Adsense Gelir Arttırma: En Az 20% Kazanç Arttırma Garantili !

Blog ve Para

Google adsense reklam gelirlerinizin ne kadarını masada bırakıyosunuz ? Sitenizdeki google adsense reklam yerleşimi en iyi sonuçları verecek şekilde mi ?

Adsense gelir arttırmak daha iyi bir reklam yerleşimi ile mümkün olur mu ? Ya da adsense geliri nasıl arttırılır ?

Size 2 şeyi garanti ediyorum;

1-Bu yazı ile Google adsense gelirleriniz en az %20 artacak !

2-Ve iddaa ediyorum bu zamana kadar okuduğunuz en karlı yazı olacak !

Adsense den birçok arkadaşımız düşük kazanç elde ediyor. Peki adsene kazançları arttırmak mümkün mü ?

Kesinlikle !

Nasıl mı ?

Tabii ki google adsene gelir optimizasyonu ile ! 5 ayrı başlıkta vereceğim adsense önerileri ve adsense taktikleri ile adsense kazanç arttırma adına muazzam sonuçlar alacaksınız ! İşte o başlıklar;

>> Yapılan En Büyük Yanlış
>> Doğru Adsense Reklam Yerleşimi
>> Hassas Kategorileri Düzenleme
>> Reklam Sunma
>> Reklam Engelleme
>> Analytics Analizi Yapma (Premium İçerik)

Adsense Gelir Arttırma Adına Yapılan En Büyük Yanlış

Google adsense gelir artırma adına yaptığınız araştırmalarda bir çok kaynak adsense reklam yerleşimi adımında reklamınızı above the fold kısmına,

Yani sayfanın öne çıkan resminin hemen üstüne, hemen altında, yazı başlığınızın üstüne, yazı başlığınızın hemen altında ya da hemen içerikten öncesine yerleştirmenizi, bu şekilde en yüksek geliri elde edeceğinizi söyler.

Fakat inanın bana tamamen yanılıyorlar !

Nerden mi biliyorum ? Çünkü aksini kanıtlayan bir çalışma yaptım. İşte o çalışmam ve verdiği sonuçlar;

Önce şu soruyu sorarak başlamak istiyorum; Ziyaretçileriniz sitenizdeki reklamlara tıklamak için ne zaman hazır oluyorlar ?

Eğer adsense gelirlerini arttırma arzusunu gerçek anlamda düşlüyorsanız, sıradan bir web site ziyaretçisinin davranışlarını iyi analiz etmeli ve anlamalısınız.

Diyelim ki potansiyel bir ziyareçi benim blogumu google üzerinden “Google adsense geliri arttırma” kelimeleri ile yaptığı arama sonucunda keşfetti.

Bloguma girer girmez tüm dikkati ve odak noktası girdiği içeriğin aradığı şeyi, yani gerçekten bu yazımın google adsene geliri arttırma ile ilgili sağlıklı ve kaliteli bilgiler verip, vermediğini bir an önce anlamak odaklı olacaktır.

#Girdiği andan itibaren blogumun header kısmında yer alan adsense reklamı zerre kadar umrunda olmayacaktır. Ya da yazı başlığımın hemen üzerine yerleştirdiğim 720 x 90px genişliğinde ki reklam da.

Hatta her yazımın başlığından hemen sonra yerleştirdiğim full genişlikteki adsense reklamım bile umrunda olmayacak, gram ilgisini çekmeyecektir.

Çünkü onun ilgi odağı zaten bir noktaya kaymış durumda. O da ilk 3 – 5 saniye içerisinde bu yazının adsense kazanç arttırma ile ilgili ona bir yarar sağlayıp, sağlayamayacağı merakını gidermek.

Bırakın potansiyel bir ziyaretçiyi. Kendinizden düşünün. Empati kurun. Siz bir konu ile ilgili google üzerinden bir araştırma yaptığınızda hemen yukarıda anlattıklarımı yapmıyor musunuz ? Şahsen ben öyle yapıyorum.

Ee peki tüm o above the fold olarak adlandırılan yerde, yani sitenin üst kısmına yerleştirilen ( ya da yazının hemen başına yerleştirilen ) reklamlar bu tür potansiyel ziyaretçilerin veya bizlerin ne kadar dikkatini çekiyor ?

Peki doğru yer nasıl olmalı ?

Doğru yer tam olarak ziyaretçinin yazıma girip, yazının giriş kısmını okuduktan sonra yazının geri kalanında google adsense gelir arttırma adına yararlı bir bilgi olmadığı kanısına vardığı an. Yani beyninin merak etme güdüsünü ve odaklanmayı bırakıp, içeriğime red verdiği anı.

#İşte bahsettiğim bu anın, sitenizde fiziksel bir noktaya dönüştüğü nokta ise genel olarak yazınızın giriş kısmından hemen sonra ve yazınızın ilk alt başlığından bir önceki nokta oluyor.

Adsense Reklam Yerleşimi En İyi Nokta

Adsense Reklam Yerleşimi En İyi Nokta

Tamam, bir çok insan adsense gelir arttırma adına yazımın giriş kısmını okuyup yazımı terk etmeyecektir. O kişiler yazımızı okumaya devam ettikçe, bizim de onları nakite çevirme şansımız zaten devam ediyor.

Ancak biz bahsettiğim bu adsense reklam yerleşimi ile yazımızdan çıkma kararı alanlardan da para kazanmış oluyoruz. Yani google adsense gelirini arttırmak adına bizi beğenmeyen ziyaretçiyi bile nakite çeviriyoruz.

Pro Tip: Yerleştirdiğim reklam Metin / Resim Esnek bir reklam. En avantajlı reklam modeli bu ancak,

Esnek reklam modedinde reklam bazen yerleştirdiğiniz yeri tam olarak kapsasa da bazen, yerleştirildiği yere göre daha küçük, yatay reklamlar da gösteriyor. Aynen şu şekilde;

Adsense Gelir Arttırma - Çıkan Küçük Reklamları Büyük Konuma Getirme

Adsense Gelir Arttırma – Çıkan Küçük Reklamları Büyük Konuma Getirme

Tabii reklamların yatay ve küçük olması demek, dikkat çekiciliğini kaybetmesi açısından para kaybı demek. İşte sihir de tam bu noktada geliyor ! :) Adsense esnek reklam kodunda yapacağınız küçücük bir kodlama ile bu reklamları her zaman kare ya da dikdörtgen formatında, yani yatay reklamları elimine ederek büyük gösterebilirsiniz.

Adsense Reklam Kodları İle Oynama

O kod değişikliği ise,

Esnek olarak eklediğiniz reklamlarda data-ad-format kısmında yer alan auto kısmını hemen üstte olduğu gibi rectangle olarak değiştirmek.

Böylelikle reklamlarınız hem esnek olacak hem de hiç bir zaman için bu esnek reklamların içerisinde yatay, küçük reklamlar gösterime sunulmayacak, her zaman için kare ya da dikdörtgen, koyduğunuz yeri tam kapsayan reklamlar sunulacak.

İşte google adsense gelir arttırma adına bazen yapacağınız bu tür küçücük haraketler size büyük miktarlar olarak geri dönebiliyor.

Evet ben bu yöntemle adsense gelirini tam olarak %70 arttırdım ! İşte bu da kanıtı; ( Alttaki grafik son 7 gün ile ondan önceki 7 gün reklam modellerinden kazanılan 7 günlük toplam geliri yansıtmakta. Bkz: Desktop Yazı İçi 1 )

Adsense Reklam Yerleştirme ile Gelir Arttırma

Adsense Reklam Yerleştirme ile Gelir Arttırma

Resmin en üst kısmında yer alan Desktop Yazı İçi 1 Koyu mavi renkli ve en uzun olan bar, gelir elde etme adına en iyi performansı gösteren reklamı simgeliyor. ( Bu da yukarıda bahsettiğim reklam yerleşimini yaptığım reklam )

Doğru Adsense Reklam Yerleşimi ile Adsense Geliri Arttırma

Bildiğiniz gibi önceden adsense reklamları için sayfa başına 3 reklam / 3 bağlantı metni ve 2 arama motoru koyma hakkınız vardı.

Ancak Agustos 2016’da google adsense reklam politikasını yeniledi ve sayfa başına reklam sınırlamasını kaldırdı.

Ve yerine şu kuralı koydu; “Sayfalarınıza eklediğiniz reklamlar ve ücretli tanıtım materyalinin içerikten fazla olmaması gerekir.” Buyrun kaynak: Adsene sayfa başına düşen reklam sayısı

Peki Adsense’den çok kazanmak için doğru reklam yerleşimi nasıl olmalı ?

Bu kesinlikle her sitede farklılık gösteren bir durumdur. Her site için benzer reklam yerleri ve benzer reklam modelleri yaklaşık sonuçlar verebilir ancak,

Siz gerçek anlamda adsene gelir arttırma adına ciddi adımlar atmayı düşünüyorsanız, bunun en iyi yolu sitenizdeki ziyaretçi davranışını incelemekten geçer.

Peki ziyaretçi davranışını nasıl inceleyeceğiz ? Hemen anlatıyorum;

1-Öncelikle Heatmap for WordPress eklentisini kurup, etkin hale getirin. Ardıdan sitenizin ön yüzüne gidin ve admin barında heatmap sembolünü görüyor olacaksınız;

Google Reklam Yerleşimi İçin Tıklamaları Ölçme

2-Heatmap sembolüne tıkladıktan sonra hemen ekranın sağ kısmında bir panel açılacaktır. Panelde yer alan Record butonunu On konumuna getirdiğinizde, eklenti buludunğunuz sayfa için tıklama ölçümüne başlayacaktır.

Google Adsense Reklam Yerleşimi için Heatmap

Google Adsense Reklam Yerleşimi için Heatmap

Sayfayı bu konumda mümkünse 24 saat açık tutun. Çünkü eklenti sitenize ziyaretçi geldikçe, yani etkileşim oldukça ölçümleme yapacaltır.

Interaction:Kısmına tıkladığınızda eklenti size sayfa içerisinde en çok tıklanan yerleri çoktan aza doğru sıralar.

#Yüzde olarak verdiği bu etkileşim oranları sayfa gösterim başına tıklanma oranlarıdır. Yani alttaki resimde gördüğünüz gibi, sitede yer alan bir link 217 kere gösterim almış ve 6 kere tıklanmış. Dolayısı ile etkileşim oranı 2,76 olmuş.

Eğer bu oran sayfada yer alan diğer linklere kıyasla ne kadar fazla olursa, o kısım renk olarak daha da koyulaşıyor ve en son koyu kırmızıya dönüyor.

Adsense Reklam Yerleşimi için Etkileşim Oranı Ölçme

Adsense Reklam Yerleşimi için Etkileşim Oranı Ölçme

Settings:Kısmından ise eklentinin bize sunduğu görüntü ayarları ile oynayabiliyoruz. Yani ekrandaki renk geçişleirini daha iyi gözlemlemek adına opacity ayarını en sona getirip, ekranın arka kısmını şeffaf beyaz yapabilir, Contrast’ı en sona getirerekte, tıklama renklerini değiştirebiliyoruz.

Peki bu verileri nasıl yorumlayacağız ?

Google Adsense Reklam Yerlesimi İçin Tıklama Analizi

Google Adsense Reklam Yerlesimi İçin Tıklama Analizi

Pek tabii bu veriler sadece google adsense reklam yerleşimi için değil, bir çok alanda işimize yarayacaktır. Ancak adsense gelir artırma adına şu şekilde yorumlayabiliriz;

Üstteki resimde de gördüğünüz gibi, analizi yaptığım sayfada en çok tıklanan noktalardan bir tanesi, yazı için oluşturulmuş içerik tablosu. ( WordPress içerik tablosu oluşturma )

Yani ziyatçinin dikkatini çeken, ziyaretçi ile en çok etkileşime geçen alanların başında geliyor. İşte tam da bu noktada, ziyaretçinin dikkati içerik tablosu üzerindeyken,

İçerik tablosu tamamen sola yaslanabilir ve sağ tarafına google adsense reklamı eklenebilir. İnsanların dikkatı o noktada iken bu dikkatlerinden fayda sağlanıp, adsense sayfa TO’su arttırılabilir.

Tabii benim size bahettiğim sadece küçük bir örnekti. Bu analizle adsense’den yüksek kazanç sağlama adına muazzam keşifler yapabilirsiniz.

Diyelim ki bu yaptığınız bu analiz sayesinde sayfalarınızda en çok tıklanan noktalardan birinin arama kutunuz olduğunu fark ettiniz. O zaman da arama kutunuzun altına ya da üstüne reklam ekleyerek adsense gelirini arttırma adına güzel geri dönüşer elde edebilirsiniz.

Ya da tıklamaların sayfanın altına indikçe büyük oranda düştüğünü gözlemlediniz, o zaman da tüm reklamlarınızı sayfanın üst kısmına çekerek adsense reklam gelirinizi arttırabilirsiniz.

#Kısacası Heatmap eklentisini uzun süre kayıtta tutup, binlerce sayfa gösterimi sonucunda elde ettiğiniz veriler ile insanların sayfalarınızdaki etkileşimine göre reklam yerleştirimi yapar ve google adsense tıklanma oranı arttırma işlemde muazzam başarılar yakalayabilirsiniz.

Peki genel ortalamada en çok kazandıran adsense reklam yerleşim noktarları nereler ?

1-Yapılan en büyük yanlış başlığımda (üstte) bahsettiğim nokta adsense gelir arttırma adına en iyi noktaların başında geliyor.

En iyi adsense reklam noktası

En iyi adsense reklam noktası

Tavsiyem sitenizin en üst kısmında ( header ) ya da komple içerik kısmının hemen üzerinde, yazı başlığının hemen altında ya da hemen üstünde reklamınız var ise,

Onu yazınızın giriş kısmından sonrasına, ilk alt başlığınızdan hemen öncesine yerleştirmeniz.

Reklamın yazı başında olmasının bir diğer dezavantajı ise;

#Mobil cihazlarda reklam dolumu / açılma hızı desktop’a göre daha gecikmeli oluyor. Yani çoğu ziyaretçi bir içeriğinize giriş yaptığında bir an önce yazıyı okumak için mobilde ekranı aşağı doğru scroll edecek, dolayısı ile üst kısımda yer alan reklam daha açılmadan, ziyaretçi reklamı görmediği içim direkt pas geçecektir.

2-Yan panel 300×600 boyutlarında ve sabit reklam. Yani ziyaretçi yazıyı aşağıya indirdikçe sağ tarafta sürekli sabit kalan reklam. Özellikle uzun yazılarda sizlere muazzam getiriler sağlayabilir.

Örnek: Hemen sağ tarafta gördüğünüz sabit reklam >>

Eğer eklediğiniz 300×600 boyutlarındaki reklamı yan panelde nasıl sabitlenir bilmiyorsanız, wordpress yan panel bileşen sabitleme başlıklı yazımdan öğrenebilrisiniz.

3-Yazı içerisine yerleştirilmiş reklamlar. Adsense’in yaptığı politika  değişikliği, yani sayfa başına reklam sınırlamasını kaldırması kısa içerik üreten sitelerin hiç bir işine yaramazken, uzun içerikler üreten  ( 1000 – 1500+ kelime ) sitelerin muazzam yararına oldu aslında.

Google’da üst sıralar çıkmak adına yazılarımda bugüne kadar fırsat bulduğum her noktada uzun yazılar yazmanız gerektiğinden bahsetmişimdir.

Tabii bunu uygulayanlar bugüne kadar SEO açısından her zaman avantaj elde ettikleri gibi, bugünden sonra da aynı zamanda google adsense gelirlerini arttırarakta rakiplerine göre avantaj sağlayacaklar.

Peki yazı içine reklam nasıl eklenir ? Yazımda bahsettiğim eklenti ile bunu yapmanız oldukça kolay. Eklenti ile reklam yerleştirimini paragraf sayısına göre yapabilirsiniz.

Yani ilk reklam 1. paragraftan sonra gelsin, ikinci reklam 4. paragraftan sonra gelsin, üçüncü reklam 8. paragraftan sonra gelsin ve 3. reklamın gösterimde olabilmesi için yazının uzunluğu en az  750 kelime olsun gibi ayarlamalar yapabilirsiniz.

Google Adsense Gelir Arttırma Yazı İçine Reklam Ekleme

Google Adsense Gelir Arttırma Yazı İçine Reklam Ekleme

Google adsense geliri arttırma adına reklam yerleştirimi konusunda yazımda bahsettiğim bu eklenti gerçekten altın değerinde. Kullanın ! Farkı siz de göreceksiniz.

4-Yazı içine yerleştirilmiş reklamların yazının üst kısımlarında olması.

Yazı içerisindeki reklamlarınız konumu yazının üst kısımlarına ne kadar yakın olursa, adsense gelirini o kadar arttıracaktır. Çünkü yazıların görüntülenme sayıları üst kısımdan aşağı doğru indikçe ( scroll ettkiçe ) düşer. Yani ziyaretçinin siteyi terk etme oranı artar.

Diyelim ki 2000 kelimelik bir içerik yazdınız, bu yazı içine yerleştirdiğiniz 6 reklam varsa ilk 5’i ilk bin kelime içinde, geri kalan 1 tanesi ise son 1000 kelime içinde olsun.

Hassas Kategorileri  Düzenleme ile Adsense Geliri Arttırma

1-Önce Google Adsense hesabınıza giriş yapın ve yukarıda bulunan Reklamlara İzin Ver & Reklamları Engelle sekmesi altında yer alan Hassas Kategoriler sekmesine tıklayın.

Adsense Gelir Arttırma Yöntemleri - Hassas Kategoriler

Adsense Gelir Arttırma Yöntemleri – Hassas Kategoriler

Google Adsense bu sekme altında bulunan Cinsel Sağlık, Din, Flört, Büyü, Kilo Verme, Siyaset gibi kategorileri hassas olarak kategorize eder ve size bu kategorilere ait reklamların sitenizdeki yayımlarını engelleme hakkı tanır.

Peki bunun google adsense kazanç arttırma ile ne alakası var ? Hemen açıklıyorum;

Google Adsense Kazanç Arttırma Hassas Kategorileri Engelleme ve İzin Verme

Google Adsense Kazanç Arttırma Hassas Kategorileri Engelleme ve İzin Verme

Adsense sizlere bu kategorilerin Son 30 Gün içerisinde sitenizde gösterim yüzdesini ve yine son 30 günde gösterime sunulan bu reklamların kazancınızın yüzde kaçını oluşturduğunu sunuyor.

Bu noktada adsense gelir artırma adına yapmanız gereken ise;

  • Reklam Gösterimi Yüzdesi ile Kazanç Yüzdesi arasında 2:1 oranını yakalamakta başarısız olan kategorileri engellemek.
  • Mesela benim örneğimde ( resimde gördüğünüz ) “Kolay Yoldan Zengin Olma” kategorisi son 30 günde toplam site genelindeki reklam gösteriminin 0.1% lik kısmını oluştururken, toplam kazancımın 0.0%’lık kısmını oluşturuyor. ( 2:1’lik, yani yarısı kadar bir katkı sağlamadığı için bu kategoriyi engelliyorum )
  • Diğer bir örnek olan “Din” kategorisi ise, son 30 günde toplam site genelindeki reklam gösteriminin 2.1% lik kısmını oluştururken, toplam kazancımın 1.4%’lık kısmını oluşturuyor.
  • Yani 2:1 oranını rahatlıkla aştığı, kazandırdığı para ile de gösterimlerin hakkını verdiği anlamına geliyor. Dolayısı ile bu kategoriye yayım için izin veriyorum.

Not: Eğer müzik, flört ya da eğlence sektörü üzerine bir web siteniz var ise, bu kategorilere izin vermenizi şiddetle öneriyorum.

#Tabii siz bu oranı 2:2 şeklinde de uygualyabilirsiniz. Yani kazanç yüzdesi reklam gösterim yüzdesine eşit ve fazla olanlara izin verip, altına kalanları ise engelleyebilirsiniz. Bu tamemen sizin stratejinize kalmış bir durum.

Reklam Sunma Düzenleme ile Adsense Geliri Arttırma

Evet ! Adsense gelirini arttırmak adına uygulayabileceğiniz belki de google adsense taktikleri arasında ki en iyi yöntemi şimdi sizlerle paylaşıyorum !

Önceden google, adsense yayımcıların sitesinde gösterimde olan reklamları ziyaretçinin ilgi alanına ( aratma geçmişine ) göre değil, sitenin konusu ne ise, onunla ilgili reklamlar sunardı.

Tabii teknoloji gelişti, adsense’in tecrübesi arttı ve artık hem tıklanma oranının artması hem de yayımcıların adsene gelirini arttırma, daha doğrusu reklam sektöründeki etkileşimi iki yönlü arttırmak için reklam gösterimlerini kullanıcı tabanlı, yani kişiselleştirilmiş reklamlara döktü.

#Kullanıcı tabanlı reklamlar ne demek bilmeyenler için: Diyelim ki bir bilgisayar satın almayı düşünüyorsunuz ve internette biraz fiyat & kalite araştırması yaptınız. Ardından da sıkılıp, araştırmayı bıraktınız ve sevdiğiniz bir gezi bloguna girip seyahat yazılarını okumaya başladınız,

Siz seyahat blogunda gezinirken seyahat ile ilgili reklamlar değil de bilgisayar ile ilgili reklam görüyorsanız, işte o blogun adsense yayını kullanıcı tabanlıdır.

Yani adsense sizin web geçmişinize sahip olduğu için ilgi alanlarınızı da biliyor. Dolayısı ile de hangi siteye giderseniz gidin, karşınıza sizin tıklama potansiyelinizin olduğu reklamları çıkartıyor.

Muazzam bir sistem değil mi ?

#Yani adsense’in ziyaretçiye ilgi duyduğu alanda reklamlar göstermesi reklamların tıklanma oranını arttıracaktır. Bu kesin. En azından tıklama başına maliyetin düşük olduğu nişte yazan bloglar / siteler için bu kesin.

Bir de farklı bir açıdan bakmata fayda var;

#Adsense tıklanma oranları aratacakta yayıncının adsense geliri artacak mı ? İşte… aslında işin rengi burada biraz değişiyor.

Verdiğim örnekten gidelim;

Şu an yazımı yazarken baktığım rakamlar ile; “Bilgisayar” anahtar kelimesinin tıklanma başına maliteyi 0,55 TL iken, “Otel” anahtar kelimesinin tıklanma başına maliyeti 1.57 TL

Bu kıyaslama da ortaya 2 seçenek çıkıyor;

1-Bilgisayar alma eğiliminde olan bir ziyaretçinin gezi blogunda gezinirken bir bilgisayar reklamına tıklaması ile gezi blogu sahibi 0.50 TL gibi bir rakam kazanacak.

2-Ancak eğer gezi blogu sahibi blogu ile alakasız reklamların yayınını blogundan kaldırısa ve sadece yazdığı konular ile alakalı reklamları yayıma sokarsa ki bunun içerisine elbette otel reklamları da dahil olacaktır,

Kafasında bilgisayar alma düşüncesi olan yine aynı kişi aynı gezi blogunda o reklamlardan birine tıklar ise, bu sefer de blog sahibi o tıklamadan 1.50 TL kazanacak.

Bu noktada ise şu çelişki ortaya çıkıyor;

1. seçeneğin gerçekleşmesi daha muhtemelken, 2. seçeneğin gerçekleşmesi daha düşük bir orana sahip. ( Çünkü kişinin ilgi alanı bilgisayar ve otel reklamları ilgisini çekmiyor )

Ancak 2. seçeneğin gerçekleşmesi durumunda ise blog sahibi 1. seçenekte elde edeceği gelirin 3 katını kazanıyor.

Soru şu;

?2. seçenek uygulanırsa tıklamaların düşeceği bir gerçek ancak düşen tıklanma oranı % 66 olur mu ? Eğer % 66’dan daha düşük bir oran olursa blog sahibi her türlü google adsene gelirini artırmış oluyor.

Daha genel bir soruyla ise;

?Tamam, kullanıcı odaklı reklamların tıklanma oranı daha yüksek olurken, kullanıcı odaklı reklamları kaldırdığınızda, yani sadece yazdığınız içeriklerle ilgili reklamları yayıma soktuğunuzda tıklanma oranınız düşecektir

Ancak google adsense geliri de düşecek midir ? Yoksa aksine artacak mıdır ?

İşte bu tamamen yazdığınız niş ( konu ) ile alakalı.

#Eğer yazdığınız niş için verilen reklamların tıklama başına maliyeti yüksek ise, kesinlikle kullanıcı odaklı reklamları engellemelisiniz.

Evet ! Eğer böyle bir blogunuz ya da siteniz var ise, google adsense kazanç arttırma işleminiz çok büyük bir ihimatlle ( ki ben denedim ve adsene gelirlerimiz bu yöntemle arttı ) başarıya ulaşacaktır !

#Ancak şunu da unutmayın ki dediğim gibi bu durum her site için aynı durum söz konusu olmayacaktır ! Bu tamamen yazdığınız niş genelinde verilen reklamların tıklama maliyetinin reklam verene ne kadar olduğuna bağlı.

Not:Eğer sigorta, finasn, emlak, banka kredileri, sağlık ya da tatil gibi konularda ( TBM’si yüksek kategorilerde ) niş bir siteniz varsa kesinlikle kullanıcı odaklı reklamları engellemeyin ve en az 1 hafta gelirinizin artıp, artmadığını gözlemlemelisiniz.

Peki google adsense geliri arttırma adına kullanıcı odaklı reklamarı nereden kaldıracaksınız ?

1-Yine Reklamlara İzin Ver & Reklamları Engelle sekmesi altında bulunan Reklam Sunma kısmına gidin ve burada kullanıcı tabanlı reklamlar sekmesinde bulunan ayarları etkisiz hale gitirin.

Google Adsense Gelir Arttırma Reklam Sunma Ayarları

Google Adsense Gelir Arttırma Reklam Sunma Ayarları

Reklamları Engelleme ( Reklam İnceleme Merkezi / Ad Review Center )

Bitti mi ? Tabii ki hayır ! Google Adsense geliri arttırma adına işin en sevdiğim kısmına geldik. Eminim siz de çok seveceksiniz :)

Adsense’in bizlere sunduğu en güzel özelliklerden bir tanesi de, web sitemizde yayımlanan reklamları ve yayıncıları birebir inceleyebiliyor ve sitemizde istemediğimiz reklamları ve yayımcıları engelleyebiliyor oluşumuz.

Google Adsense Gelir Yükseltme Reklam İncleme Merkezi

Google Adsense Gelir Yükseltme Reklam İncleme Merkezi

1-Bunu yapmak yine için öncelikle Reklamlara İzin Ver & Reklamları Engelle sekmesi altında bulunan Reklamlar ( Reklam İnceleme Merkezi ) kısmına tıklayın. Karışınıza hemen üstteki resim gibi bir ekran çıkacaktır.

Not:Eğer bu kısım sizin adsense hesabınızda görünmüyor ise, önce bu kısmı aktif etmeli ve adsense’e sitenizde gösterilen reklamların tamamını size listelemesi için en az 1 gün zaman vermelisiniz.

Bu ekranda adsense sayfa başına 4 adet reklam gösterir. Sağ alt köşede ise ileri – geri tuşları vardır. Bu tuşlar ile ilerleyerek, sitenizde yayımda olan tüm reklamları görebilirsiniz.

2-Herhangi bir reklamın üzerine geldiğinizde ise, reklam pop up şeklinde öne çıkacak ve daha görünür hale gelecektir. Reklam bu şekildeyken, sol alt kısmında bulunan Engelle butonuna tıklayarak sadece o reklamı engelleyebilir,

Sağ alt köşesinde bulunan genişlet butonuna basarakta açılan sayfanın sol kısmında bulunan “block this Adwords Account” butonuna tıklayarak komple o yayımcı hesabının tüm reklamlarını sitenizde engelleyebilirsiniz.

Google Adsense Gelirini Arttırma Yayımcı Engelleme

Google Adsense Gelirini Arttırma Yayımcı Engelleme

#Bu noktada google adsense gelirini arttırma adına yapamnız gereken ise, tıklanma oranın düşük olacağına inandığınız, dikkat çekici olmayan reklamları engellemek.

Günde 10 – 15 dakikanızı ayırarak google adsense gelirini arttırma işlemini gün geçtikçe daha iyi noktalara getirebilirsiniz.

Bu noktada tek problem ise, incelemek için sırada bekleyen binlerce reklam oluşu :) Peki kısa yolu yok mu ? Tam bir kısa yolu yok ancak, filtreleme yöntemi ile işi biraz hızlandırabilir, daha doğrusu en çok gelir elde ettiğiniz reklam modelindeki reklamlar ile işe başlayabilirsiniz.

Google Adsense Gelir Arttırma Yolları Reklam İnceleme Merkezi

Filtreleme ekranına ise, en sağ üst köşede bulunan Show review ads kısmının hemen sağ kısmında bulunan Filters butonuna tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Google Adsense Reklam Engelleme ve Reklam Seçme

Google Adsense Reklam Engelleme ve Reklam Seçme

Bu ekrandan, incelemek istediğiniz reklamların boyutunu, yeni reklamlardan eski reklamlara doğru sıralamayı, reklam network’ünü, metin, resim, ya da rich medya reklamlarını seçerek reklam incelemede filtre yaratabilrisiniz.

Google Analytics Analizi Yaparak Adsense Gelir Arttırma

Genelde bir çok sitenin en çok adsense geliri elde ettiği içeriği, en çok ziyaret alan içeriği olur. Bu da insanlar tarafından o yazının adsense potansiyeli en yüksek yazı olarak görülmesine ve pazarlama stratejisi o yazı üzerine yapmasına, dolayısı ile de yanılmasına neden olur.

Çoğu insanın yanılgıya düştüğü diğer bir nokta ise ne kadar çok içeriğim olursa, o kadar fazla gösterimim ve ne kadar çok gösterirmim olursa da o kadar fazla adsense gelirim olur düşüncesidir.

Aslında bu iki düşünce de doğrudur. Ancak bu iki mantıkta derinlemesine düşünülmediği için yanılgıya, daha doğrusu yanlış efor sarfedilmesine, yani verimsiz kürek çekmeye sebep olur.

Peki bu iki düşüncede de derinlemesine düşünülmesi gereken nokta ne ?

Ne kadar çok içeriğiniz olursa adsense gelirinizin artma potansiyeli o kadar yüksek olur. Evet bu doğru bir mantık ancak yeni yazacağınız içerikerlinizin adsense reklam getiri potansiyeli ne kadar yüksek olacak ?

Yani siz tüm enerjinizi içerik üretmeye veriyor, tüm gücünüzle küreklere asılıyorsunuz ancak ne kadar verimli kürek çekiyorsunuz ?

Anlatmak istediğim asıl noktayı canlı örneklerle ifade edeyim;

Adsense Gelir Arttırma - Hangi Yazıdan Ne Kadar Gelir Elde Ediyorsunuz

Hemen üstteki resimde gördüğünüz istatistikler bir müşterime ait. Şimdi bu ekranı dikkatle incelemenizi istiyorum.

Şimdi gelin bu istatistikleri birlikte inceleyelim;

Resimde yer alan 1 numaralı içerik sitenin en fazla gösterim alan, en hit içeriği. Son 30 günde toplamda 111.871 gösterim almış. Adsense gösterim sayısı ise 28.073 yine sitenin en çok reklam gösterimi alan sayfası.

#Müşterim bu içeriğinden son 30 günde toplamda 14,96 dolar kazanmış. Sitesinden en çok gelir elde ettiği sayfa da bu olmuş.

Şimdi bir de resimde 7 numaralı içeriğe bakalım. Bu içerik ise son 30 günde toplamda 37.085 gösterim almış. Ve bu gösterimin sadece 5.537‘sin de reklam gösterimi sağlanabilmiş.

#Müşterim bu içeriğinden ise son günde topamda 10.27 dolar kazanmış. Sitesinden en çok gelir elde ettiği 2. yazısı da bu olmuş.

Ancak bu içerik en çok adsense gösterimi alan 1. içeriğinin nerede ise 4’te 1’i kadar gösterim almışken, kazandırdığı para 4’te 1’inden çok daha fazla hatta 4’te 3‘ü kadar olmuş.

Şimdi bu noktada asıl soru şu:

Sitesinde en çok ziyaretçi alan içeriği google’da odaklandığı kelime de 1. sırada ise ve en çok adsense geliri getiren 2. içeriği ise google’da 6. sırada ise;

Ve 6. sırada olduğu için gösterim sayısı bu kadar düşükse o zaman yeni yazımı yazmalı, yoksa hali hazırda yazılmış olan yazıyı 1. sıraya çıkartmak için mi çaba harcamalı ?

Bu güzel bir soru. Bu sizin bu analizi yapıp, kendi içeriklerinize de sormanız gereken bir soru.

#Eğer müşterim için soruda varsaydığım durum söz konusu ise, ( ki öyle ) tabii ki cevap hali hazırda yazılmış olan yazıyı 1. sıraya çıkarmak için çaba harcamak olmalı.

İşte tam bu nokta da sizin de kendi siteniz için yaptığınız analizde bazı içerikleriniz için cevap bu yönde olursa, adsense geliri arttırma adına muazzam adımlar atabilirsiniz demektir.

Neden hali hazırda yazılmış içeriği üst sıralara taşımak için efor sart etmek daha mantıklı ?

İsterseniz konuyu biraz daha açayım;

#Diyelim ki resimde 6. sırada olan içeriğin odaklandığı kelimede sıralaması 7. İçeriğin 1000 gösterim başına getirisi 0,82 dolar ve bu içerik google’da 7. sırada olmasına rağmen 11.696 adsense gösterimi aldıysa o zaman 0,82 ‘yi 11 ile çarptığımızda karşımıza kabaca 9,02 dolar gibi bir rakam çıkar.

Keza müşterim bu içeriğinden son 30 günde toplamda kazandığı miktar da 9,15 dolar. Yani bu içerik 11 bin kez gösterilmiş ve her 1000 gösterimde 0,82 dolar kazanmış.

Bu da aslında oldukça sağlıklı bir istatistik. Yani eğer bu müşterim bu google’da 7. sırada olan içeriğini 1. sıraya taşımayı başarırsa ve 1. sıraya geldiği zaman içerik 20 bin gösterim alırsa, müşterim bu yazısından kabaca kazanacağı rakam 16,4 dolar olacaktır.

İşte, bu noktada 1000 gösterim başına elde edilen gelir potansiyeli 0,50 doları geçmeyen yeni bir içerik yazmaktansa, 1000 gösterim başına getirirsi 0,82 olan ancak 7. sırada olan bir içeriği 1. sıraya çıkartmak için çaba harcamak daha mantıklı olacaktır.

Eğer bu yazının gösterim alma potansiyeli resimde gördüğünüz 1. sıradaki içerik, yani en çok gösterim aldığı içerik kadar var ise ve eğer bu yazı bu kişinin uğraşları sonucu 1. sıraya getirilirse, 28.000 gösterim için bin gösterim başına 0,82 dolar kazanacağını varsayarsak, kabaca 22,96 dolar kazanmış olur.

İşte 9,15 dolar kazanırken 22,96 dolar kazanma fırsatı varsa ve bu fırsatı kaçırmayıp, istifade ederse bu müşterim adsense gelir arttırma adına tam %40’lık bir başarı sağlar. Hem de tek bir içerikten.

Böyle 3 bin içeriği olan bir sitede yapılacak analizler ve opitmizasyonlar sonrası nasıl bir gelir artışı olacağını ben hayal bile edemiyorum…

Yani zamanınızı yeni yazı yazmaktan ziyade, eski ancak 1000 gösterim başına getirisi yüksek ve alabileceği trafik potansiyeline tam anlamıyla ulaşmayan içeriklerinizi üst sıralara çıkartmak için harcarsanız,

#Zamanımızı google adsense gelir arttırma adına daha verimli kullanmış, verimli bir şekilde kürek çekmiş olursunuz.

Peki ben bu analizi nasıl yapacağım ?

Şöyle;

1-Öncelike google analytics hesabınıza giriş yapın ve sol menüden Davranış >> Yayıncı >> Yayıncı Sayfaları sekmesine gidin ve en alt sağ kısımda bulunan gösterilecek satır sayısını 5000 yapın.

2-Ardıdan bu sayfanın en üst kısmına gelin ve içeriklerinizi yayıncı para kazandıran sayfa görüntülemeleri kısmına tıklayarak en çoktan en aza doğru sıralayın.

Sıraladıktan sonra analiz için bakmanız gereken kısımlar ise Yayıncı Geliri / 1000 Oturum  ve Yayıncı eBGBM’si kısımlarında yer alan rakamlar.

Burada yer alan içerikleri tek tek  inceleyin ve Yayıncı Geliri / 1000 Oturum rakamları en yüksek olanları tespit edin.

#Tabii bu tespiti yaparken sağlıklı veriler elde etmek adına, 1000 oturum başına yayıncı geliri yüksek olan içeriklerin aynı zamanda yayıncı para kazandıran sayfa görüntülemeleri sayısının da yüksek olmasına, ( en az 500 ) dikkat edin.

Örnek:Diyelim ki bir içeriğinizin Yayıncı Geliri / 1000 Oturum ve Yayıncı eBGBM rakamları diğer içeriklerinize göre çok daha yüksek ve 2.5 dolar ile 2 dolar arasında.

Ve bu içeriğin aynı zamanda yayıncı para kazandıran sayfa görüntülemeleri sayısı da 700. İşte bunu tespit ettikten sonra bakmanız gereken şey ise,

Bu içeriğinizin google’da kaçıncı sırada olduğu? Alabileceği maximum trafiği alıyor mu? Yoksa alamıyor mu ?

İşte! Eğer bu içeriğinizi biraz daha geliştirerek, yani anahtar kelime analizini, site içi SEO‘sunu geliştirerek ve alınan backlink sayısını arttırarak google’da daha üst sıralara taşıyabilirseniz, alacağınız her ekstra 1000 gösterimde 2.5 dolar daha kazancağınız garantidir !

2. bir yöntem ise;

İçeriğinizi geliştirmek için zaman harcamaz ve oldğu şekli ile sosyal medya üzerinden reklam vererek bu içeriğinize trafik de çekebilirsiniz.

#Eğer sosyal medya üzerinden gelecek 1000 gösterime 5 lira ödeyipte, yazınızdan 1000 gösterim başına 2.5 dolar kazanıyorsanız, işin rengi değişir. Reklam verip reklam maliyetini çıkartır bir de üzerine kar elde edersiniz.

#İşte bu nokta reklama ödediğiniz para ne kadar fazla olursa elde edeceğiniz kar da doğru orantılı olarak o kadar fazla olacaktır. Artı sosyal medya takipçi sayınızın artması da cabası…

Bazı siteler çok kısa zamanda nasıl bu kadar büyüyor zannediyorsunuz ? İşte tam olarak bu yöntemle…

Sonuç 

Verdiğim adsense’den yüksek kazanç yöntemleri inanıyorum ki google adsene ile neden az kazanıyorum, adsense neden az kazandırıyor sorularınıza cevap olmuş ve adsene kazanç arttırma adına size muazzam sonuçlar vermiştir.

Eğer sizin de paylaşmak istediğimiz adsene sayfa tıklanma oranı ve kazanç arttırma tüyoları var ise, yorumlar kısmında bunları paylaşabilir ve insanlara değer katabilirsiniz.

Yorumlarınızı, sosyal medya paylaşımlarınızı, yazımı yer işaretlerinize eklemenizi ve verdiğim adsense taktiklerinin kazançlarınıza nasıl etki ettiğini benimle paylaşmanızı rica ediyorum.


Umarım Adsense Gelir Arttırma: En Az 20% Kazanç Arttırma Garantili ! başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İlgili gönderiler

Adsense Gelir Arttırma: En Az 20% Kazanç Arttırma Garantili !” ile ilgili yorumlar;

  1. Meram dedi ki:

    Yazdığınız çoğu durum benim içinde geçerli fakat bazı durumların bana ters geldiğini farkettim. Demek ki az da olsa bazı durumlar kişiye özgü değişiklik gösterebiliyor.

  2. ali dedi ki:

    benim teknolojiyle ilgili bir blog sitem var, site henüz 4 aylık ve günde 350 – 420 arası organik google hitim var. bu hite aldığım tıklama 4 – 12 arasında değişiyor fakat bazen ardı ardına 3 – 4 gün 4 tıklama, bazen ise 12 10 8 9 gibi gidiyor..

    makale içinde 2 adet sponsorlu arama biri en üstte biri en altta ve yazı içinde iki adet esnek reklam kullanıyorum. (diğer sabit çözünürlükleri de denedim durum değişmedi)

    side bara reklam koymadım kimse tıklamıyor

    sonuç olarak siteden en az 20 tıklama falan almam gerekmez mi? 400 hit fazla değil ama 400 tekil geliyor da nasıl bu kadar az tıklama alabiliyorum.

    bana tavsiyeleriniz ne olur acaba sitemde çok alakasız reklamlar mı çıkıyor (Ben de farkediyorum ve kazandırmayın kategori engelledim) tek tek reklam engelleme de yaptım ama durum değişmiyor

    sizce başka ne denemeliyim? yazınızdaki yerleşim 1. paraftan sonra o taktiği zaten 1 aydır deniyorum.

    teşekkürler

  3. Ayten Nihal dedi ki:

    Merhaba. Uzun zamandır takip ediyorum sitenizi ve çok yardımını gördüm. Çok çok tesekkurler. Fakat hala acemiyim ve aklıma takılan bir soru var. Farklı farklı yazılarınızda anahtar kelimelere biçilen fiyatlar olduğunu görüyorum. Gezi” kelimesi 0.50 krş gibi. Anahtar kelime araçlarında bu kelimelerin fiyatları mi görünüyor?( ben pro bir şeyden yararlanmadigim için mi görünmüyor bu kelimelere düşen ücretler?) Ve biz bu kelimeleri kullandıkça mi kazanacağımız para artıyor? Aydınlatabilirseniz çok mutlu olurum. Kolay gelsin!

  4. Mustafa dedi ki:

    Burak bey selamlar,
    Öne çıkan görsel altındaki reklam konusundaki görüşünüz içsel olarak bana da mantıklı geliyor. Ama benim testlerimde öne çıkan görselin hemen altındaki reklam tık olarak en performanslı birim olmasının yanı sıra en yüksek TBM’i veriyor.

  5. Mehmet G. dedi ki:

    Faydalı yazılarınız için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi header altıymış 300×600 lük bannermış falan hepsi hikaye. Ben reklamlarımı yerleştirirken kendimi bir okuyucu gibi düşünürüm. O an yazıda veya web sitesinde nereye daha çok odaklanıyorsam oraya yerleştiririm reklamı. Her yazı için yaparım bunu, üşenmeden. Emeğimin karşılığını da alıyorum.

  6. Hatasız Kul dedi ki:

    Sitenizi mobil cihazımdan ziyaret ediyorum ve hiç adsense reklamı göremedim acaba neden ?

  7. Hesna dedi ki:

    selam hocam, öncelikle elinize sağlık, müthiş bir yazı olmuş. kategori engelleme stratejisini sadece hassas kategoriler için mi öneriyorsunuz yoksa genel kategoriler için de tavsiye eder misiniz? bir de hassas/genel kategorileri engellediğimizde bu engel sadece içerik bazlı reklamları mı engeller yoksa kişiselleştirilmiş reklamları da etkiler mi?

  8. ünal dedi ki:

    bravo hocam gercekten yarsını keyfle okudum en kısa zamanda uygulaycagım ama yıloldu 2018 hala gecerlımıdır? birde verdiğiniz ısı eklentisi sizinki gibi olmuyor2

  9. Ahmet dedi ki:

    çok başarılı teşekkürler. emeğe saygı

  10. Her Şeyi Blogluyorum dedi ki:

    Ezber bozan bir çalışma olmuş. Kısım kısım okuyup denemeye değer. Reklam yerleşimine bakınca işe yarar bir yöntem gibi geldi.

  11. Yakup SÖĞÜT dedi ki:

    Gerçekten Çok Faydalı Bir İçerik Olmuş Elinize Emeğinize Sağlık…

  12. Yunus Emre Demirel dedi ki:

    Çok faydalı bir içerik hazırlamışsınız, emeğinize sağlık..

  13. Hasan dedi ki:

    Burak bey nis kelime olan siteler okuyucu tabanli yani kisiselestirilmis reklamlari engellemeli demissiniz arkasindan banka kredi sigorta gibi blog sahibi olanlar kisisellestirilmis reklam kullanmali demissiniz. Burada ben mi yanlis algiladim acaba. Konuyu acar misiniz. Benim finans sitem var ve kisisellestirilmis alan acik tbm degerlerim de dusuk ondan soruyorum. Tesk

  14. aslı dedi ki:

    Yazlarınız o kadar faydalı ki son kurduğum siteyi tamamen sizin seo kriterlerinizi uygulayarak kurdum. tbm değeri 2.5 tl olan bir konu üstüne site ama sorun şu ki genel içerikli siteler bile tıklama başına bu siteninkine göre 3 kat fazla veriyor. Tıklama başına 0.10 tlnin üstüne çıkamıyorum. Reklamları kullanıcıların aramalarına göre değil içeriğe göre yayınlanacak şekilde düzenledim ama tbm dipte niye böyle oluyor acaba ?

  15. serdar dedi ki:

    MERHABALAR,Ben hassas kategorilerdeki yüzdeleri göremiyorum.Youtube adsense de? nasıl görebilirim?

  16. Mustafa BAŞARAN dedi ki:

    Tekrardan merhaba sevgili Burak,
    Başka bir yazında Foto Blog Yazar’dan sonra wordpress tabanlı bir blog açmayı düşündüğümü ve senden konu fikri istemiştim ve sen de konuyla ilgili yazını tavsiye etmiştin. Ve sayende eniyilerim.com açıldı :) Öncelikle yorumumun başında bunun için teşekkür etmek istedim.

    9 Temmuzda açtığım blogumla fazla ilgilenemedim fakat wpmaviden öğrendiğim anahtar kelime analizi ve daha bir çok bilgiyle şimdiye kadar kaliteli 7 tane içerik girebildim. Ve 7 içerikle başvurduğum adsense başvurum bugün kabul edildi. (Her aşaması aynı zamanda senin bilgi ve tecrübelerinin ürünüdür.) Çok teşekkürler.

    Adsense başvurum kabul edilince de hemen adsense kazancı artırmayla ilgili bu yazın aklıma geldi ve tekrar bir okumak istedim. Anlatılanlar müthiş fakat ben reklam kodlarımı content dosyasından manuel ekledim. Yazı içine reklam eklemeyi düşünmüyorum. Ekledim fakat senin bir fikrini almak isterim. Tabi girip bakmak istersen çok sevinirim. Tecrübelerine göre iş yapar mı? :)

    Not: Sayfa içi tıklanma yoğunluğuna analyticsden baktım ve kullanıcı tabanlı reklamları engelledim.

    Yorum dışı rica: Yorumdaki eniyilerim.com’a link verebilirsen çok sevinirim vermezsen de canın sağ olsun :)

  17. İcra Takip Elemanı dedi ki:

    merhaba;

    Bloğumda adsense reklamları kayboldu. Adsense hesabımı kontrol ettiğimde banlı görünmüyorum. Yardımcı olursanız sevinir.

    syg

  18. Yasin Karanfil dedi ki:

    Merhaba hocam, bir sorum daha olacak. Adsense reklam kodlarını her içeriğin içine manuel olarak eklesem sıkıntı olur mu? (ihlal, yavaşlık vb) Yoksa eklenti ile mi yapmam gerekir?

    Ad Inserter kurulum yazınızı da okudum fakat sanırım güncelleme sonrası panelde değişiklikler var. Sizin anlattığınız şekilde bulamadım.

    Manuel eklemenin bir sıkıntısı yoksa her içeriğin reklamını bu şekilde eklemeyi düşünüyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Manuel pek tabii ekleyebilirsiniz ancak hiç kullanışlı olmayacaktır. İleride herhangi bir değişiklik yapmak istediğinizde manuel olarak hepsini yine tek tek düzeltmeniz gerekecektir.

  19. Tuncay dedi ki:

    Konu ile ilgili bu güne kadar okuduğum en yararlı makale. Tüm anlatılanları adım adım tatbik etmeye çalıştım. Bu makale gelir artışına katkı sağlamasa dahi Adsense ile ilgili bilgilerimi çok arttırdı. Teşekkürler.

  20. Yasin Karanfil dedi ki:

    Merhaba Burak Bey, yine süper bir yazı olmuş ellerinize sağlık ama kafama takılan bir yeri soracağım.

    Adsense kodunda değişiklik yapılmasından bahsetmişsiniz. Bu kural ihlali ve banlanmaya sebep olmaz mı? Yani bu değişiklik kurallara uygun mu?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hayır hocam. Hiç bir ihlal söz onusu değil. Adsense bu önerileri kendisi de veriyor zaten. Keza onlarca sitede bu şekilde optimizasyonlar yaptık bugüne kadar, hiç birinde problem çıkmadı. Adsense ortakları bile ( gelir arttırma ortaklı firmalar ) bu tür değişiklik yaparak reklam yerleşimi yapılmasını istiyor.

  21. ZehraNur dedi ki:

    Bence googleden tum adsense yazilari kaldirilsinn. Harika bir yazıydıı. Adsense hesabım onaylanırsa ilk işim bu yazıyı tekrar açmak olacak. Yorumların nasıl insanı mutlu ettiğini çok iyi bilirim. Ancak güzel yorumları hak eden bir yazıydı tebrik ediyorum. Böylesine faydalı bir makaleye ilk kez denk geldim. Var ol kardeşim..

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuza geç cevap yazdığım için kusuruma bakmayın. Bu övgü dolu sözleriniz ve motive edici destekleriniz için çok teşekkür ederim. Takipte kalmanız dileği ile !

  22. Muhammet Durgun dedi ki:

    Merhaba. Benim tıklama saldırılarıyla ilgili bir sorum var. Bu gece 3 saat içinde ABD kaynaklı gözüken bir geçersiz trafik olayı yaşanmış. Google Adsense de hemen hesabımı askıya almış politika ihlali yüzünden. Halbuki benden kaynaklanmadı bu, itiraz da ettim ama cevap gelmedi. Trafik kaynağı da direct gözüküyor referral ya da organik değil. Bu durum çok sık yaşanan bir şey mi? Bir daha olmaması için ne yapabilirim? Yardımcı olurmusunuz?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam bu tıklamaların nerden geldiği adsense tarafından anlaşılır zaten. İtirazda bulunduysanız, bekleyin cevap gelecektir diye düşünüyorum.

  23. gökhan dedi ki:

    bir sayfadaki maksimum reklam adeti (3 biliyordum) ile ilgili verdiğiniz kaynakta bi açıklama göremedim. sayfamda 3 reklam var bunu 5-6 yapmak istiyorum bu konuda risk almak istemiyorum adsense sayfasında bu konuda resmi açıklama varmı. link atabilirmisiniz?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Adsense böyle bir açıklama yapmaz. Daha önce bir sayfa için max 3 sayfa sınır vardır şeklinde bir uyarıları vardı. Adsense uyarıları neyi yapmamanız gerektiği yönündedir. Neyi yapabilirsiniz yönünde değil. Daha önce olan bu ibare kalkalı, yani reklam sınırı kalkalı çok zaman oldu. Keza bir çok sitede bir sayfada 6 7 adsense reklamı görmeniz mümkün.

  24. Sunay dedi ki:

    Burak Bey,

    Yorumu onaylıyorsunuz, cevap vermiyorsunuz. Anlamadım, cevap vermeyeceğiniz bir yorumu neden onaylıyorsunuz?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam sizin sahifa temanızın reklam yerleşitirimini ben nerden bilebilirim ? WordPress’de binlerce tema var. Her birinin yönetim paenlini bilmemi benden nasıl bekliyorsunuz ? Temayı yazan ben değilim ki. Tema yazarı ile iletişime geçeceğinize benimle iletşime geçiyorsunuz.

  25. şaban dedi ki:

    Merhaba Burak Ellerine sağlık yazı için dönüp dönüp arada okuyorum Muhtemelen bu yazıyı 5 yıl daha okuyacağım. Sitelerimde Adinserter kullanıyorum ve adsense de 3 adet kanalım var diyelim ,bu 3 kanalın yerlerini içeriğe göre değiştiriyorum. Başta ortada ve sonlarda gibi düşünelim ancak yerleri ile oynuyorum. Hem url bazlı hem de kanal bazlı filtrelemeyi google adsense üzerinde göremiyorum. Yani şu yazı içerisinde şu reklam kanalı ne kadar tıklanmış filtreleyemiyorum. Göremediğim bir şey mi var acaba yardımını rica ediyorum .

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bunu google anlaytics üzerinde görebilirsiniz hocam Adsense hesabınız ile analytics hesabınızı entegre edin. Analytics üzerinde her türlü adsense istatiğinizi görebilirsiniz.

  26. Hakan dedi ki:

    Merhaba,

    Benim teknoloji blogum, %80+ mobil ziyaretçiye sahip, adsense gelirlerini arttırmak istiyorum.

    Önerebileceğiniz bir tema var mıdır? Özellikle mobil ziyaretlere uygun olarak?

    Bir de yukarıdakileri uygulasam yine faydası olur mu?

    Teşekkürler

  27. Enes İnce dedi ki:

    Yine wpmavi’den yine mükemmel bir yazı. Baştan sona okudum elinize sağlık.

  28. Mehmet dedi ki:

    Esnek olarak eklediğiniz reklamlarda data-ad-format kısmında yer alan auto kısmını hemen üstte olduğu gibi rectangle olarak değiştirmek.

    Hocam buradaki kısmı uygularsak adsense dövmesin bizi :) Pek bir bilgim yok da kodlarla oynamayın vb. gibi şeyler duymuştum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hayır hocam hiç bir problem olmaz. Hatta bunu adsense kendisi öneriyo.

  29. KargameL dedi ki:

    elinize sağlık güzel yazı olmuş ve satır satır okudum. Önce sağsütun reklamını sabitlemekle işe başladım sonra diğer dediklerinizi. sonuç ne olur bilemiyorum ama düşüncem daha iyi olacağı şeklinde.. sonuçları 1 ay sonra yazarım
    Teşekkürler

  30. ismail dedi ki:

    Merhaba size adsense tbm hakkında bir şey sormak istiyorum tmb 0.35/0.25 o aralarda başlıyor akşam 0.15 /0.13 ve daha atlara düşüyor bunu nasıl yüksek tutarım bu konuda sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum

  31. iskifogl dedi ki:

    Merhabalar yazınızı zevkle okudum ama şu heatmap eklentisini kurup aktif edip chrome kapayınca kaydetmiyor mu acaba? Yani kaydetmesi için benim chromu ve bilgisayarı 24 saat açık mı bırakmam gerekiyor?

  32. Sercan dedi ki:

    Kardeşim faydalı bilgilerin için teşekürler fakat dediklerini harfiyen yaptım tıklanma oranım arttı yani nasıl desem günlük 15-20 tıkım var ama kazancım yinede tbm 0,10 – 0.20 – 0.35 krş geçmemekte sorun ne olabilir tbm çok düşük günlük hitim 1k yakın

  33. Said dedi ki:

    Madem böyle bir çalışma yapmışsın tüm reklamlarına tıklıyorum. Teşekkürüm budur. Selamlar saygılar

  34. Kadriye Ergül dedi ki:

    Bilgilendirici ve detaylı bir yazı olmuş. Teşekkürler ederim.

  35. Ahmet Aydın dedi ki:

    Tebrik ederim çok iyi bir yazı olmuş

  36. yıldırım dedi ki:

    Merhaba,

    Bir süredir Adsense programını kullanıyorum ama TBM’ler çok fazla düşük. Biraz araştırma yaptığımda teknoloji sitelerin de bunun düşük olduğunu belirtiyorlar. Benim sitem daha çok rehber tarzında. Haberden daha ziyade uzun ve detaylı nasıl yapılır rehberleri ama yinede tıklama başına 0.30’den fazlasını görmedim ben. Kendime güvendiğim ve yetkin olduğumu düşündüğüm bir konuda site açtım ama Google Adsense’den kazanç sağlamak için sanırım oyunu kuralını göre oynamak gerekiyor.

  37. Mevlüt dedi ki:

    Burak Bey reklam engellemeyi denemedim ama reklamı Üstte başlığın hemen altına değil de 1 paragraf kadar yazı yazdıktan sonra ekledim sonuç harika, %40-%50 arası bir tıklanma artışı oldu. Teşekkürler.

  38. Yunus Emre dedi ki:

    Hocam elinize kolunuza sağlık. Bir an adsense üzerine kitap okuyorum zannettim :) uygulamalı 1 saat falan sürüyor. Tüm reklam alanlarını optimize ettim faydasını göreceğime inanıyorum.

  39. Hasan dedi ki:

    Hocam merhaba, yazı Harika olmuş.. kazanca %50 civarı da katkısı oldu.. Allah razı olsun.. bi sorum olacak.. adsense reklam kodlarında auto kısmında değişiklik yapmak legal mi? Yani 2 uygulama yaptım sağ kolon sabitleme ve auto kısmını değiştirme ama korktum doğrusu:)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkürler. Sorunuza gelince, kesinlikle kodlar üzerinde değişim yapmanız legaldir.

  40. abdullah esen dedi ki:

    Burak bey merhaba kaliteli ve ikna edici bir yazı olmuş. Farklı olarak şunu sormak istiyorum, bir sitenin trafiğini botlar artırdığı zaman Google bunu fark edebilir mi? Ya da robotlar, sayfa görüntülemesini, tıklanmasını artırarak sitenin üst sıralara yükselmesini sağlayabilir mi? Biliyorsunuz trafik artıran -iddia eden- bir sürü ücretli site var. Hepsi de organik tıklama yaptırdığını iddia ediyor. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam ornanik hit arttırma programları ya da bunu iddaa eden sitelerden kesinlikle uzak durun.

  41. Cem Akkılıç dedi ki:

    Biraz karışık gibi görünse de kesinlikle bilgilendirici bir yazı. Acaba you tube için Adsense gelir artırma yazınız var mı?..
    Bu arada bir eleştiri. Siteniz mobile pek uyumlu değil. Yorum yazmak işkence. Yorum penceresi ve diğer kutular kayıyor.

  42. cömert dedi ki:

    Emeğinize sağlık, yine çok güzel bir yazı çıkarmışsınız.

  43. gökhan dedi ki:

    gelişme şu tbm arttı tık sayısı azaldı reklam sunma bölümünde belirttiğin yerleri kapattım ama böyle daha iyi o yüzden kaldırmıcam. reklam inceleme merkezinin böyle aktif kullanabileceğimide bilmiyordum teşekkürler

  44. gökhan dedi ki:

    10 yıldır adsense yayıncısıyım ben bu kadarını bilmiyordum ayarları değiştirdim bir gelişme olursa yazıcam

  45. Ahmet dedi ki:

    Burak bey sayenizde zaman zaman çıkan ” TEBRİKLER BURAYI TIKLAYIN” reklamlarından kurtuldum gibi.

  46. gokhan dedi ki:

    hocam teşekkürler sizin sayenizde adsense gelirim arttı .takipteyim …

  47. İbrahim dedi ki:

    Adsense hesabım onaylanmak üzere bu maddeleri harfiyen uygulayacağım. Birde söylemeden edemeyeceğim Burak hocam harika yazılarınız var. Başarılar dilerim..

  48. Ali dedi ki:

    Ad Inserter eklentisini dediğiniz gibi kurdum. Ancak ne yaptıysam bbpress forumda konu içinde reklamları gösteremedim. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

  49. gezilesiyer.com dedi ki:

    Burak Kardeşim siteni uzunca takip ediyorum. bir çok taktim denedim ve olumlu sonuç aldım. Google Analytics Analizi Yaparak Adsense Gelir Arttırma Sekmen benim için tam bir melhem oldu diyebilirim. seni tebrik ediyor başarılarının devamını bekliyorum. takipteyim.

  50. webdegezer dedi ki:

    Hocam, “Adsense Gelir Arttırma” konusunda okuduğum en detaylı ve en ayağı yere basan makale bu… Ayrıca Adsense in denemeler özelliği de mutlaka kullanılmalı bence…

  51. Caner dedi ki:

    Gerçekten bu konunun üstüne diyecek pek birşey yoktur , çok güzel, verimli bir yazı olmuş.

  52. Özlem dedi ki:

    Çok güzel ve özentili bir açıklama olmuş. Tebrik ediyorum ve takip etmeye devam ediyorum sizlere..

  53. Zeynep dedi ki:

    Selam sitende pek eklenti kullanmıyorsun bunun sebebi hızdan dolayı mı neden ? Hangi eklentileri kullanıyorsun ? Listeler misin ? Teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hepsini wpmavi arkaplan sayfasından görebilirsiniz.

  54. Fitness Takımı dedi ki:

    Faydalı bir yazı olmuş. Umarım gelirimiz artar :)

  55. Fırat dedi ki:

    Interaction benim eklentimde çıkmadı?

  56. Mehmet Ali dedi ki:

    Teşekkür ediyorum, son eklediğin sayfa bazlı gelir analizini yeni öğrendim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Size bir şey katabildiysem ne mutlu bana. Bundan sonraki tüm premium içerikler hep ekstra ipuçları içericek. Takipte kalmanız dileği ile.

  57. Hakan ERGÜN dedi ki:

    burakcım bizleri bu ince ayarlardan bahset bilgilendir

    1. Burak Oran dedi ki:

      Elimden geldikçe Hakan hocam. Takipte kalmanız dileği ile.

  58. şaban altunbaş dedi ki:

    Çevir çevir oku… Yalnız seni okuyanların normal okuyucudan farklı olarak adsense bilgisi olduğunu da biliyorsun…

    1. Burak Oran dedi ki:

      :)) Hocam o kadar olacak. Para kazanmak isteyen zaten biraz araştırıp herkesin bildiğini öğrenmeli. Ondan sonra gelip üstüne bir şey koymak için bu yazıları okumalı. Daha çok premium içerik gelecek. Takipte kalmanız dileği ile Şaban hocam.

  59. hakanuysll dedi ki:

    Çok teşekkürler Burak kardeşim..

  60. teknoozel dedi ki:

    yine başarılı bir yazı olmuş emeğinize teşekkürler

  61. Sağlık Uzmanları dedi ki:

    Mükemmel ötesi bir yazı daha. Haftalardır yazılarını okuyorum ve mükemmel bir anlatım var. Sıkılmadan okuduğum nadir bloglardan ve ilk sıradasınız. Teşekkür ederiz.

  62. Ferdi Yücel dedi ki:

    Usta ben yıllardır kullanıyorum. konu üstü olmadığı sürece sorun cıkmaz hatta daha etkili reklam modelidir.

  63. Tarih Öğretmeni dedi ki:

    Merhaba
    Tecrübelerinizden faydalanmak adına eğer vaktiniz varsa bir soru sormak istiyorum. Mobil sitelerde içerik üstünde büyük boyutlu reklam kullanmak yasak. fakat içerik altında boyutun en fazla ne olması ile ilgili bilgi bulamadım. içeriklerin altında veya ortasında 336×280 kullanmak mümkün mü? Bunu google yasakladı mı acaba. Ben şahsen yasak diye bildiğimde sitemde 300×250 kullanıyorum içerik altlarında.

    Fakat bu gün google bana bir öneri göndermiş 300×250 yerine 336×280 eklememi istiyor. hatta bizzat yerde göstermiş.

    Soru: mobilde 336×280 kullanılır mı?

  64. Ferdi Yücel dedi ki:

    Merhaba burak süper konular yazıyorsun.
    Benim sorum rectangle bunun hakkında. Google diyorki reklam kodlarıyla oymak yasak.
    Biz rectangle diye değiştirince başımız derde girermi?

  65. barış korzay dedi ki:

    Teşekkürler Kaan ve Burak,

    Konuşmamız esnasında Hotjar isminde bir site buldum şuan test için kullanmaya başladım. Clicktale için biraz araştırma yapacağım bakalım nasıl birşey çıkacak.

  66. Kaan Karadeniz dedi ki:

    Selam,

    Bu konuda pek çok kişi Clicktale gibi hizmetlerden yararlanmaktadır. Benim için ücret sorun değil diyorsanız CrazyEgg veya Clicktale kullanabilirsiniz. Ücretsiz olarak ise Hotspots Analytics eklentisini deneyebilirsiniz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      +1

  67. barış korzay dedi ki:

    Heatmap ve benzeri eklentiler iyi fakat sitenizin hitinin çoğu mobil üzerinden geliyorsa ne yapacağız. Mobildeki tıklama oranlarını gösterecek bir eklenti biliyor musunuz?

  68. Oğuz Veli Yavaş dedi ki:

    Burak, tek kelime ile yine mükemmel bir yazı olmuş. Bir projem için denemeye birkaç gün önce başladım.

    Şu ana kadar gelirlerdeki artış oranım %240 civarında ki mükemmel bir değer. Birkaç gün daha deneyip eğer unutmazsam ekran görüntüsünü de buradan paylaşmak istiyorum.

    Ki ben yalnızca rectangle düzenlemesi ve başlık üstüne ve içeriğe yayma kısımlarını uyguladım.

    Diğer kısımları da en kısa sürede deneyeceğim. Teşekkürler!

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Oğuz. Faydasını görmene sevindim dostum. Ve evet ekran görüntülerini paylaşırsan hem yazıma kattığı değer, hem de okuyuculara kattığı değer açısında şahane olacaktır.

  69. ecem dedi ki:

    selam cnm bende butür ayarlar yaptım ama önce gbgb yükseliyo gösterim oldukça düşmeye başlıyor bi türlü kazancım yükselmiyo bide nasıl bi site kurmalıyız kazanç yapmak için ?

  70. Kaan Karadeniz dedi ki:

    Tekrardan selam Burak, söylediklerimin arkasındayım. Başlık altı veya başlık üstü bir şey değişmiyor. Aşağıdaki bağlantıdan demek istediğimi daha iyi görebilirsin. Bu yöntem kazanç yükseltmede geçerli ama riskli bir yöntem.

    Google AdSense politikaları içerisinde “reklamları yanıltıcı bir başlığın altına yerleştirme” adında bir alt başlık yer alıyor. Burada demek istediği, kullanıcıyı tıklamaya yönlendirecek bir başlık seçerseniz hesabınız askıya alınması mümkün.

    Ben bunun her başlık için geçerli olduğunu düşünmüyorum ama bir örnekle açıklamaya çalışayım. Otomobil üzerine bir blog adresiniz var ve blog yazısı yazıp alt başlıklardan birinde “en iyi dizel araçlar” yazdınız. Başlığın altında veya üstünde çıkacak reklam otomobil reklamıyla ilgili olursa işte bu yapılan kural ihlaline girmiş oluyor.

    Reklam Yerleşimi Politikaları: https://support.google.com/adsense/answer/1346295?hl=tr

    Dediğim gibi bu her zaman yaşanacak bir problem değil ama risk taşıyan bir yöntem. Ben sadece kendini garantiye alıp sorumluluk kabul etmemen gerektiğini söylüyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Evet verdiğin örnek tam oturdu şimdi. Katkı değer yorumun için çok teşekkürler Kaan

  71. Volkan dedi ki:

    Detaylı okudum fakat sanırım iş yerinde kafam pek almadı akşam muhakkak deneyeceğim. Güel bir yazı olmuş teşekkürler

  72. Teknopedia dedi ki:

    İlave olarak bir sorum olacak. Kendi sitem gibi teknoloji içerikli bir site için kullanıcı odaklı reklamları kapatmalı mıyım? Teknoloji odaklı kelimelerin tıklama başına maliyetini bilmediğimden sormak istedim. Bu konuda bir tecrübeniz var ise paylaşabilirseniz sevinirim.

  73. Teknopedia dedi ki:

    Yine çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Tebrikler..

  74. Aydın dedi ki:

    Yine döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık :)

  75. Doğan Demir dedi ki:

    Tekrar güzel yazınız için teşekkür ederim

    Adsense esnek reklam kodunda belirttiğiniz ufak değişiklik ile reklam boyutunu ayarlıyoruz. Benim sorum esnek olmayan reklamlarda;

    örneğin 640×100 ayarlanan kod bazen 400×100 reklam çıkarıyor. 640×100 ün sabit aynı değerde reklam çıkarması reklam boyutunun küçülmemesi için ne yapılabilir?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam siz de esnek reklamlar kullanın.

  76. Serhat dedi ki:

    Kolay kolay yorum yapmam ama bu yazı gerçekten kaliteli olmuş. Forumlarda bu konu da yardım isteyenlere klasik ” reklam yerleşimin kötüdür” yada ” kategorin kötüdür” cevapları dışında insanların kendine sakladıkları güzel tüyolar vermişsiniz Tebrik Ederim.

  77. Eren dedi ki:

    Abi sen neden Adsense kullanmıyorsun arada bir görüyorum açıyorsun filan.

  78. Tarih Öğretmeni dedi ki:

    Konuyu biraz daha açayım. İçerikten fazla olmaması sonuçta göreceli bir kavramdır. Sonuçta elimizde terazi yok ki ölçelim. Google eğer içerikten fazla olduğunu değerlendirirse bu ban sebebi olur mu acaba ? Bu konuda şahsi fikriniz nedir.

    Yazınızın bir bölümünde uzun yazılar demişsiniz. Yazı uzun olursa belli aralıklarla 10 adette olsa reklam eklenebilirmi?

    336×280 ile 728×90 reklamlarının görünümü ”reklamın içerikten fazla olmaması”na etkileri farklı olur diye düşünüyorum.

    Tüm bu sorular aslında cevap beklediğim sorular değil ama tecrübelerinizle bu konuları biraz daha açabilieceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam göreceli bir kavram değil aslında. Sitem oldukça basit. İçerik yoğunluğunuz koyduğunuz reklama göre daha fazla olacak. Ve evet bu kuralı aşarsanız, adsense politikalarına uymadığınız için ban sebebi olur.

      Evet, 5000 kelimelik bir yazı yazarsanız, her 500 kelimede bir reklam koyarsanız 10 reklam da koyabilirsiniz. Ve pek tabii, büyük boyutlu reklamların içerik oranına etkisi daha fazla olacaktır.

  79. Tarih Öğretmeni dedi ki:

    Birde şu sayfa başına reklam gösterim meselesi gerçekten sınırsız oldumu . Bunun nasıl anlamalıyız. Bence bu konuyu da biraz yorumlasanız. Adsense sayfasını okudum bir şey anladığım söylenemez.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Evet oldu. Ancak sınırsız demek dorğu olmaz. Yazımda da dediğim gibi “Sayfalarınıza eklediğiniz reklamlar ve ücretli tanıtım materyalinin içerikten fazla olmaması gerekir.” yani içerik ile dengelenmiş sayıda olması gerekli demek daha dorğu olur.

  80. Tarih Öğretmeni dedi ki:

    Teşekkürler
    Sizin sitenizde neden adsense yok. Varda ben mi göremedim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yok hocam. Ben wpmavi’de adsense kullanmıyorum.

  81. Ozan Keskinel dedi ki:

    Kardeşim bambaşka bir yazı olmuş çok emek harcamışsın okudum ve kafamda bazı şeyler oturmaya başladı. Eğer adsense beni kabul ederse bu yazıyı tekrar açacağım ve dediklerini uygulamaya çalışacağım Burak Eyvallah.

  82. hakan dedi ki:

    kardeşim selamlar benim sanatçı sayfam var bu dediğin ayarları yapsam hitimde fazla temada degişiklik yapmak gerekirmi bir baksanda söylesen veya bir tema önersen

  83. Behruz dedi ki:

    Daha okuyamadım, ama mutlaka okuyacağım. Bu sitedeki makaleler çok faydalı gerçekten. Emeğine sağlık kardeş.
    Bu adsense’le ortalama bir içerikle ne kadar kazanmak olur? Lütfen cevaplar mısınız?
    Teşekkürler!

  84. Süleyman ÖZKAN dedi ki:

    O kadar muazzam bir yazı olmuşki, Google bile adsense’i bu kadar iyi anlatamamıştır. Düz mantıkla düşünürsek, bu kriterlere uyulması sadece site sahibinin değil, Google abininde gelirini artırır. Tabii reklam verenlerinde faydasına olacağı muhakkak. Google abi, gel sen bu yazıyı en başa tuttur, ilelebet orada kalsın :). Kardeşim yiğit yüzüne karşı övülmezmiş ama, muhteşemsin. Hiç ilgi alanıma girmeyen bir konu ama, satır satır emeği okuyorum senin sitende ve büyük keyif alıyorum. WPMAVİ oldukça bende takipte olacağım hep.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Böyle bir yorumu cevapsız bırakmaz olmazdı ancak, böylesine övgü dolu sözlere ne yazılır onu da bilemedim inanın. Bu tür yorumlar okumak inanın beni çok mutlu ediyor. Emeğimin karşılığını aldığımı düşündürüyor. Sizin gibi insanalr için üretimlerimi her zaman için sürdüreceğime emin olabilirsiniz. Yorumunuz için çok teşekkürler !

  85. Yıldırım dedi ki:

    Selamlar,

    Yazı için emeğinize sağlık ilk önce ama yukarda da bahsedildiği gibi çok yoğun bilgi içeriyor. Yazınızın sonunda özet halinde yapılacakları kısaca geçseniz daha iyi olurmuş.

  86. Kaan Karadeniz dedi ki:

    Eline sağlık Burak Oran ama kafama takılan bir noktayı sormak isterim. Bildiğim kadarıyla yani pek çok farklı kaynakta okuduğum kadarıyla Google, doğrudan alt başlık veya başlık altına reklam ekleyen kişilerden pek hoşlanmıyor. Bu nedenle uyarı alan ve hatta hesabı kapatılan insanlar var.

    Bu yöntem her ne kadar geliri yükselten bir uygulama olsa bile risk taşıyan tarafı da mevcut. Bence buna yazında yer vermelisiniz. İnsanlar senin fikirlerine uymayı tercih edip hesaplarında sorun yaşarlarsa gelip sana söylenmeyi tercih edebilirler.

    Kullanıcının ilgisi odaklı reklam biçiminin bir sakıncalı yönü daha var. Misal, dediğin gibi bilgisayar alacak birisi araştırma yapıp, araştırmayı yarıda kestikten sonra başka sitelere bakarsa bilgisayar ve buna benzer reklamlar görebiliyor. Peki aynı kişi araştırmayı tamamen bırakmış, aradığını bulmuş veya satın almışsa durum değişiyor mu? Hayır değişmiyor yine aynı reklamları görmeye devam ediyor. Bu nedenle kullanıcının ilgisine yönelik reklamların performansı düşürdüğünü düşünüyorum. Tabi o seçeneği iptal etmek biraz cesaret istiyor.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Kaan öncelikle Timur haber verene kadar yorumunun spam’a düştüğünü fark edemediğim için kusura bakma abi, çok fazla yorum var.
      Sorularına gelecek olursak, ilk söylediğin ile başlıyorum; benim önerim ve diğer blogumda uyguladığım başlık altı değil, başlık üstü bir yöntem ve uzun zamandır bu yöntemi uyguluyoruz adsense’ten böyle bir uyarı almadık. Eğer sen adsense politikarında böyle bir kaynak varsa, buraya yazarsan sevinirim. Ve ya tam olarak bu sebepten banlanan insanlardan bahsetmişsin, yorumunu kaynaklarınla desteklenirsen sevinirim.

      Kullanıcı ilgi odağına gelirsek, biz seyahat blogumuzda kullanıcı odağı reklamlarını kaldırarak reklam gelirimizi 2’ye katladık. Dediğim gibi, bu her nişe yönelik bir hareket değil, sadece tbm yüksek olan nişler için kesinlikle denenmesi gereken bir yöntem. Ki fark ettiysen, uygulanması değil, denenmesi gereken bir yöntem diyorum. Bahsettiğin riski de tam anlayamadım. Yani 1 hafta denedikten sonra eski haline getirebilirsin. Sonuçta değişikliği bir kez yaptıktan sonra geri alamama gibi bir şey yok adsense ayarlarında.

      Misal olarak verdiğin örnek için cookie takibinin ne kadar süre ile olduğunu, adsense algoritmasını bilmediğim için tam bir yorum yapamacağım.

  87. Abdullah dedi ki:

    tebrik ediyorum yine mükemmel bir yazı

  88. Fatih Demirbaş dedi ki:

    Evet bende benzer bir test gerçekleştirdim kendimce… En üstteki reklamlar direk atlanıyor. Benim verim aldığım reklamlar yazı içinde ortada ve yazı sonunda olanlar… Doğru tespitler, emeğine sağlık…

  89. Gürkan dedi ki:

    Bilgilendirici harika bir makale olmuş. Emeğine sağlık…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Gürkan. Beğenmene sevidim. Umarım faydasını görürsün. Takipte kalman dileği ile !

  90. Tolgahan dedi ki:

    Teşekkürler.

  91. semi dedi ki:

    Karışık derken yanlış anlamayın, benden kaynaklanıyor:)

  92. Tolgahan dedi ki:

    Harika bir yazı genel anlamda mantıksal olarak biliyordum ancak gözden kaçırdığım yada bilmediğim noktalarda var sonuç itibari ile harikulade bir yazı olmuş, teşekkürler…

    Bu site akranlarına göre mükemmel üstü !

    1. Burak Oran dedi ki:

      Desteğin, övgü dolu sözlerin için teşekkürler Tolgahan. Umarım yazım gerçektne işine yarar. Takipte kalman dileği ile !

  93. semi dedi ki:

    Sakin kafayla oturup baştan sonra okumam lazım yazıyı. Şu an çok yoğun ve karmaşık geldi:) Tabii bu benim konuyla ilgili eksikliğimden de kaynaklanıyor muhtemelen:)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yoğun olabilir, bu konuda haklı olabilirsiniz. Ancak karışık olduğunu kesinlikle düşünmüyorum :) Bence kesinlikle kaçırmayın. Pişman olmayacağınızı garanti ederim :)

  94. Banner dedi ki:

    Hemen uygulamaya alalım o zaman bakalım nasıl değişecek :) Eline sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir