl yorum yapabiliyorsun? Benim ve çevremin çalışmadığı Türk firması kalmadı. Bende çevreme yurtdışı hosting tavsiye ediyorum. Herhangi bir kazanç sağlamıyorum bu işten.

    1. Burak Oran dedi ki:

      En iyi hosting firması başlıklı yazımda hepsini verilere dayalı bir şekilde inceledim çünkü. Yani hepsinden daha önce hosting satın alıp, testlere soktum. Siz neye dayanarak Türk firmalarını kötü diye nitelendiriyorsunuz ki ? Benim kanıtım, yazım. Sizin dayanağınız nedir ?

      Sadece sözden ibiraret olan bu yorumunuzu gelip buraya yazmayın lütfen. Çünkü siz böyle bir yorumu buraya gelip yazdığınızda forumlarda veya başka bloglarda sizin gibi sadece sözden oluşan yönlendirmelerden bir farkı kalmıyor blogumun. Kısacası yazılarıma katkırınız kaliteyi düşürmek oluyor.

      Siz istediğiniz kadar yabancı hosting firmalarını kullanabilirsiniz. Lokasyonları Türkiye olmadıkça, hiç bir Türk firmasından daha hızlı olmayacaklardır.

      Daha sitenizin genelinde nasıl font değiştireceğinizi bilmezken, ( ki yanlış anlamayın, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp ) sitenizi doğru düzgün optimize edebildiğinizi düşünmüyorum. Siz sitenizi optimize edemeyip, suçu hosting firmalarına atarsanız ve bunu halka açık bir şekilde duyurursanız bu sizin ayıbınız, Türk firmalarının değil.

  11. Cem dedi ki:

    Kardeş bende senin burdaki yazından senin yada bir tanıdığının hosting firması olduğunu yada yeterince türk firmalarıyla çalışadığını düşündüm o zaman. Senin ağzın pek yanmamış demekki türk firmalardan.

    1. Burak Oran dedi ki:

      2 Senedir Türk bir hosting firması ile çalışıyorum. Ağzımın felan yadığıda yok. Aldığım hizmetten oldukça memnunum.

  12. Ahmet dedi ki:

    Blogunda yazdığı tüm konularda özelinde bu konuyla ilgili r10’dan wmaracına, webrazziden google searchlerindeki incelemelere yabancı kaynaklara kadar birçok kaynak okudum içeriği bu kadar kaynağa, araştırmaya, analize, verilere dayalı yazan en önemlisi objektif blogger görmedim. Para için hostçu yerine tostçu tavsiye edenler yüzünden yıllar boyu onlarca tostçuyla çalışmak zorunda kaldık. Kalemine kuvvet Burak!

    1. Burak Oran dedi ki:

      :)) Güzel benzetme. Kaliteme güveniyorum. Yazdıklarıma, tecrübeme de güveniyorum. Amacım bu blogu Türkiye’nin en iyi blogu yapmak. Hedefim büyük ama olana kadarda durmayacağım kesin. Bu ve bu tür içerikleri sizlerle paylaşmaya hep devam edeceğim merak etmeyin. Yorumunuz için çok teşekkürler.

  13. Murat dedi ki:

    vps incelemeleride isteriz :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tabii neden olmasın…

  14. Pelin dedi ki:

    rehber gibi olmuş. merak edenler için ideal tskler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için ben teşekkür ederim Pelin Hanım

  15. Hasan FIRTINA dedi ki:

    Şöyle ki son 2 pazartesi akşam 17 sularında mail geliyordu tam iş çıkışı bende yolda okuyordum. Bu akşam olmayınca yol bitmedi :) Gün içinde konuyu merak edip durdum sonra da hayal kırıklığına uğradım tabi :))

    1. Burak Oran dedi ki:

      Seni hayal kırıklığına uğrattığım için özür dilerim :) Ama haklısın. Normalde içerik yayımlama günüm pazartesi. Bundan sonra pazartesi akşamına yetiştirmek konusunda daha dikkatli olacağım.

  16. Hasan FIRTINA dedi ki:

    Burak hocam bu hafta yazı geç kaldı:)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hahahah :) Harikasın ya Hasan. İşte bu! Okuyucu yazı geç kalınca huysuzlanıyor. Ne kadar mutlu edici bir haber :) Merak etme, oldukça kapsamlı ve kaliteli olduğunu düşündüğüm bir yazı üzerine çalışıyorum şu an. Daha doğrusu 1 haftadır üstüne uğraşıyorum :) Yetiştirebilirsem bu gece yayımlarım. Yetişmez ise, en geç yarın akşam diye düşünüyorum.

  17. Can dedi ki:

    Burak
    Makalelerin gerek içeriği gerekse de anlaşılır olması açısından ciddi anlamda blog ilgilimi çekiyor. Merağım olmayan konularda bile okuyasım geliyor. Hatta içeriklerinin düzeninden esinlenerek kendi sitemde daha düzenli daha anlaşılır şekilde makaleler yazmaya çalışıyorum. Gerçekten teşekkürler umarım hep böyle gidersin.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Can yorumun için gerçekten çok teşekkür ederim. Böyle yorumlar okumak inan beni çok mutlu ediyor. Desteğin için ayrıca teşekkür ederim.

  18. Hasan fırtına dedi ki:

    Burak ,

    İlk 2 ye daha önce duymadığım firmaları sokmanla yine beni benden aldın. Araştırmacı kimliğin yine burada tebrik ediyorum:)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yazılarımı yorumsuz bırakmadığın ve sürekli olarak benimle yorumlar üzerinden iletişimde kalıp, motive edici yorumlar yazdığın için çok teşekkür ederim Hasan.

      1. Hasan Fırtına dedi ki:

        Inmotion u hemen deniyorum hatta :)

        Refesans linkin varsa paylaş lütfen :)

        1. Burak Oran dedi ki:

          Yazıdaki linkler zaten refetanslı Hasan. Direkt yazıdan tıklayip gidrbilirsin. Desteğin için teşekkürler.

        2. Burak Oran dedi ki:

          Bu arada sitene bayıldım! Hep ingilizce özgün bir site yapmak istemişimdir. Gerçekten tam mesleğine uymuş. Senin için harika bi uğraş olmalı. Kesinlikle bu işin peşini bırakma derim!

          1. Hasan Fırtına dedi ki:

            Dikkatini çektiyse direk senden öğrendiklerimi uyguluyorum :)

            Valla işimle alakalı olduğu için bir nevi hobi olarak inşallah güzel yerlere taşıyacağımı düşünüyorum.

            Ah sen bir el versen :)

          2. mehmet dedi ki:

            İngilizcem olmadığı için içerik ile alakalı yorum yapamam ama alan adı gerçekten çok güzel. Kendiniz mi kaydettiniz yoksa yeni mi aldınız? Zira ilk kayıt 2010 gözüküyor. Merak ettim :)

          3. Burak Oran dedi ki:

            Tam olarak hangi alan adından bahsettiğinizi anlayamadım Mehmet bey.

  19. ömer faruk dedi ki:

    Merhaba

    Çok teşekkürler

    Website tasarımınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Tipografi baya bi sıkıntılı. yukarıdan aşağıya boşluklarınızı mutlaka artırın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir