Google’dan Para Kazanma: Nasıl – Ne Kadar – Kazanç Örnekleri

Blog ve Para

Google para kazanma adına aklınızda olan tüm soruların en ince ayrıntısına kadar yanıtını bulacağınız bir yazı ile karşınızdayım.

Bu yazı ile size şunları garanti ediyorum;

1-Google’dan para kazanma sürecinin nasıl işlediğini tam anlamıyla kavrayacak
2-Google’dan para kazanmak için neler yapmanız gerektiğini adım adım anlatan bir rehber bulacak
3-Google adsense tıklama başına ne kadar veriyor sorusuna rakamsal bir karşılık bulacak
4-Ve örnek, gerçek, rakamsal google adsense kazanç örnekleri göreceksiniz.

İşte o başlıklar;

>> Adwords ve Adsense
>> Google’dan Para Kazanmak İçin Yapmanız Gerekenler
>> Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor
>> Adsense Ne Kadar Kazandırır / Kazanç Örnekleri

Google’dan Para Kazanmak için Adwords ve Adsense İşleyiş Süreçlerini Anlama

Google’dan para kazanmak için öncelikle google reklam oluşumlarını ve işleyiş süreçlerini anlamanızda büyük fayda var. Eğer süreci anlarsanız, google’dan para nasıl kazanılır, bunu da anlarsınız.

Google bünyesi altında 2 oluşum var. Birisi google adwrods, diğeri ise google adsense. Bu iki oluşum da birbiri ile yakından alakalı.

Google reklamlarından para kazanmak için ise öncelikle google adwords oluşumunun nasıl işlediğini anlamanız gerekli;

Google Adwords: Bu oluşum reklam verenler içindir. Diyelim ki ben blog nasıl açılır yazım için google adwords üzerinden reklam vermek istiyorum. Bunun için adwords’de iki seçeneğim var.

1-Google aratma sonuçlarına reklam vermek: Yani direkt google’ın kendisine para ödeyip, benim reklamımı aratma sonuçlarında üst sıralara çıkartmasını istemek.

Burada da mantık şu şekilde işler;

Adwords bana hangi aratma kelimelerinde tıklama başına ne kadar ödersin diye sorar. Ben kelimeleri belirlerim. Mesela derim ki, benim reklamımı “blog açmak – blog fikirleri – blog nasıl açılır – nasıl blog açılır – blog nasıl kurulur” gibi kelimelerde gösterime al.

Bunun için de her bir tıklama başına 0,50 kuruş ödeyebilirim diye teklif veririm. Eğer benim seçtiğim kelimelerde başka reklam verenler de varsa ve benim tıkama başına verdiğim miktardan daha az verirlerse, mesela 0,40 kuruş ve altı gibi, o zaman da google adwords aratma sonuçlarında 4 reklamlık spotun ilk sırasını bana verir.

Hemen alttaki resimde olduğu gibi;

Google Para Kazanma - Adwords

Google Para Kazanma – Adwords

2-Google adwords iş ortaklarına reklam vermek: Google’dan para kazanmanın reklam verme ile, ne alakası var ? Neden anlatıyorsun bunları bize demeyin hemen...

Şimdi bağlantıyı kuracağız. Google ile para kazanma adına bizi ilgilendiren kısım da tam olarak burası.

Diyelim ki ben sadece google aratma sonuçlarına reklam vermek istemiyorum. Bir de hemen alttaki gibi resim şeklinde değişik boyutlarda reklamlar da vermek istiyorum;

Adwords Resimli Reklam - Google'dan Para Kazanmak

Adwords Resimli Reklam – Google’dan Para Kazanmak

Ben bu resimli reklamları da yine adwords üzerinden veriyorum ancak reklamları yayınlayan google’ın kendisi olmuyor.

Google bu resimli reklamların internet ortamının neredeyse her yerinde yayımlanması için aracı olarak çalışıyor. İşte, tam bu notkada google adsense devreye giriyor.

Bizim de google ile para kazanma yöntemimiz tam olarak bu olacak. Yani google’dan para kazanma diye duyduğunuz kavramın aslı adsense’den para kazanma.

Google Adsense:Bu oluşum ise reklam yayımcıları içindir. Benim bir web sitem varsa ben önce google’a kendisi ile iş birliği yapmak, google adwords’e reklam verenlerin reklamlarını yayımlamak için google adsense’e site adresim ile başvuruda bulunurum.

Eğer google adsense başvurumu kabul eder ve beni iş ortaklığı yaptığı siteler arasına alırsa, ben google adwords üzerinden 2. seçeneği seçen, yani resim & metin olarak reklam verenlerin reklamlarını sitemde yayımlarım.

Bu süreçte şöyle işliyor;

Google adsense benim başvurumu kabul ettikten sonra bana reklam kodları veriyor. Bense o kodları sitemde reklamlar nerede görünsün istiyorsam, oraya yerleştiriyorum ve gerisini tamamı ile google hallediyor diyebilirim.

Google’ın halletiği durumlar ise şunlar;

1-Diyelim ki ben blog nasıl açılır yazım için reklam veren olarak resim şeklinde bi görüntülü reklam hazırlıyorum  ve google adwords’e veriyorum ve diyorum ki bu reklamı “blog fikirleri – blog – blogger” gibi kelimeler ile ilgili içerikler yazan iş ortağın ( yani adsense yayımcılarının ) sitelerinde göster.

Google’da reklamımı belirlediğim kelimelerde içeriği ya da çok yakın içeriği olan iş ortağı sitelerinin ( içeriklerine adsense’in verdiği reklam kodlarını yerleştirmiş yayımcılarına ) ilgili sayfalarında göstertiyor.

2-Şimdi de kendinizi bir ziyaretçi olarak düşünün. Blog açma konusuna ilginiz var ve bu konuda araştırma yapıyorsunuz. Google’a blog fikirleri yazdınız ve çıkan sonuçlardan birine girip, yazıyı okumaya başladınız.

O yazıda da benim yayımcı olarak google adwords’e verdiğim blog nasıl açılır ile ilgili resim reklam karşınıza çıktı. Ne reklama tıkladınız, ne de blog açma işlemine giriştiniz. Sıkıldınız ve o siteyi terk ettiniz.

Ardıdan farklı bir gün bu konu ile ilgili uzaktan yakından alakası olmayan başka bir konuda bir içerik okuyorsunuz, diyelim ki bu içerik de çıkacağınız seyahat ile araştırma yaparken bulduğunuz bir içerik

Bu içeriği okuduğunuz adsense yayımcısı sitenin benim reklam verdiğim kelimelerle uzaktan yakından alakası olmayan bu seyahat ile ilgili olan içeriğinde bir anda karşınıza yine benim blog nasıl açılır yazım için verdiğim aynı resimli reklam çıkıyor.

İşte, google, chrome tarayıcısına da sahip olduğu için sizin internette yaptığınız hareketlerin tümünü, yani geçmişinizi an be an izler.

Tabii ki böylece ilgi alanlarınızı, neye meğilli olduğunuzu çok iyi bilir. Bu yüzden de internette hangi siteye giderseniz gidin, karşınıza ilgili alanınıza göre reklamlar çıkartır.

Yani google’ın halletiği şeylerden kastım ve gelmek istediğim nokta şu;

#Siz bir adsense yayımcısı site sahibi olarak, google adsense’in size verdiği reklam kodlarını sitenize yerleştirdiğinizde sitenizde gösterilecek olan reklamların içeriğini siz belirlemezsiniz.

Bunu google belirler.

Sonuç olarak sitenizde 2 farklı modelde reklamlar yer alır. İlki yazdığınız içerikle direkt alakası olan reklamlar, ikincisi ise sitenize gelen ziyaretçinin ilgi alanları ile ilgili reklamlar.

Sizin google üzerinden para kazanma noktasınız ise şu şekilde; Burada google adwords, bir reklam veren olarak benden aldığı tıklama başına reklam ücretini iş ortağı, yani adsense yayımcısı olan site ile paylaşıyor.

Büyük bir kısmını da adsense yayımcısına veriyor. ( 68% adsense yayımcısına veriyor, %32’yi google kendi alıyor )

Yani adwords üzerinden reklam veren bir kişi google adwords’e tıklama başına 1 TL ödeme teklifi verdiğinde, o kişinin reklamı sizin sitenizde yayımlanım, ziyaretçiniz tarafından tıkladığında bu ücretin 0,68 kuruşunu siz, 0,32 kuruşunu ise google alıyor.

İşte, google adsense para kazanma süreci bu şekilde işliyor. Yani eğer siz de google’dan para kazanmak istiyorsanız, bunun için öncelikle bir siteniz olması gerekli.

Google Adsense’den Para Kazanmak İçin Yapmanız Gerekenler

Her şeyden önce içerik ağırlıklı bir sitenizin olması gerekli. Buna ister bir site deyin, ister bir blog. Sonuç olarak ikisi de aynı şey.

#İyi de ben site kurma adına hiç bir şey bilmiyorum ki… ben bir site kuracağım da içerikler yazacağım da sonra adsense’e başvuru yapıp, google’ın iş ortağı olacam da google’dan para kazanacağım…

Hiç bir teknik bilgim olmadan bunları yapmam imkansız…

Dediğinizi duyar gibiyim.

Ancak durum kesinlikle öyle değil !

Hatta gözünüzde büyüttüğünüz kadar karmaşık ve zor bir süreçte değil. Aksine bu işlemler düşündüğünüzden çok daha kolay.

İlk blogumu açtığımda blog açma adına en ufak bir bilgim dahi yoktu. Ne teknik, ne de para kazanma adına tek bir bilgi…

Şunu kendimden de bildiğim için de net bir şekilde söyleyebilirim ki;

#Bugün google ile para kazanan site sahiplerinin %99’u bu işe 0’dan, hiç bir bilgi sahibi olmadan başlamışlardır.

Çünkü bu sektörün bir okulu yok, bir iş tanımı bile yok. Okulu olmadığından eğitimcileri de yok. Eğitimcisi olmayan, yol göstericisi olmayan bir sektöre ilk adımını atan insanlar bir bilgi birikimi ile başlamış olabilirler mi ?

Tabii ki hayır.

Bu işlerde kendiniz yola çıkar, kendiniz öğrenir, kendi fırsatınızı kendiniz yaratırsınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum ki bu böyle.

Ben bu işlere başlarken yılar içinde kılı kırk yararak öğrendiğim bilgileri, başka insanlar da benim geçtiğim yollardan geçmesin, bu işi zor yoldan öğrenmesin diye bu blogu kurdum. wpmavi’yi

3 yıldır bu blogda bu işlere yeni adımını atacaklara, nasıl başlayacaklarını, nasıl ilerlemeleri gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatmaya çalışıyorum.

Nasıl blog açılır, google’da üst sıralara nasıl çıkılır, bu işten nasıl para kazanılır.. gibi bildiğim, tecrübe ettiğim her şeyi.

Hala da anlatmaya devam ediyorum.

Ve başarılı olduğumu da düşünüyorum. Bugüne kadar yüzlerce blogçu bu blog sayesinde blogunu açtı, iyi yerlere geldi, iyi paralar kazandı ve kazanmaya da devam ediyor.

Eğer siz de bu sektöre girmek, adım atmak istiyorsanız;

Tüm bu süreçleri, yani 0’dan başlayıp, google’dan para kazanmak için yapmanız gereken adımları tek tek sıralayım;

1-Öncelikle kendinize üzerine yazacak bir blog konusu belirleyin. Blog fikirleri yazımda ben sizinle beyin fırtınası yapmak adına 70+ üzeri fikir sıraladım. Eminim işinize yarayacaktır.

2-Blog konunuza karar verdikten sonra blog / site kurulum kısmına geçebilirsiniz. Bunu da blog nasıl açılır başlıklı yazımda adım adım, hiç bir noktayı atlamadan anlattım.

( Not:Bu yazının ismi her ne kadar blog açmak olarak geçse de, siz aslında bu yazıda blog açmıyor, bir web sitesi kuruyorsunuz. Buradaki blog kelimesi tamamen kavramsaldır. İnsanlar bu yazıyı takip ederek bir web sitesi kurur ve kurdukları bu web sitesinde blog yazarlar. Bu yüzden ismi blog açmadır. )

3-Blogunuzu kurduktan sonra, blogunuzun tasarımını yapmanız gerekli. Bunu da yine blog nasıl açılır yazımın son adımında 1 saatlik bir video ile anlattım. Videoyu izlerken siz de bu işin hiç bir teknik bilgi gerektirmediğini, her şeyin tıklamalar ile aynı bir word, excel programı kullanır gibi olduğunu göreceksiniz.

4-Blog tasarımınızı da yaptıktan sonra, blog açtıktan sonra ilk yapılması gerekenler yazımda yer alan adımları tamamlayın.

5-Google üzerinden para kazanmak için sitenize ziyaretçi gelmesi gerekli. Yani google’da üst sıralarda yer almanız gerekli. Google’da yazdığınız yazılar ile ne kadar üst sıralarda yer alırsanız, sitenize o kadar fazla ziyaretçi girer. Bunun için de google’ın sonuçlardaki site sıralamasını neye göre ve nasıl yaptığını anlamanız gerekli.

Başarılı bir blog yazarı olmanın sırrı başlıklı yazımda da google’da üst sıralara nasıl çıkılır, tüm tecrübelerimle e-kitap niteliğinde bir yazı ile anlattım.

6-Eğer bu noktaya kadar geldiyseniz zaten, google’dan para kazanma adına muazzam bir yol kat etmiş, hedefinize oldukça yaklaşmışsınız demektir.

Üstteki sıraladığım yazılara ek olarak, yine site trafiğinizi dolaylı olarak da adsense gelirinizi arttıracak diğer google optimizasyonu, yani SEO ile ilgili yazdığım yazılar ise şu şekilde;

Adsense’den para kazanmak, daha doğrusu kazancınızı arttırmak adına da ipuçları verdiğim şu yazılarıma bakabilirsiniz;

Google Adsense Ne Kadar Kazandırıyor

Gelelim google’dan para kazanma adına en merak edilen kısma. Google adsense tıklama başına ne kadar veriyor ? Bize gösterebileceğin örnek google kazançları var mıdır ?

Öncelikle adsense tık başına ne kadar veriyor sorusunun cevabını yanıtlamaya çalışayım, ardından da bazı sitelerin google adsense kazançlarını paylaşayım;

Google Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Veriyor

Adsense tıklama başına ne kadar kazandırır sorusunun yanıtı tamamen farklılık gösteren bir durum.

Hadi ama lafı geveleme de bize rakamlarla konuş… demeden önce bir durun.

Size rakam vereceğim. Söz. Önce bir okuyun.

Peki nasıl farklılık gösteriyor ve ne kadar farklılık gösteriyor ?

Hemen açıklayayım;

Diyelim ki sizin seyahat üzerine bir blogunuz var.

Böyle bir bloga kim reklam vermek ister ?: Online uçak – otobüs – tren bileti satan firmalar, tur firmaları, acentalar, oteller gibi turizm sektöründe olan bir çok firma.

Örneğin “otel rezervasyon” kelimeler bütününe adwords üzerinden reklam veren otel satan bir online rezervasyon sitesini ele alalım.

Google adwords üstünden “otel rezervasyon” kelimeler bütününün tıklama başına maliyetini öğrendiğimde karşıma 6,19 TL gibi bir rakam çıkıyor. Hemen alttaki resimde olduğu gibi. ( Bu arada bu maliyetlerin nasıl öğrenileceğini anahtar kelime analizi başlıklı yazımdan siz de öğrenebilirsiniz.

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır - Otel Rezervasyon Kelimesi

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır – Otel Rezervasyon Kelimesi

Bu kelimenin reklam verenler için maliyetinin bu kadar yüksek olma sebebi ise, dediğim gibi bu kelimede rekabet eden bir çok firmanın ve kar marjının yüksek olmasından kaynaklı.

Bir firma ben tıklama başına 5 TL veririm derken, diğeri ben 5.5 bir diğeri ise ben 6.20 veririm diyor. Aynı açık arttırma gibi. Tıklama başına en çok rakamı hangi firma verirse de, onun reklamları en çok gösterime sunuluyor.

#Bir gezi blogunuz var ve “otel rezervasyon” kelimeleri ile birebir ya da yakından ilgili bir de yazınız var diyelim. Eğer siz bir adsense yayımcısıysanız, google adwords üzerinden tıklama başına 6,19 TL ile reklam veren bu firmaların reklamı sizin o yazınızda adsense reklam kodlarını yerleştirdiğiniz noktalarda yayımlanacaktır demektir.

Google Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor - Otel Rezervasyon Kelimesi

Google Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor – Otel Rezervasyon Kelimesi

Üstteki resim bir seyahat blogunun hangi kelimelerden tıklama başına kaç dolar kazandığını gösteriyor.

Resimde de gördüğünüz gibi bu blog “online otel rezervasyon” ve “otel rezervasyon siteleri” kelimelerinden tıklama başına 1,94 – 2.17 dolar kazanç sağlamış. ( Bu rakamlar ve kazançlar gerçektir. )

Bu örnek üzerinden yapıcağımız çıkarım ile google adsense ne kadar kazandırır sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz;

Cvp:Google adwords üzerinden reklam verenler seçtikleri kelimeye (örn: otel rezervasyon) tıklama başına ne kadar ücret öderse,

Siz de adsense yayımcısı olarak bu reklam verenlerin bu kelimeler için (örn: otel rezervasyon) ödediği ücretinin büyük bir kısmını, blogunuzda bu kelimeler ile çok yakın ya da direkt alakalı içerikler yazdığınızda kazanabilirsiniz. Yukarıdaki örnekte olduğu gibi tıklama başına nerede ise 6 TL gibi bir rakam.

Şimdi gelelim google adsense tıklama başına ne kadar veriyor sorunusun tam olarak nerede ve nasıl farklılık gösterdiğine.

Gelin bir de başka bir kelimeyi yine bir seyahat blogu gözü ile tekrar inceleyeylim;

Yine aynı seyahat blogunun “mersin tarihi yerler” kelimesini hedefleyen bir başka yazısından kazandığı tıklama başına adsense geliri ise incelediğim raporda 0,0 dolar olarak görünüyor; ( muhtemelen TL karşılığı da 0,10 – 0,15 kuruştur )

Az Kazandıran Kelimeler - Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Ödüyor

Az Kazandıran Kelimeler – Adsense Tıklama Başına Ne Kadar Ödüyor

Aynı şekilde bu kelime için google adwords üzerinden reklam veren gözü ile tıklama başına ne kadarlık maliyeti olduğuna baktığımda ise karşıma 0,16 kuruşluk bir rakam çıkıyor;

Az Veren Kelimeler - Google Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor

Az Veren Kelimeler – Google Adsense Tık Başına Ne Kadar Veriyor

Bu kelimenin tıklanma başına maliyetinin düşük olma sebebi ise basit. Çünkü bu kelimeye reklam veren neredeyse kimse yok.

“Mersin tarihi yerler” kelimeler bütününe kim reklam verir ki ? Ya da daha doğru bir soru ile bu kelimeye reklam veren bir kişi neyi satıyo olabilir de, buradan gelen ziyaretçiyi satışa dönüştürebilir ?

Tarihi yerleri araştıran birine otel satabilir mi ?

Belki. Ama çok düşük bir olasılıkla.

En azından otel rezervasyon diye aratan bir kişiye satabilme potansiyelinin 50’de biri kadar bile olmayan potansiyelle satabilir. İşte, tam da bu yüzden birinin tıklama başına maliyeti 6 TL iken, diğerinin 0,16 kuruş.

Bu seferde bu örnekten yola çıkarak baktığımızda google adsense tıklama başına ne kadar kazandırır sorusunun cevabı farklı oluyor.

İşte, google adsense tıklama başına ne kadar veriyor sorusunun cevabı bu yüzden farklılık gösteriyor. Sizin tıklama başına kazanacağınız ücret tamamı ile reklam verenlere bağlı.

#Yani sonuç olarak google adsense ne kadar kazandırır sorusuna net bir cevap vermek mümkün değil. Bu tamamı ile sektöre göre değişiklik gösteren bir rakam.

#Rekabeti ve kar marjı sektörler ile ilgili yazılar yazdığınız bir blogunuz olduğunda, google adsense kazançları da aynı doğru orantılı bir şekilde yükseliş gösteriyor. Eğer böyle bir blogunuz var ise adsense üzerinden oldukça güzel rakamlar kazanmanız mümkün.

#Özellikle teknoloji, finans, sigorta, turizm gibi sektörlerde adsensen kazançları oldukça yüksek seviyelerde. Keza benim ekşi sözlük için yaptığım en çok kazandıran adsense kelimeleri analizinde de bu sektörünlerin kelimelerinin en üst sıralarda yer aldığını göreceksinizdir.

Adsense Kazanç Örnekleri ( Google Adsense Ne Kadar Kazandırır )

Blog yazarak para kazanma yazımda da örnek olarak gösterdiğim bir blog  ayda 10.000 TL ve üzeri kazanıyor. Her ne kadar ismini paylaşamasam da, kanıt olarak hemen alttaki resmi gösterebilirim;

blog yazarak google reklamlarından para kazanmak

Adsense Kazanç Örneği

Adsense kazançları için verebileceğim diğer bir örnek ise bir turizm sektöründe bir bloga ait. Alttaki resim bu blogun 1 – 31 mayıs 2017 tarihleri arasındaki adsense kazancını göstermektedir.

#Günlük ortamala 15 dolar gibi bir kazancı olan bu blog, 1 ay içerisinde toplamda 427 bin sayfa görüntülümesi almış. Toplam ziyaretçi sayısı ise 235 bin kişi olmuş.

#Sonuç olarak turizim sektörü için ayda 235 bin kişilik, yani gün de 7,500 kişilik bir trafik sayısına ulaştığınızda aylık 1600 TL gibi bir rakam kazamanız mümkün.

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır - Adsense Kazaçları - Örnek 2

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır – Adsense Kazaçları – Örnek 2

Adsense kazançları için verebileceğim bir diğer örnek ise, nasıl yapılır tarzı içerikler yazan bir bloga ait. Bu blogun ise odaklandığı tek bir konu yok.

Nerede ise her konu üzerine yazan bir blog.

Alttaki resim bu blogun 1 – 31 mayıs 2017 tarihleri arasındaki adsense kazancını gösteriyor.

#Günlük ortalama 34 dolargibi bir kazancı olan bu blog, 1 ayda toplamda 1 milyon 100 bin sayfa görüntülümesi almış. Toplam ziyaretçi sayısı ise 900 bin kişi olmuş.

Sonuç olarak bu örnek aslında bize adsense ile ne kadar kazanılır sorusuna genel anlamda bir yanıt verebilir.

Çünkü dediğim gibi bu blogun üzerine yazdığı konular çok çeşitli. Nasıl yapılır tarzında sektör ayrımı yapmaksızın her türlü konu üzerine yazan bir blog.

#Dolayısı ile bu örnek üzerinden giderek, ortalama olarak adsense ne kadar kazanıdırır sorusuna günlük 30 bin kişilik bir trafik aldığınızda aylık 3000 TL gibi bir rakam kazamanız mümkün diyebiliriz.

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır - Adsense Kazançları - Örnek 3

Google Adsense Ne Kadar Kazandırır – Adsense Kazançları – Örnek 3


Umarım Google’dan Para Kazanma: Nasıl – Ne Kadar – Kazanç Örnekleri başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Google’dan Para Kazanma: Nasıl – Ne Kadar – Kazanç Örnekleri” ile ilgili yorumlar;

  1. asaf mert dedi ki:

    harika gözüküyor

  2. davetiye dedi ki:

    Burak hocam süper yazmışsınız, tüm detaylarıyla 0’dan 100’e. Sadece, kişisel fikrim Google’dan para kazanmak için ciddi bir trafiğe ihtiyaç var ve trafik çekmek için ayrışan ama dikkat çeken bir içeriğe. Henüz ben bulamadım :) Umarım okuyanlar bulur!

  3. Akasya dedi ki:

    Merhaba,
    Ben sitemi geçen yıl oluşturdum. Bir eğitim sitesi, ancak 2 defa adsense reddedildi. Sanırım profesyonel yardıma ihtiyacım var. Bana siz profesyonel yardım veriyor musunuz ya da yönlendireceğiniz bir adres var mı iletebilir misiniz?

  4. İrfan dedi ki:

    Merhaba Üstat, tüm siteyi A’dan Z’ye okudum müthiş bir bilgi birikiminiz var. Sayenizde bir site sahibi oldum. Şimdi son aşamaya reklam verme aşamasına geldim. Ancak red yememek için henüz cesaret edemiyorum. Reklam geliri elde etmek için reklamın tıklanmadan sayfa da görüntülenmesi yeterli midir? Teşekkürler

  5. ENES DEMİR dedi ki:

    Merhaba hocam ,
    bir sorum olucak cevaplayabilirsen sevinirim. Benin bir internet sitem var. Bu siteye google adsense veya google advence olmadan sadece sayfa ziyareti ve sayfadaki tıklamalar ile para kazanabilir miyim ?

  6. Mert IMZA dedi ki:

    Merhaba Burak. Bu kazanç örnekleri türkçe bloglardan mı? Her bin ziyaretçiye 3-4-5 tl gibi oranlar benim duyduğum ortalamaların üzerinde.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Türkiye’den hocam evet. Türkçe bloglar.

  7. Eray dedi ki:

    Merhaba
    Bir siteye birden çok PPC reklam veren sitelerle anlaşabikiyor muyuz?

  8. Enes dedi ki:

    Bende başvurdum, inşallah kabul olur bakalım :) sozlersokagi.com

  9. Eren dedi ki:

    Öncelikle yazılarınızı çok beğeniyorum aşırı derecede emek var. Sormak istediğim bir soru ise benim adsense onaylı bir web sitem var ve içerisinde 1,25 para vardı. bir kaç kere giriş yaptım para gözüktü sonraki girişimde ise 0 tl olarak gözüktü. Bunu hep yaşıyorum sebebi nedir acaba yardımcı olursanız çok sevinirim

  10. TYT DENEME dedi ki:

    Hocam İngilizce içerikli siteniz var mı ? Varsa örnek kazançlarınızı ortalama nedir ? Teşekkür ettim

  11. Turan YAMAN dedi ki:

    Güzel bir yazı olmuş üstad. Herkes hemen bir site açayım hemen para kazanayım modunda. Öyle hemen kolay olmuyor işte. Emek lazım öncelikle. Tekrar emeğinize sağlık :)

  12. Kantoin dedi ki:

    Merhaba kolay gelsin google adsense bu reklamları bir kişinin aynı reklamı 10 kere 100 kere her tıklamasında ayrı ücret ödüyor mu bilginiz var mı

    1. Burak Oran dedi ki:

      Öder mi hocam sizce ? 1000 kere tıklayın o zaman kendiniz para kazanırsınız kendi kendinize değil mi ? Google’da zaten bu tür açıklıkları düşünemiyor… Banlanırsınız bir daha da asla adsemse alamazsınız.

  13. Ahmet dedi ki:

    Burak bey güzel açıklamış bazı arkadaşlar karıştırmış. Malum para kazanmayı duyunca heyecanlanıyor insan. Arkadaşlar Adwors reklam veren kişileri ilgilendiriyor. Adsense ise kendi sitenize bir alan belirlersiniz, o alanda google da kendi müşterilerinin reklamını gösterir tabi teknik boyutunu anlatmıyorum. İşin özeti kendi tarlanızın bir köşesini kiraya veriyorsunuz ama mahsulü google topluyor siz kendinize düşen payı alıyorsunuz yani para yatırmıyorsunuz.
    Örnek: şuan okuduğunuz blog sayfasının en alt sağ köşesinde sabit duran 279x233px alan kaplayan reklam gibi…

  14. Cengizhan dedi ki:

    Burak
    Bir tane blog açtım. Kazandığım paraya nerden bakacağımı bilmiyorum.

  15. Ateş dedi ki:

    Yeni bir blog açtım bende… uzun süredir kafamda projeler vardı. Ama eksik noktalarimda fazla olduğu için motive olamıyordum. Yazınız için çok teşekkür ederim. Baştan sona destek olan bir yazı olmuş 👏

  16. selma dedi ki:

    walla alt yapım olmadıgı ıcın okudum ama okudugumdan cok bısey anladıgımı soylıyemıyorum yanlıs anlasılmasın benım eksıklıgımden ama paylasım ıcın tskler :)

  17. kezban dedi ki:

    hocam adwords uzerınden ust sıraları 0.50 kurus para odedık dıyelım ve ust sıraları geldı.
    ben sımdı adwords’a 0.50 kurus verdım pekı benım tıklama basına ne kadar alacagım onu anlamadım lınk atmadan burdan bı cevaplarmısın ?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam siz yazıyı tekrar baştan okuyun. Çünkü baya yanlış anlamışsınız olayı.

  18. FURKAN dedi ki:

    hocam 1 milyon sayfa görüntülenmesi olan sitenin içeriği türkçe mi yoksa ingilizce mi

    1. Burak Oran dedi ki:

      Türkçe tabii ki hocam.

  19. Sertaç dedi ki:

    1 milyon hite 3000 TL kazanmak az değil mi? Eğer durum böyleyse tüm sitelerimi kapatayım.

    1. Burak Oran dedi ki:

      1 milyon hit değil hocam o. 1 milyon sayfa görüntülenmesi. Hem de aylık. Günlük 30k sayfa görüntülenmesi yapar. Ortalam ziyaretçi başına 2 sayfa görüntülenmeniz olsa günlük 15k trafik demek bu. Bu rakamlar da zor rakamlar değil.

  20. Halil Gümüş dedi ki:

    Evcil hayvanlar üzerine yeni bir site tasarlıyorum bitmek üzere,eğer konuşmak fikir alışverişi yapmak istersen beklerim.

  21. Faruk dedi ki:

    Evcil hayvanlar üzerine bir websitesi açmak istiyorum ve sizin sayenizde bir çoj bilgi edindim fakat bu niche ne kadar kazandırır. İyi planlarım var fakat emeğimin karşılığını alabilir miyim bilmiyorum

    1. Burak Oran dedi ki:

      Her konununun bir potansiyeli var hocam. Ne kadar kazanacağınız size kalmış bir de sektöre bağlı tabi ama siz işinizi kaliteli yaptığınız sürece para kazanmama gibi bir durum söz konusu olmaz.

  22. mustafa dedi ki:

    resimler yok.görüntülenemiyor başka pc de denedim yine görüntülenemiyor.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hangi resimler görüntülenemiyor hocam ?

  23. Ahmet Bilmez dedi ki:

    Altın kadar değerli bilgiler, çok açıklayıcısınız hocam. Emeğinize sağlık.

  24. Erhan dedi ki:

    Ne yaptıysam Google Adsense Başvurumu kabul etmedi..
    video sitesi de açtık ama olmadı vidivido.com adres

  25. Engin dedi ki:

    Yazı örneklerle çok açıklayıcı olmuş, elinize sağlık.

  26. Umut dedi ki:

    Kardeşim ellerine sağlık zevkle okudum ve bu kadar kazanıldığını bilmiyordum :) bende blog açmak için uğraşıyorum 2-3 gündür ama kodlaya kodlaya beynim yandı. Error üstüne error iyice delirtti, arada açıp senin bloguna bakıp bir şeyler okuyorum iyi geliyor:)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam blog açmak kodlama gerektirmez ki. Siz blogunuzu nereden ve nasıl açmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum ama, blog nasıl açılır başlıklı yazımı takip edip, hiç bir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan blogunuzu açabilirsiniz.

  27. Mert dedi ki:

    selamın aleykum hocam ben sımdı blog acmak ıstesem toplam ne kadar malıyet harcamam lazım

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba, blog nasıl açılır yazım aracılığı ile açtığınızda yazımda bulunan indirim linki sayesinde ilk yıl için 60 TL gibi bir masrafı olur. Takip eden yıllarda ise bu fiyat yıllık 150 – 200 TL arası olur.

  28. yıldırım dedi ki:

    özetle çok zor ama imkansız değil. özellikle türkçe siteyle adsense’den para kazanmak iğneyle kuyu kazmak gibi bir şey.

  29. rıdvan dedi ki:

    Teşekkürler. Adsense’den güzel paralar kazanıldığını görmek güzel oluyor.

  30. Mustafa dedi ki:

    Google’dan para kazanma sanatına güzel bir örnek vermiş oldun.Teşekkürler burak.

  31. Ecem dedi ki:

    Küçük ölçekli seyahat siteleri, iyi kazanç sağlayan bu kelimelerde nasıl rekabete girebilir ki? Uçak bileti örneğin e-ticaret sitelerinin de hücum ettiği keywordlerden olduğu için, seyahat sitelerinin arama sonuçlarında yukarı çıkma ihtimali çok düşük. otel de aynı şekilde… Yani dediklerinizi anlıyorum ama uygulaması mümkün değilmiş gibi geliyor bana. Eğer bu konuda da önerileriniz varsa, bu konuda da mı yazsanız?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Olur mu öyle şey hocam. Bunun bir çok örneği var. Yazıda örnek verdiğim seyahat blogu otel rezervasyon siteleri aratmasında 4. sırada yer alıyor. Keza yazıdaki resimde de bu sıralama rakamı yer alıyor. Direkt otel – uçak bileti gibi kelimelerde dediğiniz gibi sıralamada yer alması tabii ki çok zor. Ancak bu kelimelerin yüzlerce değişik tamlamada aratmaları var. Anahtar kelime analizi yaptığınızda siz de bu tür rekabeti az, aratılma hacmi yüksek bir çok tamlama kelimesi bulacaksınızdır.

  32. Hobi İşleri dedi ki:

    Burak hocam yine bir işi A dan z ye anlatıp halletmişsiniz. Çok keyifli bilgi verici bir yazı olmuş. Özellikle yeni başlayanların kafasında dolaşan onlarca soruya cevap olmuş yazınız.

  33. Mehmet Ali Ayvaz dedi ki:

    Yine emek dolu bir yazı, bu yazıdan da öğreneceğimiz çok şey var, ilk yorumu da yapmış olalım :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Google ile para kazanma adına sorusu olan bir çok insan var ve nette bununla ilgili hem mantığını anlatan, hem de net bilgi ve örnekler veren bir makale yoktu. Ben de bu boşluğu doldurayım dedim sadece. Yorum için teşekkürler Mehmet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir