Gittigidiyor iş ortaklığı programı hakkında bilgi almak istiyor ve sitenizde gittigidiyor reklamı yayımlamak istiyorsanız; Gittigidiyor iş ortaklığı nasıl çalışır, gittigidiyor reklam başvurusu nasıl yapılır, GG ne zaman ödeme yapar, ödeme alt limiti nedir, kabul edilme şartları gibi bir çok konuda sorularınız varsa eğer kesinlikle doğru adrestesiniz !
>> Ödeme Bilgileri
>> GG Reklamları
>> İş Ortaklığı Kazançları
>> İş Ortaklığı Kullanımı
>> Ödeme Kanıtı
1- GittiGidiyor İş Ortaklığı Ödeme Bilgileri
En çok merak edilen konuyla başlayalım;
1-Gittigidiyor satış ortaklığı, yeni adı ile GG İş Ortaklığı programında ödemeleriniz haftalık olarak banka hesabınıza yapılıyor.
2-Ödemeler Cuma günleri gerçekleştiriliyor.
3-Ödeme limiti 100 TL. Bu limite ulaştığınızda ödeme talebinde bulunabiliyorsunuz. Bir hafta içerisinde ödeme limitine ulaşamazsanız, bakiyeniz 100 TL olana kadar ödeme talebinde bulunamıyorsunuz.
4-Ödeme talebini Cuma günü yaparsanız, ödemeniz bir sonraki haftanın Cuma gününde yapılıyor.
Örnek: Haziran ayının birinci haftasını 1-7 Haziran olarak; 7 Haziran’ın da Cuma gününe denk geldiğini varsayalım. 1-6 Haziran arası bakiyeniz 105,00 TL oldu ve Perşembe günü ödeme talebinde bulundunuz. Cuma günü mesai bitimine kadar bakiyeniz hesabınıza geçiyor.
Diyelim ki 1-6 Haziran arası bakiyeniz 95,00 TL’de kaldı. 7 Haziran Cuma günü bakiyeniz 100 TL’ye tamamlandı ve ödeme talebinde bulundunuz.
Hakedişiniz o gün değil, bir sonraki hafta Cuma günü yapılıyor. Bu gibi durumlarda tavsiyem, bakiyeniz limite ulaştığında ödeme talebinininizi Perşembe günleri gün bitmeden yapmanız.
5-Ödemeleriniz yapılmadan önce %20’lik bir vergi kesintisine uğruyor. Yani bakiyeniz 100,00 TL ise size ödenen miktar 80,00 TL oluyor.
GG İş Ortaklığı programı, yeni sisteme geçtikten sonra ilk 1 ay ödemelerini zamanında yaptı. Fakat geri kalan aylarda ödeme gecikmeleri yaşanmaya başlandı.
Üç hafta boyunca ödeme limitine ulaşıldığı halde ödemeler yapılmadı. Lakin üçüncü hafta sonunda biriken tüm miktar eksiksiz bir şekilde hesabımıza geçti.
Müşteri hizmetleri “Cuma gününden önce kesinlikle ödeme yapılmaz.” diye belirttiği halde bir ara yine ödemelerde gecikme yaşandı ve bir sonraki hafta Çarşamba günü ödeme yapıldı.
Sonuç olarak sanırız sistem tam oturmadığı için veya başka sebeplerden ötürü gecikmeler yaşanabiliyor fakat ödemeniz bir şekilde kuruşu kuruşuna hesabınıza yatıyor.
2- GittiGidiyor İş Ortaklığı Reklamları
Yayınlamanız için size verilen reklamlar bildiğiniz GittiGidiyor’da satılan ürünlerin reklamları. “Günün Fırsatı Yıldız Fırsatlar” ve “Genel” adı altında karışık ürün banner reklamları yayınlayabileceğiniz gibi, belirli ürün gruplarına yönelik (cep telefonu, televizyon, bebek ürünleri vs.) banner reklamlar da yayınlayabiliyorsunuz.
Sitenizin kategorisine uygun banner seçimi yaparak, kazancınız arttırmanız mümkün. Yani fotoğraf ile ilgili bir siteniz varsa “Günün Fırsatı Fotograf Makinesi” banner reklamları yayınlayarak kazanç şansınızı yükseltebilirsiniz.
300×250 , 250×250 , 336×280 , 530×108 , 650×100 ,160×600 ,300×600 ,728×90 boyutlarına sahip banner reklamlar malesef mobil uyumlu değiller.
Ad-Inserter gibi reklam yönetim eklentileri ile masa üstü ve mobil site görünümleriniz için ayrı boyutlarda reklam tanımlayabilirsiniz. ( Bkz: ad-inserter kurllanımı )
Reklamların site açılış hızına bir etkisi yok. Banner’lar oldukça hızlı bir şekilde yükleniyor, sayfada kasma yapmıyor.
3- GittiGidiyor İş Ortaklığı Kazançları
Gittigidiyor iş ortaklığı programı, sadece tıklama başına ödeme yapıyor. Reklam gösterimleri için herhangi bir ödeme yapılmıyor. Tık başına 0,05 TL ile 0,15 TL arasında kazanç sağlanıyor.
Yayına başladığınız ilk zamanlarda tıklama başına 0,05 TL alıyorsunuz. Tıklama başına miktar artışı sitenizin performansına göre belirleniyor.
Bu perfomans da reklamların gösterim sayıları ile tıklanma sayılarına olan oranı, geri dönüş oranları gibi bir çok faktöre göre belirlenmekte. Performansa bağlı olarak tıklama başı 0,05 TL, 0,10 TL ve 0,15 TL ödeme alabiliyorsunuz.
#Aşağıdaki Gittigidiyor’dan alınan rapora bakarak günlük ortalama ne kadar kazanacağınız hakkında fikir edinebilirsiniz.
Gösterimler | Tıklamalar | Dönüşümler | Ödeme | RPC* |
160,299 | 552 | 0 | TL.27.60 | TL.0.05 |
167,464 | 592 | 0 | TL.29.60 | TL.0.05 |
170,128 | 616 | 0 | TL.30.80 | TL.0.05 |
80,439 | 253 | 0 | TL.12.65 | TL.0.05 |
* RPC: Tık başına ödenen ücret
* Tık sayımları gayet düzgün. Hiç bir tıklamayı kaçırmadığını söyleyebiliriz.
4- GittiGidiyor İş Ortaklığı Kullanımı
GG İş Ortaklığı programına https://aff.gittigidiyor.com adresinden, sayfadaki Hemen Başvur butonuna basarak kayıt olabilirsiniz. Fakat kişisel mail adresleri kabul edilmiyor. Başvuru yaparken sitenizin uzantısına sahip bir mail adresi kullanmanız gerekiyor.
Onay süresi tam olarak kesin değil. Ben 3 gün içerisinde onay aldım. Başka bir arkadaşım 14 gün içerisinde onay aldı.
#İllegal içeriklere sahip siteleri kabul etmediklerini belirtelim. Ayrıca Blogger gibi servisleri kullanan siteler de kabul edilmiyor. ( Boşuna wordpress.org tercih etmelisiniz demiyoruz. )
1-Reklam bannerlarını WordPress sitemizde yayınlamak için önce GG İş Ortaklığı paneline giriş yapıyoruz.
2-Kampanyalar sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfadan CPC Reklamları‘na tıklıyoruz.
3-Yönlendirilen sayfada TAKIP OLUŞTUR başlığını buluyoruz. Kreatif: kısmından istediğimiz reklam türünü ve boyutunu seçiyoruz. Seçtiktek sonra hemen altında reklam kodları beliriyor.
Bu reklam kodlarını ister Ad-Inserter gibi eklentiler kullanarak, ister sitenizin herhangi bir yerine div açarak sitenize yerleştirebilirsiniz.
Kazancınızı Raporlar sekmesinden görebilirsiniz.
Ödeme taleplerinizi de Ödemeler sekmesine tıklayıp, tekrar giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.
Bakiyeniz 100,00 TL olduğu anda Ödeme Talep Et butonu beliriyor. Butona basarak talepte bulunabilirsiniz. Fakat bu sayfadaki giriş denemeleri ve ödeme talepleri bazen problem çıkarabiliyor. Bunun sebebini bilmiyorum fakat ısrar ederseniz sonuca ulaşırsınız.
#Bu arada GG reklamlarının Google Adsense‘ye bir etkisi yok. Reklam kodlarındaki iframe olayı sizi şüpheye düşürmesin. Gittigidiyor tarafından reklamların Adsense politikalarına uygun olduğu bilgisini aldık. Keza ben de bu konuda herhangi bir problem yaşamadım.
5- GittiGidiyor İş Ortaklığı Ödeme Kanıtı
#Bazen gecikmeler yaşansa da ödemelerin kesinlikle yapılacağına emin olabilirsiniz. Siz ödeme talep ettiğinizde otomatik olarak adınıza fatura oluşturuluyor. Bu faturalara panelinizden ulaşabilirsiniz. Herhangi bir sıkıntıda faturanız size güvence sağlıyor.
kayıtlar kapandı
Neden kayıt yapılmıyor
noktalama işaretlerinden kaçınırsanız şifre problemi yaşamazsınız.
Mesela 123456Ab. geçersiz , 123456Ab geçerli gibi…
peki bu onayı almak ıcın websıtemıze gelen kısı trafıgı onemlımı
Gürcan Bey,
kayıt olma aşamasında “Şifreniz en az 1 büyük harf, en az 1 küçük harf, en az bir rakam içermeli ve büyük/küçük harf ve rakamlardan oluşmalıdır” hatası alıyorum, birçok şifre denedim olmuyor acaba sorun nereden kaynaklanıyordur?
Teşekkür ediyorum Ahmet Bey.
Aslında doğru hedef kitleye doğru ürün sunulduğunda GittiGidiyor reklamları diğer alternatiflere göre oldukça yüksek getiri sağlayabiliyor. Niş bir blogda kategoriye göre uygun reklamlar seçerek tıklanma oranı arttırılabilir. Yani mesela anne-bebek kategorisinde niş bir blogunuz varsa ve reklamlar için ağırlıklı olarak bebek bezleri, biberon vs. gibi ürünler sunulduğunda gayet etkili olabiliyor.
Düşüş meselesi de yazıda da belirttiğim gibi gösterim ve tıklanma oranları, ayrıca dönüşüm performanslarına göre değişiyor. Bu durum her firma için geçerli. Kendi projemde cpm oranına bağlı olarak tık başına gelirin 0,15 kuruşa kadar çıktığını gördüm. Tabi dönüşümler ne alemde bilemiyoruz zira panele dönüşümler yansımıyor.
Benim ödemelerim sürekli gecikiyor. Son iki ayda hiç cuma günü ödeme alamadım. Sizin gününde yatıyorsa ne güzel. Sanırım garezleri bana :)
Gürcan Bey merhaba,
Detaylı bir yazı olmuş tebrikler.
Gittigidiyor reklamlarının tıklanma olasılığı diğer reklamlara göre çok düşük. Reklamlarınız biraz çok tıklanmaya başladığı zamanda 0,1 olan fiyatları 0,05’e düşmüş olarak görmeniz çok şaşırtıcı değil.
Ödeme konusunda problem yok gününde yatırıyor.
Türkiye’de Türkçe içerikle Google Adsense ve yazınızdaki gibi sitelerin tıklama başı verdikleri ücretlerle para kazanmaya çalışmak iğneyle kuyu kazmaktan farksız. En iyisi İngilizce bir site açıp onun üzerinden yürümek.