WordPress kullanmanın en büyük nimetlerinden ve en güzel özelliklerden birisi de yüzlerce fonksiyonu içinde barındıran eklentilerin olması.
Bazen öyle yararlı eklentiler oluyor ki, blogunuzdan kazandığınız para günlük 10 lira iken, bu eklentiler sayesinde kazandığınız miktarı iki katına hatta daha fazlasına bile çıkartarak, google adsense gelir arttırma adına muazzam sonuçlar alabiliyorsunuz.
#İşte onlardan bir tanesi de wordpress adsene eklentisi olan Ad Inserter.
Bu öylesine bir eklenti ki wordpress reklam yerleştirimi konusunda aklınıza gelebilecek her türlü fonksiyonu içinde barındırıyor;
Bu fonksiyonlar neler mi ?
- WordPress Yazı Ortasına Reklam Ekleme
- Yazı İçerisinde Sabit Reklam Alanı Oluşturma
- WordPress Yazı İçerisine Reklam Ekleme
- Belirli Bir Kelime Sayısından Sonra Yazılara Adsense Reklamı Yerleştirme
- WordPress Yazı Altına Reklam Ekleme
- WordPress Yazı Üstüne Reklam Ekleme
- Belirli Bir Paragraf Sayısından Sonra Yazı İçine Reklam Ekleme
- Reklamları Masaüstünde Gösterirken Mobilde Gizleme ya da Reklamları Mobilde Gösterirken Masaüstünde Gizleme ve Benzer Kombinasyonlar
- Reklamları Üyeler İçin Gösterirken, Üye Olmayanlar İçin Gizleme ya da Tam Tersi
- WordPress Başlıktan Hemen Öncesine Reklam Ekleme
- WordPress Başlıktan Hemen Sonra Reklam Ekleme
#Ad Inserter ile wordpress reklam yerleştirme adına aklınızda olan her reklam yerleştirme fikrini hayata geçirebilir ve adsense gelirinizi 2’ye hatta 3’e katlayabilirsiniz.
Dip Not:Eğer hala bir adsense üyeliğiniz yoksa ya da adsene başvuru onayı alamadıysanız, adsense onaytlama başlıklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim.
Ad Inserter WordPress Adsense Eklentisi
#Ad Inserter Eklenti Kurulumu: Admin Paneli >> Eklentiler >> Yeni Ekle sekmesinde eklenti ara kısmına Ad Inserter yazarak aratma yapın.
Ardından adsense eklentisi karşınıza çıkacaktır ve Şimdi Kur butonuna tıklayarak eklentinin kurulumunu gerçekleştirin ve etkinleştirin.
#Ad Inserter Eklenti Kullanımı: Daha sonra Ayarlar >> Ad Inserter kısmından eklentinin yönetim paneline ulaşım sağlayın.
Karşınıza hemen üstteki resimde olduğu gibi bir ekran çıkacaktır. Bu ekranda yukarıda 1,2,… şeklinde ilerleyen sekmelerin her biri farklı potansiyel reklam alanlarını temsil eder.
#Block Name: Bu kısımdan oluşturacağımız reklam alanı için bir isim belirliyoruz. Eğer çok fazla sayıda reklam alanı oluşturacak ve reklam yerleştirimi yapacaksanız,
( wordpress yazı üstüne reklam ekleme ) gibi isimler vermeniz bir daha dönüp baktığınızda hangi reklam kodu hangi reklam alanı içindi diye hatırlamanızı kolaylaştıracaktır.
#Process PHP ( Siyah Kısım ): Burası reklam yerleştirme alanı. Bu alana isterseniz adsense reklam kodunuzu, isterseniz de başka bir reklam firmasının kodunu ekleyebilirsiniz.
Automatic Display Seçenekleri;
#Before Title: ( Başlıktan Önce ) wordpress başlıktan önce / yazı başlığı üzerine adsense / reklam ekleme işlemi için bu şeçeneği seçebilirsiniz.
#Before Content: ( İçerikten Önce ) wordpress yazı üstüne reklam ekleme işlemi için bu seçeneği seçebilirsiniz.
#Before Paragraph: ( İlk Paragraftan Önce ) WordPress yazı başına reklam ekleme işlemi için bu seçeneği seçebilirsiniz.
#After Paragraph: ( Paragraftan Sonra ) WordPress yazı içine reklam ekleme işlemi için bu seçeği seçebilirsiniz.
Yazı içine adsense ekleme için bu seçeneği seçiyoruz ancak eklenti adsense reklamını tam olarak nereye ekleyecek ? İşte bunu da bu seneçeği seçtiğimizde altta açılan ( hemen alttaki resimde olduğu gibi ) alandan yapıyoruz;
1-Minimum page/post words: Bu seçenekten reklam yerleştiriminin en az kaç kelimeden sonra yapılacağını belirliyoruz. Bunu istediğiniz kelime sayısına ayarlayabilirsiniz. Örnek: İlk 100 kelimeden sonra yazı içerisinde reklam eklensin.
2-Diplay: Bu seçenekten ise ayarları kaydettikten kaç gün sonra reklamın yayına gireceğini belirliyoruz.
3-Paragraph Numer: Yani wordpress yazı içerisine reklam yerleştirme işleminin tam olarak kaçıncı paragraftan sonra yapılacağını belirliyoruz.
Not:Eğer bu seçeği 0 yaparsanız, eklenti reklamınızın yazı içerisindeki yerini rastgele olarak belirler.
Yani reklamınız bir ziyaretçiye 2. ya da 3. paragftan sonra görünürken, diğerine 9. paragrafta görünecektir. Her sayfa yenilemede ise reklamın yazı içerisindeki yeri değişecektir.
4-Count: Bu seçenekte ise adsense eklentisine paragrafları nereden saymaya başlaması gerektiğini söylüyoruz. Frop top seçeneği, saymaya içeriğin başından başla anlamına gelir.
5-Paragraphs with tags: Bu seçenekte ise, paragrafların tagını belirliyoruz. Yani adsene eklentisinin bir yazı kitlesini paragraf olarak varsayabilmesi için bunun p tagı seklinde kalması gerekli.
6-Minumum number of paragpraphs: Bir yazıda ya da sayfada bu reklam gösteriminin gerçekleşmesi için en az kaç paragraf olması gerekli, onu seçiyoruz. Örnek: 5 olarak belirlendiğinizde 4 paragpraftan oluşan bir yazınınz varsa, o yazınızda bu reklam görüntülenmeyecektir.
#After Content: ( Yazıdan Sonra ) WordPress yazı altına reklam ekleme işlemi için ise, bu seçeneği seçebilirsiniz.
#Before Excerpt ve After Excerpt seçenekleri ise, yazının özet kısmı için geçerli seçenekler. Yani yazınızın sunumda olduğu ana sayda ya da kategori ya da etiket sayfalarında daha fazla oku seçeğinin oluduğu, yaznın bir kısmının sunulduğu bölümler için geçerli.
#Widget: ( Bileşen ) Bu seçeneği seçtiğinizde ise, eklenti otomatik olarak admin paneli >> bileşenler kısmında size bir bileşen oluşturacaktır. ( alttaki resimde olduğu gibi )
Bu Ad Inserter bileşenini istediğiniz yan panelinizi tut sürükle yöntemi ile atabilir, ve kaydet diyerek wordpress yan panelde reklam gösterme işlemini tamamlayabilirsiniz.
#For: Bu seçenekte eklediğiniz reklamların kime gösterileceğini seçiyorsunuz. Bu seçeneği ALL yaparak, reklamın sitenizi ziyaret eden tüm ziyaretçiler tarafından görüntülenmesini sağlarken, Logged In yaparak sadece üye girişi yapan ziyaretçilerinize ya da Not Logged In yaparak üye girişi yapanların dışında kalanlara görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
Users On Seçenekleri; Bu seçenekte ise reklamın hangi cihazlarda gösterileceğini seçiyoruz.
#All: ( Hepsi ) Eklediğiniz reklamın tüm ciharlar tarafından görüntülenmesini sağlar.
#Desktop: ( Masaüstü ) Bu seçeneği seçerseniz, eklediğiniz reklam sadece masaüstü bilgilsayarlarından sitenizi ziyaret eden ziyaretçilere görünür hale gelir.
#Mobile: ( Mobil ) Bu seçeneği seçerseniz, eklediğiniz reklam sadece mobil cihazlardan sitenizi ziyaret eden ziyaretçilere görünür hale gelir.
#Tablet: Bu seçeneği seçerseniz, eklediğiniz reklam sadece tablet cihazlardan sitenizi ziyaret eden ziyaretçilere görünür hale gelir.
#Hemen üstteki resimde gördüğünüz seçenekte ise, reklamın tam olarak sitenizin hangi bölümlerinde gösterimde olacağını seçebiliyorsunuz.
#Eklentinin bir diğer özelliği ise, reklam yerleştirimini kısa kod ve php fonsyionu olarakta sunuyor olması;
Adsense eklentisinin en alt kısmında Enable Shortcode seçeneğini ya da Enable PHP function seçeneğini aktif ederek,
Size verdiği ( örn: ) kısa kodunu kopyala yapıştır yaparak yazılarınıza, yan panelinize, sayfalarınıza ya da istediğiniz herhangi bir yere yerleştirebilirsiniz.
Umarım WordPress Reklam Ekleme başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.
Bir süredir aradığım bir yazıydı. tesekkür ederim cok açıklayıcı olmuş gercekten. Peki biz bu eklentilere tamamen güvenebilir miyiz. Bizim sitemizde kendi publısher kodlarıyla reklam gösterip göstermediklerini nasıl anlayabiliriz? Bu konuda bir kontrol mekanizması var mı? Yardımcı olursanız cok sevinirim.
Dostum sitemin eksiklerinin çoğunu senin siten sayesinde giderdim. İşini severek yaptığın çok belli. Allah gelirini arttırsın.
Merhaba. Pek çok konuda web sitenizden faydalandım. Çok teşekkür ederim. Eklentiyi kurdum. Sayfa başına sonuna ve paragraf sonrasına reklam ekledim. Reklamlar gözüküyor ama kenarları kesik şekilde çıkıyor. Tam olarak okunmuyor. Siteme adsense reklamı elle eklesem ve esnek reklam türünüde seçsem sonuç değişmiyor. Ad inserter eklentisinin custom css bölümünden margin komutu ile oynadım ama ordanda olmadı. Bu sefer reklamlar çok küçük çıkmaya başladı. Günlerdir uğraşıyorum ama bir türlü düzeltemedim. Yardımcı olursanız sevinirim. Reklamlar sadece mobilde yarım çıkıyor. İyi çalışmalar dilerim
Merhabalar, adsense kabulü aldım ancak sitemde bissürü reklam oldu. Böyle birşey istemiyordum. Bunları azaltmam mümkündür illaki ancak bulamadım. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Hocam Merhaba;
WordPresste yazı altında bulunan ilgili yazılar kısmında feed reklamlar yer alıyor bunu nasıl oluşturabiliriz.
Merhaba harika bir yazı demek artık yeterli olmayacaktır zaten herkes demiş o zaman ben de mükemmel diyim :D
Adsense 3 tane reklama izin veriyor denilmiş ya sizin dizi siteniz nerdeyse her başlıktan sonra reklam var , hatta yanda da fixed widgetta var. 10-15 reklam vardır kesin.
Bir de aynı reklamlar mobilde de çıkıyor. Mobilde kısıtlmamamışsınız. Ben de eklemek isterim ama 3 ten fazla adsense politikalarına karşı denilirken ne denmek isteniyor.
Teşekkürler
Kim demiş hocam adsense 3 tane reklama iin veriyor diye ? O kural kalkalı çok oldu.
Merhabalar,
Bu eklenti ile birlikte mobilde sayfanın en başında ya da en sonunda çıkan sabit reklamlar nasıl yapılabiliyor? Biliyorsanız, anlatabilir misiniz?
Şimdiden teşekkür ederim.2
Merhaba, adsense yayınlamaya başladm bende bir aüre önce bu eklentiyide sizin sitenizden görüp yükledim işime yaradı fakat bazı sitelerde ana sayfadaki konuların arasında yada konu içeriğinde en alt kısımda benzer konular yazan yerde o konu aralarında hatta ana sayfada iken en alt kısımda bulunan son konular listesini içersinde bile adsense reklamları eklemişlerki çok güzel konu ile alakalı gayet düzgün reklamlar ben bunu birtürlü beceremedim nasıl yapılıyor acaba
Daha önce da farklı bir konuda yardımınızı almıştım ve faydalı yazılarınız sayesinde WORDPRESS sitemi kurdum,adsense kodumu da aldım ve gerekli yerlere yapıştırdım.Sitemin günlük en az 50 en fazla 122 ziyaretçi ve görüntülemesi var sizce bu trafik reklam alabilmek için yeterli mi? sanırım premium plan ile reklam almam mümkün değil.Elkenti olmadan reklam kodu yapıştırmak işe yaramıyor mu?illaki business a mı yükseltmem lazım. şimdiden tşk ediyorum.Heyecanla bekliyorum yardımınızı :)
Hocam siz wordpress.com ile wordpress.org’u karıştırıyorsunuz sanırım. Benim tüm anlatımlarım wordpress.org üzerinden. WordPress.com’a dair benim blogumda hiç bir bilgi yok, kimseye de önermiyorum. WordPress.com’un çok fazla dezavantajı var. Ne bir eklenti kullanabilirsiniz ne bir tema. Ayrıca adsense onayı alma konusunda da oldukça zornalırsınız. %99 ihtimalle başvurunuz reddedilir.
Burak bey eklenti güncelleme almış galiba resimlerde gösterdiğinizden farklı durumda ayarları bu sebeple yazı içine reklam ekleme yapamadım. Yardımcı olabilir misiniz?
Hocam değişen bir şey yok. Mantık aynı. Ayarların yeri de aşağı yukarı aynı. Biraz zaman ayırsanız çözerisiniz zaten.
Mrb ziyaretçi hangi anahtar kelime ile geldiyse o anahtar kelime ile ilgili reklam gösteren(bizim belirledigimiz) eklenti varmı bildiginiz bu eklentide böyle bir Özellik yok sanırım.
Sadece pc için mi yapıyor bu metin içi reklam olayını, mobilde olmuyor mu? acaba, bir türlü yapamadım pro versiyonu mu almak lazım onun için
Yoo mobilde de oluyor hocam.
Adsense yazı içi reklam diye bir özellik çıkarmış. Bu kodu nereye yapıştıracağız? Yan taraftaki reklam kısmına yapıştırırsak yazıların içinde de mi görünmüş olacak?
Burak hocam ellerinize sağlık.
Gene çok güzel bir yazı olmuş. Malumunuz sitemize bu eklentiyi kurmuştunuz şimdi reklam kodlarını mobil ve masa üstü olarak ayrı ayrı eklememiz gerekiyor. Bende Burak hocam bunu anlatmıştır dedim. Baktım anlatmışsınız. Ellerinize sağlık. Ama eklenti güncellenmiş ve desktop mobile seçme yeri biraz değişmiş. Şimdi iki tane seçim yeri gelmiş. Karar veremedim. Cilent side device detection var birde Server side device detection kısmı var. Her ikisinde de desktop mobile ve tablet seçme özelliği var hangisinden seçim yapmamız gerekiyor acaba.
Farketmez hocam. Client taraflı da server taraflı da kapatabilirsiniz. Birinden birini seçin. İkisini birden kullanmayın. İkisi de işe yarıyor.
Burak Bey,
Hızlı geri dönüş için teşekkürler.
Belki bir alicengiz oyunu / püf noktası var mı diye merak edip sormak istemiştim.
Dediğiniz gibi yapıp, dikkate almamak gerekecek sanırım.
Teşekkürler.
Detaylı rehber için teşekkürler.
Google reklamlarını koyduğumuzda gtmetrix gibi sayfalarda, sayfa performansımız %64’lere kadar düşüyor.
Reklamları kaldırdığımda ise %97’lere çıkıyorum.
Sayfada 3-4 reklam oluyor. 3 Paragraf da bir gibi.
Daha önceden de aynı problemim vardı. Yani 1-2 tane reklam koyunca da %70-80 civarı oluyordu.
Google adsense reklamı koyup da gtmetrix gibi sitelerden %90 ve üstü skor alınabilinyior mu ?
Özellikle : “Minimize request size” ve “Minimize redirects” alanlarından 0 puan alıyorum.
Leverage browser caching alanlarından 70 alıyorum. Detayına baktığımda yine reklamlar.
Aynı şekilde “Defer parsing of JavaScript” kısmında da aynı problem var. 72 puan ve detay hep adsense reklamları.
Bu problemi nasıl aşıyoruz ? Google adsense kısmındaki “Eşzamanlı, Eşzamansız” gibi seçenekler durumu değiştirir mi aceba ?
Bu problemi aşamazsınız çünkü bu problemin kaynağı siteniz kaynaklı değil. Sitenizde dışından çekilen kaynaklar için Gtmetrix gibi siteler bu hataları gösteriyor. Siz de müdahale edemeceğiniz için bu tür puan kırmalarını dikkate almamanız gerekli. Bu dış kaynaklı kaynak kullanımı yapan her site için böyledir.
Merhaba,
Detaylı rehberiniz için çok teşekkürler. “Do not contain” kısmına kullandığım temada bulunan “shorcode” özelliği için hangi kodu yazmam gerektiği hakkında bir fikriniz var mı?
Aşağıdaki bağlantıya bakarsanız reklamların shortcode içinde çıktığını göreceksiniz. Shortcodeların [alert-succes] gibi ekleri var metin kısmında bunları mı girmeliyim acaba?
https://www.kasveguc.com/deadlift/
Teşekkürler
Hocam shortcode olarak değil, css classs’a göre “do not contain” edeceksiniz. Yani gönderdiğiniz adreste sağ tıklayıp, incele dediğinizde kod diziliminde reklam kısmını içine alan div etiketine bakacaksınız. Mesela ben baktığımda
div class="message_box warning"
şeklinde bir div tagı görüyorum. İşte do not contain kısmına bu div tagı içinde bulunan class olarak belirtilmiş ibareti ekleyeceksiniz.message_box warning
kısmını yani.Çok Teşekkürler.Faydalı Anlatım Olmuş Emeğinize Yüreğinize Sağlık…
Paylaşım için tşk ederim. Header şablonumda reklamım var ziyaretçiler bu reklamı görüyor. Üye olduklarında
Ve giriş yaptıklarında headerdeki reklamım kapansın! Böyle bir eklenti veya kpd varmı?
Eklenti güzel ama en önemli özelliği koymamışlar.
YAZI ORTASINA REKLAM.
Akıllı adsense diye bir eklenti var..Aslında gevurca adı biri akıllı adsense yapmış yazının tam ortasına otomatik reklam koyuyorum. Ancak bu eklenti koyamıyor. Sadece paragraf sonrası vs… oda yazı kısa olduğunda vs saçma sapan yerlerde çıkıyor reklam.
Eklentinin yazı ortasına reklam ekleme özelliği de var. Siz eklentiyi nasıl kullanacağınızı bilmiyorsunuz sadece.
Güzel eklenti bizzat ekleyip kullandım. Özellikle kullanım kolaylığı ve işlevsellik açısından çok iyi. Sanırım AMP için kullanılmıyor. Google AMP adsense için de AMPforWP Options eklentisini öneririm. Birçok farklı reklam birimi ve seçeneği mevcut. Güzel yazı için teşekkürler burakcım.
Çok teşekkür ederim. Çok işime yaradı bu yazı. Sitemin reklam yerleşimini düzgün bir şekilde yaptım. Ne kadar teşekkür etsem az kalır. Ellerine sağlık.
Merhaba arkadaşlar bende değerli burak oran kardeşimizin rehberliğinde eklentiyi kurdum ve 1 aya yakındır kullanıyorum. Belki inanmayacaksınız ama gelirim %400 arttı. Eklentiyi çok beğendim ama bi problem vardı: mesela iletişim sayfamda veya bazı postlarımda reklamların görünmesini istemiyordum. İnternette her yeri araştırdım ama bi çözüm bulamadım en sonunda kendim denemeye karar verdim. En sonunda buldum. Reklam kodlarını ekledikten sonra alt tarafta POSTS ve STATİC PAGES bölümlerini on all demek yerine on all except selected diye işaretledikten sonra yazı panelinde ki herhangi bir yazının içinde eklentinin paneli var. Orada yan tarafta disable butonuna tuşlarsanız o yazıda reklam görünmüyor
Merhaba, ad inserter ile tam istediğim paragraflara reklamları eklemeyi başardım fakat başka bir sorunum var, reklamlar paragraflara ilaveten postun en sonunda da görünüyor, bunu nasıl önleyebilirim? Teşekkürler
Eklenti sadece p etiketini değil, bazen h1, h2 gibi css etikelerini de sayıma dahil edebiliyor. Bu da reklamı tam istediğiniz yere koymanıza bazen engel olabiliyor. Bunu önlemek için ise sayılmasını istemediğiniz etiketleri reklamı eklediğiniz ad insterın bölümünün altında bulunan do not contain kısmına bu etiketleri aralarına virgül koyarak yazmanız gerekiyor. Mesela içerik tablosu eklentisi kullananlar toc_container,wp-caption-text gibi css etiketlerini bu kısımda belirtmeli ki, içerik tablosunda yer alan her bir satırı eklenti bir paragraf olarak saymasın.
Hocam yazılarınızınızın içerisinde artık reklam yok acaba bir sorun mu oldu.Değişen birşeyler var mı.
Reklamı ekledim sadece mobili seçtim ancak reklam masa üstünde ve tablette de gözüküyor.
Merhaba Burak bey. Ben bu eklentiyi siteme kurdum ama sidebar kısmına reklamlar;m; ekleyebiliyorum. Ama hiç bir şekilde yazılarımın içerisinde reklamları görünteleyemiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.
Burak çok işime yaradı valla teşekkür ederim..
sa hacı bu reklam kodunu tam olara nereye ekleyecegiz ?
Bu güzel açıklama için teşekkürler. Bu eklenti sadece adsense kullanımı için mi geçerli? Ben html koduyla reklam eklemek istedim fakat sadece Before Post yapınca çalıştı onun dışında hiçbiryerde gösteremedim reklamı bunun nedeni ne olabilir acaba?
Selam kolay gelsin ben wordpress de yeni blog açtım pek bi bilgim yok yavaş yavaş öğreniyorum siz bilenlerin sayesinde fakat birşey sormak istiyorum. WordPress.com ücretsiz domain olan bloglarda reklam eklentisi kullanabiliyor muyuz. Reklam için illaki domain mi satın almak lazım
Cevabınız için şimdiden teşekkürler
Hocam wordpress.com’da ne eklenti ne de tema kullanmazsınız. WordPress.com’mu wordpress.org mu başlıklı yazımı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.
hocam kurdum fakat istediyim verimi alamıyorum
Eline koluna sağlık ustam böyle bir yazı yazmasan single.php dosyası ile oynar dururduk artık yada yazıların içine tektek girip reklam kodlarını eklemek zorunda kalırdım herhalde :D benim gibi free tema kullanan arkadaşlarında işine yaramıştır
açıklama olarakda süper anlatıyorsun bloğunu ilgiyle takip ediyorum ancak admatic hakkında yaptığın yazıya katılmadım çünkü 10k hite 3 lira bile vermedi tüm reklam birimlerini kullanmama rağmen denedim (belki önceden kazandırıyordur bilmiyorum ama) şu an durum farklı gibi
bizde adsense’nin peşine düştük :) bakalım ne olacak
iyi çalışmalar
Teşekkürler Mehmet. Faydasını görmene sevindim. Admatic konusunda ise bir yorum yapamayacağım. Takipte kalman dileği ile !
Benzer bir eklenti olan WP QUADS yetkililerinden gelen cevap aşağıdaki gibi yani olumsuz.
“At the moment its not possible to exclude the ads from post types or categories other than the ones which already exists.
You can use shortcode and put it into the specific template files or hide the ads on pages where you do not want to have them enabled.”
Maalesef gözlemlediğim kadarıyla diğer eklentiler gibi eğer custom post type kullanıyorsanız reklam çalışmıyor. Eğer yanılıyorsam beni düzeltir misin Burak kardeşim.
Teşekkür ederim.
Reklamların mobilde yada sadece masa üstünde gösterilmesi için pro versiyonunu almak şart mı? Eklenti ayarlarında dediklerinizi göremiyorum.
Yazımda bahsettiğim her özellike ücretsiz versiyonunda zaten var hocam. Pro almanıza gerek yok ki. Sadece mobil ya da sadece desktop seçenğini Devices kısmından yönetiyorsunuz.
Kardeşim çok yararlı bir makale olmuş,aklımdan geçenlerin hepsini burda buluyorum :) teşekkür ederim
Hocam söylenen eklentiyi siteye ekledim ancak yukarııdaki görselde çıkan yazılar çıkmıyor simsiyah bir sayfa çıkıyor. Nasıl düzeltebilirim ?
Sayın kullanıcılar, Ad Inserter eklentisini test ettim. Ve bu eklenti ile yazı içine bağlantı birimini ekledim. Mevcut temam buna müsaade etmiyordu, ancak burak kardeşimizin bu eklentisi ile mümkün oldu. Sonuç ise şu ; sadece 1 adet bağlantı birimi ekleyerek, adsense reklam gelirim %50 arttı. Yorumu biraz geç yazdım, çünkü etkisini tam anlamak için 1 haftaya yakın test etmem gerekiyordu. Eklentiyi size de tavsiye ederim.
Bu katma değerli geri dönüşün için teşekkür ederim Fatih. Gelirinin katlamasına sevidnim dostum. Umarım çok daha fazla kazanırsın!
minnetdarim Burak bey
İyi günler. Ellerinize sağlık. İyi paylaşım olmuş. Sormak istediğim soru şu: yandakı reklam blokunu nasıl fixed pozisyonda yapmışsınız? (300×600 reklamdan bahsediğorum)
Fixed Widget eklentisi ile kolaylıkla yapabilirsiniz.
Merhaba, eklenti açıklaması için teşekkürler. Fakat ben ne yaptıysam yazı içine reklamı yerleştiremedim, 100 kelimeden sonra reklam koymasını istiyorum ama yapamadım. Bu eklenti ile olmuyor mu?
Oluyor hocam. Siz bence ayarlarını yapamamışsınız. Detaylı tekrar bakın.
Adsense’de konu öncesinde reklam gösterip, konuyu aşağı doğru itmenin, özellikle mobilde yasak olduğunu biliyorum. Hatta bu durum ban sebebi dahi olabiliyor. Buna göre, kurallara uygun olup olmadığını sormak istemiştim eklentinin
Evet hocam da siz de mobilde ekranın üst kısmına ekranın aşağıya itecek devasa bir reklam yerleştirmezsiniz. Ya da o reklam yerleşitimini masaüstü için yaparken, mobil için yapmazsınız. Bu eklenti ile bu da mümkün.
Teşekkür ederim açıklama için ancak benim belirtmek istediğim nokta bu eklentiyi senin de kullanmadığını görerek söylüyorum Burak kardeşim. Yani öyle gözüküyor bir test aşamasından geçti mi acaba ya da kullanan arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsinler. Örneğin geçersiz tıklama konusu ben siteye reklam aldığım zaman biri ban yemem için sürekli benim habersiz olduğum durumda reklamlara tıklarsa ben sorgusuz sualsiz ban mı yerim? Bu konuyu da merak ediyorum reklam alıp almama konusunda endişelerim var çünkü. Bu konuyla ilgili de açıklık getirirsen çok sevinirim :)
Hocam eklentinin kendi sayfasında 120’nin üzerinde review var zaten. Kullanıcıların yaptığı yorumlar orada yer alıyor. Geçersiz tıklama ile de bu eklentinin uzaktan yakından alakası yok. Bu eklenti google reklamını sunman için sadece bir aracı. Google adsense’ten ban yemen ya da uyarı alman polikalarına uyup uymaman ile alakalı. Eklentiyi istediğin gibi kullanmak sana kalmışken, polikikalara uyup uymamakta sana kalmış. Yani şu an senin istediğin konu ile bir açıklık getirmemin bu konu altında hiç bir mantığı yok çünkü bu konu ile alakaklı değil dostum. İleride öyle bir yazı yazarsam neden olmasın.
Emeyine sağlık. Teşekkürler!
Yorumunuz için ben teşekkür ederim hocam .Takipte kalmanız dileği ile!
Tanıtımınız için teşekkürler.. Adsense’in kendi wordpress pluginini kullaniyordum ve reklam yerlerini onun belirlediklerinden secebiliyordum. Tavsiye ettiginiz eklenti sayesinde custom alanlar olusturup reklamlari istedigim yerlere yerlestirme imkani buldum. Tekrar tesekkurler, iyi calismalar.
Süper! Yararını görmenize sevindim hocam. Umarım bu şekile adsense geliriniz artar. Yaptığınız değişikliklere değmiş olur.
kesinlikle denemeye değer bir wordpress eklentisi, yeni bir site açtım, o sitede muhakkak deneyeceğim. Paylaşım için teşekkürler
Rica ederim Fatih. Bu arada bu eklenti açık ara en iyi google adsense eklentisidir.
Merhaba. Öncelikle paylaşım için teşekkürler.
Eklentide, başlık üstü, başlık altı… gibi alanlara reklam yerleştirme fonksiyonları olduğunu belirtmişsiniz; ama adsense kurallarına göre, reklamın, konuyu aşağı itmemesi gerekiyor.
Yanlış mı biliyorum?
Bu eklenti kurallara uygun mu hazırlanmış?
Hocam konuyu aşağı itmemesi derken neyi kast ediyorsunuz ?
Burak klavyene sağlık. Allah klavyene zeval vermesin :):)
Güzel bir yazı olmuş. Bizde başka bir eklenti kullanıyorduk ama bu seninkisi daha iyi gibi bakalım.
Zaten yaza geleli adsense yerlerde geziyor sağolsun.
Düzenli olarak seni takip ediyorum. Yeni hangi konular gelecek diye.
Yani bu eklentinin şöyle bir avantajı var, rastgele olarak reklamların sürekli yerini değiştirmesi ziyaretçnin gözünde farkındalık yaratacaktır. Ayrıca mobil ve desktop diye reklamları ayırıyo olabilmen de ayrı bir güzel. Senin yan panele koyduğun bir reklam mobilde sayfanın en altında görünecek, dolayısı ile tıklanma şansı çok düşük olacak. Onun yerine sadece mobilde yazı içi reklam ekleme yapabilirsin ve yan panel reklamını da sadece masaüstüne özel yapabilirsin. Yani adsense politikalarına göre sayfa başına reklam ekleme en fazla 3 olduğu için bunu bu şekilde verimli kullanabilirsin.
Burak öncelikle bu eklentiyi bize tanıtan yazın için teşekkür ederim. Google adsense politikalarına herhangi bir aykırılık teşkil ediyor mu? Biraz daha detaylı ve uyarılarla dolu bir yazı bekledim açıkçası. Şuan için adsense başvurusu yapmasam da daha sonra bu eklentiyi kurmak isteyebilirim. Politikalara aykırılık teşkil edecek bir ayar veya düzenleme mevcut mu? Mesela yazı içerisine şu kadar reklam kodu yerleştirirsen problem olur diyebileceğin. Bu konuyu yorumda da olsa biraz detaylandırabilir misin? Gereksiz tıklamalar hakkında bile kafam karışık açıkcası bu konuyla alakalı bir yazı da paylaşırsan notların arasına alırsan çok sevinirim kardeşim :) Genel olarak adsense reklamları almak hem zor hem de yayın sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar var mı bu konuyla alakalı özellikle bir bilgilendirme yazısı görmedim daha kafam gerçekten çok karışık aydınlatırsan sevinirim :) Teşekkürler, emeğine sağlık!
Yok hocam neden etsin ? Yani bu aykırılıkları eklenti teşkil etmez, eklenti kullanıcısı insanlar elde eder. Adsense bir sayfa için max. 3 reklam gösterimine izin verir. Daha fazlası politikalarına aykırıdır mesela. Siz eklentiyi kullanarak 3 tane de yerleştirebilirsiniz 6 tane de. Demek istediğim eklenti ile aykırılığın hiç bir alakası yok. Bu sizinle alakalı bir durum. Bence siz eklentilere değil, google adsense politikalarına bir bakın. Detaylı okuyun.
Facebook instant articles içinde nasıl yapılması konusunda bi yazı yazarsanız memnun olurum bir türlü halledemedim. Birde site ayarlaması yapıyormusunuz site içi seo teşekkürler
Yine güzel bir anlatım. Temasında reklam yeri olmayıp eklemek isteyenler için bu yazı gayet açıklayıcı. Teşekkürler.
Merhaba Ahmet. Bu sadece temasında reklam yeri olup olmaması ile alakalı olan bir eklenti değil. Mesela senin yan panelinde kullandığın reklamın mobilede hiç bir anlamı kalmayacaktır. Çünkü o reklam mobilde sayfanın en altına gidecektir ve tıklama oranı çok daha fazla düşecektir. Onun yerine sadece mobilde görünen bir reklamı yazı içine koyabilirsin. O yan panel reklamınıda sadece mamaüstü için geçerli kılabilirsin. Böylece max. 3 reklam yerleştirmeye izin veren adsense’ten optimum seviyede veirm elde etmiş olursun.