Sizler için Themeforest ile ilgili her bir detayı bulabileceğiniz bir rehber hazırladık. Bu rehber içerisinde themeforest ile ilgili bulabileceğiniz konu başlıkları ise şu şekilde;
>> Themeforest Nedir
>> Themeforest Tema Seçimi
>> Themeforest Tema Demo İnceleme
Themeforest’tan Tema Nasıl Satın Alınır
>> Üyelik
>> Themeforest’a Nasıl Üye Olunur
>> Themeforest Tema Satın Alma
>> Themeforest Tema İndirme
>> Themeforest Tema Kurulumu
Themeforest Temaları Demodaki Gibi Yapma
>> Ön Sayfa Ayarlaması
>> Tema Ayarlarının Yapılması
>> Import Demo
Themeforest Sıkça Sorulan Sorular
>> Themeforest Lisans Durumları
>> Themeforest İade Durumları
>> Themeforest Destek ve Türkçeleştirme Durumları
Themeforest Nedir ?
Webmaster mareketi de diyebileceğimiz dünyaca ünlü Envato Market bünyesinde bulunan ve dünyanın en iyi 500 sitesi içerisinde yer alan Themeforest,
WordPress, Drupal, Joomla gibi CMS (içerik yönetim sistemi) premium, yani ücretli ve kaliteli temalar bulabileceğiniz bir platformdur.
Sadece CMS değil, HTML şablonları, e-ticaret yazılımları, PSD (Photoshop) şablonları, Blogger, eklenti ve modüllerin de satışının yapıldığı Themeforest’te yüzlerce kaliteli ve profesyonel tema ve şablonlara ulaşabilir, satın alabilir ya da kendi ürünlerinizi satabilirsiniz.
Themeforest‘ın resmi olarak açıklaması bu şekilde yapılabilir. Biz WordPress kullanıcıları için ise Themeforest bir premium, yani ücretli tema ve eklenti marketidir.
Her bütçeye uygun tema ve eklentilerle WordPress kullanıcılarının en çok tercih ettiği, süreki büyüyen bir pazardır.
Açtığınız WordPress altyapılı sitelerinizin profesyonel bir görünüm sunmaları için premium tema kullanmak kaçınılmazdır.
#Ayrıca kullanılan temaların sahip olduğu özellikler de, işini profesyonelce yapmak isteyen kullanıcıların es geçemeyecekleri bir kriterdir. Bunlara dikkat eden bir WordPress kullanıcısı, yarışa 1-0 önde başlar diyebilirim.
İşte Themeforest bunu sağlayan bir platform. Bünyesinde her iş modeline uygun, çağdaş ve modern ücretli WordPress temaları, aklınızdaki her türlü işlevi sunan profesyonel ve işlevsel WordPress eklentileri bulabilirsiniz.
Burada sunulan tema ve eklentiler, WordPress sitenize hem profesyonel bir görünüm, hem de sistemin işlevselliğine işlevsellik katar; tek satır kod bilmeden bile yapabileceklerinizin sınırı oldukça genişler.
Themeforest‘ten tema alanların en büyük problemi, temayı sistemlerine yükledikten sonra temanın demosuyla aynı görünümü yakalayamamaları.
Forumlarda “Temayı yüklüyoruz, ilk yüklenmiş hali ile demonun alakası yok.” diye serzenişte bulunan kişilere rastlıyoruz.
“Themeforest’dan kaliteli bir tema almayı düşünüyorum.” diyenleri bu kısım düşündürebilir. Ama sıkıntı yapmayın, yazının devamında bu konuya detaylı olarak değineceğim.
Themeforest’ta İstediğim İş Modeline Yönelik Tema Nasıl Bulunur ?
Profesyonel bir tema kullanmanın ilk adımı, iş modelinize ve sektörünüze uygun bir tema seçimi yapmaktır. Themeforest’in sahip olduğu kullanıcı ara yüzü ve gelişmiş arama motoru ile seçim yapmak oldukça kolaylaşıyor.
Themeforest linkine tıklayarak siteye girdiğinizde karşınıza bir arama kutusu çıkıyor. Buraya iş modelinizle alakalı kelimeler yazarak arama yapabilmeniz mümkün.
Kategori bazlı manuel aramalar da yapabilirsiniz. WordPress alt menüsü üzerine geldiğinizde listelenen kategorilerden birini seçip, temalara göz atabilirsiniz.
# Tabii Themeforest ara yüzü İngilizce olduğundan, aramaları da İngilizce olarak yapmak gerekecek.
- Kişisel bloglar veya magazin, dergi, moda siteleri için Blog/Magazine (bkz: Blog Temaları – Haber Temaları )
- WordPress’in forum sistemi için BuddyPress
- Marka, şirket gibi tüzel faaliyet alanları için Corporate ( bkz: Kurumsal Temalar )
- Yaratıcılık alanında fotoğraf, resim, müzik, proje sunumları için Creative
- Şirket rehberi gibi listeleme üzerine kurulacak siteler için Directory & Listings (bkz:WordPress Firma rehberi temaları )
- E-ticaret siteleri için eCommerce ( bkz: E-Ticaret Temaları )
- Eğitim üzerine siteler için Education
- Bizim katmanlı dediğimiz, genelde Tek Sayfa olarak bilinen, hizmet ve ürün tanıtımı için kullanılan siteler için Layers WP
- Daha çok mobil kullanıcılara yönelik ya da sitesinin mobil versiyonu için ayrı bir tema kullanmak isteyen siteler için Mobile
- Kar amacı gütmeyen vakıf, topluluk, dernek gibi kuruluşlar için Nonprofit
- Emlak sektörü için Real Estate ( bkz: Emlak Temaları )
- Otel, restaurant, tatil köyü, yoga, spor salonu, masaj merkezi, spa, kuaför gibi rezervasyon ile işletilen parekende sektörü için Retail
- Teknoloji alanındaki siteler için Technology ( bkz: Teknoloji Temaları )
- Düğün, sünnet, parti gibi organizasyon işleriyle ilgilenen siteler için Wedding
- Bunlar dışında herhangi bir kategoriye kendini sokamayan siteler için Miscellaneous
Gibi kategorileri seçilebilirsiniz. Bu kelimelerle arama yapılabilir. Kategori seçimi ya da arama yaptığınızda, önünüze küçük görsellere sahip bir liste gelir.
Aramalarınızı alt alta ya da ızgara görünümünde listeletebilirsiniz. Listenizi en çok satan, en popüler, ucuzdan pahalıya gibi kriterlerle listeletmeniz de mümkün.
Beğendiğiniz Themeforest Temaların Demosu Nasıl İncelenir ?
Ön izlemesini yapıp beğendiğiniz temanın demosunu canlı olarak incelemeniz oldukça kolay. Tema demosunu görüntülemenin iki yolu var:
Arama yaptıktan sonra ise listelenen temaların bulunduğu çerçevenin sağ alt kısmındaki Preview butonuna tıklamak,
Veya tema görseline ya da başlığına tıklayarak gittiğimiz tema sayfasında, tema görseline ya da görselin altındaki Live Preview butonuna tıklamak.
# Bazı temaları demo için birden çok şablon ön izlemesi sunarlar. Demoyu incelemek için tıkladığınızda bu şablonların listelendiği bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Buradaki incelemek istediğiniz şablon resmine tıklayarak demoları inceleyebilirsiniz.
# Yine bazı temalar demolarında ek özellik olarak, tema renklerini, yazı stillerini, üst kısım, yan panel gibi alanların stillerini incelemeniz için bir kutucuk sunarlar. Bu kutucuğu dişli çark butonuna tıklayarak açabilir, seçenekleri kurcalayarak her yönüyle tam bir inceleme yapabilirsiniz.
Themeforest’tan Tema Nasıl Satın Alınır?
Themeforest’tan tema nasıl satın alınır bilgisine geçmeden önce bir kaç hususa değinmekte fayda var;
# Themeforest’tan tema satın almak için mutlaka bir kredi kartı veya banka kartı ( debit card ) sahibi olmanız ve kartınızın yurt dışı ödemelere ve internet üzerinden alış verişlere açık olması gerekiyor.
Ayrıca tema satın alırken +2 dolarlık bir hizmet bedeli kesintisi yapıldığını da belirteyim. Kartlarınız internet üzerinden alış verişlere, yurt dışı ödemelere kapalı ise, bankanızı arayarak açtırabilirsiniz.
Eğer Skrill hesabınız varsa ödemelerinizi bu hesabı kullanarak da yapabilirsiniz.
Üyelik
Themeforest’tan alışveriş yapabilmek için öncelikli olarak siteye üye olmanız gerekiyor. Üye olmaktan zarar gelmez, aksine faydası bile oluyor.
# Envato Market her ay bir tema, html şablonu, video şablonu, script gibi bazı ürünlerini kısa bir süreliğine ücretsiz indirmenize olanak sağlıyor. Bu sadece üyelerine sunduğu bir özellik.
Ayrıca üye olmanız, bazı popüler temalardaki indirimlerden haberdar olmanızı sağlayabilir. Mesela geçenlerde 79 dolarlık popüler bir tema üç günlüğüne 19 dolarlık bir indirime girdi. Böyle fırsatları kaçırmamak için tema almasanız bile üye olmak iyi bir seçenektir.
Themeforest’a Nasıl Üye Olunur?
1-Öncelikle Buraya Tıklayarak açılan sayfanın sağ üst köşesinde bulunan Sing In butonuna tıklayarak giriş formuna ulaşıyoruz. Formun altındaki Create an Envato account yazısına tıklıyoruz.
2-Yönlendiğimiz sayfada üyelik bilgilerimizi giriyoruz. I agree to the Envato Privacy Policy. kutucuğunu işaretleyip Create Account butonuna tıklıyoruz.
3-Üye formuna girdiğiniz mail adresine gidip gelen maili Confirm Now butonuna tıklayarak onaylıyoruz.
4-Yönlendiğimiz sayfada Your Location kısmını Turkey olarak seçiyoruz. Eğer kampanya ve tanıtımlardan haberdar olmak istiyorsak Email Newsletters kutusunu işaretliyoruz. Terms and Conditions kutusunu da işaretleyip All good, let’s go! butonuna tıklayıp üyelik işlemini tamamlıyoruz.
Üyelik profilinizi güncellemek isterseniz giriş yaptıktan sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan kullanıcı isminizin üzerine tıklayarak çıkan seçeneklerden Settings seçeneğini kullanabilirsiniz.
Themeforest Tema Satın Alma
1- Daha önceden beğendiniz temanın ismini arama kutusuna yazıp temanızı bulabilirsiniz. Temanın üzerine tıklayarak temanın özelliklerinin bulunduğu sayfaya geçiyoruz. Sağ tarafta temanın fiyatının ve satın alma butonlarının bulunduğu bir alan mevcut.
Buradan dilerseniz Add to Cart butonuna basarak temayı daha sonra almak üzere sepetinize ekleyebilirsiniz. İsterseniz de Buy Now butonuna tıklayarak direkt satın alma işlemine geçebilirsiniz.
Not: Burada dikkat etmeniz gereken Extend support to 12 months kutucuğunu işaretleyip işaretlememeniz. Bu kutucuğu işaretlerseniz normalde 6 ay olan tema desteğini 12 ay daha uzatmış olursunuz.
Temadan temaya değişmek üzere ek bir ücret ödemeyi kabul edersiniz. Buna hiç gerek yok. Zaten tema ile ilgili bir problem varsa 6 ay içinde kendini gösterecektir. Bu süreçte zaten ücretsiz destek alacaksınız. Temada altı aydan sonra bir problem çıkarsa ek bir ücret ödeyerek destek almanız da mümkün. Fuzuli yere en başta ek ücret ödemeye gerek yok.
2- Buy Now butonuna tıkladığımızda ödeme sayfasına yönleniyoruz. Daha önceden adres bilgilerimizi girdiyseniz direk ödeme yöntemini seçerek devam edebilirsiniz. Girmediyseniz, faturanızın oluşturulabilmesi için adres bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.
Kredi kartı bilgilerimizi giriyoruz;
#Card Number: Kredi kartınızın ön yüzünde bulunana büyük rakamların tamamını buraya yazıyorsunuz.
#Expiry Date: Kredi karınızın son kullanım tarihi. Bu bilgi de kartınızın ön kısmında yazar.
#CVV: Kartınızın arka tarafında bulunan, genelde imza alanının üzerine basılmış 3 haneli bir koddur.
#Save card for next time kutucuğunu işaretlerseniz, bir dahaki satın alma işleminizde kart bilgilerinizi tekrar girmenize gerek kalmaz.
Kart bilgilerini girdikten sonra Make Payment butonuna tıklıyoruz.
Themeforest tema satın alma işlemini bitirdik. Tema ücreti banka hesabınızdan, o anki kura göre Türk Lirası olarak çekilecektir.
Themeforest Satın Alınan Tema Nasıl İndirilir?
1-Temayı satın aldıktan sonra belirttiğiniz e-posta adresine temanızın indirme butonlarının bulunduğu bir mail gelecek. İster bu e-postadaki My Download yazan butona basarak,
2-İsterseniz de Themeforest’ta sağ üstte bulunan kullanıcı adınıza tıkladığınızda açılır menü den Download yazan yere tıklayarak tema indirme sayfasına ulaşabilirsiniz.
Sayfaya ulaştığınızda satın aldığınız temaları görebilirsiniz. Temanızın karşısında Download ve Install Teheme yazan iki buton göreceksiniz.
# Download butonuna tıkladığınızda karşınıza alttaki gibi bir kaç seçenek gelecek:
- All files & documantion: Bu kısma tıklayarak temanıza ait kurulum dosyalarını ve lisans dosyalarını .zip formatında bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
- Installable WordPress file only: Bu kısma tıklayarak ise sadece kurulum için gerekli olan dosyalarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bu butona basarak indirdiğiniz kurulum dosyalarını admin panelinizden seçerek direkt kuruluma geçebilirsiniz. Yazının devamında kurulumla ilgili detayları vereceğim.
- Diğer iki seçenek: Temanıza ait lisans dosyalarını PFD ya da text dosyası olarak indirmenizi sağlar.
# Install Theme butonunu kullanmanıza gerek yok. Eğer temayı siz değil de Envato ekibinin kurmasını istiyorsanız +50 dolar bir ücret ödeyerek bunu sağlayabilirsiniz. Hatta yine ek ücretler ödeyerek sitenizin SEO, güvenlik ve performans ayarlarını yaptırabilirsiniz.
Bunun için “Install Theme” butonuna tıklayıp, seçenekleri işaretleyip, FTP ve kontrol paneli bilgilerinizi verdikten sonra ödeme yapmanız gerekiyor.
# Tabi bunların hiç birine gerek yok. Yazının devamında temaların nasıl kurulacağını zaten detaylıca anlatacağım. SEO, güvenlik ve performans için ise WPMAVİ her zaman hizmetinizde. Böylece 110$ cebinizde kalmış oluyor. Hadi yine iyisiniz : )
Themeforest Tema Kurulumu Nasıl Yapılır ?
Temamızı satın aldık ve kurulum dosyalarını bilgisayarımıza indirdik. Şimdi de Themeforest tema nasıl yüklenir, kurulum ve ayarları nasıl yapılır ona bakalım.
Themeforest tema kurulumu işlemini de diğer ücretsiz WordPress temalarını kurduğumuz gibi iki yolla yapabiliriz;
- FTP ile bağlanarak
- Ya da admin panelini kullanarak.
# Ben admin paneli üzerinden kurulumu anlatacağım Fakat dikkat etmeniz bir husus var:
Çoğu kullanıcı Themeforest’ten aldığı temaya kurarken şu şekilde hata alıyor;
Paket açılıyor…
Tema yükleniyor…
Paket yüklenemedi.
Tema style.css stil dosyasını içermiyor.
Tema yükleme başarısız.
#Bu hatanın sebebi ise “Satın Alınan Tema Nasıl İndirilir?” başlığında anlattığımız “All files & documantion” seçeneği ile indirdiğiniz .zip uzantılı dosyayı direk kurmaya çalışmak.
Kurulum için bu dosyayı kullanmayacağız. Asıl kurulum dosyaları bu dosyanın içerisinde yer alan “temaismi.zip” dosyasıdır. Bu dosyayı masa üstüne çıkarıp kuruluma başlayabiliriz.
Asıl kurulum dosyamızı edindiğimize göre geçelim tema kurulumuna:
1- Admin paneli > Görünüm > Temalar yolunu izliyoruz. Sayfanın üst kısmındaki Yeni Ekle butonuna basıyoruz. Önümüze gelen sayfadan Tema Yükle butonuna tıklıyoruz. Dosya Seç butonuna tıklayarak masa üzerine çıkardığımız temaismi.zip dosyasını seçip, Hemen Yükle butonuna tıklıyoruz.
2- Eğer hurulum ekranında Tema Başarıyla yüklendi yazısını görürseniz bir problem yok demektir. Hemen altındaki Etkinleştir yazısına tıklayarak temamızı etkinleştiriyoruz ve ayarlarına geçiyoruz.
Not:Bazı temalar sunduğu özellikleri karşılamak için ek eklentiye ihtiyaç duyarlar. Buna temanın yönetim paneli de dahil. Bunlar tema yüklendikten sonra size uyarı olarak bildirilir. Uyarıdaki linke tıklayarak eklentileri kurabilirsiniz.
Mesela benim yüklediğim Knowled Base temasının yönetim paneli için ek bir framework kurulması gerekiyor. Bunu da admin paneli Görünüm >> Eklentileri Kur seçeneği altında sunmuş. Konowled Base Pack adlı bu paket eklentiyi kurarak temanın özelliklerini aktif edebiliyorum.
Yine temanın demo görünümlerini tek tıkla kurabilmek için eklenti kurmamı istiyor. Yine aynı yerden bu eklentiyi kurabiliyorum.
3- Temanızı yükledikten sonra yapmanız gereken ilk iş ise güncellemeleri alabilmeniz için Update ayarlarını yapmak.
Tema güncellemelerini alabilmeniz için Envato Market eklentisini kurmanız gerekiyor.
Eklentiyi buraya tıklayarak indirip kurabilirsiniz.
Eklentiyi kurduktan sonra aktif ediyoruz. Admin paneli >> Envato Market yolunu izliyoruz. Activate Envato API Connection kısmındaki clicking this link. yazısına tıklıyoruz.
Yönlendiğimiz sayfadaki Token name kısmına Türkçe karakter kullanmadan herhangi bir isim yazıyoruz. Seçeneklerdeki Download your purchase items seçeneğini mutlaka işaretliyoruz.
Diğer seçenekleri işaretlemek tamamen size kalmış. Sayfanın en altındaki I have read… ile başlayan kutucuğu da işaretledikten sonra Create Token butonuna tıklıyoruz.
Karşımıza API anahtarımız geliyor. Bunu kopyalayıp bir yere not alıyoruz. Anahtar altındaki kutucuğa onay verip Wohoo! Got it. butonuna tıklıyoruz.
Kopyaladığımız anahtarı eklentideki Token kısmına yapıştırıp Save Changes butonuna tıklıyoruz.
Bu işlemlerden sonra eklentide satın aldığınız temaları ve eklentileri görebilir, güncelleme gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz.
Bundan sonraki işlem temanızın ayarlarını yapmak. Themeforest temalarının en sevdiğim yanı, sunduğu kontrol paneliyle temanın hemen her bir noktasını dilediğimizce ayarlıyor olabilmemiz. Tema ayarlarına göz atınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Not:Alınan her temanın kendine özgü yönetim paneli olduğu, temadan temaya farklılık gösterdiği için tema ayarlarını nasıl yapacağınızı anlatabilmem mümkün değil.
Themeforest Temayı Demodaki Gibi Yapma
#Bu bölüm “Temayı yüklüyoruz ilk yüklenmiş hali ile demonun alakası yok.” diyenler için. Bu aslında doğal bir durumdur çünkü siz temayı ham şekilde alırsınız. Demo ile birebir görünüm istiyorsanız, tema kontrol panelinden gerekli ayarları yapmanız gerekiyor.
Ön Sayfanın (Anasayfa) Ayarlanması
Themeforest temasını alıp kurduktan sonra anasayfanız ile demodaki anasayfanın alakası olmadığını görürsünüz. Slaytlar, kategori alanları vs. gibi şık bir tasarım yerine son yazılarınızın listelendiği bir sayfa görmek can sıkıcı.
Önce bunu çözelim;
Demoda gördüğünüz anasayfanın aynısı, temaya ait bazı modüllerle yapılıyor. Bazı temalar da kendilerine ait page buildier araçlarıyla bunu gerçekleştiriyorlar. Bu modülleri aktifleştirip düzenlemek için ise sayfanızdaki şablon seçimini doğru yapmalısınız.
Bazı temalarda ise yönetim paneli yerine WordPress’in Tema özelleştirme bölümünden gelişmiş seçeneklerle bu işlem yapılabiliyor. Bu seçeneklere admin panelinizdeki Görünüm >> Özelleştir yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz.
Ayrı bir yönetim paneli olan temalarda örnek olarak bir anlatım yaptım. Bu görünüm ve işlemlerin temadan temaya değişeceğini unutmayın. Mesela alttaki anlatım Voice temasına aittir.
1- Öncelikle admin panelinizden Yazılar > Yeni ekle yolunu izleyelim. Bu sayfaya “Anasayfa” adını verelim.
2- Ve yazı alanının sağ tarafında Sayfa Özellikleri başlığı altında Şablon seçeneğini kısmını göreceksinizdir. Buradaki seçenekler Front Page, Page Buildier ya da Modules seçenekleri olabilir. Bunlardan birini seçtiğinizde yazı alanının altında slayt, kategori gibi alanları ayarlamanız için modüller aktif olacaktır.
3- Yazı alanına hiç bir şey yazmanıza gerek yok. Bu alan boş kalabilir. Zaten modülleri aktif ettiğiniz için bu alana yazdıklarınız anasayfanızda görünmeyecektir.
4- Modüllerin işlevleri temadan temaya değişiklik gösterebilir. Modüllerin kullanımı ile ilgili detayları temanızın dökümanlarından öğrenebilirsiniz.
5- Modülleri kullanarak ansayfamızı şekillendirdikten sonra sayfayı kaydedelim.
# Bazı temalar anasayfa tasarımında yardımcı olmak için canlı ön izleme seçeneği sunar. Bazıları da sunmaz. Sayfa ön izleme seçeneği ile değişikliklerinizi takip edebilirsiniz.
6- Daha sonra admin panelimizden Ayarlar > Okuma yolunu takip edin. Burada en başta yer alan Ön sayfa görünümleri başlığındaki seçenekleri Sabit Sayfa olarak belirliyoruz ve hemen altındaki Ön sayfa seçeneğinden az önce oluşturduğumuz Anasayfa’yı seçiyoruz.
Themeforest temalarının anasayfalarını bu şekilde ayarlayabiliriz. Tabi demodaki görünümü elde etmek için sadece ön sayfa ayarlamasıyla iş bitmiyor. Tema ayarlarına da bakmak gerek.
Tema Ayarlarının Yapılması
Themeforest temalarının demolarındaki görünüme kavuşabilmeleri için, temanın kontrol panelinde de gerekli yapılandırmaları yapmamaız gerekiyor.
Buradaki yapılandırma meselesi tamamen sizin elinizde olan bir durum. Çünkü üstte de söylediğim gibi kontrol panellerindeki ayarlar temadan temaya değişiklik gösteriyor. Burada şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın gibi detaylara girmem pek de işinize yaramayacaktır. Fakat genel anlamda bir kaç ipucu verebilirim.
# Content Styling: Buradaki ayarlar sitenizin arka planı (renk, arka plan resmi), listeleme başlık renkleri, tarih, yazar bilgisi gibi metaların renkleri, link renkleri gibi görsel ayarları yapmanızı sağlar.
# Post Layouts: Temanız size birden fazla listeleme sunabilir. Izgara görünümü, alt alta listeleme, yan yana listeleme gibi… Bu ayarlardan listeleme görünümleriyle ilgili seçenekleri bulabilirsiniz.
# xxx Templates: Kategori listeleme, etiket bazlı listeleme, yazar bazlı listeleme, arama bazlı listeleme gibi işlevlerin görünümlerini temanın size sunduğu Layout seçenekleri ile ayarlayabilirsiniz.
# Logo, ana menü, varsa top menü gibi ayarlamalar ise genellikle Header Styling başlığı altından yapılır.
# Footer için copyrigt, bileşen alanı, footer menu gibi düzenlemeleri Footer Styling seçeneği ile yapabilirsiniz.
Demo Görünüm İçin Alternatif Çözüm
Çoğu Themeforest tema kodlayıcısı, size gösterilen demoyu da kurulum dosyalarına ekler. Bu demoyu sisteminize import ederek, demodaki görünüme kavuşabilirsiniz. Tabi daha sonra kendi sitenize göre demodaki alanları düzenlemeniz gerekiyor.
Önemli: Bu çözümü eğer sıfırdan bir site kuruyorsanız uygulayın. Hali hazırda işleyen bir siteniz için tema değişikliği yapıyorsanız, bu çözümü uygulamak başınızı ağrıtacaktır.
Tema kontrol panelinizde Demo Importer adlı bir seçenek olması gerekiyor. Bu seçenekten temanın size sunduğu görünümü seçip “Import Demo” butonuna bastığınızda temanın demosu birebir sitenize uygulanacaktır.
Demo importer seçeneği yoksa tema size ayrı bir eklenti ile demoları yükleyebileceğinizi belirtir. Temanın yönlendirmesine göre demo yükleme işlemini eklenti yardımı ile yapabilirsiniz.
Daha sonra kategori isimleri, menü elemanları, logo eklemeleri gibi değişiklikleri kendinize göre uygulayabilirsiniz.
Themeforest ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular
Themeforest Lisans Durumları
Aslında bu konu biraz karışık. İnternette her kafadan bir ses çıkıyor. Themeforest’in kendi lisans açıklamasını da net bir mantığa oturtabilmiş değilim açıkçası. Ama şunları net olarak söyleyebilirim:
1: Lisanlar Domain’e mi Yapılıyor?
Themeforest’ten aldığınız temalar sizin isminize lisanslanır. Site domainine lisanslama gibi bir durum söz konusu değildir. Temayı aktifleştirmek için herhangi bir kod falan girmeniz gerekmiyor.
Sadece tema güncelleme aldığı zaman admin panelinizden bildirim görebilmek için API KEY inizi tanımlamanız gerekiyor. Bu işlemi de yukarıda anlatmıştım.
2: Themeforest’ten alınan temayı kaç site için kullanabilirim?
Her ne kadar tema isminize lisanslansa da, tema lisansını sadece tek bir site için kullanma hakkınız var. Enveto’nun lisanslar hakkında açıklaması bu yönde.
Bunun dışında dikkat etmeniz gereken bir kaç nokta daha var:
#Satın aldığınız temayı satamazsınız. Ücretsiz de olsa size ait olmayan başka bir site için kuramazsınız. Ya da bir müşteriniz için yaptığınız sitede kullanamazsınız.
Mesela siz WordPress siteleri yapıp satan birisiniz. Müşteriler için yaptığınız sitelerde satın aldığınız temayı kullanamıyorsunuz.
Bunun için Extended lisans almanız gerekiyor. Tabi bunun koşulları da var. Tema lisansının müşterinize aktarılabilmesi için işinizi faturalandırmanız, temayı faturaya dahil etmeniz gerekiyor vs. Böylece lisans müşterinize aktarılıyor. Ne sizin ne de müşterinizin başı ağrımıyor.
# Regular Lisans’ta tema desteği 6 aydır. Temayla ilgili bir problem yaşadığınız zaman tema üreticisine destek talebinde bulunabilirsiniz. Destek talebinde bulunurken Purcase Kodu istenebilir. Bunu da temayı indirdiğiniz yerdeki Download butonundaki seçeneklerden elde edebilirsiniz.
3: Themeforest temaları ne kadar süre kullanılabilir?
Lisanslar süresizdir. İstediğiniz süre boyunca temaları kullanabilirsiniz. Sadece 6 ay ücretsiz destek alabilirsiniz.
Themeforest İade Durumları
1: Themeforest Temasını İade Edebiliyor muyuz?
Genel olarak bu sorunun cevaı evet. Themeforest’ten aldığınız temayı iade edebilirsiniz. Tabi burada bazı süreçler söz konusu. İade nedeninizi belirttikten sonra bir inceleme süreci başlıyor. Bu süreçte tema yapımcıları sizinle iletişime geçiyor. Genelde bu süreç iade ile sonuçlanır.
Eğer temayı almanız üzerinden 2 ay gibi uzun bir süre geçmediyse “Temayı beğenmedim, projemi sonlandırdım; temayı kullanmayacağım.” gibi sebepler sunarsanız uzatmadan iadenizi yapıyorlar.
“Tema hatalı, güvenlik açığı var, tema yapımcıları destek vermiyor.” gibi sebepler sunarsanız süreç biraz daha uzayabiliyor. Haklıysanız da iadeniz gerçekleşiyor.
Herhangi bir sürede iade başvurusu yapabilirsiniz. Tabi süre uzadıkça, iade alma şansınız da o kadar azalmakta. Temadan kaynaklı bir maddi kayıp söz konusu ve bunu ispatlayabiliyorsanız, 5 yıl geçse de ücretinizi geri alabilirsiniz.
# Eğer para iadesi gerçekleşirse bu parayı tekrar hesabınıza geçiremiyorsunuz. Bu ücret hesabınıza kredi olarak tanımlanıyor ve yine Themeforest veya Envato Market ürünlerini satın alabilmek için kullanabiliyorsunuz.
2: Themeforest Tema İadesi Nasıl Yapılır?
Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Themeforest tema iadesi adresine gidin ve ilgili formu doldurun.
Themeforest Destek ve Türkçeleştirme Durumları
Themeforest’ten tema satın alırken eğer ek ücret ödeyip destek süresini uzatmadıysanız, 6 ay boyunca ücretsiz destek alabilirsiniz. Tema üreticisinden direk destek alıyorsunuz. Eğer talebinize cevap verilmezse, temayı iade edip anında ücretini geri alabilirsiniz.
1: Themeforest Temalarının Türkçe desteği var mı?
Bazı popüler (örnek: Sahifa) temalar Türkçe dil desteği ile geliyorlar. Türkçe desteği olmayan temaların ise kontrol panellerinde çeviri için bir Translation adında bölüm bulunuyor.
Bu bölümden, sitenizdeki ziyaretçilerin görebildiği alanlar için Türkçe çeviri yapabiliyorsunuz. Dil dosyalarını kullanarak admin paneli dahil tam bir çeviri yapmanız da mümkün.
2: Tema Türkçeleştirme başlıklı yazıma bakarak bu konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.
WordPress Temaları İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
#MyThemeShop Nedir? Nasıl Tema Alınır?: Mythemeshop’tan tema satın almak başlıklı yazı ile, Mythemeshop üzerinden nasıl ücretli wordpress teması satın alınır, nasıl yüklenir, nasıl demodaki gibi yapılır gibi soruların cevabını detaylı olarak bulabilirsiniz.
#Ücretli Temalar Nereden Alınır?: Ücretli WordPress Temaları Satan Siteler başlıklı yazımda yer alan firmalardan tema satın alabilirsiniz.
#Wordpress Tema Yükle Butonu Yok?: Eğer siz de wordpress sitenizde Admin Paneli >> Görünüm >> Temalar kısmında en üstte yer alan Yeni ekle ya da Tema Yükle butonu yok ise;
Bunun sebebi, wordpress.org değil de wordpress.com kullanıyor oluşunuz. WordPress.com ücretsiz olmasından dolayı tema yükleme kısıtlaması mevcut.
WordPress.org mu yoksa wordpress.com mu başlıklı yazımı takip ederek, wordpress com ile org arasındaki farkı detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.
Ayrıca, wordpress.com’dan wordpress.org’a geçiş başlıklı yazımı takip ederekte, wordpress sitenizi sorunsuz bir şekilde .com’dan .org’a taşıyabilirsiniz.
#Tema Değişikliği Nasıl Yapılır?: Güvenli bir şekilde hiç bir veri kaynına uğramadan tema değiştirmek istiyorsanız, Tema Değiştirme başlıklı yazıma bakabilirsiniz.
#Tema Nasıl Yüklenir?: WordPress Tema Yükleme başıklı yazımı takip ederek kolaylıkla temalarınızı kurabilirsiniz.
#Sen Hangi Temayı Önerirsin?: Bunca yıllık tecrüble söylüyorum ki tema seçimi yaparken, kesinlikle tasarım ikinci aşamada olsun. Önemli olan temanın nasıl göründüğü değil, içerik kalitesidir.
İçeriğiniz kalitesini ise SEO uyumlu ve hızlı bir tema ile desteklediğiniz zaman, google’da üst sıralara çıkmak adına muazzam başarılar elde edeceksinizdir. Peki öyle temaları nasıl bulacağız? Buyrun: En hızlı ve SEO uyumlu wordpress temaları
Umarım Themeforest Tema Almak & İndirme & Kurulumu | Dev Rehber ! başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Merhaba kredi kartı bilgilerimi giriyorum ve şu uyarı ile karşılaşıyorum Account locked
It looks like you’re currently locked out of your account. You’ll need to contact our support team to unlock it.
burdan sonra hesap kilitleniyor
Hocam Themeforestten tema aldım fakat bazı yerlere örn. Giriş yap & üye ol linkine tıkladığımda demo moduna geçiyor . Nasıl düzeltebilriz bu arada 15 saatlik videoyu izlemeye devam ediyorum
Aldıgım tema car Shire wordpress theme olarak geçiyor.
O zaman yükleme konusunda bir problem olmaması lazım hocam. Dediğim gibi indiirken installabel wordpress files only seçeneği ile indireceksiniz. O şekilde indirdiğinizde yüklenebilir formatı veriyor sze sistem.
thmeforest da wordpres teması olarak aratıp bulmuştum yine bir kontrol edeyim.Peki yanlış bir tema aldıysam iade edip tekrar farklı tema alabiliyormuyum?
Merhaba ben temayi download ettigimde zip dosyasini aciyorum fakat icinden baska bir zip dosyasi cikmiyor.Bu yuzden temayi kuramiyorum atladigim bir yer mi var yardim edebilir misiniz?
Aldığınız temanın wordpress teması olduğundan emin msini hocam? Eğer öyle ise ınstallable wordpress files only seçeneği çıkacaktır indiriken. O seçenekler indiriseniz wordpress sitenize yüklenebilir hali ile inecektir temanız. Eğer öyle bir seçenek yoksa, muhtemelen aldığınız şey bir wordpress teması değildir.
Merhaba, bu siteden “E-Ticaret Sitesi Kurmak: 0’dan E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?” adlı yazının ilk 6 bölümünü sorunsuz yaparak 7. bölümdeki aynı başlıklı YouTube videonuza geçtim. Adım adım takip ederek tema yükleme aşamasına geldim. Videoda bahsettiğiniz temayı bende beğendiğim için envatomarket’ten TechOne adlı temayı alarak sorunsuz bir şekilde yükledim. İlk olarak videonun 15:20 saniyesindeki “TECHONE-INSTALL DEMO CONTENT” ekranındaki demoların hiçbirisi gelmedi. Bende sol taraftaki “TechOne” simgesinin altındaki “Ovic Plugins” simgesinden “Ovic Import Demo” simgesine tıkladım. Burada karşıma “TECHONE-INSTALL DEMO CONTENT” ekranı çıktı fakat burda da sadece Main Demo çıktı. Main Demoyu yükledim fakat diğer seçeneklerden olan Demo Attachments, Import Widget, Slider Revolution seçeneklerine de basıp, bekledim. Sonra sitemi kontrol ettiğimde tüm seçeneklerin çoğaldığını gördüm. Yani sadece HOME tuşundan bile 4 tane vardı. Başlıkların hepsi bu şekilde dörder dörder oldu. Bu yanlışlığı nasıl düzeltebilirim ?
hocam merhaba.ben themaforestten dor diye bir tema aldım.kurdum sizin yönlendirmelerinizle.demoyu yüklerken bazen %4 bazen %8 vs vs takılıyor ve demoyu yüklemiyor.nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz?
Max_upload_size arttırımı yapın hocam hosting yönetiminizden. Muhtemelen bu yüzden yükleme yapmıyordur.
merhabalar themeforest dan tema almak istiyorum ancak ödeme seçeneğinde sadece paypal ve skrill çıkıyor, visa görünmüyor, nasıl alacağım ki, teşekkürler
Hocam kredi kartı seçeneği var. VPN felan açık olmasın cihazınızda ? Başka bir cihazla başka bir ip’den deneyin. Kredi kartı seçeneğinin olduğunu göreceksiniz.
merhaba themeforestten aldığımız tema subdomainlere kurulabilir mi, yoksa aynı domainde olsa bile tek kurulum mu yapmamız gerekir
Kurulabilir hocam.
benle aynı siteden yani themeforestten aynı temayı alan arkadaşım lisans kodu girmiş temayı yüklerken bende themeforestten aynı temayı aldığımda bende lisans kodu istemedi bu bir sorun olluşturur mu acaba?
hocam çok teşekkürler bir sorum olacak, child temayı kurmaya gerek var mı? Nitekim ikisinide etkinleştirince ikiside çalıştırıyor anlamadım
Ya sen nasıl bir adamsın , bu kadar yazı yazılır mı, valla harikasın. Başarılarının devamını diliyorum.
Teşekkür ederim
themeforest üzerinden newspaper temasını almıştım kullandığım site şuan aktif değil, alan adını bir firma almış ve kullanmıyor yatırım yapıyorlar yani!!! neyse şimdi yeni bir site kurmak istiyorum bu temayı yeni açacak olduğum sitede kullanabilirmiyim? neticede aynı anda 2 sitede aktif olmayacak benim adıma olan tek bir sitede de kullanılacak? bilgi verebilirmisiniz
Kullanırsınız hocam
merhaba kardeşim
senin anlatımınla domain host aldım tema alma aşamasına geldim. Herşey şu ana kadar iyi. Benim sorum şu envato markete üyede oldum. Hatta temada beğendim satın alacağım. Sormak istediğim şu ben beğendiğim temeyı aldım diyelim peki ekstra olarak o temaya ben hayalimdeki kafamdaki bir şeyi ekleyebiliyormuyum? Mesela örnek olarak işletmemin adresini harita olarak en alta yada iletişim sekmeisnin içine ekleyebiliyormuyum? Yada canlı chat ekleyebiliyormuyum? yoksa arada anlatmıştın onlarıda ekstra satın alıp gene satın aldığımız temaya ekleyebiliyormuyum? Biraz uzun oldu ama idare ediver ;) şimdiden teşekkürler
Eklersiniz hocam. Aklınızda ne vars ahepsini eklersiniz, kurarsınız, çalışır hale getirirsiniz. Worpdpress eklentileri buna olanak sağlar. Ancak yine de benim size tavsiyem kafanızda oluşan site tasarımına en yakın temayı seçmeniz olacaktır. Yani diyorsunu ya işletmenin adreinin harita olarak en altta ya da iletişim sekmesinde olmasını isiyorum diye, işte bu özelliğe sahip bir tema bakın. Yani tam istediğiniz yerde tam istediğiniz özellikleri, işlevleri olan temalara bakın. En azından en yakın olanını bulmaya çalışın. Böylesi sizin için en kolayı olacaktır. Canlı chat için veya bir çok işlev için de yine wordpress eklentileri mevcut. Mesela chat eklentileri yazımda onlardan bahsettim. Yine sitenizi o eklentilerden bir tanesini kurup, canlı chat’i de aktif hale getirebilirsini.
merhaba hocam themeforest.netten moviepro adlı tema yı aldım ancak ” installeble wordpress file only ” seçeneği yok napacağımı bilyorum yardımcı olurmusunuz .
merhaba,
wordpress tema yerine html tema alırsak bir nevi hazır script almış oluyoruz dimi?
Merhaba sıkı bir takipcinizim.
”Your ThemeForest API Key: Themeforest ana sayfasına giderek sağ üst köşede bulunan kullanıcı adımıza tıkladığımızda açılan menüden Settings‘i seçiyoruz. Sayfanın sol tarafındaki menünün en altındaki API Keys yazısına tıklıyoruz. Your API Keys başlığı altındaki rakamları kopyalayıp admin panelindeki alana yapıştırıp ayarları kaydediyoruz.” demiştiniz. Ama admin panelinin neresine yapıştırıp kaydediyoruz. Ben bulamadım.
Hocam API key her tema için olacak diye bir şey yok. Sizin temanız için yoksa yoktur. Atlayın o kısmı.
Merhaba öncelikle yazınız için teşekkürler gerçekten bildilendirici nitelikte olmuş. Söylediğiniz adımların hepsini takip ettim yine de ;
“Payment unsuccessful – there was a problem processing your credit card.
For security reasons we may need you to re-enter your Visa or MasterCard details before trying again, or you may need to try an alternative payment method. ” tarzında bir hatayla karşılaştım. Kredi kartı kullandım ama neden olmadığı hakkında bir bilgim yok, sizin bu konu hakkında bir öneriniz var mı acaba teşekkürler.
kredi kartınızın yurt dışı alışerişine, intenet alışverişine ve mail order’a açık olduğundan emin olun. Açık değilse, bankanız ile görüşerek açtırabilirsiniz. Veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, girip kendiniz de açabilirsiniz.
Şans bu ya konudan konuya atlarken buraya denk geldim. Yıllar önce aldığım 2 farklı hesaptaki yayıncılar temaları kaldırmıştı. Ödemelere biraz önce itiraz ettim. Şak iki ayrı hesaba da 50 dolar aktarıldı. Yazıların sadece tema yükleme olarak işe yaramıyor. Teşekkürler :)
boom box teması satın aldım ( yardım ) actvite yapmadım bi türlü
Your ThemeForest Username: Satın almadan önce oluşturduğunuz üyelik hesabınıza ait kullanıcı adını buraya giriyoruz.
# Your ThemeForest API Key: Themeforest ana sayfasına giderek sağ üst köşede bulunan kullanıcı adımıza tıkladığımızda açılan menüden Settings‘i seçiyoruz. Sayfanın sol tarafındaki menünün en altındaki API Keys yazısına tıklıyoruz. Your API Keys başlığı altındaki rakamları kopyalayıp admin panelindeki alana yapıştırıp ayarları kaydediyoruz.
Hocam bazı temalarda API key olmuyor. Yani bu durum her tema için geçerli bir şey değil. Olan temalar için yazdık biz onu.
Merhabalar firmaya ait bir theme satın aldıktan sonra ilk önce bütün sitenin tamamını localhost üzerinden çalışmalarını sürdürüp site tamamlandığı zaman FTP ile aktarımını gerçekleştirmek istiyorum. Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim ?
Anladım için teşekkürler, faydalandım.
Hocam boombox temasıyla ilgili editleme eğitim yazısı oluşturabilir misiniz? Bir sorum da şu olacak, Web1 ,web2.0 derken sosyal medya entegreli ve çok yazarlı sitelere geçtik artık ; peki bundan sonraki süreçte , önümüzdeki 5-7 yılda nasıl bir web anlayışına doğru ilerliyoruz sizce ?
Malesef. Her tema için bu tür eğitimler oluşturamam. On binlerce tema var wordpress için.
Gürcan İnan teşekkür ederim bilgilendirme için. Tema panelden mi bakıyoruz ” Updater” olup olmadığına.
Mehmet Akif Aksoy, bazı temalar güncelleme işlemi için API Key ister. Bazı temalar ise istemez. Sizin temanızın yönetim panelinde “Updater” vs. gibi ayar alanı yoksa, temanız güncelleme için API Key istemiyor demektir. Bu nedenle herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.
Merhaba. Emeğiniz için teşekkür ederim. Faydalı bir yazı. Ancak api key kısmını anlamadım.Theme forest sitesinde setting kısmında API keys bölümünde ” Generate an API Key ” buraya bastığımızda çıkan kodu wordpress panelde nereye yapıştırıyoruz? Teşekkürler.
tekrar merhaba, öncelikle cevabınız için teşekkür ederim ama sorunu çözemedim. kod yazdığımız kısma kadar geldim, yazacağımız kodu nereden almamız gerektiğini anlamadığım için sizin yazdığınız kodun aynısını yazdım görebildiğim kadarıyla. değişiklikleri kaydediyor ama bende 1 tane işlem görünürken sizin açıklamalı sayfanızda 2 işlem görünüyor. şimdi ne yapmalıyım? I’ll appreciate if you write back quickly..
Merhaba,
Tema yükle kısmına kadar geldim ama yüklenmiyor. şöyle bir uyarı geliyor. “Yüklenen dosya php.ini dosyasındaki upload_max_filesize directive ile belirtilen limiti aşıyor.” yanlış bir şey mi yaptım acaba? Şimdiden teşekkürler
Ayşe
Merhaba, bu sorunun çözümü blog nasıl açılır yazımın en altında bulunan blog nasıl açılır videosunda mevcut hocam. Videoyu izlerseniz, çözümü de bulacaksınızdır.
geçtimde cevap vermedi hala. visual composer diye bir eklenti var onu güncelleyemedim güncellersem 34$ istiyor.ondan dolayı olabilir mi acaba ?
Zanettemem hocam. Önce bi 48 saat bekleyin. Temayı yeni aldıysanız, destek hizmeti de yanında gelmiştir. Destek talebi gönderdin, probleminizi ingilizce anlatın. Yardımcı olurlar.
merhaba, themeforesttan monitor adlı tema aldım temada import seçeneği yok. demodaki görünüme nasıl kavuşucam ?
Tema yazarı ile iletişime geçin hocam.
Merhaba, bu faydalı yazı için teşekkürler. Aklımda satın almak istediğim bir tema var. Sitemi güncelleyeceğim ama yedek bir alan adı ve hosting üzerine siteyi kurup, eski siteden yazıları aktardıktan sonra her şey hazır hale gelince siteyi orjinal domaine (eski sitenin bulunduğu) taşımak istiyorum. Bu durumda ThemeForest’tan satın aldığım temayı kullanamayacak mıyım alanadı değiştiği için?
12 yıllık yazılım ile uğraşıyorum böyle paylaşım görmedim. Sade ve anlaşılır bir kurulum. Şöyle ki; web demiyorum, sadece bilgisayar bilgisi olan birinin bile tema kuracağı seviyede anlatılmış. Teşekkürler…
Yazı güncellenmiştir. Gecikme için özür diliyorum.
Burak hocam hoş ve güzel anlatmışsınız fakat bir temayı adınıza olan bir çok projede kullanabilirsiniz yazmışsınız . Bu konuda size katılmıyorum bu çok tehlikeli ve ince bir durumdur. Okurlarınızdan birinin bunu uyguladığı durumda bir çok şikayetle karşılaşabilir ve başı ağrıyabilir. Mantık olarak doğru değil yorumları okuduğumda ise okurlarınızdan birinin bu duruma karşı çıkmış ve siz bu yazıyı kısa zamanda düzenlenecektir demişsiniz ve halen düzenlenmemiş. bu şekilde okurlarınızı yanlış yönlendiriyorsunuz bir okurunuz olarak yazıyı düzenlemenizi rica ediyorum.
Evet, haklısınız. Durum öyle değilmiş. Zaten bunu yorumlarda da tartışmıştık. Yazının güncellenmesi gerek ancak Gürcan bey hala güncelleyecek :)
Edit: Yazı güncellenmiştir.
Mrb hocam. Themeforestten wordpress teme alıp kurudugumuzda site tam olarak modülleri ile beraber kurulu oluyo dimi. mesala warez temalarda kurulum yapınca anlamasız bir modüle bürünüyo. pek anlamıyom bu işlerden. daha yeni başladım. mesala öğrendiğim bilgi kadarı ile joomlada quickstart paketi felan oluyomuş. kısacası bu olay wordpreste varmı?
Hayır hocam. Temanın satışında siteyi nasıl görüyorsanız, sitenize o şekilde kurulmaz. Bunun için temayı kurduktan sonra demo görünümü sitenize yüklemeniz gerekir. Ancak o zaman satışta temayı alırken site nasıl görünüyorsa, o şekilde görünür. Bunu da nasıl yapıcağınızı zaten yazıda anlattık.
newsmag teması satın aldım
Your ThemeForest Username: Satın almadan önce oluşturduğunuz üyelik hesabınıza ait kullanıcı adını buraya giriyoruz.
# Your ThemeForest API Key: Themeforest ana sayfasına giderek sağ üst köşede bulunan kullanıcı adımıza tıkladığımızda açılan menüden Settings‘i seçiyoruz. Sayfanın sol tarafındaki menünün en altındaki API Keys yazısına tıklıyoruz. Your API Keys başlığı altındaki rakamları kopyalayıp admin panelindeki alana yapıştırıp ayarları kaydediyoruz.
bu kısımlar Newsmagdamı yok ? benmi bulamıyorum
Go unlimited diye bir kısım var. 14$ mı 29$ mı tam anlamadığım aylık üyelik sistemi mevcut. burada bu premium word press temalarını sınır indirebiliyor muyuz bu üyeliği alınca?
Dostum eline emeğine sağlık. Gerçekten çok güzel bir rehber olmuş. Ufak bir yorum yazarak destek vermek istedim. Ayrıca naçizane tavsiyem youtube’da da böyle bir video hazırlayabilirsin. Kolaylıklar dilerim.
Bende yeni bir tema aldım şuan. Uzun zamandan beri wordpress ile uğraşmıyorum. Ve bu güzel anlatıma rağmen temamı yükleyemedim. :(
Merhaba elinize sağlık faydalı bir makale olmuş bir sorum olacaktı innial kart ile ödeme yapılabiliyormu?
Ellerinize sağlık. Uzun zamandır Themeforest.net sitesini takip ediyorum ve birçok temayı almak isterken son anda ya kuramazsam, ya bir problem çıkarsa endişeli ile erteledim. Yazınız bana ilham kaynağı oldu. İlk fırsatta bir tema alıp deneyeceğim. Bu arada bir sorum olacak? Kredi kartı ile ödemelerde sıkıntı yaşar mıyız?
hocam yanlış hatırlamıyorsam başka bir yazınızda themeforest ten alınan tema için bir domaine lisanslandığını söylemiştiniz ((cevap olarak)), okuduğumda ise site bizim olduktan sonra farklı domainlerde de kullanabileceğimiz yazıyor..? doğru olan hangisi acaba değişiklik filanmı oldu acaba
aldığımız eklentileride kendimize ait olan sitelerde kullanabilir miyiz örneğin soru cevap eklentisi
Tabii ki hocam.
Birde yazıda satın alma kısmının güncellenmesi gerekebilir.Satın almada Vısa kısmı yok artık.Paybal ve envote Credit var
Hayır, kredi kratı hala kabul ediliyor hocam.
Kredi kartı ile ödeme yapmak istediğimde hesap kitlendi yakın zamanda tema satın alan birisi var mı acaba
Buradan tema satın almaya çalıştığımda şuanda zorlanıyorum açıkçası.Bir kere almayı denedim hesabım kilitlendi.Mail attım açtırdım hesabımı.Paybal Türkiye’de olmadığı için ordan ödeme yapamıyoruz.Şuan ki çözüm yolu nedir
Hocam themeforest bir çok yönetem ile ödeme kabul ediyor. Kredi kartınız ile ödeme yapabilirsiniz.
alan adımız com.tr li
bir fark olmaz değil mi hocam
tema satın almasını kimin üzerine yapmamız lazım peki şirket sahibinin mi sonradan bi sıkıntı olmasın diye
Temanın tescillenmesi alan adı ile ilgili oluyor hocam. Dolayısı ile isim fark etmez. Tek bir sitede kullanılsın yeterli.
merhaba, ben kendi şirketimiz için ücretli wordpress teması satın almak istiyorum. bunun için regular lisans olmaz mı? suan da ücretsiz tema kullanıyoruz.
Tabii ki olur hocam, neden olmasın.
Gürcan Bey Teşekkür Ederiz. Bu ÜCret 1 Kereye Mahsus Ödeniyor Değilmi Yıllık Güncelleme Falan Adı Altında Türkiyede Olan Bazı Siteler Gibi Soygun Yapılmıyordur Umarun
Evet hocam 1 kereye mahsus ödeniyor.
Yazıda yer alan “Temanızı size ait istediğiniz kadar projede kullanabilmeniz mümkündür” ifadesi yanlış. Themeforest’dan alınan her tema 1 adet websitesinde kullanılabilir. Profesyonel wordpress blogu iddiasında olan bir site olarak yanlış bilgilendirme yapmayın.
Evet bu bilginin teyidi zaten daha önce yapılan yorumlarda tartışıldı ve o şekilde olduğu kabul edildi. Yorumları okuduğunuzda görebilirsiniz. Yazı da en kısa zamanda düzenlenecektir.
Selam Gürcan ve Burak, tartışmaktan keyif aldım. Belki okuyanlar kuru muhalefet olarak görebilirler ama amacımız doğru olanı insanlara aktarmak. Envato’nun yaptığı işi bulanık bırakıp en çok kazanç elde etmek için çabalamak, bunda hem fikiriz.
Bir forum konusunu kaynak olarak görmek sakıncalı gelebilir. Buna da katılıyorum ama cevabı veren yetkili birisi olduğundan dikkate almaya değer. Dilerseniz destek kısmından ulaşabilirim kendilerine ama nihayetinde hepimiz gelecek cevabı az çok biliyoruz.
Anlayışınız ve sohbetiniz için tekrar teşekkür ederim. :)
Selam hepinize tekrardan, sanırım söylediğim kısmı biraz farklı algılamışsınız. Aşağıdaki bağlantıya göz atın, Envato ekibinden KingDong bu bilgiyi verip konuyu kapattı demiştim ama siz takma isimden dem vurum ilerlemeyi tercih etmişsiniz.
İlgili Forum Konusu: https://themeforest.net/forums/thread/products-licensing-for-wordpress-multisite/108415?page=3
Sanırım artık söylediklerim çok daha anlaşılır olmuştur. Lisans kısmında “single end-product” tek bir ürün ibaresini yeteri kadar anlatan bir ifade, tek bir üründe kullanılabilir olduğunu açıkça belirtmişler. Muhalefetin olma durumu ise hiç kuşkusuz GPL-WordPress-ThemeForest üçgeninden kaynaklanan bir durum, lisansın içeriğinde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Şimdi birisi çıkıp aldığım temayı iki farklı sitede kullanamıyorum dediği anda ortaya koyduğunuz düşünceyi rafa mı kaldıracaksınız? Bence böyle olmamalı, bu yazınızın kapsamı ve otoritesi açısından da sağlıksız bir durum.
Nihayetinde verdiğim bağlantıda yapılan açıklama ortada. Evet problem yaşamıyor olduğunuz tecrübeyle sabit olabilir ama Envato ekibinden birinin yaptığı açıklama da her alan adı için tek bir lisansın geçerli olduğunu açıkça belirtiyor.
Bizim takıldığımız nickname değil, kaynak olarak envato’da yer alan bir forum konusunu göstermen. Potansiyel bir alıcı, siteye girip alışveriş yaparken o foruma girip o konuyu okumaz ki. Okumak zorunda da değil zaten. Satın alma sırasında bu ibarenin ürünün lisasında yer alması gerekir. Keza şimdi ben de baktım. Evet dediğin gibi, regular licance içerisinde bu ibare yer alıyor. Yani bu da bir themeforest wordpress temasının sadece tek bir domain için kullanılacağını gösteriyor. Yani Gürcan’ın kendi yorumlaması yanlış olmuş. Dolayısı ile yazıyı güncellememiz gerekiyor. Uyarın için teşekkürler Kaan. Tabii themeforest’ın bu yaptığı ne kadar etik oda tartışılır. Bunlar tamamı ile satış gelirlerini arttırmaya yönelik hareketler başka bir şey değil. Sanki üretim aşamasında bir emekleri varmış gibi…
Evet, gözümüzden kaçan nokta “single end-product” ifadesi. Ben bu konu hakkında direk etki alanları ifadesine odaklandığım için, bu ifadenin kastettiği konuyu es geçmişim. Bu durumda söz konusu bilginin hatalı olduğunu kabul ediyorum.
Güzel bir tartışma oldu, doğru yolu bulduk. Şahsen teşekkür ederim.
Ama yine de Envato’nun bu konuda net olması taraftarıyım. Lisansların isme değil de alan adlarına lisanlanması ve lisans metinlerinde bu konuyla ilgili kesin bir madde konulması, bu tip tartışmaları önleyecektir.
Selam Gürcan, yazı ve yorum için ayrı ayrı emeğine sağlık. GPL konusundan haberdarım. Bunu not düşersek bence sorunu kökten çözmüş oluruz.
Bu konuda Envato ekibi tartışmaya pek olumlu yaklaşmıyor. En fazla açık kalıp tartışılmış konulardan birinde Envato ekibinden KingDong “bir alan adı bir tema” diyerek konuyu noktalamış.
Senin araştırmalarına ve yorumuna saygı duyuyorum, bir yanlış anlaşılma söz konusu olmasın ama kesin bir durum yoksa kesin olmadığının belirtilmesi gerektiğinde ısrarcıyım.
Güzel temennilerin için teşekkür ederim Kaan.
Temalarla gelen lisans metindeki şartlarda “Bu ürün sadece bir alan adında kullanılabilir.” ifadesi yoksa (ki ben bulamadım), bu konuda yasal bir problem çıktığında haklı taraf biz oluyoruz. Hatta lisans metinlerinin İngilizce olması bile yasal bir savunma olarak sunulabilir.
Envato ekibinin KingDong gibi takma bir adla nokta koymasının yasal olarak bir dayanağı olduğunu sanmıyorum.
Burası bir blog. Burada yazılan her bilginin kesinliği konusunda bir garanti sunmuyoruz. Burada yazılanlar, araştırma ve tecrübelere dayanıyor ki zaten blogların izledikleri yol bu. Zaten yazımdaki “Şunları net olarak söyleyebilirim.” cümlesi kişisel fikri yansıtır. “Şu konular Envato tarafından doğrulanmıştır.” diye bir ifade kullansaydım, o zaman düzeltme yoluna gidebilirdik.
Çok da ısrar ediyorsan başvuru mercii Burak’tır. Bu yazı artık Burak’ın malı olduğu için ben karışmıyorum :)
Gürcan’a kesinlikle katılıyorum. Bu söylediklerini KingDong takma isimli birine dayandırman resmiyetten çok uzak olmuş. Herhangi bir sözleşmesinde ya da resmi olarak envato sayfasında bu madde yer almıyorsa o madde için kesin bu bu şekilde demek doğru olmayacaktır. Keza gürcan’da ben de yorum yapan diğer arkadaşlar da, aynı temayı bir çok sitesinde kullandığını ve hiç bir problem ile karşılaşmadığını dile getiriyor. Bu sebeple yazı böyle kalacak. Çünkü yazının en sağlıklı hali şu anki hali.
Tebrikler güzel yazı olmuş. ThemeForest’dan aldığınız temaları, site size ait olmak koşuluyla dilerseniz on sitede kullanın hiç bir sorun olmaz. Bazı şeylerin kaynağı, bizzat tecrübe etmektir. Ancak size ait olmayan bir sitede kullandığınızda, hiç gecikmeden uyarı geliyor.
Themeforest hakkında birçok soruya cevap niteliğinde harika bir rehber olmuş Gürcan hocam. Ellerinize sağlık emekleriniz boşa gitmesin hiçbir zaman :)
Böyle güzel yorumlar geldikçe, emeklerimizin boşa gitmediğinden emin oluyoruz. Teşekkürler Faruk…
MyThemeShop yazısında Burak ile bu konuda ters düştük, bu nedenle sorma ihtiyacı göreceğim. Gürcan, ThemeForest’tan alınan bir temanın birden fazla sitede kullanabileceği bilgisini nereden aldığını öğrenebilir miyim? Lisanslarda tam tersi bilgi yer alıyor çünkü.
Öncelikle ücretli ücretsiz tüm WordPress temaları GPL ile lisanlanmak zorundadır. Özgür, açık kaynak kodlu sistemlerde bu lisans kullanıcıya ücretsiz kullanım ve değiştirme hakkı sunar. Fakat bu sistemlerin düzenlenip satışa sunulmasını engeller.
ThemeForest’te temalarında bu lisansı kullanmak zorundadır ve kullanıyor da. (Bu lisanlama hakkında ThemeForest ve WordPress’in anlaşmazlıkları var fakat sonuca ulaşmış değil.) Ve lisanlamalar isme yapılıyor. Eğer tek bir site için kullanım söz konusu olsaydı lisanlamalar alan adına yapılırdı.
ThemeForest lisanlarında “Tek bir site için kullanılabilir.” gibi net bir ifade yok. Aslında ThemeForest’in niyeti bu fakat GPL lisanlama buna engel oluyor.
Sonuç olarak “Size ait istediğiniz kadar sitede kullanabilirsiniz.” ifadesini GPL lisanslamasına ve isme lisanlama olayına dayanarak söylüyorum.
Şimdi benim araştırmalarım ve kurduğum mantık ikna edici olmayabilir. Burada bir kaç örnek vermek uygun olacaktır. Şu an elimde bulunan Voice temasını, kendime ait 3 ayrı sitede yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum. Hepsinin api bağlantısını yaptım, güncellemelerden de yararlanmaktayım. Lisans hakkında herhangi bir uyarı almış değilim.
Almanya’da yaşayan başka bir arkadaşım da aynı benim gibi 3 yıldır tek bir temayı 3 sitede de kullanmakta.
Velhasıl Kaan, her yerde konuşulan ve problem olarak görülen bu konu hakkında Envato’nun net bir açıklama yapmaması, bizi yorum yapmaya itiyor. Herkesin bir şeyler söylediği gibi ben de araştırmalarıma ve tecrübelerime göre kendi fikrimi söylüyor ve buna inanıyorum.
Eğer bu konuda resmi olarak bir açıklama varsa insanları yanlış yönlendirmemek adına bilgiyi değiştirebiliriz.
Bende bu siteden ürün alacaktım, herkes gibi benim içinde güzel bir kılavuz oldu, sağolun Gürcan bey.
Aradığım yazı teşekkürler , özellikle lisans olayını merak ediyordum domaine mi yapılıyor diye.Aydınlattığınız için teşekkür ederim :)
ThemeForest hakkında aradığım bir rehberdi. İşimi tamamıyla görecektir.
Çok teşekkür ederim, emekleriniz için. :)