Dijital Ürün Fikirleri: 30+ Para Kazandıran Dijital Ürün Örnekleri

Blog ve Para

Dijital ürün satışı yaparak para kazanmak isteyen ancak ne satabilirim diye düşünenler için her türlü yetenek ve uzmanlığa yönelik dijital ürün fikirleri listelemeye çalıştım.

Listede bulunan dijital ürün örnekleri, dijital ürün satış siteleri ve benzeri platformlarda yüksek satış rakamlarına ulaşan, ticaretlerinin oldukça aktif olduğu ürünlerdir.

Bu fikirleri doğrudan hayata geçirebileceğiniz gibi belki de bu fikirlerden biri aklınızda bir ışık yakacak ve kendi orijinal dijital ürün fikrini bulacaksınız.

1-İnternet Sitesi: Bir web sitesi kurarak reklam gelirleriyle para kazanabilirsiniz. Veya insanlara web sitesi kurma hizmeti vererek de para kazanabilirsiniz.

Öte yandan bir dijital ürün fikri olarak niş bir konuda bir web sitesi kurup, geliştirip, kâr elde edilecek seviyeye getirdikten satışını yapabilirsiniz.

İnternet sitesi kurmak için teknik bilgi ya da kodlama bilgisi de gerekmiyor. Her şeyi tıklamalar ile yapabiliyorsunuz. İnternet sitesi nasıl kurulur yazımı incelerseniz zaten bu işlerin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

İyi bir site fikri, güçlü bir seo çalışmasıyla kurduğunuz web siteyi geliştirebilir, potansiyeline göre güzel miktarlara dijital ürün olarak satabilirsiniz.

Tabii biraz sabretmeniz gerekecektir. Her ne kadar yüksek gelir elde edebileceğiniz bir dijital ürün fikri olsa da bir internet sitesini kâr elde edecek hale getirmek, özellikle rekabetin yüksek olduğu kategorilerde biraz zaman alacaktır.

2-Sosyal Medya Hesabı: İnternet sitesi satışı fikriyle aynı mantık aslında. Instagram, Twitter (X) gibi sosyal medya platformlarında bir hesap oluşturup, paylaşımlarınızla takipçi toplayabilirsiniz.

Takipçi ve etkileşim durumuna göre bu sosyal medya hesabını satıp para kazanmanız mümkün.

Aynı şekilde Youtube kanalı, Facebook sayfa, Tiktok hesap, Discort hesap vs gibi satışlar da bu dijital ürün fikrine dahil edilebilir.

3-Domain: İnternet sitelerinden ziyade domain adresleri daha değerli olabiliyor. Çünkü bir internet sitesi kurmak kolaydır ancak internet sitesi için sahibi olmayan boşta bir domain adresi bulmak oldukça zordur.

Şu an için bir domain adresini aşağı yukarı 8 dolara satın alabiliyorsunuz. Mesela dünyanın en pahalı alan adı olan cars.com’un şu anki değeri 872 milyon dolar. Tabii bu biraz uçuk bir örnek.

Ancak daha önce alınmamış, potansiyeli olan domain adreslerini tescilleyip, değerini kendiniz belirleyerek ya da açık arttırma usulü ile satabilirsiniz. Günümüzde bu işin ticareti oldukça yoğun ilgi görüyor.

Hele ki jenerik diye tabir edilen domain adresleri yakalarsanız, gayet yüksek kârlar elde edebilirsiniz. Böyle bir domain adresini tescil ederseniz, whois bilgilerini gizlemediğiniz taktirde potansiyel alıcılar zaten herhangi bir satış platformuna gerek kalmadan direkt size ulaşacaklardır.

Hosting ve Domain Nasıl Alınır? başlıklı yazımdan nasıl domain adresi alabileceğiniz hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

4-Kullanıcı Adı: Aynı domain adresleri gibi sosyal medya platformlarında, özellikle Instagram için kullanıcı adları satışı da dijital ürün örnekleri arasında oldukça kâr getiren bir fikir.

Ayrıca bunun için herhangi bir sermayeye de ihtiyacınız yok. Sosyal medya platformlarında ücretsiz olarak istediğiniz kullanıcı adı ile hesap açabiliyorsunuz.

Potansiyeli olan veya anlamlı kullanıcı adları, illa ki marka değerine önem gösterenler için oldukça değerlidir. Önceden bu kullanıcı adlarını alıp, talep olduğunda veya dijital satış platformlarında ilan açarak istediğiniz fiyattan satabilirsiniz.

5-E-Book: Dijital kitap yani e-book oluşturup satmak, en popüler dijital ürün fikirleri arasında yer alıyor.

Ancak burada edebiyata yönelik e-book’lardan bahsetmiyorum. Daha çok operasyonel taktikler içeren kılavuz niteliği taşıyan e-kitaplar çokça rağbet görüyor.

Mesela Instagram Keşfet Sırları, Milyon İzlenen Reels Video Yöntemi, Trendyol Satış Arttırma, Youtube’da aylık 500 Bin TL Kazanmanın Sırrı vs. gibi başlıklarla oluşturulmuş 20-30 sayfalık e-booklar dijital ürün satış sitelerinde kapış kapış gidiyor desem abartmış olmam.

1000 Tane Dijital Ürün Fikri başlıklı bir e-book, Etsy sitesinde 2 dolardan yaklaşık 3 yılda günlük ortalama 250 satış adetine kadar ulaşmış mesela…

Eğer orijinal bir fikriniz, işinizle ilgili bir operasyonel süreçte edindiğiniz tecrübeleriniz, herhangi bir konuda geliştirdiğiniz taktikleriniz vs. gibi insanların ilgisini çekecek konuları e-book haline getirip satarak memnun edici miktarlar kazanmanız mümkün.

6-Dijital Planlayıcı: Dijital ürün satışı dendiğinde son yıllarda hızla yükselen ürün, dijital planlayıcılardır.

Eğer tasarım yeteneğinize güveniyorsanız, Adobe Illustrator programı veya Canva gibi online platformları kullanarak dijital planlayıcılar oluşturup Etsy gibi sitelerde PDF olarak satabilirsiniz.

Ders programları, diyet listeleri, tatil, düğün, hamilelik, bütçe gibi konularda üretebileceğiniz onlarca planlayıcı çeşidi mevcut. Daha orijinal ve gündemi yakalayan konu ve tasarımlarla yüksek kazançlar elde etmek tamamen sizin elinizde.

7-Poster: Konu tasarımdan açılmışken, özellikle pandemi sonrası ev dekorasyon ürünlerine rağbet oldukça arttı.

Üreticiler telif haklarını da hesaba katarak duvar dekorasyon ürünlerinden poster tasarımı arayışındalar. Özellikle minimal poster tasarımları oldukça rağbet görüyor.

Illustrator, Photoshop gibi programlar, Canva gibi görsel tasarım siteleri, hatta Dall-e gibi yapay zeka araçlarını kullanarak poster tasarımları oluşturup Etsy gibi dijital ürün satış siteleri aracılığıyla satışa koyabilirsiniz.

8-Sosyal Medya Tasarımları: İşletmeler için ürün pazarlamasında sosyal medya önemli platformlar. Bu nedenle ürünlerini en iyi şekilde sunabilecekleri özelleştirilebilir görsel şablonlara rağbet de günden güne artıyor.

Instagram gibi görselliğin ön plana çıktığı sosyal medya platformlarına içerik üretenler de bu tür şablonlara ihtiyaç duyuyorlar.

Hal böyleyken tasarım yeteneğinize güveniyorsanız, görsel işleme yazılım veya platformlarına da hakimseniz, Instagram gönderisi, Youtube thumbnail ve kanal kapak gibi özelleştirilebilir şablon tasarımları üretip dijital ürün satış sitelerinde satabilirsiniz.

9-Pattern Görsel: Pattern’den kasıt, desen denilen kendini tekrar eden görsellerden bahsediyorum; bir masa örtüsü üzerindeki çiçek desenleri veya duş perdesini kaplayan yıldız desenleri gibi…

Pattern satışı da dijital ürün örnekleri arasında oldukça popüler diyebilirim. Bu tür pattern tasarımlar Etsy gibi dijital ürün sitelerinde oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşmış durumda.

Pattern tasarlamak için görsel işleme programları yanı sıra yapay zekayı da kullanabilirsiniz. Özellikle soyut tasarımlarda yapay zekanın ne kadar başarılı tasarımlar ortaya çıkardığını görmüşsünüzdür. Bu gücü pattern tasarımı için kullanarak özgün ürünler çıkarabilir ve dijital ürün satış sitelerinde satıp ciddi miktarlar kazanabilirsiniz.

10-Vektörel Görsel: Vektörel grafikler baskıya uygun, çözünürlük kaybı olmadan istenilen ölçüde yeniden boyutlandırılabilir görsel dosyalarıdır.

Bu dosyalar kağıt, kumaş, cam, seramik gibi ürünlere basılabilir özelliğe sahip olduğundan kullanım alanı da oldukça geniştir ve büyük rağbet görür.

Illustrator, CorelDraw gibi vektörel çizim programlarıyla oluşturduğunuz özgün tasarımları veya özelleştirilebilir şablon tasarımlarınızı satarak para kazanmanız mümkün.

11-Dijital Kart: Dijital planlayıcılar gibi dijital kartlar da özellikle Avrupa bölgesinde oldukça rağbet gören dijital ürün örnekleri arasında.

Tebrik, özür, geçmiş olsun, hayırlı olsun, seni seviyorum, şaka vs. içerikli, özel tasarıma sahip yazdırılabilir kart tasarımlarınızı satarak para kazanabilirsiniz. Hatta düğün davetiye tasarımlarını da bu fikre dahil edebiliriz.

Bu tasarımları vektörel çizim platformlarında hazırlayabileceğiniz gibi Canva gibi online görsel tasarım platformlarını da kullanabilirsiniz.

12-Giysiler için Baskı Tasarımı: Bu dijital ürün fikrini de vektörel görsel satış fikri içine alabilirsiniz ancak giysiler için baskı tasarımları, ayrıca popüler bir sektör haline geldi.

Genelde tişört tasarlayarak para kazanmanıza olanak sağlayan siteler mevcut. Bu siteler üzerinden özgün tasarımlar oluşturuyorsunuz. Tasarımlarınız beğenilirse belirli bir stok ile kıyafetler hazırlanarak satışa sunuluyor. Kıyafetler satıldıkça da yüzde 20 ila 40 arasında komisyon kazanıyorsunuz.

Tasarım yeteneğinize güveniyorsanız ister bu siteler üzerinden komisyon ile, isterseniz de ayrıca kıyafetler için özel vektörel grafik tasarımları hazırlayarak dosya halinde dijital satış yapıp para kazanabilirsiniz.

13-Clipart: Animasyon, sosyal medya tasarımları, web siteleri gibi çeşitli içeriklerde geniş bir kullanıma sahip dijital küçük görsel sanat ürünleri olan Clipart’lar da tasarımcılar açısından oldukça rağbet gören dijital ürünlerden.

Lineart, pixelart, suluboya, yağlıboya gibi kendi yeteneğinize göre teknikler kullanarak tasarladığınız clipartları yine vektörel çizim programları ile oluşturup satabilirsiniz.

14-Yazı Tipi (Font): Font tasarımları da globalde yüksek satış getiren dijital ürün örnekleri arasında. Yazı tiplerinin ne kadar geniş bir kullanım alanı olduğundan ve doğal olarak talebin ne kadar yüksek olabileceğinden bahsetmeye gerek yok sanıyorum.

Glyphs, FontLab, FontForge gibi font tasarım programlarını kullanarak özgün yazı tipleri oluşturup dijital ürün satışı siteleri aracılığıyla satabilirsiniz.

15-Müzik – Ses Efektleri: Günümüzde Youtuberlık ve videographer popüler birer meslek haline geldi ve rekabet oldukça fazla. Bu nedenle video içeriği kadar, videolarda kullanılacak olan arka plan müzikleri, tema müzikleri, ses efektleri vs. gibi işitsel materyallere verilen önem de artmış durumda.

Öte yandan rap müziğin de günümüzde oldukça popüler olan bir müzik türü olduğunu da biliyoruz. Rap sanatçıları, eserlerinde kullanmak için özgün beat arayışındalar.

Hal böyleyken müzik, beat, ses efekti vs. gibi işitsel materyaller üretip satışını yapmak oldukça yüksek gelirler sağlayacaktır.

Müzik bilginiz veya yeteneğiniz varsa, Fruity Loops, Cubase gibi dijital müzik yazılımlarıyla müzik üretebilir ve çeşitli stok müzik sitelerinde veya dijital ürün marketlerinde satışa koyabilirsiniz.

16-Video Template: Youtuberlar videoları için çeşitli video edit programları kullanıyorlar. Bu programlara özel olarak hazırlanmış video template yani video şablonları da dijital ürün fikirleri arasında değerlendirilebilir.

Açılış animasyonları, introlar, logo animasyonları, yazı animasyonları, geçiş efektleri vs. gibi özelleştirilebilir template dosyaları, video üreticilerine zaman kazandırması ve etkileyici videolar hazırlayabilmeleri açısından her zaman önemli olacaktır.

Bu video edit programlarını öğrenip, yeteneğinizde varsa, etkileyici video şablonları üreterek çeşitli stok ve dijital ürün satışı yapılan sitelerde satışa sunarak güzel gelirler elde edebilirsiniz.

17-Lut ve Efekt Paketleri: Satışından güzel gelir elde edebileceğiniz dijital ürün örnekleri arasında videolar için lut ve efekt paketleri satışını değerlendirebilirsiniz.

Lut dosyaları, videolar için hazır renklendirme düzenleridir. Mesela ünlü bir sinema filminde kullanılan renk düzenini oluşturup hazır halde satabilirsiniz. Veya düğün videoları için kendiniz bir renk düzeni tasarlayarak özgün lut dosyaları oluşturabilirsiniz.

Videolarda kullanılan glitch efekti, eski vhs video efekti, sinematik efektler, ışık sızıntısı, lens parlamaları vs gibi efektler oluşturarak da bunları ister tek tek isterseniz de paket haline getirip satışa sunmanız da mümkün.

Bu efekt ve lut dosyalarını Adobe Premiere Pro, DaVinci Resolve gibi vide edit programlarında oluşturabilirsiniz. Diğer video edit programlarına özel efekt ve lutlar üreterek de satış yapacağınız dosyaları çeşitlendirebilirsiniz.

18-Stok Fotoğraf: Eğer bir fotoğraf makineniz varsa, dijital ürün üretmek konusunda şanslısınız demektir. Fotoğrafçılığa ilgisi olanlar, bu hobilerini stok fotoğraf siteleri aracılığıyla paraya dönüştürebilirler.

Bu siteler çektiğiniz fotoğrafları yayınlarlar. Projeleri için stok fotoğraf arayan kişiler de bunları telifsiz bir şekilde kullanmak için belirli şartlarda satın alır. Her satılan fotoğrafınızdan komisyon alırsınız.

Hatta fotoğrafı alan kişi, aldığı fotoğrafı kendi marka imajı için kullanmak isteyebilir ve telif haklarını tamamen satın alır. Bu durumda alacağınız ücret çok daha yüksek olacaktır.

Stok fotoğraf konusu çok geniş. Asla konu, tema sıkıntısı çekmezsiniz. Aklınıza gelebilecek her kategori için fotoğraf alıcısı mevcut. Tabii iş hayatı, sağlık, gıda gibi kategorilerde rekabet oldukça fazla. Burada kazanç durumu sizin yeteneğinize ve fotoğraflarınızı sattığınız sitenin kalite ve popülerliğine bağlı.

19-Stok Video: Sosyal medya pazarlamacılığı ve programatik reklamcılık gibi çeşitli dijital kanallarda videolar en önemli pazarlama materyallerinden. Reklam ajansları videolar için harcayacakları prodüksiyon masraflarını olabildiğince düşük tutmaya çalışıyorlar doğal olarak.

Bu da stok videolara olan ilgiyi günden güne arttırıyor. Kamera, ışık gibi ekipmanlar ve orta seviye çekim bilgisi ile stok videolar hazırlayıp yine stok video sitelerinde satış yaparak gayet tatmin edici ücretler kazanabilirsiniz.

20-Script: Dijital ürün fikirleri arasında size oldukça iyi gelirler getirebilecek olan ürünlerden biri de scriptlerdir.

Burada yazılımcıların projelerini daha kısa sürede ve yorulmadan halletmek için kullandıkları scriptlerden bahsetmiyorum. Çoğu zaten açık kaynak olarak mevcut.

Scripten kastım daha çok sosyal medya, e-ticaret, ilan, quiz, anket, dosya paylaşım, proje yönetimi gibi web platformları için üretilen, daha çok PHP ve JavaScript kullanılarak oluşturulan hazır scriptlerdir.

Kodlama biliyorsanız ya da öğrenirim diyorsanız mutlaka bu script işini bir düşünün derim; muazzam gelirler elde edebilirsiniz.

21-Web Sitesi Temaları: Temalar da, özellikle WordPress temaları, scriptler gibi en karlı dijital ürün fikirleri arasında yer alıyor.

Tabii burada kodlamadan ziyade tasarım yeteneği daha ön planda. Ancak e-ticaret, ilan, sosyal medya gibi işlevsellik gerektiren siteler için kodlama da önemli.

Ancak kodlama bilmeden sadece tasarım yeteneğinizle WordPress özelinde temalar yapmanız mümkün.

Şöyle ki, özellikle WordPress özelinde, Elementor, Bakery Page Buildier gibi sürükle bırak ve tıklamalarla site tasarlayabileceğiniz kolay eklentiler mevcut. Mesela Elementor ile Site Yapımı yazımı incelerseniz bu işin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

Elementor içerisinde bir de tema yapıcı diye bir özellik mevcut. Bu araçla tasarım yeteneklerinizi kullanarak WordPress temaları yapıp dışa aktararak tema dosyaları oluşturabilir, bu dosyaları da dijital ürün satış sitelerinde satışa çıkarabilirsiniz.

22-Web Sitesi Yazılım Eklentileri: WordPress, Joomla, vBulletin gibi web sitesi kurma yazılımlarına ekstra işlevsellik kazandıran eklenti ve modüller de dijital ürün örnekleri arasında gösterilebilir.

Bu eklentilerin alıcısı da oldukça fazla. Özellikle WordPress için yazılan eklentiler oldukça yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Hatta bazı eklentiler abonelik sistemi ile kullanıma sunuluyor.

23Uygulama: Dijital ürün üretmek denince zaten akla ilk gelenlerden biri de cep telefonu uygulamaları.

Kodlama becerisi olup da uygulama yazarak para kazanamamak mümkün değil. Hatta uygulama geliştirmek için uzman bir yazılımcı olmaya da gerek yok. Orijinal bir uygulama fikriniz varsa, yapay zeka yardımıyla muazzam uygulamalar oluşturabilmeniz de mümkün.

24-Oyun: PC veya oyun konsolları için oyunlar bir tarafa, cep telefonları için oyun geliştirmek günümüzde popüler bir kazanç kapısı.

Üstelik mobil oyun dünyası öyle bir duruma geldi ki Codecanyon gibi gibi sitelerde satılan oyunlara re-skin yapıp yeni birer oyun olarak satışa sunuluyor. Yani oyunun temel mekanikleri aynı, sadece grafiklerini değiştirme işlemi yapılıyor.

Yani mobil oyun geliştirmeden anlayın veya anlamayın, bu dijital ürün oluşturma fikri ile bir şekilde para kazanabilirsiniz.

25-Kurs: Belirli bir konuda uzmanlığınız ve anlatım beceriniz varsa, basit bir yaka mikrofonu ve cep telefonu kamerasıyla videolar hazırlayıp, Udemy gibi online kurs sitelerinde satışını yaparak para kazanabilirsiniz.

26-Sunum Şablonları: PowerPoint, Google Slides, Keynote gibi uygulamalara yönelik sunum şablonları da oldukça ilgi gören dijital ürün fikirleri arasında yer alıyor.

Bu tür uygulamalara hakimseniz, iş planı, pazarlama, teknoloji, sağlık, eğitim gibi alanlara yönelik inografik, nömorfik, pitch deck gibi tasarım tarzları ile özelleştirilebilir sunum şablonları hazırlayıp satışını yapabilirsiniz.

27-Takipçi: Ne kadar etik tartışılır ancak sosyal medya platformlarının bu kadar popüler ve önemli olduğu bu dönemde takipçi ve etkileşim satışı da ciddi bir pazar haline geldi.

SMM Panel adı verilen, toptancı mantığıyla takipçi, beğeni, yorum gibi hizmetler sunan oluşumların sayısı ciddi oranda artmış durumda.

Siz de bu panellerden API sağlayıp takipçi, beğeni, yorum vs satışı yapabilirsiniz.

28-E-pin: Çevrimiçi oyunlarda kullanılan bir tür dijital para birimi ve ödeme yöntemi olan e-pin satışını da dijital ürün örnekleri arasında gösterebiliriz.

E-pinler oyuncular tarafından oyun içi öğeler satın almak, oyun içi hizmetlere abone olmak ve oyun içi para birimi olarak kullanmak için kullanılıyor ve talep oldukça fazla.

Direkt Steam, Epic Game gibi oyun platformlarından e-pin kodları talep ederek ya da aracı kuruluşlardan toplu e-pin kodları tedarik ederek, dijital ürün satış sitelerinde veya kendiniz bir e-ticaret sitesi kurarak satışını yapabilirsiniz.

29-Oyun İtemleri: Online oyunlar içerisinde farklı avantajlara sahip silah, bıçak, zırh, tıbbi malzeme, tılsım gibi eşyalara oyun itemi adı veriliyor.

Oyuncular bu itemlere sahip olabilmek için oyunda yüksek seviyelere gelmesi gerekiyor. Bazı seviyeler, bu tür değerli itemlere sahip olmadan geçilemiyor. Bunun dışında ender bulunan itemlere sahip olmak da oyuncuya prestij kazandırıyor.

Bazı oyuncular daha kolay seviye atlayabilmek, karakterini geliştirebilmek veya prestij kazanmak için bu itemleri parayla dışarıdan alıyorlar ve bu iş ciddi bir sektör haline gelmiş durumda.

Online oyunlara ilginiz varsa ister oynadığınız oyunlardan elde ettiğiniz değerli itemleri, item satış platformlarında satışa sunabilir, isterseniz de item tedarikçisi bulup dijital ürün olarak ticaretini yapabilirsiniz.

30-Makale: Makale yazarlığı daha doğrusu internet sitesi içerik üreticiliği her ne kadar talebe göre yapılan bir dijital hizmet olsa da niş bir alanda anahtar kelime analizi yaparak ihtiyaç duyulabilecek birden çok içerik yazıp, bunları paket halinde bir dijital ürün olarak satışını yapmanız da mümkün.


Umarım Dijital Ürün Fikirleri: 30+ Para Kazandıran Dijital Ürün Örnekleri başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir