En İyi ve Mutlaka Kullanmanız Gereken 7 WordPress Eklentisi

Wordpress Eklentileri / Plugins

1-  WordPress SEO by Yoast 

wordpress-seo-by-yoast-eklentisi
Wordpress kullanan herkes SEO hakkında en az bir yada iki şey duymuştur. İyi bir SEO’ya sahip olmak siteniz için oldukça önemlidir. Bir çok insan wordpress’in çok iyi kodlanmış SEO dostu bir altyapı olduğunu söyler, aslında bunun temelinde WordPress SEO by Yoast eklentisi vardır.

Bu eklenti WordPress sitenizin SEO ayarları için en tamamlayıcı SEO çözümüdür. Bugüne kadar bir milyondan daha fazla indirilmiştir. Ben de kendi sitemde bu eklentiyi kullanıyorum.

Yazınızı yazdıktan sonra yazınızın hemen altında WordPress SEO by Yoast, sizden odaklanılmış bir anahtar kelime ister bunu girdikten sonra bu kelimenin yazınızın içerisinde kaç kere geçtiğini, yazınızın başlığıyla uyumlu olup olmadığını, meta açıklamasında yer alıp almadığını gösterir.

Ayrıca google arama motorunun yazınızı kullanıcılara nasıl göstereceğinin canlandırılmış bir görselini ve sayfa analizini sunar. Kısacası google’da üst sıralarda çıkmanız için neleri eksik yaptığınızı tek tek söyler. Bence, mutlaka kullanmanız gereken eklentilerin arasında 1. sırada yer alıyor.  WordPress SEO by Yoast Kurulumu ve Ayarları başlıklı yazımda eklentinin kurulumunu ve sitemde kullandığım ayarları detaylı anlattım.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

2- Akismet
wordpress akismet eklentisi
Spamlarla savaşmanın en iyi yolu! Eğer ”yorumlar” alanınız wordpress’in kendi varsayılan  yorumlarıysa   (kastettiğim, yorum eklentileri de var “disqus” gibi) mutlaka kullanmanız gereken eklentilerin 2. sırasında aksimet var derim. Spam bir blog kullanıcısının en büyük düşmanıdır. Sitenizin google sıralamasının, kullanıcılarınızın, veri tabanınızın, kısacası siteniz adına var olan her şeyin en büyük düşmanıdır.

Aksimet kullanırken, gün içinde yorumları kontrol etmenize, hangisi zararlı yorum hangisini silsem diye düşünmenize gerek yok. Aksimet sizin için halleder. Aksimet günde 50 milyon spam yakaladığını resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz. Dünya çapında ne kadar çok kullanılan bir eklenti ve ne kadar etkili bir eklenti olduğunu siz düşünün.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

3- W3 Total Cache
wordpress w3 total cache eklentisi
Sloganları; Sitenizi 10 kat daha hızlı hale getirin. 10 kat hızlandırma konusu tartışılır fakat muazzam derecede hızlandırdığı bir gerçek. Dürüst olmak gerekirse wordpress kullanmaya başladığımdan beri performans sağlayan eklentileri hep geri planda tuttum. Önemlerini tam kavrayamadım desem daha doğru olur. Fakat google’un yaptığı açıklamaya göre google’ın dolma hızındaki yarım saniyelik bir artış %20 oranında trafik kaybına yol açıyormuş.

W3 Total Cache gerçektende en güçlü caching(ön belleğe alma) eklentilerinden bir tanesi, hatta bence başı çekiyor. Eklenti, sitenizdeki her bir elementi ön belleğe alıyor ve milisaniyeler içinde okuyucularınıza sayfalarınızı açıyor.

En iyi tarafı, performans optimizasyonunu yani object caching, database caching gibi özellikleri tek tek kapatıp açabilme yetkisini size vermesi. Tabi birde CDN’i desteklemesi.

Not; Eğer bu eklentiyi kullanmaya karar verirseniz, W3 Total Cache Kurulumu ve Ayarları başlıklı yazımda ayarlarının nasıl olması gerektiğini detaylı bir şekilde anlattım. Eklentiyi yüklediniz ve bir şekilde memnun kalmadınız diyelim, W3 Total Cache Silme – Kaldırma başlıklı yazımda da eklentiyi nasıl sileceğinizi detaylı bir şekilde anlattım.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

4- iThemes Security
wordpress ithemes security eklentisi
Herşeyden önce bu eklenti hakkında şunu söylemek istiyorum. WordPress sitenizin güvenliği için bir eklenti kullanacaksanız tüm eklentileri bir kenara bırakın. Kullanmanız gereken tek bir ekleti var o da iThemes Security derim. Neden derseniz, bazı wordpress güvenlik eklentileri bazen o kadar mantıksız seçenekler sunuyorlar ki ne derece iyi olduklarını sundukları seçeneklerden anlayabilirsiniz. Mesela, “sistemi basit saldırılardan koru” Peki basit saldırı hangi güvenlik önlemine karşı basit bir saldırı?Saldırıların basit olup olmadığını neye göre ölçüyorlar? Neye göre önlem alıyoRlar gibi gibi… Neyse bu konuda çok derine inmeden eklentiye dönelim.

Eğer daha önce bu eklenti dışında başka bir güvenlik eklentisi kullandıysanız mutlaka daha önce kullandığınız güvenlik eklentisinin tamamını veri tabanınızdan silin. Bazen eklenti sekmesinden eklentiyi silersiniz ama bazı eklentiler siz silmenize rağmen veri tabanınızda kalmaya devam eder. Tamamen silmekten kastım; mysql veri tabanınıza girin, eski eklentinizin tüm table’larını silin vs vs.

iThemes Security bir milyondan daha fazla indirilmiş bir eklenti bu yüzden de bir o kadar güncel. Yeni geliştirilen saldırı yöntemlerine anında önlem alırlar ve eklentinizi güncelleştirdiğinizde siz de bu yeni saldırı yöntemlerine karşı önlemlerinizi alabilirsiniz.İşte bu sebeplerden dolayı mutlaka kullanmanız gereken eklentilerin arasında iThemes Security eklentisi de olmalı derim.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

5- BackWPup
wordpress backwpup eklentisi
Sitenizde bir şeyler ters mi gitti? Sitem keşke 2 gün önceki haline dönse mi dediniz? İşte çözüm BackWpup. Her şeyden önce siz de ben de sitelerimize emek harcıyoruz. Bu emeğin boşa gitmesini kimse istemez. Sitenize dışarıdan saldırılar alabilirsiniz. Tüm emekleriniz elinizden gidebilir. İşte bu eklentiyi kullandığınız zaman bunların hiçbirini ciddi anlamda dert etmenize gerek yok. Çünkü en başta BackWpup sitenizin dosyalarını ve mysql veritabanınızı external ( yani dışarıdaki bir kaynağa) aktarır. (DropBox, Amazon S3, FTP siteleri, Back up dosyalarını mail adresine atması gibi) Ben dropbox kullanıyorum.

Neden BackWPup eklentisini öneriyorum? İşte sebepleri: Daha önce de söylediğim gibi birincisi dış kaynaklara back up yapması. İkincisi, kontrol paneli oldukça kolay. Neyi nasıl yapacağınızı dakikalar içerisinde çözebilirsiniz. Üçüncüsü back up yapma zaman aralığını istediğin gibi seçebilirsiniz. “1 günde bir back up al”, ” 1 haftada bir back up al” “şu saatlerde al” gibi. Hatta sadece istediğiniz dosyaların back up’ını aldırabilirsiniz. İşte bu sebeplerden mutlaka kullanmanız gereken eklentilerin arasında BackWpup eklentiside olmalı derim. BackWPup Eklentisi ile Tüm Site Backup Oluşturma başlıklı yazımdan detaylı bir şekilde backup oluşturmayı öğrenebilirsiniz.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

6- Digg Digg
wordpress digg digg eklentisi
Bu size tanıtmak istediğim ilk plugin. Bir website için sosyal paylaşım en önemli taşlardan bir tanesi. Tam olarak nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama, Digg Digg gibi eklentiler web sitelerindeki paylaşım oranını 7 kat artırıyormuş.

Digg Digg “floating share bar” (Sosyal paylaşım kutusunun siz ekranda kaydırma yaptığınızda onunda sizinle birlikte kaydırma yapması)  Aynen Mashable’da olduğu gibi aynı zamanda yazınızın başına ve sonunda paylaş butonlarını da ekleyebiliyorsunuz. Eğer wptouch eklentisi kullanmıyorsanız, kesinlikle sosyal paylaşım eklentisi olarak Digg Digg birinci tercihiniz olmalı derim. Eğer wptouch eklentisini kullanıyorsanız işte o zaman Digg Digg mobil cihazlarda sıkıntı çıkartıyor. Deneyin görün derim :) Eminim yakında telafi ederler. Eğer wptouch eklentisi kullanıyorum diyorsanız ben neredeyse tüm sosyal paylaşım eklentilerini denedim. Digg Digg’e en yakın ve wptocuh eklentisine en uygun sosyal paylaşım eklentisi “getsocial” eklentisidir.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

 

7- WP Touch
wordpress wptouch mobile eklentisi
2014 yılında blogunuz hala mobil cihazlar için uygun değilse, milyonlarca (iphone, samsung vs.) android ve akıllı telefon kullanıcısını kaçırıyosunuz demektir. 1 dakika içerisinde kurup ayarlarını yapabileceğiniz wptouch ile herhangi biri blogunuza mobil cihazlardan kolaylıkla bağlanabilir. Sunduğu özelleştirme seçeneği ile mobil cihazlarda web sitenizin nasıl görüneceğini tasarlayabiliyorsunuz. Kesinlikle ücretsiz mobil eklentileri arasında en iyisi diyebilirim.

Bu Eklentiyi WordPress.org Adresinden İndir

Umarım En İyi ve Mutlaka Kullanmanız Gereken 7 WordPress Eklentisi Başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur. Teşekkürlerinizi, yazımı sosyal mecralarda paylaşarak gösterebilirsiniz. Bu benim için fazlasıyla yeterli olacaktır.

İlgili gönderiler

En İyi ve Mutlaka Kullanmanız Gereken 7 WordPress Eklentisi” ile ilgili yorumlar;

  1. gökhan dedi ki:

    hocam bunların yanında size birşey sormak istiyorum wordpress te kullandıgımız tema ve eklentileri gizlemenin bir yolu varmı eklenti gibi vs

  2. şenol dedi ki:

    güvenlik eklentisini deneyeceğim bende boyle birsey arıyordum tesekkurler

  3. Özgür dedi ki:

    Bu makalenin 2017 plugin ‘leriyle güncellenmiş halini de paylaşır mısınız ?

  4. Kaan dedi ki:

    Merhaba! Ben geçen gün bir eklenti yükledim ve ama işlevi şöyleydi: Bileşenlere ekledim, tüm paylaşımlarımı karışık olarak, yeniden eskiye doğru sayfamda görünüyordu. Post Related olabilir ama tam emin değilim. Ayrıca ana sayfamda navigation numaraları görünmüyor, sayfa sürekli uzuyor. bunu nasıl çözerim? Teşekkürler.

  5. kadir yiğit dedi ki:

    Teşekkür Ederim. Bilgilenmiş Oldum :)

  6. SERDAR dedi ki:

    süper bilgiler

  7. Özden dedi ki:

    Çok teşekkür ederim bu yararlı paylaşım için.

    1. burak oran dedi ki:

      Faydasını görmenize sevindim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir