Gerçek Anlamda İse Yarayan En Etkili 12 Backlink Alma Yöntemleri

SEO

Backlink almak sitenizin başarısı için yapmanız gereken en önemli SEO unsurlarının başında gelir ki google sıralama kriterleri arasında backlink önemi oldukça üst sıralardadır.

Backlink nedir ? En basit ve sade açıklaması ile, bir sitenin başka bir siteye vermiş olduğu linke backlink denir.

Peki siteniz için backlink alma yöntemleri nelerdir ? Ya da backlink arttırma yöntemleri olarak ne gibi yollar izleyebilir siniz ?

İşte bu yazımda sizlere daha önce hiç bir yerde örneğini görmediğiniz çok özel backlink alma yöntemlerinden bahsedeceğim;

>> 1- Müşteri Yorumları
>> 2- En iyi Bloglar Listesinde Blogunuza Yer Edinin
>> 3- Forumlardan Backlink Almak
>> 4- Rakipten Backlink Almak
>> 5- Link Roundtrip / İnternet Günlükleri
>> 6- İsmi Geçen Ancak Backlink Verilmeyen Kelimeleri Backlink’e Dönüştürmek
>> 7- Stratejik Düşünerek Backlink Almak
>> 8- Skyscraper Yöntemi
>> 9- Misafir Yazarlık
>> 10- Yorum Yaparak Backlink Almak
>> 11- Sosyal Backlinkler
>> 12- Site Tanıtımı Yaparak Backlink Almak

1-  Müşteri Yorumları

Büyük ya da küçük nerede ise tüm web sitelerinin ürünlerini ya da hizmetlerini pazarlama yöntemlerinden bir tanesi de müşterilerinden aldığı geri dönüşleri potansiyel müşterilerine sunmaktır.

Eğer sizinde kullandığınız bir ürün ya da hizmet var ise, o hizmet hakkında memnuniyetinizi belirten bir geri dönüş yorumu yapabilir ve o yorumun içerisinde blogunuza link verebilirsiniz.

#Bu backlink alma yönetimi ile, Türkiye sıralamasında ilk 100‘de yer alan bir çok siteden rahatlıkla backlink almak mümkün.

#Direkt uygulamalı bir örnek vereyim; Bildiğiniz gibi odaklandığım niş wordpress, blogçuluk gibi konular olduğu için, hosting firmalarıda doğal olarak odaklandığım nişin içinde yer alıyor.

Dolayısı ile, bir hosting firmasının ( Hozzt Firması ) müşteri yorumları sayfasından backlink alarak, hem blogumun konusu ile alakalı, hem de oldukça değerli bir backlink almış oluyorum;

Müşteri yorumları ile backlink almak

Müşteri Yorumları İle Backlink Almak

Tabii bu örnek benim blog konuma (niş) özel bir örnek. Dolayısı ile, hangi firmanın müşteri yorumları sayfasından backlink alacağınızı sizin stratejik düşünerek belirlemeniz gerekmekte.

#Örneğin, bir oyun (gaming) blogunuz var ise ve hepsiburada.com’dan bir oyun klavyesi aldıysanız, o ürünün müşteri yorumları kısmına blogunuza backlink vererek bir yorum yazabilirsiniz.

Ya da bir moda blogunuz var ise, yine aynı şekilde n11.com’dan da bir ürün satın aldıysanız, o ürünün müşteri yorumlar kısmına blogunuza link vererek bir yorum yazabilirsiniz.

#Türkiye sıralamasında ilk 100’de yer alan sitelerden alınan backlinkler altın değerlindedir. Bu sitelerden backlink alma yöntemleri arasında müşteri yorumları aracılığı ile backlink almak en iyi yöntemlerden bir tanesidir.

2- En İyi Bloglar Listelerinde Blogunuza Yer Edinin

Backlink alma adına araştırma yaparken eminim ki yüzlerce defa hazır satılan, nerede ise hiç bir değeri olmayan backlink paketleri ile karşılaşmışsınızdır.

Hele ki Türkiye’de bu yöntem oldukça revaçta. Ancak tüm samimiyetimle söylüyorum ki, bu şekilde aldığınız backlinkler hiç bir değeri olmayan, blogunuza fayda sağlamak yerine zarar sağlayan spam linklerden ibaret olacaktır.

Evet! İnanın hepsi para tuzağı. Eğer kaliteli backlinkler almak istiyorsanız, bu fırsatları ancak kendiniz yaratabilirsiniz. Bu fırsatı yaratmanın yolu ise, insanlarlar ile iletişim kurmaktan geçiyor.

Backlink alma yöntemleri - En iyi bloglar lsitesinden backlink almak

En İyi Bloglar Listelerinden Backlink Almak

En iyi bloglar listelerinde yer edinmelisiniz ancak nasıl ? Hemen anlatıyorum;

1.1-Öncelikle işe google’da mim şeklinde bir çok blogun listelendiği içeriklere ulaşarak başlıyoruz. Bunun içinse aşağıda listelediğim gibi aratmalar yapabilirsiniz;

“En iyi KONU blogları”

“En iyi KONU blogları 2016″

“En çok takip edilen bloglar”

“En çok takip edilen KONU blogları”

“En sevilen bloglar”

“En sevilen KONU blogları”

backlink alma yöntemleri - En iyi bloglar listelerinden backlink almak

1.2-Daha sonra ise blogumuzun yer almasını istediğimiz yazıları belirliyor ve o yazıların yazarları ile iletişime geçiyoruz;

Eğer içerikleriniz gerçekten kaliteli ve belirli bir takipçi kitleniz var ise, bu tür listelerde listeyi hazırlayan yazar ile iletişime geçmenden bile yer alabiliyorsunuz. En azından benim blogum için durum bu şekilde olabiliyor.

Ancak, eğer yeni bir blogçuysanız ve çok fazla tanınmıyorsanız, insanların sizi keşfetmesini beklememeli, kendinizi tanıtmak için ilk adımları hep siz atmalısınız.

Bu listeleri hazırlayan blog yazarlarına karşlı ilk adımı atmak adına şu şekilde bir taslak kullanabilirsiniz;


Merhaba ( İsim )

Biraz araştırma yaptığımda En iyi “KONU” blogları liste yazınıza denk geldim. Gerçekten oldulça başarılı bir yazı olmuş. Google’da üst sıralarda yer almasına şaşmamalı.

Benimde kaliteli içerikler üretme odaklı yazdığım bir “KONU” blogum var. Blog adresim ise şu şekilde: URL

Sizinle iletişime geçeme sebebip ise, En iyi “KONU” blogları listesinde benim bloguma da yer vermenizi rica etmek olacaktı.

Bu rica için bir ücrette ödeyebilirim. Ücretli ve ya ücretsiz böyle bir iyiliği yapmanız karşılığında ben de her zaman için bir krediniz olacağını bilmenizi isterim.

Olumlu ya da olumsuz cevabınızı mutlaka bekliyor olacağım. Bu tür kaliteli içerikler üretmeniz dileği ile, takipteyim !

Saygılarımla,
Ad soyad / Site URL


2-Eğer hiç bir şekilde bu listelerden backlink alma konusunda başarılı olamadıysanız, o zaman kendiniz bir “En iyi KONU blogları” başlıklı bir liste yazısı oluşturup, kendi blogunuzu da listeye dağil ederek yazıyı kendi blogunuzda yayıma sokun.

Listenin içerisine gerçekten konusunda en başarılı blogları ekleyin ve o bloglardan övgü ile bahsedin. Hatta övgüyü en üst seviyede tutun :)

Daha sonra yazınızda yer verdiğiniz bu blog yazarları ile iletişime geçip, “En iyi KONU blogları” şeklinde bir yazı hazırladığınızı ve bu yazıda onlarada yer verdiğinizi söyleyin. Tabii yazınızı aynı zamanda sosyal medyada paylaşmalarını rica etmeyi de unutmayın.

Peki Burak bu şekilde nasıl bir kazanım elde edeceğim ki ? Sonuçta kendi kendimi avutmuş gibi oluyorum. Dışarıdan bir backlink almış olmuyorum ki, aksine insanlara karşılıksız backlink sağlamış oluyorum…

Hayır kesinlikle öyle değil ! Backlink almak istiyorsanız, backlink vermelisiniz. Hep alma odaklı olmayın. İlk adımı siz atın ve insanlara karşılıksız backlinkler verin. Siz 1 verirsiniz, karşılığında 10 alırsınız. Bu iş böyledir. İsterseniz uygulamalı bir örnekle ne demek istediğimi daha detaylı anlatayım;

#Hızlı Adam yazarı Bünyamin Kapıcıoğlu, En İyi Blog Siteleri diye bir yazı hazırlıyor ve bu yazısında toplamda Türkiye’nin önde gelen 25 bloguna yer veriyor.

Listede yer verdiği tüm bloglardan övgü dolu yorumlarla bahsediyor ve her birine backlink veriyor. Ardından backlink verdiği tüm bu blog yazarlarına ulaşıp mail gönderiyor.

Mail içeriği ise şu şekilde;

Backlik Alma Yöntemleri - Etkileşimde Bulunarak Backlink Almak

Tabii, bloguna yer verilen tüm yazarlar linke tıklayarak Bünyamin’in yazısına gidiyor ve Hızlı Adam’ın kendilerinden nasıl bahsettiğini okuyor.

Ardından her yazar ( ben dahil ) tek tek Bünyamin’in yazısına yorum yapıyoruz. Tabii sadece yorum yapmakla da kalmıyoruz aynı zamanda sosyal medya hesaplarımızdan da paylaşıyoruz.

Neden ? Çünkü başka biri bizden övgü ile bahsetmiş. Takipçi kitlemize bunu göstermemiz lazım ki itibar kazanalım, bakın blogum en iyiler arasına girecek kadar kaliteli izlenimini takipçilerimize verelim.

Peki Bünyamin 25 backlink vererek ne kazanıyor ? Toplamda yazısına 87 yorum yapılıyor. Her bir ünlü blogçu sosyal medya hesaları üzerinden yazıyı paylaşıyor ve karşılığında Bünyamin’in yazısı yüzlerce sosyal backlink kazanıyor.

Etkileşimin seviyesi o kadar yüksek oluyor ki, hazırladığı içerik bir an da blogunun bu güne kadar en çok okunan içerği halini alıyor.

Tabii google buna kayıtsız kalır mı ? Bakıyor ki yazı yüzlerce paylaşım almış, en iyi blogçular yorum yapmış. Gel kardeşim “en iyi bloglar” aratmasında ilk sıraya otur, bunu hak ettin diyor :)

İşte backlink almaktan ziyade vermenin gücü burdan geliyor. Adam yaptığı bu çalışması ile şu an yazıdğım yazıdan bile backlink almayı başarıyor. Neden ? Çünkü backlink almadı. Backlink verdi.

3-Diğer bir liste şekilden yazılmış mim içeriklerden backlink alma yöntemi ise, ki en basit yöntemdir;

Forumlarda ya da sözlüklerde “Takip edilesi bloglar” ya da “Takip Ettiğim Bloglar” başlıkları adı altında açılmış konulara kendi blogunuzun linkini vererek mesaj yazabilirsiniz.

Örneğin Wmaracı’nda “Takip Ettiğim Bloglar” diye bir aratma yapıyorum ve buna benzer başlıkta toplamda 260 konu açıldığını görüyorum.

Mim Listelerinden Backlink Almak

Ve açılan bu konuların bir çoğunda wpmavi’ye yer verildiğini görüyorum fakat bu tamamı ile benim blogumun tanınmış olması ile alakalı.

Backlink alma yöntemleri Mim listelerinden backlink almak

Eğer yeni bir blogsanız ve içerikleriniz kaliteli ise, insanların sizi keşfetmesi için beklememli, aksine bu konulardan herhangi birine blogunuza link vererk mesaj yazmalı ve insanlara sizi keşfetmeleri için bir fırsat vermelisiniz.

Tabii bu tür mim / liste paylaşımları sadece Wmaracı ya da r10 gibi webmaster forumlarına özel değil.

Bu tür konuları arattığınızda Ekşi, Uludağ gibi sözlüklerde de var olduğunu göreceksiniz. Bu sözlükler de backlink almanız için bir fırsat.

3- Forumlardan Backlink Almak

Biliyorum, backlink alma adına yaptığınız her araştırmada bu başlık karşınıza çıkmıştır. Ancak bu backlink alma yöntemi bir klasiktir ve günümüzde hala geçerliliğini oldukça etkili bir şekilde korumaktadır.

Tabii, forumlardan backlink alırken en doğru ve en etkili şekilde bu backlink’i almış olmak çok önemli. Ben bunu 2 kritere bağlıyorum. İlki doğru yer, ikincisi ise doğru zaman.

Backlink alma yöntemleri - Forumlardan backlink almak

#Doğru zaman ve doğru yer kavramları ile neyi kast ettiğimi uygulamalı bir örnekle açayım isterseniz;

Bildiğiniz gibi wpmavi.com’da ben içeriklerimi wordpress ve web tasarımı üzerine yazıyorum ve bu kategorilerde sektörün öncü forumlarından bir tanesi olan wmaraci’‘nda üyeliğim mevcut.

#Doğru Yer: Wmaracı’nda bir kullanıcı wordpress başlığı altında, “wordpress sitemde yavaşlama oluyor,” diye bir başlık açıp yardım istediğinde

Konuya cevabımı “wordpress site hızlandırma başlıklı yazımı incelemenizi tavsiye ederim, bu zamana kadar yazılmış en kapsamlı site hızlandırma yazısıdır”

Şeklinde vererek doğru yer terimini yerine getirmiş oluyorum. Çünkü konuyla tam olarak alakalı bir şekilde bloguma backlink sağlamış oluyorum.

#Doğru Zaman: ise, kullanıcının açtığı wordpress sitemde yavaşlama oluyor başlıklı yazıya verdiğim cevabı ilk veren kişi olmam.

Sebenine gelince, Wmaracı’nda yer alan bu başlık yarın google tarafından indexlendiğin de ve google üzerinden bir ziyaretçi wordpress sitemde yavaşlama diye aratma yapıp, wmaracı linkine tıkladığında,

Önce konuya verilen ilk cevaba bakacak ve eğer o cevap içerisinde sitemin linki varsa o linke tıklayacaktır. Yani ziyaretçiyi otomatik olarak 2. ve 3. cevaptan önce ben kapmış olacağım ki bir de içeriğim oldukça sağlam ve nitelikliyse, 2. ve 3. sırada verilmiş cevapların kesinlikle hiç bir şansı yok.

4- Rakipten Link Alma

Sırda ise en etkili ve en vurucu backlink alma yöntemilerinden bir tanesi olan rakip yazıdan backlink alma yötenmi var.

Rakip yazıdan backlink almak en zor backlink alma yötemidir, ancak rakip yazının önüne geçmek, o yazıyı elimine etmek istiyorsanız, bunu yapmanın en etkili yollarından bir tanesi de rakip yazının size backlink vermesini sağlamaktır

Ancak dediğim gibi bu tür bir backlink almak oldukça zordur. Sonuçta bir yazı neden rakibi olduğu yazıya backlink sağlansın ki ?

Ya da daha doğru bir soru ile sorarsak, rakip bir yazının yazarı sizin yazınıza karşılığında ne alırsa backlink sağlar ? Genellikle bu sorunun cevabı “para” oluyor ancak miktarda çok önemli bir konu tabii ki. Hatta bazı rakip yazılardan bir ücret karşılığı bile backlink alamayabilirsiniz. Ancak denemeden bunu bilemezsiniz.

#Rakip yazıdan nasıl backlink alacağınızı uygulamalı bir örnekle gösteryim; Blog Nasıl Açılır başlıklı yazımı google’da üst sıralara taşımak adına, yazımdan daha üst sıralarda yer alan rakip yazılardan backlink almam gerekiyordu.

Öncelikle tüm rakip yazıların yazarları ile iletişime geçip, tam olarak hangi noktaya nasıl bir backlink almak istediğimden bahsettim.

Backlink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - Rakipten backlink alma

Bu backlink alma teklifim karşısında ise benden bir ücret talep edildi. Bu noktada ben ücreti ödemeyi kabul ettim ancak, bu tamamı ile kar / zarar karşılaştırmasının sonucunda verdiğim bir karardı.

Backlink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - Rakipten baBacklink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - Rakipten backlink almacklink alma

Sizin de öyle olmalı. Ücretli bir şekilde alacağınız backlink ödediğiniz ücrete değer mi değmez mi bu tamamı ile sizin muhasebenize kalmış bir durum.

5- Link Roundtrip / İnternet Günlüğü

İnglizcesi “Link Roundtrip” olan bu backlink alma yöntemi Türkçe’de internet günlükleri olarak geçiyor. Türkiye’de bu yöntem malesef yurt dışında yaygın olduğu kadar yaygın değil. Ancak yaygınlaşacağına inancım tam.

İnternet günlüklerinde mantık şu şekilde işliyor;  Bir yazar, internet üzerinde beğendiği farklı ya da benzer konulardaki tüm konuları tek bir yazıda topluyor ve yazılara backlink vererek okuyucularına sunuyor.

1-Bunu Türkiye’de yapan öncü kişilerden biri de evrengunlugu.net‘in yazarı Evren Soyuçok. Evren blogunda internet günlükleri yayımlıyor ve her pazar bu günlükleri yayıma sokuyor.

Günlüklerin içeriğinin bir kısmını ise “İnterneti Bloglar Kurtaracak” bölümü oluşturyor. Evren bu bölümde takip ettiği yüzlerce blog arasında gerçekten okunması gerektiğini düşündüğü yazıları kısa bir özetle okuyucularına sunuyor.

İnternet Günlükleri ile backlink almak - backlink alma yöntemleri

İşin aslı, Evrenin yaptıpı işin, Büyanmin’in yaptığından farklı yok. ( 2. başlığın “En İyi Bloglar Listelerinde Blogunuza Yer Edinin” 2. adımında )

Evren farklı olarak blog isimleri paylaşmak yerine direkt olarak içerik paylaşıyor. Ancak yine Evren’de backlink almıyor, aksine backlink veriyor.

Peki Evren’nin bu işten karı ne ? Evren bu işi sadece sevdiği için, bir amaç güdmeden yapıyor ancak backlink sağladığı tüm blog yazarları ile bir dostluk ilişkisinin temelini atmış oluyor aslında.

Günlük yazılarını yayıma soktuktan sonra blog yazarları ile iletişime geçip, blog yazılarından bahsettiğini söylüyor ve yazılarının sosyal medya’da bu ünlü blogçular tarafından paylaşılmasını sağlıyor.

Sağladığı bu iletişim ile, farkındalık ve tanınmışlık sağlıyor. Hatta işler öyle ki noktaya geliyor ki, Evren böylesine bir yazıda bile bloguna backlink sağlayıp kendinden söz ettiriyor.

Peki sizce Evren bu internet günlüklerini yazarken, bir yazımdan sadece 3 cümle ile bahsedip, karşlığında böyle bir yazıda kendinden bu kadar söz ettireceğini önceden tahmin edebilir miydi ? Hiç zannetmiyorum…

O yüzden tekrar tekrar yine söylüyorum ki, backlink almak istiyorsanız, bu işe vermekle başlamalısınız. Çünkü verdiğiniz backlinklerin size ne gibi geri dönüşler kazandıracağını tahmin bile edemezsiniz.

2-Backlink sağlamanın yanında aslında Evren’in yaptığı iş oldukça faydalı ve konusu ne olursa olsun tüm blogçular tarafından yapılabilecek bir iş diye düşünüyorum.

Hatta kendimde bir internet günlüğü oluşturup, gerçekten okumanya değer gördüğüm içerikleri bir arada toplayıp, aynı Evren gibi bir kaç cümle ile özetleyip, siz wpmavi okuyucularına sunmayı düşünüyorum.

Siz neden böyle bir internet günlüğü oluşturmayasınız ki ? Neden uzun soluklu düşünüp, insanlara backlink sağlayarak ilerisi için kendinize ve blogunuza yatırım yapmayasınız ki ?

3-Backlink alma adına alternatif olarak var olan internet günlükleri yazılarında o yazarlara ulaşarak, yayımladığınız içeriklere backlink almak için talepte bulunabilirsiniz. Bunun için google’da;

“Anahtar Kelimeniz” + Haftanın

“Anahtar Kelimeniz” + En İyiler

“Anahtar Kelimeniz” + Bu Hafta

“Anahtar Kelimeniz” + Bu Ay

“Anahtar Kelimeniz” + Ayın En İyileri

Gibi aratmalar yapıp, internet günlüğü şeklinde hazırlanmış içeriklerin yazarlarına mail yolu ile ulaşıp, blogunuzda yayıma soktuğunuz yazılarıda listelerine eklemerini talep edebilirsiniz.

Tabii bunu yapmanın öncelikli yolu yine insanlarla iletişim kurmaktan geçiyor. Dediğim gibi, eğer tanınmak istiyorsanız, kendinizi tanıtmalısınız. Bunu ise aşağıdaki format ile kolaylıkla yapabilirsiniz;


Merhaba “Yazarın İsmi”

Geçenlerde “Yazının Başlığı” başlıklı yazınıza denk geldim ve ilgimi çekince tamamen okuma fırsatım oldu. Sizinle iletişim kurma sebebim ise, ben de “Yazının Başlığı” başlıklı bir yazı yayımladım, bu da yazımın linkli: “URL ADRESİ”

Sizin internet günlüğünüz için oldukça uygun olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki günlük yazınızda benim de içeriğime yer verirseniz çok memnun kalırım.

Verseniz de, vermeseniz de bir sonraki içeriğinizi heycanla bekliyor olacağım !
Saygılarımla,

Ad Soyad / Site URL


6 – İsmi Geçen Ancak Backlink Verilmeyen Kelimeleri Backlink’e Dönüştürmek

Bireysel isminiz ya da blog isminiz diğer web sitelerinde her zaman için link verilmiş şekilde yer almayabiliyor.

Yazı boyunca okuduğunuz bir çok yöntem içerisinde de bir çok web sitesinden link vermeden bahsediyorum. ( Örnek: Ekşi, Uludağ sözlük ya da Wmaracı şeklinde )

Bu bahsetme şeklinin sizin siteniz ya da blogunuz içinde geçerli olduğudan emin olabilirsiniz. Yani birileri yazılarında, içeriklerinden sizden bahsediyor ancak bunu backlink vermeden yapıyor.

Ancak bunu kötü yorumlamayın. Sonuçta backlink vermeden de sizden bahsediliyo olması kesinlikle iyi bir şey. Google backlink verilmemiş, ancak sizin markanız olan bu kelimeleri görmezden gelmiyor pek tabii.

Ancak, bahsi geçen bu kelimelere bir de link ekletirsek bu markanızı temsil eden kelimeleri google gözünde daha değerli bir hale getirebiliriz.

Peki bunu nasıl yapacağız ?

1-Öncelikle sizden bahsedilmiş ancak link verilmemiş kelimeleri bulmamız gerekli. Bunun için google’da şu şekilde bir aratma yapıyoruz.

"wpmavi" -site:wpmavi.com

Ya da direkt yazar ismi olarak;

"Burak Oran" -site:wpmavi.com

Bu arama ile google bize kendi sitemiz dışında kalan ve backlink verilmeden bahsedilmiş wpmavi kelimesini kimler kullanmış detaylı bir şekilde sunuyor.

Backlink Alma Yöntemleri - Marka İsimleri Backlink'e Dönüştürme

2-Bu siteleri bulduktan sonra geriye kalan ise, içerik yazarları ile iletişime geçip, sizden bahsettikleri yazılarında link vererek bahsetmelerini rica etmek;


Merhaba (Yazar İsmi)

“Yazı Başlığı” başlıklı yazınızda benden ( ya da blogumdan ) bahsettiğinizi gördüm, görünce de sadece size teşekkür etmek için sizinle iletişime geçmek istedim.

Yazınızda bana / bloguma yer verdiğiniz için gerçekten tüm samamiyetimle teşekkür ederim.

Bir de naçizane fikrim, siteme / bloguma link verirseniz, insanlar bloguma daha kolay ulaşım sağlayacaktır.

Her iki durumda da ( linkli, linksiz ) benden / blogumdan bahsettiğiniz için size tekrar çok teşekkür ederim. Başarılarınızın devamını dilerim !

Saygılarımla,
Ad / Soyad / Site URL


Link verilmemiş yazıları görünce sinirlenmenize gerek yok. Sizden bahseden biri zaten sizi seviyor demektir. O yüzden bu bahsi geçen kelimelere rica yolu ile backlink almak tüm samimiyetimle ve deneyimlerimle söylüyorum ki en garantili yöntem.

7- Stratejik Düşünerek Backlink Almak

Tabii backlink alma işlemini sadece google bizi üst sıralara çıkartsın diye yapmıyoruz. Aynı zamanda blogumuza hit çekmek, hit arttırmak içinde yapıyoruz.

Dolayısı ile bazı backlink alma yöntemleri var ki, birisinin size anlatmasına imkan yok çünkü yöntem genel bir olgu değil.

Blogdan bloga farklılık gösterebilecek, spesifik özel durumlardan bahsediyorum. Yani sizin kendinizin düşünerek uygulamaya koyabileceğiniz yöntemler.

Bunu nasıl yapacağınızı blogunuza özel olarak anlatmamın mümkünatı yok ancak, ilham vermesi açısından daha önce uyguladığım bir backlink alma yöntemini aktaracağım ki uygulamalı örneği okuduğunuzda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır.

#Blogumda Blog Nasıl Açılır başlıklı bir yazım mevcut. Başlangıçta bu yazımla blog açmak isteyen insanlara ulaşmayı hedefledim ancak zaten blog açmak isteyen insanlar “blog nasıl açılır” diye aratıp, bloguma bir şekilde ulaşıyorlardı.

Sonraları ise, acaba bu işi daha öteye götürebilir miyim diye düşündüm. Yani aklında blog açma fikri olmayan insanların aklına blog açma fikrini yerleştirmek ve blog açma işlemini benim yazım aracılığı ile yapmalarını sağlamak.

Peki bunu nasıl yapacaktım ? Bir gün takipçilerimden bir tanesinin “Ben Kimim” sayfasına bir şekilde denk geldim.

Yazar ben kimim sayfasında kendinden o kadar detaylı bahsetmiş ki, öylesine akıcı bir ben kimim sayfası oluşturmuş ki,

Resimleri, hayattan beklentileri, blogundan ne kadar kazandığı, blogunu ne kadar kişinin ziyaret ettiği gibi yazar ve bloga ait tüm bilgilere yer vermiş.

Daha sonradan yorumları inceledim ve fark ettim ki yazarın yazılarından bir çok kişi o kadar hoşlanmış ve etkilenmiş ki hususi gelip, Ben Kimim sayfasını okumuş ve yorum yapmış.

Yani o yazar tamamı ile bazı okuyucularının tüm dikkatini üstüne çekebilmiş ve üzerlerinde bir etki bırakabilmiş. O noktada farkına vardım ki, eğer bu yazar ben kimim sayfasında;

“Eğer siz de benim gibi bir blog açıp, benim yaptığım gibi bir iş yapmak isterseniz. Adım Adım Blog Nasıl Açılır ? başlıklı yazıya bir göz gezdirmenizi şiddetle tavsiye ederim. Bu yazı ile adım adım bir blogun nasıl açıldığını ve profesyonel bir şekilde yönetildiğini öğrenmeye başlıyor olacaksınız.”

Gibi bir açıklama yazarsa, insanların aklına blog açma konusunda karpuz kabuğu düşürürüm ve buradan yazıma trafik sağlarım diye düşünerek hemen yazar ile iletişime geçtim;

Backlink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - stratejik düşünme

Ardından yazardan şu şekilde bir cevap geliyor;

Backlink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - stratejik düşünme

Backlink nasıl alınır - backlink alma yöntemleri - stratejik düşünme

Peki sonuç mu ne ? Hemen onunda istatistiklerini paylaşayım. Toplamda 3 ayrı blogdan bu şekilde backlink aldım ve bir tanesinin sağladığı haftalık trafik 162 kişi iken, toplamda 342 kişiyi, direkt 342 kişilik çekirdek hedef kitleyi blogumda bulunan blog nasıl açılır yazıma çekmeyi başarmış ve bir çoğunun yazım aracılığı ile blog açmasını sağlamışımdır.

Backlink almak ve backlinklerin sağladığı hit - backlink alma yöntemleri

Tabii dediğim gibi, bu sadece benim blogumda bulunan blog nasıl açılır başlıklı yazıya özgün bir çalışmaydı. Ben Kimim sayfaları sadece bu yazıma özel hedeflediğim noktalardı.

Sizin de yazı konunuz ne ise, yazınıza özel backlink alma stratejileri oluşturmalısınız. Bunu yapmanın en kolay yolu ise, kendinize nokta atışı sorular sormaktan geçiyor.

8 – Skyscraper Tekniği

Bu link alma yöntemi 5 aşamadan oluşuyor;

1-Öncelikle çok sayıda paylaşım ve yorum almış, trafiği fazla, google sıralamalarında üst sıralarda yer alan içerikleri buluyoruz.

Uygulamalı küçük bir örnekle gideceğim: Google’da “Blogdan Para Kazanama” diye aratma yapıyorum ve ilk sıralarda yer alan tüm içeriklerin eksik oldukları noktalar neler, detaylı bir şekilde inceliyorum.

2-İncelediğim tüm bu içeriklerin eksik noktalarını belirledikten sonra detaylı, verilere dayalı, kapsamlı yani var olan en kaliteli içeriklerden daha kaliteli bir Blogdan Para Kazanma içerği üretiyorum.

3-Ardından google’da ilk sıralarda yer alan bu içeriklere hangi sitelerin backlink verdiğini buluyorum. Tabii bunun için bir çok backlink sorgulama aracı var ancak ben bu örneğim için openlinkprofiler kullanıyorum.

En iyi içeriklere verilen backlinkleri bularak - backlink istemek - Backlink nasıl alınır

4-En üst sırada yer alan tüm rakip yazılar için tek tek bu işlemi yaptıktan sonra, belirlediğim içeriklere backlink sağlayan içeriklerin yazarlarına ulaşıp, backlink verdikleri içerikleri benim yayıma soktuğum daha kaliteli içerikle değiştirmelerini istiyorum.

5-Bunu da backlink sağlayan içerik yazarlarına e-mail yolu ile ulaşarak yapıyorum ancak bu nokta çok önemli çünkü bu iletişimi kurarken tüm kelimelerinizi özenle seçmeniz gerekmekte. Örnek olarak şu şekilde bir taslak izeleyebilirsiniz;


Merhaba “Yazar İsmi”

Blogunda dolaşırken “YAZI BAŞLIĞI” başlıklı yazın dikkatimi çekti. Gerçekten çok faydalı bilgiler içeren bir yazı olmuş, tebrik ederim.

Bir de dikkatimi çeken diğer bir nokta ise yazında link verdiğin “Blogdan Para Kazanma” yazısı oldu. Kaliteli bir içerik olduğunu düşünerek link vermişsin ancak, içeriğin çok fazla detaylı, verilere dayalı bir yazı olduğunu düşünmüyorum.

Tabii bu o içeriğin kalitesiz olduğunu göstermez, hatta aksine benim de keyif alarak okuduğum oldukça kaliteli bir yazı.

Sadece yazıyı detaylı okuduğumda bir çok eksik noktası olduğunu keşfettim. Öyle ki daha kaliteli, kapsamlı ve verilere dayalı bir blogdan para kazanma yazısı yazmam konusunda bana ilham kaynağı oldu.

İşte bu da benim yazdığım “Blogdan Para Kazanma” yazısının linki: ( URL )

Yazında bahsetmeye değer diye düşünerek seninle iletişime geçmek istedim. Bahsetmesen de hiç önemli değil. Bu tür kaliteli içerikler üretmen dileğiyle. Takipteyim !

Burak ORAN / WPMAVI


9- Misafir Yazarlık

Biliyorum, misafir yazarlık terimini belki yüzlerce defa duydunuz fakat tüm samimiyetim ve tecrübem ile söylüyorum ki misafir yazarlık backlink alma yöntemleri arasında gerçek anlamda en etili yöntem.

Misafir yazarlık yaparak blogunuz için sadece kaliteli backlinkler kazanmaz, aynı zamanda blogunuza ciddi anlamda trafikte sağlarsınız ki bu trafiğin büyük bir kısmının blogunuzun sadık takipçileri olma potansiyeli çok yüksektir.

#Günde 30-40k ziyaretçi sayısı olan bir blog ya da sitede misafir yazar olarak yazınızın yayımlanması demek, muazzam bir trafiğin aynı zamanda sizin sitenize de yönlenmesi demektir.

#Türkiye’de onlarca hatta yüzlerce konuk yazar olarak yazı gönderebileceğiniz site mevcut. Kendi sitem için yazmak varken neden birde başkasının sitesinde içerik girmeye, hemde kaliteli içerik girmeye zaman ayırayım ki diye düşünüyorsanız,

Kesinlikle yanılgıya düşüyorsunuz demektir. Bu tür bir düşünce yapısı ile bugün 1 liranızı kurtarırsınız ancak yarın gelecek olan 100 liradan olursunuz.

Şu an üzerinde çalıştığım, Türkiye’de oldukça ünlü olan bir sitede yakın zamanda yayıma girecek bir yazım mevcut. Girdiği zaman ise, yaptığım misafir yazarlıktan ne gibi kazanımlarımın olduğunu burda verileri ile birlikte paylaşacağım.

10- Yorum Yapın

Backlink alma yöntemleri listemde bahsettiğim hiç bir yöntemi uygulama konusunda başarılı olamasanız bile yorum yaparak backlink alma konusunda başarılı olacağınıza inanıyorum :)

#Çünkü bir bloga ya da siteye yorum yapmak gerçekten en kolay backlink alma yöntemidir. Yaptığınız yorumlar genelde nofollow backlinkler olarak görünsede google sıralama kriterleri arasında, yani SEO açısından nofollow backlinklerin de oldukça büyük önemi vardır.

Elinizden hiç bir şey gelmiyorsa bile en azından konunuz ile alakalı bloglara yorum yapın. Bir teşekkür bile olsa, o yorumu yapın.

Bir de benden size küçük bir ipucu; Alexa’da üst sıralarda yer alan bloglara / sitelere yorum yapmak, aldığınız linki daha değerli kılacaktır.

11- Sosyal Backlinkler

1000+ Blog Yazısından Sonra Öğrendiğim 8 Ders başlıklı yazıda da Poyzar’ın altını çizdiği en önemli noktalardan bir tanesi de “En iyisini yazsanız bile yazınızı pazarlamalısınız!” sözüdür.

Bunu blogçuluğa yıllarını vermiş bir yazar söylüyor. Bunu dünya üzerinde bulunan en iyi blog yazarları da söylüyor. Bunu tüm samimiyetimle ben de size söylüyorum…

İçerikleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun, yazının kalitesi kendini bir noktaya kadar pazarlar ancak bir adım öteye gitmek istiyorsanız işte o zaman yazınızı pazarlamalısınız.

Sosyal medya backlinkleri ise en iyi pazarlama yötenmerlinden bir tanesidir. Facebook’ta günlük 3 TL’lik bütçe ile yazınızı binlerce kişiye pazarlamanız pek tabii mümkün.

Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız, Oğuz’un bu konuda oldukça detaylı bir yazısı mevcut. Facebook Reklam Rehberi başlıklı yazıyı okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

#Ayrıca size küçük bir ipucu: Google+ profilleri dofollow backlinlere izin verir. Yani google+ profili üzerinden paylaşılan bir link dofollow olarak indexlenecektir.

Bu sebeple,wpmavi’de her yazının altında kocaman bir Google+ Paylaş butonu ve her yazının altında”Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.” ibaresi mevcut.

12- Blogunuzun Tanıtımını Yapın

Özellikle blogunu yeni açmış, pazarlama adına başlangıç seviyesinde olan blogçulara vereceğim bu backlink alma yöntemini uygulamak oldukça kolay.

Türkiye’de blogunuzu tanıtabileceğiniz onlarca forum mevcut. Hatta bazı forumlarda sırf “blog tanıtma” adı altında sabit konular bile mevcut.

Blog tanıtımı yaparak backlink nasıl alınır diye anlatmaya kalsam, ayrıca bir yazı yazmam gerekir ki buna hiç gerek yok çünkü bu konuda Serdar’ın yazdığı oldukça kaliteli bir yazı mevcut. Buyrun:  Az Zamanda Çok Ziyaretçi Getiren Siteler

Sonuç – Çıkarımlarımın Özeti

1-Eğer backlink almak istiyorsanız, backlink vermelisiniz. İnanın bana bu işin birinci kuralı bu.

Neden derseniz; bu yazımda bile toplamda 5 farklı blog yazarından bahsedip, 5 içeriğe backlink verdim. Hemde bunu karşılıksız yaptım.

Bugün real anlamda verdiğim bu backlinklerden bir fayda sağlamadım ancak, karşılıksız sağladığım bu backlinler bana ileride tahmin bile edemeyeceğim derecede olumlu geri dönüşler sağlayacaktır.

Bundan eminim. Bunu daha önce tecrübe ettim ve bu geri dönüşlerin nasıl olduğunu bir örnekle 2. ve 5. maddelerim de anlattım.

Size de tüm samimiyetim ve tecrübemle söylüyorum ki, eğer blogunuzdan bir gelecek bekliyorsanız, backlink alma odaklı değil, verme odaklı düşünün.

2-Backlink almak öyle backlink paketleri satın almakla olmaz.

Size backlink paketlerinde PR değeri 7,8 hatta 9 olan sitelerden backlink alma sözü veren paketler satarlar. Dediklerinide yaparlar. Blogunuzun PR değeri 8 olan bir siteden backlink’i olur ancak o backlink üzerinden sitenize gelen trafik sayısı 2 yıl 10 yıl kısacası blogunuz açık kaldığı sürece 0 olur.

Neden mi ? Çünkü adamın gidip blogunuz için aldığı link slideshare.net gibi siteler olur. Blogunuz ile, yazdığınız konu ile hedeflediğiniz kitleniz ile zerre yakınından alakası olmayan bir siteden backlink almış olursunuz. Yani çöpten farkı olmaz.

Lafın kısası, kimse sizin için ücretlide olsa gerçek anlamda kaliteli backlink alma peşinde koşmaz. Koşmak istede başaramaz. Bunu ancak insanlar ile iletişim kurarak zamanla siz yapabilirsiniz.

3-Alexa sıralaması yüksek blog ve sitelere yorum yapın. Bir teşekkür bile olsa o yorumu yapın.

4-Sosyal medya paylaşım etkileşimini arttıracak stratejiler uygulayın. Özellikle de Google+ paylaşımları için.

5-Tabii tüm bu stratejileri uygulamadan önce yapmanız gereken en önemli şey ise kaliteli içerik üretmek.

6-Son olarak sizinde wpmavi okuyucuları ile paylaşmak istediğiniz backlink alma yöntemleri var ise, iletişim sayfasından bana ulaşarak stratejinizi anlatabilirsiniz. Ben de karşlığında bu stratejinizi yazıma ekler ve size link sağlayabilirim.


Umarım 12 En Etkili Link Alma Yöntemleri başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İlgili gönderiler

Gerçek Anlamda İse Yarayan En Etkili 12 Backlink Alma Yöntemleri” ile ilgili yorumlar;

  1. Nihat Vural dedi ki:

    Detaylı ve kapsayıcı bir yazı olmuş. Gerçekten iyi ve faydalı bir içerik için teşekkür ediyorum.

  2. Kapatma dedi ki:

    Mukemmel bi makale olmuş eline sağlık hocam.

  3. Mesut Bayraktar dedi ki:

    teşekkürler güzel yazıydı

  4. hacı ömer karaca dedi ki:

    dediklerinizin çoğunu yaptım ve sitem 3. sıra da hedef 1. lik

  5. Ömer Faruk dedi ki:

    Yıllardır seni takip ediyorum gerçekten çok kaliteli ve dolu dolu makaleler paylaşıyorsun. Senden öğrendiklerime bir yenisi olarak backlink almaktan çok verme konusu oldu. Bu bende farklı düşünceler oluşturdu ve bunun için sana gerçekten teşekkür ediyorum. Semrush’ta organik trafiğini kontrol ettiğimde 4k gibi düşük bir rakam gördüm ve bu beni gerçekten üzdü.

    Yabancılar birbirlerine faydalı olmak ve desteklemek için birbiriyle yarışırken bizimkiler nedense birilerinin üzerine basarak yükselmeyi kendine yakıştırabilecek kadar alçalmayı tercih ediyor. Aslında birlikte kuvvet doğar sözüne biraz güvenebilsek çok farklı ve kaliteli işler yapabileceğiz ama umarım bu temennide kalmaz..

  6. Anıl demir dedi ki:

    Yazı çok faydalı uygulamaya çalışacağız teşekkürler.

  7. İbrahim dedi ki:

    Merhaba
    Gerçekten internet siteleri için backlink vazgeçilmez ihtiyaç. Yararlı bir makale olmuş. Tavsiyelerinizi uygulayacağım.

  8. birsen dedi ki:

    Bilgilendirici yazı için teşekkürler.

  9. chat rulet dedi ki:

    Good
    okuduğum en yararlı yazılardan biriydi,

  10. Melhuzat dedi ki:

    Backlink konusunda okuduğum en yararlı yazılardan biriydi, teşekkürler Burak!

  11. Cihan dedi ki:

    Tebrik ederim. On numara ve detaylı bir bilgilendirme olmuş. Yazıları düzenli takip ediyorum. Türkiye’de kendi alanında verdiğin bilgilerin Amerika’da Neil Patel’in olduğu kadar etkili olduğunu düşünüyorum.
    Başarılarının devamını diliyorum.

  12. Hamza Biçen dedi ki:

    Merhaba Burak Bey,
    Şuan sabah saat 05.45 hala yazınızı okuyorum :) Oldukça faydalı ve kapsamlı bir yazı olmuş. Henüz acemi bir blog yazarı olduğum için yazılarımın okunarak başkalarına faydalı olması adına seo nasıl yapılır, backink nasıl alınır, seo açısından kaliteli içerik bir makale nasıl yazılır gibi konuları sürekli araştıyorum.

    Faydalı, özgün yazılar yazmaya gayret ediyorum. Ancak işin içine seo girince açıkçası biraz çuvallıyorum. Hatta araştırma yapmaktan yazı yazmaya fırsatı zor buluyorum.

    Birçok yazınızı okudum ve inanın çok faydasını gördüm. Sayenizde pek çok bilgi edinme fırsatı buldum. Ancak şu seo kelimesi nasıl belirlenir tam olarak anlamış değilim. Çünkü ne yaparsam yapayım ilk sayfada çıkmayı başaramıyorum. İstediğim şey birisi yazılarımın konusuyla alakalı bir arana yaptığında google ilk sayfada yazımı görüp okuması. İlk sıraya çıkmak benşm için çok önemli olmasa da Google’da aramalarda ulaşılabilir olmak çok önemli.

    Vaktiniz olursa blog’umu inceleyip tavsiye, yorum ve hatta eleştirilerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum.

    Herşey için teşekkür. Yapmazsanız da önemli değil, kırılmam, canınız sağolsun. Abone listenizde ve takipteyim.

    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Sevgi ve saygılarımla.

  13. Yusuf alasah dedi ki:

    Burak hocam yıllardır seni özenle tip eder ve paylaşımlarını tek tek incelerim ve bu paylaşımın tam bir seo stratejisini anlatmışsın gerçekten bu kadar emek var eline koluna yüreğine sağlık dostum umarım hakettiğin yerlere gelirsin..

  14. sadık özdoğan dedi ki:

    bloğunuzu uzun zamandır takipteyim. içeriklerinizden faydalınıyorum çok teşekkür ederim.

  15. Ertuğrul Bey dedi ki:

    Burak Bey çok Geniş ve detaylı anlatım yapmışsınız. Çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Yalnız Alexa da ülke sıralamasına nasıl girebilirim?

  16. Vahit budak dedi ki:

    Ağzınıza sağlık gerçekten çok güzel bir yazı olmuş hepsini okudum çok iyi bir bilgi verdiniz bizlere size ne kadar teşekkür etsek azdır.
    Ben evden eve nakliye işi yapıyorum kendi sitem üzerine seo yapıyorum inşallah istediğim yere getiririm sitemi tekrar teşekkür ederim size

  17. Ali Altaş dedi ki:

    Merhaba Burak bey. Yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Her yazınız kendi başına birer baş yapıt neredeyse. Sizin yazılarınızdan aldığımız ilhamla kendi bloğumuzu geliştirme fırsatı buluyoruz. Tüm emekleriniz için sonsuz teşekkürler

  18. Okul dedi ki:

    Çok detaylı ve güzel anlatmışsınız kaleminize sağlık.

  19. Selim dedi ki:

    Merhaba;
    Konularınız gerçekten işe yarar bilgiler veriyor. Paylaşımlarınız için teşekkürler

  20. Bu iyiymiş dedi ki:

    çok değerli bir yazı teşekkür ederim bu güzel yazınız ve anlatımınız için.

  21. Work and Travel dedi ki:

    Hocam çok faydalı bir platform ne ararsam buraya yönleniyorum. Teşekkür ederim bu arada

  22. mehmetali dedi ki:

    bilgiyi üretmek zor ama zevkli bir uğraş…
    pazarlamak ise yine zor, üstelik sıkıcı bir uğraş benim için. pazarlamanın sıkıcı olan tarafına senin de yapabileceğin bir şey yok, ama zor olan kısmını kolaylaştırdığın için teşekkürler Burak Oran…
    ,,,
    (bi de şeyi soracam: ya buraya ……. şu nokta nokta olan yere sitemin ismini yazarsam backlink olur değil mi? yoksa aşağıda yorum yazarken zaten sitemin de ismini verdiğim için backlink oldu mu?

  23. EMRULLAH KUZU dedi ki:

    kardeşim teşekkür ederim sayende heyecanlandım ve neden bende başarmak istediklerimi başarmak konusunda kendime güvenmiyeyim dedim ve bazı kararlar aldım bu yazını okudum “Baklink Alma Yöntemleri Nelerdir” diye okuyunca Heyecan alma yöntemleri bende gelişti canı gönülden teşekkür ederim okumaya devam :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Rica ederim hocam. Yorumunuz için ayrıca ben teşekkür ederim.

  24. Hatice dedi ki:

    Bu yazı için ne kadar teşekkür etsem az.
    Gerçekten çok detaylı ve doyurucu yazılarınız var.
    Tebrik ediyorum ve devamını diliyorum.

  25. Derman dedi ki:

    Bu kadar vakit ayırıp insanları bikgilendirdiğiniz için teşekkürler hocam.

  26. Can Vanci dedi ki:

    Ne zaman aklıma benzer konularla ilgili soru takılıp arama motoruna yazsam bu site çıkıyor karşıma. Sonra da bir bakmışım devamlı birşeyler karıştırıp sayfalar arası geçiş yapıp duruyorum:) İçerik ve anlatımlarıyla gayet başarılı bir blog wpmavi!! Bu sefer tebrik etmeden geçmek istemedim:)

    Başarılarınızın devamını dilerim.
    Sevgiler,
    Can.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Lütfedip, övgü dolu bir yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim.

  27. Ademcan Aktepe dedi ki:

    Çok yararlı bir makale olmuş cidden sağlık bloğuma nasıl hit çekeceğim nasıl backlink kazanacağım diye kara kara düşünüyordum :)

  28. kudret dedi ki:

    merhaba burak bey,
    ben yeni blogculardanım :) ve wordpress üzerinden açmış olduğum bloğum için neler yapmam gerektiğini ve nasıl bir yol izlemem gerektiği konusundaki tüm bilgileri sizin sitenizdeki yazılarını tek tek okuyarak öğrenip yaptım. her yazınızda takdirimi kazandığınız kesin fakat bu yazınızda diğer yazılarınız gibi oldukça faydalı bilgiler içermektedir ki bu bilgileri okudukça bloğumdaki yazılarımı nasıl daha çok okunur hale getirebilirim ve nasıl daha büyük kitlelere ulaşabilirim sorularıma mükemmel bir cevap oldu.
    iyi çalışmalar dilerim size ve bilgileriniz için teşekkür ederim.
    her takip kalacağım.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bu yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam.

  29. Alper Genç dedi ki:

    Burak senden öğrendiklerimizle bu işe başladık, hosting alımından tema seçimine,seo ayarına kadar herşeyi senden öğrendik. İlk başlarda çok uzun yazıyor desemde dönüp tekrar okuduğum yazıların var. Ayrıca yapmış olduğum sanat tasarım teknoloji sitesinden gelir sağlamayı amaçladım ama bu alanda iyi olmadığımı anladım çünkü özgün bir şeyler yapamıyorum. Senin uzun uzun yazdığın makaleleri görünce bildiğin konu en iyisi diyorum. Galiba elektrik üzerine bir blog yapmalıyım.😊 Tekrar seni tebrik ediyorum balarılar.

  30. Salim dedi ki:

    Öncelikle usanmadan 45 dk dır yorumlarınızı okudum gerçekten faydalı bilgiler paylaşmışsınız.teşekkür ederim. Anti seo ile ilgili paylaşımlarınızıda bekliourum. Bu konuyuda el atarsanız sevinirim.

  31. Mustafa Ersoy dedi ki:

    Blog yazarları için gerçekten kaliteli bir makale olmuş. Teşekkürler.

  32. kadinvsaglik.com dedi ki:

    Makale çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra çok faydalandım yazıdan teşekkürler.

  33. Feri Peri dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş, bir hayli detaylı ve bilgilendirici. Hala backlink durumunu tam olarak anlayamadığım için sürekli okumaya ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Blog dünyasında da çok yeni sayılırım. O nedenle bu yazınız o kadar işime yaradı ki, çok teşekkür ederim :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Rica ederim hocam. Yararınız görmenize sevindim.

  34. Mesut dedi ki:

    Okumayı çok sevmeyen ve blog sitelerinin boş muhabbet olarak gören “ben” su yazıyı okuduktan sonra ciddi anlamda utandim. Ben aslında yeni açacağım sosyal paylaşım sitesi için yeni backlink alma yontemi varmı diye bakmistim. Hayır yok ama bildiklerimi kelimelere dökmek ve uygulamalı olarak direkt olarak sunmus. Tek kelimeyle etkilendim. Tebrikler… Onargı ki insanı bazı güzelliklerden alı koyuyormus bunuda yazar kardeşim sayesinde öğrendim çok çok teşekkür ederim.

    -SAYGILAR-

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için çok teşekkür ederim hocam. Beni mutlu ettiniz.

  35. Abdullah dedi ki:

    güzel bir yazı, kalemine sağlık, yavaş yavaş uygulamaya geçeceğim inşAllah

  36. hayrettin dedi ki:

    Ben ilk kez bu kadar bir seo yazısını okudum valla bravo her ayrıntıyı anlatmışsınız.

  37. Emre dedi ki:

    Faydalı bir makale olmuş. Teşekkürler ederim

  38. Bahadır dedi ki:

    Tavsiyeleriniz uymaya çalışacağım bir de Google Analitics kullanımı anlatan makaleniz var mıdır ?

  39. Cnc Revizyon dedi ki:

    Cidden harika paylaşımlar yapıyorsunuz. Sayenizde çok şey öğrenme imkanımız oluyor. Teşekkür ederiz.

  40. Ali dedi ki:

    Merhaba Burak kardeşim bazen siteme yorum yapılıyor. Bazıları uzun samimi bazıları ise kısa samimiyetsiz mesela çok güzel yazı olmuş gibi birde bu kişiler kendi sitelerinin linklerini bırakıyorlar genel olarak blogspot siteleri fakat .com az var. Bu linkleri silmenin siteye bir zararı olur mu.
    Şimdiden teşekkürler

  41. ismail dedi ki:

    Çok iyi bir yazı olmuş. Teşekkür ederim. :)

  42. Halit dedi ki:

    Gerçekten aradığım sonuçlar , tesekkurler

  43. Karahan dedi ki:

    Merhaba Burak;

    Backlink konusunda önerilerini almak istiyorum müsadenle. Henüz 1 aylık projemde, sektörün ihtiyaç duyduğu bir konuyla alakalı kelime öbeğinin aylık aranma hacmi 40K ve ben 1650 kelimelik, bu konuyu enine boyuna anlatan bir makale yazdım. Şu anda kelimede 28. sıradayım. İlk sayfada çıkan siteler spam içeriklerle (her cümlede aynı kelimeyi geçirmişler) ilk sıralarda yerlerini almaları canımı sıktı. Hatta denemek için günlük 10 tl bütçe ile adwords reklam verdim bu kelime öbeği için, 3 gün boyunca reklamları sürdürdüm ve bu makaleme gelenlerin analytics raporlarında sayfamda 12 dakika durduklarını ve 4 sayfa dolaştıklarını görünce kesinlikle organik olarak 1. sayfaya çıkmayı hakettiğimi anladım.
    Sitemin kuruluş, alt yapı, site içi seo düzenlemelerini tamamen senin ilgili makalelerini okuyarak oluşturdum. Sorum ise şu; ben bu kelimede ilk sayfaya gelmek için 1 aylık siteye backlink almalı mıyım? Bu doğru bir adım olur mu sence?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba, daha yolunuz uzun ancak yine de oldukça alakalı ve mantıklı yerlerden, sadece SEO için değil aynı zamanda trafik alacak şekilde backlinkler alabiliyorsanız, almanızda pek tabii fayda olur.

  44. ayhan dedi ki:

    Hocam. Bu makalenizi sonuna kadar okudum lakin okuduktan sonra aklımda can alıcı bir soru belirdi. Ben finans üzerine bir site açacağım ki bilirsiniz ki kimse kendi finans sitesinden link vermez. (Ücretli verenler de çöp site gibi sadece tanıtım satıyorlar) Ben alexa TR ilk BİN içerisinde yer alan Haber sitelerinin EKONOMİ kategorilerinden uzunca bir tanıtım alıp tanıtımın içerisinde linksiz olarak bir adet site adresim. Tanıtımın sonunda da linkli olarak kaynak gösterilen sitemin anasayfasının adresi olsa. Ben bu tanıtımlardan fayda sağlayabilir miyim? Bunu sitem 3 ayını doldurduktan sonra 10 günde bir almayı düşünüyorum. Sizce faydası olur mu? Ve her tanıtımda sadece anasayfanın linkini vereceğim kaynak olarak. Görüşünüz çok önemli benim için. Umarım cevap verirsiniz bana. :) Başarılarınızın devamını diliyorum ve yorumlarımla sitenizde uzun bir süre aktif olacağım. Hayırlı ramazanlar.

  45. Seodrome dedi ki:

    Gerçekten faydalı bir yazı olmuş tamamını eksiksiz atlamadan okuğudum ender makalelerden biriydi.

  46. murat dedi ki:

    Güzel sözler sitesi için nasıl bir strateji uygulayabiliriz ? Site adresini de bıraktım.Ana kelimemde bazen çıkıyor bazen çıkmıyor ilk mesajı 15 gün önce yayınladım.Site adresini de bıraktım yorumunuzu beklerim.

  47. serhat aykut dedi ki:

    çok teşekkürler hocam.

  48. kendineturist dedi ki:

    gerçekten çok bilgilendirici bir yazı olmuş. backlink alma konusunda bu kadar detaylı bilgiyi paylaştığınız için teşekkür ederim

  49. vip minibüs kiralama dedi ki:

    Güzel ve yararlı paylaşımlar takipteyiz.

  50. Özcan dedi ki:

    Çok uzun bir yazı olmuş ellerine sağlık.

  51. ilyas dedi ki:

    seo konusunda çok yeniyim hatta öğrenme aşamasındayım ilk okuduğum makale diyebilirim ama gerçekten çok iyi açıklayıcı olmuş elinize sağlık süper bir yazı olmuş

  52. By korkmaz dedi ki:

    Çok güzel bir paylaşım olmuş

  53. Taşdelen CADDE dedi ki:

    Hocam Paylaşımınız için çok teşekkürler.Gerçekten çok güzel paylaşım olmuş

  54. talip dedi ki:

    Muhteşem bir yazı olmuş. az kalsın biondan çöp alacaktım. o parayla akşam iskender yemeye giderim artık

  55. Güncel Blog dedi ki:

    Oldukça önemli bilgiler sunmuşsunuz. Bu kadar ayrıntılı bir anlatım için teşekkür ederim. En yakın zamanda bunları uygulanmaya başlayacağım.

  56. voltaj regülatörü dedi ki:

    Öğrenmenin yaşı yoktur derler. Sayenizde yeni bilgiler edindim. Teşekkürler.

  57. YeniAnneyim dedi ki:

    Sitemi kurarken sizin paylaşımlarınızdan çokça faydalandım. Emekleriniz için teşekkürler.

  58. Serkan dedi ki:

    Müthiş bir yazı gerçekten. Bu işin bir şarkısı olarak tekrar tekrar keyifle okuduğum bir yazı. Emeğiniz için teşekkür ederim. Umarım ben de ileride sizin gibi iyi bir blogcu olurum:)

  59. ömer dedi ki:

    gerçekten çok emekli bir yazı olmuş.

  60. şahin dedi ki:

    çok tşkler

  61. Hobi S&S dedi ki:

    Blogumu açtıgım günden beri bloglar hakkında yazılmış her türlü yazıyı takip ediyorum ve sizi de okuma listeme aldım. Teşekkkürler

  62. Barış dedi ki:

    Samimi ve içten yazıyorsunuz. Yazılarınızı beğenerek okuyorum. Gerçekten çok şey kattı bugüne kadar bana..

  63. Çanakkale Haber dedi ki:

    Her istediğimi bulabiliyorum. Elinize sağık.

  64. agario dedi ki:

    hocam teşekkür ederim sagolun var olun

  65. ümit dedi ki:

    oldukça başarılı bir yazı tebrikler

  66. suat dedi ki:

    Rakip sitelerden aldığımız backlinkler daha faydalı olmaz mı?

  67. NADİDE dedi ki:

    burak hocam çok teşekkürler ne biliyorsam sizden öğrendim yazılarınızı takip ediyorum seo hocası olarak teksiniz emeklerinizi bizlerle paylaştığınız içinde ayrıca teşekkürü borç biliyorum

  68. Mehmet Can dedi ki:

    Merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim. 2 gün önce kendime bir blog oluşturdum henüz yolun en başındayım. Ama blogumu ve yazılarımı tamamen sizin blogunuzda verdiğiniz taktiklerle, önerilerle geliştirmeyi düşünüyorum. Açıkçası bu konuda bulunabilecek en iyi kaynaksınız. Sormak istediğim konu şu: Mesela bir gün sabahtan akşama kadar oturup 10 taneye yakın yazı yazıyorum ama ertesi gün vaktim sorun oluyor ve yazacağım şeyi unutuyorum. Sizce o 10 yazıyı aynı gün mü paylaşmalıyım yoksa her gün belirli miktarda yazı mı paylaşmalıyım? Şimdiden teşekkür ediyorum. :)

  69. Cem dedi ki:

    Hocam gerçekten sizin blogunuz beni etkiledi ve bende bir blog sitesi açtım. Fikirleriniz ve yazılarınız gayet iyi,favorilerime aldım gün gün paylaşımlarınıza bakıp ilham alıyorum,kategorilerimiz aynı ama asla rakibiniz olamam :) Başarılarının devamını dilerim

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Cem. Başarılarının devamını dilerim dostum. Ancak wordpress’te açman uzun vadede senin çok daha yararına olurdu. Yine de senin tercihin tabii ki. Başarılar.

  70. Akın dedi ki:

    Değerli yazınız için teşekkür ederim. slideshare.net gibi sitelerde düzenli paylaşımlar yapıyorum. Site içeriğim ile alakalı olmayan birçok kaynaktan link alıyorum. livejournal.com, buffalo.io gibi sitelerde tanıtım yazılarımı yazıp paylaşıyorum. Acaba bunlar bana zarar mı verir yoksa etkisi az da olsa olur mu? Cevaplarsanız çok sevinirim. Kendime bir backli,nk programı oluşturdum ancak aşırı gelmesinden korkuyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tabii ki zarar verir hocam. Buffalo’dan ya da livejoural’dan aldığınız linklerden sitenize zaman geçirecek nitelikli ziyaretçi gelme şansı var mı ? Bu siteler sizin siteniz ile ne kadar alakalı ?

  71. Ruj Muj dedi ki:

    Gayet Güzel yazınız. Çok çok hoşuma gitti. Tebrik ederim. Herkese faydalı olabilecek kesinlikle çok yararlı bilgiler vermişsiniz. Linkimi bırakmak istiyorum. Lütfen engellemeyiniz yorumumu. ( ee sonuçta yorum bırakın diye taktik vermişsiniz yazınızda :) ) Harfiyyen uyuyorum dediklerinize :)

  72. Serdar dedi ki:

    Burak anlatımların için sağol. Siteni ilgiyle takip ediyorum ve gayette başarılı. Ankattıklarından yola çıkarak şimdi bu yazımda bile sitemin linkini vermek bana büyük kazanımlar sağlayacaktır değil mi? Fakat buna ne derece izin verirsin bilemem o yüzden site ismi yazmıyorum. Eğer sen uygundur dersen eklersin ve bende zaten senin sitenden ne kadar kişi gelmiş onu görürüm. Aslında benim blogda da türkiyede çok bahsi geçen herkesin bildiği bir site değil. Elektronik sigarayı olumlu veya olumsuz yönlerinin yeraldığı haberleri ekleyerek artı evde neler yapabiliriz işte küçük ipuçlarını falan yayımlayarak karşılıksız olarak bilgi vermekteyim yani bilgi birikimlerimi paylaşmaktayım. Bloğumu daha üstlere taşımamın daha kolay olduğu kanısındayım (bilmiyorum seninde önerilerin var mıdır) şuana kadar bunu çok düşünmemiştim domain adım 10 küsür senedir var fakat şuandaki bilgileri daha yeni yayınlıyorum. Tavsiyelerini beklerim boş zamanında çünkü sen bu işe baya kafa yormuşsun belliki. Teşekkür ederim site için.

  73. burakveelif dedi ki:

    Merhaba Burak,

    Yaklaşık 10 yıldır blog tutmama rağmen, mevzulara hiç senin bakış açınla bakmamıştım. Tek cümle ile; “ufkumu açtın” diyebilirim..

    İnan bana, yaklaşık 5 gündür sürekli senin blogunu okumaktan kendi blogumu ihmal ediyorum.

    İçtenlikle; başarılarının devamını dilerim…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam. Size bir şey katabilidysem ne mutlu bana. Takipte kalmanız dileği ile !

  74. Adana Psikoterapi dedi ki:

    Teşekkürler! Çok güzel bir yazı olmuş.

  75. teknoloji haberleri dedi ki:

    bu işler çok zor ve emek isteyen işler

  76. Güven dedi ki:

    Gerekli Ve Mukemmel Bir Konu… Teşekkürler

  77. Backlink Satın Al dedi ki:

    Yine çok güzel bilgiler vermişsiniz elinize sağlık. Bende kullandığım bir yöntemden bahsedeyim. Forumlardan backlink alırken ” anahtarkelime inurl:forum ” şeklinde arama yapıp oralardan alıyorum. Web sitemle alakalı forumları bulmamda kolaylık sağlıyor.

  78. Backlink Alma dedi ki:

    Teşekkür ederim çok güzel bilgiler. Özellikle rakipten backlink almak için fiyat / yarar oranını nasıl ayarlıyorsunuz?

  79. nurullah dedi ki:

    gerçekten çok uzun ve çok etkileyici bir paylaşım teşekkürler bir konuya ancak bu kadar emek verilebilir eline beynine sağlık :))

  80. Odak Yönetim dedi ki:

    Çok ama çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler!

  81. bestur dedi ki:

    Yine harika tespitler, ben bu işi çözecem :))) takipteyimm

  82. Uzmanturizm dedi ki:

    Güzel Yazı için teşekkürler

  83. Moda Siteleri dedi ki:

    Backlink alma konusunda etkili bir konu yazmışsınız. İlk defa bu kadar uzun anlatılan bir yazı görüyorum. Yazdıklarınızı hemen uygulamaya başlıyıcam

  84. Yasin Suresi dedi ki:

    Valla dediğiniz yöntemleri denemek isterim. Zaten Google’da ilk sayfada çıktın hacım. :) Teşekkürler bilgiler için. Kolay gelsin.

  85. sesli chat dedi ki:

    eywwwwwwwwwwwwww

  86. Özgür dedi ki:

    sıkılmadan okudum dostum

  87. Cem dedi ki:

    gerçekten çok kaliteli yararlı bir yazı ve yararlı bilgiler bunların hepsini uygulayacağım ilk adımı bu yorumu yazarak attım sanırım :)

  88. Furkan Çağlar Çelik dedi ki:

    Gerçekten blog olayına çok farklı bakmayı sağladı bu yazı. Ben kendimce bloguma 3-5 yazı atıp çıkardım. Teknikleri bilsem de detaylı araştırmadığım için uygulamamıştım. Teşekkür ederim bu yazı için.

  89. Yakup Merdan dedi ki:

    Gerçekten eşsiz bir yazı olmuş.emğine sağlık Burak hocam

    1. Burak Oran dedi ki:

      Neredeyse her yazıma üşenmeden yorum yapmışsınız Yakup Bey. İlginiz, alakanız ve övgüleriniz için çok teşekkür ederim. Takipte kalmanız dileği ile :)

  90. İbrahim OKUYUCU dedi ki:

    Hocam ellerine sağlık yine senden çok fazla şey öğreniyorum. Yazılarını aşırı bir zevkle takip ediyorum konuyu bütünüyle ele alıp enine boyuna araştırıp açıklıyorsun. Tekrardan başarılarının devamını diliyorum ve gösterdiğin yöntemleri denemeye devam ediyorum.

  91. Mehmet Bayram dedi ki:

    yararlı paylasım olmus emeginize saglık

  92. İxirPlaystation dedi ki:

    Hocam, çok yararlı ve mantıklı bir makale. Sözde “Profesyonel seocu” lara taş çıkartacak bilgi birikiminiz var.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Çok teşekkürler hocam. Faydasınız görmenize sevindim. Takipte kalmanız dileği ile !

  93. hikmet dedi ki:

    çok güzel yazı olmuş elinize sağlık :)

  94. Duygu dedi ki:

    Merhaba güzel bir çalışma ve emek olmuş inş devamı gelir şimdiden kolay gelsin.

  95. avtüfekleri dedi ki:

    Çok uzun bir yazı olmuş hakkaten emeginize saglık

  96. Serhat ÖZTÜRK dedi ki:

    Teşekkürler Hocam Güzel Çalışma Olmuş.

  97. Yüce Rent A Car dedi ki:

    okuması biraz uzun sürdü, yazmasını düşünemiyorum. Araştırma yaparken denk geldi yazınız çokta iyi oldu. Faydalı bilgiler paylaşmışsınız emeğinize sağlık.

  98. Ersin dedi ki:

    teşekkürler hocam faydalı bir yazı olmuş

  99. ilanver dedi ki:

    bloğunuzu faydalı buluyorum bilgi paylaştıkça güzelleşir
    herşer para degildir başarılarınızı devamını dilerim
    saygılar

  100. Alim Anne dedi ki:

    seo anlatan siteler içinde en açıklayıcı bilgiye sahip site wpmavi.com seo anlatım konusunda boş lafa gevezeliğe yer yok öz bilgi çok bilgi emeğinize sağlık.

  101. Kardelen dedi ki:

    S.a hocam
    Wordpress dünyasına yeni giriş yapmış biri olarak blogunuz benim için bir hazine niteliğinde gerçekten. Bir çok insanın para ile vermek istedikleri hizmeti siz ücretsiz olarak insanlara sunmuşsunuz. Şahsım adına ne kadar teşekkür etsem azdır. Blogunuzda ve hayatınızda başarılar diliyorum.

  102. Eren dedi ki:

    Ne demek abi,sende var ol.

  103. Eren dedi ki:

    Yani abi helali hoş olsun kazandığın her kuruş para,Allah daha çok versin.Blog işini hakkını vererek yaparsanız kesinlikle hakkını fazlasıyla alırsınızın kanıtı sensin abi bence,daha söylenecek bir şey kalmadı bence çok emek verdiğin belli bloğuna kat katda karşılığını alıyorsunda.

    Başarıların devamını diliyorum Burak abi,umarım daha da başarılı olursun.

    Allah’a emanet ol…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bu içten yorumun için teşekkür ederim kardeşım. Var ol.

  104. Şanlıurfa Rent A Car dedi ki:

    Yararlı yazınız için teşekkürler. Gerçekten büyük fayda sağlayacağına eminim.

  105. nurdan dedi ki:

    Çok faydalı olmuş gerçekten. Konuya dair kimse bildiklerini paylaşmak istemezken, doğru önerilerle ilerlemek iyi oluyor.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam. Faydasını görmenize sevindim. Takipte kalnanız dileği ile !

  106. Ece kızın mutfağı dedi ki:

    Merhaba. Yazılarınız gerçekten çok faydalı olmakla beraber bir yazınızı okumak için siteye girdiğimde kendimi yazıdan yazıya geçmiş buluyorum. Herkesin anlayabileceği şekilde yazılmış olan bu yazılarınız için teşekkür ederek, devamını bekliyoruz.
    İyi çalışmalar

    1. Burak Oran dedi ki:

      Kendinizi yazıdan yazıya geçmiş olarak bulmanızı sağlıyorsam demekki gerçekten doğru yoldayım. Bu tür yorumlar yapılınca inanın çok mutlu oluyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Takipte kalmanız dileği ile!

  107. Oyun dedi ki:

    Merhaba ben bir çoğunu uyguluyorum fakat bizimde bilmediklerimiz oluyor elbette. Bu bakıma arada sizin gibi değerli yazarların yazılarını özenle okurum ne öğrensek kardır sonuçta. Birde alışkanlık oldu galiba fazla okumayı sevmez çabuk sıkılırdım ama yazarların kaliteli yazılarından dolayı daha fazla okumaya başladım. Sizleri aramızda daima görmekten mutluluk duyuyoruz. Teşekkürler.

  108. Ahmet dedi ki:

    Teşekkürler

  109. Emre dedi ki:

    Eline sağlık. Çok faydasını göreceğim. Her maddesi ayrı değer.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben teşekkür ederim hocam. Umarım faydasını görürüsünüz. Takipte kalmanız dileği ile !

  110. Ankara Plywood Kalıp yağı dedi ki:

    Seo çok acıklayıcı anlatmışsın herkezin işini yarayacak bu bilgi emeğine sağlık hocam

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkür edeirm hocam.

  111. İbrahim dedi ki:

    Gerçekten işime yarayacak bilgiler edindim,teşekkürler.

  112. Faruk dedi ki:

    Teşekkürler yöntemlerinizi denedim ve gerçekten işe yarıyor yöntemleriniz.Uzun ve başarılı bir makale olmuş teşekkürler :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben teşekkür ederim. Faydasını görmenize sevindim hocam.

  113. hakan dedi ki:

    Walla sıkıldık bu SEO oyunlarından, eskiden keyword yazıyorduk gerisini google hallediyordu. Bu sosyal medya çıktı dağıttı ortalığı

  114. Kıvanç Soylu dedi ki:

    Yazınızı sonuna kadar keyifli bir şekilde okudum. bizim sektörde işe çok yaracak.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Faydasını gördüyseniz ne mutlu bana.

  115. Sesli chat dedi ki:

    Kardeşim eyvallah baya uzun ve çok başarılı bir anlatım olmuş

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam. Umarım faydasını görürsünüz.

  116. sektoradam.blogspot.com.tr/ dedi ki:

    Yoğun iş temposunun içinde bir blog sahibi olmaya çalışan amatör bir blogçuyum. Sizin gibi kaliteli ve başarı sahibi blog yazarlarını ve sitelerini gördükçe mutlu oluyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam :) Ben de sizlerin bu yorumlarınızı gördükçe mutlu oluyorum. Takipte kalmanız dileği ile !

  117. Serkan dedi ki:

    Çok aydınlatıcı,verilen bilgiler gerçekten müthiş… Türkiyede yeni açılan Rehber sayfamız için güzel fikirler…

  118. Gazete ilan Vermek dedi ki:

    Çok farklı ve detaylı anlatımlara sahip bir seo yazısı olmuş elinize sağlık. Akıcı ve güzel bir şekilde anlatmışsınız.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumlar için teşekkürler hocam.

  119. Onur dedi ki:

    Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Aslında bir yazınıza yorum attığımı sanıyordum ama şimdi girince göremedim,sanırım atmadan sayfayı kapamışım.Dolayısıyla burdan sormak istiyorum.Siz önerdikten sonra daha önce okumuş olmama rağmen tekrardan site içi seo nasıl yapılır yazınızı okudum.Backlink verin gibi bir ifade kullanmışsınız.Ben detaylı bir rehber yazı hazırlayacağım.Orta-yüksek kaliteli sitelerden de bahsedeceğim bu rehber yazımın içinde.Backlink verirken bu tarz sitelere nofollow olarak mı yoksa dofollow olarak mı backlink vermeliyim? Sizin yazılarınıza bakıyorum,mesela anahtar kelime analizi ile ilgili yazdığınız son yazınızda kelime araçlarının sitelerine nofollow yapmamışsınız kararsız kaldım ben de.Dofollow da zararlı deniliyor fazlası.Yeni bir site için,bahsettiğim seviyedeki sitelere nofollow mu dofollow mu yapmalıyım kısaca? Çok teşekkür ederim şimdiden.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tekrar Merhaba Onur. Sen kendinde inceleyerek cevabı bulmuşsun aslında. Ben dofollow veriyorum. Nofollow ve ya dofollow verilmesi aman aman SEO faktörleri değildir. Yani dofollow verdiğin için sıralamada 5 sıra birden atlamazsın. Bunlar çok minor etkiler. Dolayısı ile, bu tercihi sana veriyorum. Ancak senden üst seviyede yer alan, konun ile alakalı dominant sitelere link çıkışı yapman. Yazını güçlü bir kaynak haline getirir.

  120. Onur dedi ki:

    Tek solukta okuduğum bir yazı oldu.Backlink alma yöntemleri adına hazırladığınz bu detaylı yazı için çok teşekkür ediyorum size öncelikle.
    İzninizle bir soru sormak istiyorum.Yeni bir blog açacağım,sizin yazılarınızı okudukça hemen açıp bu yöntemleri uygulamalıyım havasına bürünüyorum :)
    Merak ettiğim şey ise,yeni bir blog açınca 6-7 yazı yayınladıktan sonra hemen backlink çalışmalarına başlamalı mıyım? Yoksa belli bir zaman beklememi mi önerirsiniz? Eğer hemen başla derseniz,yeni açılan bir blog için yazınızdaki hangi backlink alma yöntemlerini kullanmamı istersiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yeni bir blogçunun blogumu ziyaret edip, bir de üzerine yorum yazması beni çok mutlu etti. Umarım açacağınız blog istediğiniz gibi başarılı olur. Önerim ise, siz önce bir blogunuzu açın, site içi SEO, google kriterleri gibi konularda kendinizi geliştirin. Sitenizin önce içini geliştirin, bekleyin google sıralamalarında yer almaya başlayın ve ondan sonra dışarıya açılın. Ve şunu da unutmayın ki, site içi SEO ne kadar başarılı olursa, site dışı SEO ( yani backlinkler) kendiliğinden oluşacaktır zaten. Kaliteniz sizi pazarlayan aracınız olacaktır. Takipte kalmanız dileği ile !

  121. Osman dedi ki:

    teşekkür ederim ilginiz için

  122. Osman dedi ki:

    Merhabalar
    Yorumla backlink alma yönteminde isim kısmı site ismi ile ilgili olması pek birşey farkediyor mu google açısından. isim yerine site ismimizi mi yazmalıyız?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam gravatar profilinizde zaten site adresini belirtiyorsunuz. Yani şu an yorum yaptığınızda bile site isminiz yer aldığı için noindex olarak backlink almış oluyorsunuz.

  123. Çalışma dedi ki:

    Bunları uygulamayı başarırsak kardeşim kimse önümüzde duramaz. Çok etkili bir yazı tüm link alma yöntemlerini anlatmışsın. Çalışmalar başlasın o zaman. :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler hocam :) Umarım faydasını görürsünüz. Ancak size de profesyonel bir alan adına ve wordpress’e geçmenizi öneririm. Takipte kalmanız dileği ile !

  124. Tamer dedi ki:

    backlink meselesini abartmadan ve hergun az az uzun zaman aradan sonra spor yapıyormuş gibi dusunun birden yuklenirseniz hamlarsınız. ve diğer yorumlarda da geçen kendi sitenizin içeriğine uygun google de onculuk etmek istediğiniz kelimeleri besleyen diğer sitelerden backlink almak faideli olacaktır.

  125. Web tasarım hastası dedi ki:

    gerçekten faydalı ve bilgilendirici bir içerik olmuş. Türkiye’de çok sık rastlanmayan fotoraflı ve resimli anlatım da şahane olmuş. Hakikaten elinize sağlık

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler ! Bu tür yorumları sizlerden duymak inanın olduça motive edici oluyor. Takipte kalmanız dileği ile !

  126. mehmet dedi ki:

    Ozaman ben şimdi buraya kendi bloğumdaki özgün içerik linkini atsam olur sanırım :) Emeğine sağlık hocam

  127. Dolu Defter dedi ki:

    Burak bey, blogunuzu daha yeni keşfettim. Google’a hit arttırma yöntemleri yazınca karşıma çıkan sitelerden birisi sizin sitenizdi ve makaleniz gerçekten beni çok etkiledi diyebilirim. Bir insan bu kadar mı güzel yazar arkadaş : ) Artık sık kullanılanlarda sizinde sitemiz var. Fırsat buldukça yazılarınızı okumaya özen gösteriyorum. Başarılarınızın devamını dilerim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam bu övgü dolu ve motivasyon dopimgli yorumunuz için inanın çok teşekkür ederim :) Beğenmenize gerkeçten sevindim. Umarım içeriklerimin her zaman için faydasını görürsünüz. Takipte kalmanız dileği ile!

  128. MEHMET BARUN dedi ki:

    Teşekkür ederim hocam bunların hepsini dikkate alacağım :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Rica ederim Mehmet ne demek. Umarım yararını görürsün.

  129. necmettin adıgüzel dedi ki:

    Buradaki verilen bilgiler gerçekten müthiş.Rehberlik edecek bir çok bilgiden istifade ettim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Faydasını görmene sevindim Necmettin.

  130. enes dedi ki:

    Tüm bu detaylı anlatımınız için teşekkür ederim gerçekten bilgilendirici bir paylaşım olmuş.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben teşekkür ederim Enes.

  131. Cagtay Akkuş dedi ki:

    gerçekten çok faydalı bir makale olmuş. ilk kez karşılaştıgım yöntemler var

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Çağtay. Umarım faydasını görürsün.

  132. Bey Amca dedi ki:

    Gerçekten uzun zamandır takip ediyorum ve yazdığın bir çok yazıyı okudum diyebilirim. Sen bu yazılarını gerçekten para için yazmıyorsun. Yazdığın yazılar kendini zorla okutuyor ve okuduğuma değiyor. Çünkü yaşanmış örnekler ile destekliyorsun. Sadece lafta kalmıyor. Senden her daim paylaşım bekliyoruz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Kesinlikle benim de tek amacım bu. İnsanlara fayda sağlayan benzersiz içerikler üretmek. Yazımın faydasını görmenize sevindim. Bu ve buna benzer içerikleri her zaman üreteceğime emin olabilirsiniz.

  133. Bora Sarısu dedi ki:

    Teşekkürler yazı için. Teknik kısımları bilmeyen birinin anlayacabileceğı şekilde anlatmışsınız.

  134. Hakan Aksoy dedi ki:

    Emeğinize sağlık gerçekten Türkçe içerik olarak detaylı bir yazı olmuş. Gözlemlediğim kadarıyla yabancı kaynaklı takip ettiğiniz sitelerden derlediğiniz bilgileri kendinizden de katarak güzel bir uslup ile aktarıyorsunuz. Giriş ve orta seviye internet girişimcilerine güzel bilgiler sunuyorsunuz, ancak ileri düzeyde bu konuya baş koyabilmek için teknolojinin dili olan İngilizce şart diye düşünüyorum. Türkiye’de gözlemlediğim en büyük sorun her alanda yaratıcılık yoksunu üretimler, bunun da sebebi aile yapısı, eğitim sistemi ve hazırcılık sanırım. Dünyada bir çok site görüyorum ağırlığı İsrailli kökenli girişimcilerden çıkan ve Türkiye’de taklitleri ile yetiniyoruz. Fiverr kullanabilmek varken bionluk gibi bir taklit site kullanmak zorunda kalan insanlar var maalesef…
    Bu arada backlink demişken, harika google sıralamanıza rağmen ironik bir şekilde blogunuza ekşisözlükten ulaştım.
    Tekrar emeğinize sağlık.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Merhaba Hakan. Yorumunda katılmadığım tek bir nokta dahi yok. Kesinlikle ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum. Ki senin de dediğin gibi, ben Türkçe yazıyorum fakat benim de takip ettiğim ve kendimce bir şeyler öğrendiğim yabancı bloglar var. Hepimiz için böyle değil midir zaten ? Ancak, teknolojide yabancı ülkelerin bizden ileri olmalıdır ister istemez bizleri o kaynakları okumaya zorluyor. Bu malesef böyle. Yorumun için çok teşekkür ederim. Böyle doyurucu bir yorum okumayalı uzun zaman olmuştu. Esenle kalman dileği ile!

  135. gebze nakliyat dedi ki:

    Oldukça yararlı bir yaz olmuş.

  136. Hüseyin dedi ki:

    Selam Burak.
    Yazılarının en başında içindekiler bölümü var. Hani tıklayınca yazı içinde tıkladığımız o başlığa sürükleniyoruz. Bunu nasıl yapıyorsun? Öğretebilir misin?

  137. webro dedi ki:

    Yararlı bilgiler için teşekkürler.

  138. İbo dedi ki:

    Bilgilendirme için teşekkürler. Oldukça yararlı bir yaz olmuş.

  139. TAMAY DOĞAR dedi ki:

    Oldukça uzun ve faydalı bilgiler hepsini 1 çırpıda okudum :). Aslında yazının ucu SEO ya gittiği için SEO ‘nun oldukça emek sarfedilmesi gereken bir iş olduğunu özetlemişsiniz.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Tabii sonuçta backlink SEO’nun en önemli parçalarından bir tanesi. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

  140. Mestan Han Ergenekon dedi ki:

    bilgi için teşekkürler

  141. webwebi dedi ki:

    Backlink nasıl alınır konusunda olabildiğince güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Hocam.

  142. FurkanUysal dedi ki:

    Hocam çok teşekkür ederim gerçekten böyle bir makaleyi ücretsiz görebilmek normalde mümkün değilken wpmavi bize böyle kaliteli paylaşımlar sunuyor zaten.çok teşekkür ederim bence siteniz Webmasterlara bir rehber niteliğinde.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Furkan içten ve yapıcı yorumun için çok teşekkür ederim. Yazımın faydasını görmene sevindim. Takipte kalman dileği ile !

  143. Didem dedi ki:

    Ciddi bir liste, okumakla bitmeyecek söz veriyorum) çok faydalı bir paylaşım, sık okunanlara ekliyorum ben de.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Didem. Ayrıca siteni oldukça beğendim. Oldukça spesifik bir niş üzerine, satış ortaklığı bazlı kurulmuş bir site. Harika. Başarılarının devamını dilerim.

  144. ali dedi ki:

    Hocam Allah sizden razı olsun bu bilgiler mükemmel

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorum için teşekkürler

  145. Tuba dedi ki:

    Site ismine bakmayıp aramalarda yazıları beğendiğim sayfaları kaydediyordum ileride daha detaylı incelemek için. İki üçtür karşıma çıktınız eklerken farkettim ki aynı sitenin farklı sayfaları :) Ciddi bir emek var gerçekten. Elinize sağlık.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuza sağlık :) Her fırsatta karşınıza çıkıp, her konuda yazılarımla site ismimi aklınıda kalıcı hale getirebiliyorsam ne mutlu bana.

  146. Serkan dedi ki:

    Emeğinize sağlık blogum için denemeye başlayacağım ve sonuç alınacağından eminim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürle Serkan. Umarım faydasını görürsün.

  147. mehmet dedi ki:

    çok güzel bir yazı teşekkürler takip edecem inşallah

  148. İlker dedi ki:

    Selamlar,
    Çok yararlı bir makale olmuş. Özellikle backlink paketleri ile uğraşılacağına hem çevre edinerek hem de siteyi bir yerlere getirme adına sunduğunuz yollar daha mantıklı. Ek olarak uzun vadede işe yarayacak ilişkilerin kurulduğunu da unutmamak lazım.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ilker yorumun ve katkın için çok teşekkürler. Sana kesinlikle katılıyorum. Takipte kalman dileği ile !

  149. Kadir dedi ki:

    Yine çok yararlı bir yazı olmuş.. Tam dikkatimi verip değerlendiremedim ama madde madde üzerinden gidip değerlendireceğim. Teşekkürler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Kadir. Umarım faydasını görürsün. Takipte kalman dileği ile!

  150. Aile dedi ki:

    Faydalanabileceğim güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler

  151. www.elsanatlarivehobi.com dedi ki:

    Burak bir şey eklemek, sormak istiyorum. Konu ile direk alakalı olduğu için buradan yazayım dedim. Diyelim sitemizle aynı alanda olan ve başarılı olan bir siteden backlink aldık diyelim bize aynı şekilde olumlu etkisi olur mu. Mesela sitem Türkçe ama ben benzer alanda faaliyet gösteren İngilizce veya Rusça bir siteden backlink aldım diyelim. Ve bu siteler kendi ülkelerinde ve dünya sıralamasında iyi yerdeler. bunun da bana çok katkısı olur mu ?

    1. Burak Oran dedi ki:

      Zaten backlink alırken blogunuz ile alakalı, yani aynı niş üzerinde yer alan başka bir siteden ya da blogdan link almalısınız. Alakasız yerlerden aldığınız backlinklerin faydasını görmek yerine zararını görürsünüz. Yabancı sitelere gelince, aynı nişte olsa, diller ayrı olduğu için çok fazla bir şey ifade edeceğini düşünmüyorum. Şöyle de düşünebilirsiniz. Rus bir siteden backlink aldınız diyelim, o siteyi ziyaret eden bir rus ziyaretçi sizin linkinize tıkladığında ulaşacağı içerikten bir fayda sağlayabilir mi ? Bilmediği bir dil olduğu için sağlayamayacaktır. Dolayısı ile kullanıcıya fayda sağlamayan bir link google gözünde de değersiz olacaktır.

  152. Ecan dedi ki:

    Merhaba, sitenize ilk defa giriş yaptım zengin bir içeriğe sahip bu yazıyı da çok beğendim. En az 4-5 yöntemi kesinlikle deneyeceğim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkürler Ecan! Umarım faydasını görürsün. Takipte kalman dileği ile !

  153. http://911aile.com/yasli-bakimi/ dedi ki:

    paylaşım için teşekkürler…

  154. Mahir dedi ki:

    Yazı hakkında yorum yapmayacağım, zaten nasıl bir yazı olduğu okuyunca kendini belli ediyor, emeğinize sağlık.

    İşin pazarlama yönü gerçekten çok doğru bir tespit, insanların gelip okumasını beklemekle olmuyor.

    Bununla birlikte bazı taktikleri de yapmak içimden gelmiyor açıkçası. Örneğin en iyi bloglar listesine eklenmesini istemek hatta ücret teklif etmek her ne kadar kazan – kazan türünde bir ilişki olsa da ve mantıklı da olsa ister istemez garipsiyorum.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Mahir öncelikle yorumun için cidden çok teşekkür ederim. Pazarlamaya gelince, sana garip gelse de ki başlarda banada garip geliyordu :) Bu girişkenliği göstermeden malesef olmuyor. Bunu sadece sen ben değil, dünya’nın en önde gelen blog yazarları da yapıyor.

  155. Oktay dedi ki:

    Vallahi hocam yine on numara, çiçek gibi bir yazı olmuş. Bildiğim yöntemlerin üzerine bilmediğim bir çok madde daha ekledim, ellerinize sağlık.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Oktay faydasını görmene inan çok sevindim. Yorumun için ayrıca teşekkür ederim. İyi bloglar! Takipte kalman dileği ile!

  156. Adil dedi ki:

    Burak Merhaba,
    Öncelikle internet dünyasının bir bilgi ağı olduğu bu ağın ise giderek kirli, yetersiz bilgiler ve kalitesiz içerikler ile doldurulduğunu düşünürsek; aralarından senin gibi insanlara doğru bilgi vermek adına yaptığı bu emeğin saygı duyulası bir iş olduğunu vurgulamak isterim. Merakla bekliyor, takip ediyorum. Başarılar.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Özellikle’de bu bilgi kirliliğinin Türkiye internetinde yoğun olması beni bu işi yapmaya iten sebeplerden bir diğeri. Destekleyici ve onure edici yorumunuz için çok teşekkürler. Takipte kalmanız dileği ile! İyi bloglar.

  157. Faruk UZUN dedi ki:

    Teknoloji vb. konularındaki blog yazarları belki yazıdaki yöntemlere aşina fakat benim gibi blog tekniği başlangıç seviyesinde olan yazarlar için altın değerinde bilgiler. Elinize sağlık, böyle bilgi kaynakları insanları doğru yönlendirirken kalitesiz içerikler ve kötü niyetli aracılara gitmekten de koruyor.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Faruk inan bu yöntemlerin bazılarına en profesyonel blogçular bile aşina değil. Yorumun için çok teşekkür ederim dostum. Faydasını görmene inan çok sevindim.

  158. Elsanatlarivehobi dedi ki:

    Burak sen bu işi biliyorsun. Senden çok şey kaptım. Blog ve site işinde kendisini geliştirmek isteyen muhakkak Burak’ı takip etsin. Makale yazıyorum diye kelimelerle havanda su dövmüyor. Cidden yaşadıklarını paylaşıyor. Uzun yazıları okutturuyor. Kendi ww.elsanatlarivehobi.com sitemde öğrendiklerimi uyguluyorum. Her pazartesi bekliyorum yeni yazılarını.
    Bence yaptığın en iyi şeylerin başında insanları bilgilendirirken şevklendiriyorsun. Ciddi bir şekilde nasıl ilgileneceğini ayrıca nasıl zevk alacağını gösteriyorsun bu çok önemli bence.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Hocam bu denli destekleyici ve motive edici bir şekilde zaman ayırıpta yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. Umarım blogunuz ve kazancınız iyi gidiyordur. Biraz olsun desteğim olduysa ne mutlu bana.

  159. Oğuz Veli Yavaş dedi ki:

    Yine çok güzel bir kaynak oluşturmuşsun Burak. Tebrik ederim. Blog/site açıp farklı yollarla backlink kazanmak isteyenlere en doğru yolu gösterdiğin değerli bir yazı olmuş. Destek olmak amacıyla yakın sürede hem blogum içerisinde, hemde sosyal medya hesaplarımda da paylaşıyor olacağım.

    Daha önceki yorumlarda konusu geçtiği için belirtmek istiyorum. Benim açımda Türkiye’de blogunu iyi ve doğru şekilde pazarlayan, yazılarının hakettiği değeri bulması için neredeyse her yolu deneyen nadir kişilerden birisin. Bu özelliğinden, emeğinden ve azminden dolayı da seni ayrıca tebrik ediyorum kardeşim.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Oğuzcum bu güzel ve yapıcı yorumun ve vereceğin destek için sana tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Bu destek karşılıklı olmalı ki, hep birlikte iyi işler yapabilelim. Ben taraflı her zaman bu desteği alacağından hiç şüphen olmasın kardeşim.

  160. Neo Girişimci dedi ki:

    Hocam gerçekten çok güzel bir yazı olmuş, yeni içerikleri merakla bekliyorum… İyi çalışmalar…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Yorumunuz için teşekkürler. Yazımı faydalı bulmanıza inanın çok sevindim. Size de iyi çalışmalar.

  161. Umur dedi ki:

    Merhaba Burak,

    Yazın o kadar ilgini çekti ki ilk iki maddede takıldım bile diyebilirim:) Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Tebrik ederim gerçekten. İlk iş yeni açtığım seyahat ve gezi blogunda back link için senin tavsiyelerini uygulamak olacak.
    İyi haftalar dilerim,
    Umur D.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Umur merhaba, yorumun için çok teşekkür ederim blogçu arkadaşım. Bir de bilmeni isterim ki, wordpress aracılığı ile başka bir wordpress bloguna yorum yaptığında ismine blogun otomatik olarak linkleniyor yani ayrıca blogunun adresini paylaşmana gerek yok. İnsanlar yorumdan yeni açtığın bloguna ismine tıklayarak ulaşacaklardır zaten. Sevgilerle.

  162. e-vren günlüğü dedi ki:

    İnternet Günlükleri’ni önümüzdeki pazartesi yayımlayabilirsem kesinlikle orada yer alacak en önemli yazılardan birine imza atmışsın Burak; ellerine sağlık.

    İnternet günlükleriyle ilgili çok kıymetli geri bildirimin üzerine http://www.evrengunlugu.net/2016/02/17/internet-gunlugu-20166/ adresindeki günlüğü “Burak Oran‘ın sihirli önerileriyle yayına hazırlandı.” ön sözüyle yayımlamıştım. Bu yöndeki katkından dolayı da tekrar teşekkür ederim.

    Yazının benimle ilgili kısmındaki iki bilgiyi de düzeltmek istiyorum. İnternet Günlükleri, bir önceki haftaya ait gelişmeleri kapsasın diye Pazartesi günleri yayımlanıyor. Bunun için özellikle Cumartesi ve Pazar günleri bilgisayar başında yoğun mesai harcıyorum. Blogları çok önemsediğim için herhangi bir yeni içerik kaçırmayayım diye takip ettiğim blogları gece 23.59’a kadar kontrol ediyorum.

    “Günlük yazılarını yayıma soktuktan sonra blog yazarları ile iletişime geçip, blog yazılarından bahsettiğini söylüyor ve yazılarının sosyal medya’da bu ünlü blogçular tarafından paylaşılmasını sağlıyor.” ifadene de bir açıklama getirmek istiyorum. İnternet günlüğünde yer verdiğim hiçbir blog yazarıyla iletişime geçmedim. Blog bağlantıları üzerinden kendilerine bildirim gidiyorsa zaten haberdar oluyorlardır ama diğer türlü zaten binlerce içeriği incelemekten onlarla iletişime geçmeye de vakit bulamam. Bu sebeple hiç kimseden sosyal medya hesapları üzerinden internet günlüklerini paylaşmalarını da istemedim.

    Hatta internet günlükleriyle ilgili şöyle de ilginç bir durum var; orada konu edindiğim 30 blog varsa içlerinden yorum yapan veya bana teşekkür eden genelde sadece 1 kişidir ;) Belki de fark eden sadece 1 kişi olduğundan bilmiyorum ama ben çok okunsun, diğer blog yazarlarıyla ilişkilerim gelişsin diye bu zahmetli işe girişmiş değilim. Tamamen çok zevk aldığım için internet günlüğü serisiyle uğraşıyorum ve seninle de daha önce paylaştığım gibi bütün bir hafta sonumu buna ayırıyorum.

    Karşılık beklemeden yapılan bu uğraşın unutulmaz anlarından biri X blogunun sahibinin geçen aylarda Y kişisi haftanın özetinden bana da yer vermiş deyip sosyal medya hesaplarında paylaşım üstüne paylaşım yapıp, on binlerce takipçisi ve yüz binlerde okuru olan Y kişisine nasıl teşekkür edeceğini bilemez haldeki garipliğiydi. Oysa X blogunun sahibine internet günlüğünün hemen her yeni bölümünde yer vermeme rağmen bana bir kez olsun teşekkür etmedi. Buradan anlıyoruz ki mesela bahsedilmek değil mesele kimin daha çok okunup takipçi sayısına sahip olduğu meselesi. Y’de yer almak Evren’de yer almaktan daha kıymetli bazı arkadaşlar için. Ama ben internet günlüğünde yer almaya değer gördüğüm için X kişisinin yazılarına yer vermeye devam ediyorum çünkü kendimce bir kriter, bir standart geliştirdim internet günlükleri için. İsme, cisme, beni umursayıp umursamadığına bakmadan içerikleri oluşturuyorum.

    Bu yazın vesilesiyle de internet günlükleri hakkında daha önce hiçbir yerde yazmadığım ayrıntıları senden paylaşmış oldum ;) Sevgiler.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Düzeltmen için teşekkürler. Pazar ibaresini yazımda pazartesi olarak değiştirim. Benim hatam olmuş. Bir kar amacı güdmeden bu işi yaptığını zaten yazımda “Evren bu işi sadece sevdiği için, bir amaç güdmeden yapıyor ” cümlesi ile açıklmaıştım. Sosyal medya paylaşımı istememen ise bence bir eksiklik. Bunda utanılacak ya da yanlış olan bir şey yok. Emek veriyorsun ve bence verdiğin bu emeği pazarlayarak daha kıymetli bir hale getirmelisinde. Takipçi kitlesine gelince; Evet haklısın durum aynen özetlediğin gibi ancak sen emek vermeye devam ettikçe ve yazılarını pazarladıkça durum çok daha farklı noktalara gelecektir emin ol. Uzun uzadıya yaptığın yorumun ve emeğin için teşekkür ederim. Sevgilerle.

  163. Hasan fırtına dedi ki:

    Yazdırıp duvara aSmalık. Bu uzunlukla tüm odayı döşeriZ herhalde :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      4000 kelime biraz uzun oldu farkındayım Hasan ama aktarılacaklarım anca sığdı :) Yorumun için teşekkürler Dostum.

  164. Hızlı Adam dedi ki:

    Uzun bir makale okutmak için gereken en önemli şey “fayda” sağlamaktır.

    Merhaba Burak;

    Bloğunda benden bahsetmen mutluluk verici. Ayrıca bu kadar uzun bir makaleyi okutmayı başarıyor olman da takdire şayan. Bazen bloğumda “kazanç sırlarımı paylaşıyorum” dediğimde küçük bir kesim buna inanmıyor. “Meslek sırrı” şeklinde saçma bir inanışın toplumda yarattığı bencilliğe üzülüyorum. Halbu ki en çok para eden şey “sırlardır.” –

    Mesela WPMavi’de paylaşılan her bir makale sır niteliğinde (muadili olmayan) içeriklerden oluşuyor. Bu yüzden WPMavi’nin sahibini tanımak ya da tanımamak önemli değil. Her zaman enler listesinde olacağından şüphem yok!

    Bu arada konunun dışına çıktığım için özür dileyerek makalene ek değer katma amacıyla kısa bir paragraf eklemek isterim:

    Bu yorum “Teşekkür ederim, Merhaba, Ço iyi bir yazı” gibi klişe cümlelerle başlamıyor. Neden? Çünkü “Son Yorumlar” gibi bir listen varsa veya ilerde olacaksa, insanlar muhtemelen yazdığım yorumun ilk cümlesini görecek ve klişe bir yorum tıklayıp neler yazıldığını incelemeyecektir. Ben direk konuyla alakalı bir cümle ile yoruma başlayarak insanların dikkatini çekmeyi amaçladım. Eğer başardıysam beni merak edip bloğumu ziyaret edeceklerdir. Ziyaret etmeseler dahi “Hızlı Adam” ismini hafızaya almış olabilirler.

    Yorum ile backlink almanın inceliklerini de detaylandırmak lazım :) (Bu arada benim gibi makale uzunluğunda yorum yapılması genellikle sağlıklı bir yöntem değildir) -Bunu bir istisna olarak değerlendirmeli.

    İyi bloglar…

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bünyamin, “Katma Değer” katarak yaptığın bu yorum için tüm samimiyetimle teşekkür ederim. Yazımda söz konusu olmanın sebeplerinden bir diğeri de bu aslında… Zaman ayırıp yazıyı okuyor ve yazıma değer katacak yorumu yapmak için zaman harcıyorsun. Bu da seni gerçek anlamda değerli kılıyor. Emeğine, yorumuna, güzel sözlerine sağlık Dostum.

  165. Veysel dedi ki:

    Benim gibi bu işte yeni olanlar için faydalı bir yazı olmuş.Elinize sağlık :)

    1. Burak Oran dedi ki:

      Ben teşekkür ederim Vesyel. Yorumun için teşekkürler.

  166. Poyraz Sahin dedi ki:

    Sık kullanılanlara eklenmeyi hak eden bir yazı. Somut adımlarla nasıl backlink alınabileceği çok iyi anlatılmış. Yaşadıklarını paylaşman yazıyı gerçekçi kılmış. Teşekkürler

    1. Burak Oran dedi ki:

      Bu yapıcı ve destekleyici yorumun için çok teşekkür ederim Poyraz. Senin gibi blogçuluk işine yıllarını vermiş bir yazarın beğenisini almak oldukça motive edici.

  167. Fatih dedi ki:

    Burak kardeşim, ayrıca adsense reklam yerleşimi ve anahtar kelimelerin adsense kazancı üzerindeki etkileri ve yöntemleri hakkında da detaylı bir makale bekliyoruz. Takipteyiz . . .

    1. Burak Oran dedi ki:

      Zaten üzerine yazmayı düşündüğüm bir konudan bahsetmişsin. Yazacağım Fatih, mutlaka yazacağım ancak ne zaman yayıma girer emin değilim.

      1. Fatih dedi ki:

        Şu bilgiyi paylaşmadan geçmek istemiyorum burak. Onedio sitesine içerik ortaklığı ile ilgili bir mail atmıştım, cevabı bugün geldi. Amacım orada içerik ortaklığı ile Kaliteli Backlink almaktı. Ama onedio.com un şartı beni şaşırttı, sosyal medya kullanıcı sayımızın en az 100.000 olması gerekiyormuş.

        1. Burak Oran dedi ki:

          Verdiğin bilgi için teşekkürler Fatih. Onedio sadece bir opsiyon. Bunun gibi yüzlerce kaliteli backlink alabileceğiniz site mevcut.

  168. Fatih dedi ki:

    Senden beklediğim gibi bir yazı geldi. Açıkçası şuana kadar bende çok düşündüm backlink paketleri satın almayı ama bana mantıklı gelmediği için vazgeçtim. Senin yazına istinaden vakit buldukça, bu yöntemleri denemeye çalışacağım. Emeğin için teşekkürler . . .

    1. Burak Oran dedi ki:

      Detaylı yorumun için çok teşekkürler Fatih. Umarım yazım blogun için gerçekten faydalı olur.

  169. Tufan dedi ki:

    Bir an önce işe koyulup bu bilgileri icraata dökmek gerek :) çok teşekkürler bu kaliteli bilgiler için

    1. Burak Oran dedi ki:

      Teşekkür ederim Tufan. Umarım icraat sonuçlarını yorum olarak ileride paylaşrsın.

  170. AlanTurkce dedi ki:

    ilk yorumu ben yapmış olayım. Gerçekten de müthiş bilgiler vermişsiniz. Tebrik ederim. Şimdi bize düşen bu yazdıklarınızı bir daha tek tek okuyup uygulamak.

    1. Burak Oran dedi ki:

      Beğenmenize sevindim hocam. Umarım sizin için gerçekten faydalı olur. Yorumunuz için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir